Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 21:08   #2311
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O nie... Pierwsza kapiel naszego Henia! A ja tylko moge sie patrzec i stresowac jego placzem Dobra, probuje wstac! Bo nadal nie moge oddychac jak wstane. A tu przydaloby sie umyc czy cos...

Dziewczyny po CC - kiedy udalo Wam sie wstac? Bo z tego co pamietam dosc szybko...
Mi kazali w szpitalu wstać już po 12 godzinach co dla mnie było nie do pomyślenia
Byłam tak obolała że wyć mi sie chciało, a położne i lekarze zmuszali że trzeba. Gdyby nie mąż to nigdy bym nie wstała. Nie mogłam oddychać jak starałam sie podnieść i myslałam że szwy mi puszczą. Najgorsze było to że ni cholery nie szło sie śmiać a byłyśmy na sali we dwie po cc.
Obie aparatki bo takie słowa niecenzuralne leciały że my płakały z bólu bo zaczynałyśmy sie śmiać a ból masakryczny.
Boże jak mi sie to przypomni to ze śmiechu padam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:09   #2312
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Na dzisiaj dość!

Czas myju i do łóżka, więc dobranoc!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:13   #2313
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i ciesze się, że zdjęcia się podobają Teraz sesję z Zuzanką musimy zaplanować.
właśnie to mi umknęło. Zazdroszczę sesji ja już nie będę miała okazji. niestety w oby dwóch ciążach fatalnie wyglądałam. Cudna sesja
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:19   #2314
kraven
Zakorzenienie

Dopiero wróciliśmy.
Jasiu leży tak jak leżał, ma około 2700 g i wszystko jest ok.

Dzieciaczki śliczne, słodziaki. Już się nie mogę doczekać jak bede tulić mojego.

Od jutra przychodzą panowie i będą robic pokój dla Jasia

Kasia trzymam kciuki za jutro

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:21   #2315
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mi kazali w szpitalu wstać już po 12 godzinach co dla mnie było nie do pomyślenia
Byłam tak obolała że wyć mi sie chciało, a położne i lekarze zmuszali że trzeba. Gdyby nie mąż to nigdy bym nie wstała. Nie mogłam oddychać jak starałam sie podnieść i myslałam że szwy mi puszczą. Najgorsze było to że ni cholery nie szło sie śmiać a byłyśmy na sali we dwie po cc.
Obie aparatki bo takie słowa niecenzuralne leciały że my płakały z bólu bo zaczynałyśmy sie śmiać a ból masakryczny.
Boże jak mi sie to przypomni to ze śmiechu padam
No ja też musiałam po 8 h wstać i przejść na fotel, bo na swoją salę jechaliśmy z tej pooperacyjnej.

A dziś tak sobie siadałam i wstawałam raz po raz. Teraz przeszłam po pokoju z tym łóżeczkiem-wózeczkiem i starałam się trzymać prosto. Tylko synek powoli wzywa do cyca, się zestresowałam i pędem do łóżka.

Mam chirurga w rodzinie i on z kolei mówi, żebym się aż tak nie spieszyła, bo gorzej będzie jak mi coś tam pęknie...

I też mam ten problem ze śmiechem. Ciągle z mężem wybuchamy śmiechem, a jeszcze gorzej jak dziś moja mama wpadła! Jezuuu jak to boli! A teraz się zakrztusiłam własną śliną!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:24   #2316
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też musiałam po 8 h wstać i przejść na fotel, bo na swoją salę jechaliśmy z tej pooperacyjnej.

A dziś tak sobie siadałam i wstawałam raz po raz. Teraz przeszłam po pokoju z tym łóżeczkiem-wózeczkiem i starałam się trzymać prosto. Tylko synek powoli wzywa do cyca, się zestresowałam i pędem do łóżka.

Mam chirurga w rodzinie i on z kolei mówi, żebym się aż tak nie spieszyła, bo gorzej będzie jak mi coś tam pęknie...

I też mam ten problem ze śmiechem. Ciągle z mężem wybuchamy śmiechem, a jeszcze gorzej jak dziś moja mama wpadła! Jezuuu jak to boli! A teraz się zakrztusiłam własną śliną!
ja strasznie kaszlałam to dopiero masakra
Stary 2012-09-20, 21:24   #2317
muminek88
Zadomowienie

dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac?
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:00   #2318
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
O nie... Pierwsza kapiel naszego Henia! A ja tylko moge sie patrzec i stresowac jego placzem Dobra, probuje wstac! Bo nadal nie moge oddychac jak wstane. A tu przydaloby sie umyc czy cos...

Dziewczyny po CC - kiedy udalo Wam sie wstac? Bo z tego co pamietam dosc szybko...
Po 12 godzinach i odrazu śmignełam pod prysznic, który bardzo ale to bardzo dużą ulgę przyniósł
wczoraj mineło 2tygodnie, nie czuje już żadnego dyskomfortu związanego z blizną, nic nie ciągnie, nie piecze, nie przeszkadza, jedynie przy kaszlu, czy kichnięciu.
Jeszcze ze dwa tygodnie i wracam powoli w siodło.
Ja tam jednak jestem zdania że trzeba się jak najwięcej ruszać, nic się tam nie rozlezie, nie ma szans, musieliby nieźle spartolić robote żeby szwy puściły przy chodzeniu.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac?
Kochana tak jak piszesz- czasu już nie cofniesz, ale kiedy już ochłoniecie, kiedy wyjaśni się kwestia zdrowia Laurki pomyślcie o wejściu na drogę sądową..
My mieliśmy to zrobić po urodzeniu dziewczynek- posądzić mojego lekarza, który prowadził ciąże (bo przyznał się lekarzom na oddziale w dzień cc że widział komplikacje ale nie powiedział mi bo nie chciał mnie stresować i w ten sposób w takiej sytuacji jak Ty chodziłam z brzuchem ponad tydzień) ale zabrakło nam odwagi? może wiary w to że się uda? albo może po prostu za dużo było z tym zachodu a my mieliśmy za mało sił. ale takie sprawy można zakładac do 5 lat od zdarzenia tak więc kto wie, może jeszcze do tego się wróci.

a te wylewy jak się wkońcu przedstawiają? wchłoneły się? jeśli tak to macie ogromne szanse na to że żadnych śladów nie zostawią, u nas były obustronne wylewy IV stopnia, które nawet nie próbowały się wchłonąć.
Co do punkcji..kurde może lepiej by było gdyby już nie czekali tylko założyli zastawke...
i musisz wierzyć w to że lekarze robią wszystko co mogą żeby teraz Twojej córeczce pomóc, choć może wydaje się że jest inaczej.
Stary 2012-09-20, 22:10   #2319
muminek88
Zadomowienie

poki co to oni nie chca zatsawki robic tylko ten zbiorniczek w glowce zeby czesciej i mniej odciagac...

ja myske ze my na pewno zalozymy zeby on juz nikogo nie skrzywdzil tak jak nas,...dla spokoju,dla upamietnienia naszego aniolka zeby jej smierc nie byla daremna...nie wiem,poki co nie mam sil na nic a codziennie cos na nsas spada...

wylew ma z lewej 3 st a z prawej 2 st,niby cos sie wchlonela i ze mozgu przybywa,krew tez ladnie schodzi jak jej ten plyn scuagaja bo juz 2 razy 3 ml a dzis 5 ml i jest to krwiste zawsze...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 23:12   #2320
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
sms od Nisi:

wczoraj o 23.10 świat ten powitała Maja
waży 3550g i mierzy 55cm. obie odpukać czujemy się dobrze. dziękujemy za trzymane kciuki
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

cały czas czuję małą po lewej stronie, zawsze ma dupkę w tym samym miejscu

ja mam od 2 tygodni, są bardzo bolesne, nieregularne i po ciepłym prysznicu przechodzą.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

wiadomość od Eleny,

o 14.30 została mamą. Kamila ma 3870 g i 59 cm.

później będą zdjęcia
Kolejna dzidzia,wielkiem gratulacje!

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam synka Katee, która przesyła pozdrowienia wizażowym ciotkom
piękny
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
My juz w domku
Dziękujemy za wszystkie kciuki i gratulacje, jestescie kochane
Ja również gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!
Wróce do was jak ogarniemy sie z nowa sytuacją
Poród opiszę wkrótce.
Dla wszystkim cioci wizazowych , buziaczek od Igusi
jaka malutka księżniczka

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga!!!!!!11 Przedstawiam Synka Weroniki!!!!!
Bidulek malutkiale śliczniusi

ja sie melduje,że u Nas wszystko dobrze,ale nie miałam czasu na wizaz

zmykam spać

gda ślicznie Henio

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

A i jutro mamy 22 dni do porodu
ale nie chce czekać aż tyle,może Fabianek wyjdzie szybciej

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 23:43   #2321
lourose
Wtajemniczenie

Dobranoc zmieniłam telefon więc mogę podczytywać częściej
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 03:48   #2322
Agnes!84!!
Rozeznanie

Gda dzięki za dokładne wyjaśnienie odnośnie zzo

Wczoraj miałam pierwsze ktg. Duży spadek tętna to normalne? Były spore wahania.
Stary 2012-09-21, 06:58   #2323
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Muminku a to jest jedyny taki szpital który macie dla Laurki?> niestety czasu nie da się cofnąć. Może uda się wam inny załatwić gdzie byłabyś spokojniejsza o córeczkę. 3mam kciuki kochana za was. a może rodzina mogłaby wam troszkę pomóc żebyś sama z tym nie była?

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Gda dzięki za dokładne wyjaśnienie odnośnie zzo

Wczoraj miałam pierwsze ktg. Duży spadek tętna to normalne? Były spore wahania.
ale jak duży norma to jest 120-160. Mój jak miał 105 to następnego dnia miałam cięcie.
Stary 2012-09-21, 07:39   #2324
gda
Zakorzenienie

Mój miał 120-175 i nikt się nie martwił. 175 miał przez chwilę jak szalał dłuższy czas.

Ale noc... Musze powiedziec, ze calkien fajna! Spal i dawal znac, ze juz jest glodny nie marudzeniem, tylko zaczynal ladowac raczki do buzi. Je po ok. 40 minut. Sutki zaczynają boleć... Ale biust jakoś nie rośnie...
Jadł o 22.30, 1.30, 4.30 i teraz zaraz jak się trochę dobudzi go nakarmię.
Były małe problemy z dostawieniem go do prawego cyca, wydawało mi się, że jest pusty, ale przyszła cudna położna i pokazała nam jak go lekko oszukać, żeby myślał, że jest przy lewym cycu - dostawić go z pod pachy no i głuptasek mały się nabrał

Spałam z nim, ale po powrocie do domu raczej już nie będę... Teraz też miałam wątpliwości - ja z tych co kategorycznie uważali to za bezmyślność rodziców, a teraz... To malutkie, ciepłe ciałko, te rączki na moim dekolcie i piersiach, głaszczące mnie i łapiące za palce... Ten pysio kierujący się w stronę mojej twarzy i cyca... Jejuuu jaka jestem zakochana!!!

Oboje z mężem zwariowaliśmy!

Mąż wczoraj też pół nocy spał z małym i był zachwycony
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:55   #2325
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry.

Gda cieszę się ogromnie Waszym szczęściemi,że tak świetnie radzicie sobie z maluszkiem.

U Nas na dworku zimno,słonko coś się pokazuje ale i tak chłodno.
Szkoda,że już cieplej nie będzie.

Zjedliśmy sobie z Gracjankiem pierożki na śniadanko i jak zwykle z rana seria bajek.

Mąż mi się rozchorował,smarka kicha itp,mam nadzieje,że nie zarazi mi małego,bo mnie też już coś bierze

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-21, 08:13   #2326
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Ale u mnie mroźno - całe 3 stopnie.

Gda bardzo się ciesze, że u Was wszystko uklada sie pomyślnie.

Muminku cały czas wierze, że Laura wyjdzie z tego i już niedługo bedziecie wszyscy w domku razem

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Dearline chyba zaczynamy dzisiaj 9 miesiąc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:35   #2327
lourose
Wtajemniczenie

Gda przestań bo się już Zochy nie mogę doczekać a jeszcze powinna posiedzieć
Anusia... pierożki
Kraven i Dearlie gratulacje

A my dziś skończyłyśmy 37 tydzień ! tzn. że donoszone ?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:48   #2328
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni

gda wiem o czym mówisz ja jak widze jak Szymek się wychyla tym dziubkiem do cyca, otwiera buzie, szuka i kręci nią na prawo i lewo szybko i tak fajnie go łapie jak już znajdzie i zaczyna ssać nigdy nie przypuszczałabym że taki widok normalnie łzy wciska w oczy, normalnie serducho z radości rosnie też jesteśmy w nim tacy zakochani

najlepsze jest to, że przy zmianie pampersa już parę razy zrobił nam taką akcję, że poszła fontanna do góry jak leżał z gołą dupką :p i to przeważnie zaraz po tym jak go przebierzemy i ma czyste ciuszki teraz przy każdej zmianie pieluszki już się zabezpieczamy pieluchą żeby nie naleciało na nic hihi

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:00   #2329
zielona1911
Zakorzenienie

czy wasze dzieci tez tak puszczaja baczki w ilosciach hurtowych?
Nic malego nie boli,bo nie placze,brzuszek nie jest napiety ale przyznam ze jak zaczyna swoja serię z bączkami to gorzej niz stary chlop glosne sa i duzo ich jest czy jest to normalne?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:16   #2330
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Nic malego nie boli,bo nie placze,brzuszek nie jest napiety ale przyznam ze jak zaczyna swoja serię z bączkami to gorzej niz stary chlop glosne sa i duzo ich jest czy jest to normalne?
Gracjanek też tak miał
jak trzaskał kupke w szpitalu to na całym oddziale było to słychać

Laurose wczoraj z mamą zrobiłyśmy hurtowo pierogi
90 szt z kapustką i grzybkami a 40 ruskich bo synek tamtych nie lubido tego gar barszczyku czerwonego i obiad mam dzisiaj z głowy

Gratuluje nowych tyg

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni

gda wiem o czym mówisz ja jak widze jak Szymek się wychyla tym dziubkiem do cyca, otwiera buzie, szuka i kręci nią na prawo i lewo szybko i tak fajnie go łapie jak już znajdzie i zaczyna ssać nigdy nie przypuszczałabym że taki widok normalnie łzy wciska w oczy, normalnie serducho z radości rosnie też jesteśmy w nim tacy zakochani

najlepsze jest to, że przy zmianie pampersa już parę razy zrobił nam taką akcję, że poszła fontanna do góry jak leżał z gołą dupką :p i to przeważnie zaraz po tym jak go przebierzemy i ma czyste ciuszki teraz przy każdej zmianie pieluszki już się zabezpieczamy pieluchą żeby nie naleciało na nic hihi
Gracjanek jak był malutki też nie raz na mnie nasikałprzy zmianie pieluszki,wystarczyło odpiąć starą

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-21, 09:24   #2331
zielona1911
Zakorzenienie

anusia dzieki

a niewiecie czy znajde jeszcze koperek w sklepach bo nie ukrywam ze koperkowa bym chetnie zjadła.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:04   #2332
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
poki co to oni nie chca zatsawki robic tylko ten zbiorniczek w glowce zeby czesciej i mniej odciagac...

ja myske ze my na pewno zalozymy zeby on juz nikogo nie skrzywdzil tak jak nas,...dla spokoju,dla upamietnienia naszego aniolka zeby jej smierc nie byla daremna...nie wiem,poki co nie mam sil na nic a codziennie cos na nsas spada...

wylew ma z lewej 3 st a z prawej 2 st,niby cos sie wchlonela i ze mozgu przybywa,krew tez ladnie schodzi jak jej ten plyn scuagaja bo juz 2 razy 3 ml a dzis 5 ml i jest to krwiste zawsze...
Boże drogi... oby się udało. To straszne przez co przechodzicie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Spałam z nim, ale po powrocie do domu raczej już nie będę... Teraz też miałam wątpliwości - ja z tych co kategorycznie uważali to za bezmyślność rodziców, a teraz... To malutkie, ciepłe ciałko, te rączki na moim dekolcie i piersiach, głaszczące mnie i łapiące za palce... Ten pysio kierujący się w stronę mojej twarzy i cyca... Jejuuu jaka jestem zakochana!!!

Oboje z mężem zwariowaliśmy!

Mąż wczoraj też pół nocy spał z małym i był zachwycony
Hihi no ja też nieco zmiękłam po urodzeniu córci bo też byłam przeciwna spaniu z dzieckiem w łóżku. Mimo to staram się ją odkładać do łóżeczka, jedynie rano ok 4 kiedy dla niej budzi się nowy dzień i nie ma ochoty spać, a ja przeciwnie to zostawiam ją z nami w łóżku.

Teraz słodko śpi obok na poduszce na której jej karmię. Trudno się nie zakochać

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
brzmi zabawnie. Moja też puszcza bączki ale raczej nie aż tyle

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Hihihi o tak u nas to prawie norma jak dziecko poczuje luz...
Raz nawet (akurat jak mąż przewijał) tak strzeliła kupą, że mąż musiał mebel rozkładać na którym leży przewijak, bo wleciala w różne szpary

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale nie mogłam się nie pochwalić zdjeciami. Mega mi się podobają. A nasz fotograf Dawid jest geniuszem!
Nie ma czego wybaczać, bo faktycznie jest czym się chwalić piękna z Ciebie dziewczyna. Fotograf się spisał.
Też chcialam zrobić sesję z brzuszkiem, ale koszt mnie zniechęcił. Dużo było teraz wydatków.

Ja może będę miała sesję mojej Aleńki. Aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić Mało cierpliwa z niej osóbka, a najlepiej jakby cały czas prze cycusiu była.

Ile ok pieluch dziennie zużywacie?
Stary 2012-09-21, 10:08   #2333
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Mój tak ma, jak zaczyna prukać to bardzo głośno i długo. I jego kupy już są śmierdzące.

Elena gratuluje, strasznie się nacierpiałaś i tak długo to trwało
m_moni również gratuluje

Anusia przaeczytałam o tych pierogach i mam na nie straszną ochotę A tu niestety DIETA

Powiem Wam jeszcze, że nikne w oczach, coraz mnie mniej. W dniu porodu miałam równo 20 kg na plusie, jak wyszłam ze szpitala było już -10kg.

Idę poczytać dalej, póki maluch śpi

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a teraz co u mnie

miałam dziś wizytę i tak: mała jest idealnie wpasowana do wyjścia ale szyjka dzielnie trzyma matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...

jak wdrapałam się na fotel lekarz powiedział, że są dwa wyjścia, albo może mnie zbadać delikatnie jak do tej pory albo może trochę "namieszać" by pobudzić do skurczy, ale będzie to bardzo, bardzo nieprzyjemne. zgodziłam się i doświadczyłam czym jest sławny masaż szyjki

jezu, jak bolało dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...

poza tym odkleił dolny biegun pęcherza przynajmniej z tego co mówił i może coś się samo ruszy.

a jak nie to w środę mam się stawić do szpitala na ktg i w razie czego mieć torbę do porodu. gdyby się okazało, że nie można dłużej czekać wtedy wywołają poród. a jak nie to czekamy do 1 października i wtedy trzeba będzie wywołać. to już będzie jego zdaniem ostateczny termin, dłużej nie można zwlekać...

cholera, ja cały czas mam nadzieję, że akcja sama ruszy
Widzisz kochana jak to jest Prze całą ciąże zagrożenie porodem przedwczesnym a jak przyjdzie co do czego to masaż szyjki. Trzymam kciuki żeby samo ruszyło. Nie znasz dnia ani godziny.
Stary 2012-09-21, 10:11   #2334
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że pewnie dla większości z Was temat materacyków to już temat bardzo odległy, ale ja dopiero dziś wzięłam się za zamówienie go, bo w weekend dowieziono nam łóżeczko i nareszcie znam jego wymiary.

Ze względów finansowych na tę chwilę nie mogę sobie pozwolić na zakup materacyka lateksowego, więc zdecydowałam się na gryka-pianka-kokos. Czy któraś z Was też wybrała tę opcję? Zamawiała może któraś z Was go na allegro i może polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?

I jeszcze jedno... czytam różne artykuły o tych materacykach i natrafiłam na informację, że maluszek powinien przez pierwsze 3 miesiące spać na stronie z kokosem, a później już na gryce. Czy to prawda?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc!
Hm, a 300zł to dużo? Bo ja kupiłam w ikei materac lateksowy z 299zł. Wydaje mi się, że to nie jest dużo.
Taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/
Stary 2012-09-21, 10:36   #2335
Sojka1990
Zadomowienie

Szczerze 300zł to niekiedy majątek.. ja za materac dla małej pianka gryka kokos zaplaciłam 80pare zł
Stary 2012-09-21, 10:41   #2336
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

u mnie cisza, masaż nie pomógł za bardzo, nawet kapki plamienia nie było dzielnie się "bronię" przed porodem
no nic, odliczam dni do środy a później do poniedziałku

Cytat:
muminku, bardzo mi przykro. nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co teraz przechodzicie. dużo siły dla Was

Cytat:
anusia dzieki

a niewiecie czy znajde jeszcze koperek w sklepach bo nie ukrywam ze koperkowa bym chetnie zjadła.
znajdziesz, znajdziesz
ja wczoraj kupowałam.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Widzisz kochana jak to jest Prze całą ciąże zagrożenie porodem przedwczesnym a jak przyjdzie co do czego to masaż szyjki. Trzymam kciuki żeby samo ruszyło. Nie znasz dnia ani godziny.
no właśnie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:46   #2337
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Szczerze 300zł to niekiedy majątek.. ja za materac dla małej pianka gryka kokos zaplaciłam 80pare zł
Zgadzam się, że 300zł to dużo. Tylko moja przyjacióła kupiła materacyk za 900zł lateksowy więc pomyślałam, że taki za 300 to taniocha wręcz miałam wyrzuty że skąpie na materacyk dziecka
Stary 2012-09-21, 10:48   #2338
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że 300zł to dużo. Tylko moja przyjacióła kupiła materacyk za 900zł lateksowy więc pomyślałam, że taki za 300 to taniocha wręcz miałam wyrzuty że skąpie na materacyk dziecka
Agnus, a czy ten materac pasuje do wszystkich łóżeczek czy tylko do tych kupionych w ikei? jak to jest z rozmiarówką?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:56   #2339
mala mysz
Raczkowanie

hej dziewczyny!
ja po wizycie u gina, kurcze mam 2cm rozwarcia, szyjka z 1,5cm, miekka.
Zasmuciłam się bo my jeszcze w 37 tygodniu jestesmy. cc zaplanowane na za tydzien w piatek,bo ponoc dluzej nie wytrzymamy. troche sie martwie ze to cc bedzie w 37tc i 5 dni. czy to nie za wczesnie dla małej? i czy z tym rozwarciem tydzien wytrzymam?
miała któraś podobnie?

Cytat:
muminku strasznie Ci wspolczuje i podobnie jak dziewczyny wyzej - moze warto sprobowac zabrac mała do innego szpitala, moze są w poblizu specjalistyczne...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:07   #2340
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ile ok pieluch dziennie zużywacie?
My tak średnio co 3 godziny a w nocy jak jest potrzeba

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ja po wizycie u gina, kurcze mam 2cm rozwarcia, szyjka z 1,5cm, miekka.
Zasmuciłam się bo my jeszcze w 37 tygodniu jestesmy. cc zaplanowane na za tydzien w piatek,bo ponoc dluzej nie wytrzymamy. troche sie martwie ze to cc bedzie w 37tc i 5 dni. czy to nie za wczesnie dla małej? i czy z tym rozwarciem tydzien wytrzymam?
miała któraś podobnie?

muminku strasznie Ci wspolczuje i podobnie jak dziewczyny wyzej - moze warto sprobowac zabrac mała do innego szpitala, moze są w poblizu specjalistyczne...
ja miałam zaplanowane cc to byłoby wtedy 37 + 4 i byłoby okej. Lekarz gdyby coś było nie tak napewno bu Ci nie zlecił tak szybko. Ja musiałam mieć tydzien wcześniej a mam dużego zdrowego chłopca

Rano sprzedałam teściowej Jasia i pojechałam z mamą na grzybki i znalażłyśmy całe 3 no to ale będę mieć obiad
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości