Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 20:02   #2131
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kochana już nieługo i Ty bęziesz miała swój powrót do domu!!!!!! Wyjątkowy i wyczekany.

Co o tego o czym pisałaś- że szukasz informacji i osób któe przechozą
to co Wy. Zajrzyj tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/f,15302,Wczesniaki.html
mi to forum dało bardzo dużo, znalazłam tam odpowiedź na praktycznie każde swoje pytanie,
Uwielbiam te dziewczyny, jestem z nimi o trzech lat, teraz na ogólnym praktycznie mnie nie ma, bo udzielam się na zamkniętej części, ale na prawdę polecam, zajrzyj, poczytaj, opisz swoją historię a zobaczysz że dziewczyny bardzo dużo Ci pomogą
dzieki za linka...mała msi byc jeszcze minimum 5 tyg w szpitalu a mi psycha siada...dzis mialam takie sny ze cała noc przeplakalam...wciaz te nawroty zlych informacji mnie dobijaja,chłopcy maja tez humorki bo wczesnie musze ich budzic,do tego ta pogoda..nie daje juz rady pomału...

jutro prawdopodobnie czeka nas kolejna punkcja bo dzis tylko troszke glowka urosla wiec operacje z piatku przesuneli ewentualnie na wtorek...a mała dobiła dzis do 1,6 kg!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:08   #2132
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

dziwne. pierwszy raz sie z tym spotykam. jak dla mnie wieksze szanse na zakażenie wlasnie z tymi wlosami
ja akurat sie zawsze na zero tam depiluje wiec z podrażnieniem problemu miec nie bede, a ze wydepiluje sie depilatorem to mi wlosy nie zaczna tak szybko odrastac

zakupilam plyn na lewatywe, matko jak taka duze ilosc plynu ma sie w moim tylku zmiescic

nie strasz, że tyle tego jest ja jeszcze swojej nie kupiłam. nie wiem, czy odważę się zrobić ją sama w domu czy poczekam aż mi w szpitalu zafundują

a z tą depilacją to może chodzi o to, że można dostać zapalenia mieszków włosowych, zwłaszcza jak ktoś depiluje się pierwszy raz lub od czasu do czasu. i wtedy zakażenie gotowe. coś nam o tym wspominała położna, ale dokładnie nie pamiętam czy o to chodziło

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-19 o 20:10
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:16   #2133
Konczita
Zakorzenienie

mamuśki Duśka ma chyba skok rozwojowy tragedia dosłownie nic na nią nie działa .. nic ją nie boli a płacze, jest drażliwa, budzi się co chwilkę szok ....

Iwcia, ja układam duskę na przewijaku, ściągam ciuszki, zostawiam pampka i owijam pieluszką, myje jej oczka i buźkę ... następnie ściągam pampka i z pieluszką wkładam do wanienki myje włoski, wlewamy wtedy płyn z oliwką i myje ją całą, wyciągam i osuszam wsio gotowe, szybko i bez płaczu już
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:16   #2134
lidka0308
Zadomowienie

Kasiam ano zapomniałam, że ty z tych "hard corovych" co to depilator im niestraszny w miejscach intymnych pewnie, że jak tam depilatorem podziałasz, to spokój będzie na dłuższy czas

Aga ton pewnie masz rację co do tego zapalenia mieszków, ja zawsze je mam, więc do "łysego" golić się nie zamierzam, co najwyżej "przycinkę" strzelę maszynką elektryczną tam zresztą wyraźnie nakazują, żeby dwa tygodnie przed terminem się nie depilować, więc się zastosuję do wytycznych szpitala

Dobrze, że z Weroniką i małym już lepiej!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:22   #2135
kraven
Zakorzenienie

Konczi a apetyt ma czy zaczyna jeśc i zaczyna płakać?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:23   #2136
katarzinka
Wtajemniczenie

GDA - gratulacje
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:24   #2137
aga_ton
Wtajemniczenie

ta godzina a mojego męża jeszcze nie ma

przed chwilą dzwonił i dopiero szedł na spotkanie z klientem... pewnie z godzinę, dwie się zejdzie a jeszcze musi przejechać prawie 100 km do domu
prędzej usnę niż się go doczekam...

