|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
BAN stały
|
Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty
Kilka z Was prosiło mnie o fotki botków, więc proszę - oto i one. Nadmienię tylko, że buty nie są czarne, to raczej ciemny grafit.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Dziś mierzyłam te botki z Croppa. Uważam, ze są bardzo ładnie i chociaż sztywne, to bardzo porządnie zrobione. Jednak 36 są na mnie sporo za duże.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie pozostaje zazdrościć, że ponad 600zł mogą wydać lekką ręką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Widze że się zrobiła dyskusja o butach
![]() ![]() Przyznam, że temat pieniędzy przeznaczonych na zakup danej rzeczy jest dość kontrowersyjny, ale jak najbardziej mozna o nim podyskutowac z klasą, bez personalnych wycieczek ![]() ![]() ![]() 1) Jedyne na czym NIGDY nie oszczędzam i nie żal mi na to żadnych pieniędzy to pielęgnacja twarzy, włosów i zębów ![]() 2) Mam słabość to firmowych perfum i to takie głównie posiadam, choć tutaj nie jestem aż tak restrykcyjna ![]() 3) Lubie inwestować i kupować buty lepszych marek, ale tylko na wyprzedażach. Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy kupić butów za 500, 600zł, ale gdy były przecenione o połowę już tak ![]() 4) Jestem w stanie kupić po regularnej cenie żakiet, spódnicę lub dobry jakościowo gruby sweter - to dla mnie konkretne rzeczy, które można wykorzystać dość wszechstronnie i nosic przez parę sezonów, więc wydane pieniądze uważam za inwestycję. Dobrze skrojoną, klasyczną spódnicę można ubrać na egzamin, formalne spotkanie, randkę czy imprezę. 5) Co do sukienek to mam mieszane uczucia - jeśli to sukienka na specjalną okazję to nie stawiam sobie ograniczeń finansowych, jeśli ma być przeznaczona na co dzień to wybieram modele ze średniej półki. 6) Raczej nie kupuję droższych bluzek - mam co prawda słabość do zarowych eleganckich bluzek, ale 200zł za kawałek poliestru wydaje mi się mocno przesadzoną ceną, więc z reguły czekam na wyprzedaże. 7) Lubię tańsze, H&Mowskie basicowe topy i tańsze koszule (zwłaszcza białe ![]() 8) Co do toreb, to sytuacja finansowa jeszcze nie pozwala mi na inwestycję w drogie modele Furli i Sabriny Pilewicz, ale chętnie na nie zerkam i myślę że za rok-dwa gdy moja pensja pójdzie znacznie do góry to chętnie zaopatrzę się w jakiś przyjemny model ![]() 9) Biżuterię mam z sieciówek (głownie Parfois i H&M) choć po ostatniej wizycie w salonie Lilou myslę że skuszę się na bransoletkę i naszyjnik ![]() W oszczędzaniu pomaga mi niski wzrost i drobna sylwetka - mogę dzięki temu upolować coś na dziale dziecięcym ![]() Na koniec chciałam zaznaczyć, że bardzo smucą mnie (choć nie powinny) sytuacje gdy po wystawieniu zdjęć rzeczy na wątek zakupowy dostaję nieprzyjemne PW gdzie ktoś pozwala sobie na obrażające mnie epitety. Jest to dla mnie żenujące i niesmaczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jestemw stanie pojąć jak zwykłe wklejanie zdjęć z zakupami może wzbudzać tak negatywne emocje u niektórych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4420 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, weszłam właśnie na bloga Magdy passion4fashion i po prostu mało nie zemdlałam, dobrze że leże w łóżku... Ten set, który teraz wrzuciła jest po prostu obłędny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdecydowanie nie oszczędzam na torebkach. Lubię je i kupuję ![]() Nie mam co prawda torebek od projektantów czy marek LV, Prada, ale jak na polskie warunki są jednak nieprzeciętne. Miłość do torebek zwykle idzie w parze ze skłonnością do kupowania butów. Nie u mnie. Kupuje te tańsze, zwłaszcza japonki i baleriny. Nie żałuje pieniędzy na odzienie wierzchnie - płaszcz czy marynarkę. Kosmetykoholizm mi przeszedł z wiekiem. Szkoda mi kasy na krem za 2 stówy, który składem nie różni się od takiego za 30zł. Z resztą kosmetyków pielęgnacyjnych mam mało. Chołduje zasadzie lepiej mniej niż więcej. Z wyższej półki kupuje fluid (tu nie żałuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36655403]szkoda, że nie da się tego kupić
![]() ![]() Warto walczyć o piękną skórę ![]() ![]() Co do tych komentarzy to też byłam w szoku, tym bardziej że moje zakupy są zwyczajne i nie wstawiam co tydzień zdjęć ciuchów od Chanel. Niektórym się nudzi albo są mocno sfrustrowani, ale i tak nieprzyjemnie jest czytać o sobie że się jest wyfiokowaną zmalowaną lalą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() i oczywiście zgadzam się z Twoją opinią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie szukam bloga, który był tu na pewno podawany.
Dziewczyna założyła go niedawno, chyba w sierpniu, ubrania głównie z Zary, bardzo ładna, szczuplutka, wysoka, długie włosy w kolorze ciemnego brązu, taka eteryczna trochę ![]() Pamieta któraś z Was? blekitne_niebo na prawdę zdarzały się sytuacje, że dostawałaś obraźliwe, prywatne wiadomości w związku z wrzuconymi zakupami? Boże co się dzieje na tym świecie... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja także bardzo bym chciała jakiś model SP, ale zdecydowanie mnie na niego nie stać w wieku 18 lat. Ale za kilka lat chętnie ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;36655403]szkoda, że nie da się tego kupić ![]() ![]() Ja także oddałabym dużo za perfekcyjną cerę, moja jest bardzo kapryśna i czasami opadają mi ręce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak już wspomniałam, nie lubię wchodzenia ludziom w portfel i wyliczania wydatków, ale generalnie rzecz biorąc czasami obserwuje jakiś obłęd. Może to zwykła zazdrość, ale kurcze są jakieś granice w wydawaniu pieniędzy na ubrania. Jeżeli są to dobre gatunkowo rzeczy, kupione raz na jakiś czas i mają służyć na lata to jak najbardziej. Ale byłam ostatnio w szoku kiedy oglądałam jeden haul na YT i dziewczyna co chwilę powtarzała "O mój Boże, to kosztowało 100zł, ale nie wiem po co to kupiłam, nie będę nosić, ale to takie zabawne". Może dla niej 100zł jednorazowo to nie dużo, ale gdyby sie takich nieudanych zakupow z calego roku zebrało to może i by jej wyszło 5000 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://cleartaste.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zmagam się z trądzikiem od wielu lat, teraz jest już lepiej niż kilka lat temu, ale to pewnie za sprawą zmiany kosmetyków do pielęgnacji i makijażu na naturalne ale jednak nadal ideału nie ma ;( Chociaż nie wiem czy trochę nie przesadzam dążąc do czegoś czego nigdy nie osiągnę, bo mam cerę tłustą skłonną do zapychania i trądziku, a marzę o idealnie gładkiej cerze - tego nigdy raczej nie osiągnę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To prostu ręce opadają wobec takiej logiki. Cytat:
![]() Pomogła mi kompletna zmiana diety, olejek arganowy i pewien lek który pięknie wyczyścił mi skórę, ale zanim to zrobił najpierw spowodował jeszcze większy wysyp. To cud że nie przerwałam kuracji w momencie pogorszenia stanu skóry, bo wyglądałam tak dramatycznie że prowadzący zaliczenie przestraszył się na mój widok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również mam nieco podobna filozofię. Nie oszczędzam na kosmetykach. Mówię tu przede wszystkim nie o kolorówce, a o mojej dziennej bazie : krem, podkład i środki do pielęgnacji skóry. Nie rozumiem dlaczego mam w nie nie inwestować, skoro dotyczy to zwyczajnie mojego komfortu. Spotykam się z dezaprobatą, ale mój tok myślenia dzielnie się trzyma. ![]() Co do butów,akcesoriów, ubrań - z umiarem. Mimo,że jestem podatna na wszelkie 'must have', potrafię je sobie wybić z głowy, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Zdarza mi się zaszaleć, ale w sposób znośny dla mojego budżetu. Bardziej niż buty i torebki wolę kupować ubrania.Sprawia mi to o wiele większą frajdę. ![]() ![]() I miałam dopisać,że też szykuje się na zamówienie Lilou. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam nadzieję że nie pogniewacie się za trądzikowy offtop
![]() Cytat:
Wierz mi da się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Cytrynka
|
Cytat:
a w jaki sposób zmieniłaś swoją dietę? Możesz napisać mi PW, naprawdę bardzo zależy mi na odpowiedzi, problemy z cerą to moja zmora od lat ![]()
Edytowane przez Cynamonkaa Czas edycji: 2012-09-20 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Tak mieści A4, jutro jak ogarnę dom i obiad to wkleję zdjęcia. Dopiero teraz Ci odpisałam, bo niedawno wróciłam do domu, a jeszcze głowa mi pęka
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zakorzenienie
|
Cynamonka PW poszło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hehe, wystarczy nam wierzyć, że kiedyś też dorobimy się majątku albo jakaś nieznana nam ciocia zostawi pokaźny spadek ![]() ![]() Cytat:
![]() A co wiadomości na PW, to aż się w głowie nie mieści.. Jestem w szoku ![]()
Drożdże 06.08. - 06.11. PROJEKT DENKO ![]() Moja pielęgnacja włosów ![]() Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen. Edytowane przez joracuppi Czas edycji: 2012-09-20 o 20:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.