Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. XV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 13:18   #4021
TheKey
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. XV

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
np. trik polega na tym, ze trzeba najpierw dotknac lewego gornego rogu ekranu, a potem przylozyc palec, i wtedy czytnik zadziala.

Znajomy ktory o tym nie wie przylozy tylko palec do czytnika, nie zadziala.
O, to też sprytne

Znacie jakiś samoopalacz który wnikałby głębiej niż tylko do najbardziej zewnętrznej warstwy skóry, a tym samym nie schodził po pierwszym peelingu?
Mam mleczko samoopalające Sun Ozon i najpierw nie chciało w ogóle działać - za 4-tym razem dopiero pojawił się efekt, a teraz po peelingu znów blada skóra.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:33   #4022
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
zainstaluj sterowniki.
Ja też mam czytnik w laptopie, ale wolę się nim nie bawić, bo mój kuzyn kiedyś ustawił sobie czytnik przy włączaniu komputera, tylko że zrobił to po kąpieli (jak miał "zmarszczone" palce) i na sucho miał problem z włączeniem
Łooo to faktycznie trzeba uważać
Dziękuję za odpowiedź!
Stary 2012-09-19, 13:38   #4023
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Za 2 tygodnie wybieramy się z TŻ-tem na weekend (romantyczny) do Krakowa. Będziemy tam w piątek po 13.00, i w niedzielę po 14.00 mamy pociąg powrotny.

Czy możecie mi napisać, co warto zwiedzić w Krakowie w tak krótkim (niestety..) czasie?
byłam tam w wieku 10 lat - czyli ponad 15 lat temu, i prawie nic nie pamiętam z pobytu tam
Wiem - Wawel, sukiennice... Czy na Wawel nie trzeba przeznaczyć całego dnia? Nie wiem, czy warto wogóle się tam wybierać przy tak krótkim pobycie...

Słyszałam coś o jakimś moście, gdzie zakochani wieszają kłódki - gdzie to dokładnie jest?

Jeśli macie namiary na jakieś mapki w internecie ze "szlakiem" zwiedzania Krakowa, byłabym wdzięczna za linki

Chcielibyśmy sobie wcześniej zaplanować co i jak, dlatego będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
wybierzcie się na kazimierz. żydowska dzielnica, klimatyczna, bardzo urokliwa.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 13:48   #4024
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Za 2 tygodnie wybieramy się z TŻ-tem na weekend (romantyczny) do Krakowa. Będziemy tam w piątek po 13.00, i w niedzielę po 14.00 mamy pociąg powrotny.

Czy możecie mi napisać, co warto zwiedzić w Krakowie w tak krótkim (niestety..) czasie?
byłam tam w wieku 10 lat - czyli ponad 15 lat temu, i prawie nic nie pamiętam z pobytu tam
Wiem - Wawel, sukiennice... Czy na Wawel nie trzeba przeznaczyć całego dnia? Nie wiem, czy warto wogóle się tam wybierać przy tak krótkim pobycie...

Słyszałam coś o jakimś moście, gdzie zakochani wieszają kłódki - gdzie to dokładnie jest?

Jeśli macie namiary na jakieś mapki w internecie ze "szlakiem" zwiedzania Krakowa, byłabym wdzięczna za linki

Chcielibyśmy sobie wcześniej zaplanować co i jak, dlatego będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi
Kładka z kłódkami to miejsce, do którego faktycznie się warto wybrać (szczególnie wieczorem!) . Nie tylko po to, żeby przypiąć sobie swoją własną kłódkę ale jest tam po prostu bardzo klimatycznie, ładny widok i schodząc z kładki z jednej strony jesteśmy na kazimierzu, a z drugiej na podgórzu - oba miejsca warto zwiedzić, z naciskiem na kazimierz. tam możecie się przejść po ulicy szerokiej i pójść na słynne zapiekanki na placu nowym.
Stary 2012-09-19, 13:52   #4025
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Kładka Ojca Bernatka.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:00   #4026
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
wybierzcie się na kazimierz. żydowska dzielnica, klimatyczna, bardzo urokliwa.
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Kładka z kłódkami to miejsce, do którego faktycznie się warto wybrać (szczególnie wieczorem!) . Nie tylko po to, żeby przypiąć sobie swoją własną kłódkę ale jest tam po prostu bardzo klimatycznie, ładny widok i schodząc z kładki z jednej strony jesteśmy na kazimierzu, a z drugiej na podgórzu - oba miejsca warto zwiedzić, z naciskiem na kazimierz. tam możecie się przejść po ulicy szerokiej i pójść na słynne zapiekanki na placu nowym.
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Kładka Ojca Bernatka.
dzięki dziewczyny A łatwo jest trafić na tę kładkę?

Macie namiary na jakieś mapki w inernecie ze szlakami zwiedzania krakowa dla laików?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:02   #4027
linka_12
Zadomowienie

Cytat:

Tak jak dziewczyny wcześniej też polecam Kazimierz. Naprawdę bardzo urokliwe miejsce. Do tego - muzeum w podziemiach Rynku (wchodzi się przez Sukiennice) robi wrażenie. Tylko zorientuj się najpierw w sprawie biletów - wiem, że kiedyś było ciężko je dostać, bo były duże grupy chętnych, ale teraz chyba już jest lepiej. Kościół Mariacki wewnątrz też robi wrażenie. Za to Wawel jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił (poza tym zawsze mam pecha i coś jest akurat w remoncie). Tzn. - polecam wejście na górę, za mury zamku (jest za darmo) i pooglądanie sobie Krakowa z góry. I jeszcze pięknie jest na Cmentarzu Rakowickim, ale mówię to jako osoba, która ogólnie lubi szlajać się po zabytkowych cmantarzach i kirkutach, więc mogę być nieobiektywna (no i nie dla każdego zwiedzanie cmentarza jest interesujące ). I most zakochanych z kłódkami to jest taka kładka dla pieszych i rowerzystów (spr na google maps - jest pomiedzy mostem Powstańców Śląskich, a mostem Piłsudskiego, mozna na nią wejść od str Kazimierza, z ulicy Mostowej), ale całkiem klimatyczna, podswietlana nocą. Zazwyczaj mam przyjemność ją oglądać w jakieś święta państwowe to świeci się na biało-czerwono.
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:21   #4028
Elmok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
po 3 niezdanych musisz wyjezic te 5 + bedziesz musiala zdac testy bo po pol roku od pierwszego egzaminu wychodza i tyle, powodzeniaa

ja do miski dalam pol pomidora i troche keczupu i nakrylam folia ktora ponakluwalam tylko teraz problem, jak wyciagnac miske zeby to dziadostwo sie po domu nie porozlatywalo aaa i wczoraj wciagalam te muszki suszarka - znalazlam taki sposob na necie
Cytat:
Napisane przez madziuska_ Pokaż wiadomość
Musisz jeszcze iść do wydziału komunikacji i transportu (czy coś takiego) w swoim mieście lub powiecie aby przesłali ponownie papiery do Twojego ośrodka egzaminacyjnego. ponieważ jeśli przez rok nie zdawałaś egzaminu to papiery są wysyłane właśnie do wydziału komunikacji.
Dziękuję
Elmok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:27   #4029
nowa1010
Raczkowanie

moje pytanie :
czasami mam tak, że kiedy zacisnę pięść, albo chwycę kubek, mam problem z wyprostowaniem palców (tak jakby ich nie czuję) Urazów żadnych nie miałam i nie zdarza się to codziennie, raczej rzadko, ale jednak. Miała może któraś z was coś takiego? Co to może być?
Stary 2012-09-19, 14:40   #4030
201703160948
Konto usunięte

Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w call center. Jak się ubrać?
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:44   #4031
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkaa_ Pokaż wiadomość
Jak na każdą inną rozmowę kwalifikacyjną? Elegancko.
Stary 2012-09-19, 14:46   #4032
Lavande
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa1010 Pokaż wiadomość
moje pytanie :
czasami mam tak, że kiedy zacisnę pięść, albo chwycę kubek, mam problem z wyprostowaniem palców (tak jakby ich nie czuję) Urazów żadnych nie miałam i nie zdarza się to codziennie, raczej rzadko, ale jednak. Miała może któraś z was coś takiego? Co to może być?
Może problemy z krążeniem? Ja kiedyś miałam podobnie, dodatkowo jeszcze lekko puchły mi palce, okazało się, że powodem było nie noszenie rękawiczek zimą
Moim zdaniem powinnaś wybrać się po prostu do lekarza rodzinnego, on rozwieje Twoje wątpliwości
Stary 2012-09-19, 14:52   #4033
Lavi92
Zakorzenienie

1.Co zrobić z szybko przesuszającymi się skórkami wokół paznokci? Mogę je smarować oliwką co 30 min a one i tak wysychają i tworzą się nieestetyczne zadziorki.

2. Czy da się wybielić szybko i skutecznie paznokcie w domowy sposób? Lub nie domowy byle szybki ^^

Edytowane przez Lavi92
Czas edycji: 2012-09-19 o 14:55
Lavi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:52   #4034
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
To tam się chodzi na rozmowy? Normalnie tzn elegancko, ale bez przesady. To tylko call center, i tak Cię przyjmą :d
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:57   #4035
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
kurs podobno jest ważny przez 5 lat
nie.
Cytat:
Napisane przez Elmok Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo

Wyczytałam gdzieś jeszcze (dopiero teraz, przepraszam), że kursy zrobione po 01.07.1998r są ważne bezterminowo, do czasu wiekszej zmiany przepisów. Także, czy bezterminowo, czy 5 lat to się jeszcze łapię
tak, te z 1998 sa nadal wazne i mozna podchodzic do egzaminu. trzeba tylko dokupic kilka godzin teorii (o ile dobrze pamietam to chodzi o 10 godzin) i 5 godzin jazdy, a nie caly kurs.
Cytat:
elegancko
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:58   #4036
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
1.Co zrobić z szybko przesuszającymi się skórkami wokół paznokci? Mogę je smarować oliwką co 30 min a one i tak wysychają i tworzą się nieestetyczne zadziorki.

2. Czy da się wybielić szybko i skutecznie paznokcie w domowy sposób? Lub nie domowy byle szybki ^^
Ja na skórki mam taką metodę, że po każdym myciu rąk smaruję je kremem i wmasowuję go też w skórki, a raz-dwa razy dziennie dodatkowo intensywnie masuję masłem shea. Oliwka tylko natłuszcza i chroni, ale mało nawilża
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 14:59   #4037
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:

mozesz sprobowac kwaskiem cytrynowym. zmocz troche paznokcie i pocieraj przez jakis czas kwaskiem.
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:15   #4038
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Ja na skórki mam taką metodę, że po każdym myciu rąk smaruję je kremem i wmasowuję go też w skórki, a raz-dwa razy dziennie dodatkowo intensywnie masuję masłem shea. Oliwka tylko natłuszcza i chroni, ale mało nawilża
Też często używam kremu ale widocznie jest niewystarczający. Ale czy masełko faktycznie nawilży je na dłużej? Przełożę do małego pojemniczka i spróbuję.

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
mozesz sprobowac kwaskiem cytrynowym. zmocz troche paznokcie i pocieraj przez jakis czas kwaskiem.
No własnie to na mnie nie działa. Próbowałam wbić paznokcie w cytrynę, rozpuszczałam kwasek i szczoteczką szorowałam i nic. Jedynie stały się bardziej prześwitujące.
Możliwe, że mam takie kolor paznokci po prostu?
Stary 2012-09-19, 15:16   #4039
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Przede wszystkim - zakryte buty (nie adidasy!) tzn. nie te z dziurą na palec i rajstopy jeśli zakładasz spódniczkę/sukienkę.
Delikatny, stonowany makijaż i minimum biżuterii.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:18   #4040
201703160948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Jak na każdą inną rozmowę kwalifikacyjną? Elegancko.
Nigdy nie byłam, także pytam
Biała koszula, spódnica i marynarka? Czy mogą być np.granatowe spodnie?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
To tam się chodzi na rozmowy? Normalnie tzn elegancko, ale bez przesady. To tylko call center, i tak Cię przyjmą :d
No właśnie mnie zaproszono telefonicznie, po tym jak CV meilem wysłałam. No mam nadzieję, że przyjmą
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:42   #4041
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Też często używam kremu ale widocznie jest niewystarczający. Ale czy masełko faktycznie nawilży je na dłużej? Przełożę do małego pojemniczka i spróbuję.
Mi bardzo pomaga, a skórki miałam tragiczne i zawsze musiałam wycinać. Teraz tylko odsuwam i są całkiem ładne
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 15:51   #4042
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie byłam, także pytam
Biała koszula, spódnica i marynarka? Czy mogą być np.granatowe spodnie?
Mogą być spodnie, byle eleganckie, nie jeasny
Stary 2012-09-19, 15:56   #4043
Suvia
Zakorzenienie

Czy można gdzieś w Polsce/polskich drogeriach internetowych kupić tę szminkę w odcieniu 001 nude attitude: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ck.html&next=1 ?

Szukałam w Krakowie w drogerii Sephora, ale nie znalazłam półek z revlonem. W Douglasie z kolei kosmetyki Revlona owszem są, ale tych matowych szminek akurat niet. Na allegro i innych miejscach znanych mi szminki owszem są, ale akurat nie w tym odcieniu ;/

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:09   #4044
kilimandzaro123
Raczkowanie

Dziewczyny mam nadzieję, że któraś mi pomoże. Otóż mam takie pytanie testowe i nie bardzo wiem, którą z odpowiedzi wybrać, dodam tylko, że może być więcej niż 1 odpowiedź, lecz nie musi. Pytanie brzmi: JEŻELI SPÓŁKA "A" WNOSI CZĘŚĆ SWOJEGO MAJĄTKU W APORCIE DO MAJĄTKU SPÓŁKI "C" TWORZONEJ ZE SPÓŁKĄ "B" TO JEST TO:
A. FUZJA
B. ALIANS STRATEGICZNY
C. AKWIZYCJA (PRZEJĘCIE)

Bardzo będę wdzięczna za pomoc, gdyż to bardzo dla mnie ważne
kilimandzaro123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:26   #4045
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kilimandzaro123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam nadzieję, że któraś mi pomoże. Otóż mam takie pytanie testowe i nie bardzo wiem, którą z odpowiedzi wybrać, dodam tylko, że może być więcej niż 1 odpowiedź, lecz nie musi. Pytanie brzmi: JEŻELI SPÓŁKA "A" WNOSI CZĘŚĆ SWOJEGO MAJĄTKU W APORCIE DO MAJĄTKU SPÓŁKI "C" TWORZONEJ ZE SPÓŁKĄ "B" TO JEST TO:
A. FUZJA
B. ALIANS STRATEGICZNY
C. AKWIZYCJA (PRZEJĘCIE)

Bardzo będę wdzięczna za pomoc, gdyż to bardzo dla mnie ważne
ja bym dała fuzja, ale tak szczerze to żadna mi nie pasuje
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:31   #4046
kilimandzaro123
Raczkowanie

właśnie mi z tych 3 to tylko fuzja pasuje - ok dzięki za odpowiedź
kilimandzaro123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:41   #4047
karinkowa
Rozeznanie

czego objawem moga byc cierpnace dlonie u 50-cio letniej kobiety? szczegolnie cierpnace z rana, po przebudzeniu.
Stary 2012-09-19, 16:46   #4048
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
czego objawem moga byc cierpnace dlonie u 50-cio letniej kobiety? szczegolnie cierpnace z rana, po przebudzeniu.
Problemy z krążeniem, powody mogą być różniste.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:49   #4049
201612280917
Konto usunięte

Czy lekarz rodzinny może wypisać całoroczne zwolnienie z wf? Mój dermatolog powiedział, że może je mi dać tylko rodzinny, za to koleżanki ze szkoły, które takie zwolnienie mają, mówią, że dyrektor nie akceptuje zwolnień od rodzinnego.
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 16:51   #4050
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
Reumatyzm? Krazenie? Jesli to kosci.. to moze tylko takie zastanie? Ruch pomaga. A tutaj moze cos manalnego. Co by nie mowic.. tylko lekarz moze cos poradzic

RóżowaKotka lekarz rodzinny moze wystawic takie zwolnienie.. a jezeli dyrektor tego nie akceptujke to jego wymysl.

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2012-09-19 o 16:56
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości