Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 23:30   #2491
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
przejrzałam link i dalej nie rozjaśniło to sprawy
Ale w jakim sensie?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 23:38   #2492
201604181004
Konto usunięte

czemu pani farmaceutka to per magister a lekarz to doktor to nie ma nic wspólnego z tytułami zawodowymi
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 23:43   #2493
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
czemu pani farmaceutka to per magister a lekarz to doktor to nie ma nic wspólnego z tytułami zawodowymi
Aaaa to są naleciałości z dawniejszych czasów lekarz ponoć sowiecki, a doktor europejski

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:12   #2494
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Z serii "ludzkie zachowania, które zadziwiają megapozytywnie"

Wczoraj pod adres domu rodzinnego przyszedł list do "Frau Y Iksińskiej". Rozbawiło mnie to i napisałam mojej siostrze Y o tym. Kazała mi natychmiast otworzyć list i przepisać jego treść. Dowiedziałam się wtedy, że moja siostra zgubiła w wiedeńskim metrze portfel, zawierający 55 euro, 50 zł i wszystkie dokumenty- dowód, prawko, legitymację studencką, KKM itd. List wysłał facet, który znalazł jej portfel zawierający 55 euro, 50 "polskiej monety" i dokumenty(przepisał treść wszystkich dokumentów) oraz załączył adres e-mail. Siostra do niego napisała i facet odpisał, że jutro wyśle jej za darmo portfel Mega porządny facet Jestem naprawdę zaskoczona. Ciekawe porównanie z tym, że kiedy siostra 2 tyg temu zgubiła telefon w Krk(żaden super bajerzasty) i jak zadzwoniła z komórki przyjaciółki, to gość, który znalazł telefon natychmiast się rozłączył i potem chyba wyrzucił kartę, bo "abonent był chwilowo niedostępny"
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:31   #2495
Lady in Blue
Zakorzenienie

Co mnie zdziwiło dziś na Facebooku ...

Zacznę od tego, że kilka dni temu zmarł Dawid Zapisek (chory chłopczyk, który był ogromnym kibicem reprezentacji Hiszpanii i Casilliasa, w trakcie Euro była o nim mowa w tv). Niestety chłopczyk we wtorek zmarł. Taka informacja pojawiła się na jego fb "Dawid odszedl ....o 9.55...." patrzę na dół a tu 82 osoby "lubią to" Serio jest co lubić w tym przypadku? Trochę mnie to zbulwersowało, nie wiem, może ja jakaś dziwna jestem ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:34   #2496
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

Zacznę od tego, że kilka dni temu zmarł Dawid Zapisek (chory chłopczyk, który był ogromnym kibicem reprezentacji Hiszpanii i Casilliasa, w trakcie Euro była o nim mowa w tv). Niestety chłopczyk we wtorek zmarł. Taka informacja pojawiła się na jego fb "Dawid odszedl ....o 9.55...." patrzę na dół a tu 82 osoby "lubią to" Serio jest co lubić w tym przypadku? Trochę mnie to zbulwersowało, nie wiem, może ja jakaś dziwna jestem ...
serio?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:36   #2497
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
serio?
niestety ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 12:36   #2498
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Z serii "ludzkie zachowania, które zadziwiają megapozytywnie"

Wczoraj pod adres domu rodzinnego przyszedł list do "Frau Y Iksińskiej". Rozbawiło mnie to i napisałam mojej siostrze Y o tym. Kazała mi natychmiast otworzyć list i przepisać jego treść. Dowiedziałam się wtedy, że moja siostra zgubiła w wiedeńskim metrze portfel, zawierający 55 euro, 50 zł i wszystkie dokumenty- dowód, prawko, legitymację studencką, KKM itd. List wysłał facet, który znalazł jej portfel zawierający 55 euro, 50 "polskiej monety" i dokumenty(przepisał treść wszystkich dokumentów) oraz załączył adres e-mail. Siostra do niego napisała i facet odpisał, że jutro wyśle jej za darmo portfel Mega porządny facet Jestem naprawdę zaskoczona. Ciekawe porównanie z tym, że kiedy siostra 2 tyg temu zgubiła telefon w Krk(żaden super bajerzasty) i jak zadzwoniła z komórki przyjaciółki, to gość, który znalazł telefon natychmiast się rozłączył i potem chyba wyrzucił kartę, bo "abonent był chwilowo niedostępny"
faith in humanity: restored

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:42   #2499
razdwapiec
Zakorzenienie

A mnie dziwi zachowanie rowerzystów, którzy jadą sobie środkiem chodnika, mając OBOK ścieżkę rowerową. Zawsze gromię takich wzrokiem, ale oni (właściwie one, bo najczęściej widuję kobiety w takich sytuacjach) nic. Kiedyś jedna baba wkręciła mi się w psią smycz rowerem. Myślałam, że zabiję. :/
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:45   #2500
el_vestido_rojo
beach please

Mnie w ogóle dziwi dawanie "lubię to" pod jakąkolwiek wiadomością o czyjejś śmierci

Co do tego chłopczyka, to właśnie przeczytałam o nim artykuł
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 12:51   #2501
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
A mnie dziwi zachowanie rowerzystów, którzy jadą sobie środkiem chodnika, mając OBOK ścieżkę rowerową. Zawsze gromię takich wzrokiem, ale oni (właściwie one, bo najczęściej widuję kobiety w takich sytuacjach) nic. Kiedyś jedna baba wkręciła mi się w psią smycz rowerem. Myślałam, że zabiję. :/
Mnie natomiast dziwią spacerki ścieżką rowerową kiedy obok jest chodnik. Nagminne na moim osiedlu. Dryndnę dzwonkiem to wielkie oburzenie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 13:08   #2502
narcyzowa
Zakorzenienie

Ścieżki rowerowe... Oto jedna ze ścieżek w moim mieście Tak przynajmniej wyglądało to kiedyś, teraz już chyba usunęli te lampy. Można było poćwiczyć jazdę slalomem.

Edytowane przez narcyzowa
Czas edycji: 2012-09-20 o 13:09
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:14   #2503
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Ścieżki rowerowe... Oto jedna ze ścieżek w moim mieście Tak przynajmniej wyglądało to kiedyś, teraz już chyba usunęli te lampy. Można było poćwiczyć jazdę slalomem.
Niektórzy ludzie myślą, że czerwona kostka brukowa to wyłącznie element dekoracyjny
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:29   #2504
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
faith in humanity: restored
Napiszę to hasło na wallu mojej siostry na fejsie

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Hahahha, od razu skoajrzył mi się Ten obrazek
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:45   #2505
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Napiszę to hasło na wallu mojej siostry na fejsie

Hahahha, od razu skoajrzył mi się Ten obrazek
Heeeehehehehehe
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:00   #2506
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że nie mieli nic złego na myśli, ,,lubię to'' znaczy teraz tyle co ,,przeczytałem i wzbudziło jakieś emocje''. Chociaż sama nie kliknęłabym pod statusem kobiety informującej o swoim poronieniu.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:01   #2507
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Heeeehehehehehe

Mnie dzisiaj zdziwił Sz. Hołownia, który zaciekle bronił księdza-dyrektora ze znanej wszystkim sprawy. Pomijam już, co tam jest prawdą a co nie... ale dziwi mnie, że pan Hołownia zawsze, ale to zawsze staje po stronie KK. Nie ważne, jaka by to była sprawa. Czasem ma rację, no ale sorry księża to też ludzie, tak samo grzeszni i popełniający błędy. Ja jako wychowawca na kolonii czy obozie, nie wyobrażam sobie, żeby podopieczni zlizywali ze mnie cokolwiek ani nawet dotykali ustami jakąkolwiek substancję na moich kolanach. To nie jest normalne.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-20 o 14:12
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:21   #2508
BioIvO
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że niektórych ludzi plakat z kampani "Ja, Ty- jemy" obraża:
http://www.aktywniepozdrowie.pl/
Uderz w stół, a nożyce sie odezwą?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:53   #2509
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Prawda w oczy kole. Dzieci się uczą nawyków żywieniowych od rodziców, taka prawda. Raz widziałam ojca, który ważył spokojnie 150kilo i łatwiej było go przeskoczyć niż obejść, wciskającego słodycze maluchowi na oko 5 letniemu, który też już był okrąglutki .
Stary 2012-09-20, 15:26   #2510
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Niektórzy ludzie myślą, że czerwona kostka brukowa to wyłącznie element dekoracyjny
Tylko trzeba zaznaczyć, że niestety czerwona kostka brukowa nie zawsze oznacza sciezkę rowerową. Tym bardziej, że kojarzę chodniki, na których równoległe pasy z czerwonej kostki SĄ elementem dekoracyjnym. Kolor i ogólnie sposób "wydzielenia" ścieżki rowerowej to jest chyba głównie wydzimisie wladz miasta. Widzialam ścieżkę rowerową wybrukowaną zieloną kostką. Spotykam też dosyć często ścieżki rowerowe oddzielone od chodnika linią biało albo kolorową. Samej mi się zdarza iść po ścieżce rowerowej, bo na chodnik wchodzę od innej str, z której nie ma znaku pokazującego gdzie chodnik, a gdzie ścieżka. Albo (i to już szczyt) na jednym końcu jest oznaczone że ścieżka jest od str ulicy, a chodnik od str trawnika, a z drugiej, że chodnik od str ulicy, a ściezka od str chodnika. Paranoja jak dla mnie.

I ja oczywiście wiem, że zdarzają się buraki, które idą ścieżką rowerową, bo co oni się będą tym przejmować, a rowerzysta to se może... po ulicy jechać. jednak moim marzeniem (jako rowerzysty i pieszego) jest, żeby był jakiś ogólnopolski/miejski standard(t?) wyglądu sciezki rowerowej. Na zasadzie - jak widzisz zielony asfalt w niebieskie kropki albo czerwoną kostkę brukową wzdłuż chodnika to na 100% wiesz, że to ścieżka rowerowa.
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:31   #2511
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
standard(t?)
„Standard”

I tak, też chciałabym, by był ogólnopolski standard. W Sopocie tak kilka razy weszłam na ścieżkę rowerową. Krzaki zasłaniały widok, więc widziałam tylko, że zaraz wejdę na chodnik przedzielony linią (więc się domyślałam, że któraś strona jest dla rowerzystów – ale która, to już nie mogłam przewidzieć)
Za to rowerzyści w ogóle nie mogli przewidzieć, że im ktoś pod koła wejdzie, bo i jak, skoro pieszych zza krzaków widać nie było

Cytat:
Kogo uraża plakat z tej kampanii? I dlaczego?
Stary 2012-09-20, 16:14   #2512
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Kogo uraża plakat z tej kampanii? I dlaczego?
Grubych ludzi?

Stary 2012-09-20, 16:20   #2513
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Moim zdaniem ta akcja jest super. Pracując w kinie napatrzyłam się co niemiara... Otyła matka kupiła dla siebie i otyłej córki (w wieku na oko 10 lat) dwa zestawy mega, po jednym dla siebie i dla niej. W skład tego zestawu wchodzi: litrowy napój, popcorn o pojemności 8 litrów i nachosy o wadze 150 g z podwójnym sosem serowym. Dorośli często nie są w stanie tego zjeść we dwoje, a ona kupiła to osobno dla siebie i dziecka... Makabra.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:58   #2514
pannamonroe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Prawda w oczy kole. Dzieci się uczą nawyków żywieniowych od rodziców, taka prawda. Raz widziałam ojca, który ważył spokojnie 150kilo i łatwiej było go przeskoczyć niż obejść, wciskającego słodycze maluchowi na oko 5 letniemu, który też już był okrąglutki .

moze na przyklad dlatego, ze nie ma wersji z tata i synkiem? czyli przekaz taki jak zwykle - to matka jest odpowiedzialna za wszystko (jak podczas wszelkich doniesien dotyczacych tego, ze dziecku sie cos stalo. zawsze komunikat- matka nie dopilnowala, matka zostawila dziecko, matka byla nietrzezwa. ojciec nie istnieje)
pannamonroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:04   #2515
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Tylko trzeba zaznaczyć, że niestety czerwona kostka brukowa nie zawsze oznacza sciezkę rowerową. Tym bardziej, że kojarzę chodniki, na których równoległe pasy z czerwonej kostki SĄ elementem dekoracyjnym. Kolor i ogólnie sposób "wydzielenia" ścieżki rowerowej to jest chyba głównie wydzimisie wladz miasta. Widzialam ścieżkę rowerową wybrukowaną zieloną kostką. Spotykam też dosyć często ścieżki rowerowe oddzielone od chodnika linią biało albo kolorową. Samej mi się zdarza iść po ścieżce rowerowej, bo na chodnik wchodzę od innej str, z której nie ma znaku pokazującego gdzie chodnik, a gdzie ścieżka. Albo (i to już szczyt) na jednym końcu jest oznaczone że ścieżka jest od str ulicy, a chodnik od str trawnika, a z drugiej, że chodnik od str ulicy, a ściezka od str chodnika. Paranoja jak dla mnie.
Jest podobno takie miejsce w Krakowie gdzie to pewnego momentu jest oznaczona ścieżka rowerowa - znak plus czerwona kostka. A za którymś skrzyżowaniem znaku już nie ma, a chodnik dalej dwukolorowy i straż miejsca lubi tam wlepiać mandaty rowerzystom za jazdę po chodniku.
Co do "mylenia" stron chodnika to kiedyś z ciekawości na Bulwarach liczyłam ilu rowerzystów jedzie nie swoją stroną i ilu przechodniów idzie ścieżką rowerową. I wyszło, że więcej rowerzystów łamie przepisy.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 17:06   #2516
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez pannamonroe Pokaż wiadomość
moze na przyklad dlatego, ze nie ma wersji z tata i synkiem? czyli przekaz taki jak zwykle - to matka jest odpowiedzialna za wszystko (jak podczas wszelkich doniesien dotyczacych tego, ze dziecku sie cos stalo. zawsze komunikat- matka nie dopilnowala, matka zostawila dziecko, matka byla nietrzezwa. ojciec nie istnieje)
Jak dla mnie to czepianie się, żeby odwrócić uwagę od tego, co taka akcja chce przedstawić. Jakoś w centrach handlowych jest pokój dla matki z dzieckiem i nikomu to nie przeszkadza, a tu nagle bulwers. Jakby na tym obrazku był tata, to obrażeni automatycznie by tę akcję poparli?
Stary 2012-09-20, 17:14   #2517
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Grubych ludzi?
No w sumie, całkiem możliwe.

Cytat:
Nie powiem, to samo mi na początku przyszło do głowy… Choć myślę, że tutaj głównym powodem dla którego wybrano jednak matkę, a nie ojca, było kwestia rymu hasła reklamowego, a nie nierówności między płciami. No, mam nadzieję, że tak było

Choć w sumie możliwa byłaby wersja „Jacy ojcowie, tacy synowie” czy coś w tym stylu.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to czepianie się, żeby odwrócić uwagę od tego, co taka akcja chce przedstawić. Jakoś w centrach handlowych jest pokój dla matki z dzieckiem i nikomu to nie przeszkadza, a tu nagle bulwers.
Mnie tam bulwersowało to, że w PKP widziałam przedziały dla matki z dzieckiem. Już zresztą pisałam o tym w tym wątku (nie pamiętam w której części)
Stary 2012-09-20, 17:18   #2518
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Mnie tam bulwersowało to, że w PKP widziałam przedziały dla matki z dzieckiem. Już zresztą pisałam o tym w tym wątku (nie pamiętam w której części)
Mnie też to trochę dziwi, ale jednak tatusia z dzieckiem chyba nikt stamtąd nie wygoni Ale fakt, że powinno być dla rodzica z dzieckiem. A wydaje mi się, że na tym plakacie pokazana jest mama właśnie ze względu na hasło akcji.
Stary 2012-09-20, 17:54   #2519
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:

Nie powiem, to samo mi na początku przyszło do głowy… Choć myślę, że tutaj głównym powodem dla którego wybrano jednak matkę, a nie ojca, było kwestia rymu hasła reklamowego, a nie nierówności między płciami. No, mam nadzieję, że tak było

1) Wiecie, że nawet nie zauważyłam hasła, ani płci? Myślałam, że hasłem jest "ja ty jemy", a to co tam siedzi to ojciec z córką Nie zauwazyłam różowych gaci w grochy

2) Mnie bulwersuje przewijak tylko w toaletach dla kobiet. W Hiszpanii mieli i w męskiej, i w damskiej

Stary 2012-09-20, 18:02   #2520
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady. Jestem matką a nie czuję się urażona. Zrozumiałam przekaz kampanii. Jednak, nie oszukujmy się, że to w znacznej mierze kobitki zajmują się dziećmi a faceci łażą w tym czasie do pracy. Chyba, że się mylę? Myślę, że twórca kampanii posłużył się stereotypem i tyle. Kogo razi, tego razi. Mnie nie.

W Holandii przewijaki widziałam w damskich toaletach i w toaletach dla niepełnosprawnych. W przypadku tych drugich, to nawet fajne, bo mogę wejść z wózkiem, przewinąć małą i później sama skorzystać z toalety.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-20 o 18:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości