Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 16:04   #2671
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Ja mam doła czuje jakoś że w tym cyklu nic z tego nie bedzie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:08   #2672
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
eeej! haalooo! głowa do góóóórrrryyyy!!
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:11   #2673
Kejthx
Zadomowienie

Ależ dzisiaj denny dzień, każda widzę jakieś dołki łapie... ja również, nie ukrywam
Magdaammm, wiesz jak to się mówi "z rodziną to najlepiej na zdjęciu tylko się wychodzi" dodam niestety sama wiem to z doswiadczenia, a dalej głupia ja nie potrafię pomyśleć o sobie
Ża łuję czasem, ze nie urodziłam sie wredną su.ą

Pogoda mnie dobija, musze zakupy zrobić po pracy bo w lodówce mamy tylko "światło" mąż mnie chyba rzuci, bo o niego jakoś nie dbam ostatnio
Stary 2012-09-20, 16:12   #2674
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
PROBLEM??? Od kiedy nie ich dziecko przecież to problem??? Świnie, wiesz? Przepraszam, bo w końcu to Twojego Tż dziadkowie, ale jak tak można?Chamstwo, ja już bym się do nich nie odezwała.
i ja od tamtej pory unikam z nimi kontaktow.. oni maja 'swoje' dzziwne zasady.. np. drugie dziecko to juz hańba, ze tak powiem.. Moj Tz jest drugim dzieckiem swoich rodzicow i dziadkowie bardzo dziwnie go traktują.. jak jakiegos odrzutka niechcianego.. i tak przez cale zycie mial.. u mnie w rodzinie jest zupelnie inaczej.. dlatego on sam woli spedzac czas w gronie mojej rodziny niz swojej..
Stary 2012-09-20, 16:15   #2675
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
i ja od tamtej pory unikam z nimi kontaktow.. oni maja 'swoje' dzziwne zasady.. np. drugie dziecko to juz hańba, ze tak powiem.. Moj Tz jest drugim dzieckiem swoich rodzicow i dziadkowie bardzo dziwnie go traktują.. jak jakiegos odrzutka niechcianego.. i tak przez cale zycie mial.. u mnie w rodzinie jest zupelnie inaczej.. dlatego on sam woli spedzac czas w gronie mojej rodziny niz swojej..

Toż Ci dziadkowie i rodzinka mają zasady Ja pierdykam! Podziwiam Cię Magdaammm, że to wytrzymujesz. ale niestety tak się zdarza, ale cóż na głupotę nie ma lekarstwa
Stary 2012-09-20, 16:15   #2676
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ależ dzisiaj denny dzień, każda widzę jakieś dołki łapie... ja również, nie ukrywam
Magdaammm, wiesz jak to się mówi "z rodziną to najlepiej na zdjęciu tylko się wychodzi" dodam niestety sama wiem to z doswiadczenia, a dalej głupia ja nie potrafię pomyśleć o sobie
Ża łuję czasem, ze nie urodziłam sie wredną su.ą

Pogoda mnie dobija, musze zakupy zrobić po pracy bo w lodówce mamy tylko "światło" mąż mnie chyba rzuci, bo o niego jakoś nie dbam ostatnio
dokladnie. z rodzina najlepiej na zdjeciu. chociaz na swoja nie mam co za bardzo narzekac.. jakos wszyscy trzymamy sie razem i rodzenstwo i kuzyni i ciotki i wujki. na cale szczescie. teraz w wakacje w pewnym momencie w domu bylo nas 19 osob, jak moj tz przyjechal na weekend to bvyl w szoku ze tak mozna i wcale nie chcialo mu sie wyjezdzac.

a wlasnie! na glupote nie ma lekarstwa!
Stary 2012-09-20, 16:17   #2677
Kejthx
Zadomowienie

Spadam dziewczynki, może wieczorem wpadnę

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
dokladnie. z rodzina najlepiej na zdjeciu. chociaz na swoja nie mam co za bardzo narzekac.. jakos wszyscy trzymamy sie razem i rodzenstwo i kuzyni i ciotki i wujki. na cale szczescie. teraz w wakacje w pewnym momencie w domu bylo nas 19 osob, jak moj tz przyjechal na weekend to bvyl w szoku ze tak mozna i wcale nie chcialo mu sie wyjezdzac.

a wlasnie! na glupote nie ma lekarstwa!
To znaczy, że masz za☠☠☠iaszczą rodzinkę Chociaż to dobre, że TZ lubi ich, pewnie czuje się lubiany i "chciany" (ale głupio to zabrzamiało) a nie jak u tamtych świrusów
Stary 2012-09-20, 16:24   #2678
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

O matko, laski, dziś jakiś dzień doła, piszecie o tylu złych sprawach, do tego te doły, do tego brak II i @ kurczę no, kiedy u nas się w końcu ruszy?
Ja chyba jednak odpuszczę to USG dzisiaj, doczekam do wtorku. TŻta i tak nie zbałamucę, nie ma szans. Za bardzo się chyba boi 4raczków.
A we wtorek i tak zobaczę czy te pęcherze pękly czy torbiele są.
Tylko takie pytanie - czy parę dni po owu widać ciałko żółte na USG? któraś była/wie?
Stary 2012-09-20, 16:34   #2679
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
(...)
U mnie też owu się spóźniła i dzięki temu jestem w ciąży
To po następnej wizycie będzie
A badania to na samym początku morfologia, mocz, biochemia, CMV, i Toxo.
Potem morfologia, mocz standardowo co miesiąc i z racji że u nas występuje konflikt serologiczny badanie na odczyn Coombsa.
O, hehe, no to mamy podobnie z zajściem..
Po następnej wizycie będzie zdjęcie dopiero? No to szkoda! Żadnego foto dotąd nie dostałaś? A bad. przezierności miałaś? Na NFZ u nas się chyba nie da, a czas ku temu badaniu ograniczony LIPA straszna.. Dla mnie bynajmniej, bo to są koszta Z badań to na toxo, mcv i biochemii nie miałam, może nowy lekarz mi zrobi choć tę toxo.. Miałam mocz, morfologię, VDRL, grupę krwi i glukozę dotąd. A biochemia i CMV to co dokładniej? Orientujesz się może?
Z konfliktem to kurczę gr krwi znana mojemu facetowi to z pępowiny więc lipa,bo może mieć inną, ale ja mam RH + i to zdaje się wyklucza problem jakkolwiek by u niego nie było. UF.

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-20 o 16:38
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:47   #2680
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
O matko, laski, dziś jakiś dzień doła, piszecie o tylu złych sprawach, do tego te doły, do tego brak II i @ kurczę no, kiedy u nas się w końcu ruszy?
Ja chyba jednak odpuszczę to USG dzisiaj, doczekam do wtorku. TŻta i tak nie zbałamucę, nie ma szans. Za bardzo się chyba boi 4raczków.
Tylko takie pytanie - czy parę dni po owu widać ciałko żółte na USG? któraś była/wie?
Mi ginekolog mówił, że widać bo po tym chce rozpoznać czy u mnie pekło jajeczko, ale kurcze nie zapytałam sie go po ilu dniach je widac...

dziewczyny wlasnie ogladnelam na tvn rozmowy w toku o surogatkach...
z jednej strony potepiam no bo jak mozna zostawic-sprzedac swoje dziecko! a z drugiej hmm duzo osób dzieki temu jest szczesliwyszym i moga miec swoje dziecko...

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Edytowane przez ameliar
Czas edycji: 2012-09-20 o 16:50
ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:49   #2681
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witajcie wróciłam Mam dzisiaj dużo lepszy dzień bo jadę na urlop już na pewno Co do @ to raczej na pewno przyjdzie coraz bardziej ją wyczuwam.

Nadrobię was później bo teraz muszę obiad w końcu zrobić
Stary 2012-09-20, 16:51   #2682
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie wróciłam Mam dzisiaj dużo lepszy dzień bo jadę na urlop już na pewno Co do @ to raczej na pewno przyjdzie coraz bardziej ją wyczuwam.

super wiadomosc z tym urlopem!
a co do nadchodzenia @ to tez trzeba sie cieszyc bo nowy cykl, duuzo przyjemnych staran i szansa na dzidziola

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-09-20, 16:56   #2683
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej laleczki moje kochane test zrobiony o 6 rano i niestety I krecha
A do tego o 6.30 małpa wredna zawitała do mnie
Dżastina bardzo proszę o zmianę na 13 cs. Może będzie dalej pechowy może nie
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A może akurat będzie szczęśliwy

Ja też I kreska Anteria zatestowałaś?
Cytat:
Witam i dołączam do grona jedno kreskowych Jakaś zła passa dzisiaj. W sumie nic się nie stało wiedziałam że tak będzie teraz pozostaje czekać jedynie na @ której puki co ani widu ani słychu jedynie ciągle mi mokro i już mnie to wkurzać zaczyna.

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

No i niestety I krecha bez cienia nadziei puki co Przykro mi Pszczoua nie masz jeszcze @? Puki nie ma jej to jeszcze nadzieja jest Nie zamartwiaj się na zapas
Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja też z rana ze złą wiadomością, wczorja przyszła do mnie @, zaczynam 10 cs. Mam już tego dosyć złapałam doła i nic mi się nie chce
Nie było mnie tu trochę bo byłam kilka dni we Wrocławiu na weselu a poźniej Was poczytywałam ale jakoś nie było weny. Wesele było bardzo udane, objadałm sie (teraz trzeba to zgubić, potańczyłam ale najbardziej spodobał mi się Wrocław, byłam pierwszy raz i sie zakochałam. Piękne miasto. Wracaliśmy do domu pociągiem i nie było wolnych miejsc do rezerwacji więc całe 6 godzin spędziłam z Tż na korytarzuMasakra, dobrze, że na korytarzach są takie siedzonka to z Tż się zamienialiśmy.I jeszcze wracając widziałam wypadek kolejowy, babka wpadła po pociąg i ja widziałam ją jak na tym pociągu zawisła. To był straszny widok, to dzisija mam ją przed oczyma i nie chce wiedzieć co czuje maszynista. Poźniej się okzało, że ona była z dzieckiem i to chyba była samobójstwo. Przerażające jest to, że ludzie decydują się na taki krok.
Chyba dopada mnie deprecha jesienna, nic mi się nie chce, najchęteniej zaszyłam bym się gdzieś pod kocykiem i nie wychodziła a tu jeszcze ta @

Witam nowe mamusie i nowe staraczki i oczywiście trzymam kciuki za testujące
Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba nie jest najszczęśliwszy dzień. Melduję, ze u mnie właśnie @ przyszła . Mimo podwójnej owu w tym miesiącu. Zazwyczaj miałam cykle 32-34 dniowe, a teraz już drugi cykl z rzędu miał 28 dni i owu w 18/19 dniu. Czyli u mnie ostatnia faza cyklu ma nie 14, a tylko 9-10 dni .
Dzastino, proszę zapisz mi na pierwszej stronie, ze starania zawieszone do końca tego roku. Oczywiście będę tu zagladac i wszystkim kibicować.
Trzymam kciuki za te wszystkie, którym test wyszedł negatywny, ale @ jeszcze nie przyszła. I oczywiście te, które bedą niedługo testować.
Zagladne do Was pózniej, teraz idę pochlipac.
Kurdeee nooo...ale pechowy dzień, a tak liczyłam że wejde na wizaz i będą jakieś dobre wiadomości...
Następny cykl będzie Wasz
zaraz_a- rozumiem Twoją sytuację,oczywiście zaglądaj tu do Nas jak najczęściej
Za chwilkę Wam pozmieniam na I stronie

Tak w ogóle to Dzień Dobry

Ale dziś naskrobałyście... po 'łebkach" nadrobiłam
Ja dziś zapomniałam telefonu do pracy no i czułam się jak bez ręki, ledwo co weszłam do domu to od razu rzuciłam się do telefonu a tam 7 połączeń nie odebranych i 5 wiadomościhehehe.
Miałam mieć 3 dni wolnego ale w sobotę jednak idę do pracy na szczęście tylko do 13 a jutro wooolne!
Umnie niedługo zaczynają się "TE DNI" także niedługo działamy
Wczoraj mnie tak głowa bolała że o 21 poszłam spać więc dziś czułam się jak taka świeżynka.
Tż dziś wraca o przyzwoitej godzinie w końcu,w sumie to zaraz będzie dlatego zajrzę do Was wieczorkiem
Idę do klubu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:56   #2684
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Lunka jakie miała wyniki przeciwciał kardiolipiniowych?
p/p Kardiolipinie
IgG 9,57 0-10 ujemne
IgM 10,58 0-20 ujemne
A Ty kiedy wyniki?

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Wow! 16 minut uwiecznonych z początków życia Twojego skarbka! BOSKO! MEGA zazdroszczę.. kurdę, po latach będziecie to mogli razemoglądać, to świetna sprawa!
Posiew mnie też ciekawił, teraz kumam o co chodzi, dzięki
A ten syrop ponoc na 7 dni ma termin od otwarcia i troszkę szkoda, bo mógłby na 2 x np. starczyć, a tak doopa!
Taa i powie mi, weźź mamo pokazujesz mi jakieś baźgroły
Moja chrześnica 4 lata pyta ciocia a jak Ty masz to dziecko to gdzie je dałaś??
bo cały czas utrzymywałam że ciocia w brzuchu nie ma dzidziusia a menda mała mnie pytała co chwile, nie wiem czemu ale dziecko ma tekie przeczucie ze masakra...
jak zaszłam pierwszy raz to też nie wiedziałam jeszcze ani nic nie mowilam o planowaniu a ona dzwoni do siostry i mowi
"mamo mam dwie sprawy, pierwsza to że troche kaszlałam, a druga to że ciocia będzie miała dziecko" no i skąd to małe tekie rzeczy wie

a ten syrop moze miec termin 7 dni bo jest taki mały że na dłużej nie starczy

Cytat:
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie no ale ja was nieco śledziłam i wiedziałam że już nowy wątek
Nie było mnie bo jak by to powiedzieć to mój dodatkowy objaw ciążowy, odpychało mnie od siedzenia przy kompie na forum, wcześniej mogłam godzinami siedzieć na forum a ostatnimi czasy miałam "wstręt"

No ale lepiej napiszę co u mnie: więc mija mi 13 tydzień z maluszkiem jak na razie wszystko ok rozwija się ma 63 mm,serduszko bije jak szalone.
Kolejna wizyta 10.10 teraz tylko patrzeć jak brzuch będzie rósł
Pamiętam Cię pamiętam Na kiedy masz tp? Ja dziś mam 13tc 1dz i termin na 24 marzec
a objaw miałam taki sam tylko sie nie przyznaje
normalnie nie mam siły ani siedzieć i czytać przed tym kompem ani się skupić a tym bardziej czytać... dawniej rano to biegłam na forum a teraz to musze się wyzbierać itd., chyba takie ciążowe lenistwo

Cytat:
Ja nie byłam pare dni po owu ale byłam tak z 10 dni po i nie było nic widać uwierz mi że jak ma coś wyjść to najpierw test, bo gin Ci powie "może to być ciąża, ale może tez być na @" no i dupa
Mi wtedy pokazał taki szlaczek i mówi że to może byc to, ale gdyby nie miał wyniku bety w ręce to napewno by nie powiedział że to ciąża..
i "szlaczek" ma teraz 7,4 cm

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:03   #2685
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
(...)
Taa i powie mi, weźź mamo pokazujesz mi jakieś baźgroły
Moja chrześnica 4 lata pyta ciocia a jak Ty masz to dziecko to gdzie je dałaś??
bo cały czas utrzymywałam że ciocia w brzuchu nie ma dzidziusia a menda mała mnie pytała co chwile, nie wiem czemu ale dziecko ma tekie przeczucie ze masakra...
jak zaszłam pierwszy raz to też nie wiedziałam jeszcze ani nic nie mowilam o planowaniu a ona dzwoni do siostry i mowi
"mamo mam dwie sprawy, pierwsza to że troche kaszlałam, a druga to że ciocia będzie miała dziecko" no i skąd to małe tekie rzeczy wie

a ten syrop moze miec termin 7 dni bo jest taki mały że na dłużej nie starczy
Jak tam bym miała frajdę oglądając takie bazgroły ze świadomością, że to ja tam się wierciłam ;-) A mała serio nie słyszała żądnej rozmowy i sam sobie zgadła ciążę? Nieźle.. hehe
Z syropem to no duże nie są, ale czasem zostawało trochę za czasów dzieciństwa jak chorowałam od czasu do czasu To jaka jest dzienna zalecana dawka? Ile razy pić trza, że spokojnie zniknie cały?

Stary 2012-09-20, 17:10   #2686
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie nie.. to w poprzedniej ciazy bylo..;/
Kurdeee Madziu strasznie Cię przepraszam!!!
Że ja też zawsze muszę z czymś wypalić
Nie wiem, nie doczytałam chyba albo co i nie wiedziałam o poprzednim maleństwie
ehhh. Jeszcze raz przepraszam!

Cytat:
No to kochana nie jesteś sama, też mam takie przeczucie i na wyjca mnie bierze, chociaż to by było już nasze 3 dziecko to przeżywam jak za pierwszym...

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Mi ginekolog mówił, że widać bo po tym chce rozpoznać czy u mnie pekło jajeczko, ale kurcze nie zapytałam sie go po ilu dniach je widac...

dziewczyny wlasnie ogladnelam na tvn rozmowy w toku o surogatkach...
z jednej strony potepiam no bo jak mozna zostawic-sprzedac swoje dziecko! a z drugiej hmm duzo osób dzieki temu jest szczesliwyszym i moga miec swoje dziecko...
Wiesz ja tego nie potępiam... Ja osobiście w życiu bym tego nie zrobiła dla żadnych pieniędzy. Nawet jak ostatnio oglądałam "Porodówkę" na TLC i tam młoda dziewczyna oddawała swoje bliźniaki zaraz po urodzeniu to wyłam jak bóbr...
No ale jeśli znajdują się takie kobiety gotowe na ten krok i może to uszczęśliwić wiele małżeństw nie mogących mieć własnych dzieciątek to ok. Nie mnie to oceniać

Cytat:

Super,że udało Ci się z urlopem
A co do @ to póki nie przyszła to cichooooooooo

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Kurdeee nooo...ale pechowy dzień, a tak liczyłam że wejde na wizaz i będą jakieś dobre wiadomości...
Następny cykl będzie Wasz
zaraz_a- rozumiem Twoją sytuację,oczywiście zaglądaj tu do Nas jak najczęściej
Za chwilkę Wam pozmieniam na I stronie

Tak w ogóle to Dzień Dobry

Ale dziś naskrobałyście... po 'łebkach" nadrobiłam
Ja dziś zapomniałam telefonu do pracy no i czułam się jak bez ręki, ledwo co weszłam do domu to od razu rzuciłam się do telefonu a tam 7 połączeń nie odebranych i 5 wiadomościhehehe.
Miałam mieć 3 dni wolnego ale w sobotę jednak idę do pracy na szczęście tylko do 13 a jutro wooolne!
Umnie niedługo zaczynają się "TE DNI" także niedługo działamy
Wczoraj mnie tak głowa bolała że o 21 poszłam spać więc dziś czułam się jak taka świeżynka.
Tż dziś wraca o przyzwoitej godzinie w końcu,w sumie to zaraz będzie dlatego zajrzę do Was wieczorkiem
Idę do klubu
Hej kochana)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:16   #2687
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
O, hehe, no to mamy podobnie z zajściem..
Po następnej wizycie będzie zdjęcie dopiero? No to szkoda! Żadnego foto dotąd nie dostałaś? A bad. przezierności miałaś? Na NFZ u nas się chyba nie da, a czas ku temu badaniu ograniczony LIPA straszna.. Dla mnie bynajmniej, bo to są koszta Z badań to na toxo, mcv i biochemii nie miałam, może nowy lekarz mi zrobi choć tę toxo.. Miałam mocz, morfologię, VDRL, grupę krwi i glukozę dotąd. A biochemia i CMV to co dokładniej? Orientujesz się może?
Z konfliktem to kurczę gr krwi znana mojemu facetowi to z pępowiny więc lipa,bo może mieć inną, ale ja mam RH + i to zdaje się wyklucza problem jakkolwiek by u niego nie było. UF.
Nie miałam, a co to za badanie?
Ja miałam jedynie to co napisałam, biochemia to właśnie glukoza i WR (odczyn Wassermanna) . CMV to Cytomegalowirus -badanie na wykrycie gronkowca.
A Twój Tżt powinien sobie zrobić badanie na grupę krwi aby mieć ją na papierze, wtedy wiadomo czy występuje konflikt czy nie( Jeżeli ma ujemną grupę krwi)

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Pamiętam Cię pamiętam Na kiedy masz tp? Ja dziś mam 13tc 1dz i termin na 24 marzec
a objaw miałam taki sam tylko sie nie przyznaje
normalnie nie mam siły ani siedzieć i czytać przed tym kompem ani się skupić a tym bardziej czytać... dawniej rano to biegłam na forum a teraz to musze się wyzbierać itd., chyba takie ciążowe lenistwo
Miło termin mam na 22/23 .03 czyli mniej więcej tak jak Ty
nie wiem czy lenistwo, bo centralnie czułam niechęć do kompa i forum ale przechodzi powoli na szczęście
Stary 2012-09-20, 17:20   #2688
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana głowa do góry, będzie dobrze!

Cytat:

oo to super, a jakie macie plany na urlop?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:27   #2689
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Nie miałam, a co to za badanie?
Ja miałam jedynie to co napisałam, biochemia to właśnie glukoza i WR (odczyn Wassermanna) . CMV to Cytomegalowirus -badanie na wykrycie gronkowca.
A Twój Tżt powinien sobie zrobić badanie na grupę krwi aby mieć ją na papierze, wtedy wiadomo czy występuje konflikt czy nie( Jeżeli ma ujemną grupę krwi)
(...)
O przezierności karkowej wiem tyle co z wikipedii w sumie. To pomiar dzięki któremu można wykryć podejrzenie np. zespołu downa itp. Tyle, że tak jak pisałam to raczej odpłatnie, na nfz nie m raczej opcji w naszym kraju ;/ WR to chyba VDRL - badanie na kiłę? tak coś mi się kojarzy, ale mogę być w błędzie
No i z tą gr krwi TŻ to też nie wiem.. ale z tego co zrozumiałam, to moje dodatnie rh wyklucza konflikt więc jeśli tak by miało być to w sumie po co.. Byłoby to zbędne

Stary 2012-09-20, 17:34   #2690
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwna rodzina naprawdeNie wiem jak najblizsi ludzie mogą tak sie traktować i ranić w rodzinieAle dobrze że ty masz normalną rodzine i tż sie z nimi dogaduje
Cytat:
Ja nie mam pojęcia jak to jest z tym ciałkiem żółtym
Cytat:

Gdzie jedziecie?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-20 o 17:35
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:40   #2691
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Gdzie jedziecie?
Do Polski

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
oo to super, a jakie macie plany na urlop?

Idziemy na wesele mojego kuzyna, a reszta no to samo się ułoży jesteśmy w Polsce dwa góra trzy razy w roku to wiadomo każdego by się chciało odwiedzić spotkać ze znajomymi trochę planów jest
Stary 2012-09-20, 17:51   #2692
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Dziwna rodzina naprawdeNie wiem jak najblizsi ludzie mogą tak sie traktować i ranić w rodzinieAle dobrze że ty masz normalną rodzine i tż sie z nimi dogaduje
(...)
Też tego nie rozumiem..oni chyba wpadli z dzieckiem, a chcieli nie mieć, a potem zostali dziadkami i patrzyli na szczęście innych nie umiejąc też się cieszyć.. tak to sobie umiem uzasadnić..masakra jakaś..

Stary 2012-09-20, 17:54   #2693
magdaammm
Raczkowanie

[QUOTE=colorblue;36653127]Kurdeee Madziu strasznie Cię przepraszam!!!

no cos ty, za co ty przepraszasz przeciez nie jestesty w stanie zapamietac wszystkiego o kazdej z dziewczyn, cos umknac moglo no ale dzidzia byla ale trzeba zyc dalej.. pamietam, ze to byl okres takich fasolek, napierw pochwalila sie fasolka pozniej ja, luna i kwitka.. no i tylko fasolka dotrzymala dzidzie, ale cos uciekla od nas.. ale trza zyc dalej! zycie nam ucieka na placzu i smutach
Stary 2012-09-20, 17:54   #2694
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Kooochane odczarowuje Was!!! Odebrałam bete i wynik 88 co daje 3 tydzień
Zaraz Was poczytam

Aaaaa jestem w ciąży. Cieszymy się okropnie, ale trochę stracha jak to będzie też jest.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:56   #2695
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zaraz Was poczytam

Aaaaa jestem w ciąży. Cieszymy się okropnie, ale trochę stracha jak to będzie też jest.
Gratulacje

(maj 2010-...)

Stary 2012-09-20, 17:57   #2696
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Zaraz Was poczytam

Super Gratuluje Co za radość Teraz to tylko dbać o siebie tam proszę
Stary 2012-09-20, 18:01   #2697
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Super Gratuluje Co za radość Teraz to tylko dbać o siebie tam proszę
Dziękuję, będę dbać i trzymam kciuki za resztę kobiet.

Z powiedzeniem "w domu" jeszcze trochę poczekamy, ale najgorsze jest to, że nie wiem jak powiedzieć najbliżej przyjaciółce, która 2 msc temu poroniła w 6 tyg i jej stan psychiczny nie jest najlepszy.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:01   #2698
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz Was poczytam

gratulacje! wszystkiego dobrego!
Stary 2012-09-20, 18:07   #2699
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Dziękuję, będę dbać i trzymam kciuki za resztę kobiet.

Z powiedzeniem "w domu" jeszcze trochę poczekamy, ale najgorsze jest to, że nie wiem jak powiedzieć najbliżej przyjaciółce, która 2 msc temu poroniła w 6 tyg i jej stan psychiczny nie jest najlepszy.

Jeżeli chodzi o przyjaciółkę poczekałabym jeszcze, może akurat za miesiąc już będzie w lepszym stanie psychicznym i będzie się cieszyć razem z tobą
Stary 2012-09-20, 18:11   #2700
colorblue
Zakorzenienie

[QUOTE=magdaammm;36654097]
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurdeee Madziu strasznie Cię przepraszam!!!

no cos ty, za co ty przepraszasz przeciez nie jestesty w stanie zapamietac wszystkiego o kazdej z dziewczyn, cos umknac moglo no ale dzidzia byla ale trzeba zyc dalej.. pamietam, ze to byl okres takich fasolek, napierw pochwalila sie fasolka pozniej ja, luna i kwitka.. no i tylko fasolka dotrzymala dzidzie, ale cos uciekla od nas.. ale trza zyc dalej! zycie nam ucieka na placzu i smutach
Jeszcze doczekasz się swojej fasolki No fasolke widziałam na jakimś forum Chyba już nas nie lubi

Cytat:
Zaraz Was poczytam

aaaaaa gratulacje!!! Super wiadomość. Wysyłaj szybko nam tu fluidki

Laski kopnijcie mnie w doope Dzisiaj 20dc więc za kilka dni testowanie o ile @ nie wyprzedzi a ja już chodze cała w nerwach. Nie wiem jak ja przeżyje te kilka dni.. Coś mnie w klatce i żołądku ściska,jakiś niepokój,stres, serce wali jak oszalałe. WYkończe się chyba normalniee

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości