|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
jeszcze nie wymyśliłam
może pieczony kurakaaa zrobiłam musake z przepisu Soleilki - pycha
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-19 o 11:53 |
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Milupa to odpowiednik polskiej firmy NUTRICIA:
Ty zapewne używasz mleka Milumil??to odpowiednik polskiego Bebiko ja używam Aptamilu z Milupy-to odpowiednik Bebilonu
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałaś ostatnio karmić bez kapturków? Ja kiedyś się odważyłam i miałam dość chyba po półtorej doby, ale po kilku dniach spróbowałam znowu (żeby utrzymać laktację) i jeszcze mnie do krwi nie pogryzła. Podejrzewam, że laktatorem nie odciągnęłabym nic, a Róża czasem się najada tylko moim mleczkiem i śpi długo. Za to wczoraj szarpała brodawki, jakby nic jej tam nie leciało.
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
wczoraj mnie tu nie było... szwędałam się, aż do Monachium... musielismy z Małżem złozyć wniosek o paszport dla dziecięcia.... Lila została z Babcią w domku-cały dzień na MM...przetrwała cudownie... a my pociągiem w te i z powrotem....zajęło nam to 8h, a miasto niby oddalone tylko o 200km...no ale załatwione....jak wracaliśmy to myślałam, że piersi mi pękną....całą noc do rana prawy mnie bolał, ale już unormował mi wszystko mały ssak... ![]() a oto foto Lilutki do paszportu-dzieło Moje
|
#1116 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Nocka nawet ok, chyba nie będę się jednak przenosić na tę kanapę ![]() Małż poszedł wczoraj z Zosią na długi spacer i wrócił rozczarowany: zawsze słyszał, że za samotnym facetem z wózkiem panny sznurem - a tu nic! Cytat:
![]() Cytat:
Już się ostatnio bałam, że pediatra nas na jakąś rehabilitację wyśle, bo dopiero teraz (niedługo kończy 3 miesiące!) raczy trzymać tę główkę dłużej, niż 5 sekund, i już się tak nie wścieka. Czasem wyprostuje przy tym jedną rączkę, najczęściej jednak opiera się na zgiętych.Tak więc w jednych kwestiach do przodu, w innych do tyłu. Wspomnę tylko, że - może bardzo źle robię? - w żaden sposób jej nie stymuluję, niech sobie dojdzie do wszystkiego w swoim tempie |
||
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale sie nawalczyłam z malym, tak drze sie od rana, ze juz nie miałam sił, juz chciałam go zostawic placzacego w łózeczkua z sie uspokoi sam, ale nie potrafiłam, wciaz go tuliłam, az mi plecy siadają i kolana bolą
w koncu usnal-nie wiem na jak dlugo, ale maskara![]() pochwale sie ze wczoraj zjadlam pączka z powidłami i nic malemu nie bylo Blue Jas ma łzy od 2 tygodni, czasme sie pojawiają, nie wiem o co jescxze pytalas aha głowke dźwiga, on jest bardzo zywyw wiec nia rzuca czesto
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-09-19 o 12:12 |
|
|
|
#1119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wraz z koncem ciazy odeszlo parcie na te potrawy :P rosol jadlam tylko raz mala miseczke jak moja mama yla i nalesniki w sumie tez raz jak mamuska byla
i pomyslec ze kiedys potrafilam jsc niemal codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
masz szczescie ze juz sie poprawiasz :P wiem wiem to forum uzaleznia ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() i spoznione w takim razie wszystkiego najlepszego! mojej niuni tez sie tak zdaza rozplakac sie podczas snu... albo sie usmieha ![]() tylko nie wiem czy tu dostane aphtin i cebion a nystatyna tylko na recepte a juz jedna zuzylam i nie pomoglam to watpie ze mi przepisze znowu cos co nie dziala... |
||||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(...) Ciastuś - oczywiście jeśli uznasz, że wolisz karmić wyłącznie mm, to nie słuchaj innych. Ja mam dość polskiej diety matki karmiącej, bo odnoszę wrażenie, że pokarmu mam mniej, niż Ty, ale jak pomyślałam, że być może po wizycie u hematologa (we wtorek) będę ją musiała zupełnie odstawić, to zrobiło mi się strasznie smutno. Wzrusza mnie ten ssaczek. |
|
|
|
|
#1121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez kapturki trudno dziecku opróżnić pierś dlatego laktacja się zmniejsza. My ciągle bez mm, nigdy nie wypila nawet mililitra Czyli pewnie póki co jej starcza. Myślę ze gdybym zaczeła dokarmiac mm, to laktacja byłaby u mnie jeszcze słabsza.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-09-19 o 12:22 |
||||
|
|
|
#1122 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do sposobu z moczem to slyszalam o tym i jak nic nie pomoze to chyba siegne po te radykalne srodki bo jak to mowia.. "tonacy brzytwy sie chwyta" bo albo nie nadrabiasz albo nadrabiasz po lebkach ![]() super zdjecie a niunia slodka! Cytat:
![]() moze to od nadmiaru wrazen wczorajszego dnia? w koncu gosci mialas :/ moja prawdziwymi lzami zaplakala moze z 2-3 razy a tak to udaje ze ryczy i wcale jej lzy nie leca :P ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
ale moja jak jest glodna to tak sie zassie ze szok i raz dwa piers sie robi mieciutka, a nie raz na poczastku jak zaczyna ssac i np spadnie jej ten kapturek to mleko pod cisnieniem tryska nie raz dostala po twarzy ![]() no i z drugiej piersi tez mi leci pod cisnieniem jak zaczynam karmic. __ Witam sie w poludnie troche z niunia dzisiaj poleniuchowalysmy w lozku, rano tzta wyprawilam do pracy i wrocilam do lozeczka hi hi teraz wstalam i zjadlam sniadanko ![]() nocke mialysmy kiepskawa mala jak obudzila sie o 22.30 tak nei spala do 00.30 a ja juz ledwo na oczy widzialam no ale usnela pozniej pobudka o 5 pojadla i po 6 stekla bo ja gazy meczyly ale nie obudzila sie spala dalej no i pobudka 7.45 ![]() teraz gada do waszki z karuzelki pewnie opowiada jej co jej sie snilo
|
||||||
|
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja małej też nie stymuluję, główkę sama z siebie nauczyła się podnosić, chociaż na brzuszku kładłam ją strasznie rzadko, bo od razu był ryk. Teraz też kładę na brzuchu jak mi się przypomni
![]() Cytat:
ja omijam tylko kapustę (niestety nadal źle działa na małą), orzechy i winogrona (chociaż wczoraj odważyłam się zjeść 3 winogronka - szaleństwo )Cytat:
|
|
#1124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bo niedokładnie czytasz
![]() Cytat:
Jeszcze nie jadłam pączka, ale bardziej ze względu na wyrzuty sumienia wobec mojego sadełka niż kp. Może moja za mało płacze, dlatego nie ma łez Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Oj, te gazy maluchów, nas też męczyły trochę rano![]() No ja też niczego wielkiego nie robię, żeby stymulować rozwój, a już myślałam, że powinnam. Dzięki Dziewczyny |
||||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i martwi mnie to ze tylko na tej prawej rece sie podpiera ta lewa jakby jej ucieka. jak bede w polsce to poprosze zeby moj znajomy rehabilitant na to spojrzal jak sie nic nie poprawi. |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarzyło mi się, bo zapomniałam, że dodaje się do nich mleko. Na szczęście tylko raz, czy dwa, bo po tych "powidłach" sama na ogół mam uczulenie, a nie chcę, żeby mała je po mnie przejęła.
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka od jakiegoś czasu śpi więc ogarnęłam mieszkanie i z błogim uśmiechem rozsiadłam się przed kompem
Nic nie zdążyłam zrobić bo zadzwoniła teściowa. Najpierw wypytała o Amelkę, a jak się dowiedziała, że śpi to poprosiła o znalezienie noclegów w Zakopcu. I tak minęła mi cenna godzina, którą mogłam przeznaczyć na wizaż ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- No to powizażowane, Amelka się budzi
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rączki wyciąga do misiów z karuzelki często, do pokazywanej zabawki z pozytywką czasem, a do innych wcale. Bywa, że chyba świadomie taką grającą dotknie, ale łapie na pewno nieświadomie. Bawi mnie radosne oczekiwanie w oczach ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Pumcia, Kasik - życzę bezbolesnego leczenia ząbków! |
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mała wrzeszczy, to staram się uspokoić, jak z kolei jest w dobrym nastroju - nie ruszam, by nie spowodować kolejnego wybuchu ![]() blueberry88 -ja stwierdziłam, że stymulować będę, jak mała się zrobi bardziej kumata i bedzie jej można np. pokazywać książeczki ![]() Cytat:
moja takiej sztuki nie potrafi Jak wczoraj małż spacerował - ja wybrałam się do Primarka po nowe bodziaki (takie zwykłe, białe, z długim rekawem, bo z rozmiaru newborn wreszcie wyrośliśmy). Bodziaków nie było (tzn były, ale nie w rozm. 0-3), a przecież nie mogłam wyjść z pustymi rękami! Kupiłam więc taki rozkoszny pajacyk
|
|||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
mamcia może kładź ją do spania na boczku żeby miała główkę w tą drugą stronę?
bo my naszą zawsze kładliśmy na prawy bok i podcvzas karmienia zawsze obracała główkę w prawo co mnie strasznie drażniło, i teraz kładę ją na lewym boczku do spania i jest spora poprawa
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taki hmmm niedepoisonowski starszy syn byłby zachwycony gdybym młodemu coś takiego ubrałarozumem że to na halloween?
|
||
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego pajacyka bym córci nie założyła.
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć ja za 800 g Aptamilu zapłaciłam chyba koło 10 więc nie jest źle.... ale podobno w PL Bebilon niekiedy jest korzystniejszy dla Maluszka i jego kupek niż Bebiko, ale skoro Zosia nie ma takich problemów i Milumil jej służy....ja kupiłam Aptamil, bo moja jednak problemy brzuszkowe miewa.... a propos....czy możliwe, że problemy z brzuszkiem ma tylko po KP??? wydaje mi się, że wczoraj się super wypróżniała po MM, bez problemu, wieczorem pojadła mojego mleczka, usnęła i się biedna wiła...i dziś znów...dałam jej MM i kupka poszla.... pochwale się jeszcze Lilunią, a co
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba sie w piatek przejde do primarka ;P |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż byłby zachwycony
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
musialabym sprobowa choc ona zwykle spi na pleckach..
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka nie wiem jak z brzuszkiem na mm bo w sumie nie mieliśmy problemów z nim, ale z kupkami był jakiś czas problem. Mega zatwardzenie że i termometr ledwo pomógł to wycisnąć. i to na bebilonie. Ale teraz jest Super. Żadnych problemów nie ma
no i kończę dzisiaj bebilon i całkowicie przechodzę na bebiko. Nie koniecznie bebilon jest korzystniejszy, to wszystko zależy indywidualnie od dziecka. Jednemu nie przypasuje bebilon a nan za to będzie super - który niby (bo nie sprawdzałam składu) ma większą ilość żelaza. |
|
|
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
hejka,
dzis poszlam na kontrole wagi do pediatry, bo Oskar Robi duzo kup i sie martwilam czy mi przybiera na wadze.W zeszlym tygoniu wazyl 4130g (waga mu spadla po porodzie ) a dzisiaj 4770g troche bylam w szoku ze w tydzien przytyl ponad 600gram.
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia to chociaż spróbuj przez jakiś czas. Może przyniesie to poprawę
w razie co kocyk pod plecki żeby się nie "sturlała"
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() Byłam w Primarku w sobotę, ale u nas takich pajaców nie było ![]() Jesteśmy po spacerku, trochę chłodnawo jest, ale w słoneczku nawet całkiem przyjemnie ![]() Mama wysyła nam dziś paczkę i właśnie dzwoniła co mi dopakować-w sensie jakie słodycze Stanęło m.in. na rafaello-bo bez czekolady, a do tego tż nie lubi kokosa, więc wszystko będzie dla mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

może pieczony kurak

(tylko nie wiem - jest w PL?)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Już się ostatnio bałam, że pediatra nas na jakąś rehabilitację wyśle, bo dopiero teraz (niedługo kończy 3 miesiące!) raczy trzymać tę główkę dłużej, niż 5 sekund, i już się tak nie wścieka. Czasem wyprostuje przy tym jedną rączkę, najczęściej jednak opiera się na zgiętych.

łaj?

, niby to jakiś babciny sposób
moja takiej sztuki nie potrafi
taki hmmm niedepoisonowski