|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam tak obolała że wyć mi sie chciało, a położne i lekarze zmuszali że trzeba. Gdyby nie mąż to nigdy bym nie wstała. Nie mogłam oddychać jak starałam sie podnieść i myslałam że szwy mi puszczą. Najgorsze było to że ni cholery nie szło sie śmiać a byłyśmy na sali we dwie po cc. Obie aparatki bo takie słowa niecenzuralne leciały że my płakały z bólu bo zaczynałyśmy sie śmiać a ból masakryczny. Boże jak mi sie to przypomni to ze śmiechu padam |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Na dzisiaj dość!
Czas myju i do łóżka, więc dobranoc! |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wróciliśmy.
Jasiu leży tak jak leżał, ma około 2700 g i wszystko jest ok. Dzieciaczki śliczne, słodziaki. Od jutra przychodzą panowie i będą robic pokój dla Jasia Kasia trzymam kciuki za jutro
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś tak sobie siadałam i wstawałam raz po raz. Teraz przeszłam po pokoju z tym łóżeczkiem-wózeczkiem i starałam się trzymać prosto. Tylko synek powoli wzywa do cyca, się zestresowałam i pędem do łóżka. Mam chirurga w rodzinie i on z kolei mówi, żebym się aż tak nie spieszyła, bo gorzej będzie jak mi coś tam pęknie... I też mam ten problem ze śmiechem. Ciągle z mężem wybuchamy śmiechem, a jeszcze gorzej jak dziś moja mama wpadła! Jezuuu jak to boli! A teraz się zakrztusiłam własną śliną!
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
dzis kolejna punkcja niestety... mam dosc bo nie ufam tym lekarzom...szczegolnie od dzis po rozmowie z moim ginekologiem ktory dal m ido zrozumienia ze w dzisiejszych czasas,z dzsiejsza medycyna i sprzetem nie powinno dosjsc do naszej tragedi...on widzial juz te wode w sercu wieczorem!!i dlatego dzownil do szpitala w czasie jak tam jechalam...mnieli mnie operpwac wieczorem!!!!!!!!!!nie wiecie co czuje!!wiem ze czasu nie cofne ale to wina lekarza ktory mimo paniki jednego olał sprawe!!na co czekal??bylo widac przetaczanie!!a pozatym dzis przypadkiem sie dowiedzielismy ze Lara miala wylew 2 i 3 stopnia po obu stronach a nie tylk opolowiczny 2 stopnia!! i jak ja mam im ufac?
|
|
|
|
#2318 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wczoraj mineło 2tygodnie, nie czuje już żadnego dyskomfortu związanego z blizną, nic nie ciągnie, nie piecze, nie przeszkadza, jedynie przy kaszlu, czy kichnięciu. Jeszcze ze dwa tygodnie i wracam powoli w siodło. Ja tam jednak jestem zdania że trzeba się jak najwięcej ruszać, nic się tam nie rozlezie, nie ma szans, musieliby nieźle spartolić robote żeby szwy puściły przy chodzeniu. Cytat:
My mieliśmy to zrobić po urodzeniu dziewczynek- posądzić mojego lekarza, który prowadził ciąże (bo przyznał się lekarzom na oddziale w dzień cc że widział komplikacje ale nie powiedział mi bo nie chciał mnie stresować i w ten sposób w takiej sytuacji jak Ty chodziłam z brzuchem ponad tydzień) ale zabrakło nam odwagi? może wiary w to że się uda? albo może po prostu za dużo było z tym zachodu a my mieliśmy za mało sił. ale takie sprawy można zakładac do 5 lat od zdarzenia tak więc kto wie, może jeszcze do tego się wróci. a te wylewy jak się wkońcu przedstawiają? wchłoneły się? jeśli tak to macie ogromne szanse na to że żadnych śladów nie zostawią, u nas były obustronne wylewy IV stopnia, które nawet nie próbowały się wchłonąć. Co do punkcji..kurde może lepiej by było gdyby już nie czekali tylko założyli zastawke... i musisz wierzyć w to że lekarze robią wszystko co mogą żeby teraz Twojej córeczce pomóc, choć może wydaje się że jest inaczej.
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
poki co to oni nie chca zatsawki robic tylko ten zbiorniczek w glowce zeby czesciej i mniej odciagac...
ja myske ze my na pewno zalozymy zeby on juz nikogo nie skrzywdzil tak jak nas,...dla spokoju,dla upamietnienia naszego aniolka zeby jej smierc nie byla daremna...nie wiem,poki co nie mam sil na nic a codziennie cos na nsas spada... wylew ma z lewej 3 st a z prawej 2 st,niby cos sie wchlonela i ze mozgu przybywa,krew tez ladnie schodzi jak jej ten plyn scuagaja bo juz 2 razy 3 ml a dzis 5 ml i jest to krwiste zawsze... |
|
|
|
#2320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bidulek malutki ![]() ja sie melduje,że u Nas wszystko dobrze,ale nie miałam czasu na wizaz ![]() zmykam spać ![]() gda ślicznie Henio ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- A i jutro mamy 22 dni do porodu ![]() ale nie chce czekać aż tyle,może Fabianek wyjdzie szybciej
|
||||
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
zmieniłam telefon więc mogę podczytywać częściej
|
|
|
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
Gda dzięki za dokładne wyjaśnienie odnośnie zzo
![]() Wczoraj miałam pierwsze ktg. Duży spadek tętna to normalne? Były spore wahania.
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- ale jak duży norma to jest 120-160. Mój jak miał 105 to następnego dnia miałam cięcie. |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Mój miał 120-175 i nikt się nie martwił. 175 miał przez chwilę jak szalał dłuższy czas.
![]() Ale noc... Musze powiedziec, ze calkien fajna! Spal i dawal znac, ze juz jest glodny nie marudzeniem, tylko zaczynal ladowac raczki do buzi. Je po ok. 40 minut. Sutki zaczynają boleć... Ale biust jakoś nie rośnie...Jadł o 22.30, 1.30, 4.30 i teraz zaraz jak się trochę dobudzi go nakarmię. Były małe problemy z dostawieniem go do prawego cyca, wydawało mi się, że jest pusty, ale przyszła cudna położna i pokazała nam jak go lekko oszukać, żeby myślał, że jest przy lewym cycu - dostawić go z pod pachy no i głuptasek mały się nabrał Spałam z nim, ale po powrocie do domu raczej już nie będę... Teraz też miałam wątpliwości - ja z tych co kategorycznie uważali to za bezmyślność rodziców, a teraz... To malutkie, ciepłe ciałko, te rączki na moim dekolcie i piersiach, głaszczące mnie i łapiące za palce... Ten pysio kierujący się w stronę mojej twarzy i cyca... Jejuuu jaka jestem zakochana!!! Oboje z mężem zwariowaliśmy! Mąż wczoraj też pół nocy spał z małym i był zachwycony
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.Gda cieszę się ogromnie Waszym szczęściem i,że tak świetnie radzicie sobie z maluszkiem .U Nas na dworku zimno,słonko coś się pokazuje ale i tak chłodno. Szkoda,że już cieplej nie będzie .Zjedliśmy sobie z Gracjankiem pierożki na śniadanko i jak zwykle z rana seria bajek .Mąż mi się rozchorował,smarka kicha itp,mam nadzieje,że nie zarazi mi małego,bo mnie też już coś bierze
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ale u mnie mroźno - całe 3 stopnie.
Gda bardzo się ciesze, że u Was wszystko uklada sie pomyślnie. Muminku cały czas wierze, że Laura wyjdzie z tego i już niedługo bedziecie wszyscy w domku razem ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Dearline chyba zaczynamy dzisiaj 9 miesiąc
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda przestań bo się już Zochy nie mogę doczekać a jeszcze powinna posiedzieć
Anusia... pierożki Kraven i Dearlie gratulacje ![]() A my dziś skończyłyśmy 37 tydzień !
|
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni
![]() gda wiem o czym mówisz ja jak widze jak Szymek się wychyla tym dziubkiem do cyca, otwiera buzie, szuka i kręci nią na prawo i lewo szybko i tak fajnie go łapie jak już znajdzie i zaczyna ssać nigdy nie przypuszczałabym że taki widok normalnie łzy wciska w oczy, normalnie serducho z radości rosnie najlepsze jest to, że przy zmianie pampersa już parę razy zrobił nam taką akcję, że poszła fontanna do góry jak leżał z gołą dupką :p i to przeważnie zaraz po tym jak go przebierzemy i ma czyste ciuszki teraz przy każdej zmianie pieluszki już się zabezpieczamy pieluchą żeby nie naleciało na nic hihi
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
czy wasze dzieci tez tak puszczaja baczki w ilosciach hurtowych?
Nic malego nie boli,bo nie placze,brzuszek nie jest napiety ale przyznam ze jak zaczyna swoja serię z bączkami to gorzej niz stary chlop glosne sa i duzo ich jest czy jest to normalne?
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak trzaskał kupke w szpitalu to na całym oddziale było to słychać ![]() Laurose wczoraj z mamą zrobiłyśmy hurtowo pierogi ![]() 90 szt z kapustką i grzybkami a 40 ruskich bo synek tamtych nie lubi do tego gar barszczyku czerwonego i obiad mam dzisiaj z głowy![]() Gratuluje nowych tyg ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
anusia dzieki
a niewiecie czy znajde jeszcze koperek w sklepach bo nie ukrywam ze koperkowa bym chetnie zjadła. |
|
|
|
#2332 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Teraz słodko śpi obok na poduszce na której jej karmię. Trudno się nie zakochać ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Raz nawet (akurat jak mąż przewijał) tak strzeliła kupą, że mąż musiał mebel rozkładać na którym leży przewijak, bo wleciala w różne szpary ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Też chcialam zrobić sesję z brzuszkiem, ale koszt mnie zniechęcił. Dużo było teraz wydatków. Ja może będę miała sesję mojej Aleńki. Aczkolwiek trudno mi to sobie wyobrazić Ile ok pieluch dziennie zużywacie?
|
|||||
|
|
|
#2333 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Elena gratuluje, strasznie się nacierpiałaś i tak długo to trwało m_moni również gratuluje Anusia przaeczytałam o tych pierogach i mam na nie straszną ochotę A tu niestety DIETAPowiem Wam jeszcze, że nikne w oczach, coraz mnie mniej. W dniu porodu miałam równo 20 kg na plusie, jak wyszłam ze szpitala było już -10kg. Idę poczytać dalej, póki maluch śpi ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Prze całą ciąże zagrożenie porodem przedwczesnym a jak przyjdzie co do czego to masaż szyjki. Trzymam kciuki żeby samo ruszyło. Nie znasz dnia ani godziny.
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00150184/ |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze 300zł to niekiedy majątek.. ja za materac dla małej pianka gryka kokos zaplaciłam 80pare zł
|
#2336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() u mnie cisza, masaż nie pomógł za bardzo, nawet kapki plamienia nie było dzielnie się "bronię" przed porodem ![]() no nic, odliczam dni do środy a później do poniedziałku ![]() Cytat:
Cytat:
ja wczoraj kupowałam. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wręcz miałam wyrzuty że skąpie na materacyk dziecka |
|
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnus, a czy ten materac pasuje do wszystkich łóżeczek czy tylko do tych kupionych w ikei? jak to jest z rozmiarówką?
|
|
|
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
ja po wizycie u gina, kurcze mam 2cm rozwarcia, szyjka z 1,5cm, miekka. Zasmuciłam się bo my jeszcze w 37 tygodniu jestesmy. cc zaplanowane na za tydzien w piatek,bo ponoc dluzej nie wytrzymamy. troche sie martwie ze to cc bedzie w 37tc i 5 dni. czy to nie za wczesnie dla małej? i czy z tym rozwarciem tydzien wytrzymam? miała któraś podobnie? Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
My tak średnio co 3 godziny a w nocy jak jest potrzeba
![]() Cytat:
Rano sprzedałam teściowej Jasia i pojechałam z mamą na grzybki i znalażłyśmy całe 3 no to ale będę mieć obiad |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Jestem żonką
Tylko synek powoli wzywa do cyca, się zestresowałam i pędem do łóżka.

.

A tu niestety DIETA
matko, tyle co ja mam skurczy i nic się nie dzieje...
dobrze że dwie minuty wcześniej byłam w toalecie bo jak nic zsikałabym się z bólu... lekarz i tak moim zdaniem był w miarę delikatny, robił co chwilę przerwy bym mogła odpocząć i głęboko pooddychać a mi się chciało piszczeć, tak mnie rwało...
przynajmniej z tego co mówił i może coś się samo ruszy.