|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Ja zaraz zbieram się i wychodzę z koleżankami na miasto.. a pierwsze poranne zakupy mam za sobą - właśnie na ebayu wyhaczyłam taki zestaw za 17 funtów
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie oglądałam ;]
mój kot z nami śpi i chyba trzeba zacząć go wyganiać z wyra ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
apropo tej przytulanki - głowa misia plus szmatka - taka popularna w Anglii to mama mi ją przywiozła hahahah czułam, że tak bedzie ![]()
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tzn robili mi w tym czasie usg ale ja nic nie widziałam Chyba nie zdążyłam na to
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie będę musiała kupic ten kocyk z maskotką Micia- nasz piesek również z nami śpi.. ja chyba nie dam rady go tego oduczyc..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#785 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Wczoraj po sr już nie zaglądałam. Było o laktacji. Ciekawostka, której się dowiedziałam - jeśli karmimy piersią, to powinnyśmy cały czas chodzić w staniku (najlepiej takim do karmienia), nawet w nocy. Piersi są podtrzymywane i to podobno pomaga, żeby mleczko ładnie leciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki ![]() Cytat:
Też nam o tym położna mówiła. Powiedziała też, że jak karmienie się przeciąga (powyżej tych 30 min. właśnie), to potem brodawki są bardziej podatne na zranienie. Bo robią się miękkie i takie "wyciumkane" ![]() Cytat:
I ja!!
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
łooo matulu, wyspać się przy Was nie można
Jeszcze nie nadrobiłam poranka do końca, a już muszę zmykać...także witam się tylko i przesyłam buziaki z okropnie zimnego Zabrza ![]() Ach, i nie wiem, na czym stanęła rozmowa, ale żeby ZUS nie mógł się przyczepić, firma założona przed porodem musi wystawiać regularnie faktury/mieć wpływy i nie może zostać rozwiązana prędzej, niż 3 miesiące po macierzyńskim...czyli po nim jeszcze 3 razy tą najwyższą składkę trzeba zapłacić, tak na chłopski rozum, bo nie wiem, czy to można obniżyć? Tak się dowiedziałam, bo też już kombinowałam, ale...za dużo zachodu.
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on ma takie długie kudły i sie leni a zimą to już wogóle... boje sie, że dziecko sie zakrztusi takim kudłem
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
MiciaKicia & kaaamila1 - ja właśnie rozglądałam się w sklepach za tym kocykiem, ale wszystkie, albo różowe, albo błękitne.. albo mdłe białe - a ja chciałam właśnie kolorową - z tego zestawu cieszę się, bo jest z żyrafką - a my na małą od początku 'żyrafka' mówiliśmy
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
To juz wiem o co tej babce w bieliznianym chodziło, bo pokazała mi jakiś brzydki stanik za ciężkie tez pieniadze, i skomentowalam to ze jest fuj, a ona ze babki czesto go biorą na noc bo jest antybakteryjny czy jakiś tam. W sumie nie wiedziałam o co kaman...
Ja myśle ze to wyjdzie w praktyce i u każdej z nas moze być inaczej, ja to bym chciała powietrzyc cyce chociaż w nocy
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
No szczególnie jak zacznie raczkować ... też mnie to martwi
|
|
|
|
#792 | |||
|
Zadomowienie
|
Oczywiście zapomniałam się przywitać - tak próbowałam szybko nadrobić i coś napisać więc przepraszam za brak wychowania i \
Dzień dobry ![]() widzę że ZUS był na tapecie ![]() Cytat:
ale dziś myślę że wolę aby mnie nacięli niż mam jakoś niekontrolowanie pęknąć i jeszcze jakoś źle. Przy moim szczęściu to na pewno pękłabym w jakiejś najgorszej wersji.Dobrze wiedzieć o Kappahlu - zwłaszcza że potrzebuję jeszcze co najmniej jednego dziękuję za info Cytat:
Cytat:
![]() A co do tych co spędzą jeszcze wakacje z maleństwami - a mama zawsze mi powtarzała że dla kobiety mającej już rodzinę (w sensie dzieci) najlepszy zawód to nauczycielka hmmm... może jednak się zdecyduję w końcu uprawnienia mam tylko musiałabym zacząć tę całą machinę szczebelków i ciężko finansowo na początku... bo na korki nie mam co liczyć za bardzo.Agasobo i Gusiak - zapomniałam pogratulować wizyt
|
|||
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Hejka! Witam się deszczowo
![]() Melduje się w nowym wątku ![]() A u nas dalej chorobowo - smarki do pasa - Wojtek na antybiotyku więc do przedszkola wróci gdzieś za 2 tygodnie - żeby znowu coś złapać i zarazić matkę... Ja używam wszelkich domowych sposobów ale widzę, że prowadzi to do nikąd... każde kichnięcie to skurcz z kasłaniem podobnie... ehhh zostało mi jeszcze niecałe 9 tygodni wiec lepiej, żeby Anielka posiedziała jeszcze w brzuszku mamy ![]() Jeżeli chodzi o nacinanie - ja się nie zgodziłam ( pozatym nawet pewnie by nie zdązyli hehe) pękłam delikatnie na 2 szwy. Pakujecie już torbę do szpitala? Ja jak rodziłam Wojtka miałam 2 torby jedną dla mnie drugą dla malucha ( zapomniałam o mężu) tak było lepiej bo łatwo było się znaleźć. Oczywiście wszystkiego miałam za mało i ciągle mi dowozili
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2012-09-19 o 11:01 |
|
|
|
#794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też nie mówimy po imieniu chociaż już dawno wybrane i ustalone. Może jacyś dziwni jesteśmy ale my mówimy od początku "Bobo". A Maciuś to będzie jak wyjdzie z brzuszka na nasz świat ![]() Cytat:
brrrrrr.... też bym chciała wietrzyć hmmm... ale też nie wiem jak to jest w praktyce
|
||
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha ale sie usmialam, wysłanie faceta po stanik. Widział, spisalam mu z metki co ma kupic łącznie ze sklepem Kappahl. Fakt ze stanik jest z linii motherline czy jakoś tak a on dzwoni ze jest w sklepie Mothercare i gdzie te staniki
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...609249366.html co o tym myslicie?
)
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pracy nauczycielki i posiadania dzieci to faktycznie coś w tym jest. Cytat:
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw cyce trzeba było przerzucić ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo ja śpię w sportowym topiku, więc mi wygodnie, bo nie ma żadnych fiszbin, ani niczego takiegoCytat:
Ale plus, że poszedł i się starał pomócCytat:
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym to chyba niezbyt zdrowe dla bioderek i kręgosłupa
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
jestem tylko na chwilę przekazać info od madzius90, która zostaje niestety w szpitalu na badaniu okazało się, że mały napiera na szyjkę, a że u Madzi jest króciutka, to w każdej chwili może zacząć się rozwierać. Dostała leki i podłączyli ją do fenoterolu. 3mam za Madzię i za to, żeby Bartuś siedział jeszcze w brzuszku i Was proszę Kochane o to samo, bo wiecie jak działają Wasze
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wiem co myśleć
|
|
|
#806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogłabym uczyć geografii w liceum i gimnazjum, ewentualnie zacząć podyplomowo przyrodę żeby pracować w podstawówce. |
||
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Madzia. Kurcze, mówiłyśmy, że po 30tygodniu to już luzik, a tu się okazuje, że wcale niekoniecznie
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
`Cytat:
![]() Halwaya gratuluję 35 ![]() a co do nacinania czy pękania ja nie mam porównania.. mnie nacięli bo mały zablokował się w kanale rodnym i zaczął sinieć więc nie ytali czy chcę czy nie, ale da się przeżyć- tną na skurczu więc ja poczułam tylko delikatne uszczypnięcie... Daj Boże żeby teraz poszło mi gładko ![]() Gin mi gadał że drugi poród jest łatwiejszy i szybszy.. a co on prorok? nie u każdego się sprawdza więc czego złudną nadzieje robi
|
|
#809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie nic mu nie jest Cytat:
![]() jedynie przytulic jak upadnie i pomoc sie podniesc zeby szlo dalej
|
||
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki ze wszystkich sil ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ten wątek obecnie przeglądają: 40 (26 użytkowników i 14 gości)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Wody plodowe w normie ( a myslalam ze cos jest nie tak skoro brzuch mam malutki ) lozysko sie nie starzeje . Adasko wazy juz ponad 2 kilo
Dokladnie 2200 g . Wieeelki .
Pochwalil moja hemoglogine i dalej mam brac Ascofer bo fajnie na mnie dziala .. a moja waga
72 kg 

brrrrrr.... też bym chciała wietrzyć 

3mam kciuki ze wszystkich sil