|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Ja mam doła czuje jakoś że w tym cyklu nic z tego nie bedzie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Ależ dzisiaj denny dzień, każda widzę jakieś dołki łapie... ja również, nie ukrywam
![]() Magdaammm, wiesz jak to się mówi "z rodziną to najlepiej na zdjęciu tylko się wychodzi" dodam niestety sama wiem to z doswiadczenia, a dalej głupia ja nie potrafię pomyśleć o sobie Ża łuję czasem, ze nie urodziłam sie wredną su.ą ![]() Pogoda mnie dobija, musze zakupy zrobić po pracy bo w lodówce mamy tylko "światło" mąż mnie chyba rzuci, bo o niego jakoś nie dbam ostatnio
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
i ja od tamtej pory unikam z nimi kontaktow.. oni maja 'swoje' dzziwne zasady.. np. drugie dziecko to juz hańba, ze tak powiem.. Moj Tz jest drugim dzieckiem swoich rodzicow i dziadkowie bardzo dziwnie go traktują.. jak jakiegos odrzutka niechcianego.. i tak przez cale zycie mial.. u mnie w rodzinie jest zupelnie inaczej.. dlatego on sam woli spedzac czas w gronie mojej rodziny niz swojej..
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toż Ci dziadkowie i rodzinka mają zasady
|
|
#2676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz na swoja nie mam co za bardzo narzekac.. jakos wszyscy trzymamy sie razem i rodzenstwo i kuzyni i ciotki i wujki. na cale szczescie. teraz w wakacje w pewnym momencie w domu bylo nas 19 osob, jak moj tz przyjechal na weekend to bvyl w szoku ze tak mozna i wcale nie chcialo mu sie wyjezdzac. ![]() ![]() a wlasnie! na glupote nie ma lekarstwa! |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Spadam dziewczynki, może wieczorem wpadnę
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Chociaż to dobre, że TZ lubi ich, pewnie czuje się lubiany i "chciany" (ale głupio to zabrzamiało) a nie jak u tamtych świrusów
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, laski, dziś jakiś dzień doła, piszecie o tylu złych sprawach, do tego te doły, do tego brak II i @
kurczę no, kiedy u nas się w końcu ruszy?Ja chyba jednak odpuszczę to USG dzisiaj, doczekam do wtorku. TŻta i tak nie zbałamucę, nie ma szans. Za bardzo się chyba boi 4raczków. A we wtorek i tak zobaczę czy te pęcherze pękly czy torbiele są. Tylko takie pytanie - czy parę dni po owu widać ciałko żółte na USG? któraś była/wie?
|
#2679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po następnej wizycie będzie zdjęcie dopiero? No to szkoda! Żadnego foto dotąd nie dostałaś? A bad. przezierności miałaś? Na NFZ u nas się chyba nie da, a czas ku temu badaniu ograniczony LIPA straszna.. Dla mnie bynajmniej, bo to są koszta Z badań to na toxo, mcv i biochemii nie miałam, może nowy lekarz mi zrobi choć tę toxo.. Miałam mocz, morfologię, VDRL, grupę krwi i glukozę dotąd. A biochemia i CMV to co dokładniej? Orientujesz się może? ![]() Z konfliktem to kurczę gr krwi znana mojemu facetowi to z pępowiny więc lipa,bo może mieć inną, ale ja mam RH + i to zdaje się wyklucza problem jakkolwiek by u niego nie było. UF.
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-20 o 16:38 |
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny wlasnie ogladnelam na tvn rozmowy w toku o surogatkach... z jednej strony potepiam no bo jak mozna zostawic-sprzedac swoje dziecko! a z drugiej hmm duzo osób dzieki temu jest szczesliwyszym i moga miec swoje dziecko...
(maj 2010-...) Edytowane przez ameliar Czas edycji: 2012-09-20 o 16:50 |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wróciłam
Mam dzisiaj dużo lepszy dzień bo jadę na urlop już na pewnoNadrobię was później bo teraz muszę obiad w końcu zrobić
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do nadchodzenia @ to tez trzeba sie cieszyc bo nowy cykl, duuzo przyjemnych staran i szansa na dzidziola
|
|
|
#2683 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Następny cykl będzie Wasz zaraz_a- rozumiem Twoją sytuację,oczywiście zaglądaj tu do Nas jak najczęściej ![]() Za chwilkę Wam pozmieniam na I stronie ![]() Tak w ogóle to Dzień Dobry Ale dziś naskrobałyście... po 'łebkach" nadrobiłam ![]() Ja dziś zapomniałam telefonu do pracy no i czułam się jak bez ręki, ledwo co weszłam do domu to od razu rzuciłam się do telefonu a tam 7 połączeń nie odebranych i 5 wiadomości hehehe.Miałam mieć 3 dni wolnego ale w sobotę jednak idę do pracy na szczęście tylko do 13 a jutro wooolne! ![]() Umnie niedługo zaczynają się "TE DNI" także niedługo działamy ![]() Wczoraj mnie tak głowa bolała że o 21 poszłam spać więc dziś czułam się jak taka świeżynka. Tż dziś wraca o przyzwoitej godzinie w końcu,w sumie to zaraz będzie dlatego zajrzę do Was wieczorkiem ![]() Idę do klubu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#2684 | |||
|
Zakorzenienie
|
p/p Kardiolipinie
IgG 9,57 0-10 ujemne IgM 10,58 0-20 ujemne A Ty kiedy wyniki? Cytat:
![]() Moja chrześnica 4 lata pyta ciocia a jak Ty masz to dziecko to gdzie je dałaś?? bo cały czas utrzymywałam że ciocia w brzuchu nie ma dzidziusia a menda mała mnie pytała co chwile, nie wiem czemu ale dziecko ma tekie przeczucie ze masakra... jak zaszłam pierwszy raz to też nie wiedziałam jeszcze ani nic nie mowilam o planowaniu a ona dzwoni do siostry i mowi "mamo mam dwie sprawy, pierwsza to że troche kaszlałam, a druga to że ciocia będzie miała dziecko" no i skąd to małe tekie rzeczy wie ![]() a ten syrop moze miec termin 7 dni bo jest taki mały że na dłużej nie starczy Cytat:
Na kiedy masz tp? Ja dziś mam 13tc 1dz i termin na 24 marzec ![]() a objaw miałam taki sam tylko sie nie przyznaje ![]() normalnie nie mam siły ani siedzieć i czytać przed tym kompem ani się skupić a tym bardziej czytać... dawniej rano to biegłam na forum a teraz to musze się wyzbierać itd., chyba takie ciążowe lenistwo ![]() Cytat:
Mi wtedy pokazał taki szlaczek i mówi że to może byc to, ale gdyby nie miał wyniku bety w ręce to napewno by nie powiedział że to ciąża.. i "szlaczek" ma teraz 7,4 cm |
|||
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z syropem to no duże nie są, ale czasem zostawało trochę za czasów dzieciństwa jak chorowałam od czasu do czasu To jaka jest dzienna zalecana dawka? Ile razy pić trza, że spokojnie zniknie cały?
|
|
#2686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurdeee Madziu strasznie Cię przepraszam!!!
Że ja też zawsze muszę z czymś wypalić Nie wiem, nie doczytałam chyba albo co i nie wiedziałam o poprzednim maleństwie ![]() ehhh. Jeszcze raz przepraszam! No to kochana nie jesteś sama, też mam takie przeczucie i na wyjca mnie bierze, chociaż to by było już nasze 3 dziecko to przeżywam jak za pierwszym... Cytat:
No ale jeśli znajdują się takie kobiety gotowe na ten krok i może to uszczęśliwić wiele małżeństw nie mogących mieć własnych dzieciątek to ok. Nie mnie to oceniać ![]() Cytat:
![]() A co do @ to póki nie przyszła to cichooooooooo Cytat:
)
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam jedynie to co napisałam, biochemia to właśnie glukoza i WR (odczyn Wassermanna) . CMV to Cytomegalowirus -badanie na wykrycie gronkowca. A Twój Tżt powinien sobie zrobić badanie na grupę krwi aby mieć ją na papierze, wtedy wiadomo czy występuje konflikt czy nie( Jeżeli ma ujemną grupę krwi) Cytat:
![]() nie wiem czy lenistwo, bo centralnie czułam niechęć do kompa i forum ale przechodzi powoli na szczęście
|
||
|
|
|
#2688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana głowa do góry, będzie dobrze!
