|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Karino jeszcze się nie zdarzyło aby Oskar dostał czkawkę lub ulał przy śmianiu się na głos a często to robi.
Ivonka I Jak ona już ładnie stoi w łóżeczku.Zia to za przechodzenie na mm Mravka my mamy kombinezon trochę podobny do Cziqua niestety bez stópek ocieplanych i muszę cos dokupić ino co?? Cziqua widziałam że macie osobne ciepłe „paputki” do tego kombinezonu . Myślicie że można takie coś osobno kupić?? Jolka na to ładnie Michaś już waży ![]() gkatarzynka za 5 miesięcy Hani Resztę nodrobię jutro zostały mi jeszcze 3 strony :P Wczoraj nie mielismy neta bo spalił nam się router i musieliśmy nowy kupić. Wczoraj Oskar skończył 5 miesięcy ![]() No i wczoraj był 3 dzień nauki zasypiania gdzie po 20min po odłożeniu do łóżeczka zasnął sam tylko czasami musiałam głaskać ale obyło się bez wyciągania ![]() Dziś w 15 min zasnął ale jak już oczka mu się zamknęły to zaczął płakać i musiałam na 1-2min wyciągnąć i potulić ![]() Wprowadziłam taki plan na wieczór : kąpanie wycieranie, balsamowanie i ubieranie ogólnie strona kosmetyczna potem chodzę z nim po pokoju i śpiewam "na wojtusia z popielnika" a TŻ robi mleko z kleikiem potem karmienie i odbicie odłożenie do łóżeczka i czytanie bajki Oskar bawi się uderzając w szczebelki jak zaczyna marudzić to go głaskam i daję rękę na brzuszek on zabiera moją rączkę i daje sobie na oczka potem odwraca się na boczek i uderzając w szczebelki rączką zasypia ![]() Codziennie tak samo ![]() No i dziś Oskar przewrócił się z plecków na brzuszek a taki był szczęśliwy że śmiał się przez 5 min na głos ![]() Co do zasypiania w dzień olałam łóżeczko bo wtedy jest wielki ryk tak więc usypiamy się w wózku : przejeżdżamy przez próg i rozłożony kabel zawinięty na 2 więc jest próg, kabel,kabel, itp. i Oskar przy wstrząsach zasypia w 5 min jak mu tak dobrze to dlaczego mam go męczyć... najważniejsze że wieczorkiem ładnie zaczyna zasypiać ,na łóżeczko w dzień przyjdzie czas... powolutko małymi kroczkami do celu
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze z samodzielnym zasypianiem jest lepiej ![]() No i gratulacje z okazji 5 mcy ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Dawno nie bylo: guci i Zariah i gosicy i tikki ![]() no i evvci ale evvcia to sie uczy ![]() i julliczki i alamig Odezwijcie sie dziewuszki ![]() Jolka ost cos pisala ale zamilkła
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-09-19 o 21:16 |
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak myślę, że te powtórzenia przy danej czynności mają największe znaczenie Cytat:
![]() Ja codziennie psikam wodą morską. W razie widocznego osłabienia mam podawać witaminy, mam Cebiot Multi, jest jeszcze Juvit. Ponoć to to samo.
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
tikki to na fejsie widuje
![]() niki gratki za 5 miesiecy
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, Aguśka no ja też myslałam że to na coś uczulenie ale on tylko mleczko je moje...a ja nic nowego nie jadłam..z nowości to od wczoraj daje mu Devicap (witamina d w kropelkach)...
Nikki mój też najszybciej w ciągu dnia usypia na wertepach ![]() Brawa dla Oskarka za postępy w nocnym zasypianiu... Cotton cześć...no długo Cię nie było...kuchenne dekoracje śliczne... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-09-19 o 21:22 |
|
|
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
malowałam pędzelkiem od eyelinera ![]() tu mnie nie było, ale regularnie podglądam Twojego przystojniaka na fejsie
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za dekorację, masz talent ![]() Te noże są magnetyczne? Ciekawy patent
|
|
#758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pikaczu wymiata (czyli jest 'wymiotem' jak mowi moja kumpela )Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Czepiasz się
Wiadomo o co chodzi
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
grunt ze wiadomo o co chodzi
jezu moje dziecko do 18 nie spi masakra zawsze zasypial o 21 a teraz lipa |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobre
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, to ja zmykam spać... Hanka się coś przebudza, ale po chwili sama zasypia więc może jak się położę, to będzie spokojniej...
Jutro jadę na zajęcia z literatury dla dzieci... powinno być ciekawie... Dobrej nocki i zdrówka dla wszystkich chorujących i przeziębionych |
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Deszczowo się u mnie zrobiło, tak jesiennie Zbierałam dziś orzechy włoskie, nawet wcześnie ale skoro są to będę miała co łuskać w zimie.Dziewczyny gratuluję ząbków ![]() U mnie póki co ni widu ni słychu, Maciek miał 4 miesiące jak 2 zęby miał u dołu a córcia widzę ma czas. Powiem szczerze, że nie śpieszy mi się do tego marudzenia i płakania ![]() Jutro mamy szczepienie na wzw Ciekawa jestem ile moja kruszyna waży Trzymajcie kciuki, żeby dzielnie zniosła. I tak powino być dobrze, bo do tej pory była po 3 razy kuta teraz będzie raz. Zmieniłam avatar, mam to samo zdjęcie na tapecie w telefonie, ale nie widziałam pewnego szczegółu wcześniej. Mała ma jedno oczko nie równo z drugim, widzę, że jest jedno bardziej do środka jak patrzy. Co mam z tym zrobić? Da się to jakoś naprawić czy tak już musi zostać. Ciekawa jestem, chciała bym, żeby równiutkie miała.
|
|
#765 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Fajnie,ze praca przypasila,ale szkoda ze tylko na czarno.A co bedziesz robic? (jesli to nie tajemnica) Cytat:
Super,ze nauka zasypiania idzie coraz lepiej Konia obejrzalam pierwszy odcinek "Czasu honoru",jak na razie podoba mi sie srednio,ale licze na to,ze bedzie podobal mi sie coraz bardziej.
|
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że dla spokoju sumienia okulista obowiązkowo, mimo, że sama niefachowo wierzę, że u małych dzieciaków jest to efekt niewprawnych mięśni, czy może braku ich koordynacji. |
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
kurka, najbliższą mam jakieś 200 km od domu
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Cotton Owszem słyszałam, że dziecku się zdarza zezować do 2 roku życia, jednak widzę, że u małej tak jest i ona ma tak bezustannie, jutro dla pewności spytam lekarza. Powiem wam co na to mi odpowiedział.
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Dałam zdjęcia na maila. I przepraszam, że żadko tam zaglądam albo jak zajrzę to nie komentuję.Wybaczcie mi to. Muszę jednak powiedzieć, że wszystkie nasze dzieciaczki są śliczniutkie i coraz bardziej nam ''wyrastają''. Ten okres niemowlęcy trwa wg, mnie za krótko ;P
|
|
#769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja osobiście jestem ciekawa małej Ewuni chciałam ostatnio pooglądać ją na gmailu a tam pousuwane
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julcia zawsze o 19.30 jest kapana, potem wycieranie, smarowanie, ubieranie i odrazu klade ja do lozeczka i po 30 minutach spi jak suselek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie.Najlepiej jest spytać się lekarza on Ci powie fachowo co i jak ![]() Cytat:
Witam ![]() Nocka nawet nawet Oskar o 19 zasnął pobudka o 24 potem o 4 i o 6.45 na dobre. Mamy problemy z komarami w naszej sypialni (tylko u Nas są komary w żadnym innym pomieszczeniu nie ma) chyba kopruch się zagnieździł i zniósł jajka bo dziennie zabijamy od 10-20 komarów ;/ Ja mąż i Oskarek jesteśmy cali pogryzieni. Musimy kupic raid - można go stosować przy małych dzieciach?? chodzi o ten do kontaktu ... Muszę Was nadrobić jak mały "pójdzie"na drzemkę :P Cotton gdzie można zobaczyć te Twoje kuchenne dekoracje ?? na meilu czy w postach mam szukać ?? :P jestem ciekawa bo czytałam że dziewczyny zachwalają ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Aguśka oby jednak u Szymonka ząbkowanie było mniej bolesne i uciążliwe ![]() A tak w ogóle to co wyszło z Twoją pracą?? Może pisałaś a ja nie doczytałam Gosia co do obrusów to ja też tylko wyciągam na specjalne okazje mój TŻ daje czasem pocyckać młodemu winogrono.Natkulec gratuluję pierwszego ząbka ![]() Cziqua na to za zębule ![]() Ja się jakieś 2tygodnie temu wyrejestrowałam TŻ podciągnął mnie pod swoje ubezpieczenie a postanowiliśmy że na razie nie wracam do pracy ![]() Karolca dzieci uczą się na podstawie skojarzeń zauważyłam to po swoich kuzynach jak czasem ich pilnowałam. Jak mówisz zawsze „Am” dając Ewelinie jeść to ona kojarzy już to ![]() Joanaros gratulacje ząbka a jak Twoje zasypianie??Aguśka gratuluję ząbka gKatarzynka Hania już studia będzie miała zaliczone ![]() Flower a jadł ostatnio coś nowego?? Może ta wysypka z tego… Cotton już znalazłam :P masz talent dziewczyno … a malowałaś odręcznie czy z jakiegoś szablonu?? Nadrobiłam Was ![]() Zapomniałam Wam napisać ostatnio Oskar siedział sobie w leżaczku uśmiechnięty od ucha do ucha oglądał rybki w akwarium (chciałam aby TŻ kiedyś sprzedał je bo dużo miejsca zajmuje ale dobrze że jest bo młody zainteresowany) no i tak sobie siedzi i nagłe mówi „ała” ja w szoku ale się go pytam „co cię zabolało?” a ten w śmiech ![]() co tu taka cisza ?? :P U Nas pogoda do d.py 9stopni zimno, pada ze spaceru nici ;/ wczoraj pogoda podobna ... jesień pełną gębą Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-09-20 o 07:42 |
||
|
|
|
#772 |
|
Gang Iren
|
Hejka!
