Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 21:39   #3541
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ruchy: tego się nie da z jelitami pomylić, bo to uczucie jakiego się nie miało nigdy wcześniej. Takie puknięcie, pęknięcie banieczki. Teraz - Mała potrafi już kopać mocno - ostatnio mi się zdarzyło, że siedziałam z kompem na kolanach, rękę miałam częściowo opartą o brzuch, pisałam. I nagle aż mi ręka odskoczyła!
Już 2 razy tak było, jestem w stanie widzieć ruszający się brzuch gdy są kopniaki, tak jak na filmiku od Black kiedyś.
Od Delicjanki był ten filmik.
No dokładnie, te ruchy są inne... Mi cały brzuch skacze, jak Oliwka się rozkręci.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:41   #3542
maluchna30
Zadomowienie

Dobra kobitki, idę spać, a raczej próbować spać. Mam nadzieję, że chociaż ta noc będzie przespana. Dobranoc.
Stary 2012-09-18, 21:43   #3543
nafiyqa
Zakorzenienie

Czyli mowicie, ze nie pomyle?
Stresuja mnie te ruchy jak nie wiem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:46   #3544
elllmi
Zakorzenienie

nie panikuj, ja sama potrafiłam siedzieć godzinę i się wsłuchiwać w bulgotania w brzuchu po tym jak się tutsj naczytałam, że dziewczyny tak wczesnie czują te ruchy; a potem poczułam znienacka jak gadałam z mężem jakiego bym gofra zjadła

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:54   #3545
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nie panikuj, ja sama potrafiłam siedzieć godzinę i się wsłuchiwać w bulgotania w brzuchu po tym jak się tutsj naczytałam, że dziewczyny tak wczesnie czują te ruchy; a potem poczułam znienacka jak gadałam z mężem jakiego bym gofra zjadła
Hahha, no to sie spodobal temat dzidziusiowi

Jeszcze nie panikuje, jak zaczne to dopiero bede spamowac tu

Stary 2012-09-18, 21:57   #3546
Debrah
Zakorzenienie

U mnie też znienacka. Ale na pewno będziesz wiedzieć że to to.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:59   #3547
hope01
Zakorzenienie

ooo no to się spóźniłam z tym tuszem, a szkoda
gratuluję dziewczynki poznanych płci

ja dziś się tak z Tżtem wkurzyłam wywiesiłam pościel na balkonie, żeby się troszkę przewietrzyła. Wyobraźcie sobie że siedzę z książką, patrzę na balkon i rura ściągać pierze. Jakaś uprzejma sąsiadka nad nami ch*j wie co robiła i cała pościel mokrutka, woda lała się akurat na pościel, nigdzie indziej po bokach tylko na pościel!

Djerba z mojej strony przelew zrobiony
czekam teraz na paczkę z zestawem Avent i te legginsy

Btw muszę zaangażować TŻta w depilację nie dostaję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:09   #3548
Debrah
Zakorzenienie

Ale w depilację czego? Pipki?

Ja dosięgam jeszcze, póki co
Boję się co będzie jak przestanę
Stary 2012-09-18, 22:11   #3549
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja dziś się tak z Tżtem wkurzyłam wywiesiłam pościel na balkonie, żeby się troszkę przewietrzyła. Wyobraźcie sobie że siedzę z książką, patrzę na balkon i rura ściągać pierze. Jakaś uprzejma sąsiadka nad nami ch*j wie co robiła i cała pościel mokrutka, woda lała się akurat na pościel, nigdzie indziej po bokach tylko na pościel!

kwiatki podlewała

ja też już nie dostaję wszędzie i na czuja golę, a potem wyglądam jak
ale ja się boję, że mąż mnie pozacina albo co nieco odetnie, bo jak sam się goli, to cały podbródek zakrwawiony zawsze

Stary 2012-09-18, 22:12   #3550
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w depilację czego? Pipki?

Ja dosięgam jeszcze, póki co
Boję się co będzie jak przestanę
Jak to co?
Chaszcze

Stary 2012-09-18, 22:16   #3551
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi o co chodzi z tymi centylami?

Djerba pisałaś kiedyś, 1800 za sam wynajem to jest zabójstwo, mnie też boli że tyle płacimy kasy a moglibyśmy spłacać kredyt, no ale teraz raczej szans na kredyt nie będzie...... Cholera, ja się boję, że nie damy rady w ogóle wynajmować muszę się zmobilizować konkretnie do tej pracy w domu, bo do normalnej na pewno nie będę miała jak wrócić......
Ja jestem taka, że kompletnie nie mam jakiejś wyobraźni przestrzennej czy coś, kompletnie sobie nie umiem wyobrazić mieszkania na podstawie samego projektu i cyferek heh, dlatego też chyba nigdy się nie zdecydujemy na budowę domu

A co to za praca?

Ja też jak muszę coś porobić na kompie zarobkowego to musze sie mobilizowac bo masakra....

Cytat:
hej
poinformowałam dzisiaj szefa, że mam zamiar pracować do końca wrzesnia, a potem idę na L4, to mi powiedział, że oczywiście brał pod uwagę to, że będę chciała iść na zwolnienie, ale nie tak szybko, bo to przecież jeszcze 3 miesiące i trochę i się biedaczyna martwi o to, że się będę nudzić w domu i przemyśli jak mi czas zająć, żebym domu trochę pracy brała

ja mam niestety i nic mi nie pomaga dopóki samo nie przejdzie, ewentualnie mocne masowanie i uciskanie w tym miejscu, ale to też nie zawsze

ja to bym się pewnie jeszcze z miesiąc namyślała i wyszukiwała "za i przeciw"; szalona

i jak po przymiarce?

Przymiarka w porządku za tydzień odbieram sukienke całkiem ładna taka skromna ale ma coś w sobie (tak mi się wydaje )

no i u tego pulmologa byłam, Pani mnie osłuchała przeprowadziła wywiad, zleciła badanie krwi i przepisała doraźnie taki lek na astmę oskrzelową taki wziewny.... i nie wiem czy go brac bo w ulotce jest napisane że nie stosować przy poronieniach zagrazajacych, przy zagrozeniu przedwczesnym porodem, i jeszcze jest napisane że nie ma niby przeciwskazan ale przy przeprowadzaniu na zwierzętach (niestet :/) w niektorych przypadkach występowało uszkodzenia płodu w pierwszych okresach ciąży..... no i nie wiem ? a z koleji czytałam na necie że kobiety brały ten lek w ciazy.....

Chyba wezme to jutro do lekarza tego od połówkowego to mi może powie...?
Stary 2012-09-18, 22:20   #3552
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: skoro jutro masz połówkowe to nie bierz leku dzisiaj, zacznij po konsultacji ze swoim ginem. Ja bym tak zrobiła. Czyli jak dobrze pójdzie jutro poznasz płeć? O której masz wizytę?
Stary 2012-09-18, 22:24   #3553
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Przymiarka w porządku za tydzień odbieram sukienke całkiem ładna taka skromna ale ma coś w sobie (tak mi się wydaje )
no będzie miała w sobie niezłą pannę młodą, więc coś musi mieć

Stary 2012-09-18, 22:28   #3554
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh: skoro jutro masz połówkowe to nie bierz leku dzisiaj, zacznij po konsultacji ze swoim ginem. Ja bym tak zrobiła. Czyli jak dobrze pójdzie jutro poznasz płeć? O której masz wizytę?
No tak też właśnie planowałam, wykupiłam to bo nie kosztowało dużo, 14 zł ale poczytałam ulotkę i postanowiłam jutro to skonsultować.

Mam nadzieję, że poznam ! o 13.30

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
no będzie miała w sobie niezłą pannę młodą, więc coś musi mieć
Stary 2012-09-18, 22:37   #3555
Debrah
Zakorzenienie

A w ogóle - mamy dziewczynek: nie ma sensu chyba myśleć o typowo dziewczęcych rzeczy rzeczy typu sukienka? No bo to zima będzie - poza domem dziecko w kombinezonie - to nie założę sukieneczki, w domu - chyba wygodniej bieliźniane rzeczy body/pajac/śpiochy? A potem mała wyrośnie. Lepiej się to zaopatrywać potem, na wiosnę, prawda???
Stary 2012-09-18, 22:41   #3556
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle - mamy dziewczynek: nie ma sensu chyba myśleć o typowo dziewczęcych rzeczy rzeczy typu sukienka? No bo to zima będzie - poza domem dziecko w kombinezonie - to nie założę sukieneczki, w domu - chyba wygodniej bieliźniane rzeczy body/pajac/śpiochy? A potem mała wyrośnie. Lepiej się to zaopatrywać potem, na wiosnę, prawda???
Ja jeśli bede mieć dziewczynke to będzie mała dresiara luźne gatki i bodziaki

Niekojarzce słowa dresiara że ja to jakaś tipsiaira dresiara i dziecko tak bede krzywdzić ale zauwazyłam że jak kupuje gatki to takie mini spodnie z krokiem wiekszym i tak komicznie to wygląda

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-18 o 22:42
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 22:41   #3557
Debrah
Zakorzenienie

Jeejku, Bokeh - to trzymam kciuki żebyś poznała, bo wiem jak każda z nas na to czeka)

No i ten widok twarzyczki na usg jest mega : mała moja ma taką fajną symetryczną buzię, mały nosek, ładne usta <3
Stary 2012-09-18, 22:49   #3558
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam sporo sukienek po Sade, ale wiadomo, że Nailah dostanie też coś nowego i zakup pierwszej sukienki planuję na maj...na urodziny męża i córki wcześniej nie ma sensu.
Stary 2012-09-18, 22:49   #3559
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Jeejku, Bokeh - to trzymam kciuki żebyś poznała, bo wiem jak każda z nas na to czeka)

No i ten widok twarzyczki na usg jest mega : mała moja ma taką fajną symetryczną buzię, mały nosek, ładne usta <3
A Ty miałaś 3d?? bo ja to badania mam za darmo ze skierowaniem (dopiero to w 34? tyg mam płatne 250 zł) ale jak prenatalne mogłam mieć 3d to 100 zł dodatkowo....i myśle czy teraz też 2d a 3d płatne dodatkowo... i nie wiem czy zapłacić?
Stary 2012-09-18, 22:50   #3560
djerba
Wtajemniczenie

Aha, słuchajcie...umówiłam się z Panią od skrzypiec dopiero po 7 października, bo ona ogólnie z Poznania jest..a tu studiuje, więc muszę grzecznie czekać...
tylko co ja zrobię z mężem będzie mi się tu pewnie naśmiewał po cichu z rzępolenia :P
Stary 2012-09-18, 23:08   #3561
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh : miałam 3D/4D- lekarka mierzyła co trzeba w 2D a potem przełączała na 3D. Obraz w 2D nie jest już taki wyraźny bo ona to robiła w zbliżeniu sporym, żeby badać narządy itp itd, ale w 3D fajnie było widać już wykształconą buzię, rączki itp itd. Aczkolwiek wiadomo, że obraz trochę kanciasty.

Musisz niestety sama zdecydować czy dopłacić czy nie. Ja musiałam płacić tak czy siak bo chodzę prywatnie do lekarza, więc jak już robię, to zrobiłam 3D>
Dziewczyny to fotki swoich maleństw wrzucały, na necie też jest sporo. Zobacz sobie te zdjęcia i podejmij decyzję czy chcesz dopłacić teraz czy jeszcze zaczekać. Bo koszty są niemałe ( ja dałam 250zł).

A gdzie jest Szaja?
Stary 2012-09-18, 23:13   #3562
bokeh
Zakorzenienie

No ja niby tylko 100 zł....może się szarpne?
Stary 2012-09-18, 23:41   #3563
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ooo no to się spóźniłam z tym tuszem, a szkoda
gratuluję dziewczynki poznanych płci

Djerba z mojej strony przelew zrobiony
czekam teraz na paczkę z zestawem Avent i te legginsy

Ja właśnie wczoraj wieczorem siedzę w wannie i się golę a raczej próbuje bo musiałam się nieźle nagimanstykować... tż wchodzi myje zęby i tak się patrzy na mnie spod oka aż wkońcu podchodzi do mnie z lusterkiem

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co to za praca?

Ja też jak muszę coś porobić na kompie zarobkowego to musze sie mobilizowac bo masakra....

no i u tego pulmologa byłam, Pani mnie osłuchała przeprowadziła wywiad, zleciła badanie krwi i przepisała doraźnie taki lek na astmę oskrzelową taki wziewny.... i nie wiem czy go brac bo w ulotce jest napisane że nie stosować przy poronieniach zagrazajacych, przy zagrozeniu przedwczesnym porodem, i jeszcze jest napisane że nie ma niby przeciwskazan ale przy przeprowadzaniu na zwierzętach (niestet :/) w niektorych przypadkach występowało uszkodzenia płodu w pierwszych okresach ciąży..... no i nie wiem ? a z koleji czytałam na necie że kobiety brały ten lek w ciazy.....

Chyba wezme to jutro do lekarza tego od połówkowego to mi może powie...?
To na pewno będziesz piękną panną młodą
Jeśli jutro masz usg to faktycznie lepiej poczekać z tym lekiem, mam nadzieję że gin Ci pozowli to brać i wkońcu coś Ci pomoże

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Tak pisałyście o tych skrzypcach to mnie coś tknęlo i słuchamy właśnie z córą sobie
http://www.youtube.com/watch?v=hcxoCP1-5AY&feature=fvst
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 23:47   #3564
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh nie moge sie doczekac was w wydaniu slubnymbedziecie pieknie wygladac. Smieszy mnie to doplacanie do 3d, nam pomierzyl wszystko w 2d i tylko na chwilke na twarzyczke przelaczyl, jakbym za takie cos miala placic 100zl to by mnie trafilo, aczkolwiek widok jest absolutnie cudowny
Powodzenia jutro na polowkowym

Zastanawiam sie jednak nad sesja brzuszkowa, znalazlam jedna babeczke i czesc zdjec ma pieknych, takich subtelnych..... na pewno tam bedziemy robic rodzinna, a brzuszkowa....zobaczymy jak z finansami.

Szaja ma corunie chora, mam nadzieje, ze u nich ok wszystko...

Djerba wlasnie sie zastanawialam, jak Twoj maz zareagowal na skrzypce? czy jeszcze nie wie?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 00:03   #3565
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh nie moge sie doczekac was w wydaniu slubnymbedziecie pieknie wygladac. Smieszy mnie to doplacanie do 3d, nam pomierzyl wszystko w 2d i tylko na chwilke na twarzyczke przelaczyl, jakbym za takie cos miala placic 100zl to by mnie trafilo, aczkolwiek widok jest absolutnie cudowny
Powodzenia jutro na polowkowym

Zastanawiam sie jednak nad sesja brzuszkowa, znalazlam jedna babeczke i czesc zdjec ma pieknych, takich subtelnych..... na pewno tam bedziemy robic rodzinna, a brzuszkowa....zobaczymy jak z finansami.

Szaja ma corunie chora, mam nadzieje, ze u nich ok wszystko...

Djerba wlasnie sie zastanawialam, jak Twoj maz zareagowal na skrzypce? czy jeszcze nie wie?
Ekhm..już go poinformowałam mailowo i zapytał czy nie chcę może zostawić tego dla naszych córek hehehehe no chyba że chcę mu grać jakieś romantyczne sonaty :P
ale dostanie jeszcze drugą wiadomość odnośnie umówionego spotkania.. zobaczymy co odpisze...zresztą co tam, nie ma wyjścia...
dziewczyny, nagram swoją pierwszą lekcję (jakiś taki d best moment) i wrzucę wam i pokażę :P
nie no żartuję :P
Stary 2012-09-19, 05:45   #3566
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny .
Dzisiaj melduję się jako pierwsza , zjedliśmy małe śniadanie, odprawiłam TŻa do pracy (miał na 6:00), a teraz leżę w łóżku pod dwiema kołdrami, bo zdycham z zimna, i córcia moja mnie kopie, jak szalona.

Djerba, musisz się pochwalić, jak już je będziesz miała u siebie.

A co do 3D, to ja też chcę się szarpnąć niedługo z TŻem na taki bajer, tylko może uda nam się załatwić za darmo, jeśli lekarz da mi skierowanie na szpitalne, gdzie sam pracuje. A jeśli nie, to i tak koniec końców pewnie na takie pójdziemy, bo chcielibyśmy zobaczyć buzię naszej małej damy. Połówkowe i prenatalne miałam zwykłe robione, ale wszystko się udało pomierzyć.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-19 o 05:51
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:39   #3567
badziabadzia
Zakorzenienie

Bokeh, u nas też jeśli będzie dziewczynka to będzie mała dresiara my z Tż mało cukierkowi jesteśmy

ja nie miałam jeszcze ani razu 3d, zastanawiamy się z Tż czy iśc.. ginka mi odradzała, powiedziała, że jest ok i nie ma sensu wydawać tyle kasy.. ale jaka pamiątka by była
Stary 2012-09-19, 07:45   #3568
marsi11
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane

u mnie wieczór fatalny, dostałam takich bóli,że mąż chciał do szpitala ze mną jechać
nie mogłam się wyprostować, brzuch był napięty jak struna i mięśniak się uwypuklił, myślałam,że jajo zniosę tak bolało- do kibla szłam na czworaka bo tylko tak nie czułam bólu
nafaszerowana tabletkami w końcu zasnęłam, dziś czuję wielką ulgę ale boję się,że to się może powtórzyć a i tak niewiele lekarze mi pomogą
jestem dziś taka zmęczona
do tego pogoda z dupy, zimno i leje
po południu ploty z przyjaciółką jak się będę dobrze czuć to z przyjemnościa się troszkę wyrwę

Cytat:
hm gdybym miała dziewczynkę to pewnie z jedną bym kupiła- tak dla znajomych jak przyjdą maleństwo oglądać

a na 4 d idę w piątek i już się doczekać nie mogę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:52   #3569
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki,
Witam z rana
zjadłam sniadanko wlasnie i powoli sie szykuje na praktyki....
slonce swieci az milo, wczoraj z koleżanka sie spotkalam wieczorkiem, poszlysmy na spacerek i dzis jakoś tak się nie wyraźnie czuje..hmm...
poza tym jak chodze to tak mi się brzuch naciąga rozciąga dziwne uczucie mam wrażenie że zaraz pęknie. wczoraj to az byl rozowy ;/ nawilzam ale pewnie g.wno da

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

u mnie wieczór fatalny, dostałam takich bóli,że mąż chciał do szpitala ze mną jechać
nie mogłam się wyprostować, brzuch był napięty jak struna i mięśniak się uwypuklił, myślałam,że jajo zniosę tak bolało- do kibla szłam na czworaka bo tylko tak nie czułam bólu
nafaszerowana tabletkami w końcu zasnęłam, dziś czuję wielką ulgę ale boję się,że to się może powtórzyć a i tak niewiele lekarze mi pomogą
jestem dziś taka zmęczona
do tego pogoda z dupy, zimno i leje
po południu ploty z przyjaciółką jak się będę dobrze czuć to z przyjemnościa się troszkę wyrwę

hm gdybym miała dziewczynkę to pewnie z jedną bym kupiła- tak dla znajomych jak przyjdą maleństwo oglądać

a na 4 d idę w piątek i już się doczekać nie mogę
ajj współczuje Ci kochana, dobrze ze CI go usuną przy porodzie;* eszzzzzzz ..

ja na 3d/4d nie idę, moja gin nie robi... moze podzwonie popytam ile kosztuje takie usg ale jak wiecej niz 200zl to nie pojde na pewno. Wole kupić cos dzidziowi bardziej przydatnego

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:17   #3570
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .
Dzisiaj melduję się jako pierwsza , zjedliśmy małe śniadanie, odprawiłam TŻa do pracy (miał na 6:00), a teraz leżę w łóżku pod dwiema kołdrami, bo zdycham z zimna, i córcia moja mnie kopie, jak szalona.
pod 2 kołdrami??????????? jej, ja sypiam pod cieniuteńką letnią kołderką a jak były chłodne noce to rzuciłam na nią taki cieniutki polarowy kocyk. Chyba bym się udusiła.....

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki,
Witam z rana
zjadłam sniadanko wlasnie i powoli sie szykuje na praktyki....
slonce swieci az milo, wczoraj z koleżanka sie spotkalam wieczorkiem, poszlysmy na spacerek i dzis jakoś tak się nie wyraźnie czuje..hmm...
poza tym jak chodze to tak mi się brzuch naciąga rozciąga dziwne uczucie mam wrażenie że zaraz pęknie. wczoraj to az byl rozowy ;/ nawilzam ale pewnie g.wno da[COLOR="Silver"]
mnie sie tak naciąga, jak klęczę wyprostowana, albo kochamy się na łyzeczki i mąż mi chce nogę wygiąc do tyłu- wtedy masakra..... ale przy chodzeniu nic takiego nie zauważyłam.... jak tak Ci sie dzieje, to może ograniczaj chodzenie do minimum? Lepiej nie kusic...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

A mnie w łózku zaatakowała mega głodzilla i już po śniadaniu jestem. pózniej wyciągam męża na zakupy biedronkowe, może cos dla zimorodka się trafi

mam ochotę na ciasto balowe- mega słodkie z masą krówkową, budyniową i bitą śmietaną- jak mi nie przejdzie to będe musiała sobie dogodzic

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Co do golenia, to podczas postrzyżyn tydzien temu było mi już cokolwiek niewygodnie, nawet się zaciełam..... Dlatego na następną wizytę już mąż koło mnie popracuje. Staram się nie golic zbyt często, bo potem mam straszne problemy; wrastające włoski, stany zapalne, krosty..... Tak mniej więcej raz w miesiącu. może Wam się wyda nieestetyczne, ale naprawdę nie daję rady częściej, małżowi też taka częstotliwosc odpowiada na szczęście
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości