|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Gda
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie z powrotem Ważne że już po porodzie a Ty masz w domu cudowną dwójkę szkrabów Niegrzeczna gratulacje dla Was ![]() Gda mam nadzieję że już tulisz maluszka U nas dobrze,mała spała od 21 do 3 w nocy,pierwszy raz byłam w szoku,jestem wyspana za wszystkie czasy Dzisiaj pogoda nie za fajna także chyba będziemy kiblować w domku. Właśnie Zuzia zasnęła więc ja mam czas dla siebie.
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Moze sie zamienicie ze mna? Moj budzi sie o polnocy, potem po 2 i do 4 kusi. Co go odloze to niezadowolony i ani mu sie sni spac. I tak juz ktoras noc z rzedu. ![]() Ciekawe co u Gda - niemozliwa jest z ta relacja ![]() Mala myszsa dziewczyny ktore ucza sie wiazac z You tube - dla mnie bardzo odwaznie. Ja znalazlam w swoim miescie doradce chustowego. Pani przyjechala do domu i mi pokazala. Poniewaz kupowalam u niej chuste to nie brala pieniedzy za ta konsultacje. Tamlin witaj w domku. |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() my dzisiaj wyspani,synek nawet na siku w nocy nie wstał tylko calutką noc spał .U Nas leje deszcz okropnie i jest pochmurno,nawet na dwór nie ma jak wyjść ale wole to niż +39 stopni .Martwie się troszke o Fabianka,bo od wczoraj strasznie mało się rusza . Czasami gdzieś sie wypnie i tyle. Byliśmy wczoraj na tętnie to niby było dobre,ale to tylko chwilke sie słucha więc wcale mnie to nie pociesza![]() No i gdzie relacja gda,przecież już długo sie nie odzywa
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-09-19 o 08:39 |
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
Mam dzis mega kryzys, zaprowadzilam dziewczyny i po powrocie sie rozkleiłam totalnie przy rozmowie przez telefon z moim tż
![]() Najgorsze jest to ze sama sie na siebie denerwuje ze mam taki kryzys i ze wiem ze przesadzam ale tak we mnie hormony buzują i emocje grają ze nie potrafie sie powstrzymac od łez. Chcialabym juz urodzić a boje sie ze przeterminuje. Wczoraj słyszałam kolejna opowiesc ze szpitala mojego gdzie wszystkie kobiety po terminie mecza sie strasznie, i chyba tym sie najbardziej dołuje. boje sie ze mala po terminie bedzie za duza i nie dam jej urodzic a niestety mamy takiego ordynatora który zawsze z wywolywaniem czeka do 42 tygodnia a cesarke to robi dopiero jak sie cos powaznego dzieje. Po tym jak rodziłam dwa razy przed terminem 10 dni czuje takie cisnienie sama dla siebie ze juz nie daje rady
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() A mnie ręka boli od zastrzyków na szczęscie dzis już ostatni i koniec tych wrednych igieł bo przez ostatnie 9-m-cy byłam 124 678 razy kłuta i mam doooość !!Czy Wasze skarby też mają łuszczącą sie skórke?? Natłuszczam,smaruje i niby schodzi ale jakoś kurcze dłuugo
|
|
|
|
#1988 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie ma w okolicy innego szpitala? Cytat:
Ja kapie w zielonym baby dream i niczym nie smaruje. |
||
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Katiem ten szpital mam2 km od domku 10 minut pieszo, a inne to juz 20 - 30 km ... a po za tym moj lekarz pracuje w tym szpitalu.
Jakis kryzysowy dzien chyba mam... Iwoncia polecam Ci jakiś emolient. Oilatum lub Emolium albo Balneum... poczytaj o tym są świetne na takie problemy skórne... u maluszów...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-19 o 09:15 |
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie Cytat:
Katiem kto u Ciebie synka zaprowadza do zlobka ?bo ja zuzie woze i ostatnio mi ciagle placze jak ja zostawiam. Fakt jedna jej najlepsza kolezanka wyjechala na wakacje i nie ma jej juz ponad tydzien i moze to miec wplywa ale przykro mi sie robi bo przeciez ladnie chodzila. No i po przedzkolu jest chetna by na nastepny dzien pojsc znowu nie wiem wiec o co chodzi ![]() Gda a ciag dalszy rozwoju czy juz Cie porzadnie wzielo |
||
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
ja też od rana już pokłuta. byłam oddać krew i siuski-mam nadzieje ze to juz ostatni raz teraz muszę się zdrzemnąć chyba chwilę, bo się niewyspalam i mi słabo. mam wszystkiego dość...Iwoncia a co Ty za zastrzyki bierzesz? Tamlin witaj w domku
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka moj maz. Odwozi i potem jedzie do pracy. A jak ma nocke to moja mama do mnie przychodzi i go odprowadza.
Ja jeszcze go nie prowadzilam. Zreszta rano jestem taka nieprzytomna... bo Kuba daje mi popalic. Moze faktycznie lepiej zeby kto inny corcie odprowadzal. A odprowadzasz ja z Jasiem? Enigmama masz gorszy dzien po prostu Wiec sprobuj uwierzyc ze bedzie dobrze
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wróciłam z przychodni. Lekarz mnie dzisiaj zbadał dość mocno, ale dałam radę. Mówi, że szyjka zgładzona w 90% i rozwarcie prawie na 4 cm i że pierwszą fazę porodu mam za sobą
Dzidzia jest długa i waży około 3,2 kg
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
jutro będzie lepiej, zobaczysz |
||
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bratowa mi mówiła ze jak na razie samo mydełko bambino wystarczy, a natłuszczam oliwką. Wczesniej balsamem z hippa ale chwilowo zamieniłam. Cytat:
hmmm, trza poczytać ![]() Cytat:
![]() To przeciw zakrzepnięciu krwi. Przeciw zakrzepnięciu krwi. Bierze sie to po cesarkach. O matko ale mój dzidzi kupe robi hohoho, aż mi ręka zadrżała - fuuuu
|
|||
|
|
|
#1998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co teraz czekanie w domku na dalszy rozwój akcji?
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
a naszą Elenę nadal męczą
![]() jest już po porannym badaniu, zrobili jej ponowny masaż plus odklejanie pęcherza ![]() podobno boli jak diabli... jak to nie pomoże to dopiero jutro podłączą kroplówkę Elena żałuje, że zgłosiła się zbyt wcześnie do szpitala, mogła spokojnie poczekać jeszcze w domu... pytałam ją jeszcze o antybiotyki na paciorkowca i jeszcze jej nie podali ![]() kurcze, podobno im wcześniej tym lepiej (najlepiej przed odejściem wód) więc nie wiem na co czekają ![]() oj, wymęczą bidulkę, wymęczą... w☠☠☠☠iłam się
|
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Corcia widzi, ze Ona do przedszkola, a Jasiu zostaje. ale w koncu oswoi sie z sytuacja. Ale rozumiem ze na razie jest ciezko... |
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
myślałam ze te zastrzyki w brzuch sie daje. a sama je sobie robisz?
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jutro mam wizytę. chyba też się nastawię na niezbyt przyjemne badanie... może mi masaż szyjki zafunduje
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymczasem dzisiaj jadę zobaczyć maluszka koleżanki, muszę posprzątać, wymyć podłogi i upiec ciasto ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Do szpitala na razie nie, bo powiedział, że to może być dzisiaj w nocy, ale równie dobrze i jutro i pojutrze. Bóli żadnych nie odczuwam, ale wczoraj cały dzień mi twardniał brzuch.
|
|
#2004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fraxiparyna pewnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe jak tam nasza Gda?
![]() pewnie tuli już małego ![]() swoją drogą ciekawi mnie jak maluch będzie miał na imię. gda trzyma nas w niepewności do końca ![]() dziewczyny, a macie jakieś wieści od Weroniki? martwię się o nią
|
|
|
|
#2007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czym tam psikasz? ![]() Cytat:
aaaaaaa zastrzyki!!!! i ze niby sama je sobie robisz??? ile ich bylo ? ![]() ja w zyciu nie dam rady Asiulka ty tez brałas ? Cytat:
tamlin witaj |
|||
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam teraz dokładnie na Google Maps to spod domu do szpitala 81 km.
Chyba, że sobie jutro rano pojadę, pochodzę po Silesii, Ikei i może znajdę jakieś Tesco 24h :P
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadal nie urodzilam... Jest hardkor, tak wolno mi rozwarcie szlo - teraz jest 9 cm, ale glowka sie nie chce wpasowac w kanal... Rodze juz od 18!!! Za pol godziny chyba bede miala cc, zalatwione oczywiscie po znajomosci...
Glowka sie zle wstawila, a ja tak cierpie... Mam juz 5 dawke znieczulenia! Kur... jaki to jest bol!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

powinnas miedzy skurczami pisac a nie obijac sie 

To nie dla mnie na 100 %.

ale wole to niż +39 stopni
. Czasami gdzieś sie wypnie i tyle. Byliśmy wczoraj na tętnie to niby było dobre,ale to tylko chwilke sie słucha więc wcale mnie to nie pociesza

teraz muszę się zdrzemnąć chyba chwilę, bo się niewyspalam i mi słabo. mam wszystkiego dość...