|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Nie jest tak zle
![]() Lezalam wielokrotnie i powiem Ci, ze bardzo smaczne jedzenie dawali
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw, mój chrzesniak konczy 3 października 3 latka, dziewczyny, nie mam pojecia co kupić takiemu maluchowi... ajj... chcialabym tak do 100zł coś kupić może do 120 ew 150 :P ale najlepiej do 100zł ;p poradźcie coś abuuuuuu
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-19 o 18:21 |
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
a mi nie przyszła wiadomość odnośnie tego, czy wysłane czy nie
jutro jadę do Krakowa na uczelnie, módlcie się dziewczyny żeby mi się udało wpis z praktyk zrobić i odnieś ze spokojem indeks!Bokeh gratuluję !Przyszedł nam ten zestaw startowy z Avent A, mamy domownika nowego... Koszatnice
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale łóżkowa pogoda dzisiaj wróciłam z pracy, zasiadłam z wielkim kubkiem herbaty i zaczynam buszowanie po allegro; 3 aukcje mi się dzisiaj kończą i zobaczymy co z tego będziebokeh gratuluję małej ![]() marsi trzymaj się i daj jak najszybciej znać Cytat:
skończyło się na pomyśle czy zrobiłaś ![]() Cytat:
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój uwielbia narzędzi wszelakie (nawet z nimi sypia), np takie http://allegro.pl/olbrzymi-warsztat-...612796246.html no i ja napaliłąm się na garaż piętrowy dla WOjtka http://allegro.pl/super-solidny-gara...612834872.html kiedyś go musze w koncu kupic
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Chbya nigdy nie uda mi się być na bieżąco oststnio jakaś zalatana jestem dzis i jutro wziełam sobie urlop bo mój tata ma operację dziś pół dnia zeszło zanim na oddział go przyjeli potem do lumpka pojechałam a do tego wszystkiego teśc przyjechał pomóc Tż w remoncie tylko to ciężki człowiek ale może jakoś wytrzymamy jutro trzymajcie kciuki żeby wszystko ok było a popołudniu wybieram się na wizytę
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam się znowu w brzuchu i 87 mi wyszło? Czy ja dobrze mierzę?? O_o
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed chwilą z ciekawości się zmierzyłam i padłam bo mam ponad 100 |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
DELICJANKA - to jest super http://allegro.pl/bfk-stacja-napraw-...630616329.html
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Wielki właśnie:P:P
Delicjanko : ale Twoja ciąża jest 2 tygodnie od mojej starsza a bruszek mam większy jak widać )śmieszne to bo wszędzie jestem szczupła, tylko bebzon wielki z przodu... wydaje mi się, że spory jak na koniec 5mca? |
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kochaana, kazda ma inne ciałko itd ale powiem Ci, ze mi zaczął tak teraz rosnąć, ostatnio jak sie mierzyłam miałam chyba 75, a to bylo ze 3 tyg temu to ladnie przybrał co? Pokazuj brzuchol wydaje mi sie ze nie bedzie duzy ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
ojjj te dzieci... ja się boje o swoj pokoj, taki maly a tyle zabawek bedzie i lalek ![]()
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ostatnio szybko rośnie, bo kiedy w ogóle wpadłam na to, żeby zmierzyć (nie pamiętam ile minęło) to było 80cm. Stąd ten szok, że już 7 cm więcej.
|
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh, ja też już jestem taaakaaa wielka
zawsze było mnie trochę więcej, ale teraz to już przesada...a gdzie tam koniec! ja już mam +6kg ![]() dalej czuję się okropnie, cały dzień spędziłam w łóżku... lekarz dał mi jakieś nieinwazyjne leki no i czosnek :P całe szczęście, że pozwolił mi wyssać 2 neo anginy dziennie, to może przynajmniej zasnę dziś normalnie, bo po ostatniej nocy jestem wykończona... w związku z tym, że cały dzień byłam w domu to siedziałam przy lapku i szukałam jakiegoś wózka... wiecie, czekałam na to całe wieki, żeby móc się zabrać za szukanie dzieciowych rzeczy, ale po jednym dniu mam już dość! dziś skupiłam się na wózku... jak już znalazłam jakiś (bexę dokładnie!), to mój TŻet stwierdził, że ma słabe opinie i mam szukać dalej... no mam dość! a nie chcę wybrać czegoś za 3000zł... kurcze,a chciałabym coś porządnego, żeby mi starczyło jeszcze na drugie dziecko, a najlepiej i na trzecie wy macie już coś wybranego?heeej, chyba poczułam pierwsze ruchy dziecka
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-09-19 o 18:55 |
|
|
|
#3735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po urodzeniu mama chciała mi dać na imię albo Sylwia albo Marta Nie podobają mi się zbytnio te imiona dlatego dziękuję babci i siostrze, że przekonali ją i jestem Ewa, bo te imię uwielbiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję córci |
|||||
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka : wstępnie Carino.
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ogóle to teraz doczytałam:
Bokeh - gratuluję córci! i witamy w klubie podwójnych dziewczyn ![]() Marsi - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałaś już na żywo ten wózek? jak tak to powiedz mi jak te rączki jasno brązowe wyglądają i z czego one są zrobione?
Najdziwniej wyglądają te przy gondoli ale ogólnie wózek mi się bardzo podoba, tylko nie mam możliwości zobaczenia go na żywo. Tak samo BEXY, która też mi się podoba. |
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to gratulacje, radość niesamowita, co? ![]() ![]() Mikakrolikowa to trzymam kciuki za wszystkie sprawy Ciekawe jak tam Marsi... Ja w ogóle pisałam wczoraj, że mam ochotę na ciastka z kremem jakieś. I wieczorem Mama mi niespodziankę zrobiła i wpadła z takim pysznym ciastem z brzoskwiniami z kremem kokosowym |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałam Wam kiedyś, że siora mojego TŻ w maju córcie urodziła. Ostatnio byliśmy u teściów, czyli jej rodziców i myślałam, że teściową rozniosę. Udzielała szwagierce tylko rad, weź to, zrób tamto, a dziecko tak nie może. Widziałam jak się "szwagrowa" gotowała, ale w ostateczności nic nie powiedziała. O nie, ja taka nie będę. Moim zdaniem każda matka czuje, co dla dzidzi najlepsze. A żeby to jeszcze były rady normalnym tonem wypowiadane nieeeeeeeeeeee, to było coś w stylu ja wiem lepiej, a ty mnie słuchaj!!!
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-09-19 o 19:24 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bexy mają w zestawie fotelik i jest do niego adapter (żeby zmocować na stelażu). ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej nastawiałam się na jakieś pływające rybki, bąbelki, ale mnie od razu tak pukała od środka Gratuluję więc ![]() Szaja wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy! Mąż mam nadzieję o tym święcie nie zapomniał
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki, ale wy pedzicie
![]() ![]() ![]() Marsi trzymaj sie tam w szpitalu, zebys szybko do nas wropcila, bo ze bedzie dobrze to jest pewne ![]() Bokeh - gratuluję córci Co do reakcji TZ, moj tez byl troche zszokowany, liczyl na syna .. Na spokojnie mi to wytlumaczyl, ze przeraza go wizja dziewczynki, bo w co on sie bedzie z nia bawil, ze dziewczynka taka krucha i malutka i ze bedzie musial jej pilnowac i amantow odganiac ... ale najbardziej go przeraza brak zabaw, bo z synem to by sie mogl troche poszarpac i juz by zabawa byla ![]() Bedzie musial troche poruszac mozgownica .... No ale w koncu sie mowi, ze corusia jest tatusia ... zrewszta ja jestem tego najlepszym przykladem ![]() ![]() ![]() Ja dzis kochane caly gar bigosu nagotowalam .. ale mialam na niego ochote, wlasnie wcinam miseczke ![]() Djerba zapomnialam napisac, ze kasa i mail za leginsiki poszly ... teraz czekam na przesylke ![]() ![]() Wczoraj bylam w ikea ogladac rzeczy, ale juz bym wszystko kupila ... a te plastikowe mebelki sa boskieeee Kupilam tylko rozowy mini kocyk ... a tak sie wzbranialam przed rozem ![]() ![]() Udalo mi sie tez upolowac pajacyka w lumpku za 10 zl ... sledze tez ostro aukcje na allegro, ale jakos nie umiem nic kupic w licytacji ... ciagle mi sie pojawia, ze cena nie przekroczyla minimalnej i sie poddaje
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Żegnam się z Wami do jutra, bo gały już mnie od kompa bolą i w ogóle siakaś takaś niewyraźna dziś. Boję się, że przeziębienie mnie bierze.
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz dostał od nas pościel w samochody i uwielbia pod nią spać
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
aaaale fajnie
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
było na liście ok 20 parę kobietek, więc reszta mam nadzieję, że wpłaci pieniążki!! |
|
|
|
|
#3749 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nooo cudowne a nie boisz się tych malutkich kółek? ja szukam właśnie czegoś w tym stylu, ale chyba bym wolała wszystkie cztery koła pompowane i dość duże, w końcu w lutym to jeszcze śnieg może być, później chlapa i się boję, że takie małe nie dadzą rady... tym bardziej, że od grudnia się przeprowadzamay do dzielnicy, która generalnie jest jak wieś ![]() Cytat:
dobrze, że poszłam na L4 we wrześniu, to będę miała czasu trochę, bo w grudniu albo styczniu to bym się chyba nie zdążyła zdecydować ![]() a co do bexy to mi się też bardzo podoba, i w sumie jest to wózek dokładnie taki, jaki chciałąm, tylko mąż przeczytał to http://www.bangla.babyonline.pl/opin.../bexa-wozek-b4 i stwierdził, że on nie chce takiego wózka...
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
i widzę, że jest ogólnie chwalona. Ehh... żebym tylko ją zobaczyła na żywo
![]() a jakby porównać ją np do x-landera to Bexa duża mniejsza jest? wiesz może ![]() aaa i powiedz mi jeszcze, rączka jest w nim regulowana na wysokość i przekładana przód-tył?? ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- zapomniałam ![]() bokeh gratuluję córci ![]()
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2012-09-19 o 19:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

jutro jadę do Krakowa na uczelnie, módlcie się dziewczyny żeby mi się udało wpis z praktyk zrobić i odnieś ze spokojem indeks!
!
wróciłam z pracy, zasiadłam z wielkim kubkiem herbaty i zaczynam buszowanie po allegro; 3 aukcje mi się dzisiaj kończą i zobaczymy co z tego będzie

zawsze było mnie trochę więcej, ale teraz to już przesada...a gdzie tam koniec!
ja już mam +6kg
dziś skupiłam się na wózku... jak już znalazłam jakiś (bexę dokładnie!), to mój TŻet stwierdził, że ma słabe opinie i mam szukać dalej... no mam dość! a nie chcę wybrać czegoś za 3000zł... kurcze,a chciałabym coś porządnego, żeby mi starczyło jeszcze na drugie dziecko, a najlepiej i na trzecie
wywiesiłam pościel na balkonie, żeby się troszkę przewietrzyła. Wyobraźcie sobie że siedzę z książką, patrzę na balkon i rura ściągać pierze. Jakaś uprzejma sąsiadka nad nami ch*j wie co robiła i cała pościel mokrutka, woda lała się akurat na pościel, nigdzie indziej po bokach tylko na pościel!