Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 11:23   #931
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Ja ogólnie bardzo lubię ibuprofen, na bóle miesiączkowe bardzo mi pomagał. Kiedy orientowałam się w ciąży co wolno, a czego nie i zobaczyłam ibuprofen zaczęłam się doszukiwać i jak to ja, podchodzę teraz do tematu 3x ostrożniej. Powiem tak: skoro nie wolno w ciąży a i do 3 miesiąca nie jest wskazany, to widocznie nie jest aż tak korzystny i bezpieczny jak paracetamol. Bardziej męczy żołądek. Ba, na ulotce pisze, żeby "ostrożnie używać do 12 roku życia" tak więc jeżeli nie muszę, a mam inne opcje, to nie używam.

Inna rzecz, że można nieświadomie skrzyżować ibu z innymi niesteroidowymi, a alergia krzyżowa to jest dramat.

Ogólnie, uważam, że małe organizmy, przynajmniej do 12 miesiąca życia są tak delikatne i tak łatwo zaszkodzić, że nie podam niczego, czego nie wolno było użyć w ciąży. Tym bardziej, że mając dziecko "neurologicznie wrażliwe" jestem podwójnie ostrozna.
Nurofen i inne z ibuprofenum jest dla dzieci od 3 miesiąca , oczywiście ma odpowiednie stężenie .

Ja uważam ,że bardziej niedobre jest trwanie w choróbsku, a czasem paracetamol to za mało, bo nie działa przeciwzapalnie.Ale każdy jak zwykle robi jak uważa.
Pewnie wiele z nas przed roczkiem poda nurofen itp. , bo trzydniówki i ząbkowanie z gorączką to będą częste historie niestety.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-21 o 11:30
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:23   #932
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A właśnie co do gotowania zupek itp. Może utworzyłybyśmy jakiś wątek czy coś w tym stylu, żeby umieszczać tam przepisy na różne potrawy dla naszych pociech? Co Wy na to?
w klubie jest taki temat a na maila wrzuciła kiedyś całą książkę z której gotuję wszystkie potrawy dla Madzi
Stary 2012-09-21, 11:26   #933
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.Nocka niezbyt udana u nas.Pobudka o polnocy i 3,a od 4 to juz budzil sie co chwila i wcalale nie spalam,a o 6 wstalismy na dobre.Nie wiem czy to zabki,bo slini sie strasznie,wszystko do buziaka laduje,no ale to normalne u niemowlat.
U mnie obecnie 10 stopni i pada,a czeka nas wyprawa do szkoly z wozkiem.No i po tych schodach gora-dol po dwa razy,bo nie zabiore sie na raz z Erykiem i wozkiem.Babcia spi,a moglaby pojsc,albo z Erykiem zostac jak bym odprowadzala Wiki.Ale nie,babcia to tylko tubi chodzic po sklepach,to wtedy caly dzien moze chodzic,a nie zaprowadzic wnuczke do szkoly.Z Erykiem tez nie ma opcji,zeby zostala,przeciez on jest za ciezki,zeby go wziac na rece.Mieszkamy razem,a trzymala go na rekach trzy razy.A chce,zebym pozniej poszla z nia do centrum doradzic w kupnie ciuchow.Nie pojde i koniec.Niech sobie idzie sama.W ogole jak jakas sluzaca mnie traktuje,wczoraj ryby sobie smazyla (o 22 nasmrodzila) zostawila zlew pelen brudnych naczyn dla mnie na rano do pozmywania.Do wiadra na smieci tak napchala,ze anu worka nie szlo zawiazac jak wyjmowalam.Juz mam po dziurki w nosie wspolnego mieszkania.Tak bym chciala,zebysmy szybko dostali dom.
Sorry za te zale od rana.
oj Gosiu, współczuję... kiedy macie szanse zmienic mieszkanie??
Stary 2012-09-21, 11:26   #934
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nurofen i inne z ibuprofenum jest dla dzieci od 3 miesiąca , oczywiście ma odpowiednie stężenie .

Ja uważam ,że bardziej niedobre jest trwanie w choróbsku, a czasem paracetamol to za mało, bo nie działa przeciwzapalnie.Ale każdy jak zwykle robi jak uważa.
Pewnie wiele z nas przed roczkiem poda nurofen itp. , bo trzydniówki i ząbkowanie z gorączką to będą częste historie niestety.
u nas w czesie ząbkowania paracetamol nie dawał rady, nawet czopki homeopatyczne które na recepte przepisała pediatra nie bardzo, tylko ibuprofen, najpierw dawała ibufen w syropie na noc prawie co dzień, w końcu jak Madzia widziała tą "strzykawkę" do podawania go to płakała, nic dziwnego bo jest paskudny w smaku, teraz mam czopki nurofen i tylko to daje radę. Nie jestem za faszerowaniem dziecka ale nie mam też sumienia trzymać go jak płacze z bólu.
Stary 2012-09-21, 11:27   #935
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Eryk tez jeszcze sie nie przekreca,chcialabym zeby juz potrafil tym bardziej jak widze co potrafia nasze watkowe dzieciaczki.No ale on sam wie kiedy bedzie na to gotowy.No nic,musimy czekac cierpliwie
Gosia dwa miesiące u dziecka to kupa kupa czasu, jak Eryk będzie miał 7 miesięcy to pewnie będzie śmigał po całym mieszkaniu....a może i na zakupy juz pojdzie sam
Stary 2012-09-21, 11:29   #936
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:

Oczywiście, ale jak pisałam, póki nie muszę, wolę coś bezpieczniejszego. Jak z antybiotykami. Można się przyczepić, że niefajne interakcje i działania niepożądane to jedna osoba na milion, ale jakimś trafem moja jedna osóbka na milion ma niezwykle rzadkie schorzenie i przestałam wierzyć, że takie rzeczy zdarzają się pozostałym 999999 osobom.
Chciałam leczyć teraz Lenkę sokiem malinowym i inhalacjami, nie wyszło, wzdycham i daję antybiotyk. Pewnie podobnie będzie z nurofenami.
Stary 2012-09-21, 11:33   #937
lena_mi
Zakorzenienie

Asika zdrówka dla Zuzi, nie słyszałam u nikogo o takich częstych biegunkach, więc nie mam pojęcia, u nas jeśli już to raczej za twarde kupki, Kaja bardzo nie lubi pic wody..

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Eryk tez jeszcze sie nie przekreca,chcialabym zeby juz potrafil tym bardziej jak widze co potrafia nasze watkowe dzieciaczki.No ale on sam wie kiedy bedzie na to gotowy.No nic,musimy czekac cierpliwie
Też bym chciała Gosiu, ale rehabilitantka mówi że to w związku ze słabymi mięśniami brzuszka, mam nadzieję że cwiczenia w końcu przyniosą rezultaty..
Stary 2012-09-21, 11:33   #938
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, ale jak pisałam, póki nie muszę, wolę coś bezpieczniejszego. Jak z antybiotykami. Można się przyczepić, że niefajne interakcje i działania niepożądane to jedna osoba na milion, ale jakimś trafem moja jedna osóbka na milion ma niezwykle rzadkie schorzenie i przestałam wierzyć, że takie rzeczy zdarzają się pozostałym 999999 osobom.
Chciałam leczyć teraz Lenkę sokiem malinowym i inhalacjami, nie wyszło, wzdycham i daję antybiotyk. Pewnie podobnie będzie z nurofenami.
no ja zakladam ,że ktos zdrowy nie zajada się bez potrzeby lekami, tak samo postępuje też wtedy ze swoimi dziećmi chyba
Stary 2012-09-21, 11:37   #939
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

tak, narkoza całkowita, więc 3 dni w szpitalu. 1-przyjęcie i dieta, 2-śpioch i badanie, 3-wypis.

A zadowolona jesteś z tego Bobatha? pod kątem cenowym, stresowym (wrzaski itp) i tempa napraw?
o kurcze, to aż taka procedura.. Ale robią tak pewnie dlatego zeby jak najlepiej wyszło badanie z jak najmniejszym stresem dla dzieciaczka..

Czy jestem zadowolona.. Cenowo - nie płacę, bo chodzimy na NFZ, wrzasków nie ma w ogóle, więc to cieszy, a tempo jak to przy Bobath, wolniej niż przy Vojcie. Ale postępy są, jak zaczęliśmy chodzic to Kaja główki w ogóle prawie nie podnosiła, była bardzo napięta z prawej strony, główka tylko na prawo trzymała, a teraz jest już lepiej, ale trochę jeszcze brakuje do pełnego sukcesu. Chocby właśnie z tym przewracaniem na brzuszek.

Druga sprawa że nam rehabilitantka każe cały czas odliczac te 3-4 tygodnie, którę brakowały Kai do terminu porodu (urodziłam trochę wcześniej), więc może jeszcze ma czas.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-21 o 11:41
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:45   #940
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
[
Też bym chciała Gosiu, ale rehabilitantka mówi że to w związku ze słabymi mięśniami brzuszka, mam nadzieję że cwiczenia w końcu przyniosą rezultaty..
albo słabsze mięsnie, albo nei ma potrzeby takiej. ja podobno nigdy nei pełzałam ,nei raczkowałam ,tylko cierpliwie leżałam siadałam i wstałam.

Cytat:
no ja zakladam ,że ktos zdrowy nie zajada się bez potrzeby lekami, tak samo postępuje też wtedy ze swoimi dziećmi chyba
Piękne założenie w teorii. Moja mama "a, bolało mnie gardło wczoraj, wziełam sobie amotaks". PIELĘGNIARKA! Jeszcze trochę i zacznie sypać biseptol zamiast ryżu do zupy.

Cytat:
o kurcze, to aż taka procedura.. Ale robią tak pewnie dlatego zeby jak najlepiej wyszło badanie z jak najmniejszym stresem dla dzieciaczka..

Czy jestem zadowolona.. Cenowo - nie płacę, bo chodzimy na NFZ, wrzasków nie ma w ogóle, więc to cieszy, a tempo jak to przy Bobath, wolniej niż przy Vojcie. Ale postępy są, jak zaczęliśmy chodzic to Kaja główki w ogóle prawie nie podnosiła, była bardzo napięta z prawej strony, główka tylko na prawo trzymała, a teraz jest już lepiej, ale trochę jeszcze brakuje do sukcesu. Chocby właśnie z tym przewracaniem na brzuszek.

Druga sprawa że nam rehabilitantka każe cały czas odliczac te 3-4 tygodnie, którę brakowały Kai do terminu porodu (urodziłam trochę wcześniej), więc może jeszcze ma czas.
nawet ni o stres chodzi - dziecko musi być nieruchome. a jak tu wytłumaczyć, żeby pół h nie drgnęła? niemozliwe.

ja czasem żałuję, że vojta tak męczy, może bobath byłby lepszy. Ale by mi to długie miesiace zajęło, a tu lenka od 4 miesiąca przewraca się na brzuszek. I mój pełen zachwyt.
Stary 2012-09-21, 11:53   #941
natkulec
Zadomowienie

Madzia już od 2 godz śpi obok taty, jaki to słodki widok śpi na brzuchu w jednej pozycji
Stary 2012-09-21, 11:56   #942
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

Asika oby Zuzi jak najszybciej te biegunki sie skonczyly..biedulka malenka
Hania ma ogolnie luzne kupki (no po marchewce byla inna troche)
kiedys miala biegunke - pieniste 3x pod rzad rano.

Karo_z Hania tez sie za glowke lapie, raczej drapie (az sie podrapala troche), czasami sie po wloskach glaszcze - tez myslalam ze ja glowka moze boli, ale we wtorek zobaczylam, ze na zajeciach glaskala za wloski chlopczyka lezacego obok Henry byl bardzo zadowolony...jak lezymy na lozku to Hania tez tak glaszcze Tz reke, bo tm tez wlosy...wiec moze Piotrus odkryl wlosy??)ale na wszelki wypadek pouciskam w ten punkt obok uszka jak doradzila Pumka.

Hania spi z nami w lozku - wiec spi pod swoja kolderka od niedawna i mam na oku czy sie odkrywa czy nie, oj ostatnio w nocy sie przewraca jak szalona i cycka ciagle chce - a juz sie tak wysypialam.

musimy kupic urzadzenie pochlaniajace wilgoc, bo troche za duzo wilgoci w sypialni mamy i w lazience.

Natkulec super ze kartoflanka smakowala Madzi - tez sprobuje ugotowac wg tych przepisow kilka rzeczy dla Hani niedlugo, dla siebie gotuje cos codziennie wg Pieciu Przemian. tylko tutaj nie moge znalezc nigdzie skrzydla indyczego, sa tylko piersi, w miesnym sklepiku to musialam zamawiac cielecinke, ale indyk tylko zamrozony, chuda czesc.

mnie wczoraj cos bralo bo zimno od kilku dni strasznie, ale pilam duze ilosci cieplej herbaty z cytryna i zrobilam sobie wywar imbirowy...mocne to jest rozgrzalo niezle

Gosiu oj Ty to sie masz ze swoja mama, wspolczuje, jak tak robi z tymi naczyniami, to jak Puma pisze - nie zmywalabym po niej i juz.
jak Nowaken - tez mialabym luksus w domu ..gdybym miala tutaj tesciowa lub swoja mame..ale nie mam ich to i luksusu nie mam
w czwartek przylatuja goscie na chrzest 3 osoby, w tym moja siostra cioteczna - Hani przyszla chrzestna, ona zawsze chce mi pomoc w domu, wiec teraz nie bede sie bronica w sumie to wolalabym dac jej Hanie na troche a sama posprzatac...w ramach odskoczni
na szczescie trojka gosci bedzie spac w duzym domu obok , kazdy bedzie mial swoja sypialnie i swoja lazienke, ja bede miec w nocy spokoj, nie bedzie 5 doroslych osob do jednej lazienki i ogolnie bedzie troszke spokojniej.

o Hanula sie obudzila, milego dzionka Wam zycze!!)muaaaa

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:01   #943
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
no my właśnie dziś idziemy do lekarza na osłuchanie Kai, też trze czasem prawe uszko, więc od razu pomyślałam o zapaleniu, ale z drugiej strony nie płacze bardzo, acz jest marudna. No i nie wiem co z tymi ząbkami, są białe kropy, ale co dalej,ile to jeszcze potrwa?
Jak to było u Mam obząbkowanych już dzieciaczków?
u nas trwało to jakiś czas, nie pamiętam ile, ale myslałam że już się tych ząbków nie doczekam
Stary 2012-09-21, 12:14   #944
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytrynka kuruj się

Konia ze mną już lepiej..w sumie trochę zapchany nos został i kaszel suchy paskudny

Lenka zapisałam go do pediatry..niedługo idziemy...wahałam się czy jest sens no ale było miejsce to idziemy..od razu spytam czy mogę już wprowadzać coś innego do jedzonka...

Gosia Ty się masz z tą mamą..a mówisz jej że to i tamto Ci się nie podoba...skrupuły skrupułami kurde ale Ty się meczysz z nią we własnym domu..

Co do Bobatha to my ćwiczymy dopiero 2 tygodnie czyli 4 spotkania a już są efekty..mój syncio który do 4 miesiąca wogóle głowy nie podnosił praktycznie...teraz trzyma jak zły, kocha leżeć na brzuszku no i się obkręca sam na brzuszek...fakt że tylko w jedną stronę i nie umie sobie ręki wyjąć spod brzuszka ale efekty naprawdę są..najgorzej jest z tym w nocy bo on jak się obudzo to się przekręca a nie moze do końca przez tą rączkę i krzyczy, wiec ja co chwila się budzę i lecę na pomoc..
Z tym że na tych ćwiczeniach mój dużo płacze...jest leniuszkiem i nie chce mu się wysilać a trzeba....nawet nie lubi ćwiczeń na piłce a przecież to przyjemne chyba..
No i dla mnie trudne jest odzwyczajenie się od podnoszenia go pod pachy bo tak mi wygodniej i szybciej..no ale nie moża tak..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-09-21 o 12:16
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:35   #945
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
no my właśnie dziś idziemy do lekarza na osłuchanie Kai, też trze czasem prawe uszko, więc od razu pomyślałam o zapaleniu, ale z drugiej strony nie płacze bardzo, acz jest marudna. No i nie wiem co z tymi ząbkami, są białe kropy, ale co dalej,ile to jeszcze potrwa?

Siuśki ok, tylko trochę za niski ciężar moczu..

Flower, może rzeczywiście od pesto, jakaś uczuleniowa ta wysypka. A dziś próbujecie się dostac jeszcze do lekarza?
Od pojawienia się białych plamek na dziąsłach do przebicia ząbka minęły około 2 miesiące.

Moja z marudzeniem przechodzi dziś samą siebie. Tylko na ręce i na ręce. Każda próba położenia jej to jeden wielki ryk, jakbym robiła jej krzywdę. Mam już dość dzisiejszego dnia a on jeszcze połowy nie ma Jeść, je normalnie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:49   #946
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziendybry!
Widze ze nie tlyko ja dzis jakas taka niedospana - u nas pomor w domu, tz Ani katar chyba bokiem przechodzi ale za to TZ i ja cali zasmarkani. Slabo spie bo sie boje Anie budzic w nocy smarkaniem wiec sie mecze
Mravka - nie wiem czy ta masc majerankowa dziala bo w sumie katar u Ania sie jakos nie rozwinal poki co. Psikam na noc otrivinem baby (jest tam jakis panthenol i woda ale chyba nie ma tych 'zlych' skladnikow). A wyciaganie glutkow Ania o dziwo lubi, ale jakos tak od poczatku wieczorami jej wyciagalam ciut ciut i ja ciekawi buczenie, bo mam taki odkurzaczyk na baterie
Trzymam kciuki zeby RObsonkowi dalo sie uniknac szpitala!
A odnosnie Nebulizatora to ja sie tym zainteresuje niedlugo chyba, bo sie oczytalam na innych watkach ze to super pomaga pozbywac sie infecji drog oddechowych u dzieci w taki lagodniejszy sposob - tzn ze nie od razu antybiot tylko wlasnie inhalacje. Mi tez by sie przydalo, bo pracuje w klimatyzowanym i mam sklonnosc do przeciagajacych sie katarow wiec pokladam duze nadzieje w tym ustrojstwie

Biedny Zuziaczek

Trzymam kciukasy za Sebe

Karola, u nas jest juz chlodno w nocki i ja Ani zakladam pajaca, buzeczke i w spiworek cieply wkladam. Bez dodatkowej bluzeczki miala bardzo zimne raczki i sie wiecej budzila. Widzialam ze chyba Gosia ma spiworek z rekawkami ja mam takie bez wiec pewnie bede dokladac bluzeczki w miare potrzeby. Sama nie cierpie jak mi zimno w ramiona, zasnac wtedy nie moge.
Zdrówka dla Was

Cytat:
Ania się też nie przekręca może ma czas nie ma co się przejmować każde dziecko rozwija się inaczej. Mój Antek np nie raczkował zobaczymy jak Ania no i jemu zęby szły bez boleśnie a teraz chyba dostaniemy do wiwatu

Cytat:

Ja tylko używam nurofenu dla dzieciaków

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Od pojawienia się białych plamek na dziąsłach do przebicia ząbka minęły około 2 miesiące.

Moja z marudzeniem przechodzi dziś samą siebie. Tylko na ręce i na ręce. Każda próba położenia jej to jeden wielki ryk, jakbym robiła jej krzywdę. Mam już dość dzisiejszego dnia a on jeszcze połowy nie ma Jeść, je normalnie.
Ania też trochę marudzi i na spacerze nie chciała śpać tylko wyła jak najęta

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:51   #947
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A właśnie co do gotowania zupek itp. Może utworzyłybyśmy jakiś wątek czy coś w tym stylu, żeby umieszczać tam przepisy na różne potrawy dla naszych pociech? Co Wy na to?
w klubie "kulinaria dla najmłodszych" tam znajdziesz przepisy

Cytat:
o rany, jakaś masakra z tymi psikadłami, nie miałam pojęcia że to tak uzależnia

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

hehe

Siuśki ok, tylko trochę za niski ciężar moczu..

Flower, może rzeczywiście od pesto, jakaś uczuleniowa ta wysypka. A dziś próbujecie się dostac jeszcze do lekarza?
Dokładnie nie pamiętam ile to trwało ale wiem że nawet krótko. Oskar może 2-3dni był lekko marudny pojawił się pierwszy ząbek i po 2 dniach drugi. Na szczęście obyło się bez gorączki nieprzespanych nocek itp.

Ja umieram ten ból jest nie do wytrzymania - a podobno po urodzeniu dziecka mija ;/ Już robię sobie ciepłe okłady, rumianek piję, wzięłam 2 tabletki i nic

nie mam siły nawet obiadu robić dobrze że w zamrażalce mam pierogi
Stary 2012-09-21, 13:06   #948
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ania też trochę marudzi i na spacerze nie chciała śpać tylko wyła jak najęta
"trochę" jestem w stanie znieść ale to, co wyprawia dzisiaj przechodzi wszystko. Jest już zmęczona, zasypia i ciągle wyje. Zaraz będę wyła razem z nią

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-21, 13:32   #949
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Moja Ania zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
"trochę" jestem w stanie znieść ale to, co wyprawia dzisiaj przechodzi wszystko. Jest już zmęczona, zasypia i ciągle wyje. Zaraz będę wyła razem z nią
Bo ona już na pewno ze zmęczenia nie może zasnąć

Stary 2012-09-21, 13:40   #950
Karinio
Zakorzenienie

U nas nocka ok,jak zwykle.Pobudka o 6:51 mogłoby być tak już zawsze bo dziecie czasami potrafi się obudzić po 4-tej
Wczoraj zniknełam wieczorem bo musiałam zająć się małym,zasnął potem po 22.noi wtedy dopiero mogłam zjeść kolacje
Nadrobie teraz bo mały śpi

Cytat:
Moja Ania zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej
To super smakowało Ja wczoraj dawałam znów kurczaka caserolle-jakoś tak z owocami.Noi z kawałkami,miał na początku odruch wymiotny,pomyślałam no nie znowu,ale próbowałam mu dawać i jadł już normalnie No,ale po paru łyżkach stwierdził,że jednak mu nie pasi i musiałam dać mu mleko.Dzisiaj próbowa numer dwa a jak nie to blender pójdzie w ruch

Za to jak była u nas znajoma,ona ma synka starszego od mojego o zaledwie pare dni.Ona urodziła w piątek,ja w poniedziałek.Nasz mały dostał prezenty,komplet spodni z bluzką,maskotke i herbatniki-biszkopciki.Noi przedewczpraj jak była i wczoraj mu dawaliśmy herbatniki,smakowało mu i sobie gryzł dolnymi ząbkami.
I tak w ogóle to jej synek,już drepta ale ona daje go do chodzika to dlatego,ma 6 zębów.I nasi chlopcy bawili się,było też tak że i wspólnie jedną zabawką. Następny raz u niej się spoykamy,chłopcy znów się będą bawić I ogólnie pogadałysmy sobie o rozowoju naszych dzieci.

Właśnie był listonosz i dostałam książeczke z Pampersa,bo jak się zapisywałam na ich stonie jak byłam jeszcze w ciąży to dotałam paczke powitalną z pampersami i chusteczkami.I teraz dostaje co miesiąć ksiażeczki.Jest vaucher w środku

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-21 o 13:45
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:45   #951
karolca
Zakorzenienie

Spi, ululałam ją w wózku gadając przez telefon Teraz mogę zjeść śniadanie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-21, 13:53   #952
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo,współczuje to ta znajoma z dzieckiem,która nas odwiedziła mówiła mi,że jak jej mały płacze to ona też.

Cytat:
Super smacznego. Lepiej późno niż wcale

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja umieram ten ból jest nie do wytrzymania - a podobno po urodzeniu dziecka mija ;/ Już robię sobie ciepłe okłady, rumianek piję, wzięłam 2 tabletki i nic

nie mam siły nawet obiadu robić dobrze że w zamrażalce mam pierogi
Współczuje bólu @. Ponoć tak,ja np mam leżejsze.
Gotowce dobra sprawa

Mały się już obudził bo słysze,że się odzywa.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
U nas chyba idą górne jedynki,bo ma białe plamki.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Madzia już od 2 godz śpi obok taty, jaki to słodki widok śpi na brzuchu w jednej pozycji
No,też lubie ten widok. Wczoraj tatuś po południu położył się z małym i tak sobie razem spali. U mnie dziecie ostatnio lubi spać na boku.
Stary 2012-09-21, 13:58   #953
karolca
Zakorzenienie

Ewelince ruszył dolne trójki i dwójki. Na górze nic się nie dzieje.

Tak dziś myślałam nad tymi krostkami u Ewelinki i mam kilka "pomysłów". Po kaszce malinowej a raczej po kupce po tej kaszce wysypało jej pupę. Pomogła maść robiona na receptę, ale składu nie pamiętam a rozczytać się nie potrafię. Jak z pupy krostki zeszły tak pokazały się na plecach. Więc być może jest tak jak u MoniHan, nadwrażliwość na skład maści (albo na sterydy jeśli to maść sterydowa).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-21, 14:01   #954
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Hania spi z nami w lozku - wiec spi pod swoja kolderka od niedawna i mam na oku czy sie odkrywa czy nie, oj ostatnio w nocy sie przewraca jak szalona i cycka ciagle chce - a juz sie tak wysypialam.

musimy kupic urzadzenie pochlaniajace wilgoc, bo troche za duzo wilgoci w sypialni mamy i w lazience.
Ups,jak mus to mus czasami.A śpiworek??
Tutejsze uroki.Znam to w porzednim mieszkaniu mieszkając na parterze też mieliśmy z tym problem.

Cytat:
u nas trwało to jakiś czas, nie pamiętam ile, ale myslałam że już się tych ząbków nie doczekam
Ponoć im później zęby wyjdą,tym lepiej

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

karolca możliwe,znów przytocze słowa znajomej,Jej mały ma skaze białkową,nasz też ale w lżej,bo on ma plamy na głowce,plecach,rękach noga.Nasz ma na rekach nogach ale nie dużo.I ktoś tam z jej rodziny powiedział,żeby nie zgadzać się na maście ze sterydatmi,bo jakieś dziecko miało od tego astme?Niewiem czy to możliwe,bo się nie zagłębiałam w ten temat.
Stary 2012-09-21, 14:10   #955
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A oto moja Ania

Zdjęcie0260.jpg

Stary 2012-09-21, 14:13   #956
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
A oto moja Ania

Załącznik 4895445
Jaka duża i fajna niebieskooka dziewczynka
Stary 2012-09-21, 14:14   #957
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
no to masz chwilę wytchnienia

Stary 2012-09-21, 14:15   #958
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
mamy drugiego ząbka udało mi się fotkę zrobić, choć łatwo nie było
ech to u nas jeszcze dluga droga....
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
przepraszam ja tak egoistycznie o Nas,bo my juz po wizycie u hematolog. Sytuacja wyglada srednio na jeza..W pn mamy zrobic kontrolna morfologie i jak wg Pani dr dalej bedzie za malo to idziemy do szpitala i tam Go przebadaja co i jak. Poki co Pani dr powiedziala,ze wolalaby tego uniknac i ze "damy Mu jeszcze szanse" bo wyniki jednak rosna.Zwiekszyla dawke zelaza(po ktorym i tak Rob nie czuje sie juz najlepiej;/) i czekamy. Poki co mamy zakaz chodzenia na basen do odwolania. Do tego dostalismy skierowanie na USG Jamy brzusznej przez te Jego uporczywe wzdęcia..a 28 wrzesnia idziemy na kontrol do CZD na badanie dna oka(znowu ta chol....rna rozworka )

Chwilowo moj power daje ciała i mam nadzieje,ze wszystko sie jakos poukłada,bo jak nie urok to..przemarsz wojsk. Szkoda mi Roba,bo wszystko sie naraz zlozylo..to zabkowanie,anemia,skoki,w zdecia. Nie nawidze tego uczucia bezsilnosci.

Jak poloze Robsona spac to odpisze w koncu reszte ktora chcialam popoludniu napisac
zdrowka

Karolca wspolczuje marudki, ale pewnie te zabki daja jej w kosc, a co za tym idzie i Tobie

nie nadrobie Was znowu, bo sily nie mam zwyczajnie... mala dala mi w nocy tak popalic ze nie wiem jak sie nazywam. Mam wrazenie ze co 5minut sie budzila z placzem, uspokajal w prawdzie smoczek, ale o 4 nie pomogl ani mleka nie chciala ani wody... wzielam do siebie do lozka tez zle, dalam kuleczki homeopatyczne na dziasla i troche pomogly, ululalam ja na rekach i tak sie razem polozylysmy i usnelysmy na clae 45minut.... strasznie sie mala meczyla, ech.

Tesciowa wziela ja na poltorej h na spacer, maz przygotowal mi kapiel, wiec troche odetchnelam. Bylysmy na zakupach, wiec jutro wolne
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:17   #959
karolca
Zakorzenienie

Czy niemowlęta rosną "skokami"?
Do tej pory na bieżąco widziałam jak Ewelinka rośnie, przez ostatni miesiąc nie urosła nawet centymetra (widzę po ubrankach) a w ciągu kilku dni te ubranka zaczęły robić się krótkie.
Nawet mama stwierdziła, że wyciągnęły się jej kończyny, jakby straciła na wadze (akurat przybrała jak ją ważyłam).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-21, 14:21   #960
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Czy niemowlęta rosną "skokami"?
Do tej pory na bieżąco widziałam jak Ewelinka rośnie, przez ostatni miesiąc nie urosła nawet centymetra (widzę po ubrankach) a w ciągu kilku dni te ubranka zaczęły robić się krótkie.
Nawet mama stwierdziła, że wyciągnęły się jej kończyny, jakby straciła na wadze (akurat przybrała jak ją ważyłam).
tak,... inaczej skoki sa nazywane skokami wzrostu, stad tez dziecko najczesciej wiecej chce jesc...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości