![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie mogę schudnąć!
Nie wiem, jak się odżywiasz, ale jeśli byś jadła prawidłowo, to wc odwiedzałabyś w ciągu pół godziny od pobudki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzis na wadze 48,9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
akot80, zapewniam, że odżywiam się prawidłowo jak nigdy. nie wiem skąd teoria, że każdy człowiek powinien chodzić do wc w pół godziny po przebudzeniu, ale pierwszy raz słyszę podobną bzdurę... każdy jest inny
![]() JakKazdaInna, ![]() ![]() Melduję, że byłam na spacerku dziś rano (ok 45minut), sprzątałam prawie cały dzień dziś, i jeszcze planuję wieczorem się przejść - pewnie też z 45min. Jutro rano jeśli uda mi się wstać o 7, pójdę na 1,5h, a po południu chodzenie po sklepach więc trochę się namęczę ![]() Wczoraj jadłam na obiad leczo z odrobiną ryżu. Dziś potrawkę z ryżem, szpinakiem, pieczarkami, cebulą i gorgonzolą. Poza obiadem wszystkie posiłki tak jak dwa dni temu ![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Chyba nam wątek umiera śmiercią naturalną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
absolutnie nie pozwalam
![]() JakKazdaInna, jak tam ? ja wczoraj miałam na obiad sałatkę szopską, rano 1h30min i wieczorem 45 marszu. do tego jakieś 1,5h chodzenia po sklepach ![]() dziś gulasz warzywny, rano były 2h marszu, wieczorem znowu 45min ![]() trwam w nieważeniu się, chociaż dziś miałam przeogromną ochotę się zważyć ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Wczoraj zjadłam zapiekanke
![]() Ide zaraz na solarium złapać terochę endorfinek- myślę, że w jedną strone to marsz ok. 40min. Pogoda okropna, cały czas pada albo są chmury. W ogóle późno dziś wstałam i nie mogę się ogarnąć. Powiem szczerze, że średnio idzie mi kontrolowanie tego co jem, mozę dlatego, że mieszkam sama i niekoniecznie chce mi się gotować. Na śniadanie 2 jajka i połowa bułeczki, obiad to może warzywa na patelnie. Muszę wejść po drodze do sklepu po jakieś owoce. OkoPani kiedy następne ważenie? ![]() Reszta dziewczyn gdzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
JakKazdaInna, planuj jadłospis z góry na cały tydzień, zrób tabelkę w excelu - to bardzo pomaga w samokontroli
![]() ![]() zważę się 14sierpnia, w dzień wyjazdu na wakacje... mam tylko nadzieję, że ewentualny spadek nie sprowokuje fali obżarstwa na wyjeździe tylko mnie zmotywuje ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Póki mój Tż nie wyjechał to diety nie było, bo on uwielbia chipsy, więc wieczorem zazwyczaj była duża paczka lays (+czasem piwo)
![]() Dlatego teraz korzystam jakoś z tego czasu, że jak sama się nie skuszę to nikt mnie nie kusi chociaż z drugiej strony gotowałam, więc nie jadłam żadnych zupek chińskich etc. ![]() Masz rację, jadłospis w excelu to rzeczywiscie może zdać egzamin. Mam jeszcze ponad 3tyg. zanim wróci i chciałabym go zaskoczyc... W takim razie już odpalam excela i ważymy się za tydz. ![]() Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2012-08-07 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
halo
![]() chyba faktycznie zostałyśmy same ![]() na samym początku, kiedy Tż powątpiewał, że w końcu zabiorę się za dietę (czemu się nie dziwię, bo potrafiłam powiedzieć "od jutra dieta" jakieś 20razy w tygodniu), kiedy Tż wsuwał wieczorem paczkę czipsów i co chwilę mi ją podsuwał pod nos, to na mnie działało właśnie odwrotnie, motywująco ![]() ![]() nie liczyłabym, że Tż od razu zauważy różnicę... faceci widzą nas w innym świetle. mi mój mówił, że schudłam ale podejrzewam, że tylko dlatego, że widział jak się staram jeść ładnie, wcale nie dlatego, że było widać różnicę po 2 tygodniach ![]() ![]() tabelka w excelu pomaga też bardzo w zakupach, oszczędzaniu ![]() ![]() wczoraj miałam na obiad bezglutenowy makaron z sosem pomidorowym, dziś pieczone ziemniaki z surówką. spacerki i wczoraj i dziś: rano półtorej godziny, wieczorem ok 45minut. dziś rano niestety spotkałam sporego psa po drodze i całe szczęście w porę zawróciłam, musiałam zmienić trasę... mam nadzieję, że jutro obędzie się bez niespodzianek.
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Mój jest taki, że chyba zauważał każdy centymetr. Wczoraj rozmawialiśmy na Skype i powiedział, że już nie mam boczków, generalnie nie może wyjść z podziwu co się stało, że zaczęłam się odchudzać ;-)
U nas pada od 3 dni. Zastanawiam się czy nie przejsć na jakąś tematyczną dietę. Stosujesz/stosowałaś jakas czy tylko MR+WR? I zastanawiam sie nad a6w. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
nie polecam diet, które mają bardzo szczegółowe ustalenia (dukan itd). po pierwsze trudniej się jest pilnować (i można zapomnieć o nawet sporadycznych wyjściach na kawę, na pizzę itd). po drugie zazwyczaj nie są zdrowe. dukan na przykład wyniszcza nerki.
nie wiem czy "mniej żrę" - bo w sumie nawet na początku raczej nie chodziłam głodna. całkowicie zmieniłam chyba sposób odżywiania. jem to samo ale inaczej tzn. nie smażę, nie używam soli, staram się jeść dietetyczniejsze wersje wszystkiego (np makaron właśnie nie normalny tylko ze skrobi kukurydzianej, razowy albo durum, chleb ciemny). i trzeba zorganizować dobrze posiłki - np rano te z większą ilością kalorii, obiad spory ale niskokaloryczny (ja jem głównie warzywa, raz w tygodniu makaron, czasami mięso), kolacja głównie białkowa/ewentualnie lekka sałatka. nastawiłam się już na to, że tak będę jeść do końca życia, bo dopiero teraz ogarnęłam jak się katowałam smażonymi kotletami i ciężkimi sosami... do obciekających tłuszczem potraw już mnie w ogóle nie ciągnie ![]() co do ruchu - wydaje mi się, że ruszam się mniej więcej tyle ile przeciętna osoba: poza spacerami nie ruszam się z domu bo nie pracuję. gdybym jadła jak jem, spacerowała i do tego pracowała/studiowała to już dawno bym była szczupła... a6w odradzam też niestety - chyba, że znasz kogoś kto dokładnie byłby w stanie pokazać Ci każde ćwiczenie. bo niestety, wystarczy, że coś robisz nieprawidłowo a już nie ma takich efektów jakie wyskakują w grafice google ![]() fajnie, że Tż taki uważny ![]()
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-08-09 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
OkoPani ale ładnie Ci wyszło, spadek tylu kg, efekt napewno super?
![]() chociaż ja sama z rozmiaru 38/40 przerzuciłam na 34/36. super pomysl z tym 8abs, wlasnie potrzebuje cos na brzuch. i powiem Ci, ze to wcale nie fajnie, że Tz taki uważny. już się przyzwyczailam, bo nigdy nie miałam (ba! nawet nie znam) faceta, który tak zwraca uwagę na ubranie, na makijaż etc. ale na początku to był dla mnie szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no pewnie, razem razniej, kiedys wlasnie dzieki pisaniu tu na forum udalo mi sie schudnac. tym razem mam nadzieje, ze osiagne cel ![]() stosujesz jakas konkretna diete? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
halo
![]() witam nową koleżankę ![]() JakKazdaInna, efekt super, ale cieszył tylko miesiąc dwa, bo później zaczęłam się wkurzać, że już więcej nie chudnę ![]() tzn jestem zadowolona z siebie, ze mi się udało, ale chciałabym być nadal zmotywowana i silna jak kiedyś. na początku nie było mowy o odpuszczaniu sobie... teraz z dietą słabo, trzymam się układu dnia, ale na obiad jem różne rzeczy... chcę wszystko pokończyć przed wyjazdem ![]() od czwartku nie chodzę na spacerki, ale latam za to w różne miejsca, więc spoko. na wyjeździe mam zamiar dużo chodzić ale zobaczę co z tego wyjdzie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() ![]()
![]() |
#47 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
o, na poczatku dyscyplina byla super i u mnie, a teraz z dnia na dzien jest gorzej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
W takim razie opiszę wszystko po kolei, jak na spowiedzi. ! W momencie, kiedy podjęłam temat odchudzania, pracowałam w laboratorium. Zwykła herbata przypominała mi mocz, więc zaczęłam pić zieloną . Jest to bardzo ważna część planu na odchudzanie. W między czasie miałam okazję porozmawiać z dietetykiem. Od 17 lat jestem wegetarianką ( laktoowowegetarianką ) , więc moja dieta byłą pozbawiona mięsa. Wyglądało to mniej więcej tak :
1.Śniadanie jadłam nie później, niż godzinę po przebudzeniu. Przykładowo : 2 kromki chleba razowego lub żytniego z pomidorem lub serkiem bieluchem lub rzodkiewką lub kiełkami plus czerwona herbata bez cukru. 2.Drugie śniadanie -obowiązkowo ok 4 godzin po pierwszym. Przykładowo : jabłko i jogurt naturalny, jogurt naturalny ( polecam te z Bakomy !! ) plus musli lub też po prostu same owoce ( np. 3 mandarynki ). Z owoców nie jadłam tylko winogron i bananów, gdyż jest to niewskazane. 3. Obiad ( również około 4 godzin po 2 śniadaniu ). Ja nie jadam mięsa, więc były to posiłki wegetariańskie, aczkolwiek możecie jeść co lubicie ( ze wskazaniem an warzywa, chude mięso, ryby ). Trzeba tylko uważać na ilość tłuszczów i kaloryczność dań. 4.Kolacja ( najpóźniej o godzinie 18 tej )-tylko lekkostrawne rzeczy, a najlepiej białko. Do tego wszystkiego ważne jest picie zielonej i czerwonej herbaty. Polecam wypicie czerwonej 2 razy dziennie w godzinach porannych. Zieloną natomiast piłam wieczorową porą. Oprócz tego, co ważne-robiłam sobie jeden dzień w tygodniu ( u mnie była to niedziel a), kiedy mogłam zjeść np. tuczącą pizzę , czy chipsy.Ale wtedy ważne, żeby po tłustym posiłku wypić od razu czerwoną herbatę, gdyż zapobiegnie ona wchłanianiu się dużej ilości tłuszczu. I jeśli zdarza się ,ze w środku tygodnia zjada się coś kalorycznego tudzież tłustego-czerwona herbatka pomaga __________________
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
whitememory, moja dieta wyglądała prawie identycznie
![]() aż się boję jutro ważyć ![]()
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-08-13 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
dietę stosuję od listopada 2010. na początku o wiele ostrzej do niej podchodziłam.
z ćwiczeniami bywało różnie: na początku rowerek stacjonarny (pierwsze tygodnie ledwo co, nie wyjeżdżałam nawet 5 minut, z czasem doszłam do ok 50min/ dziennie 6 razy w tygodniu + 90min raz w tyg); później dołączyłam bieganie i spacery, ale to kosztem rowerku. robiłam 8min abs, buns, legs, jakiś czas też trochę ciężarki. teraz np nie ćwiczę w ogóle, bo jest strasznie ciepło u mnie, dochodzi do 35stopni a ja to średnio znoszę. ... zważyłam się - wyszło 59, więc nie jest tak źle jak myślałam. oby się utrzymało ![]() ![]()
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-08-14 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
whitememory moja dieta byla calkiem podobna tylko jadlam mieso i ostatni posilek roznie, nawet o 20 (raczej trzymam sie zasady 3-4h przed snem). czasem obiad jadlam 16-17, wiec tak wychodzilo. i jakis slodycz od czasu do czasu. ale teraz do takiej diety to mi ohoho daleko . no nie mam sily sie zmotywowac i jeszcze taka pogoda:/
Cytat:
![]() ja się nie ważę, bo od środy czy czwartku nie byłam w wc, wiec bez sensu. brzuch mam jak balon. moze powinnam sie wybrac do lekarza ![]() Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2012-08-14 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jak Ty nie potrafię się zmotywować , ale może razem damy radę ? ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Znow zaczynam miec stresy, uffffffffff, najlepsza dieta na swiecie.
Tylko jak mówi moja kuzynka- lepiej byc kochana kluchą niz chudą płaczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mogę dołączyć? Prooooszę
![]() Ostatnio mój jadłospis wygląda koszmarnie ![]() Raz jem bardzo mało, a raz pożeram przez kilka dni niemal same kebaby, pizze, frytki i colę ![]() Muszę się ogranąć bo potrzebuję schudnąć około 6 kg Aktualnie mam 65,8 kg przy wzroście 172, a marzy mi się 60, a najlepiej 58 ![]() ![]() Nie chce robić nic na siłę, tylko powolutku dążyć do celu, bo jedząc bardzo mało wcale nie chudnę ![]() Na razie jakikolwiek spadek byłby motywujący ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
witamy
![]() ale pod gorke mam z ta dieta, nie wiem jak sie zmotywowac :< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Damy radę ![]() Musimy ![]() U mnie dziś było chyba nieźle -1 bułka z masłem, pomidorem i cebulą+ kakao - jabłko -leczo+ jedna kromka chleba -jogurt naturalny wymieszany z truskawkami + 2 łyżeczki cukru, garść malin - będzie jajecznica z 2 jajek + bułka Mam nadzieję, że tym razem wytrwam więcej niż jeden dzień ![]() ![]()
John Frusciante ![]() Edytowane przez atilav Czas edycji: 2012-08-17 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
halo halo
![]() wróciłam trochę wcześniej niż było w planach, ale spoko - mogę za to wrócić szybciej do ładnego jedzenia ![]() zaraz po powrocie zważyłam się - 61kg, dziś po 2 dniach trzymania się w miarę planu jest 59, więc w tym tygodniu mam zamiar dojść do przynajmniej 58 ![]() proszę mi się tu nie załamywać, damy radę razem ![]() witaj atilav ![]()
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeju chce chce schudnac głupie 4 kilo i jakos brak mi motywacji i pomysłu na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Wyczyściłem wątek ze spamu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.