Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 08:34   #3571
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
pod 2 kołdrami??????????? jej, ja sypiam pod cieniuteńką letnią kołderką a jak były chłodne noce to rzuciłam na nią taki cieniutki polarowy kocyk. Chyba bym się udusiła.....

mnie sie tak naciąga, jak klęczę wyprostowana, albo kochamy się na łyzeczki i mąż mi chce nogę wygiąc do tyłu- wtedy masakra..... ale przy chodzeniu nic takiego nie zauważyłam.... jak tak Ci sie dzieje, to może ograniczaj chodzenie do minimum? Lepiej nie kusic...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

A mnie w łózku zaatakowała mega głodzilla i już po śniadaniu jestem. pózniej wyciągam męża na zakupy biedronkowe, może cos dla zimorodka się trafi

mam ochotę na ciasto balowe- mega słodkie z masą krówkową, budyniową i bitą śmietaną- jak mi nie przejdzie to będe musiała sobie dogodzic

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Co do golenia, to podczas postrzyżyn tydzien temu było mi już cokolwiek niewygodnie, nawet się zaciełam..... Dlatego na następną wizytę już mąż koło mnie popracuje. Staram się nie golic zbyt często, bo potem mam straszne problemy; wrastające włoski, stany zapalne, krosty..... Tak mniej więcej raz w miesiącu. może Wam się wyda nieestetyczne, ale naprawdę nie daję rady częściej, małżowi też taka częstotliwosc odpowiada na szczęście
mam podobnie, oprócz wrastających włosków..
tylko jakbym się goliła raz na miesiąc to mąż musiałby się przedzierać przez busz
Stary 2012-09-19, 08:35   #3572
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dziś jestem taka szczęśliwa
Byłam na usg połówkowym, z maluszkiem wszystko dobrze, jest zdrowy. Na razie jest położony ,,podłużnie miednicowo", ale jeszcze ma czas żeby się przekręcić, m.in. przez to nie udało się podpatrzeć płci. Więc dalej mamy niespodziankę. Waży 350 g.
Ale masz uparte bobo ja byłam wczoraj i na 18,5 tyg waży 220 g.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć,
Wczoraj dostałam takiej energii, że wysprzątałam dokładnie całą kuchnię Normalnie perfekcyjna pani domu mogłaby się schować Nie wiem, ale chyba mi się syndrom wicia gniazda ujawnia Dzisiaj zabrałam się za sprzątanie w szafach, bo trzeba miejsce dla Maludy zrobić.
Ja w tym tygodniu odpusciłam totalnie sprzątanie, mamy gości z dwu miesięcznym dzieckiem i jeszcze na dodatek z pieskiem więc nie sprzątam bo nie mam sensu; jak pojadą to zrobie gruntowne porzadki
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam jedno fajne mieszkanko.. jak mąż wróci to jedziemy do developera oglądnąć dokładnie projekty i jak będzie odpowiadało to do banku po kredyt, bo wydaje mi się, że cena też fajna
Powiedzcie co myślicie? http://www.hossa.gda.pl/patiorozy/lo...y-5-c-1/o/5225
Hej mieszkanko fajne, ja mam dwa pokoje od południa i w lecie nie idzie wydychac, rolety zasłonięte, okna pozamykane, kwiatki mdleją na parapecie. Może i małe pokoje ale w sumie jestem zdania że taki pokój ma służyć do spania i najlepiej miec gadrerobę na wszyskie rzeczy albo mega szafę. Fajnie byłoby na żywo oglądnąć bo wiadomo że projekt wielu rzeczy nie ujawni, ale cena fajna, zwłaszcza że tyle płacisz za wynajem.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przyszedł materacyk do łóżeczka
Ja zamawiam zaraz po wypłacie
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hmmm a to nie jest tak ze 1000zl dostaja wszyscy a drugi 1000 z opieki tylko dla osob o niskich dochodach?
Od przyszłego roku wchodzi kryterium dochodowe ~ 1920 - jak nie przekraczasz dostajesz 1200zł, a jak masz mniej niż ~580 to wtedy dostajesz jeszcze 1000.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jest coś takiego jak siatka centylowa- któtko mówiąc tam są wskaźniki który pozwala określić czy dziecko rozwija się prawidłowo w porównaniu z innymi-masz tam takie wykresy jak waga, wzrost,wiek a w okresie niemowlęcym jeszcze obwód główki- one pokazują w ilu centylach dziecko się miesci i na tej podstawie mozna stwiedzić czy rośnie tak jak inne
Mi wczoraj gin coś podobngo pokazywał i moja dzidzia raczej w dole ale ogolnie wszystko ok.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:35   #3573
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Karina, Natasza, Diana, Anastazja, Elena
które, imię bardziej Wam się podoba??

nudzi mi sie juz mnie korci zeby do pracy dzwonic co tam slychac. Takze musze sie czyms zajac
Mój TŻ chciał Nataszę ale do naszego nazwiska nie bardzo pasuje, bo też jest twarde. u nas będzie Lenka - bez E
Stary 2012-09-19, 08:41   #3574
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ale masz uparte bobo ja byłam wczoraj i na 18,5 tyg waży 220 g.

Ja w tym tygodniu odpusciłam totalnie sprzątanie, mamy gości z dwu miesięcznym dzieckiem i jeszcze na dodatek z pieskiem więc nie sprzątam bo nie mam sensu; jak pojadą to zrobie gruntowne porzadki

Hej mieszkanko fajne, ja mam dwa pokoje od południa i w lecie nie idzie wydychac, rolety zasłonięte, okna pozamykane, kwiatki mdleją na parapecie. Może i małe pokoje ale w sumie jestem zdania że taki pokój ma służyć do spania i najlepiej miec gadrerobę na wszyskie rzeczy albo mega szafę. Fajnie byłoby na żywo oglądnąć bo wiadomo że projekt wielu rzeczy nie ujawni, ale cena fajna, zwłaszcza że tyle płacisz za wynajem.

Ja zamawiam zaraz po wypłacie

Od przyszłego roku wchodzi kryterium dochodowe ~ 1920 - jak nie przekraczasz dostajesz 1200zł, a jak masz mniej niż ~580 to wtedy dostajesz jeszcze 1000.

Mi wczoraj gin coś podobngo pokazywał i moja dzidzia raczej w dole ale ogolnie wszystko ok.
Ja jednak przemyślałam sprawę i potrzebuję większy metraż..
Sypialnia może być z mniejszych, ale chciałabym żeby dziewczyny miały osobne pokoje i miejsce w nich do zabawy jak i nauki
Jak się nie znajdzie nic na parterze, to będę chciała na 3cim (z windą) i dwupoziomowe z wieeelkim tarasem
Stary 2012-09-19, 08:51   #3575
misia1505
Rozeznanie

[QUOTE=
Ja mam bardzo blisko fotel przysunięty do kierownicy inaczej do pedałów nie dostaję, i nawet bez ciązy pasy starsznie mnie gniotły w brzuch i nad ramieniem, teraz jest masakra. Jak jade gdzieś daleko to zapinam ale blisko to nie. Co innego jak jade z Tż, wtedy sobie ręką troszke przytrzymuję na brzuchu i jest ok, zresztą fotel dalej to tak mnie nie ciągną.[/QUOTE]

Ja mam tak samo, stwierdziłam że jeśli trafię na mieście na jakiegoś "nie fajnego" policjanta to wolę dostać mandat niż gnieść malutką. wożę ze sobą kartę ciąży a jako pasażer odsuwam do tyłu fotel i wtedy mi nie przeszkadzają.
Stary 2012-09-19, 08:52   #3576
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny!
wracam do was nareszcie zaraz zabieram się za nadrabianie, ale chciałam się przywitać

a na 11 idę do lekarza - czuję sie tragicznie, mam zatkany nos, kicham, dmucham i smarkam (z krwią! ), strasznie boli mnie gardło (mąż kupił mi jakieś tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, ale kompletnie nie działają), boli mnie głowa i chyba mam gorączkę (ale nie mam termometru w domu, żeby sprawdzić ), tak więc czuję, że umieram no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:56   #3577
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Delicjanka, po pierwsze to śliczny brzusio
Po drugie, to my raczej też będziemy odkładać kasę co miesiąc na dziecko. Moim zdaniem najlepiej to robić na koncie oszczędnościowym, to tam można w każdej chwili wpłacać i wypłacać kasę. My mamy w Eurobanku i kapitalizacja odsetek jest codzienna. Kiedyś nie było podatku belki od tego, ale niestety od niedawna jest No i można wpłacać kaskę np ze chrzcin, urodzin i innych okazji od innych gości

Długo nie wklejałam fotki brzuszka. Nie przestraszcie się, bo to dopiero 22 tc. Co to dalej będzie...
Nie bój się ja mam podobny, w końcu podobne terminy
Stary 2012-09-19, 09:05   #3578
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny! Nie nadążam czytac Waszych wpisów. Mam kilka pytań jeśli pozwolicie..
czy drętwieją Wam dłonie?? jejku mi często i rano i wieczorem..strasznie mnie to wkurza.
Czy są tu dziewczyny z Warszawy lub bliskich okolic??Jeśli tak powiedzcie nad jakim szpitalem się zastanawiacie.
Kiedy zaczynacie szykować się do dzidzi..w sensie pokoju...ciuszków i wszystich innych akcesoriów??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:06   #3579
eff8
Zakorzenienie

Witam sie
zaraz ide na sniadanko bo jeszcze nie jadlam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale w depilację czego? Pipki?

Ja dosięgam jeszcze, póki co
Boję się co będzie jak przestanę
ja tez jeszcze dostaje naszczescie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Przymiarka w porządku za tydzień odbieram sukienke całkiem ładna taka skromna ale ma coś w sobie (tak mi się wydaje )

no i u tego pulmologa byłam, Pani mnie osłuchała przeprowadziła wywiad, zleciła badanie krwi i przepisała doraźnie taki lek na astmę oskrzelową taki wziewny.... i nie wiem czy go brac bo w ulotce jest napisane że nie stosować przy poronieniach zagrazajacych, przy zagrozeniu przedwczesnym porodem, i jeszcze jest napisane że nie ma niby przeciwskazan ale przy przeprowadzaniu na zwierzętach (niestet :/) w niektorych przypadkach występowało uszkodzenia płodu w pierwszych okresach ciąży..... no i nie wiem ? a z koleji czytałam na necie że kobiety brały ten lek w ciazy.....

Chyba wezme to jutro do lekarza tego od połówkowego to mi może powie...?

na pewno bedziesz cudnie wygladac a co do lekow to tez bym tak zrobila i wziela na wiyzyte i popytala lekarza
Cytat:
Dzień dobry kochane

u mnie wieczór fatalny, dostałam takich bóli,że mąż chciał do szpitala ze mną jechać
nie mogłam się wyprostować, brzuch był napięty jak struna i mięśniak się uwypuklił, myślałam,że jajo zniosę tak bolało- do kibla szłam na czworaka bo tylko tak nie czułam bólu
nafaszerowana tabletkami w końcu zasnęłam, dziś czuję wielką ulgę ale boję się,że to się może powtórzyć a i tak niewiele lekarze mi pomogą
jestem dziś taka zmęczona
do tego pogoda z dupy, zimno i leje
po południu ploty z przyjaciółką jak się będę dobrze czuć to z przyjemnościa się troszkę wyrwę

hm gdybym miała dziewczynkę to pewnie z jedną bym kupiła- tak dla znajomych jak przyjdą maleństwo oglądać

a na 4 d idę w piątek i już się doczekać nie mogę
oj wspolczuje

ja tez bym jedna sukieneczke kupila na pewno

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:07   #3580
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ale wam fajnie, dzieci prawie w jednym wieku. Moja szwagierka w maju urodziła córcię i właśnie nabijamy się, że jak nasze baby na balety kiedyś razem pójdą to my pod oknami dyskoteki stać będziemy. Gratulacje dla siostry. Super, że Twój dzidziuś zdrowy, bardzo się cieszę.
U mnie w rodzinie tak się rodza dzieci rok po roku: 2010 synek u kuzyna, 2011 córka u drugiego kuzyna, w tym roku córka u brata a w przyszłym u mnie i znowu u brata. Ale my tez tak się rodziliśmy i tak teraz rodza się nam dzieci. Fajnie będa miały jak się bedziemy zjeżdżać
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hehe... ja miałam być Mariola, ale jak się urodziłam, to rodzicom się odwidziało, i bardziej im pasowało Ewelina i tak zostało
Tata jak mnie poszedł rejestrowac to wymyślił że Sewelina ale na szczęście pani była kumata w urzedzie i cały kalendarz z nim przestudiowła bo dopiero w listopadzie odnalzał imie jakie z mamą wybrali
[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny co się bierze pod uwagę kupując materacyk?
Ja się nie znam ale biorę gryka pianka kokos, do mojego łóżeczka140x70 na all kosztuje 78zł, a w sklepie dzieciowym 110.
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hejka, sorki kobiety ale dziś Was nie nadrobie, mam mega zły dzień. nie pozałatwiałam tego co miałam a do tego ...auto mi nawaliło na środku drogi!!!! i to w samo południe jak wszyscy w pracy są :/ Na szczescie przyjechałą esciówka z koleżanką i mnie zepchły na najbliższy parking, teraz szwagier pojechał je przycholować :/
Padam na ryjek z nadmiaru emocji
Masakra
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
poinformowałam dzisiaj szefa, że mam zamiar pracować do końca wrzesnia, a potem idę na L4, to mi powiedział, że oczywiście brał pod uwagę to, że będę chciała iść na zwolnienie, ale nie tak szybko, bo to przecież jeszcze 3 miesiące i trochę i się biedaczyna martwi o to, że się będę nudzić w domu i przemyśli jak mi czas zająć, żebym domu trochę pracy brała
No masakra, czy on powazny jest, Ty masz odpoczywać w domu a nie prace jakąs brać.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja też już nie dostaję wszędzie i na czuja golę, a potem wyglądam jak
ale ja się boję, że mąż mnie pozacina albo co nieco odetnie, bo jak sam się goli, to cały podbródek zakrwawiony zawsze
Mnie zawsze Tz tam goli bo mi się nie chce zwyczajnie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-19, 09:07   #3581
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny!
wracam do was nareszcie zaraz zabieram się za nadrabianie, ale chciałam się przywitać

a na 11 idę do lekarza - czuję sie tragicznie, mam zatkany nos, kicham, dmucham i smarkam (z krwią! ), strasznie boli mnie gardło (mąż kupił mi jakieś tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, ale kompletnie nie działają), boli mnie głowa i chyba mam gorączkę (ale nie mam termometru w domu, żeby sprawdzić ), tak więc czuję, że umieram no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham

kup tantum verde w tabletkach.. mi pomogły
Stary 2012-09-19, 09:08   #3582
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
szukam płaszcza na jesień... myslę że niektóre z was tez znalazłam jeden uzywany, licytacja, no ale to zwykły grzybek, nie ciązowy no i ie troche cykam... Poprosiłam o dokładne wymiary, zobaczymy...
a co myslicie o takim czymś?

http://moda.allegro.pl/eleganckie-po...612947174.html

np. kapuczinko albo piasek
tak sie zastanawiam bo niby cienkie to jest ale z drugiej strony to u nas albo bardzo ciepła jesien albo prawie że mrozy i sniegi
warto?
Ja tez je oglądałam tylko mam jakieś dziwne wrażenie co do materiału, jak się będzie nosić.
Stary 2012-09-19, 09:12   #3583
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

aha i jeszcze mam jedno pytanie jak wasze brzuszki? Bo ja jestem w 19 tygodniu i przyznam że już spory mam ..faktem jest jednak że jestem pulchną osobą i swój tłuszczyk też miałam a teraz to już spory jest...nie raz mąz mi się przygląda i nie wiem czy patrzy na to jaka już jestem okrągła (a to połowa dopiero) czy że mu sie podobam...chyba cięzko się podobac jak się ma taki nadbagaż

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-09-19, 09:12   #3584
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, stwierdziłam że jeśli trafię na mieście na jakiegoś "nie fajnego" policjanta to wolę dostać mandat niż gnieść malutką. wożę ze sobą kartę ciąży a jako pasażer odsuwam do tyłu fotel i wtedy mi nie przeszkadzają.
wiecie co z tymi pasami to ja ostatnio gadałam z policjantami jak to jest
i niestety więsci są bardzo kiepskie- ciężarna w wypadku bez pasów ma małe szanse i niestety ale statystyki są straszne w porównaniu z tymi co jeżdzą zapięte
osobiście pamiętam sytuację z forum dla mam gdzie dziewczyna kilka dni przed rozwiązaniem zginęła w wypadku właśnie bez pasów, dziecko też nie przeżyło ponieważ wypadła przez okno
zostawiła jeszcze dwójkę małych synków

ja wolę zainwestować w specjalne pasy niż ryzykować utratą życia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:17   #3585
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A w ogóle - mamy dziewczynek: nie ma sensu chyba myśleć o typowo dziewczęcych rzeczy rzeczy typu sukienka? No bo to zima będzie - poza domem dziecko w kombinezonie - to nie założę sukieneczki, w domu - chyba wygodniej bieliźniane rzeczy body/pajac/śpiochy? A potem mała wyrośnie. Lepiej się to zaopatrywać potem, na wiosnę, prawda???
No ja chyba cos na wiosnę zakupię chyba że dostanę cos takiego no to wtedy iadomo.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .
Dzisiaj melduję się jako pierwsza , zjedliśmy małe śniadanie, odprawiłam TŻa do pracy (miał na 6:00), a teraz leżę w łóżku pod dwiema kołdrami, bo zdycham z zimna, i córcia moja mnie kopie, jak szalona.
Ja juz teraz w skarpetkach śpię ale koldre mam jeszcze letnią taką cienką, gdzies przewąznie w listopadzie zmieniam na ziomową.
Cytat:
hm gdybym miała dziewczynkę to pewnie z jedną bym kupiła- tak dla znajomych jak przyjdą maleństwo oglądać
No pewnie z jedną tak, tak jak pisałam wyżej.
Cytat:
W ciąży nie ma za o mandatów, tylko nie wiem czy wozić ze sobą zaświadczenia albo karte ciązy czy zdac się tylko na wilkość brzucha
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-19, 09:23   #3586
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przeciez tu nie chodzi o to, ze dostaniesz mandat za brak pasow, tylko o bezpieczenstwo Twoje i dzidziusia...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:27   #3587
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
no właśnie.. i tu jest problem z tym oknem..
na tym mieszkaniu pierwszy raz mam okno w kuchni i jestem baaaardzo szczęśliwa...przy okazji mniej prądu się zużywa ;] nie trzeba ciągle palić światła ;]
no i te słońce w ogródku...jak ma mi coś rosnąć jak będzie słońce dopiero po południu
Dla mnie też kuchnia musi mieć okno, obecnie wynajmujemy mieszkanie z ciemną kuchnią, aneks kuchenny niestety daje mało światła, jest mi za ciemno.
Stary 2012-09-19, 09:32   #3588
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale przeciez tu nie chodzi o to, ze dostaniesz mandat za brak pasow, tylko o bezpieczenstwo Twoje i dzidziusia...
Wiem że chodzi o bezpieczeństwo ale np po powrocie z pracy tak mnie brzuch boli, bo prawie godzinę ściśnięty pasami, a że mam jeszcze nisko to zmiana ułożenia pasów nic nie daje.

No a poniewaz wszystko nadrobiłam to:
byłam wczoraj u gina, 18, 5 tygodnia, dzidzia cała i zdrowa, wszystko ma na miejscu, serduszko duże i równo bije, no i potwierdziło się że będzie dziewczynka, więc możecie mi to wpisac na liście, co do imienia nie wiem bo musze z Tż pogadać no a od wizyty właśnie nie gadamy.
Wkurzył mnei strasznie swoim zachowaniem. Wiem że jest rozczarowany że to nie chłopak ale nie musi tego tak ostentacyjnie pokazywać. Nie dało się z nim nic pogadac jak wracaliśmy, i potem też. Ja się uwijam, jedzenie robię, pranie wtawiam, i ogólnie ogarniam dom bo gości mamy to wiadomo że pełno rzeczy się wala wszędzie, a on sobie siedzi i gada, a za chwile przychodzi i mowi że idziemy wszyscy na jakieś piwko do baru. Nawet nie zapytal czy mam ochotę. Więc mówię że ja nie idę, bo jestem zmęczona, to rzucił oczywiście jakimś niezbyt miłym komentarzem i poszli, jakosniespecjalnie zalezało mu na tym żebym szła. Wrócili mega zmarznięci (i ja niby tez miałabym tam siedzieć i marznąć) i od razu do mnei z pretensjami że się obnoszę z obrażoną miną, a ja sobie siedziałm i orzechy obierałam
Potem proponuje wszystkim coś do picia, o mnie oczywiście nie pomyślał i w końcu poszliśmy spac nie odzywając sie do siebie. A ile się napłakałam przez to wszystko, zwłaszcza że nawet pogadac z nim nie mogłam o tej wizycie o badaniach i ogolnie o dziecku. Wkurzon ajestm na maksa i pierwsza się do nigo nie odezwę tym razem.

Wyżaliłam się to mi ulzyło ...
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-19, 09:35   #3589
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Wiem że chodzi o bezpieczeństwo ale np po powrocie z pracy tak mnie brzuch boli, bo prawie godzinę ściśnięty pasami, a że mam jeszcze nisko to zmiana ułożenia pasów nic nie daje.

byłam wczoraj u gina, 18, 5 tygodnia, dzidzia cała i zdrowa, wszystko ma na miejscu, serduszko duże i równo bije, no i potwierdziło się że będzie dziewczynka, więc możecie mi to wpisac na liście, co do imienia nie wiem bo musze z Tż pogadać no a od wizyty właśnie nie gadamy.
Wkurzył mnei strasznie swoim zachowaniem. Wiem że jest rozczarowany że to nie chłopak ale nie musi tego tak ostentacyjnie pokazywać. Nie dało się z nim nic pogadac jak wracaliśmy, i potem też. Ja się uwijam, jedzenie robię, pranie wtawiam, i ogólnie ogarniam dom bo gości mamy to wiadomo że pełno rzeczy się wala wszędzie, a on sobie siedzi i gada, a za chwile przychodzi i mowi że idziemy wszyscy na jakieś piwko do baru. Nawet nie zapytal czy mam ochotę. Więc mówię że ja nie idę, bo jestem zmęczona, to rzucił oczywiście jakimś niezbyt miłym komentarzem i poszli, jakosniespecjalnie zalezało mu na tym żebym szła. Wrócili mega zmarznięci (i ja niby tez miałabym tam siedzieć i marznąć) i od razu do mnei z pretensjami że się obnoszę z obrażoną miną, a ja sobie siedziałm i orzechy obierałam
Potem proponuje wszystkim coś do picia, o mnie oczywiście nie pomyślał i w końcu poszliśmy spac nie odzywając sie do siebie. A ile się napłakałam przez to wszystko, zwłaszcza że nawet pogadac z nim nie mogłam o tej wizycie o badaniach i ogolnie o dziecku. Wkurzon ajestm na maksa i pierwsza się do nigo nie odezwę tym razem.

normalnie to bym powiedziała...łyknij kielicha... ale tak to dobrze że się wyżaliłaś...jesli choć troszkę pomogło...a dziewczynki zazdroszczę...bo bardzo bym chciała..a pewnie będzie chłopak..

Stary 2012-09-19, 09:38   #3590
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...i%C4%85%C5%BCy

tańsze od mandatu a przecież zdrowie najważniejsze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:44   #3591
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
Ja tak na szybko co bym zdążyła wam przekazać wiadomość - o 9.55 w DDTVN bedzie rozmowa o psach i kotach: Jak przygotować psa i kota na pojawienie sie dziecka.
Myślę że niektóre z Was moze to zainteresuje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 09:46   #3592
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie kobitki! Nocka jako tako, moja Ola chyba imprezę w brzuchu miała. W ogóle w nocy cały brzuch mnie bolał, taki twardy się zrobił, no ale teraz już ok. O 9,55 w Dzień dobry TVN będą mówić jak przygotować psa lub kota na dziecko. Lecę oglądać, bo z moim psiurem to na pewno masakra będzie.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No tak też właśnie planowałam, wykupiłam to bo nie kosztowało dużo, 14 zł ale poczytałam ulotkę i postanowiłam jutro to skonsultować.

Mam nadzieję, że poznam ! o 13.30

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

3mam kciuki za badanie i czekam z niecierpliwością na zdradzenie płci

Cytat:
Dzień dobry kochane

u mnie wieczór fatalny, dostałam takich bóli,że mąż chciał do szpitala ze mną jechać
nie mogłam się wyprostować, brzuch był napięty jak struna i mięśniak się uwypuklił, myślałam,że jajo zniosę tak bolało- do kibla szłam na czworaka bo tylko tak nie czułam bólu
nafaszerowana tabletkami w końcu zasnęłam, dziś czuję wielką ulgę ale boję się,że to się może powtórzyć a i tak niewiele lekarze mi pomogą
jestem dziś taka zmęczona
do tego pogoda z dupy, zimno i leje
po południu ploty z przyjaciółką jak się będę dobrze czuć to z przyjemnościa się troszkę wyrwę

a na 4 d idę w piątek i już się doczekać nie mogę
Ojej, ale się namęczyłaś, oby to się więcej nie powtórzyło.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie nadążam czytac Waszych wpisów. Mam kilka pytań jeśli pozwolicie..
czy drętwieją Wam dłonie?? jejku mi często i rano i wieczorem..strasznie mnie to wkurza.
Czy są tu dziewczyny z Warszawy lub bliskich okolic??Jeśli tak powiedzcie nad jakim szpitalem się zastanawiacie.
Kiedy zaczynacie szykować się do dzidzi..w sensie pokoju...ciuszków i wszystich innych akcesoriów??
Mi drętwiały i stopy i dłonie, ale póki co samo przeszło i nie wiem od czego to było. Zapytaj może gina na najbliższej wizycie, bo ja to w sumie zapomniałam.
Cytat:

to dla męża, ale nie martw się kochana, pewnie zaraz Cię przeprosi i zrozumie głupie zachowanie. A swoją drogą to bardzo dobrze, że zmarzli na piwie, więcej nie pójdą.
Stary 2012-09-19, 09:49   #3593
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

mieliśmy dokładnie tak samo... wiem, że chciał syna, ale nie moja wina przecież, że wyszła dziewczynka a on się zachowywał, jakby był obrażony na cały świat, bo będzie miał córkę i oznajmiał całemu światu, że jak już dojdę do siebie po porodzie to on się postara o to, żeby był syn... tak jakby w ogóle się nie cieszył, że dziecko jest już zdrowe i duże, tylko najważniejsza płeć... szlag mnie trafiał, teraz już mu to trochę przeszło, ale tak czy siak przykro mi z powodu jego zachowania... dlatego doskonale cię rozumiem i nie martw się, przyzwyczai się do tej myśli... no i mam nadzieję, że po porodzie, jak nasi TŻci zobaczą dzieci to już będę córeczki tatusiów
i dobrze, że się wypłakałaś i wygadałaś - mi potem zazwyczaj jest lżej, mam nadzieję, że Tobie też pomogło
no i trzymam kciuki, żebyście się pogodzili!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:00   #3594
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh nie moge sie doczekac was w wydaniu slubnymbedziecie pieknie wygladac. Smieszy mnie to doplacanie do 3d, nam pomierzyl wszystko w 2d i tylko na chwilke na twarzyczke przelaczyl, jakbym za takie cos miala placic 100zl to by mnie trafilo, aczkolwiek widok jest absolutnie cudowny
Powodzenia jutro na polowkowym

Zastanawiam sie jednak nad sesja brzuszkowa, znalazlam jedna babeczke i czesc zdjec ma pieknych, takich subtelnych..... na pewno tam bedziemy robic rodzinna, a brzuszkowa....zobaczymy jak z finansami.

Szaja ma corunie chora, mam nadzieje, ze u nich ok wszystko...

Djerba wlasnie sie zastanawialam, jak Twoj maz zareagowal na skrzypce? czy jeszcze nie wie?
to teraz mam stresa że będzie klapa

tymbardziej że tż nie ma jeszcze garnituru!!!!

A co to za fotografka???

Cytat:
Mój TŻ chciał Nataszę ale do naszego nazwiska nie bardzo pasuje, bo też jest twarde. u nas będzie Lenka - bez E

Jak to Lenka bez e

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny!

nie martw się ja też smarkam krwią, to normalne mamy teraz przekrwione naczynia a w nosie są one bardzo cieńkie i pękają, ja wczoraj jak jadłam jabłko to mi krew na jabłku zostawała.... :/

Ifwka nie przejmuj sie faceci czasem to zimne dupki i jedyne co pozostaje to ich ignorować....

Ale to smutne troche co piszecie że chcieli chłopca i tak mówią..... tzn na pewno jak zobaczą swoją mała córeczkę to będą zakochani ale po co takie coś gadac.....

Dziewczyny normalnie nie spałam pół nocy tak sie napalam na tą wizyte mam nadzieję że wszystko dobrze u maluszka i jest zdrowe jeszcze ide sama bo tż nie może

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-19 o 10:03
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 10:09   #3595
maluchna30
Zadomowienie

Szukam chętnej, która mnie do sprzątania zagoni. Jeju, ale mam lenia. Masakra to jest jakaś.
Stary 2012-09-19, 10:11   #3596
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Szukam chętnej, która mnie do sprzątania zagoni. Jeju, ale mam lenia. Masakra to jest jakaś.
to ja tez szukam...ale nie tylko do sprzątania ale i prasowania...

Stary 2012-09-19, 10:13   #3597
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, to nie wiedzialam, ze az tak to wyglada.
Ja tez mam nisko brzuch, zapinam pasy i naprawde nic mi nie dolega.

Super, ze z dzidzia wszystko ok

Faktycznie, TZ beznadziejnie sie zachowal. Nastawil sie na syna, rozumiem, ze moze byc zawiedziony, ale zeby takie akcje odwalac?
Na Twoim miejscu tez bym nie odpuscila.

Stary 2012-09-19, 10:17   #3598
bokeh
Zakorzenienie

A z tymi pasami to ja robie tak, że najpierw zapinam pas, beze mnie. A potem przekładam na siebie tylko tą skośną część, tak że ta dolna zostaje za plecami i nie gniecie mi brzucha

Nie wiem czy to dobre ale lepsze takie niż żadne a że nie mam auta to nie bede kupować pasów ale jak z kims jade no to tak sie zapinam
Stary 2012-09-19, 10:17   #3599
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj dalam czadu.
W kuchni spedzilam 3h, potem posprzatam lazienke, wc i swoj pokoj, a wieczorem ledwo lazilam - tak mnie plecy nawalaly.
Takze poki co ze sprzataniem nie chce miec nic wspolnego

Stary 2012-09-19, 10:25   #3600
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra kobitki, idę spać, a raczej próbować spać. Mam nadzieję, że chociaż ta noc będzie przespana. Dobranoc.
Wyspałas sie? ja dzis raz ze nie mogłam zasnąć bo impraza w brzuszku to dwa, obudziłam sie na siusiu po 4tej i tak se godzinke przeleżałam

Cytat:
Czyli mowicie, ze nie pomyle?
Stresuja mnie te ruchy jak nie wiem
Uwierz, nie pomylisz... tylko nie napalaj sie ze bedziesz czuc od razu mega kopniaki 24h/dobę
czasami mozesz miec przestój nawet na kilka dni. Dopiero sie wtedy czlowiek stresuje

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
mi drętwiały palce u rąk z miesiąc/półtora temu jak spałam. Teraz zdarza mi sie to juz rzadziej, ale zdarza.n Ginka powiedziała ze to jak najbardziej normalne zjawisko w ciązy

Ja dopiero zaczynam ciuszkowe zakupy (sciślej mówiąc, zaczełam wczoraj ). Poza tym nie mam jeszcze nic. Jak bym miała za co to pewnie bym kupiła wszystko w tym miesiącu - strasznie to wciągajace a tak to muszę to rozłożyc na kilka etapów
To zalezy tylko od Ciebie, jak masz kasiorkę, czas i siły to polecam jak najbardziej

Cytat:
popieram w 100%
nie przekonuja mnie argumenty że w ciązy nie muszę, że boli brzuch itd. Jeśli któraś nie może naprawdę wytrzymać w pasach dłużej to przecież są specjalne adaptery dla ciężarnych. ja zapinam nawet od klepu do sklepu, kwestia przyzwyczajenia, szczególnie w mieście! Przecież nie odpowiadamy teraz tylko za siebie ale przede wszystkim za nasze dziecko! A jak bedzie wypadek/kolizja to co wtedy?

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja już po połówkowym, chłop jak dąb nadal Widziałam armatę
Kopał mnie po bebechach i po głowicy USG Waży już 620 gram serduszko zdrowe, wszystko w normie
Gratuluję! Kawał chłopa masz jakieś fotki?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości