|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teściowa dzis od rana lepiła ruskie zas sie obżarłam
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
MiciaKicia dla odmiany mam z kapustą i grzybami
![]() Cytat:
W pomieszczeniu, np w szpitalu/domu przez pierwsze dni (szczególnie po kąpieli): 2 długie rękawki+ 2 długie nogawki. Na wyjście: 3 długie rękawki + 2-3 długie nogawki+ kombinezon (np. body z długim/półśpiochy/pajac z długimi nogawkami i rękawkami/sweterek/spodnie/kombinezon) Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-09-19 o 13:04 |
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ale ze mnie głupia ci*a!!! Wymyśliłam sobie że zrobię porządek w papierach, dokumentach itp
Całą podłogę mam zawaloną Wracam za 3 dni Trzymajcie się ciepło |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadek mi sie juz gotuje ..
![]() Pogoda taka ze tylko by sie pod kolderka lezalo .. Jak ja sie ciesze ze nie musze do pracy chodzic ..
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
ale ci dobrze z tymi obiadami
|
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Micia - no zlituj się kobieto, ruskie mniam a ja tu jakąś zupinkę w garnku mam
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie kończę sprzątać kuchnię i zaraz składam pranie oraz rozwieszam nowe. |
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaaaaaaaa...ale ja bym ruskie zjadła..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz powiedział, że mały jest dobrze ułożony, głowką na dół
u mnie dzisiaj tylko ogórkowa
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
mniami, dawno nie jadłam
Cytat:
![]() nooo to główny plus mieszkania z teściową
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieram się za wystawianie rzeczy na allegro moze uda sie cos zarobić
|
|
#1004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
normalnie Sherlock Holmes ![]() Cytat:
ja cały czas odwlekam ten moment |
|||
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie sie czy ns opolszczyźnie jest jakiś fajny szpital ? Jakaś klinika czy cos? bo z tego co szukam to nie ma ... ;/ a coraz mniej mi sie nasz szpital podoba
![]()
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ![]() ja jednak bym nie wróciła do tych czasów wspólnego mieszkania
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
A do mnie dzwoniła teściowa, że na piątek narobi nam ruskich
mniaaaam. I że przelew teście zrobili na wózio dla wnusi ![]() Tymczasem wstawiłam już na pomidorówkę wcześniej na zakupy wyskoczyłam małe.Jakie seriale oglądacie? Bo my z mężem aktualnie "Lekarzy", "American Horror Story", i przymierzamy się do "The Walking Dead" - żywych trupów ![]() U nas się przejaśniło, choć wiatr silny. |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przy mojej bym na wiecznej diecie była
|
|
#1011 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nowy tydzieńto u mnie na SR chyba tak będzie, zobaczcie jaką opinię znalazłam: Ta Szkoła Rodzenia to najbardziej kuriozalna a zarazem jedna z najzabawniejszych przygód jaka przytrafiła mi się w czasie ciąży. Poczułam się jak Alicja z Krainy Czarów, bohaterowie Ferdydurke i kafkowski Józef K w jednym. Przed ucieczką w panice powstrzymywał tylko fakt, że całość wydawała się tak absurdalna, że aż nierzeczywista. Zaczęło się od próby zapisania na zajęcia. Jak się później okazało telefony odbiera ta sama pani K, która prowadzi zajęcia choć przez pierwsze parę minut ma się wrażenie rozmowy z bardzo nieuprzejmym automatem zgłoszeniowym. Dopiero raptowne rzucenie słuchawką świadczy o „człowieczeństwie” drugiej strony. Generalnie pani K nie dopuszcza interlokutora do głosu zadając pytania. Jeśli odpowie się na któreś nieprawidłowo pani K kończy rozmowę rozłączając się. Czułam się jak w „Dniu świstaka” dzwoniąc następny raz i następny podając tym razem odpowiedzi, które powodowały przejście z sukcesem do następnego pytania. Wreszcie się udało. Zgłosiliśmy się na zajęcia. Fenomen pani K polega na tym, że swoją wiedzę i metody pedagogiczne posiadła dobre pól wieku temu i jak dotąd postanowiła ich nie modyfikować. Traktuje wiec swoich zwykle 30 letnich „uczniów” niczym profesor Pimko swoich i najwyraźniej nie widzi w tym niczego dziwnego czy niestosownego. Odniosłam też wrażenie, że pani K jest przekonana iż poziom umysłowy przyszłych mam oraz ich partnerów ledwie osiąga poziom draceny. Systematycznie egzaminuje kursantów zadając idiotyczne pytania, na które toleruje jedynie słuszną odpowiedź. Nieustannie strofuje biednych tatusiów, że właśnie utopili swoje dziecko oraz mamusie, że źle przystawiają do piersi. Dlaczego więc z własnej woli poddawaliśmy się tym torturom? Nie potrafię powiedzieć dlaczego ale absurd tej sytuacji powodował, że konaliśmy na tych zajęciach ze śmiechu. Nie mogliśmy się doczekać następnych zajęć wiedząc, ze na pewno pani K powie lub zrobi coś tak kuriozalnego, że pospadamy z krzeseł. Zabawne było dla nas dosłownie wszystko co tam się działo. Do dziś kiedy przydarza nam się jakaś stresujące sytuacja mówimy sobie: „oddychaj ... pomyśl o dziecku” w taki sposób w jaki potrafi to powiedzieć tylko pani K. Reasumując: nie dowiedzieliśmy się tam niczego czego byśmy wcześniej nie wiedzieli. Próba wykąpania lalki w wanience bez wody ma się tak do kąpania 4 dniowego niemowlaka jak próba nauczenia się kitesurfingu z książki „Kitesurfing w weekend”. Dostaliśmy parę darmowych próbek i mogliśmy pogadać z repami od wózków oraz z panią z Banku Komórek Macierzystych. Nie potrafię ocenić przydatności ćwiczeń oddechowych bo już wówczas wiedziałam ze będę miała cesarkę wiec nie zawracałam sobie tym głowy. Na ostatnich zajęciach podobno ogląda się sale porodowe. Nie wiem bo w dniu kiedy przypadały te zajęcia Jasiek od 3 dni był już na świecie. Ale jeżeli macie dużo dystansu do siebie i lubicie czarny humor to polecam serdecznie jako doskonalą rozrywkę. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa ![]() a ja przedwczoraj wypiłam pół lampeczki wczoraj byłam u ginka i śmiał się, że pewnie na wakacjach mieliśmy bibki codziennie, to mu powiedziałam, że czasami wezmę łyk piwa od męża, a przedwczoraj wypiłam pół lampki, to powiedział, że bardzo dobrze, że od tego mi się nic nie stanie wiem - są różne opinie i nie rozpoczynam tu dyskusji - tylko stwierdzam zaistniały fakt ![]() Cytat:
bo ja już zgłupiałam....mi się wydawało, ze jak założę takie śpiochy dł. rękaw, dł. nogawka, buciki, czapeczkę i kombinezon, to starczy.... szczególnie, że z budynku do samochodu to nie jest tak daleko.... już głupieję od tego wszystkiego Cytat:
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Wczoraj byłam u lekarza, wszystko jest w porządku. Miałam robione KTG i też jest OK Synuś waży 2 kg No i głową do dołu jest ciągle obrócony. Może to i lepiej. Lekarz pocieszył mnie, że przy takim ułożeniu dziecka, kobieta jedzie do szpitala na ogół z pełnym rozwarciem i poród trwa szybko
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tam jest za free
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Heeeeej
![]() Cudownie!! bylam dzis grzecznie na pobraniu krwi, zapytalam kto ostatni w kolejce i mi rece opadly, przeczytalam info o tym kto bez kolejki wchodzi (nie bylo mowy o ciezarnych), ale wchodze grzecznie do pani rejestrujacej i pytam czy ciezarne to jakos moga poza kolejnoscia - do tego mina skruszona, podzialalo nie wiem jak poziom wkurzenia ludzi za mna ale ja bylam zadowolona ![]() Wlasnie przyszlo lozeczko z kompletem poscieli i materacem maaaaatko jak cudownie Cytat:
Ja myslalam ze na noc : body z krotkim+pajacyk, na dzien body z krotkim, koszulka z dlugim, spodenki/polspiochy, skarpetki. Przeciez i tak dzidzia w rozku albo kocyku albo spiworku.... hmmm Wypowiedzcie sie bo ja teraz to juz zwariowalam |
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justa- zazdroszczę składania łóżeczka !!!!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-19 o 13:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

nie było by w tym nic dziwnego, ale w pierwszej ciąży wcale nie leciała

zas sie obżarłam
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Całą podłogę mam zawaloną 

bo ja już zgłupiałam....
(30/30)