![]() |
#331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
Nie wiem. Na pewno chciałabym wyjechać do innego miasta i namawiałabym żeby on pojechał ze mną. Myślę, że ostatecznie bym go przekonała więc nie byłoby problemu. On też mnie namawiał, ale miałam swoje powody żeby zostać w Polsce. Wg niektórych nie były to zbyt mocne argumenty, bo "przecież spokojnie mając podstawy ogarnęłabym język tam na miejscu" itp
![]() ![]() Gizela, a gdzie byś chciała wyjechac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
a ja się boję, że coś mi umknie. no nic, dzisiaj nie będę z nim rozmawiać na ten temat, dopiero jak sama podejmę decyzję ostateczną. bo dzisiaj to na pewno z tego awantura wyjdzie - jestem w bardzo bojowym nastroju
![]() nie wiem gdzie dokładnie. ale wiem, że chciałabym się ruszyć, przeżyć coś. o i drineczka piję na rozluźnienie. sobieski impresss z wódką ![]() ![]() Edytowane przez Pia Gizela Czas edycji: 2012-09-20 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Jakiś potworny dzień dzisiaj - ja też się pokłóciłam z Moim. Co prawda już w porządku, ale było naprawdę bardzo nieciekawie. Chciałabym zupełnie wyeliminować jakieś niepotrzebne, drobne sprzeczki i dużo kłótnie też. Wiecie, Dziewczyny, te kłótnie wynikające z rozłąki i wiążące się z nią. Jak sobie z tym radzicie? Bo po serii drobniejszych sprzeczek i jednej dużej kłótni gdzieś gubi się pozytywna tęsknota, a zaczyna negatywne myślenie o partnerze. Jak wprowadzacie spokój i harmonię w Wasze relacje z TŻ-ami? Żeby powstrzymywać się od prowokowania bezsensownych sprzeczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
cantara to chyba zależy od tego czego dotyczą Wasze sprzeczki.
Ja potrafię się zdenerwować, bo np. przez jakiś czas nie mam z nim tak częstego kontaktu jakbym chciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
BAN stały
|
Oj dziewczyny, razem damu tu radę ;D mi na samą myśl, że mogę tu popisać z osobami w podobnej sytuacji, już jest lepiej
![]() moja tż wyjeżdża już w niedzielę... ale jakoś pozytywnie do tego podchodzę dzięki Wam wszystkim. Dzisiaj spędziłem cały dzień na zakupach z tż i jej mamą i było całkiem całkiem, teraz właśnie od niej przyjechałem i padam ze zmęczenia. Ciekawe jakie uczucia dopadną mnie w sobotę, boje się, żeby przypadkiem nie okazać strasznej słabości pod tym względem i się nie rozkleić przy tż. bo to będzie słaby początek "nowej przygody". Ale dosłownie mimo, że jutro i pojutrze spędze z tż miłe chwile, to już zaczynam tęsknić. Mam nadzieję, że nie będe miał po jej wyjeździe jakiegoś gorszego okresu i nie będę chodził załamany (chociaż znając mnie, będe siedział zamknięty w sobie i pogubiony). Ale może żeby mi było lepiej, to codziennie będe się wam żalił co i jak :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
kolega92, będzie lepiej niż Ci się wydaje, poważnie! Ja spędzałam z Moim przez ostatni rok 6 nocy w tygodniu, ale takich od wieczoru do przedpołudnia. I czasami więcej czasu w weekend. A teraz leci trzeci tydzień i co? I (pomijając głupie kłótnie i MOJE zaczepki
![]() ![]() ![]() Rareza, no właśnie najwięcej sprzeczek to z powodu różnic między tym jak postrzegamy rozłąkę. Faceci nie umieją dać nam jakoś odczuć, że kochają na odległość. Tzn robią to po swojemu, przyzwyczajenie się do komunikatorów sprawia im chyba większą trudność. Mój mi mówi, że nie lubi skype'a i uczucie okazuje mi samym faktem, że ze mną rozmawia i opowiada mi o wszystkim. I niby wszystko w porządku, ale też brakuje mi takiego dosłownego okazywania uczuć, no. Babskie zrzędzenie, niech będzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
cantara mój wychodzi z założenia, że jak jakiś czas temu mi powiedział, że kocha i tęskni to przecież tak jest ciągle i gdyby coś się zmieniło to by mi powiedział hahaha
![]() ![]() Ale wiesz co, przez parę dni ograniczysz kontakty, przestaniesz mu okazywać uczucia to nagle się obudzi i stwierdzi: no ale jak to?! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Rareza, jakbym czytała o sobie i o swoim własnym TŻ, haha
![]() Co do pomysłu to chyba wcale nie żadna 'gierka'. Gdzieś czytałam, że w związku, w którym spotyka się ktoś, kto potrzebuje okazywać uczucia z kimś, kto jest w tym raczej oszczędny obie strony najlepiej wychodzą właśnie na tym jak ten uczuciowy co jakiś czas 'powstrzyma się' od jawnego okazywania uczuć i domagania się tego samego. Wtedy potrzeby obu stron są zaspokojone - TŻ nie jest pod gradobiciem czułości ( ![]() Nazwałabym to raczej stworzeniem takiej sytuacji, w której obie strony czują się komfortowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
![]() Na wstępie proszę Was o trzymanie kciuków, bo po 12 będą wyniki mojej poprawki z literatury brytyjskiej, okaże się czy zaliczę 4. semestr czy nie ![]() Tak sobie czytałam Wasze doświadczenia, że to niby faceci nie potrafią okazać, że kochają na odległość. U nas jest tak, że mój A. ciągle zarzuca mi oziębłość ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#341 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Rany to ja się tu mogę wręcz chwalić, że mam sposobność widywania się z TŻ co tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze? Gdybym była w Twojej sytuacji to skakałabym pod sam sufit ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ja wam powiem, że pierwszy wyjazd też ciągle się sprzeczaliśmy. Teraz jak drugi raz pojechał to nie pokłóciliśmy sie ani razu. Wczoraj ja się wkurzaląm ale on na spokojnie pogadał i tyle. Myślę że i wam przyjdzie taki moment za jakiś czas jak się przyzwyczaicie ![]() confused women trzymam kciuki !! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaką robisz sałatkę? Co do sprzeczek..to po cichu liczę, że to ostatni wyjazd TŻ. Nie pisałam Wam jeszcze nic, ale mój chłop myśli o tym, aby pracować jednak w Polsce, bo realna jest bardzo dobrze płatna praca w Polsce, ma namiary od kolegi. Na razie oczywiści sam się nie zwolni, ale jest to opcja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
BAN stały
|
Dziewczyny, sorry, że tak nie w temacie, ale mam pytanie. Mam 3 maseczki na twarz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to i 3mam kciuki za prace Tż w Polsce ![]() My narazie szans żadnych takich nie mamy, ja szukam roboty ale już wiem, ze nawet jak znajde to będzie bardzo ciężko. Bo jestem sama i małego codziennie wozić do rodziców, później go odebrać, a jeszcze dom.. No ale narazie na zapas się nie martwie bo i tak roboty nie mam .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie wyjaśniła co i jak? Nie rozumiem po co trzy tak różne maseczki. Ale kosmetyczką nie jestem ![]() BTW... Czy ktoś poza mną w tym wątku się odchudza? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
dla mnie maseczki to kasa wyrzucona w błoto, szczerze mówiąc. stosuję tylko po to żeby sobie umilić czas
![]() ja się nie odchudzam ale ujędrniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A pracy jakiej szukam? Takiej żebym mogła z niej opłacić wszystko i przeżyć do następnej wypłaty, tak żeby Tż mógł ze swojej sam sie wyżywić a jak najwięcej odłożyć ![]() o i zapewne jest tak jak mówisz ze bardziej zorganizowany człowiek jest, ale już widze to zmęczenie hehe ![]() ![]() Cytat:
Ujędrniać to bym musiała i ja siebie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
confused women, popieram - daj koniecznie znać, jak już będziesz znała wyniki
![]() Pia Gizela, ja z ujędrnianiem i modelowaniem to samo. TŻ przed wyjazdem pomógł mi zrobić 'plan treningowy' - podzieliliśmy wszystko na pięć partii i każdą z nich ćwiczę dwa razy w tygodniu i muszę przyznać, że już po miesiącu widzę pierwsze efekty ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, pojawiła się u mnie możliwość przyjazdu do TŻ-a na trzy dni - od poniedziałku do środy. Wspólny znajomy się wybiera w tamte strony. I... stwierdziłam, że zaczekam do listopada, bo musiałabym od 9 do 15 na niego czekać, później on ma mnóstwo nauki, więc pewnie przez większość czasu frustrowałabym się, że i tak nie ma dla mnie czasu. Jestem dumna z tej decyzji! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
ciekawych to raczej nie, ale często włączam muzykę i szaleję sobie
![]() ![]() a ja postanowiłam się ogarnąć! żeby mi życie nie uciekło gdzieś między palcami i samym myśleniu o chłopie ![]() ![]() ![]() ![]() a tymczasem: *pokrzywa i drożdże * ogarnianie mieszkania * zakupy ![]() ![]() * pisanie pracy, pisanie! * ćwiczenia ![]() * piwko ze znajomymi. albo 3. koniecznie z sokiem imbirowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam maseczki! Od dłuższego czasu nic nie stosowałam i mam taką okropną buzię, jakieś pryszcze, zaczerwienienia. Dzisiaj chyba zrobię glinkę kojącą na twarz, bo już nie mogę na siebie patrzeć. I wrócę do wody termalnej. Dorwałam na promocji w Super Pharm z La Roche Posay, bo moja z Iwostinu się popsuła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I dobre to jest? ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Dobre, polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Zaliczyłam tę nieszczęsną literaturę, yeeeaaah
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
![]()
gratulacje!
![]() ja dalej uskuteczniam swój plan dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.