|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
Cytat:
Super ![]() Wczoraj niespodziewanie miałam okazję pooglądać w sklepie te Emele i rzeczywiście wydają się fajne, może coś wybiorę, chociaż fajniejsze modele mają dla mniejszych dzieci ![]() Cytat:
![]() .
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
nic nie jest napisaneCytat:
Kask ma do 52 cm i jest jej jeszcze dobry...a się nie rozciąga![]() ![]() Morska...odpiszę z domu...
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E, to jakiś lipny macie
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niestety ale nie udalo sie
ja nie wiem czy ten rok jakis pechowy czy co.....ile cv malz juz zlozyl i nic, ciezko znalezc prace w tak krotkim czasie na stanowisku kierowniczymgosciu mial wytlumaczenie ze babka wpedzila go w dlugi i sam nie ma kasy, zalatwia kredyt i jest mu przykro ze nie moze zapewnic malzowi pracy, a z podpisanym dokumentem nic nie wskora bo to nie jest umowa o prace....w kazdym razie malz bedzie cos dzialal w tym kierunku na drodze prawnej trzeba zacisnac pasa, musze szukac pracy w takiej sytuacji....
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-09-19 o 14:37 |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko strasznie mi przykro
![]()
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę robić NIC legalnego ![]() Nie,nie.Koronke=zęby ![]() Czeko ja właśnie dziś pomyślałam sobie czy u was już się coś wyjaśniło.Smutne to... Mój mąż też cv rozsyła, kompletnie w innej branży niż był i też jakoś nie może nic upolowac.Na szczęście są śluby bo byśmy z głodu pomarli ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Blanusi wyszły górne jedynki i czuję że zaraz będzie chodzić.Puszcze się skubańczuszek na małe odległości-2-3 kroki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
no wyobraź sobie że takie badziewie mi sprzedali
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TA moja Sąsiadka idzie na rozmowę do H ![]()
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko wspolczuje bardzo. Rozumiem przez co przechodzisz, sami borykamy sie z takim problemem. Jest ciezko, ale wspieramy sie wzajemnie i jakos sie trzymamy.
Trzymam kciuki, aby wam sie wszystko jakos ulozylo. p4w brawa dla Tomka ![]() Katarzynko i dla Twojej Blanki rowniez ![]() ale mamy fajne Dzieciaczki watkowe I zdrowka dla naszych wszystkich Chorowitkow
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
no
![]() wszystko wiem,bo moja sis na fb też ją wypytała co to za oferta.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1691 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cięcie samo w sobie jest ładne- chociaż liczyłam na coś troszkę innego, tylko poprostu ta fryzura nie pasuje do mojej buzi ![]() Cytat:
Ale i tak będą musiały zrezygnować z dzieci które sie zaadaptowały, bo raptem tylko alan i jeszcze jedna dziewczynka mają problemy, a reszta super. Nie wiem jak to rozwiążą ![]() Nieżły misz-masz ![]() Cytat:
tak myslisz? Tyle z Was popiera moją decyzję, że chyba dobrze zrobimy. Dziśrozmawiałam z koleżanką(mamą tej dziewczynki, która też nie bardzo tam chce być), że poszukamy jakichś innych zajęć dla naszych dzieci. Już wpadła na trop takich zajęć adaptacyjnych z nauczycielem, psychologiem, dla dzieci, które mają takie problemy. Raz w tygodniu. Myslę, że to może Alana troszkę otworzyć na innych. Zobaczymy. Ja tam uważam, że jeśli dziecko zakatarzone a rodzić ma mozliwośc zostawić Go w domu to niech zostawi. Dla komfortu swojego i dziecka Cytat:
Cytat:
Chociaż ja ostatnio nie byłam lepsza, bo wbiłam sobie widelec w palec. Krew tez sie lała, ale na szczęście obyło się bez szycia.I jak było w przedszkolu ? Cytat:
A dzięki, już dobrze. Zostały Mu już tylko na dłoniach i stopach takie maleńkie krosteczki. Wszystko ładnie przyschło Tak, zauwazyłam że Wojtusia też ma podobnie z Oliwką. Właśnie, Wojtusiu co Ty zamierzasz zrobić? Cytat:
Cytat:
**** Dzieńdobry CDN
|
|
#1692 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Idzie jak torpeda. To już chodzi , a nie będzie ![]() **** U nas dziś w miarę dobrze, oczywiście byłam cały dzień. Alan stał sie takim wyrzutkiem troche. Chłopcy wcale nie chcą się z nim bawić. Gdy podchodzi do któregoś i pyta czy może się też bawić, to Go odpychają i wyganiają. A jak już sie do kogoś dołączy to zaraz tamte dzieci się od Niego odsuwają. Ja nie chcę sie w to wtrącać ale smutno jest patrzeć jak dziecko nie może sobie znaleźć miejsca w grupie. Lepiej bawi sie z dziewczynkami. Chętniej Go biorą do zabawy, jakieś herbatki, żelazka itp. Pani jakoś nie bardzo interweniuje, raz tylko zapytała chłopców czemu nie chcą się z Nim bawić i poprosiła, żeby jednak spróbowali poznać Alana i sie do niego przekonać. Poza tym Pani musi robić zajęcia z zerówką więc w tym czasie te maluchy jak chcą to mogą też w tym uczestniczyć, ale wiadomo, że po paru minutach się nudzą i idą na salę zabaw, ale tam są sami więc nudzą sie jeszcze bardziej, albo wręcz tak wariują że są nie do opanowania. Gdyby była pomoc to to wszystko wyglądałoby trochę inaczej. Poza tym (co misię jeszcze nie podoba )podczas zabaw np. w kółku czy jakichś gier Pani zbiera wszystkie dzieci, zaprasza do zabawy, ale te 3 latki jeszcze nie bardzo wiedzą o co chodzi więc a to uciekają a to siadają na ławkę albo uciekają do drugiej sali i wtedy Pani już wogóle nic z tym nie robi. Jak biegają to biegają, wogóle nie zachęca ich do wspólnej zabawy, nie próbuje ich pozbierać do "kupy". Ja nie wiem, może ja mam jakieś złe wyobrażenia jak powinno funkcjonować przedszkole, ale wydaje mi się że tak być nie powinno, bo te maluchy m.in. Alan w taki sposób to nigdy nie zgrają się z grupą, nie "zakolegują" z kimś ![]() To się opisałam A Wy teraz czytajcie
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)za 2000 zł ![]() ----------- czeko przykro mi bardzo
|
|
|
#1694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie mowilam malzowi zeby sprobowal tez w innej branzy poszukac ![]() szkoda gadac, nie wiem jak mozna komus takie swinstwo zrobic....... a mialo byc tak pieknie Cytat:
no narazie do konca pazdziernika malz pracuje, moze akurat ktos odezwie sie z ofertą ![]() a twoj malz znalazl juz cos? Cytat:
mamy jeszcze oszczednosci tak w razie "w" ale jesli malz zaczepi sie gdzies za mniejsza kase niz teraz to musze isc do pracy- juz teraz ledwo nam starczalo, no i firme malz musi zawiesic bo przeciez nie bedzie tyle zusu placil a zlecen ostatnio nie ma ![]()
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mi się na pewno nie spodoba.Po drugie moja mama dostała prace, więc z opieką dla B ciężkojakby to powiedzieć...to taka duża korona.Nie mam 2 zębów a pomiędzy brakami taki szczątek,który będzie filarem,czy jakoś ![]() a co z Werką wtedy?
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, moja mama pracuje na 2 zmiany , tato w domu to mysle ze jakos to bedzie a w nastepnym roku do przedszkola by chodzila
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dałaś to sobie wcisnąć??? Nieźle Cię omamili ![]() Cytat:
Jeszcze trzeba dodać, że jest katar i katar -taki gęsty i zapychający, uniemożliwiający oddychanie to dla dziecka hardcore i wtedy rzeczywiście lepiej dziecko zostawić, bo się zwyczajnie strasznie męczy, zresztą ja sama zostawiłam w takiej sytuacji Zosię na dwa dni w domu w pierwszym tygodniu.Czeko trzymam kciuki , a nuż szybko się coś trafiKaro a jak tam Twój tata i to konsylium? *** Wczoraj spotkałam się z bratem. To straszne, ale jakichś większych emocji nie było Ot, spotkanie z dawno nie widzianym bliższym znajomym![]() Dowiedzieliśmy się wszyscy, że w ostatnią sobotę wziął w Anglii ślub , jak to określił "bez zbędnych ceregieli"... Dziecko ma się urodzić w lutym. Ale kiedy je zobaczę?![]() Zosia dostała hulajnogę i parę ciuszków. _______ Wczoraj dostałam odlewkę Elli Saaba-wychodzi na to, że tym razem szczęścia nie było -takie konwalie, że![]() Zosia ma dzisiaj w przedszkolu wizytę policjanta -jak byłam rano to były już powyklejane pasy i inne atrakcje
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
angy, szkoda że z bratem takie chłodne stosunki
poczytaj o zapachach może zanim się na odlewkę zapiszesz ![]() bo jak tak dalej pójdzie to wszystkie babcie w okolicy obdzielisz
|
|
#1700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziwne jest to że nikt nad tym nie panuje, nikt nie sprawdza, nikt się nie skarży...może wtedy kuratorium by wkroczyło i coś by się zmieniło ![]() Super czyli nie było tak źle...ja czytałam że ludzie po dwa miesiące się męczą z tymi bąblami![]() Cytat:
Ejjj to Ty tam za opiekunkę robisz Może zaproponuj Pani Dyrektor że mogłabyś się zatrudnić![]() Cytat:
![]() może akurat jak zaczniesz coś szukać to coś szybko podłapiesz...trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Było...i postanowili operować...wymienią elektrody które są w sercu Jedyny lekarz który moze to zrobić jest na jakimś sympozjum do końca tygodnia, więc czekamy cierpliwie![]() Przykro mi że tak z Bratem wyszło...z drugiej strony po dwóch latach ja też pewnie z Bratem niewiele miałabym sobie do powiedzenia ![]() ale z tym ślubem to przegięli ![]() ale masz pecha mnie kusi żeby coś rozebrać...ale po wypłacie mam jeszcze kilka atomków a już dawno nic nowego nie miałam...może chciałabyś czegoś spróbować?![]() ale fajnie ![]() Dzień dobry
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś tam czytam, ale chyba za mało wnikliwie ![]() Cytat:
![]() A tam, ja już najgorsze mam za sobą ![]() No... A wąchała któraś Lady Millionaire Paco Rabane? Wczoraj mama dostała od brata Secret Obsession CK-fajny No
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie dziwię się...był czas by się przyzwyczaić do sytuacji ![]() Nie wąchałam Były 3 wersje falszki: biały przeźroczysty i srebrny...dwie jeszcze mam![]() prd_2604_bbig_1284411702.jpg a Black Cashmere...powiem tylko troszkę podobny do YSL Nu...który podobnie jak Elle kupiłam dawno temu i do dziś mam z 1/3 flaszki...i już też nie ma w sprzedaży tylko na all za duuuzo ![]() ale on jest baaaaardzo taki że tak powiem kościelny, cmentarny, mocno kadzidlanyetc..mój Brat za czasów jak razem mieszkaliśmy to wyczuwał go z kilku metrów, wystarczyło że raz psiknęłam w łazience a on z drugiego końca mieszkania krzyczał że oddychać od tego śmierdziucha nie może... ![]() Mnie troszkę znowu kusi jabłuszko night...TU w b.dooobrej cenie
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie miałam okazji/zapominałam powąchać![]() No Black Cashmere jest baaaaardzo specyficzny, właśnie taki kadzidlany, ale akurat ten kochałam Dlaczego go wycofali?Miałam to jabłuszko i jak dla mnie pachnie jak mydło
|
|
#1704 | ||
|
Wtajemniczenie
|
chciałam się chociaż przywitac bo czasu u mnie zero :/ papiery, papiery i jeszcze raz papiery... siedzę drugi tydzień w domu a z niczym dalej nie mogę się wyrobic ![]() a teraz też nic nie zrobię bo Zuza chce mi spinki zapinac więc wykorzystuję moment i do Was zaglądam ![]() Zuza oczywiście nadal w domu, kicha, śpika, kaszle, dziś przynajmniej temperatury nie ma mam nadzieję że w poniedziałek juz pójdzie do przedszkola bo inaczej nic nie zrobię ![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
nawet mnie kusiło na niego ![]() angy, trochę mi przykro ze tak mało emocji z przyjazdu brata, ale ja to rozumiem widze coś takiego (tylko mnie nie zrozum źle) między moimi tesciami, tak długo byli bez siebie że nie widzę między nimi jakiegoś szału gdy on przyjeżdżał a teraz jak juz prawie wrócił do PL to mało mieszkają nawet ze sobą, on ze swoją mama bo niby się nia opiekuję ale ja to inaczej widzę... niewiele to ma wspólnego z Tobą ale tak sobie o tym pomyślałam Cytat:
![]() jakbyś je rozbierała (lub PC) to ja się pisze
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-09-20 o 10:17 |
||
|
|
|
#1705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na ebayu czasami jeszcze bywa...ale ceny ![]() no coś TY ![]() A może...TO? nie wąchałam ale ten flakonCytat:
i nadal ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, u nas nic sie nie zmienilo.
Cytat:
Przykro mi, ze nie masz kontaktu z bratem, ja wyjechalam 7 lat temu i ciagle mamy mocny kontakt, ale generalnie cala moja rodzina jest blisko z soba.
|
|
#1707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzisz ![]() Ma to coś wspólnego, bo przecież obojętnie, czy to brat i siostra, czy małżeństwo-jeżeli mieszka się z dala od siebie i tak naprawdę, namacalnie, nie uczestniczy się w życiu tej drugiej osoby to się od siebie oddala, aż w końcu dochodzimy do momentu, w którym niewiele zaczynamy dla siebie znaczyć Smutne to, ale tak jest![]() Cytat:
![]() ![]() No flakon piękny... Opis tez niczego sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
O widzisz!! Nie wiedziałam o tym!! Dzięki za info Bo widzisz Mariolka, to trzeba jeszcze chcieć. Widocznie z nas takie byle jakie rodzeństwo Poza tym-On nie tylko ze mną nie utrzymuje kontaktu-do mamy i taty dzwoni z musu raz na 2 miesiące mniej więcej, i to jeszcze po uprzednim dyscyplinującym smsie od taty![]() Zreszta, może zabrzmi to dziwnie, wręcz szokująco dla niektórych, ale On mnie zwyczajnie wkurza-nie lubię Go Jest strasznym malkontentem, nie lubię Jego podejścia do życia itd. itp. Więc pewnie tu należy upatrywać powodu naszego fiaska, a nie w ilości km między nami.Ja cały czas uważam, że nie więzy krwi liczą się najbardziej, mam 1000 razy większe oparcie w przyjaciołach niż w rodzonym Bracie.
|
|
#1708 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znasz Jego żonę? Pytam tak z babskiej ciekawości ![]() ~~~~~~~~~~ A tak a'propos zapachów - znacie takie mydło? apart-mydlo-w-plynie-dozownik-jedwab-i-noni-400ml.jpg Uwielbiam jego zapach ![]() .
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Wam wylewam moje żale, bo się we mnie chwilowo gotuje .Momentami jest fajnie, lubię Jego monthypaytonowskie poczucie humoru , porozmawiać też potrafimy, nie skaczemy sobie do oczu.Żonę znam, i owszem, widziałam Ją 3 razy w życiu. Teraz jest w Warszawie u rodziców i nie zamierza przyjechać nawet na 2 dni... Sa już małżeństwem, będą mięli dziecko i nawet nie przyjedzie się spotkać.... Eh. Jakaś staromodna chyba jestem ![]() Nie znam
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czeko przykro mi mam nadzieje ze wszystko się ułoży. aga pytałas jak u nas z przedszkolem bedzie. no wiec teraz do konca tygodnia Oli jest w domu, ale od poniedziałku pojdzie znowu, zobaczymy jak jej bedzie szło. oczywiscie jak mąż ją bedzie mógł zaprowadzać, dla mnie to za duży stres teraz. serio przepraszam nie mam siły wiecej czytac i pisac, dzisiaj jade do gin. dam znac jak wróce głowa mnie boli i dalej gardło. najchetniej to bym zaszyła się pod kołdrą sama w domu w ciszy. Oli dzisiaj strasznie hałaśliwa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Oczywiście Pani przedszkolanka nie omieszkała mnie dziś o tym poinformowac, dając do zrozumienia że mój płaczący i nie mogący się zaadaptować Alan jest na tej liście .
oczywiście prosto z pogotowia pojechałam do pracy 

Kask ma do 52 cm i jest jej jeszcze dobry...a się nie rozciąga
ja nie wiem czy ten rok jakis pechowy czy co.....ile cv malz juz zlozyl i nic, ciezko znalezc prace w tak krotkim czasie na stanowisku kierowniczym
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mogła chociaż właśnie zrobić listy rezerwowe (jak w innych przedszkolach) i jak jedno dziecko by odpadło to przyjmuje z listy...