|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() ja kupiłam piłkę Olivii w mothercare http://www.mothercare.com/Mothercare...&q=ball&q=ball Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na szczęście dobrze pozuje![]() Naleśniki bym zjadła Zazdroszczę Ci że dopiero teraz masz pierwszy okres![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Madzia nie śpi od 14
pospała pół godz w samochodzie i tyle. zawsze ma 2 drzemki, więc miała i nie chce iść spać na dodatek idąc na czworaka podwinęła jej się rączka i uderzyła łukiem brwiowym w podłogę, ale był płacz ;(
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
parę fotek treningowych
|
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomidory moja milosc, surowe, zupa, sosy misiowy kotek Mravka, zdjecia wrzuce jak znajomi przesla mi zdjecia, w wiekszosci my robilismy im a oni nam
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny któraś z Was pisała że ma wózek Tako Laret i że w spacerówce nie da się pasów regulowac? u mnie się da
tylko to coś było schowane pod tymi ochronkami na ramionka jutro będę młodego przyzwyczajac do spacerówki w domu na razie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cześć mamuśki
Podczytuję Was od rana, ale że co chwila coś do zrobienia jest, to odpisać jakoś nie mogę Cytat:
O ile więc nie ma upałów ani innych ekstremalnych czynników typu biegunka, wysoka goraczka czy wymioty to dopajanie jest zbędne. Niemniej jednak ja dziś np podałam 20 ml wody w niekapku i też, jak Twoja Ewunia moja Matyldka potraktowała niekapka jako gryzak A podałam, żeby dzieć sobie potrenował troszkę z czymś innym niż cyc i butelka...Mravka, Natkulec, Konia...no widzę, ze ostanio wszyscy mają smaka na naleśniki! Mnie wczoraj naszło i były na kolację. A zrobiłam z serem i malinami ( maliny świerze zmieliłam wraz z twarogiem). Miałam też chęć podać obok uduszone z cynamonem gruszki, ale już nie chciało mi się po nie iść do sklepu ![]() Mravka, dzięki za odp w kwestii parowaru. Jutro będę robić obiad kompletnie w parowarze. A mam także 3 piętra i pojemnik na ryż etc więc wszystko zrobię, co trzeba ![]() W kwestii kurtek i kombinezonów, to ja mam ich nadmiar-niczego nawet nie musiałam kupywać sama, wszystko po kuzynce i kuzynie Matyldy, niektóre prawie nienoszone! Do tego przy zakupie wózka dostaliśmy śpiworek gratis... |
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzień bardzo pracowity... Hania wylądowała ze mną na zajęciach z edukacji muzycznej i spała tak prawie dwie godziny. Potem miałam zajęcia z pedagogiki Marii Montessori i też prowadząca zaproponowała, żeby Hania została, ale wysłałam Ją z Marcinem na spacer, co by trochę świeżego powietrza zaznała, bo jutro ponoć ma padać.A po powrocie z uczelni myślałam, że zejdę - tak mnie strasznie boli głowa, że chyba zaraz pójdę spać... Hania już śpi, a ja nie mam siły na nic Co do czkawki, to Hania też jak się śmieje, to potem ma czkawkę... no i czasem Jej sie wtedy uleje |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Madzi pojawiły się 2 nowe krostki i znowu wypełniły się płynem, jedna pękła, wyglada tak jak tamto tylko mniejsze, jak łebek od szpilki
wydaje mi sie że jednak ten płyn do kąpieli ja uczula, bo ma też jedną na brzuszku, tylko że te co sa pod pieluszką sie odparzają dzis wykapię w oilanie i zobaczę, a myślałam że mogłabym przejść na coś innego, jak się to zagoi to spróbuje ziajki, jak będzie to samo to cóż, pozostaje oilan i zapytam może lekarki czemu tak się dzieje... bo z jedzenia nie było nic nowego żeby ją uczuliło. Co o tym myślicie?Madzia już śpi, już mi owsiance odpływała, nie chciała jeść z łyżeczki to jej przelałam do butelki, wykąpałam w oilanie i śpi ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() a śpiworek taki z dziurą na pasy też miałam do wózka, ale kombinezon też chcę kupić
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Podczytuję, ale mało czasu w dzień mam i pewnie będę mieć jeszcze mniej bo kto wie chyba po niedzieli znowu mąż mi w Polskę do pracy ucieka. Będzie mi ciężko, ale zobaczymy, za coś w końcu żyć trzeba. Dzisiaj wszystkie jabłonki gdzie się dało optelepaliśmy z jabłek bo spady mają ładną cenę a i narobić się przy tym nie narobiłam, parę złoty do kieszeni wpadło ![]() Dziewczyny ja też cycowa mama jestem i uważałam, że na cycu ukoi pragnienie. Je obiadki, czasem deserki i kaszkę i dostała takiego zatwardzenia, że aż parła tą kupę, sina się robiła i płakała strasznie. Ani termometr, ani krem ani nawet czopek glicerynowy nie dawał rady, cudem zrobiła i ma teraz taki uraz, że jak kupkę robi to zaciska pośladki i prostuje z całych sił nogi. Nie chce mi dać ich zgiąć pod brzuszek bo jak próbuję to podrywa się cała w górę i wisi, tylko głowa na podłodze. Z tego wszystkiego od 3 dni robiła na raty, mały bobek nogi zaciśnięte i po kupie. Dzisiaj, żeby znowu nie było zatwardzenia dałam czopek i już ją przydusiło i zrobiła normalnie po nim. Od tej pory widzę,że mała musi dostać coś dodatkowego, daję rumianek i jest lepiej, wodę i czasem herbatkę też dam. Płyny jej pomagają i po tym jednorazowym wypadku z zatwradzeniem już więcej go nie mieliśmy ![]() Ja też mam śpiworek, po Maćku ale odcień taki kremowy unisex jednym słowem Do tego mam czapeczkę kremową i szaliczek z rękawiczkami dokupiłam. Tyle tylko, że Maciek z lipca i miał 4-5 miesięcy jak w nim był to chyba rozmiar 68 i na Basię już nie podpasi. Teściowa z kolei kupiła małej kurteczkę z C&A fajna nawet ale nie bardzo mi się podoba odcień srebrny i tak kombinuję, żeby kupić coś albo lepszą z ciuchu znaleźć bo dla dziewczynki to akurat nie problem.Uciekam na M jak miłość hehe, jestem maniaczką serialową, dzieciaki śpią więc mam ten luz, ale dostałam drugą @ i boli mnie kręgosłup u dołu i mam dość dzisiaj, więc zmykam spać )papa
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy wątek, a ja zaległości jeszcze w starym mam, ale chyba nie nadrobie ![]() Jestem dopiero na pierwszej stronie i tak czytam o tym Sinlac - co to takiego jest ?? A u Nas raz dobrze raz źle...Michałek dziś jest nie do wytrzymania mam ochotę się zastrzelić !! Tydzień temu we wtorek byliśmy na szczepieniu i wizycie, mały waży 8420g I jeszcze mam pytanko na temat miętol metki czy warto kupić? Idę Was poczytać
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego doba tak mało ma godzin U nas dzisiaj dzień pt: sprzątanie hacjendy-mieszkania,spacer,odpoczy nek. Wybraliśmy się dzisiaj z mężem na spacer do wielkiego sklepu Range ( wszystko do domu,ogrodu itp ),bo chcieliśmy kupić obraz do salonu noi kupiliśmy oraz chciałam obrus na stół i też kupiliśmy Były rzeczy już na Hallowen Mały poznał Mikołaja ( był taki fajny stojący ) ,a jak założyłam czapke z kominem ogóry i wystającymi nogami z komina Mikołaja,to mały miał małe zdziwko Piękne rzeczy nie moge się doczekać tych świąt i jak pojedziemy pokupować. ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
A co wypadku,ojć ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Wyszły Ci ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Też lubie pomidory,czy to na kanapke,ketchup itp i jutro mam spaghettti na obiad Jedynie nie lubie soku pomidorowego ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-18 o 21:15 |
|||
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Bierze mnie chyba jakies choróbsko, bo mi zimno i głowa mnie boli no i zaopatrzyłam sie w plastry przeciwbólowe , bo dzis mnie tak kręgoslup boli, ze nie moge sie schylac.
Gosia u nas sie chyba tak hucznie haloween nie obchodzi, ja Mateuszka nie przebieram moze byc mała dynieczką jak cośCo do szczepienia jeszcze to jeszcze nigdy Mateuszek tak nie plakal/darł sie.. zaczal przed zastrzykiem jak tylko zobaczył lekarke, przestał jak tylko TZ z nim wyszedl z przychodni. Co do kombinezonów to ja probuje cos upolowac na allegro, ale dosc drogo chodza jak na uzywane, kupie chyba nowy, za to Mateuszek dostał cudna czapke H&M , wyglada w niej jak niedźwiadek
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-18 o 21:25 |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka na obiadek dostała słoiczkowe danie po 6. m-cu z kawałkami. Nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia
Część od razu łykała, część gryzła.
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Mraveczka ja właśnie też zaczynam myśleć jak z tym ubieraniem zimą..czy jak kupię taki śpiworek jak Emigra wstawiała linka to muszę jeszcze kombinezon czy wystarczą cieplejsze spodnie i kurteczka czy jak.... Cziqua fajny ten Twój kombinezon...taki praktyczny.. Ivonka jak dziecię na samej piersi to to wystarcza, a że już dajesz jej inne rzeczy to moim zdaniem trza dopajać trochę...mój mimo że tylko cycowy to ostatnio po tej przerwie z robieniem koopki to codzień troszkę mu daję herbatki jabłkowo-melisowej.. Natkulec biedna Madzia..ale no takie upadki są nieuniknione przy raczkowaniu i pierwszych próbach chodzenia.. Natka fajne fotki ![]() Ja to mam pecha..niedojż że przeziębienie to jeszcze nawiedził mnie pan H i to jeszcze gorszy niż w ciąży..
|
|
|
|
#676 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Fajne fotki i kotek tez fajny Cytat:
Fajnie,ze jest taka otwarta na nowe miejsca.Cytat:
![]() Biedny Mateuszek u szczepienia,dobrze ze to juz za wami.
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym dopajaniem to też jest tak pewnie ,że jak się stosuje takie "popitki" po jedzeniu typu zupa czy deser to dziecko pije to mleko pierwszej fazy w tych króciutkich seriach, a tam dużo wody, ale wiadomo ,że jednemu wystarcza , drugiemu nie. Moja akurat kupki wali w ilościach dużych i to nawet nie jakieś mega plastelinowate, ale po jedzonkach daję jej pociągnąć cyca trochę. No i nie dostaje kaszek ryżowych , a to zatwardza.Tynka a ja myślałam ,że moja Klusensia najcięższa na wątku, a tu Mateuszek przoduje pewnie, no ale też długi jest , fiu fiu
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-18 o 21:47 |
|
|
|
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że temat kombinezonu na topie. My jeszcze nie kupujemy-mamy taki polarowy i myślę że na jesień wystarczy. Natomiast jeśli kupie kombinezon to śpiworek do wózka chyba nie będzie wtedy potrzebny? Czy zamierzacie stosować 2w1?
Dzięki za posty odnośnie dopajania-czuje sie uspokojona ![]() Na pożegnanie lata kupiłam dzisiaj truskawki... jutro upiekę ciasto..a co! ![]() Wrzucam Wam Ewcie na dobranoc! Pozdrawiam |
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-18 o 22:04 |
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja Madzia też taka ruchliwa i pewnie za miesiąc też tak stanie, albo wcześniej
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Moja właśnie uczy się raczkować, ale jak załapie o co chodzi to też pewnie szybko stanie
Strach się bać Dziś prawie udało się jej usiąść, podniosła się do półsiadu z czterech ale dalej nie wiedziała co zrobić, bo jak się podpierała to było dobrze, a jak wzięła ręce to leciała na boczek Coraz weselej jest. No i coraz częściej lubi jak razem z nią leżę na łóżku albo na podłodze. Nic nei muszę robić, po prostu być. I pies "zjadł" dziś Ewelince jej ulubioną maskotkę - dalmatyńczyka
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zapomniałam napisac,że Kaja nie pokochała Kojca, no nic , może się Jej odmieni, na co liczę.
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Konia, na pewno, bo wszędzie chce wejśc, wszystko zobaczyć, spróbować. A jak wejdzie, może spaść i zrobić sobie krzywdę. Ja już teraz muszę uwazać przy mobilności Ewelinki, bo wchodzi pod stół, wychodzi z pokoju, potrafi wejść pod łóżko w sypialni. I jest w tym na tyle pokraczna, że od razu się klinuje i nie wyjdzie.
Ale najchętniej idzie za jedzeniem ![]() Wychodzę dziś z młodą na spacer i spotykam sąsiada z góry, jadł kabanosa. Myślałam, że dziecko zje mu tę kiełbaskę wzrokiem (a nie zna smaku, żeby chciała). Wyglądało to bosko
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Moja Madzia właśnie taka ciekawska
jak tylko zacznie chodzić to będzie masakra trzeba będzie mieć oczy w d... juz sobie ja wyobrazam włażącą na wszystko i guz na guzie ![]() podobno mąż taki był teściowa opowiadała że jak miał ok 3 lat to wziął z lodówki kiełbasę i schował się za lodówką żeby móc zjeść w spokoju
|
#686 | |
|
Gang Iren
|
Sliczna jest
![]() Cytat:
No mama co ty jesc nie dajesz.Jeszcze troche i dziecko rzuci sie na sasiada i kabanos bedzie Ewelinki
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Mała widzi błogość na twarzy wcinających coś tam cos tam i nie chcę mieć gorzej. |
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.
Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji. sratata,cytowanie poszło nie chce mi się ;po raz drugi
|
|
|
|
#689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to ściągałam wszystkie serwetki. Ale jak! zdjęłam np. wazon, zrzuciłam serwetkę, wazon postawił na to samo miejsce a serwetką wycierałam podłogę. Do dziś nie ma u mnie serwetek, obrusów ani nic takiego Ewelinka ciągnie wszystko. Serwetki, obrusy, firanki, zasłony. Całe szczęście, nie dobiera się do kwiatów. Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, nie wiem co ona obserwuje jak my jemy. Pewnie kojarzy, że skoro ona ma łyżeczkę a łyżeczka oznacza coś smacznego to moje zapewne też takie jest. Dam jej odrobinkę ziemniaczka z mojego talerza. Dziś skubnęłam jej kawałek kotleta z piersi kurczaka. Ale namiętnie gryzła (od takiej odrobinki nic dziecku przecież nie będzie, a wyjątkowo nie przyprawiałam niczego). Oczywiście bez panierki! No i jak to posmakowała to talerz taki ciekawy już nie był. Kiedyś muszę ją nagrać ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniołek karolca,dzięki i tak zrobie ![]() Moje dziecie też obserwuje jak jem-y.Jak jadłam np na śniadanie chleb z mięsiwem ze słiczka to sie patrzył jak sroka w gnat A jak mu przybliżyłamdo usta,to otwierał dzioba coś tam liznął,ale się lekko skrzywił.Troche nadrobie i pójde się wykąpać,może jeszcze dzisiaj zdąże Choć zostało troche w łazieńce,noi pranie pochować.Ogólnie grajdolek posprzątać
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-18 o 22:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Dobrej nocy!
a co w koncu zakupilas?
Naleśniki bym zjadła
Zazdroszczę Ci że dopiero teraz masz pierwszy okres
tylko to coś było schowane pod tymi ochronkami na ramionka

wydaje mi sie że jednak ten płyn do kąpieli ja uczula, bo ma też jedną na brzuszku, tylko że te co sa pod pieluszką sie odparzają