Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 04:51   #2641
Kaveri
Spaceroholiczka

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Będziemy tęsknić miłego pobytu w Paryżu {}
a i zakupiłam ten balsam do ust w aptece TISANE poszłam po CP a zobaczyłam tisane na pólce i musiałam wziać
kurde znowu krosty mi sie porobiły przy lini włosów

Jutro chyba maska z gluta po raz 1 właśnie trochę o proteinach czytam bo nie wiem czy ja jakichkolwiek uzywam
Też mi się porobiły takie krosty Ktoś wie z czego to może się robić?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 05:36   #2642
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Pokaż wiadomość
1 wpis u mnie na blogu. Podoba mi się, szybko suszy zimnym nawiewem a to dla mnie ważne.

Jadę dzisiaj "normalne" żarówki wykupować ze sklepów, to i na tej suszarce oko zawieszę i pomacam, czy dobrze w ręku leży. Mam nadzieję, że ogólnodostępna .

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
ale paskudny smak i zapach musi mieć taki napój ze spiruliny
No coś Ty ?! Nie takie rzeczy dziewczyny przełykały { }, bo czegoż się nie robi dla urody ...
W kapsułkach jest też.

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Tosz ja kobieta z krwi i kości
Borze zielony ! Uniżenie o wybaczenie upraszam
Nowy płyn do zmywania makijażu oczu testowałam, to pewnie coś na ślepia mi padło. Wydawało i się, że w postach rodzaju męskiego użyłaś.

Cytat:
Napisane przez _jagodzianka_ Pokaż wiadomość
Produkty, które mam zamiar zakupić : (...) olej z pachnotki, olej z linianki siewnej (...).
A dlaczego tak wysoko sięgasz ? Nie lepiej zacząć od tych w "normalnych" sklepach dostępnych ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 06:41   #2643
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Ooo. To już mam zaplanowany październikowy zakup. Chociaz w sumie nie jak wykończę amle to się wybiorę po heenare i przy okazji kupię Kokoska
Kupujesz stacjonarnie? Jak tak to gdzie???
Stary 2012-09-19, 07:32   #2644
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość

Uprzejmie informuję, że odżywka do włosów Isana z olejkiem Babassu została wycofana oferty i nie będzie już dostępna w naszych sklepach.
czyli nie planują, żadnego zamiennika

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
A jest taka sama jak w innych żelach i szamponach Alterry?
polecam używać kubeczkowo też ostatnio zaopatrzyłam się w te alterrę i jest w porządku

Ja maskę bananowa kupiłam w sklepie fryzjerskim

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:38   #2645
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
używała któraś z Was tych odżywek alberto?

na zakręconym wyczytałam, ponoć można dostać w tesco za coś koło 7zł
używałam i pisałam o nich w tej lub wcześniejszej części wątku, jak wpiszesz w wyszukiwarkę w wątku nazwę firmy to na pewno Ci moje posty wyskoczą

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
A dziewczyny nie pisały przypadkiem o odzywkach do mycia
nie nie, o Hegronie to był szampon, ale w sumie teraz nie jestem pewna

Cytat:
Tak się zastanawiam jaki efekt byłby na włosach (blond) gdyby użyć szamponetki o trochę jaśniejszym odcieniu? Bo mam ochotę troszeczkę zmienić kolor, nadać refleks
żaden szamponetka nie rozjaśni włosów

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dtangler to szczotka do włosów pokroju TT, ale z rączką i troszkę dłuższymi wypustkami, podobno lepiej czesze I chyba jest tańsza o połowę?
ooo super wiedzieć, szukam jakiegoś fajnego czesadła, a TT mi się nie podoba z wyglądu i wg mnie jest za drogi

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Jaki kojarzycie szampon składem najbliższy do Babydreama ale bez rumianku?
Sanosan
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 07:59   #2646
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milva2020 Pokaż wiadomość
Mi nie pasuje bingacz z masłem shea jako maseczka i zużywam go do mycia włosów, jestem zadowolona
To nałożę zaraz na olej (jako podwójne O w OMO ) a potem zmyję i dam isankę
CrimsonGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:05   #2647
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Dla wszystkich mieszkanek Lublina i okolic. Włosomaniaczy raj na ostatnim przystanku przy ulicy Abramowickiej (np linia 151, 160), wysiadamy po prawej, naprzeciw mamy małą hurtownie kosmetyczną.
Amla klasyczna, jaśminowa, Sesa -opakowanie duże43zł i małe23zł, półlitrowy kokosowy15zł, klasyczna Vatika w dwóch pojemnościach, kilka rodzajów nieznanych mi wersji olejów Vatika w butelkach i maska Vatika, oraz wisienka na torcie czyli Jantar w obydwu wersjach.
Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam je stojące na półkach.
Żądam przyłączenia Lublina do Śląska!