Eryk skonczyl 5 miesiecy ![]() Mialam wam pisac,ze wczoraj kapalismy sie razem w duzej wannie (no bo w sumie w jakiej ),jednak Eryczek boi sie duzej wody i podobalo mu sie,ale jak lezal na mnie na pleckach czy na brzuchu.A jak go trzymalam rekoma nad woda to podkowke robil i plakac chcial.Ivonka dawalam zdjecia w postach,ostatnio jakos wczoraj czy przedwczoraj dala zdjecie stojacej Ewuni w lozeczku.
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Eryczka |
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
wygralam licytacje takiej bluzy
http://allegro.pl/show_item.php?item=2639260629 cena zawrotna i tylko ja licytowałam mlody dzis znow 3h z nami w lozku spal |
|
|
|
#775 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koleżanka zazyczyła sobie takie samo na całą ścianę i przez dwa dni powstawały okazy półtorametrowe. rozważamy jeszcze małego pawia przy drzwiach. Cytat:
najwidoczniej nie jest mi dane powspominać
|
||
|
|
|
#776 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Wskakuje tu bo malutka śpi. Chyba ta pogoda... każdego by uśpiła.
Cytat:
Było ciężko na początku, a że karmie to same wiecie że nie ma wielu specyfików. Do gardełka tantum verde a do picia syropek dla dzieci: Immuaron C (polecam!) a dla niekarmiących i chorych mamuś -Biostymina. Wszystko naturlne i sprawdzone na mnie-chorowitce Cytat:
Cytat:
Ewunie wrzucam prosto na forum raz na jakiś czas ![]() Cotton daleko do Krakowa nie masz zapraszam to pooglądasz na żywo!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-09-20 o 10:09 |
|||
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
siedze poki nie zasnie i jak zasnie to czekam jeszcze kilka minut az wypluje smoka
narazie nie ma opcji zeby zasnela sama, samiutenka, bez mojej obecnosci. Ja podaje jej smoczek i pic, bo ona lubi kilka lyczkow wody czy soczku przed snem popic. Nie musze jej glaskac, nic mowic, dotykac, tylko podac smoka i pic hehe Ale przymierzam sie zeby zastosowac pewna metode, ktora ma niby nauczyc samodzielnego zasypiania. Jako ze nauczylam ja ze zasypia w mojej obecnosci to kazdego dnia bede musiala sie troche odsuwac od lozeczka, az w koncu wyladuje za drzwiami. Nie wiem jeszcze czy i kiedy to zastosuje, bo narazie mi nie przeszkadza ze musze z mala siedziec, no ale wiem ze taka metoda jest
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#778 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wyczaiłam w okolicy second hand z mało uzywanymi ciuszkami z NEXT i HM baby. Najtańszy kosztował mnie 80gr ![]() Lenka mimo mega kataru śpi spokojnie - procentuje wcześniej już zakupiony nawilżacz z jonizacją oraz poduszka klinowa pod materacem. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawo za 5 miesięcy Witam Krakowianki Ja też w Krk
|
|
|
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba zbudować pozytywne skojarzenia z Krakowem. Ale liczę że tak będzie jak już przejdziecie przez to wszystko. A co do spotkania ze wszystkimi to było by super
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

I Jak ona już ładnie stoi w łóżeczku.
za przechodzenie na mm 

Aha, w ogóle to mam ochotę na same tuczące przysmaki-lazania, pizza itp
dziewczyny stosujecie cos zapobiegawczo aby dziecko sie nie rozchorowalo jeszcze bardziej??
malowałam pędzelkiem od eyelinera 
za dekorację, masz talent 

masakra zawsze zasypial o 21 a teraz lipa