|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
![]() a skąd jesteś? bo na Czechy to mi narazie nie podrodze
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym przygarnęła isankę w sumie, tylko pytanie czy to się opłaca, z wysyłkami itp, nie wiem jakby to wyszło
![]() a drożdże ostatnio wywaliłam kilka kostek, bo miałam zamiar pić i stchórzyłam i w końcu się ich pozbyłam
|
|
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Dum pugnas victor es Czas edycji: 2012-09-20 o 13:23 |
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Alterra bezzapachowa, Garnier VR i testowanie płukanki lipowej. Na końce BDFM i jedwab. Czekam na efekty
![]() I skończyła mi się odżywka z GK (do farbowanych z płynnymi kryształami i keratyną), a więc czas kupić nową. Zastanawiam się czy Garnier AiK mi podejdzie, ale wtedy z protein w pielęgnacji zostanie mi Kallos latte chyba tylko
|
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
może wyjaśnie do czego zmierzam
dużo mowi się w sporcie o odpowiedniej dawce białka dla biegaczy, dla kulturystów / inne proporcje są przy diecie redukcyjnej, inne przy diecie na tzw. 'masę' ciekawa jestem jaka ilośc białka w diecie jest najlepsza dla włosów ![]() zawsze coś muszę namotlac ![]() bo skąd wiemy kiedy to już niedobory, a kiedy jeszcze 'norma' ?
Edytowane przez Dum pugnas victor es Czas edycji: 2012-09-20 o 13:31 |
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to ja też dołączam się do wątku
Nie bardzo mam z kim pogadać o moich zmaganiach to może przynajmniej na forum wyżyje się
|
|
|
|
#2797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hulaj dusza, piekła nie ma
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
Siedze w Brnie i podejrzewam, ze do Brna blizej niz do miejsca zamieszkania
![]() Jesli nie masz nic przeciwko czekaniu, to 13go albo 14(weekend) powinnam byc w Katowicach. Ewentualnie moge sprawdzic jak tutaj wysylka kosztuje. Sorry Dinulka, Alex byla pierwsza. No chyba, ze znowu te Katowice Ci pasuja? |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
hej burrito ;D
a ja nałożyłam hegron po raz pierwszy jako odżywkę, tak z ciekawości czy nadaje się i dodałam jedwab i mleczko pszczele i all in one. Ale wolę ją jako myjadło, co to za konsystencja w ogóle na odżywkę? ![]() ps. znacie kosmetyki AA eco? Żel do twarzy bardzo polecany na przykład, myślę czy kupić czy wrócić do olejków BU |
|
|
|
#2800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dlatego liczyłam na odbiór osobisty. Jesli jednak jakaś dziewczyna będzie chciała żebyś jej wysłała to śmiało to zrób jak Ci jednak zostanie jakaś Isana do tego 13-14-ego to ja chętnie w Kato odbiorę
|
|
|
#2802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nadmiar białka w diecie nie jest dobry, a nawet bardzo szkodliwy, chodzi tu raczej o to jakie białka spożywamy, a nie ile. Zbyt wiele białka bardzo obciąża wątrobę, gdyż w wyniku deaminacji powstaje ultra toksyczny mocznik, neutralizowany do amoniaku i transpotrowany do nerek. Mówiąc po ludzku - uważaj z białkiem bo zaczniesz "czuć" gdzie masz nerki, szczególnie jeśli chodzi o diety typowo białkowe ( z jednoczesną redukcją węglowodanów), gdzie w wyniku nadwyżki azotu dochodzi do zakwaszenia organizmu. Czuję się zobowiązana ostrzec, gdyż sama tego doświadczyłam. Najważniejsza jest równowaga między wszystkimi składnikami, a przedewszystkim nalezy pamiętać o weglowodanach, bo to główne źródło energii dla każdej komórki organizmu, a mózg ma już metabollizm tylko i wyłącznie glukozowy.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-09-20 o 13:58 |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
łącze sie w bólu
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)[/COLOR]Tak, ale wolę wersję "pieróg", tak swojsko brzmi ![]() Chyba włączył mi się efekt placebo, bo niemożliwe, żeby wierzbownica już działała.
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-09-20 o 14:31 |
||
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak zaczynałam ćwiczyć i się odchudzać to podobno miałam minimalną ilość białka w diecie. A to dlatego, że jestem wegetarianką, poza tym wielu potraw nie lubię i miałam w diecie praktycznie same węglowodany
|
|
|
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi mi o to czy ktoś już odkrył 'optymalną' ilośc białka w diecie na kg masy ciała, taką, która będzie najlepsza tak dla całego organizmu jak i dla włosów |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się w bulu i nadzieji (na lepsze mniej krwawe jutro)
![]() Przeglądam przepisy i walnę sobie dziś zapiekankę makaronową ze szpinakiem, o. Miód wielokwiatowy na włosy może być? Z tym, że on jest taki dziwny, pogrudkowany. Jestem u TŻ to chcę chamsko sobie poeksperymentować z udziałem jego kuchni
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
chyba może
wiecie co, to jest skład micela AA Skład: Aqua, Propylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 188, Polysorbate 20, Sodium Hyalronate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, PEG-12 Dimethicone, Panthenol, Tetrasodium EDTA, Allantoin, Parfum Durvillea Antarctica, Citric Acid (27.07.2009) czy widzicie w nich coś, co mogło spowodować mi pogorszenie się cery czy to przypadek? Patrzę te substancje z kosmopedią i w sumie nic mnie nie zaniepokoiło, wszystko niby bezpieczne? ps. niezła zabawa z tym analizowaniem składów trochę czasochłonna, ale daje satysfakcje ![]() tak, CP zawsze zapominam jaką ma pełną nazwę ![]() |
|
|
|
#2811 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak się cieszę, bo jest go coraz mniej ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze to jednak dieta bez mięsa jest ciężka. Mnie do niego nie ciągnie co prawda, ale samo to, że nie ma się wtedy wielu źródeł białka, że w restauracjach czy na grillach jest gorzej coś zjeść, wydaje mi się, że też latwiej tyć właśnie bez owego białka, bo białko z nabiału powinno być ograniczone jednak. Ale nie żałuję.
|
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Miód wielokwiatowy najlepszy. I w smaku i na włosy
Teraz wspomagam falowanie się moich włosów i na noc zawijam w jednego-dwa niskie ślimaki, fajne efekt jest na moich włosach zwłaszcza w duecie z odrobiną kakaowego kremu (dzięki dziewczyny za polecenie! )
Edytowane przez CrimsonGhost Czas edycji: 2012-09-20 o 15:13 |
|
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
naszło mnie by zrobić macerat z orzechów włoskich. To już za późno? jak gdzieś jest przepis to dajcie linka.
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mało kto posiada tak wymagający ryjek jak mój
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak faktycznie moge go obwiniać?
kurde na początku po jego użyciu pogarszala mi się cera. potem odstawilam i używałam do oczu, a ostatnio znow na twarz i nic sie nie dzialo. dziwna mam cere ;d
|
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) więc z nią zmieszam. Wieczorem przystąpię do działania
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnicie mi co było nie tak ze składem Liliputz? Dziś zmyłam olej reszteczką tego i ach... jak to się pieni...
w porównaniu z Johnsonem, z którym się lekko męczę zaczęło mnie kusić, by znów kupić Lili.
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2820 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to był ulubiony szampon Izus
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

)