Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 16:52   #3991
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Oj leginsy ..,. Moje dopiero dzis zostaly wyslane, zreszta jak dzownilam do pani, to mowila, ze dzis poszla duza partia

A ja pije 2 slaba kawke ... wiecie to cisnienie mnie dobije, standardowo mam srednie 80/60, po kawie wzrasta do 100/65 i latwiej mi funkcjonowac ...

Dziewczyny potrzebuje duzego koppa w dupe nic nie zrobione, spalam do 12,30 niedawno sie przebralam z pizamki, caly gar zmywania, chyba z 10 pran do wsadzenia do szafki, + z 15 tshirtow i 5 par spodni tz do wyprasowania .... A ja siedze i budzuje na allegro ... Czyzbym wpadla w jakis nowy szal i uzaleznienie ....
Stary 2012-09-20, 17:05   #3992
LadyWhisper
Zakorzenienie

kurcze a moje dalej nie przyszly a sprawdzam skrzynke co chwile jutro juz musza byc
dziewczyny jade do mamy na noc bo sama sie boje spac w tym mieszkaniu hehe wiec do jutra ***

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:26   #3993
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dla mnie rzecz zbędna i szkoda by mi było pieniędzy. To samo uzyskam wkładając butelke do garnka/miski z gorącą wodą - może dłużej to potrwa, ale pieniądze mozna wydać na coś faktycznie niezbędnego.
tylko jak dziecko bedzie głomodorkiem i w nocy się zacznie drzeć, bo musi mieć natychmiast to lepszy podgrzewacz. Ja miałam, trzymałam w nim nie gotowe mleko tylko wodę i uważam to za dobry zakup. Miałam jakiś taki najprostszy, ale się sprawdził.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:28   #3994
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, a powiedźcie mi czy kupowac body z krótkim rękawem? przyda sie to na zime? tak w ogóle to co na to ubierac? zwykła bluzeczka wystarczy? nie bedzie za zimno?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:32   #3995
charlizz
Zadomowienie

Witam okrągłe brzuszki

przywitam się tylko i pochwalę - moje przypuszczenia okazały się słuszne i będziemy mieli dziewczynkę pewnie Ola.

Ja po pracy, kupiłam dwie pary bodów od razu posprzątałam mieszkanko, a teraz odpoczywam, tż wychodzi wieczorem grać w piłkę, więc liczę, że Was dziś nadrobię :P zacznę już teraz.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:33   #3996
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja kupuję gryka-pianka-kokos - 70parę złotych kosztuje.
Ja też mam gryka - kokos - pianka. Tzn. jeszcze nie mam w domu, ale już kupiony razem z łóżeczkiem jako cały zestaw. Zanim się zdecydowałam dużo czytałam o tych materacach w necie i właśnie te trójwarstwowe są najbardziej polecane.
Warstwa gryczana posiada właściwości antyalergiczne, dobrze wchłania wilgoć i oddaje do otoczenia, więc przeciwdziała nadmiernemu poceniu się łatwo oddaje ciepło do otoczenia więc nie nagrzewa się bardzo w przeciwieństwie do samej pianki. Podobno dobrze dopasowuje się do pozycji w czasie snu i nie odkształca się więc dobrze wpływa na kręgosłup. Warstwa kokosowa uzupełnia właściwości zdrowotne materaca, szczególnie zapewnia swobodny przepływ powietrza i też ma właściwości antybakteryjne i antyalergiczne.

Same piankowe materace są podobno najbardziej podatne na odkształcenia i po pewnym czasie używania mogą tworzyć się górki i dołki.

Też widziałam w sklepach same materace w granicy 70 - 80 zł tak jak Debrah pisze, więc ta cena powyżej powyżej 300 zł wydaje mi się z kosmosu. Być może to tylko za metkę...
Stary 2012-09-20, 17:36   #3997
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedźcie mi czy kupowac body z krótkim rękawem? przyda sie to na zime? tak w ogóle to co na to ubierac? zwykła bluzeczka wystarczy? nie bedzie za zimno?
ja nie kupuję, dopiero na wiosnę... i będę ubierać body z długim rękawkiem+ pajacyk lub body z długim rękawkiem+ kaftanik i śpiochy. Dziecka nie ma co przegrzewać, ale takie maleństwo się nie rusza więc mi chłodniej.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Witam okrągłe brzuszki

przywitam się tylko i pochwalę - moje przypuszczenia okazały się słuszne i będziemy mieli dziewczynkę pewnie Ola.

Ja po pracy, kupiłam dwie pary bodów od razu posprzątałam mieszkanko, a teraz odpoczywam, tż wychodzi wieczorem grać w piłkę, więc liczę, że Was dziś nadrobię :P zacznę już teraz.
gratulacje
Stary 2012-09-20, 17:36   #3998
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czym się różnią takie materacyki za 600zł a takie za 52? Siostra mężą mówi, że materacyk powinien być droższy od łożeczka, ona sama kupowała za jakieś 350zł. Podobno na tych tańszych Maluchowi robią się odparzenia. Nie to, że chcę inwestować tyle kasy w materac, ale zastanawiam się, ile w tym prawdy?
Odparzenia nie robią się dlatego, że coś jest tańsze tylko to kwestia budowy samego materaca, tzn. z czego jest zrobiony.
Stary 2012-09-20, 17:36   #3999
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam okrągłe brzuszki

Gratuluję córuni!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:37   #4000
e_vel
Wtajemniczenie

a ja kupiłam butelki LOVI medical +... avent mi się jakoś mniej podoba...
Stary 2012-09-20, 17:39   #4001
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
KOchana ja z tych niedoswiadczonych, ale body na krotki rekawek mam duzo, bo kupowalam latem w lidlu ... Na to planuje zal;ozyc, rajstopki, ewentualnie spodenki, koszulke na dlugi rekawek i pajacyka ... ale czekam az sie wypowiedza bardziej doswiadczone mamusie sama zbieram wiedze
Stary 2012-09-20, 17:39   #4002
Hosenka*
Zakorzenienie

Mi też przyszły legginsy - Wam też tak gumka ugniata brzuch?

Ja je kupiłam z myślą o chodzeniu po domu, mam nadzieję, że gumka się "wyrobi".

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:41   #4003
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja nie kupuję, dopiero na wiosnę... i będę ubierać body z długim rękawkiem+ pajacyk lub body z długim rękawkiem+ kaftanik i śpiochy. Dziecka nie ma co przegrzewać, ale takie maleństwo się nie rusza więc mi chłodniej.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

gratulacje
Też myślę, że nie ma co przegrzewać dziecka ale w bodach z krótkim rękawkiem na pewno za ciepło by maluszkowi nie było. Ja podobnie jak Ty mam pokupione body z długim rękawkiem, a o krótkim pomyślę na wiosnę.
Stary 2012-09-20, 17:48   #4004
aska27adopcje
Zadomowienie

Kurde dziewczyny troche mnie zalamalyscie, bo ja nie mam ani 1 szt body z dlugim .. Kupilam teraz na allegro 10 szt bluzeczek takich luzniejszych z dlugim rekawkiem z mysla, ze bede je wlasnie w domu zakladac na te bodziaki ... cyli co trzeba l;eciec do tesco i na dlugi dokupic ??
Stary 2012-09-20, 17:50   #4005
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Oj leginsy ..,. Moje dopiero dzis zostaly wyslane, zreszta jak dzownilam do pani, to mowila, ze dzis poszla duza partia

A ja pije 2 slaba kawke ... wiecie to cisnienie mnie dobije, standardowo mam srednie 80/60, po kawie wzrasta do 100/65 i latwiej mi funkcjonowac ...

Dziewczyny potrzebuje duzego koppa w dupe nic nie zrobione, spalam do 12,30 niedawno sie przebralam z pizamki, caly gar zmywania, chyba z 10 pran do wsadzenia do szafki, + z 15 tshirtow i 5 par spodni tz do wyprasowania .... A ja siedze i budzuje na allegro ... Czyzbym wpadla w jakis nowy szal i uzaleznienie ....
Jeśli chodzi o ciśnienie to witaj w klubie, 80/60 to u mnie standard.
Z internetem to jest tak, że wciąga, a już na allegro to w ogóle. To jest szał tzw. "syndrom buszującej przyszłej matki" hehe

Cytat:
Witam okrągłe brzuszki

No to kolejna dziewuszka się ujawniła. Gratulacje
Stary 2012-09-20, 17:53   #4006
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde dziewczyny troche mnie zalamalyscie, bo ja nie mam ani 1 szt body z dlugim .. Kupilam teraz na allegro 10 szt bluzeczek takich luzniejszych z dlugim rekawkiem z mysla, ze bede je wlasnie w domu zakladac na te bodziaki ... cyli co trzeba l;eciec do tesco i na dlugi dokupic ??
a ciepło masz na mieszkaniu?

może wystarczą na krótki rękaw, ja po prostu nie zamierzam dziecka bez potrzeby ubierać jeszcze w sweterki, a nie lubię jak mam za ciepło w domu.

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-09-20 o 17:55
Stary 2012-09-20, 17:54   #4007
marsi11
Zakorzenienie

Szaja i Lady- składam Wam spóźnione życzenia- dużo miłości aż po grób i dużo seksu

idę na drzemkę bo chyba ciśnienie spada
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:55   #4008
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
a ciepło masz na mieszkaniu?
KOchana ja mieszkam w kamienicy i grzeje konwektorami, jako ze jestem cieplolubna, to zima temp musze miec min 22 st, mozna na krotkli rekaw spokojnie chodzic ... oczywiscie jak cos moze byc wiecej ...
Stary 2012-09-20, 17:55   #4009
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Tylko bez żadnego załamywania Jak już masz z krótkim no to przecież je wykorzystasz. Piszesz, że zamówiłaś już 10 sztuk bluzeczek z długim rękawkiem wiec po prostu założysz na krótki rękaw i będzie. A zawsze możesz sobie dokupić jeszcze parę bodziaków z długim rękawkiem jak wyczaisz jakąś dobrą cenę.
Stary 2012-09-20, 17:59   #4010
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
może się tak przygląda...bo wie że tam jego szczęście rośnie..Masz rację dzięki..

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziewczyny moi znajomi kupili rok temu i są bardzo zadowoleni z tego wózeczka...jak czytam na necie opinie..też sa bardzo dobre..co sądzicie?
http://allegro.pl/3-w-1-fyn-4ds-jedo...628261037.html

ja przymierzałabym się raczej do używanego...podobno łatwo i fajnie można go ubrać..a uzywany 3 w1 mozna juz za 500-600 zł kupic..
Bardzo fajny i ładny wózek. Chcieliśmy taki kupić, ale niestety nie mieścił się nam do bagażnika, musielibyśmy ściągać kółko.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
A co do pokoju dla dziecka - ja myślałam, że dziecko będzie z nami w sypialni, i około 2 roku życia przeprowadzimy je do swojego pokoju, a mój TŻet stwierdził, że lepiej, jakby Ania od początku była u siebie... tylko ja sobie nie wyobrażam w nocy wstawać do niej i iść do innego pokoju co wy na ten temat myślicie?
Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Naprawdę wstawanie do dziecka w nocy nie jest takie fajne i to po kilka razy. Poza tym w drugim pokoju będzie mniej słychać jak zacznie się wiercić czy płakać, no chyba że będziecie mieli nianie elektroniczną.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hosenko podziwiam, że tak wcześnie chcesz do pracy wrócić, ja bym nie umiała. Po pierwsze nie ma się kto zająć dzieckiem, a po drugie.....tak jak pisała Debrah......te pierwsze chwile......nawiązanie tej niesamowitej więzi...nie umiałabym zostawić
Ja z córką byłam 7 miesięcy w domu, potem wróciłam na etat do pracy. Z perspektywy czasu uważam, że za mało czasu z nia spędziłam. Po pracy byłam taka padnięta, że czasem brakowało mi dla niej cierpliwości. Na szczęcie teraz nadrabiamy stracony czas i jest super Nie myślałam jeszcze na poważnie jak będzie z powrotem do pracy. Na pewno wezmę cały macierzyński + te 2 dodatkowe tygodnie, zaległy urlop i albo wrócę na pół etatu albo do końca 2013 r. wezmę wychowawczy. Zobaczymy jak się życie ułoży i jaki będzie maluszek.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:01   #4011
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Tylko bez żadnego załamywania Jak już masz z krótkim no to przecież je wykorzystasz. Piszesz, że zamówiłaś już 10 sztuk bluzeczek z długim rękawkiem wiec po prostu założysz na krótki rękaw i będzie. A zawsze możesz sobie dokupić jeszcze parę bodziaków z długim rękawkiem jak wyczaisz jakąś dobrą cenę.
No baa Kolejny dzien spedzony na allegro i cos sie wyczai .... a tak serio pojade do tesco, bo tam widzialam 5 cio paki ... hmmm a moze szepnac slowko babci, ze nie mam w sumie narazie nie daje im sie wykazac, bo wszystkie ciuszki kupuje sama
Stary 2012-09-20, 18:03   #4012
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam okrągłe brzuszki

No to super dziewczynki górują GRATULACJE

Cytat:

gratulacje
ja pokupowalam w lumpkach z krótkimi rekawkami, teraz bede kupowala z długimi i jakies pajacyki.
Wlasnie ja sie boje tego przegrzania;p kurde, zawsze u mnie w domu bylo po 24-25 stopni kocham ciepełko, ale wiem ze teraz temp bedzie 21-22 nie chce zeby dzidzia chorowała i byla zmarźluchem takim jak ja. ;/

Cytat:
ojj tam nie przejmuj sie troche czasu jest, teraz jesien to bedzie wiekszy wybór na bodziaki z długim rekawem

ojjj.... biore sie za uzupelnianie dzienniczka praktyk, jutro musze oddac a ja jak zwykle nie mam w nim nic, wszystko na brudno

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:03   #4013
Maga83
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Męczyła mnie grypa jelitowa, a teraz ciężko mi was nadrobić i się wbić w rozmowę

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:05   #4014
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziś jak tż wstał do pracy o 5, zaczął się szykować zadzwonił mu tel ( kolega z pracy) i się rozbudziłam, mówię do niego że dziś nas obudził bo malutka zaczęła kopać a on do mnie może głodna jest, wstań coś zjedz o tej porze?
Mnie mąż tak nauczył że teraz jak rano nie zjem to długo nie wyleże a zaczęło się od tego że jak sam nie mógł zjeść to mi wpychał żebym dokończyła za niego teraz codziennie zanim pojedzie do pracy,godz 6 przynosi mi kanapki do łóżka i gorąca herbatkę i w ten oto sposób ja jestem najedzona a mąż ma towarzystwo rano potem odjeżdża do pracy a ja idę spać także w ciąży wszystko jest możliwe nawet te bardzo poranne śniadania Tak w ogóle to cześć laski dziś zrobiłam pranie,zmieniłam pościel,zrobiłam obiad a zaraz będę sprzątać pokój. Piękne brzuszki dziewczyny. Marsi trzymaj się ciepło
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:05   #4015
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
KOchana ja mieszkam w kamienicy i grzeje konwektorami, jako ze jestem cieplolubna, to zima temp musze miec min 22 st, mozna na krotkli rekaw spokojnie chodzic ... oczywiscie jak cos moze byc wiecej ...
to się nie martw, jak ubierzesz krótki rękawek i bluzeczkę to nie zmarznie. Mi pediatra mówiła, że wystarczy dziecku około 19 stopni ale zawsze mam więcej. Kup sobie ze dwa, trzy body na długi rękaw, na wyjścia.
Stary 2012-09-20, 18:06   #4016
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Męczyła mnie grypa jelitowa, a teraz ciężko mi was nadrobić i się wbić w rozmowę
No latwe to nie jest, mi tez bylo ciezko po 2 tyg ... Kochana super, ze chorobsko juz za toba .... Wspolczuje, raz to mialam i nigdy wiecej takich przezyc ... jeszcze w ciazy ... biedulka
Stary 2012-09-20, 18:07   #4017
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mnie mąż tak nauczył że teraz jak rano nie zjem to długo nie wyleże a zaczęło się od tego że jak sam nie mógł zjeść to mi wpychał żebym dokończyła za niego teraz codziennie zanim pojedzie do pracy,godz 6 przynosi mi kanapki do łóżka i gorąca herbatkę i w ten oto sposób ja jestem najedzona a mąż ma towarzystwo rano potem odjeżdża do pracy a ja idę spać także w ciąży wszystko jest możliwe nawet te bardzo poranne śniadania Tak w ogóle to cześć laski dziś zrobiłam pranie,zmieniłam pościel,zrobiłam obiad a zaraz będę sprzątać pokój. Piękne brzuszki dziewczyny. Marsi trzymaj się ciepło
Zabiłabym za budzenie mnie rano

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:08   #4018
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
dobrze że jesteś
Stary 2012-09-20, 18:18   #4019
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
No latwe to nie jest, mi tez bylo ciezko po 2 tyg ... Kochana super, ze chorobsko juz za toba .... Wspolczuje, raz to mialam i nigdy wiecej takich przezyc ... jeszcze w ciazy ... biedulka
Cytat:
dobrze że jesteś
No maskara, bo nawet po herbacie wymiotowałam. TŻ mi zrobił w termos jak do pracy szedł, bo na nic nie miałam sił. Ale już jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zabiłabym za budzenie mnie rano
Heh, ja też się budzę jak mój wstaje, ale zaraz zasypiam

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:20   #4020
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Oki dzieki, bo w zestawie to troche taniej wychodzi, ale moze racja, to nie ma co szalec ... A teraz jeszcze co do zestwu, bo sa takie z wieksza iloscia butelek, albo smoczkow ... ktory najlpeszy ... obojetnie ... w sumie niby zawsze mozna dokuopic potem, ale jak juz bede placic za porzesylke to moze od razu domowie dodatkowe rzeczy ....

i czy podgrzewacz do butelek i sterylizator bierzecie, bo ta firma z lodzi, z kt chce zamawiac, tez ma to w swojej ofercie ....
Dla mnie laktator jest przydatny i konieczny (przy nadmiarze - ściągasz mleko i możesz np. zamrozić, a przy braku pokarmu - pobudzasz laktację). Obyłam się bez podgrzewacza i sterylizatora, choć na pewno są przydatne.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
aska27adopcje, bardzo miło ze strony Twojego męża
U mnie na pewno będzie podgrzewacz, ale jeszcze nie wiem czy aventu, bo chyba można tańsze innych firm dostać. Słyszałam, że bardzo przydatne urządzenie przy karmieniu butelką. Nie trzeba czekać na zagotowanie się wody i kombinowanie z ciepłą, zimną wodą. A jak maluszek z głodu płacze, to trzeba szybko działać

Ponawiam pytanie o materacyk. Można mieć używany, czy lepiej nowy kupić???
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Delicjanka, tylko ja ten materacyk dostałam po siostrzeńcu i to za free, a nie kupione z allegro, ani po kimś obcym. Tylko gdzieś przeczytałam, że podobno materacyki lubią się odkształcać. Niby nic nie widać, ale różnie bywa.
Też słyszałam, że powinno się kupić nowy, ale jeśli masz po kimś z rodziny i wiesz, że jest w dobrym stanie (a nie np. posikany) to nie kupowałabym nowego. Nie wierzę żeby po takim maleństwie miał się odkształcić. Moja córka używa już prawie 2 lata i nie ma żadnych oznak zużycia, a prześcieradła ma podgumowane, więc materacyk jest czyściutki.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości