Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 22:03   #211
Sateczka
Raczkowanie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Witajcie Dziewczyny, jestem pierwszy raz na tego typu forum choc od dawna czytam to i owo - tu i tam

Krótkie info : 3 wrzesnia dowiedzialam sie z badania krwi,ze jestesmy w ciazy. Super wiadomosc ale jest strach ze wzgledu na poprzednie doswiadczenia. W miniony czwartek 5 t 4 d bylam na USG- pecherzyk 6 mm, cialko zolte. Niestety po badaniu zaczelam plamic i aktualnie lezakuje sobie z dawka duphastnu 3x1 oraz no-spa 3x1 .
Wierze, ze dam rade bo Dzidzius jest tam gdzie trzeba i w superowym miejscu.
Inna sprawa, ze jeszcze na USG nie bylo widac Maluszka ale to raczej nic dziwnego gdyz w czwartek Beta wynosila 2200 Ciesze sie,ze bede czekala z Wami na to wazne wydarzenie. Usciski

---------------------------------------
Wczesniej:
I ciaza- 10/11 tc obumarła
II ciaza- pozamaciczna

Aktualnie:
OM-06.08.
TP- 13 maj 2013
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:07   #212
Sateczka
Raczkowanie

test
Stary 2012-09-15, 22:09   #213
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej!
Już tu u Was pisałam, może pamiętacie
Termin mam na 5.05, dziś zaczęłam 8 tc
Tydzień temu (pierwszy dzień 7 tc) byłam na usg i widziałam bijące serduszko maleństwa
Jeśli chodzi o objawy, to przede wszystkim bolące jak diabli piersi i mdłości (popołudniowe, bez wymiotów jak na razie ).
W październiku idę już na zwolnienie, gdyż moja ciąża jest niestety podwyższonego ryzyka, mój lekarz woli więc bardziej uważać, no ja oczywiście też
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:16   #214
Sateczka
Raczkowanie

Witajcie, opisałam się jak szalona i cosik stało się z moim postem.

Otóż 3 września dowiedziałam się z testu krwi, że spodziewamy się Maluszka
Zauważcie, że właśnie wtedy rozpoczął się ten wątek hhiih

W miniony czwartek tj. 5 t 4d byłam na USG i pęcherzyk jest we właściwym miejscu. Jest też ciałko żółte. Dzidziusia nie widać, ale to normalne bo beta w czw. wynosiła 2200 )

Niestety zaczęłam plamić dlatego aktualnie leżakuję z zaleconymi lekami: duphaston i nospa 3x1

DAMY RADĘ!!

Cieszę się, że będę z Wami!!

p.s.

I ciąża- 10/11 tc obumarła
II ciąża - pozamaciczna

Edytowane przez Sateczka
Czas edycji: 2012-09-15 o 22:49
Stary 2012-09-16, 11:39   #215
karolina2705
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pyretta Pokaż wiadomość
Witam, Pyretta lat 24.Pragnę dołączyć do Was. W sierpniu poroniłam wczesną ciąże (bez starań, ze stosunku przerywanego) Od początku września staramy się z mężem. Mam podobne objawy do Ciebie Karolino. W którym dniu cyklu jesteś? Ja w 15 dniu. Miewam cykle naprzemiennie, raz 26 dni, raz 29. Może to za wcześnie, ale również ciągnie mnie podbrzusze, mam tkliwe piersi oraz przez kilka dni zgagę ( co mi się nie zdarza). Jeśli się uda to pozostanę bardzo chętnie w tym wątku. Kusi mnie zrobienie testu na dniach...
Pozdrawiam wszystkie kobietki i gratuluję II kresek.
Witam!!! Okres miałam od 22 sierpnia do 27, ja cykle mam regularne co 28 dni, od owulacji zazwyczaj bolały mnie piersi, ale w tym miesiącu doszły do tego bóle brzucha i kręgosłupa. Testu nie radzę ci robić bo ja też się pośpieszyłam i zrobiłam 7 dni po owulacji i była tylko jedna kreska,najpóźniej we wtorek powinnam dostać @ także jutro z rana robie test i mam nadzieję że zobaczę dwie kreseczki na pewno dam znać
POZDRAWIAM
karolina2705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 07:59   #216
maja rosee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej!
Już tu u Was pisałam, może pamiętacie
Termin mam na 5.05, dziś zaczęłam 8 tc
Tydzień temu (pierwszy dzień 7 tc) byłam na usg i widziałam bijące serduszko maleństwa
Jeśli chodzi o objawy, to przede wszystkim bolące jak diabli piersi i mdłości (popołudniowe, bez wymiotów jak na razie ).

hej.
ja jestem w 6 tc (licząc od owulacji, bo niektórzy liczą od @) mój lekarz kazał zrobić mi pierwsze USG między 12 a 13 tc , twierdzi że wcześniej nie jest wskazane. Objawy mam takie jak Ty + uczucie ciągnięcia i ciężkości w brzuchu.

W październiku idę już na zwolnienie, gdyż moja ciąża jest niestety podwyższonego ryzyka, mój lekarz woli więc bardziej uważać, no ja oczywiście też
Co decyduje o podwyższonym ryzyku?

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Witajcie, opisałam się jak szalona i cosik stało się z moim postem.

Otóż 3 września dowiedziałam się z testu krwi, że spodziewamy się Maluszka
Zauważcie, że właśnie wtedy rozpoczął się ten wątek hhiih

W miniony czwartek tj. 5 t 4d byłam na USG i pęcherzyk jest we właściwym miejscu. Jest też ciałko żółte. Dzidziusia nie widać, ale to normalne bo beta w czw. wynosiła 2200 )

Niestety zaczęłam plamić dlatego aktualnie leżakuję z zaleconymi lekami: duphaston i nospa 3x1

DAMY RADĘ!!

Cieszę się, że będę z Wami!!

p.s.

I ciąża- 10/11 tc obumarła
II ciąża - pozamaciczna

Witaj

też robiłam test 3 września, piękny dzień, ale na razie nie myślę o przyszłości tylko o tym aby dotrwać do tych sądnych 12 tygodni.

Mam wielką nadzieję, że będzie dobrze i nasze dzidzie będą rosły zdrowe.

Pozdrawiam
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 10:41   #217
Sateczka
Raczkowanie

Maja rosee- gratulacje

Oczywiście też czekam na rozwój wydarzeń ale tak naprawdę od tej chwili wciąż będzie oczekwianie i troska. Najpierw akcja serduszka na USG, później do 12 tc. Następnie badania genetyczne, połówkowe itp itd. i tak do końca....

Ja już się nie mogę doczekać posłuchania serduszka... kopniaczków...

Oby mi tylko humory przeszły bo jestem przekoszmarek!!!
Stary 2012-09-17, 12:51   #218
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witajcie

Ohh chyba kazda z nas z niecierpliwoscia czeka na pierwszy dzwiek bijacego serduszka,na moment w ktorym bedziemy mogly zobaczyc nasze malenstwa,i cale 9 miesiecy oczekiwania...

Oh ja tez czekam na dzien kiedy przejda mi nudnosci (bo sa straszne),i przejda mi humorki bo tez jestem nieznosna :/

Milego dzionka
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:05   #219
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Co decyduje o podwyższonym ryzyku?

-
Wiesz, ja przeszłam 2 operacje ginekol., stwierdzono mi endometriozę (choć na ten moment wszystko jest ok ) i do tego mam nadciśnienie
Dlatego gin stwierdził, żebym sobie odpoczywała raczej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:57   #220
karolina2705
Raczkowanie

Hej mamusie
Ja dziś zrobiłam test no i niestety jedna krecha
Nie wiem czy nie za wcześnie ten test ale @ mam dostać jutro,góra w środę!!!
I teraz nie wiem czy czekać aż ta przeklęty @ przyjdzie czy lecieć po następny test
Wszystkim nowym mamusiom życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży
Stary 2012-09-17, 15:22   #221
Sateczka
Raczkowanie

karolina2705

u mnie test z moczu w dniu @ wyszedl z jedna krecha oraz.. tzw "cien cienia", ktory tylko ja widzialam i moja przyjaciółka.
Pomknelam wiec na krew a bHCG 18.

Aktualnie mam ponad 10 000 a minelo raptem 14 dni od testowania sikanego

Nie chce dawac zludzen ale warto pamietac,ze test siusiany nie jest wyrocznia w dniu spodziewanej @
i dobrze
Stary 2012-09-17, 17:23   #222
Ashyshqa
Zakorzenienie

Stateczka i Maja Rosee ja tez dowiedzialam sie o swoim blogoslawionym stanie 3 wrzesnia

Zobaczcie ile w tym naszym okolo ciazowym zyciu czekania. Najpierw na ciaze, potem na odpowiedni dzien na testowanie, pierwsze USG,inne badania, potem koniec 1 trymestru, kopniaczki,porod i mnostwo innych rzeczy. Natura uczy nas cierpliwosci tak pozniej potrzebnej przy malenstwie
U mnie wciaz 2 tyg do usg! Ale objawow mi przynajmniej nie brakuje. Do poludniu super mdlosci, po poludniu wilczy apetyt a wieczorem superzgaga... To sie nazywa zycie!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:06   #223
vil84
Wtajemniczenie

Coraz nas tu więcej
ja dziś zostałam pierwszy dzień sama, Mąż wrócił do pracy po urlopie, a ja jak wstałam zaczęłam się troszkę krzątać, żeby nie zostawiać mu całej roboty na po pracy, ogarnęłam trochę łazienkę, siebie, poszłam na drobne zakupy a teraz leżę i się wściekam sama na siebie. Miałam leżeć, no i mam cały napięty brzuch teraz, nie boli, ale od kilku godzin ciągle go "czuje" i się martwię. Ehh jednak do tego 12 tygodnia trzeba leżeć jak pani doktor przykazała

Dziewczyny zastanawiam się czy jest coś, czego bezpiecznie można używać na trądzik w ciąży. Co chwila mi coś wyskakuje, wcześniej używałam sporadycznie Olejku z drzewa herbacianego albo Papki z Joanny ale teraz się boję trochę ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 18:43   #224
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Coraz nas tu więcej
ja dziś zostałam pierwszy dzień sama, Mąż wrócił do pracy po urlopie, a ja jak wstałam zaczęłam się troszkę krzątać, żeby nie zostawiać mu całej roboty na po pracy, ogarnęłam trochę łazienkę, siebie, poszłam na drobne zakupy a teraz leżę i się wściekam sama na siebie. Miałam leżeć, no i mam cały napięty brzuch teraz, nie boli, ale od kilku godzin ciągle go "czuje" i się martwię. Ehh jednak do tego 12 tygodnia trzeba leżeć jak pani doktor przykazała

Dziewczyny zastanawiam się czy jest coś, czego bezpiecznie można używać na trądzik w ciąży. Co chwila mi coś wyskakuje, wcześniej używałam sporadycznie Olejku z drzewa herbacianego albo Papki z Joanny ale teraz się boję trochę ...
Wiesz co ja uzywam miejscowo olejku z drzewa herbacianego a buzie myje kremem na bazie glinki marokanskiej i nawet mi do glowy nie przyszlo,ze to moze zaszkodzic dziecku... Moze ktos sie na ten temat wypowie, ale skoro makijaz jest ok to czemu inne rzeczy jakie stosujemy na twarz mialyby przeszkadzac?
Jedyne co warto miec na uwadze to fakt, ze skora ciezarnych jest bardziej podatna na przebarwienia wiec wysoki filtr warto stosowac cala ciaze.
Stary 2012-09-17, 20:59   #225
metropolitan
Zadomowienie

ja w ciąży stosowałam wszystkie kosmetyki, które stosowałam wcześniej. Łącznie z samoopalaczami. Nie daj się zwariować, bo one naprawdę nie mają żadnego wpływu na ciążę.

tak samo uważam, że straszenie ciężarnych farbowaniem włosów w ciąży jest totalną głupotą, bo sama farbowałam i wszystkie dziewczyny, które znam farbowały (ba, bratowa fryzjerka wdychała opary z farb i płynu do trwałej do samego porodu) i nic nam się nie stało. Zresztą, każda kobieta chce wyglądać ładnie, w ciąży też, więc nie widzę powodu, żeby się zapuszczać

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2012-09-17 o 21:01
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 07:12   #226
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Wszystko możesz stosować byle nie zawierało witaminy A I jakichś składników, które mogą powodować przebarwienia Trzeba się maskować, co by piękną ciężarną być
A ten olejek dobry jest na wypryski? Ja mam 28 na karku, a dalej mi ciągle coś wyskakuje. A teraz na początku ciąży, tak jak w poprzedniej znowu mi się pogorszyło. Na pociesznie, pamiętam, że pod koniec miałam piękne włosy i paznokcie, pewnie po witaminach ciążowych

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:11   #227
maja rosee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wszystko możesz stosować byle nie zawierało witaminy A I jakichś składników, które mogą powodować przebarwienia Trzeba się maskować, co by piękną ciężarną być
A ten olejek dobry jest na wypryski? Ja mam 28 na karku, a dalej mi ciągle coś wyskakuje. A teraz na początku ciąży, tak jak w poprzedniej znowu mi się pogorszyło. Na pociesznie, pamiętam, że pod koniec miałam piękne włosy i paznokcie, pewnie po witaminach ciążowych
hej ja mam 32 lata i od 2 lat walcze z jakby potówkami na karku które idą pod paznokieć no masakra. a na twarzy nic. czasem chciałabym upiąć włosy w kok no ale nie mogę (do 30 stki nic nie miałam).

co do dolegliwości to zaczynają dokuczać mi też wzdęcia i zaparcia.

Pierwsze USG początek listopada hmmm.....
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:26   #228
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

na mnie ten olejek bardzo fajnie działa, koi i wysusza ładnie. Działa antybakteryjnie. kosmetyków używam tych samych co zawsze, nawet teraz po raz pierwszy kupiłam samoopalacz, bo mi wszyscy mówią że strasznie blada jestem (opalenizna zeszła, i zazwyczaj wtedy chodziłam kilka razy na solarium i na całą zimę wystarczało, a teraz to odpada). Tylko własnie nie wiem dlaczego się tych smarowideł do buzi bałam

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:49   #229
Pyretta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolina2705 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Ja dziś zrobiłam test no i niestety jedna krecha
Nie wiem czy nie za wcześnie ten test ale @ mam dostać jutro,góra w środę!!!
I teraz nie wiem czy czekać aż ta przeklęty @ przyjdzie czy lecieć po następny test
Wszystkim nowym mamusiom życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży
Ja postaram się wytrzymać do dnia spodziewanej @ z testem z apteki, bo szkoda kasy. A jeśli nie wytrzymam to pójdę na beta hcg. A Ty nie wolałabyś zrobić betę?
p.s mam nadzieję, że po teście zostanę w tym wątku
Pyretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 12:35   #230
karolina2705
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pyretta Pokaż wiadomość
Ja postaram się wytrzymać do dnia spodziewanej @ z testem z apteki, bo szkoda kasy. A jeśli nie wytrzymam to pójdę na beta hcg. A Ty nie wolałabyś zrobić betę?
p.s mam nadzieję, że po teście zostanę w tym wątku
Hej no chyba trochę się pośpieszyłam z tym testem, i teraz czekam do czwartku jak dalej nie będę miała @ to idę do mojej gin
w mojej mieścinie są dwie przychodnie i żadna prywatnie nie robi bety
jacyś zacofani są
na razie piersi dalej bolą i ciągnie w dole brzucha. Boże to by była moja trzecia ciąża a ja zachowuję się jak pierworódka tylko z pierwszą ciążą to było tak że jak będzie to będzie jak nie to nie, nie nastawialiśmy się za bardzo i udało się za pierwszym razem, tylko że o ciąży dowiedziałam się dopiero w ósmym tygodniu i od razu na teście pokazały się dwie krechy
Za drugim razem to po tabletkach było i ginekolog od razu mnie ostrzegł że nawet pół roku możemy się starać, a tu niespodzianka znów za pierwszym razem w czwartym tygodniu test i od razu dwie krechy
Teraz mi się wydaję że za bardzo chcę i nic z tego nie będzie ale nadal nie mam @ i mam nadzieję że tak zostanie
Pyretta a ty kiedy robisz test???? Trzymam kciuki
Stary 2012-09-18, 12:39   #231
Dziodzio
Raczkowanie

W ciąży nie powinno się używać kosmetyków zawierających kwas salicylowy. Zawiera go wiele środków na pryszcze, te żele do mycia twarzy i kremy "na niedoskonałości", też podobno szampony na łupież.

To podobno bardzo istotne, niektórzy ginekologowie ostrzegają przed tym równie na serio co przez paleniem i piciem w ciąży.

Trzeba też uważać z kosmetykami zawierającymi duże stężenia wit. A, kwasów owocowych, wyciągu z soi.

I nie bardzo rozumiem dlaczego zrezygnowanie z kilku kosmetyków ma od razu powodować "zaniedbywanie się" ???
Dziodzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:03   #232
nuska_92
Przyczajenie

hej dziewczyny normalnie nie mam czasu tu często zaglądać ale będę sie starała jak najczęściej. Moja 11-nasto miesięczna pociecha jest małym czasozjadaczem

Z tymi kosmetykami faktycznie troszke trzeba uwazac. ja w pierwszej ciąży posmarowałam sie jakims owocowym balsamem i niestety porobiły sie przebarwienia.

Wy też jestescie takie osłabione??
nuska_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 15:20   #233
margo80
Zakorzenienie

ja mam wrażenie, że wszystkie moje objawy, a nie było ich wiele, zniknęły. jestem mniej senna (chyba organizm przyzwyczajał się do porannego wstawania po 2 miesiącach wakacji), głód w normie, piersi nie bolą, brzuch sporadycznie. jedynie cera gorsza i brak @.

przed kwasem salicylowym to przyznam, że nie słyszałam nigdy żadnych ostrzeżeń.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:21   #234
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ja mam wrażenie, że wszystkie moje objawy, a nie było ich wiele, zniknęły. jestem mniej senna (chyba organizm przyzwyczajał się do porannego wstawania po 2 miesiącach wakacji), głód w normie, piersi nie bolą, brzuch sporadycznie. jedynie cera gorsza i brak @.

A mi za to objawy sie nasilily. Najgorsze mdlosci pomieszane z glodem. Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam, a od piatku mam tak caly czas. Na szczescie nie wymiotuje. Spalabym najchetniej bez przerwy. W nocy wstaje do toalety juz nie raz a dwa razy. Dodatkowo sie przeziebilam. Podejrzewam, ze zaatakowalo mi zatoki i nie wiem co z tym robic. Boli mnie glowa, kicham, mam takie dziwne uczucie suchosci w gornych drogach oddechowych i jest mi masakrycznie goraco Jade prosto z pracy do lekarza, zobaczymy jak mnie poratuje...
Stary 2012-09-18, 22:10   #235
Pyretta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolina2705 Pokaż wiadomość
Hej no chyba trochę się pośpieszyłam z tym testem, i teraz czekam do czwartku jak dalej nie będę miała @ to idę do mojej gin
w mojej mieścinie są dwie przychodnie i żadna prywatnie nie robi bety
jacyś zacofani są
na razie piersi dalej bolą i ciągnie w dole brzucha. Boże to by była moja trzecia ciąża a ja zachowuję się jak pierworódka tylko z pierwszą ciążą to było tak że jak będzie to będzie jak nie to nie, nie nastawialiśmy się za bardzo i udało się za pierwszym razem, tylko że o ciąży dowiedziałam się dopiero w ósmym tygodniu i od razu na teście pokazały się dwie krechy
Za drugim razem to po tabletkach było i ginekolog od razu mnie ostrzegł że nawet pół roku możemy się starać, a tu niespodzianka znów za pierwszym razem w czwartym tygodniu test i od razu dwie krechy
Teraz mi się wydaję że za bardzo chcę i nic z tego nie będzie ale nadal nie mam @ i mam nadzieję że tak zostanie
Pyretta a ty kiedy robisz test???? Trzymam kciuki
Kurcze, ja jeszcze nie rodziłam. Więc jestem straszliwie podekscytowana. Obserwuję się jak nigdy wcześniej. Chciałabym wytropić każdy objaw ciąży hihi Domniemany okres powinnam dostać 29/30, więc w tych okolicach zrobię test, chyba że naprawdę nie wytrzymam, to pójdę na betę w przyszłym tygodniu. Nie nakręcam się, ale po cichu mam nadzieję Karolino, Ty jesteś zaawansowaną mamusią a do tego płodną jak czarnoziem (że tak powiem). Trzymam kciuki za trzeciego dzidziusia pozdrawiam
Pyretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 23:29   #236
margo80
Zakorzenienie

Oj, to kuruj sie Ash! Ja chyba tez pójdę się osluchac, mała mnie wygania do lekarza.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2012-09-18 o 23:32
Stary 2012-09-19, 08:27   #237
Koronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Ja mam podobnie z tymi objawami, dzisiaj czuję się o niebo lepiej. A który u Ciebie tc?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A mi za to objawy sie nasilily. Najgorsze mdlosci pomieszane z glodem. Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam, a od piatku mam tak caly czas. Na szczescie nie wymiotuje. Spalabym najchetniej bez przerwy. W nocy wstaje do toalety juz nie raz a dwa razy. Dodatkowo sie przeziebilam. Podejrzewam, ze zaatakowalo mi zatoki i nie wiem co z tym robic. Boli mnie glowa, kicham, mam takie dziwne uczucie suchosci w gornych drogach oddechowych i jest mi masakrycznie goraco Jade prosto z pracy do lekarza, zobaczymy jak mnie poratuje...
Współczuję Kochana Ja też budzę się w nocy też, ale nie na siku po prostu się budzę i leżę, po 15 min zasypiam, nie wiem o co chodzi A Ty się kuruj domowymi sposobami! Zwolnienie z pracy bierzesz?
Koronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:49   #238
wynalazek23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie z tymi objawami, dzisiaj czuję się o niebo lepiej.
I ja tak mam
W ubiegłym tygodniu nie miałam w ogóle siły, brzuch mnie pobolewał i najchętniej przespałabym cały czas, w w tym tygodniu tylko mdłości mi dokuczają i tkliwość UU.
W poniedziałek zakupiłam imbir w tabletkach i herbatę zielona z imbirem ale niestety na mnie nie działa, chyba że po dłuższym stosowaniu mdłości miną.
Najgorsze jest to, że jestem głodna ale na nic nie mam apetytu bo mnie mdli.....
wynalazek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:05   #239
Tity
Zakorzenienie

Ja też mam uczucie, że jestem głodna, a pełna jednocześnie i mnie muli, ale nie jakoś mocno. Na szczęście nie latam do kibla jak poprzednio po wywąchaniu kosza na śmieci
Póki co to jest nawet nieźle. Nawet ze spaniem nie jest tragicznie, poprzednio miałam odczucie, że jak się nie prześpię to umrę natychmiast

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:19   #240
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koronek Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie z tymi objawami, dzisiaj czuję się o niebo lepiej. A który u Ciebie tc?
Dopiero 5t4d

Moje dziecko też dziś wstało niewyrazne

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości