|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
ja tak samo .... nie pamiętam.. ![]() Cytat:
|
|
|
#1592 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj z rana byłam po raz setny na badaniach krwi, moczu i HBS.
Coraz gorzej znoszę te pobrania. Jak wróciłam to zjadłam jajecznicę i poszłam spać. Dopiero teraz czuję się ok. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mąż rozumie moje huśtawki emocjonalne i dolegliwości. Myślę, że dużo też dała ta szkoła rodzenia. Już np. wie ( ja zresztą też), że po urodzeniu łożyska znowu zaczynają zawirowania hormonalne i kobieta może być płaczliwa - także jest na to przygotowany.
|
||||||
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż też rozumie, jak wyszłam ze szpitala to sam powiedział, że mam nic nie robić teraz tylko "leżeć i pachnieć"
no wiadomo, że Klaudią się zajmuję i jakiś obiad zrobię, ale nic poza tym, ale córcia na tyle duża, że potrafi się też sama bawić
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
mebelki na razie beda biale bo nie stac nas teraz na nowe a mrza sie mi brazowe mamy taka dyza szafe stojaca i duzaaa umywalke z szafka do tego pewnie bialy kosz na bielizne i zastanawiam sie nad dodatkami dywniki i kubki w jakim kolorze
ps ona jest taka duza |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
marti wspolczuje przebojów z allegro
ja wlasnie wylicytowalam śpiwór do wózka http://allegro.pl/gruby-spiwor-do-wo...635317022.html tez nie pamietam co to orgazm..jakos nie potrafie sie skupic w czasie seksu jak mi brzuch lata jak jakas galareta..bo mały szaleje..poza tym strasznie mnie tam piecze po i to żadna przyjemnosc..no ale nic odbiję sobie po porodzie jak juz może dojde do siebie fasolka moj brzuch strasznie faluje annett zgadzam sie co do facetow..moj mąz ma takie myslenie, że proód to ogolnie nic takiego,(jego matka tak gada i babcia, ze teraz te kobiety takie ciamajdy, a kiedys to rodzilo sie w 5 minut), że wogole przesadzam, mowie mu , ze sie boje porodu a on, że ee tam czego tu sie bać i wogole mam wrazenie, że mysli ze przeciez sa wieksze problemy a ja sobie wymyslam.no nic bedzie ze mną przy porodzie to sam zobaczy może wtedy zmieni zdanie czy to takie prosteoczywiscie dba o mnie , kaze mi lezec, odpoczywac, caluje brzuszek, mowi jak to bedzie jak bedzie maly i widac , ze przezywa, ale koniec koncow wiadopmo , ze to na mnie spadnie ciężar bycia z dzieckiem non stop Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-09-20 o 13:30 |
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też to rozumie (a przynajmniej się stara) i jest cierpliwy i taki kochany i znosi to naprawdę dobrze.Jednak czasem podczas rozmowy potrafi mi wypomnieć,że ciągle mnie coś boli itd.Stąd wiem,że nie do końca potrafi się wczuć w tą sytuację.I nie wiem czy nie chce czy po prostu nie potrafi.A ja i tak jestem spokojną ciążówką bo nie mam humorów ani napadów płaczu i tym podobnych,nie wyżywam się na nim.Emocjonalnie wszystko jak przed ciążą.A że mnie napier.... kręgosłup? no co ja na to poradzę.po to go mam -mojego męża i przyjaciela - żeby mu się pożalić. Oczywiście dba o mnie.Nie pozwala sprzątać ani nic dźwigać,każe leżeć,po schodach idzie równo ze mną i trzyma mnie za rękę żeby mi się w głowie nie zakręciło.Ogólnie super.Do niego nie mam zastrzeżeń chodziło mi raczej o ogół mężczyzn.Nawet taki ginekolog.Odbiera setki porodów ale skąd on może wiedzieć JAK to boli... Ale i tak uważam,że każdy z nich powinien być chociaż jeden tydzień w ciązy....i to w III trymestrze Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-09-20 o 13:37 |
|
|
|
|
#1597 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte mamy ![]() ![]() łącze sie w bolach nieprzespanej spokojnie nocy, u mnie znow pachwiny dawaly mi znac,jakby mnie na kole rozciagali ![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte i spełnienia marzeń dla Filipka Cytat:
Cytat:
niteczka na worek sako jeszcze czekam maja czas do wtorku jeszcze z tego co pisali,ale chcialabym go juz na weekend,jak przyjdzie to wam pokaze tez mam dzis po poludniu sr czesc dziewczynki nadrobic Was,to wielka sztuka, wszystko przeczytalam,ale musze sie niedlugo zbierac,zeby isc z psami i przygotowac sie do wyjscia na sr co do cycochow,to mi z nieduzego C na D urosly,wiec szalu nie ma i juz na szczescie tak bardzo nie bola jak w pierwszych miesiacach, siary nie mam,a staniki chce kupic bawelniane ze dwie sztuki,ale to za jakis czas,bo moze jeszcze urosna tez nie znosze sie spozniac i jak na spotkanie jechalam to w jakis objazd i korek trafilam i 10 minut sie spoznilam,to nerwy mialam okropne w autobusie.W pracy to ja zawsze pol godz wczesniej, ale moj tz ma tak samo. On nawet jeszcze szybciej jest niz ja. Dzis np wstal o 8 i sie juz do pracy ubral, jedzenie spakowal i tak siedzial do 9.30 zeby wyjsc na 11! A jak chodzi na 16,to od jakiejs 12-13 juz jest do wyjscia gotowy. Bo on tak nie lubi na ostatnia chwile
|
|
|
#1598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też właśnie mam zamiar sobie odpuścić...za bardzo mnie to męczy w nocy. Jakoś te niecałe 3 miesiące wytrzymam ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
moj mnie tez kiedys wkurzyl z tekstem-ze niektore przesadzaja-ze jestesmy do tego przystosowane i sie uzalamy nad soba ze to tak boli.ze zolnierze ida na wojne traca rece nogi etc i zyja z tym.na co ja mu ze praktycznie 90% kobiet rodzi dzieci a kilka procent mezczyzn traci cos na wojnie i niech tego nie prownuje bo niektore rodza kilkakrotnie i musza to przezyc
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
hey! ::
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
ale ogolnie na moje bolaczki ciazowe wyczulony i jest pocieszycielem-nie moge narzekac.ja to wredna i nieznosna jestem na co on zawsze cierpliwie-ze ma nadzieje ze po ciazy mi przejdzie.
i pyta-Martus ale to naprawde tak boli(porod)na co ja mu zawsze-nie-udajemy z reszta sam zobaczy niebawem
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam ze spaceru i sierota stłukłam słoik w związku z tym biorę się za odkurzanie całego mieszkania w razie czego ![]() wczoraj mnie mąż drażnił i powiedziałam "ciekawe jak ja wytrzymam z dwoma takimi chłopami myślicie że się wkurzył |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Ja nie planuje porodu, bo zakładam że będę o wszystkim decydowała w trakcie w odniesieniu do tego jak wszystko będzie przebiegało. Nie chcę się nastawiać poprzez zaplanowanie sobie wszystkiego i potem będę się denerwowała, że nie idzie tak jak chciałam. Każdy poród jest inny i chyba nie jestem w stanie sobie tego racjonalnie zaplanować. Oczywiście zastanowić się nad niektórymi opcjami trzeba.
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
nielegalna gratulacje 7 miesiaca
![]() Micia super zdjecia,a jakie masz seksi cycusie Moja sesja pod znakiem zapytania, bo kolezanka miala w tym tyg zadzwonic, juz czwartek,a ona nic
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,że mój mąż nie zemdleje podczas porodu bo już drugi raz rodzić nie będę |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem może to tylko w filmach nie rodzilammarti heheh no niezle z tymi żolnierzami ja mojemu ciagle jęczę , ze mnie cos boli a nichby sprobowal to skomentowac to wie ze bedzie trzaskanie drzwiami, ryk i wyjde se na pół dnia wiec nie komentujena poczatku ciązy skomentowal to mu zrobilam scene, bo gadal wtedy , że czy byl ostatnio dzień , ze mnie nic nie bolało a ja na to-ale że co ?a on-bo ja widzialem keidys kobiete w ciązy i ona miala tyyyle energii (wow jedną babe widzial )..no ale mu pzreszlo bo jeszcze dwie jego kumplele sa teraz w ciązy wiec mu tez gadają jak się zle czuja to stwierdzil, że ja to jeszczze mało jęcze
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Hello dziewczynki - właśnie wróciłam z zakupów.. uff.. na tydzień mam spokój..
nadrobiłam was trochę i już tam zapomniałam kto co komu miałam napisać, więc robię zbiorczy post.. A propos pieluch - to właśnie kupiliśmy Pampersy 'New Baby' małe opakowania size 1 i duże opakowanie size 2 Odnośnie obiadu - też mam barszczyk i krokiety - Dekajka - smacznego ![]() A co do planu porodu - to ja spisałam, ale w ankiecie jest opcja "nie jestem pewna czy chcę" i najczęściej tę opcję zaznaczałam więc mój plan to taki trochę nie-plan.. ale.. Wyprawię tż do pracy zaraz i będę miała trochę czasu dla siebie i dla was
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-20 o 13:56 |
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dxis rano lezymy z tz w łózku i mowie ze po porodzie jeszcze mi piersi urosna a on--eee i tak Tymonek cale mleko wychlupie z nich i będa plaskie a ja nic cisza a on taki wystraszony--a nie mozesz zostawic na koncu troche mleka w srodku i przestac go karmić , żeby one troche takie duże zostaly ![]() tak kurde zamrożę sobie cycki
|
|
|
|
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak przyszło mi do głowy - jak będziecie mieli ochotę to możemy sobie porobić takie zdjęcia w plenerze z partnerami. Ja większość zdjęć mam w ujęciach gdzie jestem sama. Mało mam zdjęć gdzie jesteśmy razem. My zrobimy Wam, a potem Wy nam. To taka luźna propozycja ( oczywiście do innych dziewczyn też), która właśnie przyszła mi do głowy. |
||
|
|
|
#1612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żarty żartami,oni tam będą po to by nas wspierać.Mam nadzieję,że o tym nie zapomnę.Dla niego to też będzie nowa,stresująca sytuacja... |
||
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja szczeze mowiac nie mam zadnych zabawek....sama nie wiem czemu, chyba mi sie wydaje ze dostaniemy oj glupia ja glupia ![]() A z tym zolwikiem.....jakos nie sadze zebym powiedziala komus zeby kupil , za 100zl?? troche duzo..... chyba ze szczeze jak ktos zapyta, to powiem zeby skladke zrobili i juz ![]() Dzis znowu sie zle czulam.... w ogole ten czas do poludnia dl amnie ostatnio nie do zniesienia, juz mi sie plakac chce tak mi slabo, 2minuty stoje i juz mi dziwnie, zle, slabo.... ajjj :/ a potem po poludniu przechodzi. Ciekawe czy to cisnienie czy co, w pon wizyta, o wszystko sie wypytam.Zycze powodzenia na dzisiejszych wizytach i gratuluje nowych tygodni ![]() Jedziemy do warszawki zalatwic pare spraw i zobaczyc nowa wersje koolorystyczna wozeczka ) stwierdzilam ze nie musze isc do ki9na, niech idzie tz z kolegami jak mu tak zalezy.... a potem uswiadomilam sobie ze ja glupia!! kiedy ja do kina pojde nastepnym razem? wiec bedzie i kino wydamy pewnie znow full kasy i jak wrocimy to bede miala depresje.... a trudno
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Oki zmykam kochane bo zaraz przyjedzie to moje szczęście a później chyba pojedziemy jakieś auto oglądać.Musimy mieć większe,niestety
Miłego popołudnia |
|
|
|
#1615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mam nadzieje ze sie jakos polubownie dogadacie |
|||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
no obiadek zjedzony, pomidorówka i tosty z serem
teraz idziemy się z córcią przewietrzyć, bo ładne słoneczko u nas i jutro też jak ma urlop i za długo w domu siedzi, to czasami mi działa na nerwy, ale jak w pracy tak długo to też źle... dogodzić babie jeszcze w ciąży
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
a ja mam tak samo- jak go nie ma źle... jak jest jeszcze gorzej i jak tu dogodzić
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do sexu... no boli mnie troche i wogóle tak dziwnie jest ... tak samo zamierzam sobie odbić już po porodzie jak dojde do siebie ![]()
|
|
|
#1620 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
z wieści od madzius90: nadal dostaje fenoterol w kroplówce i jeszcze jakieś lekarstwa, na ktg wyszło kilka skurczów, ale tak to się nie pojawiają. Bartuś wierci się jak szalony, szczególnie na ktg, a Madzia ma już dość ![]() Jutro będzie ją badał ordynator i zdecyduje co dalej robić. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby wszystko było okja teraz jadę do zusu dowieźć zwolnienie ![]() jak wrócę to trochę ponadrabiam Was kobitki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

i jak skończę to też coś zjem, bo z pełnym żołądkiem to na pewno nie umaluję paznokci
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

za wizyte mamy

teraz idziemy się z córcią przewietrzyć, bo ładne słoneczko u nas
a ja mam tak samo- jak go nie ma źle... jak jest jeszcze gorzej i jak tu dogodzić