Siedzę sobie z morelkową Alterrą pod czepkiem, wdycham jej jabolowy zapach i stwierdzam, że będzie mi jej brakować.

Wiadomo już kiedy wchodzi do sklepów ten zamiennik morelki, który obiecywali? Wiadomo coś o nim? Jakieś przecieki?
Bo na półkach ciągle granatowa seria tylko, a ona mnie nie kręci..

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-09-19 o 08:08
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:28   #2648
CrimsonGhost
Zadomowienie

Ja czekam na olejki w dlaszym ciągu. Uwielbiam je. Zwłaszcza na podróże. Odkąd "świadomie" dbam o włosy jest mi nawet łatwiej. Na przykład :
-facelle mam do ciała i włosów.
-olejki alterry (teraz i krem isany ) do ciała i włosów a także do końcówek
-dodtakowo biorę tylko jakąś maskę (odżywek nie biorę- maska się bardziej przydaje jak siedzę dużo na słońcu) w 100ml buteleczce z rossmanna

I tak sporo tego ale wcześniej brałam :szampon, odżywkę, maseczkę czasem, płyn do h. intymnej, żel pod prysznic i balsam
Stary 2012-09-19, 08:42   #2649
madziak88
Raczkowanie

w jakiej buteleczce z rosmana ? ostatnio widziałam u kogoś na blogu, że w rossmanie są małe butelki puste do przelania kosmetyków ale byłam w moim rosmanie i nic takiego nie widziałam
madziak88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:48   #2650
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziak88 Pokaż wiadomość
w jakiej buteleczce z rosmana ? ostatnio widziałam u kogoś na blogu, że w rossmanie są małe butelki puste do przelania kosmetyków ale byłam w moim rosmanie i nic takiego nie widziałam
Są, są i z pompką i z zakrętką. Wiesz gdzie je znaleźć? Są tam gdzie podróżne rzeczy. Tzn jakieś miniaturki szamponów, żeli pod prysznic itp. Są chyba na którejś ze środkowych półek
Stary 2012-09-19, 08:51   #2651
madziak88
Raczkowanie

Cytat:
Są, są i z pompką i z zakrętką. Wiesz gdzie je znaleźć? Są tam gdzie podróżne rzeczy. Tzn jakieś miniaturki szamponów, żeli pod prysznic itp. Są chyba na którejś ze środkowych półek

Kurcze to już sama nie wiem... własnie byłam na tych miniaturkach ale pustych buteleczek nie widziałam Muszę jeszcze raz tam podskoczyć i sprawdzić
Stary 2012-09-19, 08:58   #2652
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki za info. Ja tez za nimi zagladne, bo olejowanie w misce jest nieco niewygodne
grudniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:01   #2653
CrimsonGhost
Zadomowienie

Ja je kupiłam z myślą o większych butelkach olei i olejkach alterry ale alterra ponoć ma wprowadzić te z pompką
Stary 2012-09-19, 09:05   #2654
madziak88
Raczkowanie

Mam jeszcze jedno pytanie do Was dziewczyny Moje włosy strasznie się puszą i zauważyłam, że po odżywkach z emolientami są pięknie wygładzone i nawet przy wilgotnej pogodzie nie puszą się - stąd moje pytanie - czy mogę dawać tylko odżywki z emolientami po umyciu? Myślałam żeby przed myciem dawać jakieś maski z humektantami i proteinami a po umyciu włosów emolienty, ale zastanawiam się czy to bedzię wystarczająca pielęgnacja?
Stary 2012-09-19, 09:25   #2655
weronka19
Rozeznanie

Cytat:

Przyszła moja bananówka po dokładnie 7 dniach od zakupu zapłaciłam za kuriera maska lekko rozlana w paczce nie polecam sprzedającego multidrogeria_pl
Cytat:
A ja polecam od nich wysyłkę paczką pocztową ekonomiczną
Ja też polecam, zamawiałam paczkę pocztową a przesyłkę dostałam po 2 dniach kurierem jeszcze z gratisami, a no i wszystko było tak opakowane, że nie miało szans się wylać

Cytat:
Dla wszystkich mieszkanek Lublina i okolic. Włosomaniaczy raj na ostatnim przystanku przy ulicy Abramowickiej (np linia 151, 160), wysiadamy po prawej, naprzeciw mamy małą hurtownie kosmetyczną.
Amla klasyczna, jaśminowa, Sesa -opakowanie duże43zł i małe23zł, półlitrowy kokosowy15zł, klasyczna Vatika w dwóch pojemnościach, kilka rodzajów nieznanych mi wersji olejów Vatika w butelkach i maska Vatika, oraz wisienka na torcie czyli Jantar w obydwu wersjach.
Jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłam je stojące na półkach.
Cytat:
Rejon Lublina jak każdy inni. Jeśli chodzi Ci o pacjentów to są zapewne zamknięci. Nie zdarzyła mi się nigdy żadna przykra sytuacja, chociaż czasem można spotkac dziwnie wyglądajace osoby, ale są niegroźne. To, że ktoś ma problemy z psychiką nie znaczy, że myśli tylko o tym by komuś coś zrobić... Wybaczcie mi moralizowanie, ale z tego co wiem nie na tym polegają choroby psychiczne. Tobie można wybaczyć ze względu na wiek.
Eee ja z pacjentami nawet miałam zajęcia, więc jak ktoś się boi ich to melduję, że nie ma czego a i dresów też nie spotkałam tam, ale może jak jeździłam w soboty rano to oni spali po nocnych rozbojach jeszcze i chyba już wiem gdzie się po kokosa wybiorę tylko jak on za pół litra 15 zł to może jaki rafinowany albo co...
Zapuszczam naturalne, zdrowe włosy
weronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:15   #2656
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Żądam przyłączenia Lublina do Śląska!
żądam również! I dostępu do morza też

Cytat:
Ja je kupiłam z myślą o większych butelkach olei i olejkach alterry ale alterra ponoć ma wprowadzić te z pompką
nie ponoć tylko napewno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 486745_10151099933598305_1255541770_n.jpg (85,0 KB, 32 załadowań)

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:16   #2657
grudniowa
Rozeznanie

Zwiedzilam dwa Rossmanny i jestem zawiedziona. Isany malenko - tylko szampony i odzywki. Bylo jeszcze cos - wygladaly jak olejki z pompka ale babbasu(jakkolwiek to sie pisze) nie widzialam. Jest u nas jeszcze jeden Rossmann - w centrum handlowym, wiec moze jest szansa, ze tam bedzie. Tyle, ze to dosc daleko, a dzis zaczelo padac i tak srednio mi sie chcialo. Za to wpadlam na swoja zgube do dm i wyszlam oczywiscie z nareczem Kupilam olej lniany - mam nadzieje, ze moje wloski polubia.
Widzialam tez nowy Fructis - mietowo-cytrynowy, z czerwonego grejpfruta i jeszcze kokosowo-jakistam. Gdybym miala w zakupach kosmetykow kierowac sie nosem, to kupilabym wszystkie, niezaleznie od skladu

Edytowane przez grudniowa
Czas edycji: 2012-09-19 o 11:17 Powód: literowki
Stary 2012-09-19, 11:21   #2658
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Też mi się porobiły takie krosty Ktoś wie z czego to może się robić?
Prawdopodobnie od olejów lub odżywki.
Cytat:
Napisane przez madziak88 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie do Was dziewczyny Moje włosy strasznie się puszą i zauważyłam, że po odżywkach z emolientami są pięknie wygładzone i nawet przy wilgotnej pogodzie nie puszą się - stąd moje pytanie - czy mogę dawać tylko odżywki z emolientami po umyciu? Myślałam żeby przed myciem dawać jakieś maski z humektantami i proteinami a po umyciu włosów emolienty, ale zastanawiam się czy to bedzię wystarczająca pielęgnacja?
Ten system, o którym sama mówisz czasem stosuję, i na pewno nie zrobi Ci krzywdy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 11:29   #2659
madziak88
Raczkowanie

Cytat:

Ten system, o którym sama mówisz czasem stosuję, i na pewno nie zrobi Ci krzywdy

Dziękuję bardzo za odpowiedź Przy okazji gratuluje bloga jest naprawdę świetny, codziennie na niego zaglądam
Stary 2012-09-19, 11:57   #2660
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
Zwiedzilam dwa Rossmanny i jestem zawiedziona. Isany malenko - tylko szampony i odzywki. Bylo jeszcze cos - wygladaly jak olejki z pompka ale babbasu(jakkolwiek to sie pisze) nie widzialam. Jest u nas jeszcze jeden Rossmann - w centrum handlowym, wiec moze jest szansa, ze tam bedzie. Tyle, ze to dosc daleko, a dzis zaczelo padac i tak srednio mi sie chcialo. Za to wpadlam na swoja zgube do dm i wyszlam oczywiscie z nareczem Kupilam olej lniany - mam nadzieje, ze moje wloski polubia.
Widzialam tez nowy Fructis - mietowo-cytrynowy, z czerwonego grejpfruta i jeszcze kokosowo-jakistam. Gdybym miala w zakupach kosmetykow kierowac sie nosem, to kupilabym wszystkie, niezaleznie od skladu
ta isana o której mówimy to właśnie odżywka z babassu, a nie olej a te olejki z pompką to może alterra właśnie?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:29   #2661
Papiszynka
Zakorzenienie

Ja dzisiaj wieczorem laminuję powiedzcie mi dziewczyny, bo się cholernie boję przeproteinować, a w sobotę idę na wesele; czy jak laminowanie ze spłukiwaniem mi służyło, to może mi nie posłużyć ta metoda z suszeniem? cholercia, nie wiem, czy ryzykować
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 12:32   #2662
Dinulka
Zakorzenienie

a ja idę myć włosy i planuję nałożyć artiste + 4 krople gliceryny + ciutka mocznika

jak wyliczacie ilość mocznika dodawaną do odżywek albo balsamów do ciała?
Stary 2012-09-19, 12:38   #2663
anoska
Zakorzenienie

nieeeee, powiedzcie, że to zły sen
znów ten chlor, znów basen, już czuję jak moje włosy płaczą
Stary 2012-09-19, 12:45   #2664
isi rici
Zadomowienie

Hej
Jakie plany na dzisiaj z włoskami?
U mnie od rana na włosach Sesa i olejek z Wiesiołka

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:00   #2665
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wieczorem laminuję powiedzcie mi dziewczyny, bo się cholernie boję przeproteinować, a w sobotę idę na wesele; czy jak laminowanie ze spłukiwaniem mi służyło, to może mi nie posłużyć ta metoda z suszeniem? cholercia, nie wiem, czy ryzykować
Nie ryzykowałabym przed weselem, metoda z suszarką jest sporo intensywniejsza, możesz zrobić sobie kuku.
Cytat:
a ja idę myć włosy i planuję nałożyć artiste + 4 krople gliceryny + ciutka mocznika

jak wyliczacie ilość mocznika dodawaną do odżywek albo balsamów do ciała?
Na oko
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:10   #2666
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tata mi powiedział, że znalazł moją paczkę z maską bananową wrzucona pod krzakiem koło naszego ogrodzenia... Czyli za☠☠☠isty kurier to przyniósł skoro nie chciał podpisu zapłaciłam 20 zł za kuriera a przyszło to zwykłym listem
Pisz do sprzedawcy, że nie dostałaś produktu, za który zapłaciłaś - skoro kurier nie ma twojego podpisu, to nie ma dowodu, że dostarczył przesyłkę.
Swoją drogą to jest tak beznadziejne zachowanie, ze aż ręce opadają
Ja się często i gęsto denerwowałam na kurierów, kiedy paczki zostawiali u sąsiadów - ja rozumiem, kiedy do mnie zadzwoni i ja się na to zgodzę (i sąsiad przy okazji też), ale tak ni z gruchy, ni z pietruchy - sprawdzam status zamówienia i nazwisko sąsiada, nosz koorwa (dobrze chociaż, że sąsiad w porządku).
Stary 2012-09-19, 13:12   #2667
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Pisz do sprzedawcy, że nie dostałaś produktu, za który zapłaciłaś - skoro kurier nie ma twojego podpisu, to nie ma dowodu, że dostarczył przesyłkę.
Swoją drogą to jest tak beznadziejne zachowanie, ze aż ręce opadają
Ja się często i gęsto denerwowałam na kurierów, kiedy paczki zostawiali u sąsiadów - ja rozumiem, kiedy do mnie zadzwoni i ja się na to zgodzę (i sąsiad przy okazji też), ale tak ni z gruchy, ni z pietruchy - sprawdzam status zamówienia i nazwisko sąsiada, nosz koorwa (dobrze chociaż, że sąsiad w porządku).
Tak też własnie zrobiłam
Napisałam, że nie dostałam przesyłki i proszę w takiej sytuacji o numer nadania

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:13   #2668
Dinulka
Zakorzenienie

na oko, a wychodzi tego szczypta czy pół łyżeczki bardziej?

a co to za firma kurierska ku przestrodze?

a mi się zepsuły buty za 300 zł, ciekawe czy mi przyjmą reklamację, nie wiem jak długo obowiązuje, buty kupiłam jakoś maj/czerwiec, ale prawie w nich nie chodziłam :/
Stary 2012-09-19, 13:18   #2669
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

a co to za firma kurierska ku przestrodze?
siódemka

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:24   #2670
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
ta isana o której mówimy to właśnie odżywka z babassu, a nie olej a te olejki z pompką to może alterra właśnie?
no to calkiem mozliwe, ze przeoczylam. Pojde jutro jeszcze raz zagladac
I te buteleczki to na pewno byla isana bo alterra miala swoja polke nieco dalej.

Edytowane przez grudniowa
Czas edycji: 2012-09-19 o 13:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości