|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Z tego co kojarzę Liliputz ma odpowiednik sles, więc nie jest wcale taki delikatny
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Chorzów, ul. Powstańców 55, sklep ekologiczny. Dzisiaj co prawda
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W produktach, które jemy na co dzień białka jest bardzo mało. Jakieś 90% osób dziennie je mniej białka niż powinno. Bardzo łatwo o niedobór nawet jak się nie ćwiczy intensywnie. Tym bardziej, że czasami można mieć problemy z przyswajalnością białka do organizmu. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-09-20 o 17:02 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
Zazdroszczę wam tych Bingaczy z tesco. U mnie nie ma.
Wszystkie fajne sklepy są słabo zaopatrzone. Nawet Rossmann. Gdybym u siebie w mieście miała Hebe to zrezygnowałabym z Rossa, ale cóż poradzić.Czy może mi ktoś powiedzieć czy istnieje jakiś środek (wcierka czy coś w ten deseń), który przyspierze wzrost włosa, ale nie spowoduje pojawiania się bejbików? Miód sztuczny nie jest dobry do użycia na włosach? A te masła z Isany do ciała można stosować na całe noce? Znaczy jako maski? Zastanawiam się, którą najpierw wybrać. Jestem początkująca a przed wczoraj dostałam świetną pochwałę włosów. Znajoma spytała czego używam, ale ograniczyłam się tylko do wymienienia odżywek i szmponów. Powiedziała, że na pewno wiele osób chciało by mieć takie gęste i zdrowe włosy jak ja. Ale musiałam puścić buraka Oleje mogą okazać się szokiem, chociaż moją babcię w ogóle nie zszokowałam;D
Edytowane przez 201710041218 Czas edycji: 2012-09-20 o 16:37 |
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj nie mam weny na nic, nałozyłam kokosa a potem to nie wiem co :P
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do przyspieszania porostu i baby hair - każdy jest inny, nie można powiedzieć że jeśli jednej osobie przyspieszyło porost i nie było bejbików, to u ciebie będzie tak samo. Nawet jeśli ktoś zna taki środek, to nie wiadomo czy u ciebie też tak zadziała. U mnie NIC nie przyspiesza porostu włosów, mają swój własny tryb którego nic nie rusza (a mierzę po odrostach, więc to b. wiarygodny pomiar), po wcierkach i innych przyspieszaczach miałam jedynie wysyp baby hair.
|
|
#2827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
edit. dzięki za odpowiedzi...:/ Edytowane przez 201710041218 Czas edycji: 2012-09-20 o 19:09 |
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczyściłam przed chwilką włosy szamponem Ziaja do włosów tłustych
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2830 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w poniedziałek pojadę do tego sklepu w Sosnowcu co go Pluskotka (chyba ) znalazła.Kupie sobie Vatike i spiruline. Przy okazji wskocze do tej drogerii co ją therock zachwala bo chciałabym kupić tą odzywkę z Mariona do włosów brązowych ![]() Ja tez dla Was/Nas sprawdzam pewną sprawe ale jak narazie nic nie jest pewne Mam nadzieje że w poniedziałek wszytsko się wyjasni i jak co to dam znać ![]() Cytat:
![]() musze wykoczyc sezam więc pewnie on pójdzie w ruch
|
|
|
#2831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
A ja wcinam siemię laniane
Trochę zdrowych tłuszczy się przyda zawsze ![]() Jutro powinna dojść przesyłka (chociaż z kurierami nigdy nic nie wiadomo )Właśnie - mam pytanie. Bingo nada się do mycia włosów? Bo dziś chciałam umyć odżywką a bingo muszę wykończyć
Edytowane przez CrimsonGhost Czas edycji: 2012-09-20 o 18:49 |
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Uf udało mi się was nadrobić
![]() I udało mi się dorwać Naturię Mam nadzieje że mi posłuży. Chciałam kupić lakier jakiś ale nie mogłam sie zdecydować. Osiołkowi w żłobie dano Włosy jakoś mi się tak strasznie mocno pofalowały w miejscach gdzie nie było warkoczy Dziwna fala na grzywce się pojawiła
|
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z czego moje nerki są średnio zadowolone, ale skoro uszkodzenia nie przechodzą 20%, to nie mam nad czym trząść portkami.Widać muszę się dokształcić z miejskiej diety
|
|
#2835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zmyłam oliwkę BD dzisiaj (Wam tez leci zabarwiona woda po niej czy to farba mi spływała?) i nałożyłam jako odżywkę Hegrona+all in one+ jedwab+mleczko pszczele (po 5 czy 6 kropel) i jakieś nie za fajne włosy mam dziś. Tragedii nie ma, ale są mniej miękkie i wizualnie gorsze, szczeg przy nasadzie. I mini antenki mi sterczały wcześniej jest jeszcze opcja, ze to przez Lili, bo zdenkowałam je dziś i dawno nie używałam. Mógł to on mi wtedy sprawiać, że nie miałam miękkich włosów ?zaszłam do rossa po płyn do demakijażu oczu, wziełam w końcu Bourjois micel, ale... patrzę, a tu olejki Alterry stoją z papają wzięłam jeden na zapas nie wiadomo kiedy wrócą tamte i czy identyczne składem i ceną, więc wzięłam... sprawdziłam datę i 2014.
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-20 o 19:04 |
|||
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej. Dzisiaj właśnie u siebie na blogu opisałam, to co mi najbardziej pomogło na przyrost
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pokażę Wam swoje kudełki. Trochę to stresujące:P
Pierwsze zdjęcie to moje naturalne, kręcone bez żadnych stylizatorów, a drugie po prostowaniu żelatyną
|
#2839 |
|
Spaceroholiczka
|
A ja mam pytanie do dziołszek z Katowic
![]() Czy znajduję się gdzieś na trasie Korfantego - Głowackiego 6 (LO. Konopnickiej) jakiś Rossman albo Natura, albo cokolwiek, gdzie mogłabym dostać ten żel Bielendy? Codziennie chodzę tylko tą trasą do szkoły i z powrotem. Na Katowicach się nie znam, więc nie chcę się zagłębiać, bo po prostu się zgubię |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Micarise, wydaje mi się, że wszystko, co może zadziałać na przyrost może być też bejbikogenne, a tendencja do tego zależy tylko od danego osobnika.
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Nałożyłam właśnie siemię lniane jako maskę. Wy też macie problem z wydobywaniem go? ja brałam palcami i to się ciągło ciągło że w końcu cały słoiczek poszedł. A dokładnie ten słoiczek http://3.bp.blogspot.com/-ogbW_ss6n8.../s1600/073.JPG .
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na przyszłość polecam "odcinać" porcje żelu na brzegach słoika
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) znajduje się przy Placu Miarki, na Rogu Jagiellońskiej i Kochanowskiego - czyli: wracając ze szkoły, idąc Mikołowską w dół, cały czas prosto, musiałabys dojśc do ulicy Kopernika (będzie po prawej stronie, za Pałacem Młodzieży ), skręcasz w nią, idziesz do końca - dochodzisz do ulicy Kościuszki i Placu Miarki, przechodzisz przez Plac Miarki i po drugiej jego stronie (róg Jagiellońskiej i Kochanowskiego) masz Rossmanna Tutaj mapka trasy ![]() http://katowice.mapofpoland.pl/Katow...Kopernika.html Jest też drugi Rossmann w samym centrum - jak idziesz na autobus aż do Korfantego, to przy Piotra Skargi (na mapce oznaczony jako "Księdza Piotra Skargi" ) masz drugą drogerię.---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- STOOOOP ! LO Konopnickiej jest na Głowackiego? Nie na Mikołowskiej?
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Dlatego pytam czy coś jest na tej trasie z Korfantego, bo boję się, że się zgubię
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zomnomnałam zapiekankę (która nawiasem mówiąc była pyszna
). Nałożyłam pierwszy raz w życiu olej z pestek winogron (znaczy się podpieprzyłam od TŻ za jego zgodą ) i za godzinę zmywam. Następnie Isanka z miodem i mam zamiar błyszczeć włosami Kobietki, Wam drożdże bardziej smakują na ciepło czy na zimno?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to mozesz iśc albo tak jak Ci napisałam, albo dojśc szybciej, do Jordana - ona jest zaraz koło Twojej szkoły i kierowac się w stronę Kościuszki, czyli skręcic w prawo Kościuszki w dól i dojdziesz do Placu Miarki ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A ten Rossmann jest jeszcze czynny? Ostatnio byl zamknięty, jakiś remont tam był czy coś
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drożdże tylko na zimno
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
![]() mi tylko jako półprodukt... najlepiej w pizzy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Wszystkie fajne sklepy są słabo zaopatrzone. Nawet Rossmann. Gdybym u siebie w mieście miała Hebe to zrezygnowałabym z Rossa, ale cóż poradzić.

) znalazła.
Mam nadzieje że w poniedziałek wszytsko się wyjasni i jak co to dam znać

nie wiadomo kiedy wrócą tamte i czy identyczne składem i ceną, więc wzięłam...