![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i z tą gr krwi TŻ to też nie wiem.. ale z tego co zrozumiałam, to moje dodatnie rh wyklucza konflikt więc jeśli tak by miało być to w sumie po co.. Byłoby to zbędne
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak najblizsi ludzie mogą tak sie traktować i ranić w rodzinie Ale dobrze że ty masz normalną rodzine i tż sie z nimi dogaduje![]() Cytat:
![]() Gdzie jedziecie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-20 o 17:35 |
||
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Do Polski
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Idziemy na wesele mojego kuzyna, a reszta no to samo się ułoży jesteśmy w Polsce dwa góra trzy razy w roku to wiadomo każdego by się chciało odwiedzić spotkać ze znajomymi trochę planów jest
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Też tego nie rozumiem..oni chyba wpadli z dzieckiem, a chcieli nie mieć, a potem zostali dziadkami i patrzyli na szczęście innych nie umiejąc też się cieszyć.. tak to sobie umiem uzasadnić..masakra jakaś..
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=colorblue;36653127]Kurdeee Madziu strasznie Cię przepraszam!!!
Że ja też zawsze muszę z czymś wypalić Nie wiem, nie doczytałam chyba albo co i nie wiedziałam o poprzednim maleństwie ![]() ehhh. Jeszcze raz przepraszam! no cos ty, za co ty przepraszasz ![]() ![]() no ale dzidzia byla ale trzeba zyc dalej.. pamietam, ze to byl okres takich fasolek, napierw pochwalila sie fasolka pozniej ja, luna i kwitka.. no i tylko fasolka dotrzymala dzidzie, ale cos uciekla od nas.. zycie nam ucieka na placzu i smutach
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Kooochane odczarowuje Was!!! Odebrałam bete i wynik 88 co daje 3 tydzień
Zaraz Was poczytam ![]() Aaaaa jestem w ciąży. Cieszymy się okropnie, ale trochę stracha jak to będzie też jest.
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]()
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, będę dbać i trzymam kciuki za resztę kobiet.
Z powiedzeniem "w domu" jeszcze trochę poczekamy, ale najgorsze jest to, że nie wiem jak powiedzieć najbliżej przyjaciółce, która 2 msc temu poroniła w 6 tyg i jej stan psychiczny nie jest najlepszy.
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o przyjaciółkę poczekałabym jeszcze, może akurat za miesiąc już będzie w lepszym stanie psychicznym i będzie się cieszyć razem z tobą
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=magdaammm;36654097]
Cytat:
No fasolke widziałam na jakimś forum Chyba już nas nie lubiCytat:
Super wiadomość. Wysyłaj szybko nam tu fluidki![]() Laski kopnijcie mnie w doope Dzisiaj 20dc więc za kilka dni testowanie o ile @ nie wyprzedzi a ja już chodze cała w nerwach. Nie wiem jak ja przeżyje te kilka dni.. Coś mnie w klatce i żołądku ściska,jakiś niepokój,stres, serce wali jak oszalałe. WYkończe się chyba normalniee
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

haalooo! głowa do góóóórrrryyyy!!
dodam niestety
sama wiem to z doswiadczenia, a dalej głupia ja nie potrafię pomyśleć o sobie 
mąż mnie chyba rzuci, bo o niego jakoś nie dbam ostatnio
chociaz na swoja nie mam co za bardzo narzekac.. jakos wszyscy trzymamy sie razem i rodzenstwo i kuzyni i ciotki i wujki.
na cale szczescie. teraz w wakacje w pewnym momencie w domu bylo nas 19 osob, jak moj tz przyjechal na weekend to bvyl w szoku ze tak mozna i wcale nie chcialo mu sie wyjezdzac. 

Miałam mocz, morfologię, VDRL, grupę krwi i glukozę dotąd. A biochemia i CMV to co dokładniej? Orientujesz się może? 

no ale ja was nieco śledziłam i wiedziałam że już nowy wątek