Mole książkowe - pogaduchy :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 23:24   #2461
2018070520180950
Konto usunięte

Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)

dobrze ci! ja do pracy na bardzo wczesnie i powinnam juz spac a usnac nie moge
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:13   #2462
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
Strasznie mi się podobał mechanizm serca. Dostałam od TŻ w prezencie i przeczytałam powoli i z rozmysłem. Mądra książka jak się wie czego w niej szukać.
Kochane a czytałyście opowieści z Narnii? Wszystkie tomy? Bo ja mam w planach i nie wiem czy nie jestem "za stara" na takie baśnie.
Uwielbiam Narnie Bajka mojego dzieciństwa
Przeczytałam na razie tylko pierwszy tom i to nie dawno i nie czuję się za stara na drugi
Cytat:
Napisane przez Tallan Pokaż wiadomość
Na "Opowieści z Narnii" nie można być za starym! Ja pierwszy raz (świadomie) czytałam je na studiach i bardzo mi się podobały. Później jeszcze kilka razy do nich wracałam i dalej robiły pozytywne wrażenie.
A tak przy okazji: wiecie, że Lewis zabronił ekranizować "Opowieści"?

Żyłam w przekonaniu że one w środy są i cieszyłam się oglądając rano w necie, że to "świeżutki" odcinek
Dlaczego?
Myślał, że coś zepsują (co zdarza się często) w ekranizacjach?

Cytat:
Napisane przez joakoz86 Pokaż wiadomość
A ja w końcu miałam czas, żeby sobie poczytać do woli Nikt mi tyłka nie zawracał, każdy zajął się sobą. TŻ grał na kompie, potem na telefonie, a teraz wyszedł z psem. A ja miałam święty spokój. Teraz to już zbieram się do spania. Czekam tylko na TŻ, żeby łóżko pościelił, bo mi coś w kręgosłupie strzeliło i nie mogę się schylać

Też wolę Gordona niż Gesslerową
Ja też W ogóle wydaje mi się, że Gessler nie gotuje aż TAK dobrze jak tvn pokazuje w KR A Grodon ewidentnie jest mistrzem kuchni i zasłużenie występuje jako juror w Master Chef-uwielbiam ten program

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
zakladek do ksiazek [i ksiazek] nigdy za wiele

A ja jako zakładek używam wszystkiego co wpadnie mi wręcę
Stary 2012-09-21, 07:46   #2463
joakoz86
Rozeznanie

Hej

Wyprawiłam już TŻ do pracy i byłam z psem na spacerku Zmarzłam potwornie, dłonie mi skostniały niesamowicie. Ale słoneczko świeci więc pewnie później będzie przyjemniej na dworze.

Zostaję dziś sama, bo TŻ jedzie do rodziców swoich sam. Ja muszę zostać z psem. Mama TŻ wyszła już ze szpitala i czuje się lepiej. TŻ jedzie pomóc im trochę w domu. Wróci w sobotę wieczorem dopiero. Będę miała mnóstwo czasu na sprzątanie i czytanie

Znajomi byli kiedyś w Warszawie w jednej z jej restauracji. Zamówili pierogi i podobno były smaczne, tylko że kosmicznie drogie. No ale wiadomo, że w tych swoich restauracja to nie ona gotuje tylko "najlepsi kucharze w kraju" więc trudno coś powiedzieć o jej zdolnościach kulinarnych. W "kuchennych rewolucjach" też bardziej daje jakieś rady, wskazówki, mówi jak ma być, jak wyglądać, jak coś zrobić, niż sama gotuje...
joakoz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:52   #2464
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joakoz86 Pokaż wiadomość
Hej

Wyprawiłam już TŻ do pracy i byłam z psem na spacerku Zmarzłam potwornie, dłonie mi skostniały niesamowicie. Ale słoneczko świeci więc pewnie później będzie przyjemniej na dworze.

Zostaję dziś sama, bo TŻ jedzie do rodziców swoich sam. Ja muszę zostać z psem. Mama TŻ wyszła już ze szpitala i czuje się lepiej. TŻ jedzie pomóc im trochę w domu. Wróci w sobotę wieczorem dopiero. Będę miała mnóstwo czasu na sprzątanie i czytanie

Znajomi byli kiedyś w Warszawie w jednej z jej restauracji. Zamówili pierogi i podobno były smaczne, tylko że kosmicznie drogie. No ale wiadomo, że w tych swoich restauracja to nie ona gotuje tylko "najlepsi kucharze w kraju" więc trudno coś powiedzieć o jej zdolnościach kulinarnych. W "kuchennych rewolucjach" też bardziej daje jakieś rady, wskazówki, mówi jak ma być, jak wyglądać, jak coś zrobić, niż sama gotuje...
To prawda jest bardzo zimno Jesiennie już!

Nigdy w KR nie jest do końca pokazane jak ona gotuje, raczej dyryguje

Ja dziś skończę Cobena
Stary 2012-09-21, 08:07   #2465
2018070520180950
Konto usunięte

Ja zakładek trochę kupilam trochę zrobiłam ale sobie zrobię jeszcZe wiecej a te ci kupiłam sprzedam bo nie używane
Stary 2012-09-21, 08:22   #2466
joakoz86
Rozeznanie

Zamówiłam na weltbildzie książkę dla mamy i dostałam dziś maila, że zamówienie zostało anulowane, bo towar został wyprzedany. Wkurzyłam się no
joakoz86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:43   #2467
ekstramocna
BAN stały

aaaaa w końcu przyszedł mój czytnik. Jest piękny. Już go kocham Teraz konwertuję książki na łikend. Jadę do rodziców na wieś , także pewnie znów mnie nie będzie na forum ;*. Do zobaczenia najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 08:57   #2468
scarlett26
Zakorzenienie

Poszłam spać, a wy jeszcze 2 strony naprodukowałyście. Co do Gordona i Gesslerowej to lubię oboje, każde ma fajne dość specyficzne poczucie humoru. W Ramsaya wykonaniu odbieram to też jako jakąś niesamowitą inteligencję po prostu. Oboje z TZtem teraz co niedzielę czekamy na ten nowy hotelowy program i ubaw zawsze mamy niesamowity.

Co do Gesslerowej.... Uwielbiam Warszawę, pasjami.... Miasto moich Dziadków, którzy brali tam ślub w czasie Powstania. Zawsze się strasznie ciesze jak tam jadę. W jeden z wakacyjnych weekendów wybraliśmy się z TŻtem i byliśmy na spacerze na starówce no i idziemy sobie Krakowskim Przedmieściem albo już i Nowym Światem no i lodziarnia braci Gessler o malowniczej nazwie "Kręcimy lody" - mówię do TŻta nieprzytomnie, że ciekawe czemu tak dziwnie, a TŻ - pomyśl jakby brzmiało inaczej

No dobra, idziemy dalej - od Placu Zamkowego w stronę Rynku - restauracja "Polka" - jakoś nas menu nie powaliło, ale drugie dania od 25 zł bodajże, więc z tymi cenami bez przesady. Na Rynku natomiast zawsze wieczorem podoba mi się jak przed Fukierem stoją te wszystkie rośliny i lampiony, no ale jak się polooka jak odstawieni ludzie tam wchodzą to robi trochę onieśmielające wrażenie. No tam to już cen nie sprawdzaliśmy.... Natomiast obok Tawerna Włoska "Bellini" - też Gessler - w ogóle miałam wrażenie, że na każdym rogu na Starówce coś Gesslerowej jest. Wzięłam najdroższą pizzę z menu, bo mi bardzo przypasował skład - rucola, sery, łosoś chyba, coś jeszcze - nie pamiętam wszystkich składników - kosztowała chyba 35 zł - biała a la Magda Gessler - tak dobrej pizzy w Polsce nie jadłam - i jako jedyna pizza w Polsce przypominała mi pizzę którą zajadałam się w Rzymie - ciasto z bąblami jak faworki, kruche, lekkie, a nie jak te nasze gnioty pizzopodobne. Mąż wziął sobie risotto z borowikami - dwadzieścia kilka złotych - wyglądało nieszczególnie, ale jak spróbowałam to wyżerałam mu z talerza takie było aromatyczne i pyszne. Byłam pod takim wrażeniem tego żarcia, że naprawdę warte każdej złotówki.

Oczywiście nie sądzę, że w tych wszystkich knajpach gotuje sama Pani Gessler (musiałaby się chyba sklonować w wielu kopiach), ale na pewno trzyma rękę na pulsie, zna się na tym "od kuchni" i wie kogo zatrudnia.

Jejku dopiero rano, a ja już taka zmęczona jakoś jestem, że mogłabym znowu iść spać....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:02   #2469
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość

O tak jesień, ale taka złota

Brawo! Poka nowe butki!
Takie http://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_p_100?$im=1106907_P&$sh =1106907_P&defaultImage=d efault_dsd Na żywo ładniejsze

Musiałam oszaleć z tamtymi 12 cm szpilkami

Cytat:
Te książki Cobena czytałam Nie mów nikomu jest świetne Mistyfikacja to nieco inne książka niż zwykle pisze Wspomina o tym wstępie Ja teraz czytam Cobena Obiecaj mi

Lee Childa znam, czytałam m. in. Podejrzanego - świetny kryminał, który mnie zaskoczył
Ooo właśnie byłam ciekawa tego Cobena Z wymianki mam ,,Błękitną krew'' i nie mogę się doczekać, kiedy zacznę czytać

Co dziś robicie? Ja z przyjaciółką jedziemy do Wojewódzkiej, bo zarezerwowałam sobie kilka książek

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:05   #2470
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy w KR nie jest do końca pokazane jak ona gotuje, raczej dyryguje
W sumie to knajpa tych ludzi i dobrze, że ich nie wyręcza, bo to oni mają się nauczyć. Wczoraj nie mogłam ze śmiechu z tego chłopiątka - szczawik lat 20, od 2 lat ma knajpę to pewnie 18tki nie miał jak mu ją mamusia kupiła i myśli, że już jest Gordon Ramsay i wszystkie rozumy pozjadał... I jemu smakuje.... Taaaa im wszystkim smakuje, tylko klientów nie ma. Jak kucharz może nie lubić jeść tylu rzeczy??? - przecież musi próbować co ugotował, czy doprawione chociaż odpowiednio, anie dawać ludziom jakieś mdłe danka.

Niezła była też ta laska poprzednio z tej najpierw Magnolii, a potem Obory - kwiatuszek we włosy, bronzerek na ryjek i myśli, że jest Magda Gessler i barszczyk z torebki serwuje, a kasa na kredyt to się sama zarobi..... Nie wyobrażam sobie zakładania własnej firmy, bez jakiś minimalnych podstaw teoretycznych i faktów przemawiającyh za tym, że ma szansę wypalić. Sorry, każdy ma w domu czajnik i żeby se strzelić zupkę z kubka nie trzeba iść do knajpy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-21, 09:07   #2471
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Poszłam spać, a wy jeszcze 2 strony naprodukowałyście. Co do Gordona i Gesslerowej to lubię oboje, każde ma fajne dość specyficzne poczucie humoru. W Ramsaya wykonaniu odbieram to też jako jakąś niesamowitą inteligencję po prostu. Oboje z TZtem teraz co niedzielę czekamy na ten nowy hotelowy program i ubaw zawsze mamy niesamowity.
Ja jakoś za ich dwójką nie przepadałam nigdy

Cytat:
Co do Gesslerowej.... Uwielbiam Warszawę, pasjami.... Miasto moich Dziadków, którzy brali tam ślub w czasie Powstania. Zawsze się strasznie ciesze jak tam jadę. W jeden z wakacyjnych weekendów wybraliśmy się z TŻtem i byliśmy na spacerze na starówce no i idziemy sobie Krakowskim Przedmieściem albo już i Nowym Światem no i lodziarnia braci Gessler o malowniczej nazwie "Kręcimy lody" - mówię do TŻta nieprzytomnie, że ciekawe czemu tak dziwnie, a TŻ - pomyśl jakby brzmiało inaczej
Haha No inaczej dziwnie by brzmiało, ale może ruch by się zwiększył

Cytat:
No dobra, idziemy dalej - od Placu Zamkowego w stronę Rynku - restauracja "Polka" - jakoś nas menu nie powaliło, ale drugie dania od 25 zł bodajże, więc z tymi cenami bez przesady. Na Rynku natomiast zawsze wieczorem podoba mi się jak przed Fukierem stoją te wszystkie rośliny i lampiony, no ale jak się polooka jak odstawieni ludzie tam wchodzą to robi trochę onieśmielające wrażenie. No tam to już cen nie sprawdzaliśmy....
Widziałam zdjęcia tego ,,Fukiera'' w gazecie i mi się spodobało No ale jak prawdopodobnie tam same ,,elyty'' chodzą, co ceny mogą być z kosmosu

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2012-09-21, 09:08   #2472
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
aaaaa w końcu przyszedł mój czytnik. Jest piękny. Już go kocham Teraz konwertuję książki na łikend. Jadę do rodziców na wieś , także pewnie znów mnie nie będzie na forum ;*. Do zobaczenia najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem
Koniecznie daj znać jak się spisuje
Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez AnnaVanDort Pokaż wiadomość
Takie http://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_p_100?$im=1106907_P&$sh =1106907_P&defaultImage=d efault_dsd Na żywo ładniejsze

Musiałam oszaleć z tamtymi 12 cm szpilkami

Ooo właśnie byłam ciekawa tego Cobena Z wymianki mam ,,Błękitną krew'' i nie mogę się doczekać, kiedy zacznę czytać

Co dziś robicie? Ja z przyjaciółką jedziemy do Wojewódzkiej, bo zarezerwowałam sobie kilka książek
Fajne butki, ja jakoś nie mogę przekonać się do wiązanych botków a la traperów, których teraz jest zatrzęsienie w sklepach

Którego byłaś ciekawa? Mistyfikacji? Zupełnie inna książka, taka bardziej hmmm kobieca Błękitna krew-świetna jak każda z serii o Myronie

A wracając do Magdy Gessler, to jako maniaczka kuchni a co za tym idzie książek kucharskich przeglądałam w empiku jej tomisko i nie znalazłam ani jednego przepisu, który by mnie zaintrygował Dlatego jestem troszke sceptyczna
Stary 2012-09-21, 09:32   #2473
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Baw się dobrze

Fajne butki, ja jakoś nie mogę przekonać się do wiązanych botków a la traperów, których teraz jest zatrzęsienie w sklepach

Którego byłaś ciekawa? Mistyfikacji? Zupełnie inna książka, taka bardziej hmmm kobieca Błękitna krew-świetna jak każda z serii o Myronie

A wracając do Magdy Gessler, to jako maniaczka kuchni a co za tym idzie książek kucharskich przeglądałam w empiku jej tomisko i nie znalazłam ani jednego przepisu, który by mnie zaintrygował Dlatego jestem troszke sceptyczna
Ogólnie Jak słyszałam ,,Coben'' to wszędzie go dużo na wymiankach, w księgarniach Czyli coś w nim musi być

One są wiązane ozdobnie, na drugim boku mają suwak

There is no cure.
Stary 2012-09-21, 09:35   #2474
2018070520180950
Konto usunięte

Tak tego cobena zachwalacie może kiedyś sie tez skusze
Stary 2012-09-21, 09:42   #2475
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie Jak słyszałam ,,Coben'' to wszędzie go dużo na wymiankach, w księgarniach Czyli coś w nim musi być

One są wiązane ozdobnie, na drugim boku mają suwak
Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
Tak tego cobena zachwalacie może kiedyś sie tez skusze
Coben jest świetny! Dobre kryminały pisze
Stary 2012-09-21, 10:00   #2476
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Coben jest świetny! Dobre kryminały pisze
Zgadzam się. Wczoraj w media markt dorwałam jego pierwszy thriller medyczny "Klinika śmierci", czytając opis z okładki zapowiada się baaardzo ciekawie. Czytał ktoś?
Dopiero wstałam i znowu cały dzień mam jeżdżenia ale pobuszuję dziś po lumpkach a jutro na balety lecę.
Zaczęłam porządnie tą "Arabską żonę" i wiecie co, jestem na takim etapie, że doszłam do wniosku iż sama mogłabym się w nim teoretycznie zakochać. Chociaż wyłowione zwłoki tego zbira z poderżniętym gardłem od razu zapaliła czerwone światełko ostrzegawcze...
Póki co gorzej przedstawiony jest Nasz naród niż Ahmed.. Ciekawa jestem jak się rozwinie, ale za chwilę znów wychodzę z domu i poczytam dopiero wieczorkiem.
Aaa i jak zwykle nie mam ani jednej książki w domu która nadaje się do październikowego wyzwania i jednocześnie ja sama mam chęć na przeczytanie. W sumie to dobrze, skończę przynajmniej wrześniowe
Gumisiek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:01   #2477
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gumisiek007 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Wczoraj w media markt dorwałam jego pierwszy thriller medyczny "Klinika śmierci", czytając opis z okładki zapowiada się baaardzo ciekawie. Czytał ktoś?
Dopiero wstałam i znowu cały dzień mam jeżdżenia ale pobuszuję dziś po lumpkach a jutro na balety lecę.
Zaczęłam porządnie tą "Arabską żonę" i wiecie co, jestem na takim etapie, że doszłam do wniosku iż sama mogłabym się w nim teoretycznie zakochać. Chociaż wyłowione zwłoki tego zbira z poderżniętym gardłem od razu zapaliła czerwone światełko ostrzegawcze...
Póki co gorzej przedstawiony jest Nasz naród niż Ahmed.. Ciekawa jestem jak się rozwinie, ale za chwilę znów wychodzę z domu i poczytam dopiero wieczorkiem.
Aaa i jak zwykle nie mam ani jednej książki w domu która nadaje się do październikowego wyzwania i jednocześnie ja sama mam chęć na przeczytanie. W sumie to dobrze, skończę przynajmniej wrześniowe
Kliniki śmierci nie czytałam,ale podobno jest bardzo dobra
Arabska żona? Brzmi ciekawie
Stary 2012-09-21, 10:03   #2478
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Jak lubicie thrillery medyczne to polecam Robina Cooka

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2012-09-21, 10:16   #2479
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Kliniki śmierci nie czytałam,ale podobno jest bardzo dobra
Arabska żona? Brzmi ciekawie
Bo jest ciekawa, a przynajmniej tak się zaczyna I co ciekawe jest to historia pewnej Polki.

Cytat:
Jak lubicie thrillery medyczne to polecam Robina Cooka
Nie wiem czemu, ale mi nie podchodzi. Kiedyś czytałam kilka jego książek i w sumie nie było zachwytu. Zdecydowanie wolę Geritssen i jej styl pisania. Chociaż tak teraz sobie myślę, że u Cooka w książkach, które posiada moja biblioteka, są zawsze maluteńkie literki i małe odstępy między nimi, co nigdy nie pozwalało mi się dostatecznie skupić na fabule. Może powinnam spróbować jeszcze raz..

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Wiecie co, na tych wszystkich stronach typu biblionetka czy lubimyczytac brakuje mi ciekawostek dotyczących autorów i książek.. W niektórych podejrzewam, że mogłyby dostarczyć zupełnie innego spojrzenia na daną pozycję.
Stary 2012-09-21, 10:25   #2480
Tallan
Zadomowienie

Cytat:

Uwielbiam Narnie Bajka mojego dzieciństwa
Przeczytałam na razie tylko pierwszy tom i to nie dawno i nie czuję się za stara na drugi

Dlaczego?
Myślał, że coś zepsują (co zdarza się często) w ekranizacjach?

W pewnym sensie. Chciał uniknąć śmieszności. Zaproponowano mu ekranizację, w której Aslanem był aktor przebrany w pluszowy kostium lwa To był szczyt efektów specjalnych tamtych czasów, o innych się nie marzyło więc wydał zakaz. Chociaż pamiętam z dzieciństwa, że był jakiś serial już wcześniej, przed tą kinową adaptacją.

Poskarżę się. Weszłam od rana (tak, to jest moje rano) na wątek o kobiecej literaturze https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post36666119 i zostałam załamana. Weźcie może Wy mnie oświećcie- co powinien czytać facet? Tylko playboya czy coś jeszcze może?
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:29   #2481
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:

Wiecie co, na tych wszystkich stronach typu biblionetka czy lubimyczytac brakuje mi ciekawostek dotyczących autorów i książek.. W niektórych podejrzewam, że mogłyby dostarczyć zupełnie innego spojrzenia na daną pozycję.
Ooo to byłby dobry pomysł

There is no cure.
Stary 2012-09-21, 10:31   #2482
Gumisiek007
Zadomowienie

Cytat:
Ooo to byłby dobry pomysł
dopiero teraz zauważyłam jakie masz ombre w podpisie
Stary 2012-09-21, 10:37   #2483
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Baw się dobrze

Bo Gessler bazuje na raczej znanych, sprawdzonych przepisach. Zresztą patrząc na kucharzy, z którymi ma kontakt w programie to ja się nie dziwię. Woli nauczyć prostej potrawy i zwiększyć szansę, że wyjdzie niż kombinować. Może książka kucharska poszła tym samym tokiem? Dla przeciętnego Kowalskiego.

Zdecydowanie za wcześnie wstajecie i ja potem nie nadążam!
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:37   #2484
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:

Poskarżę się. Weszłam od rana (tak, to jest moje rano) na wątek o kobiecej literaturze https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post36666119 i zostałam załamana. Weźcie może Wy mnie oświećcie- co powinien czytać facet? Tylko playboya czy coś jeszcze może?
Jak dla mnie facet, to tylko facet, trudno wymagać od nich czegoś większego. Dlatego jakiś czas temu dałam sobie z nimi spokój
Masz rację w tym wątku. Ja w swoim środowisku nie zauważyłam, żeby jakikolwiek pan pochwalił się ostatnio przeczytaną książką Zawsze na ten temat gadałam z babkami. Nie związałabym się z facetem, który nie czyta (ale nie musi być molem). Kiedyś widziałam fajny obrazek: ,,Nie czytasz, nie idę z Tobą do łóżka'' Btw, byłam rok z chłopakiem, który był wyjątkowym ścisłowcem i książek nie czytał. Nienawidził lektur szkolnych. Nawet nie umiał się ładnie wypowiedzieć Oo Słuchanie jego wypowiedzi dłuższej niż 5 zdań było dla mnie torturą. Dlatego najlepiej było jak mówił ,,tak kochanie''
Ma to coś w sobie, że brak czytania człowieka uwstecznia.

There is no cure.
Stary 2012-09-21, 10:39   #2485
Gumisiek007
Zadomowienie

Ramsaya uwielbiam, Gesslerowa moim zdaniem w KR też daje radę, ale MasterChef polski już mnie tak nie kręci. Bardzo podobała mi się za to australijska (bodajże) z dzieciakami

A tak apropo Gessler i KR:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 308266_411048668948571_1180349310_n.jpg (50,5 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-09-21, 10:40   #2486
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
dopiero teraz zauważyłam jakie masz ombre w podpisie
Jakoś pomyślałam że to ładnie wygląda Tylko zabiera sporo miejsca i rzadko da się coś dodatkowego wcisnąć w podpis

There is no cure.
Stary 2012-09-21, 10:47   #2487
Gumisiek007
Zadomowienie

Bardzo ładnie
Mój facet rzadko czyta, ale za to jest zapalonym kinomaniakiem i ogląda niemalże wszystko co możliwe. Ja też lubię oglądać filmy (kto nie lubi?) ale czytać też uwielbiam i nie wyobrażam sobie życia bez książek, mnie to relaksuje, odpręża, pobudza wyobraźnię i poszerzam zasób słownictwa (chociaż u mojego faceta nie zauważyłam, że nie potrafi się wypowiedzieć składnie). Jeśli już coś przeczyta, to raczej z fantastyki.
Stary 2012-09-21, 10:50   #2488
2018070520180950
Konto usunięte

Moj Tż czyta coelho dana Browna i takie tam

Arabska żona mi nie przypadła wogole do gustu wystawie na ebay chyba
Stary 2012-09-21, 10:50   #2489
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Bardzo ładnie
Mój facet rzadko czyta, ale za to jest zapalonym kinomaniakiem i ogląda niemalże wszystko co możliwe. Ja też lubię oglądać filmy (kto nie lubi?) ale czytać też uwielbiam i nie wyobrażam sobie życia bez książek, mnie to relaksuje, odpręża, pobudza wyobraźnię i poszerzam zasób słownictwa (chociaż u mojego faceta nie zauważyłam, że nie potrafi się wypowiedzieć składnie). Jeśli już coś przeczyta, to raczej z fantastyki.
Dziękuję

To masz szczęście, jak się z moim męczyłam przez to

There is no cure.
Stary 2012-09-21, 10:52   #2490
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
W pewnym sensie. Chciał uniknąć śmieszności. Zaproponowano mu ekranizację, w której Aslanem był aktor przebrany w pluszowy kostium lwa To był szczyt efektów specjalnych tamtych czasów, o innych się nie marzyło więc wydał zakaz. Chociaż pamiętam z dzieciństwa, że był jakiś serial już wcześniej, przed tą kinową adaptacją.

Pamiętam ten serial Leciał zawsze w ferie zimowe
Cytat:
Ramsaya uwielbiam, Gesslerowa moim zdaniem w KR też daje radę, ale MasterChef polski już mnie tak nie kręci. Bardzo podobała mi się za to australijska (bodajże) z dzieciakami

A tak apropo Gessler i KR:
Świetny jest australijski MCh dla doroslych

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości