|
|
#5041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
Cześć!
Metafora na dziś: mam wrażenie, że niezależnie od działania, które podejmuję, czuję się jakbym chodziła po cienkiej linie nad przepaścią - z nieustającym poczuciem, że zaraz spadnę... Przechodzę na drugą stronę, udaje się, ale zmęczenie fizyczne i psychiczne jest tak duże, że na myśl o kolejnej takiej przygodzie robi mi się słabo. Obawiam się jednak, że często wcale nie mam tej liny nad przepaścią, tylko szeroką utwardzoną drogę z przejściem dla pieszych - sęk w tym, że tego nie widzę... I ponoszę najwyższe koszty. Jak zmienić swój sposób patrzenia na drogę? ------------------------------------------------- Dziś do zrobienia: - trochę tabel i matryc oraz obliczeń statystycznych - dokończyć wprowadzenie teoretyczne - zrobić pranie - zrobić obiad - fryzjer - zadzwonić do mamy ----------------------------------------------------- Ad. Rozenek - nie wiem czemu, ale czuję do niej wielką sympatię. Oglądam program oczywiście ze świadomością, że jest to pewna kreacja na potrzeby sprzedania całości, jako produktu i na potrzeby reklamodawców, więc jakoś mnie to nie rusza. Nie przeszkadza mi też to, jak się stylizuje wizerunkowo - jakbym mogła, też bym sobie poszalała z dziwnymi kreacjami -"bo tak" Podzielam zdanie Aper o tym, że jest to w wypowiedziach pozaprogramowych konkretna babka z poglądami i jakimś pozakomercyjnym dorobkiem. |
|
|
|
#5042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
Hej Kobietki. Tu już nie piszemy.
![]() Link do części III wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645638
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-09-19 o 14:04 |
|
|
|
#5043 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam filmik https://www.youtube.com/watch?v=bp40Ocg4EXU. są tu praktyczne porady co z tym fantem zrobić. opowiada o tym psycholog, która przedstawia to w możliwie najprostszy sposób. jest na prawdę super.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.