Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 16:02   #181
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

oliwka
Stary 2012-09-20, 16:03   #182
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć,i !

...no troszkę głupio z tymi nazwiskami....

.......ciąża jest też dobra na ..naiwność,po niej też zaraz przejdzie....

.....oj trudna decyzja,ja np.rozchorowałam się w poprzedniej ciąży mocno-zapalenie oskrzeli-a byłam 2 tyg.przed porodem,dostałam antybiotyk ale przed zażyciem skonsultowałam to z ginem....(w sumie to zrobiła za mnie to położna).Ale czekanie też jest niebezpieczne.....
a konsultowałaś to ze swoim ginem?
nestelle Konsultowałam ale się "trochę" zdenerwował jak mu powiedziałam, że mi ten rodzinny usg zrobił, że na jakiej podstawie i później jak mu powiedziałam co mi przypisał i jak to powiedział że mogę ale lepsze będą domowe sposoby syrop z cebuli itp. A ja się też zdenerwowałam jak mi ginekolog zaczął że na co mi ten usg robił i w ogóle że zapomniałam dodać że tam jest ten dexibuprofenum. Ale ginekolog dodał że najważniejsze dla mnie jest teraz zdrowie moje i dzidziusia podał mi że jak jeszcze będzie się utrzymywała gorączka mam kupić sobie efferalgan z witaminą c, i ewentualnie brać rutinoscorbin.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
nawet nie mów, też mnie czeka tam wyprawa pociągiem... chyba uświerknę w tym pociągu...

a ja bym nie brała, tyle konowałów na świecie że jednak zasięgnęłabym drugiej opinii, na gorączkę paracetamol. Ibuprofen uszkadza płód i są na to badania.

Podziwiam za... hmm optymizm poznawczy, po takich doświadczeniach pełna wiara w lekarzy. Aż dziw bierze, poza tym antybiotyk jedno, ibuprofen drugie.
ObserwujeCie dlatego nie biorę i raczej nie wezmę wcześniej spróbuję paracetamol czy apap niż to.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Słyszałyście o Dzienniczku Ciąży? Prowadzicie go może?
Zastanawiam się nad jego zakupieniem. Myślę, że byłaby to fajna pamiątka tym bardziej, że jestem jeszcze na początku ciąży.
Wrzucam Wam przykładowy link http://www.brioko.pl/dzienniczek-ciazy.html
czarny flamaster dziękuję właśnie szukałam czegoś takiego ja uważam, że to super sprawa już wiem gdzie kupić i jak to się nazywa
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:11   #183
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
mija mi 13 tydzień z maluszkiem jak na razie wszystko ok rozwija się ma 63 mm,serduszko bije jak szalone.
i witaj!!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w takiej mitologii ciąża to lekarstwo na wszystkie dolegliwości, na cerę, bolesne @, migreny, nie wiem co jeszcze "mądrego" słyszałam, ale bardzo popularne jest stwierdzenie "po ciąży Ci przejdzie"
uwielbiam to. jak bylam nastolatka to mowili, ze 'jak znajde chlopa to tradzik minie'

Cytat:
nawet nie mów, też mnie czeka tam wyprawa pociągiem... chyba uświerknę w tym pociągu...
moze stan torow sie poprawil od maja. zycze Ci tego...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:23   #184
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Polecę wam też ten artykuł mam nadzieję, że nie będzie wam potrzebny ale w razie "w" na przyszłość lepiej wiedzieć.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:25   #185
klementyna1
Zakorzenienie

LAski wyluzujcie od godziny czytam Wasze posty, patrze o już tylko strona, doczytałam cieszę się, patrze a tu już 6;p Az mnie głowa rozbolała, ale dotrwałam do konca

Byłam dzis na szkoleniu i w odwiedzinach u moich dzieci w przedszkolu, na co moja ulubienia do mnie: "Kiedyś Pani taka wielka nie była" Mysłałam, ze pekne, tym bardziej, że ostanio byłam u nich tydzien temu więc to kiedyś zabrzmiało jak za czasów prehistorycznych. Ale fakt, że brzuch mi wywaliło ostatnio.
Co do nadzerki, to nie jest jedymy powód zwolnienia, poprostu powiedziałam, że się zle czuje miewam bóle i kilka innych dolegliwości itp i lekarka sama mi zaproponowała l4.
Mnie do pomidoroówki nie ciagnie za to gar ogórkowej dzis stworzyłam, a zaraz ide na wyrko trochę. bo sie dzisiaj kiepsko czuję. Nie pamiętam o czym tam pisałyscie już, bo musiałam czytac 12 stron :noniewiem; szalone....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:27   #186
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
na co moja ulubienia do mnie: "Kiedyś Pani taka wielka nie była"
dzieci sa obledne.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:37   #187
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
"Kiedyś Pani taka wielka nie była"
dobre

my dziś na zakupach oglądaliśmy jakiegoś ciucha, i mąż mówi "no ładne, ale zmieścisz się w to za miesiąc?"
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 17:19   #188
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
alez dobry wzrok

tych petow bym nie zdzierzyla... mnie wszystko teraz smierdzi, a papierochy to juz w ogole...
moja mama teraz popala (tak sie denerwuje moja ciaza same wymowki). jak byla u nas to dwa razy dziennie smieci wyrzucala....
Ja byłam nałogową palaczką od 17 lat (!), a jak zobaczyłam 2 kreski, przestałam palić (no przyznam się, przez kilka dni jeszcze od czasu do czasu "ściągałam macha" od TŻa ) a w tej chwili wręcz mnie odrzuca od tego smrodu...
TŻ też właśnie rzucił, jestem z Niego dumna Nie pali prawie tydzień, mam nadzieję, że da radę

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
mój syn ma w klasie Mariette,Walentyne,Allana ,...a w szkole Samanty,Nicole,it,zna jeszcze Mieszka,Ersina....
Jakie to ostatnie imię??

Cytat:
Napisane przez barbara_barbie Pokaż wiadomość
Bylam dzis w tesco, w przecenionym koszu, bylo duzo bielizny, w tym stanik, za 7,50 z 45 zl, patrze, nie zniszczony, wszystko z nim okej, to mowie biore, co z tego ze rozmiar 70 D, jak jeszcze mi cycki napuchna to bedzie akurat wracam do domu, z ciekawosci przymierzam, a on idealny! :O w nim nic mi sie nie wylewa, jak we wczesniejszych zakupionych miesiac temu, normalnie wygoda jak siemasz! w szoku jestem, ze z 70 B zrobilo mi sie 70 D....
Ja nawet nie będę na razie sprawdzać nowego rozmiaru moich cycków, ale są ze 2x większe... dziś nie dopięłam płaszcza w klatce piersiowej...

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
O, zaraz obejrzę!

Cytat:
Hej dziewczyny, czy mogę dołączyć do waszego grona
Napiszę na wstępie że obecnie mija mi 13 tydzień z maluszkiem jak na razie wszystko ok rozwija się ma 63 mm,serduszko bije jak szalone.
Kolejna wizyta 10.10 teraz tylko patrzeć jak brzuch będzie rósł

Termin mam na 22.03 (dzień urodzin mojego Tżta )
Hello!
Ja też mam wizytę 10.10.wymienimy się wrażeniami
Tylko ja bez usg wtedy.

Cytat:
w takiej mitologii ciąża to lekarstwo na wszystkie dolegliwości, na cerę, bolesne @, migreny, nie wiem co jeszcze "mądrego" słyszałam, ale bardzo popularne jest stwierdzenie "po ciąży Ci przejdzie"
Ooo, super!!!! Czyli pozbędę się nadciśnienia, alergii, może jeszcze schudnę
Cytat:
Zastanawiam się nad jego zakupieniem. Myślę, że byłaby to fajna pamiątka tym bardziej, że jestem jeszcze na początku ciąży.
Wrzucam Wam przykładowy link http://www.brioko.pl/dzienniczek-ciazy.html
Prowadzę dzienniczek, jest to zeszycik zwykły, w którym sama robię notatki Byłam w empiku, obejrzałam te dzienniczki i stwierdziłam, że nie wydam na to tyle kasy

Cytat:
dobre

my dziś na zakupach oglądaliśmy jakiegoś ciucha, i mąż mówi "no ładne, ale zmieścisz się w to za miesiąc?"

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Krakowianki!
Natknęłam się na taki link:
http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-w-krakowie-1
Może się przyda Wam
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:19   #189
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
i witaj!!!

moze stan torow sie poprawil od maja. zycze Ci tego...
Chyba nie, jedzie się od nas 9 h ale już chyba wolę pociągiem jechać, bo jak za długo siedzę w aucie to mnie plecy bolą

Cytat:
dobre

Stary 2012-09-20, 17:27   #190
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
dzieci sa obledne.
Dziecko prawdę Ci powie...
Mój wtedy 5 letni kuzyn zapytał moją ciotkę czy ona też ma w brzuchu dzidziusia (jego mama była wtedy w ciąży) na co ona zmieszana że nie...
Mały na to: to dlaczego jesteś taka gruba?
No i co tu dziecku odpowiedzieć?

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:54   #191
Dragusia88
Zakorzenienie

halo. Siedze juz w pociagu powrotny i znowu dojezdzam do gliwic hehe. nie nie pojecjalam jesc ale piszecie non stop o kedzemiu to i mi sie chce. Zjadłam frytki i wiesmaka hehe. Witam nowa mamusie. Co do doriana sliczne imie ale tztowi sie nie podoba bo moj byly tak sie nazywal. Trudno. Probki z jonhsona tez zamowilam juz drugi raz.ostatnio rok temu ale wtedy sie nie przydaly.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 18:05   #192
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Malpka tak od dziś biorę, przed chwilką rozmawiałam z mamą bo prosiłam ją o konsultacje z jej ginekologiem i potwierdziła żebym lepiej tego seracilu nie brała jak będzie gorączka powyżej 37,5 mam wziąć paracetamol, a póki co domowe sposoby i ten syropek właśnie mam brać.

Póki co siedzę z nogami w misce z wodą z solą kuchenną Wyciąga podobno chorobę news od kuzynki tż która w 2 ciąży co miesiąc była chora bo łapała wszystko od synka który przynosił choroby z przedszkola i ona z pracy.

Aaa i ginekolog mamy powiedziała, żeby kupić jeszcze sobie wodę morską w aptece, i na przeziębienia w ciąży super sprawa podobno.
........
ale i tak uważaj na siebię...czasem zaczyna się od katarku lub drapania w gardle ....a potem ....
Cytat:
, "Kiedyś Pani taka wielka nie była" .
......
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Jakie to ostatnie imię??
Ersin -normalnie, no nie słyszałaś....co drugi dzieciak ma tak na imie
Stary 2012-09-20, 18:09   #193
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro juz rozmawiacie o imionach, to my z TZ, nie moglismy sie wogole dogadac... On chcial takie jakiego ja nie uznawalam, a moje propozycje wogole mu nie pasowaly W koncu dogadalismy sie DZiewczynka Izabela, Izka, a chlopiec Damian, Damiaś co do drugich imion jakos sie juz dogadamy
Moja wymarzona Izunia fajnie jakby to imie pojawiło sie na wątku, bo z mojej strony może się pojawi ale raczej nie na wątku 2013

Cytat:
Ja tez mam jedno imie Ale TZ chcial dac chlopcu na imie po tragicznie zmarlym ojcu, a ja mu doradzilam, ze lepiej bedzie jak da na drugie... I tak postanowilismy ze beda prawdopodobnie po dwa imiona i dla chlopca i dla dziewczynki, dla chlopca bo ojcu TZ, a dla dziewczynki po mojej babci, z ktora bardzo bylam zwiazana...
Moje dziecie będzie mieć na drugie po TŻta tacie, a gdyby była dziewczynka to po mnie bo TZ tak chce a mi to nie przeszkadza

Cytat:
ja ,na serio mam gdzieś czy imie często występuje czy nie...jeśli wiem ,że to jest "TO" to musi być ...tak miałam z Kubusiem ....imie podobało mi się już przed ciążą, a w ciąży od kiedy się tylko o niej dowiedziałam-nazywałam fasolkę Kubusiem-bez potwierdzenia płci...bo mój Kubuś jest jedyny w swoim rodzaju...
Mam Ninkę-no to akurat jest rzadsze imię.... a teraz zastanawiam się nad Antosiem-Mikołajem(tylko jak słyszę mikuś -to ciary mi przechodzą...więc nie wiem),Tymonem,Michałem... ach nie wiem chyba to pierwsze....
Imie to kwestia gustu,i czasem można popełnić gafę krytykując lub ta niezręczna cisza po pytaniu "a podoba wam się imię...." ,ja mam uczulenie na Nicolę(przykro mi jeśli któraś poczuje się dotknięta),
mój syn ma w klasie Mariette,Walentyne,Allana ,...a w szkole Samanty,Nicole,it,zna jeszcze Mieszka,Ersina....
Ja nigdy nie mówie że mi się jakies nie podoba, ale mówie te które są często spotykane bo takie jest dla mnie skreślone. A walczyłam z TŻ o Antosia dopuki nie zobaczyłam ile tych Antosiów jest teraz, dla mnie ma to ogromne znaczenie, a skoro dla Ciebie nie to lepiej bo masz wiekszy wybór
a jedyne imiona na które mam uczulenie to Oliwia i Julia, i nie dlatego że mi się nie podobają bo sa bardzo ładne, ale otaczają mnie z każdej strony

Cytat:
ludzie w ogóle są dziwni i tak pragną inności,że czasami krzywdę robią swoim dzieciom...
..ja nawet spotkałam się z tym ,ze zamiast do mnie zwracać się Natalia mówili "nataliiii","nati"... . ciarki mnie przechodziły...
Gdyby tylko"niezwyczjne"imię równało się z niezwyczajnym życiem....wszystkie brajany,dastiny ,pamele ...
Moja siostra ma Pauline i kiedyś babcia mówiła na nią Paula więc zawsze zwracała uwagę "bo Paula to jest krowa.. a to jest Paulinka" teraz teściu powiedział na jej Milene, Milka no to mu dała popalić

Cytat:
odnośnie Teściowej. moja w sumie jest w porządku, tylko tak się nastawiła na wnuka/wnuczkę, że chce dotykać mojego brzucha (którego prawie nie mam, a na pewno nie wygląda na typowy ciążowy), a mnie to strasznie drażni i próbuję się nie dawać, odsuwać albo co. ostatnio powiedziałam, że to mój brzuch. usłyszałam, że wnuczę - jej, no owszem, dlatego pokazujemy zdjęcia z USG, ale brzuch jest MÓJ. nawet moja mama go nie dotyka, nikt poza mężem i tak niech zostanie. już dziś powiedziałam mężowi, że sobie kupię koszulkę ciążową z napisem na brzuchu "nie dotykać" i będę w niej chodzić do jego rodziców.
Ja wogole nie lubie jak mnie ktoś dotyka, dość oschła jestem jesli chodzi o dotyk oczywiście oprócz TŻ i wydawało mi się normalne głaskanie brzuszka ale teraz nie wyobrażam sobie żeby ktoś mnie po nim głaskał oprócz TŻ
tak samo jak moja siostra karmiła piersią przy najbliższej rodzinie czyli ja, mama, tata, brat a ja sobie nie wyobrażam nawet przy niej.. wiem że to normalne ale dla mnie to jest zbyt intymne i boje się że jak ktoś bedzie chciał mi w tym pomagać itp to będzie mnie tak krępować że odpuszcze wogole karmienie
z natury nie jestem wstydliwa ale to mnie krępuje strasznie

Cytat:
Napiszę na wstępie że obecnie mija mi 13 tydzień z maluszkiem jak na razie wszystko ok rozwija się ma 63 mm,serduszko bije jak szalone.

Agatko miałam CIe pytać na staraczkach czy nie chcesz tu do nas dołączyć, ale już jesteś

Cytat:
Wczoraj mi rodzinny przypisał Seractil 200mg dexibuprofenum, nie wiem czy brać czy nie ginekolog mówi że mogę, czytałam że ibuprofenu i pochodnych nie powinno brać się tym bardziej że seractil powyżej 6 mc jest zabroniony a wcześniej dozowolony wyjątkowo po konsultacji z lekarzem. Rodzinny powiedział mi że to bezpieczne, znowu dostałam gorączki 37,4. Sama nie wiem co robić Czy brać te tabletki czy czekać na cud pod kołdrą z domowymi sposobami Dziś mam drugi dzień gorączkę ale tak mi się podnosi po południu.
wiem że już podjęłąś decyzje, ale gdyby się działo coś wiecej to pamiętaj że na większości leków pisze że dozwolono po konsultacji z lekarzem. Ja tak mam np z nystatyną a wiadomo że w ciąży się ją stosuje, tak samo z acardem

Cytat:
Dotychczas większość materiałów informacyjnych dopuszczało krótkotrwałe stosowanie NLPZ u kobiet w I i II trymestrze ciąży, jednak przekonanie to zostało poważnie zakwestionowane przez wyniki badań, które zasugerowały, że stosowanie NLPZ w pierwszych 20 tygodniach ciąży zwiększa w znacznym stopniu ryzyko poronienia.
Praca Nielsena, która ukazała się w British Medical Journal w roku 2001 jako pierwsza sugerowała, że stosowanie NLPZ w tym właśnie okresie prowadzi do dwukrotnego wzrostu ryzyka poronienia. Ma to o tyle rosnące znaczenie, że znaczna ilość NLPZ (aspiryna, ibuprofen, diklofenak, naproksen, metamizol) dostępnych jest w sprzedaży bez recept, co zwiększa ryzyko nieświadomego zażycia leku przez samą kobietę.
Z badań na zwierzętach wynika, że możliwy mechanizm poronnego działania NLPZ jest związany z hamowaniem przez tą grupę leków syntezy prostaglandyn, które uczestniczą w prawidłowej implantacji zarodka. Synteza prostaglandyn jest hamowana przez NLPZ.
Jest dużo wyjątku bo gdyby nie acard-aspiryna możliwe że znów bym # więc w moim przypadku własnie ona mnie chroni, ale potocznie bez powodu wiadomo że jest szkodliwa Ja wybralam mniejsze zło czyli możliwość komplikacji które są naprawdę małym procentem niż następne #

aa dziewczyny tu macie stronkę o stronkach tych do próbek
http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:11
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:11   #194
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Ersin -normalnie, no nie słyszałaś....co drugi dzieciak ma tak na imie
Aaaa, Ersin! No pewnie, u mnie na osiedlu ciągle tak wołają...

Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:13   #195
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Jestem mile zaskoczona... jak na gratisy fajne jest...
Nawet dwa piwa bezalkoholowe (pisze 0,00%) dali :Hahaha:
oprócz tego smoczek, dwa papersy, opakowanie chusteczek sensitive, pluszak (niebieski ), krem do suchej skóry, krem na rozstępy...
http://imageshack.us/a/img839/8099/sam4188.jpg <--o taki pakiet
Ale super też taką chce!
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
do roboty!

w mojej ksiedze o ciazy wyczytalam wczoraj, by robic sobie owocowe smoothies, dodaja energii i dostarczaja witamin

No wiec wlasnie ukrecilam sobie drinka, zajelo to 3 minutki... pycha

kilka mrozonych truskawek, pol banana, troche soku pomaranczowego, najlepiej swiezo wycisnietego, kilka lyzek jogurtu i lyzka miodu (moj maz jest pszczelarzem hobbysta, wiec pysznego miodu, prosto od pszczolek mamy w zapasie )
Ale smaka robisz mmmmmmmm

Cytat:
Ja nawet nie chce sie wypowiadac nt mojej tesciowej... jest okropna! Urwalismy z nia kontakt... ogolnie, jak przegiela, po calosci, ale to dluga historia... ale pamietam, jak po slubie, mowila mi, ze FACETA TRZEBA PRZETRZYMAC JAK DOCHODZI [Boże, wyobrazam sobie o co jej wtedy chodzilo, na siłe przetrzymac "do konca"] Ze w moim wieku, to ja powinnam miec juz 2ke dzieci [ona ma 5ke, z czego pierwsze urodzila majac 16 lat drugie 18, iitd itd...] No i ze ona chce dziewczynke, Angelika ma miec na imie, bo zawsze marzyla o Angeli.... Żałosne to bylo, takie wymuszane. Ale teraz mamy od niej spokoj, chociaz mam przeczucie, ze nie wytrzyma, i bedzie chciala przyjsc po porodzie, pogodzic sie, i zobaczyc malego/małą... a w zyciu!! Nie wybacze jej jak nawyzywala mnie, oraz probowala mojego TZ przeciwstawic przeciwko mnie, a on powiedzial zeby sie nie wtracala w jego zycie. Żal....
o masakra! wspólczuje teściowej

Cytat:

Imie to kwestia gustu,i czasem można popełnić gafę krytykując lub ta niezręczna cisza po pytaniu "a podoba wam się imię...." ,ja mam uczulenie na Nicolę(przykro mi jeśli któraś poczuje się dotknięta),
Ja w swojej pracy zauważyłam i nie tylko ja ale moi współpracownicy też, że taka dziwaczne imiona bardzo często daje się dzieciom w rodzinach dysfunkcyjnych i patologicznych. Rodzice w ten sposób chcą się dowartościować dając takie "unikatowe" imię jak: Samanta, Pamela, Brajan, Wanessa itd. Nie mówię, że tak jest zawsze i mam nadzieję, że żadna z Was nie poczuje się urażona.

Cytat:

Witaj

Cytat:
Byłam dzis na szkoleniu i w odwiedzinach u moich dzieci w przedszkolu, na co moja ulubienia do mnie: "Kiedyś Pani taka wielka nie była"
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:15   #196
Sunshine833
Raczkowanie

Cześć Kochane,
No to mnie nie było...ponad 2 tygdonie...nieprzewidzian e wakacje u rodzinki i bałam się wrócić...i zobaczyc co tu zastanę...O MÓJ BOŻE...spodziewałam się, że będzie dużo do nadrobienia, ale że będzie drugi wątek to nie spodziewałam się poddaję się bez bicia za chiny ludowe nie nadrobię zaległości...

króciutko opiszę co u mnie...chyba w sumie ok, bez mdłości i innych dolegliwości dalej, a już kończę 12 tydzień więc mam nadzieję, że niespodzianek żadnych nie będzie...jedyne co to dwa dni temu brzuch zaczął mnie dość mocno bolec, i pobiegłam do lekarki ale ponoć wszystko ok...ale dostałam profilaktycznie Duphaston doustny 2 x dziennie...i teraz mam tak, że jak leżę w łóżku to jest ok, a jak trochę pochodzę to znowu mnie boli....tłumaczę to sobie rozrastającymi się narządami w przyszłym tygodniu ide na prenatalne...i to jest chyba najbardziej stresujące badanie ze wszystkich w trakcie ciąży...przynajmniej dla mnie jak narazie - tak z ciekawości ile u Was trwało to badanie??????

przytylam 2kg nawet majtki są za ciasne powoli bo jakos tak mnie wzdyma...stosujecie jakieś specjalne ciążowe czy po prostu kupujecie o rozmiary większe??

i to tyle w skrócie...i błagam opanujcie się z tym pisaniem bo nawet zaglądając tu codziennie będę miała problemy z byciem na bieżąco
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:19   #197
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie prowadze i nie planuje mam tyle zajęć że i tak bym nie pamietała o nim

Cytat:
Aaa i ginekolog mamy powiedziała, żeby kupić jeszcze sobie wodę morską w aptece, i na przeziębienia w ciąży super sprawa podobno.
woda morska to na katar my używamy tez i u Julki i ja sama u siebie

Cytat:

Byłam dzis na szkoleniu i w odwiedzinach u moich dzieci w przedszkolu, na co moja ulubienia do mnie: "Kiedyś Pani taka wielka nie była"

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziecko prawdę Ci powie...
Mój wtedy 5 letni kuzyn zapytał moją ciotkę czy ona też ma w brzuchu dzidziusia (jego mama była wtedy w ciąży) na co ona zmieszana że nie...
Mały na to: to dlaczego jesteś taka gruba?
No i co tu dziecku odpowiedzieć?
my kuedys idziemy a Julka krzyczy mamo patrz jaki gruby pan ja mówie po cichu "dobrze chodz" i nawet sie nie oglądałam a ona nadal krzyczy "ale popatrz jaki gruby pan " w takich sytuacjach człowiek by sie zapadł pd ziemie z dziećmi nigdy nic nie wiadomo
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:29   #198
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
tak z ciekawości ile u Was trwało to badanie??????

przytylam 2kg nawet majtki są za ciasne powoli bo jakos tak mnie wzdyma...stosujecie jakieś specjalne ciążowe czy po prostu kupujecie o rozmiary większe??

i to tyle w skrócie...i błagam opanujcie się z tym pisaniem bo nawet zaglądając tu codziennie będę miała problemy z byciem na bieżąco
Dłuższe niz standardowa wizyta - ja wiem samo badanie koło 10-15 minut plus rozmowa tłumaczenie - góra 25 min.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
my kuedys idziemy a Julka krzyczy mamo patrz jaki gruby pan ja mówie po cichu "dobrze chodz" i nawet sie nie oglądałam a ona nadal krzyczy "ale popatrz jaki gruby pan " w takich sytuacjach człowiek by sie zapadł pd ziemie z dziećmi nigdy nic nie wiadomo
hehehe a pan to słyszał?

Stary 2012-09-20, 18:31   #199
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
króciutko opiszę co u mnie...chyba w sumie ok, bez mdłości i innych dolegliwości dalej, a już kończę 12 tydzień więc mam nadzieję, że niespodzianek żadnych nie będzie...jedyne co to dwa dni temu brzuch zaczął mnie dość mocno bolec, i pobiegłam do lekarki ale ponoć wszystko ok...ale dostałam profilaktycznie Duphaston doustny 2 x dziennie...i teraz mam tak, że jak leżę w łóżku to jest ok, a jak trochę pochodzę to znowu mnie boli....tłumaczę to sobie rozrastającymi się narządami w przyszłym tygodniu ide na prenatalne...i to jest chyba najbardziej stresujące badanie ze wszystkich w trakcie ciąży...przynajmniej dla mnie jak narazie - tak z ciekawości ile u Was trwało to badanie??????
USG dokładnie 16 minut a cała wizyta ok 25, bo wiadomo że trzeba sie rozebrac itd

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-20, 18:52   #200
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja wogole nie lubie jak mnie ktoś dotyka, dość oschła jestem jesli chodzi o dotyk oczywiście oprócz TŻ i wydawało mi się normalne głaskanie brzuszka ale teraz nie wyobrażam sobie żeby ktoś mnie po nim głaskał oprócz TŻ
tak samo jak moja siostra karmiła piersią przy najbliższej rodzinie czyli ja, mama, tata, brat a ja sobie nie wyobrażam nawet przy niej.. wiem że to normalne ale dla mnie to jest zbyt intymne i boje się że jak ktoś bedzie chciał mi w tym pomagać itp to będzie mnie tak krępować że odpuszcze wogole karmienie
ja też nie lubię jak mnie ktoś dotyka, teraz o już w ogóle, nawet mężowi dużo rzadziej pozwalam się dotykać. ostatnio sam stwierdził, że nie wie co ta ciąża ze mną zrobiła, że taka "nietykalna" teraz jestem a w stosunku do obcych tym bardziej, precz od mojego brzucha! podobnie z karmieniem piersią, kuzynka męża karmi przy rodzinie, tzn swoich rodzicach, rodzeństwu, cioci, wujku, ja sobie nie wyobrażam. wyszłabym do drugiego pokoju nakarmić i nie przejmowałabym się tym, że mamy gości. niby karmienie piersią normalne, owszem, ale nie wszyscy muszą patrzeć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:54   #201
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
cześć,i !

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

gratulacje.. i witaj..

Cytat:
i witaj!!!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja byłam nałogową palaczką od 17 lat (!), a jak zobaczyłam 2 kreski, przestałam palić (no przyznam się, przez kilka dni jeszcze od czasu do czasu "ściągałam macha" od TŻa ) a w tej chwili wręcz mnie odrzuca od tego smrodu...
TŻ też właśnie rzucił, jestem z Niego dumna Nie pali prawie tydzień, mam nadzieję, że da radę

Hello!
Ja też mam wizytę 10.10.wymienimy się wrażeniami
Tylko ja bez usg wtedy.
Oj mógłby mój rzucić, bo mnie nie przeszkadzało wcześniej nawet czasem się sztachałam ale teraz mi śmierdzi

Hej no fajnie to będziemy relacjonować razem

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
halo. Siedze juz w pociagu powrotny i znowu dojezdzam do gliwic hehe. nie nie pojecjalam jesc ale piszecie non stop o kedzemiu to i mi sie chce. Zjadłam frytki i wiesmaka hehe. Witam nowa mamusie. Co do doriana sliczne imie ale tztowi sie nie podoba bo moj byly tak sie nazywal. Trudno. Probki z jonhsona tez zamowilam juz drugi raz.ostatnio rok temu ale wtedy sie nie przydaly.
Ale narobiłaś smaka na frytasy i wieśmaka
Ja też wcześniej zamawiałam ale się nie przydały

Cytat:
Moja wymarzona Izunia fajnie jakby to imie pojawiło sie na wątku, bo z mojej strony może się pojawi ale raczej nie na wątku 2013

Agatko miałam CIe pytać na staraczkach czy nie chcesz tu do nas dołączyć, ale już jesteś
Jestem jestem, pomyślałam że to odpowiednia pora by dołączyć
Luna to ty czujesz że będzie syn?
Mnie się Izabela podoba ale u siostry już jest

A z tym karmieniem mam tak samo nie wyobrażam sobie karmić przy większej publice bo również jestem wstydliwa i to od małego

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Witaj

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:55
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:55   #202
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też nie lubię jak mnie ktoś dotyka, teraz o już w ogóle, nawet mężowi dużo rzadziej pozwalam się dotykać. ostatnio sam stwierdził, że nie wie co ta ciąża ze mną zrobiła, że taka "nietykalna" teraz jestem a w stosunku do obcych tym bardziej, precz od mojego brzucha! podobnie z karmieniem piersią, kuzynka męża karmi przy rodzinie, tzn swoich rodzicach, rodzeństwu, cioci, wujku, ja sobie nie wyobrażam. wyszłabym do drugiego pokoju nakarmić i nie przejmowałabym się tym, że mamy gości. niby karmienie piersią normalne, owszem, ale nie wszyscy muszą patrzeć.
A mi nie przeszkadza jak dotąd jak ktoś dotyka brzucha Co do karmienia to myślę, że będę się krępować nawet przy siostrze czy mamie;/ też będę wychodzić do innego pokoju.

Stary 2012-09-20, 18:58   #203
czarny flamaster
Zadomowienie

Gdy urodził się mój brat mama karmiła go piersią normalnie przy nas. Sama też nie czułabym się skrępowana robiąc to przy nich, ale... bądźmy szczerzy, to nie jest fajne kiedy goście siedzą przy kawie i ciastku, a tu ktoś wyciąga pierś i karmi dziecko. Nie chodzi nawet o wstyd, ale nie wszyscy chcą to oglądać. Tak samo przecież nie zmieniamy pieluchy przy ludziach, a idziemy do drugiego pokoju. Dziecko też potrzebuje spokoju podczas karmienia, a nie rozpraszania uwagi.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:03   #204
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest dużo wyjątku bo gdyby nie acard-aspiryna możliwe że znów bym # więc w moim przypadku własnie ona mnie chroni, ale potocznie bez powodu wiadomo że jest szkodliwa Ja wybralam mniejsze zło czyli możliwość komplikacji które są naprawdę małym procentem niż następne #
No u Ciebie i po konsultacji z lekarzem tak, ale jak jest typowo to jednak bym nie ryzykowała, zwłaszcza jak chodzi o zwykłą gorączkę, którą można zbić apapem. I nie ma potrzeby ryzykować.

Cytat:
W stosunku do obcych to rozumiem, ale do męża ja się teraz w ciąży zrobiłam straszna przylepa
Stary 2012-09-20, 19:05   #205
LiwkaO
Wtajemniczenie

A zapomniałam się pochwalić, że zapisałam się na zajęcia do szkoły rodzenia nie wiem jeszcze dokładnie co i jak będzie przebiegać. Siostra uczęszczała 2 lata temu i bardzo sobie zachwalała. Zajęcia rozpoczynają się pod koniec października lub na początku listopada (około 25 tygodnia). Tydzień wcześniej panie zadzwonią do mnie i podadzą szczegóły zajęcia bezpłatne.

Stary 2012-09-20, 19:08   #206
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdy urodził się mój brat mama karmiła go piersią normalnie przy nas. Sama też nie czułabym się skrępowana robiąc to przy nich, ale... bądźmy szczerzy, to nie jest fajne kiedy goście siedzą przy kawie i ciastku, a tu ktoś wyciąga pierś i karmi dziecko. Nie chodzi nawet o wstyd, ale nie wszyscy chcą to oglądać. Tak samo przecież nie zmieniamy pieluchy przy ludziach, a idziemy do drugiego pokoju. Dziecko też potrzebuje spokoju podczas karmienia, a nie rozpraszania uwagi.
U nas w rodzinie/ wśród znajomych, się normalnie zmienia pieluchy przy ludziach, chyba że osprzęt do przewijania jest w innym pokoju. Podobnie z karmienia cyckiem nikt nie robi sensacji wśród bliskich osób. (przyjaciele / rodzina). Mi to nie przeszkadza. Bliskim też nie. Nie widzę w tym nic niefajnego. Zależy od indywidualnych ocen i decyzji - więc nie uogólniałabym - że coś jest lub nie jest fajne
Stary 2012-09-20, 19:09   #207
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

przypomniało mi się coś..
w te wakacje nad morzem, szliśmy sobie po południu w Gdańsku po tych targach dominikańskich.. Małgosię niósł mój tata.. rano byliśmy w zoo.. nagle moja córa na widok takiej gruuubej babki ubranej jak zebra, pyta dziadka "dziadzio jakie to zwierzątko?" tak kilka razy i palcem pokazuje..
tata ledwo się powstrzymał żeby śmiechem nie buchnąć, ja też i w długą poszliśmy żeby babka nie zaczęła nas gonić..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:11   #208
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Ooo ja też tego nie lubię... w ogóle bardzo nie lubię jak ludzie za blisko mnie stoją, tłoków ect... nie znoszę też chodzić do lekarzy a w porodzie bardziej przeraża mnie obecność położnej niż ból
Dziwna jestem wiem...
Cytat:
Napisane przez Malpka
O Boże... ja w sumie nie wiem jak tu zareagować
Jak mówiłam, dzieci szczere są (;

Tak sobie dumałam nad imionami i w sumie mi się podoba Finn i Noah a dla dziewczynki na razie na przodzie Nora i Livia ale pewnie tż się podobać nie będą oO
A imiona że tak powiem zagraniczne bo cóż w Pl nie mieszkam i nie chce by dziecko miało takie problemy tutaj jak ja - mojego imienia nikt wypowiedzieć nie umie

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-09-20 o 19:13
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 19:14   #209
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem jestem, pomyślałam że to odpowiednia pora by dołączyć
Luna to ty czujesz że będzie syn?
Mnie się Izabela podoba ale u siostry już jest
nie, poprostu widze siusiaka

Cytat:
Ja jak najbardziej nie mam nic do karmienia przy mnie, moja siostra tak zawsze robiła i w sumie fajnie bo się napatrzyłam, wiadomo że nie patrzyłam cały czas bo to dla mnie normalka, ale jak mieszkała z nami albo siedziałam u niej całymi dniami no to sie inaczej nie dało
Jesli chodzi o pieluchy to normalne że sie przebiera, tylko moze nie przy jedzeniu
Moja siostra wychodzi teraz bo po roku dziecko ma juz brzydsze i smierdzace kupy
ale takiego noworodka to normalnie

Cytat:
No u Ciebie i po konsultacji z lekarzem tak, ale jak jest typowo to jednak bym nie ryzykowała, zwłaszcza jak chodzi o zwykłą gorączkę, którą można zbić apapem. I nie ma potrzeby ryzykować.
Masz rację

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A zapomniałam się pochwalić, że zapisałam się na zajęcia do szkoły rodzenia nie wiem jeszcze dokładnie co i jak będzie przebiegać. Siostra uczęszczała 2 lata temu i bardzo sobie zachwalała. Zajęcia rozpoczynają się pod koniec października lub na początku listopada (około 25 tygodnia). Tydzień wcześniej panie zadzwonią do mnie i podadzą szczegóły zajęcia bezpłatne.
super tym bardziej ze bezpłatna

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-20, 19:16   #210
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
USG dokładnie 16 minut a cała wizyta ok 25, bo wiadomo że trzeba sie rozebrac itd
kurde to dlugo...ja nie lubie tego dopochwowego...zawsze czekam na koniec no ale dla bejbusia wszystko
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości