|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Witajcie Dziewczyny, jestem pierwszy raz na tego typu forum choc od dawna czytam to i owo - tu i tam
![]() Krótkie info : 3 wrzesnia dowiedzialam sie z badania krwi,ze jestesmy w ciazy. Super wiadomosc ale jest strach ze wzgledu na poprzednie doswiadczenia. W miniony czwartek 5 t 4 d bylam na USG- pecherzyk 6 mm, cialko zolte. Niestety po badaniu zaczelam plamic i aktualnie lezakuje sobie z dawka duphastnu 3x1 oraz no-spa 3x1 . Wierze, ze dam rade bo Dzidzius jest tam gdzie trzeba i w superowym miejscu. Inna sprawa, ze jeszcze na USG nie bylo widac Maluszka ale to raczej nic dziwnego gdyz w czwartek Beta wynosila 2200 Ciesze sie,ze bede czekala z Wami na to wazne wydarzenie. Usciski--------------------------------------- Wczesniej: I ciaza- 10/11 tc obumarła II ciaza- pozamaciczna Aktualnie: OM-06.08. TP- 13 maj 2013
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
test
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Już tu u Was pisałam, może pamiętacie ![]() Termin mam na 5.05, dziś zaczęłam 8 tc ![]() Tydzień temu (pierwszy dzień 7 tc) byłam na usg i widziałam bijące serduszko maleństwa Jeśli chodzi o objawy, to przede wszystkim bolące jak diabli piersi i mdłości (popołudniowe, bez wymiotów jak na razie ).W październiku idę już na zwolnienie, gdyż moja ciąża jest niestety podwyższonego ryzyka, mój lekarz woli więc bardziej uważać, no ja oczywiście też
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, opisałam się jak szalona i cosik stało się z moim postem.
Otóż 3 września dowiedziałam się z testu krwi, że spodziewamy się Maluszka Zauważcie, że właśnie wtedy rozpoczął się ten wątek hhiih W miniony czwartek tj. 5 t 4d byłam na USG i pęcherzyk jest we właściwym miejscu. Jest też ciałko żółte. Dzidziusia nie widać, ale to normalne bo beta w czw. wynosiła 2200 ) Niestety zaczęłam plamić dlatego aktualnie leżakuję z zaleconymi lekami: duphaston i nospa 3x1DAMY RADĘ!! Cieszę się, że będę z Wami!! ![]() p.s. I ciąża- 10/11 tc obumarła ![]() II ciąża - pozamaciczna
Edytowane przez Sateczka Czas edycji: 2012-09-15 o 22:49 |
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno dam znaćPOZDRAWIAM |
|
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Witaj też robiłam test 3 września, piękny dzień, ale na razie nie myślę o przyszłości tylko o tym aby dotrwać do tych sądnych 12 tygodni. Mam wielką nadzieję, że będzie dobrze i nasze dzidzie będą rosły zdrowe. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Maja rosee- gratulacje
![]() Oczywiście też czekam na rozwój wydarzeń ale tak naprawdę od tej chwili wciąż będzie oczekwianie i troska. Najpierw akcja serduszka na USG, później do 12 tc. Następnie badania genetyczne, połówkowe itp itd. i tak do końca.... Ja już się nie mogę doczekać posłuchania serduszka... kopniaczków... ![]() Oby mi tylko humory przeszły bo jestem przekoszmarek!!!
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ohh chyba kazda z nas z niecierpliwoscia czeka na pierwszy dzwiek bijacego serduszka,na moment w ktorym bedziemy mogly zobaczyc nasze malenstwa,i cale 9 miesiecy oczekiwania... ![]() Oh ja tez czekam na dzien kiedy przejda mi nudnosci (bo sa straszne),i przejda mi humorki bo tez jestem nieznosna :/ Milego dzionka
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz, ja przeszłam 2 operacje ginekol., stwierdzono mi endometriozę (choć na ten moment wszystko jest ok
) i do tego mam nadciśnienie ![]() Dlatego gin stwierdził, żebym sobie odpoczywała raczej
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Ja dziś zrobiłam test no i niestety jedna krecha Nie wiem czy nie za wcześnie ten test ale @ mam dostać jutro,góra w środę!!! I teraz nie wiem czy czekać aż ta przeklęty @ przyjdzie czy lecieć po następny test Wszystkim nowym mamusiom życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży |
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
karolina2705
u mnie test z moczu w dniu @ wyszedl z jedna krecha oraz.. tzw "cien cienia", ktory tylko ja widzialam i moja przyjaciółka. Pomknelam wiec na krew a bHCG 18. Aktualnie mam ponad 10 000 a minelo raptem 14 dni od testowania sikanego Nie chce dawac zludzen ale warto pamietac,ze test siusiany nie jest wyrocznia w dniu spodziewanej @ i dobrze
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Stateczka i Maja Rosee ja tez dowiedzialam sie o swoim blogoslawionym stanie 3 wrzesnia
![]() Zobaczcie ile w tym naszym okolo ciazowym zyciu czekania. Najpierw na ciaze, potem na odpowiedni dzien na testowanie, pierwsze USG,inne badania, potem koniec 1 trymestru, kopniaczki,porod i mnostwo innych rzeczy. Natura uczy nas cierpliwosci tak pozniej potrzebnej przy malenstwie ![]() U mnie wciaz 2 tyg do usg! Ale objawow mi przynajmniej nie brakuje. Do poludniu super mdlosci, po poludniu wilczy apetyt a wieczorem superzgaga... To sie nazywa zycie!
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz nas tu więcej
![]() ja dziś zostałam pierwszy dzień sama, Mąż wrócił do pracy po urlopie, a ja jak wstałam zaczęłam się troszkę krzątać, żeby nie zostawiać mu całej roboty na po pracy, ogarnęłam trochę łazienkę, siebie, poszłam na drobne zakupy a teraz leżę i się wściekam sama na siebie. Miałam leżeć, no i mam cały napięty brzuch teraz, nie boli, ale od kilku godzin ciągle go "czuje" i się martwię. Ehh jednak do tego 12 tygodnia trzeba leżeć jak pani doktor przykazała ![]() Dziewczyny zastanawiam się czy jest coś, czego bezpiecznie można używać na trądzik w ciąży. Co chwila mi coś wyskakuje, wcześniej używałam sporadycznie Olejku z drzewa herbacianego albo Papki z Joanny ale teraz się boję trochę ... |
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co warto miec na uwadze to fakt, ze skora ciezarnych jest bardziej podatna na przebarwienia wiec wysoki filtr warto stosowac cala ciaze. |
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
ja w ciąży stosowałam wszystkie kosmetyki, które stosowałam wcześniej. Łącznie z samoopalaczami. Nie daj się zwariować, bo one naprawdę nie mają żadnego wpływu na ciążę.
tak samo uważam, że straszenie ciężarnych farbowaniem włosów w ciąży jest totalną głupotą, bo sama farbowałam i wszystkie dziewczyny, które znam farbowały (ba, bratowa fryzjerka wdychała opary z farb i płynu do trwałej do samego porodu) i nic nam się nie stało. Zresztą, każda kobieta chce wyglądać ładnie, w ciąży też, więc nie widzę powodu, żeby się zapuszczać
Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2012-09-17 o 21:01 |
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakichś składników, które mogą powodować przebarwienia Trzeba się maskować, co by piękną ciężarną być ![]() A ten olejek dobry jest na wypryski? Ja mam 28 na karku, a dalej mi ciągle coś wyskakuje. A teraz na początku ciąży, tak jak w poprzedniej znowu mi się pogorszyło. Na pociesznie, pamiętam, że pod koniec miałam piękne włosy i paznokcie, pewnie po witaminach ciążowych
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do dolegliwości to zaczynają dokuczać mi też wzdęcia i zaparcia. Pierwsze USG początek listopada hmmm..... |
|
|
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mnie ten olejek bardzo fajnie działa, koi i wysusza ładnie. Działa antybakteryjnie. kosmetyków używam tych samych co zawsze, nawet teraz po raz pierwszy kupiłam samoopalacz, bo mi wszyscy mówią że strasznie blada jestem (opalenizna zeszła, i zazwyczaj wtedy chodziłam kilka razy na solarium i na całą zimę wystarczało, a teraz to odpada). Tylko własnie nie wiem dlaczego się tych smarowideł do buzi bałam
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
p.s mam nadzieję, że po teście zostanę w tym wątku
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba trochę się pośpieszyłam z tym testem, i teraz czekam do czwartku jak dalej nie będę miała @ to idę do mojej ginw mojej mieścinie są dwie przychodnie i żadna prywatnie nie robi bety jacyś zacofani są ![]() na razie piersi dalej bolą i ciągnie w dole brzucha. Boże to by była moja trzecia ciąża a ja zachowuję się jak pierworódka tylko z pierwszą ciążą to było tak że jak będzie to będzie jak nie to nie, nie nastawialiśmy się za bardzo i udało się za pierwszym razem, tylko że o ciąży dowiedziałam się dopiero w ósmym tygodniu i od razu na teście pokazały się dwie krechy![]() Za drugim razem to po tabletkach było i ginekolog od razu mnie ostrzegł że nawet pół roku możemy się starać, a tu niespodzianka znów za pierwszym razem w czwartym tygodniu test i od razu dwie krechy ![]() Teraz mi się wydaję że za bardzo chcę i nic z tego nie będzie ![]() Pyretta a ty kiedy robisz test???? Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
W ciąży nie powinno się używać kosmetyków zawierających kwas salicylowy. Zawiera go wiele środków na pryszcze, te żele do mycia twarzy i kremy "na niedoskonałości", też podobno szampony na łupież.
To podobno bardzo istotne, niektórzy ginekologowie ostrzegają przed tym równie na serio co przez paleniem i piciem w ciąży. Trzeba też uważać z kosmetykami zawierającymi duże stężenia wit. A, kwasów owocowych, wyciągu z soi. I nie bardzo rozumiem dlaczego zrezygnowanie z kilku kosmetyków ma od razu powodować "zaniedbywanie się" ??? |
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny normalnie nie mam czasu tu często zaglądać ale będę sie starała jak najczęściej. Moja 11-nasto miesięczna pociecha jest małym czasozjadaczem
Z tymi kosmetykami faktycznie troszke trzeba uwazac. ja w pierwszej ciąży posmarowałam sie jakims owocowym balsamem i niestety porobiły sie przebarwienia. Wy też jestescie takie osłabione?? |
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie, że wszystkie moje objawy, a nie było ich wiele, zniknęły. jestem mniej senna (chyba organizm przyzwyczajał się do porannego wstawania po 2 miesiącach wakacji), głód w normie, piersi nie bolą, brzuch sporadycznie. jedynie cera gorsza i brak @.
przed kwasem salicylowym to przyznam, że nie słyszałam nigdy żadnych ostrzeżeń. |
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jade prosto z pracy do lekarza, zobaczymy jak mnie poratuje...
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Karolino, Ty jesteś zaawansowaną mamusią a do tego płodną jak czarnoziem (że tak powiem). Trzymam kciuki za trzeciego dzidziusia |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, to kuruj sie Ash! Ja chyba tez pójdę się osluchac, mała mnie wygania do lekarza.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2012-09-18 o 23:32 |
|
|
|
#237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też budzę się w nocy też, ale nie na siku po prostu się budzę i leżę, po 15 min zasypiam, nie wiem o co chodzi A Ty się kuruj domowymi sposobami! Zwolnienie z pracy bierzesz?
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
I ja tak mam
![]() W ubiegłym tygodniu nie miałam w ogóle siły, brzuch mnie pobolewał i najchętniej przespałabym cały czas, w w tym tygodniu tylko mdłości mi dokuczają i tkliwość UU. W poniedziałek zakupiłam imbir w tabletkach i herbatę zielona z imbirem ale niestety na mnie nie działa, chyba że po dłuższym stosowaniu mdłości miną. Najgorsze jest to, że jestem głodna ale na nic nie mam apetytu bo mnie mdli.....
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam uczucie, że jestem głodna, a pełna jednocześnie i mnie muli, ale nie jakoś mocno. Na szczęście nie latam do kibla jak poprzednio po wywąchaniu kosza na śmieci
![]() Póki co to jest nawet nieźle. Nawet ze spaniem nie jest tragicznie, poprzednio miałam odczucie, że jak się nie prześpię to umrę natychmiast
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko też dziś wstało niewyrazne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

dlatego aktualnie leżakuję z zaleconymi lekami: duphaston i nospa 3x1

Jade prosto z pracy do lekarza, zobaczymy jak mnie poratuje...
A Ty się kuruj domowymi sposobami! Zwolnienie z pracy bierzesz?