|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Ja uważam ,że bardziej niedobre jest trwanie w choróbsku, a czasem paracetamol to za mało, bo nie działa przeciwzapalnie.Ale każdy jak zwykle robi jak uważa. Pewnie wiele z nas przed roczkiem poda nurofen itp. , bo trzydniówki i ząbkowanie z gorączką to będą częste historie niestety. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-21 o 11:30 |
|
|
|
|
#932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na maila wrzuciła kiedyś całą książkę z której gotuję wszystkie potrawy dla Madzi
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam leczyć teraz Lenkę sokiem malinowym i inhalacjami, nie wyszło, wzdycham i daję antybiotyk. Pewnie podobnie będzie z nurofenami. |
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Asika zdrówka dla Zuzi, nie słyszałam u nikogo o takich częstych biegunkach, więc nie mam pojęcia, u nas jeśli już to raczej za twarde kupki, Kaja bardzo nie lubi pic wody..
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Też bym chciała Gosiu, ale rehabilitantka mówi że to w związku ze słabymi mięśniami brzuszka, mam nadzieję że cwiczenia w końcu przyniosą rezultaty.. |
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jestem zadowolona.. Cenowo - nie płacę, bo chodzimy na NFZ, wrzasków nie ma w ogóle, więc to cieszy, a tempo jak to przy Bobath, wolniej niż przy Vojcie. Ale postępy są, jak zaczęliśmy chodzic to Kaja główki w ogóle prawie nie podnosiła, była bardzo napięta z prawej strony, główka tylko na prawo trzymała, a teraz jest już lepiej, ale trochę jeszcze brakuje do pełnego sukcesu. Chocby właśnie z tym przewracaniem na brzuszek. Druga sprawa że nam rehabilitantka każe cały czas odliczac te 3-4 tygodnie, którę brakowały Kai do terminu porodu (urodziłam trochę wcześniej), więc może jeszcze ma czas. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-21 o 11:41 |
|
|
|
|
#940 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja czasem żałuję, że vojta tak męczy, może bobath byłby lepszy. Ale by mi to długie miesiace zajęło, a tu lenka od 4 miesiąca przewraca się na brzuszek. I mój pełen zachwyt. |
|||
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Madzia już od 2 godz śpi obok taty, jaki to słodki widok
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() Asika oby Zuzi jak najszybciej te biegunki sie skonczyly..biedulka malenka ![]() Hania ma ogolnie luzne kupki (no po marchewce byla inna troche) kiedys miala biegunke - pieniste 3x pod rzad rano. Karo_z Hania tez sie za glowke lapie, raczej drapie (az sie podrapala troche), czasami sie po wloskach glaszcze - tez myslalam ze ja glowka moze boli, ale we wtorek zobaczylam, ze na zajeciach glaskala za wloski chlopczyka lezacego obok Henry byl bardzo zadowolony ...jak lezymy na lozku to Hania tez tak glaszcze Tz reke, bo tm tez wlosy...wiec moze Piotrus odkryl wlosy?? )ale na wszelki wypadek pouciskam w ten punkt obok uszka jak doradzila Pumka.Hania spi z nami w lozku - wiec spi pod swoja kolderka od niedawna i mam na oku czy sie odkrywa czy nie, oj ostatnio w nocy sie przewraca jak szalona i cycka ciagle chce - a juz sie tak wysypialam. musimy kupic urzadzenie pochlaniajace wilgoc, bo troche za duzo wilgoci w sypialni mamy i w lazience. Natkulec super ze kartoflanka smakowala Madzi - tez sprobuje ugotowac wg tych przepisow kilka rzeczy dla Hani niedlugo, dla siebie gotuje cos codziennie wg Pieciu Przemian. tylko tutaj nie moge znalezc nigdzie skrzydla indyczego, sa tylko piersi, w miesnym sklepiku to musialam zamawiac cielecinke, ale indyk tylko zamrozony, chuda czesc. mnie wczoraj cos bralo bo zimno od kilku dni strasznie, ale pilam duze ilosci cieplej herbaty z cytryna i zrobilam sobie wywar imbirowy...mocne to jest rozgrzalo niezle![]() Gosiu oj Ty to sie masz ze swoja mama, wspolczuje, jak tak robi z tymi naczyniami, to jak Puma pisze - nie zmywalabym po niej i juz. jak Nowaken - tez mialabym luksus w domu ..gdybym miala tutaj tesciowa lub swoja mame..ale nie mam ich to i luksusu nie mam ![]() w czwartek przylatuja goscie na chrzest 3 osoby, w tym moja siostra cioteczna - Hani przyszla chrzestna, ona zawsze chce mi pomoc w domu, wiec teraz nie bede sie bronic a w sumie to wolalabym dac jej Hanie na troche a sama posprzatac...w ramach odskoczni![]() na szczescie trojka gosci bedzie spac w duzym domu obok , kazdy bedzie mial swoja sypialnie i swoja lazienke, ja bede miec w nocy spokoj, nie bedzie 5 doroslych osob do jednej lazienki i ogolnie bedzie troszke spokojniej. o Hanula sie obudzila, milego dzionka Wam zycze!! )muaaaa
|
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynka kuruj się
Konia ze mną już lepiej..w sumie trochę zapchany nos został i kaszel suchy paskudny Lenka zapisałam go do pediatry..niedługo idziemy...wahałam się czy jest sens no ale było miejsce to idziemy..od razu spytam czy mogę już wprowadzać coś innego do jedzonka... Gosia Ty się masz z tą mamą..a mówisz jej że to i tamto Ci się nie podoba...skrupuły skrupułami kurde ale Ty się meczysz z nią we własnym domu.. Co do Bobatha to my ćwiczymy dopiero 2 tygodnie czyli 4 spotkania a już są efekty..mój syncio który do 4 miesiąca wogóle głowy nie podnosił praktycznie...teraz trzyma jak zły, kocha leżeć na brzuszku no i się obkręca sam na brzuszek...fakt że tylko w jedną stronę i nie umie sobie ręki wyjąć spod brzuszka ale efekty naprawdę są..najgorzej jest z tym w nocy bo on jak się obudzo to się przekręca a nie moze do końca przez tą rączkę i krzyczy, wiec ja co chwila się budzę i lecę na pomoc.. Z tym że na tych ćwiczeniach mój dużo płacze...jest leniuszkiem i nie chce mu się wysilać a trzeba....nawet nie lubi ćwiczeń na piłce a przecież to przyjemne chyba.. No i dla mnie trudne jest odzwyczajenie się od podnoszenia go pod pachy bo tak mi wygodniej i szybciej..no ale nie moża tak.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-09-21 o 12:16 |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja z marudzeniem przechodzi dziś samą siebie. Tylko na ręce i na ręce. Każda próba położenia jej to jeden wielki ryk, jakbym robiła jej krzywdę. Mam już dość dzisiejszego dnia
|
|
#946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma co się przejmować każde dziecko rozwija się inaczej. Mój Antek np nie raczkował zobaczymy jak Ania no i jemu zęby szły bez boleśnie a teraz chyba dostaniemy do wiwatuCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja umieram ten ból jest nie do wytrzymania - a podobno po urodzeniu dziecka mija ;/ Już robię sobie ciepłe okłady, rumianek piję, wzięłam 2 tabletki i nic nie mam siły nawet obiadu robić dobrze że w zamrażalce mam pierogi |
||
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ania zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok,jak zwykle.Pobudka o 6:51 mogłoby być tak już zawsze bo dziecie czasami potrafi się obudzić po 4-tej ![]() Wczoraj zniknełam wieczorem bo musiałam zająć się małym,zasnął potem po 22.noi wtedy dopiero mogłam zjeść kolacje ![]() Nadrobie teraz ![]() To super smakowało Ja wczoraj dawałam znów kurczaka caserolle-jakoś tak z owocami.Noi z kawałkami,miał na początku odruch wymiotny,pomyślałam no nie znowu,ale próbowałam mu dawać i jadł już normalnie No,ale po paru łyżkach stwierdził,że jednak mu nie pasi i musiałam dać mu mleko.Dzisiaj próbowa numer dwa a jak nie to blender pójdzie w ruch ![]() Za to jak była u nas znajoma,ona ma synka starszego od mojego o zaledwie pare dni.Ona urodziła w piątek,ja w poniedziałek.Nasz mały dostał prezenty,komplet spodni z bluzką,maskotke i herbatniki-biszkopciki.Noi przedewczpraj jak była i wczoraj mu dawaliśmy herbatniki,smakowało mu i sobie gryzł dolnymi ząbkami. ![]() I tak w ogóle to jej synek,już drepta ale ona daje go do chodzika to dlatego,ma 6 zębów.I nasi chlopcy bawili się,było też tak że i wspólnie jedną zabawką. Następny raz u niej się spoykamy,chłopcy znów się będą bawić I ogólnie pogadałysmy sobie o rozowoju naszych dzieci.Właśnie był listonosz i dostałam książeczke z Pampersa,bo jak się zapisywałam na ich stonie jak byłam jeszcze w ciąży to dotałam paczke powitalną z pampersami i chusteczkami.I teraz dostaje co miesiąć ksiażeczki.Jest vaucher w środku
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-21 o 13:45 |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Spi, ululałam ją w wózku gadając przez telefon
|
#952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
smacznego. Lepiej późno niż wcale ![]() Cytat:
Gotowce dobra sprawa ![]() Mały się już obudził bo słysze,że się odzywa. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Wczoraj tatuś po południu położył się z małym i tak sobie razem spali. U mnie dziecie ostatnio lubi spać na boku.
|
|||||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelince ruszył dolne trójki i dwójki. Na górze nic się nie dzieje.
Tak dziś myślałam nad tymi krostkami u Ewelinki i mam kilka "pomysłów". Po kaszce malinowej a raczej po kupce po tej kaszce wysypało jej pupę. Pomogła maść robiona na receptę, ale składu nie pamiętam a rozczytać się nie potrafię. Jak z pupy krostki zeszły tak pokazały się na plecach. Więc być może jest tak jak u MoniHan, nadwrażliwość na skład maści (albo na sterydy jeśli to maść sterydowa).
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutejsze uroki.Znam to w porzednim mieszkaniu mieszkając na parterze też mieliśmy z tym problem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- karolca możliwe,znów przytocze słowa znajomej,Jej mały ma skaze białkową,nasz też ale w lżej,bo on ma plamy na głowce,plecach,rękach noga.Nasz ma na rekach nogach ale nie dużo.I ktoś tam z jej rodziny powiedział,żeby nie zgadzać się na maście ze sterydatmi,bo jakieś dziecko miało od tego astme?Niewiem czy to możliwe,bo się nie zagłębiałam w ten temat. |
||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moja Ania
Zdjęcie0260.jpg |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
ech to u nas jeszcze dluga droga....
Cytat:
Karolca wspolczuje marudki, ale pewnie te zabki daja jej w kosc, a co za tym idzie i Tobie nie nadrobie Was znowu, bo sily nie mam zwyczajnie... mala dala mi w nocy tak popalic ze nie wiem jak sie nazywam. Mam wrazenie ze co 5minut sie budzila z placzem, uspokajal w prawdzie smoczek, ale o 4 nie pomogl ani mleka nie chciala ani wody... wzielam do siebie do lozka tez zle, dalam kuleczki homeopatyczne na dziasla i troche pomogly, ululalam ja na rekach i tak sie razem polozylysmy i usnelysmy na clae 45minut.... strasznie sie mala meczyla, ech. Tesciowa wziela ja na poltorej h na spacer, maz przygotowal mi kapiel, wiec troche odetchnelam. Bylysmy na zakupach, wiec jutro wolne
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Czy niemowlęta rosną "skokami"?
Do tej pory na bieżąco widziałam jak Ewelinka rośnie, przez ostatni miesiąc nie urosła nawet centymetra (widzę po ubrankach) a w ciągu kilku dni te ubranka zaczęły robić się krótkie. Nawet mama stwierdziła, że wyciągnęły się jej kończyny, jakby straciła na wadze (akurat przybrała jak ją ważyłam).
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

a na maila wrzuciła kiedyś całą książkę z której gotuję wszystkie potrawy dla Madzi 

ale ona daje go do chodzika to dlatego,ma 6 zębów.I nasi chlopcy bawili się,było też tak że i wspólnie jedną zabawką.
Następny raz u niej się spoykamy,chłopcy znów się będą bawić
smacznego.