|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Też musiałam sprawdzić, co to są te kątniki
![]() Przed południem wychodzilismy na spacer i były 23st. Teraz jest 14... Jesień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Nadrabiam dalej
bo w międzyczasie mały człowieczek wstał, i była przerwa na obiad ![]() Agawoo Amelka śliczna, rośnie goni nasze dzieciaki zaraz zacznie chodzić tylko się obejrzeć i nie bedzie już takiej róznicy wieku. Dziubek fajnie że Szymek coraz bardziej rozluzniony w żlobku ![]() ![]() Monia fajną masz 'parke' super rodzeństwo! ![]() Martynka super chodzi ![]() Eve i brawa dla Marysi, poszła do żlobka i zaczęla na tą okoliczność chodzić, swietnie ![]() Stronczek Wiki tak wydoroślala swietny kucyk! ![]() Brunetka a co u Alicji, nic nie piszesz ostatnio o jej poczynaniach ![]() Zaneta jak tam kolejne dni w pracy?? i co na to Emi? AgaG super rodzinka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest przepis z gazety: "przyślij przepis" tej za 99gr. Czasami mają tam super przepisy. Po Kubę byłam. Na mojej pięknej, łatwej drodze do przedszkola wybudowali wielkie rondo ![]() ![]() inna trasa ma 2 ronda, ale chyba łatwiejsze. muszę obcykać ... a ta trasa była taka piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Katar coraz większy
![]() Nooo ![]() ![]() Cytat:
![]() Lubię robić takie filmiki (choć czasu brak), bo je się chociaż czasem ogląda i może będą pamiątką. Bo takich wprost z kamery, to nigdy nie oglądamy. Cytat:
![]() A z tym szczęściem to prawda niestety. Wczoraj jak usłyszałam w radiu o tych rodzicach zastępczych co dwójkę dzieci zabili, to miałam takie same myśli. ![]() Też nie wiedziałam, a biologiem jestem ![]() Ale ja je lubię, są takie słodko-pokraczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I pomyśleć, że Antek młodszy od Tymka, a chodzi już jak Korzeniowski ![]() 2. Że co? Że jaka? Grzeszysz ![]() 3. Oby! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale i tak lepiej ze żłobem, prawda? Nawet po Twoich postach widać, że już przywykliście ![]() Cytat:
2. ![]() ![]() Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() A tym chodzeniem mnie rozwaliłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miękkie jesteście ![]()
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Czy przyjmiecie do swojego grona nieco mniej doświadczoną mamę ![]() Podczytuje was chyba od początku, bo znam Oliweczke z innego wątku, i jak zaszła w ciąże to chcialam wiedziec jak im się układa, później sama byłam w ciąży wiec Wasze rady były dla mnie jak na zbawienie ! A później to już się uzależniłam i tak czytam Was od roku bo nie miałam odwagi sie przedstawić ![]() Widzę, tu tez znajomą agawoo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super wiadomości !!! Cytat:
Cytat:
![]() wg mnie z rondem to łatwiej niż skrzyżowanie bez świateł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale może faktycznie szybko minie, dziś dopiero środa spróbuj kropelki nasivin soft a na noc olejek na pieluszkę w pokoju co do żłobka to wiesz nie martwię się już tak bardzo bo ten jego płacz to nie histeria tylko takie popłakiwanie nawet bez łezek ![]() a co najśmieszniejsze to teraz coraz częsciej zamiast smutku czuję dumę,że mój synek jest taki dzielny ![]() Shirka dla Żbika to albo pomarańczowe albo żółte ![]() ![]() a tu link dla nieklubowych cioć ![]() http://www.youtube.com/watch?v=3VXKC...ature=youtu.be Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-19 o 15:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Wtajemniczenie
|
Haniula
![]() ![]() Dziubek tylko, że ja jadę główną drogą i wszędzie prawie mam pierwszeństwo ![]() ![]() . Na pasku często jeszcze wiszą lemurki_malutkie i EZELCIA Madziara znowu znikła ![]()
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna ta gazeta, jak jestem na poczcie ( bo u nas tam to mają) to kupuję. a dzisiaj robiłam roladki z kurczaka w sosie serowym z przepisu z niej właśnie ![]() Brumek nie zazdroszczę kataru, u nas już końcówka ale jeszcze gluty odciągamy, w nocy najgorzej przeszkadza. Olejek w aptece kupisz. Witam nową mamę, oczywiście przyjmujemy ale wkupne musi być ![]() Kurde do południa pogoda ładna, a teraz tragedyja. Wróciłyśmy do domu.
![]() |
#2139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapraszamy ![]() napisz coś więcej o sobie i potomstwie ![]() Cytat:
oj tam, oj tam przyzwyczaisz się ![]() trening czyni mistrza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
któraś pytała o scuttlebug
![]() Kurde zdjęcia mi poobracało :/
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję Adrji za pamięć i zainteresowanie. Nie mam kiedy pisać. Alicja biega po całym domu, otwiera wszystkie szuflady i wyjmuje z nich co popadnie. Gada jak najęta oczywiście po swojemu, a ze słów mówi mama, tata, baba, dziadzia, buła, am, nie ma, cyś, but i źle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewuszki za miłe przywitanie
![]() No wiec co o nas ![]() jestem mamą Lenki, która urodziła się 28 stycznia tego roku, mieszkamy sobie niedaleko Bydgoszczy. Jutro tak jak Patik i Zmalowana mam obrone magistra ![]() No a z Agawoo znamy się z wątku mamusiowego na wizażu ![]() A poniżej moja Panna na świeżo bo z dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Haniula ![]() Nie mogę, ale Lenka ma loki ![]() ![]() Aha - i cały dzień zapominam - Zmalowana - gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Iustyna, fajne urządzenie ten scuttlebug ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-19 o 17:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Wtajemniczenie
|
Dziubku Szymek boski. Te ruchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pamiętacie tego wiotkiego Gu.tavo Limę czy jako tak od tego hitu Balada? chciałam włączyć Igorowi, bo lubi i znalazłam taki filmik - http://www.youtube.com/watch?v=44VJX...eature=related z nim. Ale .ię wyrobił! Przed tem w tej różowej ko.zulce jak .piewał, to wyglądał jakby miał .ię wywrócić
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Haniula to powodzenia jutro! Śliczna Lenka
Marina no fakt, zmienił się. Sara go lubi ![]() Spac mi się chce mocno. Wczoraj przed 20 już spałam. A jeszcze trochę roboty mam.
#2147 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zadomowienie
|
czesc
jak o pająkach mowa to ja od razu się zjawiam ![]() Cytat:
jak wychodze na taras to conajmniej kilka spieprza spod nóg nie lubię pająków też wolę gryzonie ![]() na ostatniej stronie widzę nową mamusię - witam ![]() patik, zmalowana - GRATULACJE!!!
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
Kobitki jak się nazywa maść którą stosowałyście u waszych dzieciaków na katar? Smarowałyście chyba pod brodą czy jakoś tak.... Potrzebuje jakiś sposobów na katar u Idy. Ma ogromy katar, a jak jej próbuję odessać to tak płacze i tak się rzuca, że dziwię się, że sąsiedzi jeszcze nie przyszli sprawdzić co się u nas dzieje. Generalnie mam w domu szpital. Wszyscy jesteśmy chorzy, a Ida najbardziej, gorączkuje prawie po 40 stopni...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziara ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Świetne są kropelki oilbass, kropisz na rękawki, podusię albo na pieluszkę (i wieszasz ją na łóżeczko). Ja przed snem jak był mega katar, to do kubka z wrzątkiem wlewałam 3-4 krople i stawiałam obok łóżeczka (siedziałam obok).
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Wtajemniczenie
|
Crazy maść majerankowa - smaruje się pod noskiem
![]()
#2152 |
Zakorzenienie
|
A u mnie nie ma tych pająków.
![]() Crazy biedna Ida. Po kąpaniu też mieliśmy histerię przy odciąganiu glutów. Sama nie daje rady. Ja trzymam, tż ciągnie. Wczoraj w biedronce kupiłam dla S. fajną cieplutką bluzę na suwak z misia. Widziałyście je?
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
DZIUBEK Szymek będzie chyba królem parkietów. te ruchy
![]() Widzę, ze masz podobny "porządek" w pokoju ![]() Witam nowa mamę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Dziec spi. Ja wyprysznicowana. mąż w pracy. Z tej okazji pójde chyba wcześniej spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szymek Dziubkowy jest boski, normalnie jakby do dyskoteki już chodził. No i widzę, że lepiej sobie w żłobku radzi. Tylko pogratulować. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [QUOTE=patik87;36634694 Po kąpaniu też mieliśmy histerię przy odciąganiu glutów. Sama nie daje rady. Ja trzymam, tż ciągnie. [/QUOTE] To jak u nas ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Patik, obroniłaś się dzisiaj? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() porządek ... a co to jest ![]() ![]() Cytat:
![]() jak dziewczyny już napisały, maść majerankowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku bardzo dziękujemy za prezent
![]() ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-09-19 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
Crazy, biedna Ida
![]() ![]() Aga, ty lachonie! Przyznaj się, ta trójka to Twoje młodsze rodzeństwo. ![]() Haniula, witaj, rozgość się i pisz. ![]() ![]() Patik, Ty już Nas tu nie czaruj. ![]() ![]() Brumku, może i u Was katar jest dodatkiem do wychodzących zębów. ![]() ![]() Dziubku, oj Szymek będzie wyrywał laski w żłobku na te kocie ruchy. ![]() ![]() ![]() Co do Elefantenów, to my przy pierwszych po dwóch tygodniach zorientowaliśmy się że są w różnych rozmiarach. ![]() ![]() ![]() Hania jest po pierwszej wizycie u fryzjera. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Rozeznanie
|
CrazyMachine - ta maść to Pulmex Baby - smaruje się własnie na piersi, fajnie inhaluje. To i otrivin i mała bez problemu spała w nocy podczas kataru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka Nie ma za co. Mam nadzieje ze rozmiar dobry i Szymkowi sie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki !!
![]() Dziękuje za kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! jesteście nieocenione ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.