|
|
#3001 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Kosmetyki Essence - cz. XIV
Ja nie mam teraz po wakacjach aż tak suchej, niestety sezon jesienno-zimowy nadchodzi wielkimi krokami.
Podkład ma stosunkowo gęstą konsystencję, jeśli tylko nie zacznie źle współgrać z moją skórą, w zimie może zachowywać się jeszcze lepiej. Dam zresztą znać za jakiś czas.
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejrzałam KWC, ale niestety opisy i opinie w nich zawarte nie wiele mi dają...
|
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam krecikową kredkę
Jutro testy
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam dzisiaj like a walk in the summer rain
wg mnie pachnie najładniej ze wszystkich... w SP w Białymstoku był cały stand tych perfum jeśli ktoś jest zainteresowany, były wszystkie zapachy.
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Em, weszłam na bloga i zobaczyłam swatche podkładów, ten z Rimmela jest taki ciemny
? Bo kupiłam odcień 103 i jest trochę za ciemny, chciałam teraz 100, ale chyba też będzie za ciemny
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ietlajacy.html Jeśli tak to mam do oddania, niestety nie przypadł mi do gustu a szkoda żeby leżał.
|
|
|
#3008 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
2. Rimmel idealnie stapia się z cerą, co jest powtarzane w wielu recenzjach. To mój ulubiony podkład i polecam go bardzo.
|
|
|
|
#3009 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
|
#3010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Anulku
nie czuję się winna, mam porównanie z innymi, zdecydowanie wyżej półkowymi rozświetlaczami i Capuccino jest naprawdę świetne
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś mi tu pachnie kolejnym udanym rozświetlaczem w mojej kolekcji zwłaszcza, że piszesz, że bije na głowę górnopółkowce!
|
|
|
|
#3015 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Potwierdzam.
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
U mne w kuferku kilkanaście rozświetlaczy (w kamieniu i sypańce: dwa revlony, paese, stilla, essence, max factor, meteoryty x 5, the body shop, pasiak inglot, sephora blady róż z gwiazdeczkami i potrójny pasiak tejże marki, oraz w kremie Elf, essence, max factor, manhattan, baza Catrice, benefit i Bóg wie, co jeszcze). Do tego kilka(naście) cieni do powiem pełniących rolę rozświetlacza a i tak nadal szukam ideału. Już wiem, po co pójdę jutro do szafy essence. Good morning! Cappuccino please
![]() ps. Dopiero po przeczytaniu posta uświadomiłam sobie, że cos ze mną nie tak. Chyba trochę za dużo tego mam ale i tak nadal będę polowć na the balm mary lou i wycofany AOH z essence. Edytowane przez KujawiankA Czas edycji: 2012-09-19 o 21:22 |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast zaciekawił mnie ten Sephorowy rozświetlacz, może byłby podobny? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3019 |
|
szef wszystkich szefów
|
On w rzeczywistości jest brązowy?
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę ten cień!!! Jesteście okropne
![]()
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokazuj co masz
|
|
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Sasasasa
Moje zdanie od opublikowania postu się nie zmieniło, a dodam, że od tego czasu kupiłam Mary-Loumanizer i MACowy puder Snowglobe (wyguglajcie swatche naprawdę jest świetny )
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy własnie mówię, ze nic, bo od jakiegoś czasu staram sie kupować świadomie kosmetyki i jedyne co mi w tym momencie zalega to podklad EDM, bo okazał się nie trafiony z kolorem
Wszystko, co mi nie pasuje upycham mamie, albo koleżankom, zeby sie nie marnowało i mi nie leżało ![]() A na limitowanki Essence i Catrice zawsze się spóźniam :/ |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam Kochana, już Ci odpisałam i wyjaśniłam co i jak.Przychodzę do Was z takim zapytaniem ![]() czy nowy iced latte różni się od starego? na plus czy na minus?Moja mama pokochała ten lakier i mi go podbiera stąd też zaczął się nam baaardzo szybko kończyć a ja też go kocham i się tak zastanawiam, czy polować na starą wersję, czy nowa jest równie dobra.Proszę pomóżcie ![]() Aimee zazdroszczę Ci, u mnie masę rzeczy zalega bo zwyczajnie nie mam kiedy się tego wszystkiego pozbyć.
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powstrzymywanie się przed zakupem to bardziej kwestia finansowa i też kapryśność i odcień mojej skóry, bo zanim kupię pełne opakowanie to się proszę w drogerii lub zamawiam próbki. Więc rzeczy, które mi nie pasują [głównie pudry i podkłady] jest niewiele, bo są eliminowane dużo wcześniej. A jak już mi coś spasuje to się tego z uporem maniaka trzymam i modlę, żeby nie wycofali ![]() Moją miłością są natomiast tusze do rzęs i fakt, one mi zalegać potrafiły, dopóki nie zaczęłam ich upychać mojej mamie, bo jej jest wsio rawno, czego używa i jaki efekt daje, albo wrzucam do... Szafki w pracy Tak skończyły już dwa tusze Essence - jako takie awaryjne, gdy muszę poprawić makijaż po dziennej zmianie, albo wręcz go zrobić od zera po nocnej Swoja drogą mimo Waszych ochów i achów już nie potrafię się przekonać do tuszów Essence - w sumie miałam trzy i żaden nie był taki jak sobie wyobrażałam.Problem jeszcze mam duży z kremami, ale... One też lądują u koleżanki lub Mamy w zależności, która zgłosi chęć posiadania. Mnie większość drogeryjnych po prostu robi masakrę na twarzy i od jakiegoś czasu trzymam się aptecznych. Według niektórych niewiele się różnią, ale jakoś po nich nie mam zesypanej twarzy, a po innych już tak ![]() Nawet cieni do powiek nie mam za dużo, bo jak się przymierzam do innych to najpierw wertuję pamięć, czy nie mam czegoś podobnego i zawsze okazuje się, ze tak. I produkt wraca jednak na półkę. Lakierów u mnie też nie wiele, bo latem preferuję french, a zimą... Zimą się trzymam z uporem maniaka szarego, fioletu i granatu - a jak nie pasują to znowu sięgam po frencha jako ten najbardziej uniwersalny. |
|
|
|
|
|
#3028 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tym że ja nakupowałam jak jeszcze było lepiej w tej kwestii teraz rzadko się zdarza, ostatnio tylko z Cucubą zaszalałam ale na nią to się pół roku czekało. ![]() Cytat:
![]() Z zapychaniem twarzy jest faktycznie masakra a najgorzej idzie ogarnąć co konkretnie jest winowajcą ![]() Cytat:
![]() Ale może jakoś się zbiorę wreszcie i wrzucę na allegro albo wymiankę... Zazdroszczę Ci podejścia i ogarnięcia zbiorów.
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jest jedno ale... Mój poprzedni Nude Glam to był Hazelnut Cream Pie, a nie Iced Latte Nie miałam w starej wersji IL, więc chyba Ci niewiele pomogłam
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już i tak coś a z koloru jesteś zadowolona?jeżeli wygląda tak jak u buahhot na blogu, to znaczy, że nic się nie zmieniło ![]() http://lightblondhair.blogspot.com/2...ced-latte.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

Podkład ma stosunkowo gęstą konsystencję, jeśli tylko nie zacznie źle współgrać z moją skórą, w zimie może zachowywać się jeszcze lepiej. Dam zresztą znać za jakiś czas.

? Bo kupiłam odcień 103 i jest trochę za ciemny, chciałam teraz 100, ale chyba też będzie za ciemny

zwłaszcza, że piszesz, że bije na głowę górnopółkowce!

przepraszam Kochana, już Ci odpisałam i wyjaśniłam co i jak.