|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
tylko jakbym się goliła raz na miesiąc to mąż musiałby się przedzierać przez busz
|
|
|
|
|
#3572 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam wczoraj i na 18,5 tyg waży 220 g.Cytat:
![]() Cytat:
Ja zamawiam zaraz po wypłacie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sypialnia może być z mniejszych, ale chciałabym żeby dziewczyny miały osobne pokoje i miejsce w nich do zabawy jak i nauki ![]() Jak się nie znajdzie nic na parterze, to będę chciała na 3cim (z windą) i dwupoziomowe z wieeelkim tarasem
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=
Ja mam bardzo blisko fotel przysunięty do kierownicy inaczej do pedałów nie dostaję, i nawet bez ciązy pasy starsznie mnie gniotły w brzuch i nad ramieniem, teraz jest masakra. Jak jade gdzieś daleko to zapinam ale blisko to nie. Co innego jak jade z Tż, wtedy sobie ręką troszke przytrzymuję na brzuchu i jest ok, zresztą fotel dalej to tak mnie nie ciągną.[/QUOTE] Ja mam tak samo, stwierdziłam że jeśli trafię na mieście na jakiegoś "nie fajnego" policjanta to wolę dostać mandat niż gnieść malutką. wożę ze sobą kartę ciąży a jako pasażer odsuwam do tyłu fotel i wtedy mi nie przeszkadzają.
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny!
![]() wracam do was nareszcie zaraz zabieram się za nadrabianie, ale chciałam się przywitać ![]() a na 11 idę do lekarza - czuję sie tragicznie, mam zatkany nos, kicham, dmucham i smarkam (z krwią! ), strasznie boli mnie gardło (mąż kupił mi jakieś tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, ale kompletnie nie działają), boli mnie głowa i chyba mam gorączkę (ale nie mam termometru w domu, żeby sprawdzić ), tak więc czuję, że umieram no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Nie nadążam czytac Waszych wpisów. Mam kilka pytań jeśli pozwolicie..
czy drętwieją Wam dłonie?? jejku mi często i rano i wieczorem..strasznie mnie to wkurza. Czy są tu dziewczyny z Warszawy lub bliskich okolic??Jeśli tak powiedzcie nad jakim szpitalem się zastanawiacie. Kiedy zaczynacie szykować się do dzidzi..w sensie pokoju...ciuszków i wszystich innych akcesoriów??
|
#3579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
zaraz ide na sniadanko bo jeszcze nie jadlam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewno bedziesz cudnie wygladac Cytat:
ja tez bym jedna sukieneczke kupila na pewno
|
|
#3580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [COLOR="Silver"] Ja się nie znam ale biorę gryka pianka kokos, do mojego łóżeczka140x70 na all kosztuje 78zł, a w sklepie dzieciowym 110. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kup tantum verde w tabletkach.. mi pomogły
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
aha i jeszcze mam jedno pytanie jak wasze brzuszki? Bo ja jestem w 19 tygodniu i przyznam że już spory mam ..faktem jest jednak że jestem pulchną osobą i swój tłuszczyk też miałam a teraz to już spory jest...nie raz mąz mi się przygląda i nie wiem czy patrzy na to jaka już jestem okrągła (a to połowa dopiero) czy że mu sie podobam...chyba cięzko się podobac jak się ma taki nadbagaż
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niestety więsci są bardzo kiepskie- ciężarna w wypadku bez pasów ma małe szanse i niestety ale statystyki są straszne w porównaniu z tymi co jeżdzą zapięte osobiście pamiętam sytuację z forum dla mam gdzie dziewczyna kilka dni przed rozwiązaniem zginęła w wypadku właśnie bez pasów, dziecko też nie przeżyło ponieważ wypadła przez okno zostawiła jeszcze dwójkę małych synków ja wolę zainwestować w specjalne pasy niż ryzykować utratą życia |
|
|
|
|
#3585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przeciez tu nie chodzi o to, ze dostaniesz mandat za brak pasow, tylko o bezpieczenstwo Twoje i dzidziusia...
|
|
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a poniewaz wszystko nadrobiłam to: byłam wczoraj u gina, 18, 5 tygodnia, dzidzia cała i zdrowa, wszystko ma na miejscu, serduszko duże i równo bije, no i potwierdziło się że będzie dziewczynka, więc możecie mi to wpisac na liście, co do imienia nie wiem bo musze z Tż pogadać no a od wizyty właśnie nie gadamy. Wkurzył mnei strasznie swoim zachowaniem. Wiem że jest rozczarowany że to nie chłopak ale nie musi tego tak ostentacyjnie pokazywać. Nie dało się z nim nic pogadac jak wracaliśmy, i potem też. Ja się uwijam, jedzenie robię, pranie wtawiam, i ogólnie ogarniam dom bo gości mamy to wiadomo że pełno rzeczy się wala wszędzie, a on sobie siedzi i gada, a za chwile przychodzi i mowi że idziemy wszyscy na jakieś piwko do baru. Nawet nie zapytal czy mam ochotę. Więc mówię że ja nie idę, bo jestem zmęczona, to rzucił oczywiście jakimś niezbyt miłym komentarzem i poszli, jakosniespecjalnie zalezało mu na tym żebym szła. Wrócili mega zmarznięci (i ja niby tez miałabym tam siedzieć i marznąć) i od razu do mnei z pretensjami że się obnoszę z obrażoną miną, a ja sobie siedziałm i orzechy obierałam ![]() Potem proponuje wszystkim coś do picia, o mnie oczywiście nie pomyślał i w końcu poszliśmy spac nie odzywając sie do siebie. A ile się napłakałam przez to wszystko, zwłaszcza że nawet pogadac z nim nie mogłam o tej wizycie o badaniach i ogolnie o dziecku. Wkurzon ajestm na maksa i pierwsza się do nigo nie odezwę tym razem. Wyżaliłam się to mi ulzyło ...
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tańsze od mandatu a przecież zdrowie najważniejsze
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tak na szybko co bym zdążyła wam przekazać wiadomość - o 9.55 w DDTVN bedzie rozmowa o psach i kotach: Jak przygotować psa i kota na pojawienie sie dziecka. Myślę że niektóre z Was moze to zainteresuje
|
|
|
|
#3592 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki! Nocka jako tako, moja Ola chyba imprezę w brzuchu miała. W ogóle w nocy cały brzuch mnie bolał, taki twardy się zrobił, no ale teraz już ok. O 9,55 w Dzień dobry TVN będą mówić jak przygotować psa lub kota na dziecko. Lecę oglądać, bo z moim psiurem to na pewno masakra będzie.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to dla męża, ale nie martw się kochana, pewnie zaraz Cię przeprosi i zrozumie głupie zachowanie. A swoją drogą to bardzo dobrze, że zmarzli na piwie, więcej nie pójdą.
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a on się zachowywał, jakby był obrażony na cały świat, bo będzie miał córkę i oznajmiał całemu światu, że jak już dojdę do siebie po porodzie to on się postara o to, żeby był syn... tak jakby w ogóle się nie cieszył, że dziecko jest już zdrowe i duże, tylko najważniejsza płeć... szlag mnie trafiał, teraz już mu to trochę przeszło, ale tak czy siak przykro mi z powodu jego zachowania... dlatego doskonale cię rozumiem i nie martw się, przyzwyczai się do tej myśli... no i mam nadzieję, że po porodzie, jak nasi TŻci zobaczą dzieci to już będę córeczki tatusiów ![]() i dobrze, że się wypłakałaś i wygadałaś - mi potem zazwyczaj jest lżej, mam nadzieję, że Tobie też pomogło no i trzymam kciuki, żebyście się pogodzili!
|
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tymbardziej że tż nie ma jeszcze garnituru!!!! ![]() A co to za fotografka??? Cytat:
Jak to Lenka bez e ![]() Cytat:
Ifwka nie przejmuj sie faceci czasem to zimne dupki i jedyne co pozostaje to ich ignorować.... Ale to smutne troche co piszecie że chcieli chłopca i tak mówią..... tzn na pewno jak zobaczą swoją mała córeczkę to będą zakochani ale po co takie coś gadac..... Dziewczyny normalnie nie spałam pół nocy tak sie napalam na tą wizyte mam nadzieję że wszystko dobrze u maluszka i jest zdrowe jeszcze ide sama bo tż nie może
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-09-19 o 10:03 |
|||
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Szukam chętnej, która mnie do sprzątania zagoni. Jeju, ale mam lenia. Masakra to jest jakaś.
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam nisko brzuch, zapinam pasy i naprawde nic mi nie dolega. Super, ze z dzidzia wszystko ok ![]() Faktycznie, TZ beznadziejnie sie zachowal. Nastawil sie na syna, rozumiem, ze moze byc zawiedziony, ale zeby takie akcje odwalac? Na Twoim miejscu tez bym nie odpuscila. |
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
A z tymi pasami to ja robie tak, że najpierw zapinam pas, beze mnie. A potem przekładam na siebie tylko tą skośną część, tak że ta dolna zostaje za plecami i nie gniecie mi brzucha
Nie wiem czy to dobre ale lepsze takie niż żadne a że nie mam auta to nie bede kupować pasów ale jak z kims jade no to tak sie zapinam
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kuchni spedzilam 3h, potem posprzatam lazienke, wc i swoj pokoj, a wieczorem ledwo lazilam - tak mnie plecy nawalaly. Takze poki co ze sprzataniem nie chce miec nic wspolnego
|
|
|
|
|
#3600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis raz ze nie mogłam zasnąć bo impraza w brzuszku to dwa, obudziłam sie na siusiu po 4tej i tak se godzinke przeleżałam Uwierz, nie pomylisz... tylko nie napalaj sie ze bedziesz czuc od razu mega kopniaki 24h/dobę czasami mozesz miec przestój nawet na kilka dni. Dopiero sie wtedy czlowiek stresuje ![]() Cytat:
Ja dopiero zaczynam ciuszkowe zakupy (sciślej mówiąc, zaczełam wczoraj ). Poza tym nie mam jeszcze nic. Jak bym miała za co to pewnie bym kupiła wszystko w tym miesiącu - strasznie to wciągajace a tak to muszę to rozłożyc na kilka etapów ![]() To zalezy tylko od Ciebie, jak masz kasiorkę, czas i siły to polecam jak najbardziej Cytat:
nie przekonuja mnie argumenty że w ciązy nie muszę, że boli brzuch itd. Jeśli któraś nie może naprawdę wytrzymać w pasach dłużej to przecież są specjalne adaptery dla ciężarnych. ja zapinam nawet od klepu do sklepu, kwestia przyzwyczajenia, szczególnie w mieście! Przecież nie odpowiadamy teraz tylko za siebie ale przede wszystkim za nasze dziecko! A jak bedzie wypadek/kolizja to co wtedy? Cytat:
masz jakieś fotki?
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

jej, ja sypiam pod cieniuteńką letnią kołderką a jak były chłodne noce to rzuciłam na nią taki cieniutki polarowy kocyk. Chyba bym się udusiła..... 

Nie wiem, ale chyba mi się syndrom wicia gniazda ujawnia
22.05.2008
14.08.2011
niż gnieść malutką. wożę ze sobą kartę ciąży a jako pasażer odsuwam do tyłu fotel i wtedy mi nie przeszkadzają.

no i pół nocy nie przespałam, bo oddychać za bardzo nie umiem, jakoś tak ciężko i płytko oddycham

jeszcze ide sama bo tż nie może