no nic, żegnam się na dziś bo jutro rano mam wizytę u ginekologa i trzeba trochę się ogarnąć... może doktorek będzie miał dobre wieści dla mnie, że lada chwila urodzę albo chociaż w ramach wizyty zafunduje mi masaż szyjki by się coś ruszyło mówicie, że cholernie boli ale jak ma pomóc to ja chętnie skorzystam

buziaki
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:28   #2138
muminek88
Zadomowienie

jestem juz taka zmeczona...dostaje swira z tego strachu i niepewnosci...tak bym chciala przespac te 5 tyg i wziasc ja juz do domu

wlasnie przeczytalam artykul ktory chwilowo mnie podbudował...http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,1...Jedzie_do.html
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:31   #2139
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

nie strasz, że tyle tego jest ja jeszcze swojej nie kupiłam. nie wiem, czy odważę się zrobić ją sama w domu czy poczekam aż mi w szpitalu zafundują

a z tą depilacją to może chodzi o to, że można dostać zapalenia mieszków włosowych, zwłaszcza jak ktoś depiluje się pierwszy raz lub od czasu do czasu. i wtedy zakażenie gotowe. coś nam o tym wspominała położna, ale dokładnie nie pamiętam czy o to chodziło
no mowie ci ulotke kilka razy czytalam ze moze to moje niedopatrzenie i pisze chociacz 'wlac' polowe butelki' a tu nic ja chce zrobic w domu, na spokojnie w szpitalu bede wystarczajaco zestresowana wiec choc to chce miec za soba zanim tam dojade

a z tym zapaleniem to pewnie masz racje!!

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Kasiam ano zapomniałam, że ty z tych "hard corovych" co to depilator im niestraszny w miejscach intymnych pewnie, że jak tam depilatorem podziałasz, to spokój będzie na dłuższy czas

Aga ton pewnie masz rację co do tego zapalenia mieszków, ja zawsze je mam, więc do "łysego" golić się nie zamierzam, co najwyżej "przycinkę" strzelę maszynką elektryczną tam zresztą wyraźnie nakazują, żeby dwa tygodnie przed terminem się nie depilować, więc się zastosuję do wytycznych szpitala

Dobrze, że z Weroniką i małym już lepiej!!!
jak nie każą to jasne ze nie gol

a jak z dieta ? musisz tez stosowac? ja sie dzis objadlam jak swinka bo jutro juz musze kurcze lekkie sniadanie i zupa na obiad. ja raczej zuponielubna wiec nie wiem jak przetrwam dzien

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:33   #2140
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Iwoncia ja wlewam plyn do wanienki - wiaderka i wkladam malucha - obmywam - wyciagam i susze Czyli nie ma splukiwania, ale mam taki plyn ze nie trzeba, a skorka idealna.
No ale mydelko to trzeba jakos zmyc.

no i tak własnie robiłam w pierwszych dniach, ale "stara data" mnie cos poucza starymi sposobami

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

No dziwny masz ten sposób. Ja co prawda nie mam jeszcze w tej kwestii doświadczenia, ale robię to tak:
Wlewam wody na 3 palce do wanienki, na spód kłade pieluche, wlewam pół nakrętki oillatum. Stawiam łokieć na dnie wanienki tak, żeby kark dzidzi opierał się na łokciu a dłoniom łape za rączkę, drugą ręką delikatnie myje małego. Mam nadzieje, że pozycje jakoś możesz sobie wyobrazić

taaaaaa
Mnie to chodziło raczej o samo mycie czy w wannie czy coś na zewnątrz
Bo mnie pouczano że namydlić na zewnątrz wanienki a potem płukać w wannie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamuśki Duśka ma chyba skok rozwojowy tragedia dosłownie nic na nią nie działa .. nic ją nie boli a płacze, jest drażliwa, budzi się co chwilkę szok ....

Iwcia, ja układam duskę na przewijaku, ściągam ciuszki, zostawiam pampka i owijam pieluszką, myje jej oczka i buźkę ... następnie ściągam pampka i z pieluszką wkładam do wanienki myje włoski, wlewamy wtedy płyn z oliwką i myje ją całą, wyciągam i osuszam wsio gotowe, szybko i bez płaczu już
To może ją jednak coś boli skoro tak sie budzi i płacze?? Albo głodomorek

No ja musze jakoś te kąpanie opanować kurka

Dzięki laseczki za wskazówki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 20:36   #2141
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Konczi a apetyt ma czy zaczyna jeśc i zaczyna płakać?

je ... zaczyna marudzić i wypluwa mi smoka
Stary 2012-09-19, 20:41   #2142
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no mowie ci ulotke kilka razy czytalam ze moze to moje niedopatrzenie i pisze chociacz 'wlac' polowe butelki' a tu nic ja chce zrobic w domu, na spokojnie w szpitalu bede wystarczajaco zestresowana wiec choc to chce miec za soba zanim tam dojade

a z tym zapaleniem to pewnie masz racje!!

jak nie każą to jasne ze nie gol

a jak z dieta ? musisz tez stosowac? ja sie dzis objadlam jak swinka bo jutro juz musze kurcze lekkie sniadanie i zupa na obiad. ja raczej zuponielubna wiec nie wiem jak przetrwam dzien
u mnie jest tak, że już dzień wcześniej między 17:00 a 18:00 muszę się zgłosić do szpitala no i w ten dzień pani anestezjolog kazała mi jeść po mniej a częściej i nie wzdymające, raczej lekkie rzeczy, ale za to do 22:00 mogę coś pogryzać a pić nawet do 2:00 nad ranem przed zabiegiem
Ja za to zupowa jestem bardzo
Stary 2012-09-19, 20:44   #2143
kraven
Zakorzenienie

A może to zapalenie uszu? Bo tak się najczęściej zaczyna. Jak do jutra bedzie taka niespokojna i przy jedzeniu będzie płakac i wypluwać smoka to trzebaby się było pokazać u pediatry.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 20:44   #2144
lidka0308
Zadomowienie

Dobranockam!

Fajnie, jakby mi się tak dobrze spało znowu jak wczoraj!
Stary 2012-09-19, 20:58   #2145
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A może to zapalenie uszu? Bo tak się najczęściej zaczyna. Jak do jutra bedzie taka niespokojna i przy jedzeniu będzie płakac i wypluwać smoka to trzebaby się było pokazać u pediatry.

a jakie tego jeszcze objawy są????
cholerka jasna

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Dobranockam!

Fajnie, jakby mi się tak dobrze spało znowu jak wczoraj!

lidka kolorowych senków

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jestem juz taka zmeczona...dostaje swira z tego strachu i niepewnosci...tak bym chciala przespac te 5 tyg i wziasc ja juz do domu

wlasnie przeczytalam artykul ktory chwilowo mnie podbudował...http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,1...Jedzie_do.html

muminek wiem, że jest Wam ciężko ale musisz walczyć dla Niuni jeszcze troszeczkę, musi być dobrze jest wielka szansa .. tule Was
Stary 2012-09-19, 21:02   #2146
kraven
Zakorzenienie

Konczi u takich maluszków występuje napadowy płacz, niepokój i podczas jedzenia zasysa smoczek lub pierś i nagle wypluwa z płaczem.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 21:07   #2147
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wyczytałam że dzieci urodzone npo 2 tygodnie wczesniej to o 2 tygodnie przechodzą sok no ale wiadomo każde dziecko inne

Muminku wytrzymasz te 5 tygodni i już bedziesz miała swoją Laurkę w domku. Wytrzymaj jeszcze troszkę dzielna jestes

iwoncia ja rozbieram, nawelam dużo wody, kładę tą gabke bo mi wygodniej i sie pluskamy namydlamy i wyciagamy oczywiscie woda bardzo ciepla.. potem kremujemy i butla i spac powoli jasiu sie przekonuje do kąpania

Dzisiaj teściowa mnie poprosiła by to ona wykąpała i położyła młodego pod moim okiem no i mogę być spokojna jak teraz wyjedziemy

za Nisię 3mam kciuki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:13   #2148
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi u takich maluszków występuje napadowy płacz, niepokój i podczas jedzenia zasysa smoczek lub pierś i nagle wypluwa z płaczem.

kurcze no pasowałoby ale jak to sprawdzić czy to to?

Asia też o tym czytałam właśnie .. sama nie wiem

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

a i chciałam się pochwalić, że mamy piękne zaproszenia na chrzest .. wykonane przez jedną wspaniałą wizażankę

dla niej gdyby nas podczytywała
Stary 2012-09-19, 21:15   #2149
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze no pasowałoby ale jak to sprawdzić czy to to?

Asia też o tym czytałam właśnie .. sama nie wiem

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

a i chciałam się pochwalić, że mamy piękne zaproszenia na chrzest .. wykonane przez jedną wspaniałą wizażankę

dla niej gdyby nas podczytywała
a kiedy macie? ja wlasnie musze sie wybrac bo moj pierwszy wolny termin kiedy wszyscy sa to dopiero 28 pazdziernik i wtedy chce zrobic...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:16   #2150
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mi mały przy cycku zasypia a jak go dam do łóżeczka albo odstawie to zaraz marudzi a potem wrzask
Ehh....
dziś mamy tak samo
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej,my pierwszy dzień w domciu, jakoś nam idzie - chyba nie najgorzej. Z karmieniem nie mam problemu, pokarmu mam sporo. Mały to istny głodomor, ciągle by wcinał. Wstaje co 2-3 godziny, a nad ranem potrafi pospać nawet 4. Już przyzwyczaiłam się do niewysypiania.
Maluszek miał zakażenie wewnątrz maciczne, a co najlepsze u mnie wynik GBS wyszedł ujemny. Nikt nie potrafił powiedzieć skąd się to wzięło. Być może złapałam to dziadostwo w ostatnim czasie

Opiszę poród-może wreszcie mi się uda

Jak wiecie o 19 w środe zaczęły mi się sączyć wody. Pojechaliśmy do szpitala. W drodze mój mąż podjął decyzje, że zostaje ze mną. I dziękuje mu za to, bo był bardzo pomocny. O 21 zrobili USG na którym wyszło, że maluch ma 3800g. Powoli też zaczęły pojawiać się skurcze. Jednak były zbyt słabe by spowodować rozwarcie. Tak więc lekarz stwierdził, że jeśli do 23 sytuacja się nie zmieni to pójdę sobie poprostu spać i poczekam na rozwój skurczy. Wtedy wręczyliśmy położnej koperte, po której dostałam zastrzyk. A po zastrzyku skurcze coraz ostrzejsze. Lekarz o 23 zbadał mnie i stwierdził, że rozwarcie na 4 palce i podają kroplówke. W między czasie zrobili innej rodzącej cesarke, a ja skakałam na piłce. Mąż cały czas masował mi plecy, trzymał za ręce podczas skurczy. O 3 dostałam kroplówkę i zaczął się hard core, skurcze były tak mocne, że zginałam się w pół. Ale jakoś wytrzymałam. O 3:50 usiadłam na łóżko porodowe, a o 4:20 mały był już z nami. Nacięli mnie 2 razy, bo maluszek wychodził z rączką przy buzi. Zszyli mnie ładnie, po 3 dniach już śmigałam jakbym nie rodziła Mąż był dla mnie wielkim wsparciem. Polecam wszystkim poród rodzinny.
Anusia, jak fajnie, ze już w domu
BTW tak z ciekawości tylko pytam - większość z Was dawała kopertę? bo my nic. W ogóle jestem zagorzałym przeciwnikiem takich działań ale pytam z ciekawości.
Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
wstawiam zdjęcia Szymonka
Cudo!
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Fajowy ten Twój Szymonek!

A ja dam Wam padniętą Melcię.. Moje Słonko najukochańsze
Piękności nasze
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tez lubi na brzuszku spac? Moj tez niedawno padl
Moja też uwielbia spać na żabkęi podnosić głowkę
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za troske

Urodzilismy o 10.50 przez cc w koncu... Trzeba bylo je mocno wymuszac na lekarzach.

Malutki ma 4059 i 59 cm Jest taki cudny, juz go karmilam i teraz lezy mi caly czas na piersi od porodu.

A porod byl strasznyyy, tyle godzin meczarni, tyle dawek znieczulenia, a skurcze pod koniec takie, ze wrzeszczalam i plakalam, a rozwarcie nic...
W koncu przy 9 cm, glowka zle sie wpasowala i nie chciala wejsc.
Robilam wszystko - chodzenie, kolysanie biodrami, pilka, pozycja na kolanach... I nic Bo dodatkowo caly czas fragment szyjki byl jeszcze zachowany i nie przepuszczal tej glowki. Urodzil sie ze spiczasta glowa

Niestety CC tez bylo dla mnie okropne Teraz leze z malutkim na piersi, ale rana juz tak boliiii. Tak jak cale wnetrznosci

Ale grunt, ze skonczyly sie wtedy te skurcze i ze mam juz swojego synusia u boku
GDA!! WYmęczyłaś się biedulko, ale masz już swoją nagrodę przy sobie! Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
właśnie spojrzałam na komórkę
mam esa od Nisi
napisała godz. temu, że brzuch ją boli i się stawia i poleciało jej coś brązowego, ale że jest jeszcze w domu

zaczynam bać się porodu
czyżby się zaczynało? Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Leje dużo więcej wody, tak żeby mala byla w miarę głeboko zanurzona (co by zimno nie było- kąpiel to ma być przyjemność) główka na przedramieniu lewej ręki, lewą dłonią trzymam małą pod paszką a prawa ręka cała wolna więc jest czym szorować

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

jak tylko odpadnie nam pępek będziemy też kąpać się na brzuszku. Dziewczynki to uwielbiały- fajnie bylo obserwować odruch pływania
Wczoraj pokłóciłam się z mężem, który do tej pory miał za zadanie kąpać małą i musiałam to zrobić sama. i dobrze nam ten nasz pierwszy raz poszedł a na brzuszku jak?
Cytat:
no nie... zapalenie uszka... moja dziś ma identyczne objawy i jest taka niespokojna.... Zobaczymy co będzie jutro. Jak bez zmian to pędzę do pediatry...

Dziś dostaliśmy zdjęcia z sesji brzuszkowej!! cudo moim zdaniem. Może jutro coś wrzucę na maila

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:18   #2151
kraven
Zakorzenienie

Jest jeden "domowy " sposób. Jak Dusia bedzie spokojna to mozna delikatnie nacisnąc skrawek ucha. Jak zacznie płakac to prawdopodobnie to zapalenie ucha.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 21:22   #2152
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
a kiedy macie? ja wlasnie musze sie wybrac bo moj pierwszy wolny termin kiedy wszyscy sa to dopiero 28 pazdziernik i wtedy chce zrobic...

13 października

Cytat:
Jest jeden "domowy " sposób. Jak Dusia bedzie spokojna to mozna delikatnie nacisnąc skrawek ucha. Jak zacznie płakac to prawdopodobnie to zapalenie ucha.

krven w którym miejscu ?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziś mamy tak samo

Anusia, jak fajnie, ze już w domu
BTW tak z ciekawości tylko pytam - większość z Was dawała kopertę? bo my nic. W ogóle jestem zagorzałym przeciwnikiem takich działań ale pytam z ciekawości.

no nie... zapalenie uszka... moja dziś ma identyczne objawy i jest taka niespokojna.... Zobaczymy co będzie jutro. Jak bez zmian to pędzę do pediatry...

Dziś dostaliśmy zdjęcia z sesji brzuszkowej!! cudo moim zdaniem. Może jutro coś wrzucę na maila

dawaj foty ja chce wszystkie !!!
o widzę że u Was też nieciekawie ale u mnie to masakra mała nie spi od 7:40 dokładnie .. w dzień może 3 razy po 10 - 15 minut podrzemała .. teraz od 20:40 budzi się co 10 - 15 minut
z mężem masz niewesoło .. niefajnie że tak się układa bo maleństwo to odczuwa, pogody słonecznej w związku Waszym życzę
a my nie daliśmy koperty
Stary 2012-09-19, 21:24   #2153
m_moni
Zadomowienie

Nisia jest na porodówce,odeszły jej wody

axxxa gdzie jesteś??? to moja 3 bliźniaczka 'porodowa' tylko ona jeszcze została a jak już urodziła, to już sama zostałam
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:25   #2154
kraven
Zakorzenienie

http://www.rabagim_kfizyczne.republika.pl/sluch.htm
Na 3 obrazku po prawej stronie na środku jest skrawek ucha

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 21:29   #2155
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Nisia jest na porodówce,odeszły jej wody

axxxa gdzie jesteś??? to moja 3 bliźniaczka 'porodowa' tylko ona jeszcze została a jak już urodziła, to już sama zostałam

NISIA - trzymam kciuki :kicuki: za szybki postęp !!!

Cytat:
http://www.rabagim_kfizyczne.republika.pl/sluch.htm
Na 3 obrazku po prawej stronie na środku jest skrawek ucha

mam nacisnąć delikatnie do uszka tak jakby do środka jakbym przytykała tak ?
Stary 2012-09-19, 21:30   #2156
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za troske

Urodzilismy o 10.50 przez cc w koncu... Trzeba bylo je mocno wymuszac na lekarzach.

Malutki ma 4059 i 59 cm Jest taki cudny, juz go karmilam i teraz lezy mi caly czas na piersi od porodu.

A porod byl strasznyyy, tyle godzin meczarni, tyle dawek znieczulenia, a skurcze pod koniec takie, ze wrzeszczalam i plakalam, a rozwarcie nic...
W koncu przy 9 cm, glowka zle sie wpasowala i nie chciala wejsc.
Robilam wszystko - chodzenie, kolysanie biodrami, pilka, pozycja na kolanach... I nic Bo dodatkowo caly czas fragment szyjki byl jeszcze zachowany i nie przepuszczal tej glowki. Urodzil sie ze spiczasta glowa

Niestety CC tez bylo dla mnie okropne Teraz leze z malutkim na piersi, ale rana juz tak boliiii. Tak jak cale wnetrznosci

Ale grunt, ze skonczyly sie wtedy te skurcze i ze mam juz swojego synusia u boku
Wielkie gratulacje! Długo Cię męczyli,ale masz już synka przy sobie
to teraz czekam na zdjęcia i jak będzie miał na imię?

Iwoncia kochana,nie słuchaj tych dziwnych sposobów.
Nalej wody do wanienki tyle,żeby zakryło brzuszek,żeby małemu nie było zimno,połóż go sobie na jednej ręce,a drugą go delikatnie myj
on nie zmarznie i może będzie spokojniejszy. Przy wyjmowaniu możesz go nakryć sucha pieluszka za Nim go położysz. Na mojego to działo bo nie cierpiał sie kąpać

Nisia zaciskam kciuki

Na wizycie u dentysty Gracjanek był grzeczny,doktor ma świetne podejście do dzieci ale ma zaawansowaną pruchnice.
Za tydzień mamy impregnacje środkiem na pruchnice i nic wiecej nie da sie zrobić. Oby go tez ząbki nie bolały.

A ja się skusiłam dzisiaj na mojego męża,czego od dawna nie robiłam
to jak pojechaliśmy do dentysty to zaczęły boleć mnie jakby mięśnie ud i podbrzusze,a po wizycie to myślałam,że padnepojechaliśmy do Tesco a tam mi sie tak brzuch stawiał i miałam takie skurcze,że myślałam,że urodze tam zaraz. Krzyże mnie bolały i miałam cholerny nacisk na szyjke. Po jakichś dwóch godz minęło,ale przyjemneto nie byłozachciało mi sie seksu to mam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:37   #2157
kraven
Zakorzenienie

Tak

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-19, 21:43   #2158
m_moni
Zadomowienie

Nisia została w cz-wie.personel super, skurcze bolesne. dostała kroplówkę na rozwój akcji
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 21:43   #2159
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje! Długo Cię męczyli,ale masz już synka przy sobie
to teraz czekam na zdjęcia i jak będzie miał na imię?

Iwoncia kochana,nie słuchaj tych dziwnych sposobów.
Nalej wody do wanienki tyle,żeby zakryło brzuszek,żeby małemu nie było zimno,połóż go sobie na jednej ręce,a drugą go delikatnie myj
on nie zmarznie i może będzie spokojniejszy. Przy wyjmowaniu możesz go nakryć sucha pieluszka za Nim go położysz. Na mojego to działo bo nie cierpiał sie kąpać

Nisia zaciskam kciuki

Na wizycie u dentysty Gracjanek był grzeczny,doktor ma świetne podejście do dzieci ale ma zaawansowaną pruchnice.
Za tydzień mamy impregnacje środkiem na pruchnice i nic wiecej nie da sie zrobić. Oby go tez ząbki nie bolały.

A ja się skusiłam dzisiaj na mojego męża,czego od dawna nie robiłam
to jak pojechaliśmy do dentysty to zaczęły boleć mnie jakby mięśnie ud i podbrzusze,a po wizycie to myślałam,że padnepojechaliśmy do Tesco a tam mi sie tak brzuch stawiał i miałam takie skurcze,że myślałam,że urodze tam zaraz. Krzyże mnie bolały i miałam cholerny nacisk na szyjke. Po jakichś dwóch godz minęło,ale przyjemneto nie byłozachciało mi sie seksu to mam

Aniu a Ty chcesz w kolejkę się wtryndolic?
oj niedobrze że Gracjanek ma próchnicę ehhh trzeba dbać teraz

Cytat:
Tak

dziękuje, sprawdzę to
Stary 2012-09-19, 21:45   #2160
kraven
Zakorzenienie

Zaczęła mi siara wypływać z lewej piersi

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Idę spac, bo jutro musze TŻ wczesnie do pracy obudzić.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości