|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Hej dziewczynki, witam się w 23 tygodniu, czyli dziś zaczynamy z Dominisią 6 miesiąc
Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć. Najpierw z mężem byliśmy na zakupach, potem obiad, a potem z mamą wstąpiłam do kilku sklepów. W Textilu mama kupiła wnusi ślicznego pajacyka, dwie pary śpiochów, dwa kaftaniki i dwie czapeczki W rożek też się zaopatrzę albo w tym sklepie albo w Pepco ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4142 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie masz czego żałować, żadnej rewelacji nie było. Cytat:
Cytat:
Ale wam zazdroszczę, tyle rzeczy od rodziny macie, a ja tylko troszkę ciuszków od szwagierki dostałam. No ale nie, umiesz liczyć, licz na siebie.
|
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
U mnie ruchy zaczęły się koło 17 tygodnia, ale tak od 20 to już kopniaki czułam. teraz mały najbardziej uaktywnia się w nocy miedzy 2 a 5, później o 7-8 kiedy wstaje, w dzień jest różnie, a najbardziej czuję wieczorem przed spaniem - szał ciał normalnie.
U mnie małe mieszkanie więc nie będę miała problemu z trzymaniem malucha na oku. Jedynie do łazienki będę brała go w fotelik, na te 15-30 min chyba nic się nie stanie jak w nim poleży? ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Idę na ten spacer, zebrać się nie mogłam, ale przynajmniej sprzątnęłam kuchnię ;P. Zrobię dzisiaj cynamonowe ciasto jogurtowe, miało być co innego ale wygrał ten przepis :P
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze :O to ja też ![]() A co do dostawania od kogoś//rodziny ubrań, ja nie dostałam ani jednego i jakoś nie oczekuję tego zupełnie.... raz że w mojej rodzinie mam dwie kuzynki ale nie bardzo lubię ich mame a dwa od znajomych nie muszę nic dostawać... poradzę sobie sama ide do lumpeksu mam fajne i niedrogie.Bardziej się przejmuje zakupami typu wózek łózeczko itp bo to wiekszy wydatek jednak
|
|
#4145 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i biel mi się ze szpitalem nigdy nie kojarzyła, w każdym w którym byłam, ściany były zielone ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36648876]nie, za to erotyczne owszem :d Zgadzam się z całą wypowiedzią Dziewczyny, zrobiłam zakup roku w SH ![]() Kurtka, nowiuteńka z metkami, oversize (czyli i po ciąży będę nosiła Do tego kilka ślicznych maluszkowych rzeczy: bluza z polarku, mam wrażenie, że nowa, cieplutki welurkowy kombinezon na 3-6mcy (14zł!!!), z przodu owocki a z tyłu króliczek :d i pajacyk z jeżykami, wzięłam w sumie z powodu rękawków z odwijanymi końcami Agatce też kupiłam, bluzeczkę i legginsy, a co [/QUOTE]Fajne zakupy, kurtki zazdraszczam! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do prasowania, nienawidzę jak mąż sobie nie wyprasuje idzie w pomiętym. Czasem się zlituję i mu pomogę.Cytat:
![]() Wyspałam się dziś. Założyliśmy wreszcie roletę i przytulnie ciemno było w pokoju rano Obiadu nie muszę robić, zjemy u mamy. Muszę kupić prześcieradła z gumką bo do szału mnie doprowadza wymięte zwykłe po nocy, jak je znajduję w nogach łóżka.
|
||||||
|
|
|
#4146 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam taką ciotkę która wychowywała syna na książkach-nie kierowała się w ogóle instynktem tylko musiała wszystko wyczytać. I tak jej syn urodził się w lipcu, ona pierwszy raz wzięła go na spacer w sierpniu po miesiacu-ubrała go w kaftanik spiochy i KOMBINEZON do tego kocykiem przykryła... Chłopak ma teraz 11 lat i ciągle choruje, a ciotka wszystkim daje dobre rady zeby cieplo ubierac dzieciaki bo na pewno sie przeziębią... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja dzidzia tez sie nie rusza jakoś mocno w ciągu dnia, najbardziej to wieczorami jak czytam jej bajkę albo sluchamy muzyki, lub jak tata do niej mowi To chyba też zalezy od ulozenia łożyska bo jak mam z przodu to się wtedy słabiej czuje. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój syn takie miał- to jeszcze po mojej siostrze wiesz co było najśmieszniejsze? że jak fikał nóżkami to ta wiklina straznie trzeszczała ![]() korzystałam z niego jakieś dwa miesiące potem niestety szybko zrobił się za mały, ale dzieciątko wyglądało uroczy w tym koszyczku do tego czekaliśmy wtedy na odbiór mieszkania i wtedy do naszego pokoiku nawet by nie weszło klasyczne łóżeczo i to było super rozwiązanie w tesco gówno jest przecen u mnie zero ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- no jakbym z kolana dostała i to od kilku dni czuję, ponoć to kości miednicy się rozszerzają![]() dziś dokładnie gina wypytam a powiedz mi kochana jeszcze, bo wiem ,że Ty też lecisz na rozkurczowych, jaką można maksymalną dawkę rozkurczowych brać na dobę- bo ja mam zalecane na żądanie ale nie wiem jaka jest górna dawka
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w szoku
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
specjalnie go użyłam
![]() czasem laski w wątkach piszą,że robią coś ze swoim konkubentem mnie ten tekst rozwala na łopatki ![]() boski jest ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ja nie zapomnę moją matkę i teściową jak Samuel miał takie straszne kolki i darł się i prężył przy cycku a one mówiły,że on jest głodny bo mam małe piersi i dziecko się nie najada gdyby nie wsparcie TZ i lekarz, który stwierdził,że maluszek pięknie przybiera i jest pulchniutki to pewnie bym im uwierzyła i nie karmiłabym 2 lata |
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupuję chuste na takie chodzenie po domu i robienie czegoś jak małe nie będzie spała
Może jakieś przenoszone łóżeczko też ![]() A mój już niedługo nie będzie konkubentem
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie ze sie oplaca
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam też na necie jak to jeszcze jest. Na szczęście poczułam ruchy, 3 małe kopniaczki i dalej cisza, a przynajmniej wiem , że jest ok Wizyta za tydzień, już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie które już mają starszego dzieciaczka....czy przydała wam się w łóżeczku funkcja wyjmowanych szczebelków? Używałyście tego w praktyce? Bo ja tak naprawdę nie wiem czy to takie dobre żeby taki maluch sam wychodził z łóżeczka kiedy chce, np kiedy ja będę jeszcze spała...
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna miała chyba resztę mleka odciągać i wylewać w kibel. Dobrze że takich złotych rad nie słuchała, młody rośnie jak na drożdżach na maminym mleku ![]() Była bym zapomniała, powiedzcie mi, opłaca się takie buty kupić? Choćby na jeden sezon? http://moda.allegro.pl/krotkie-muklu...620882104.html Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-09-21 o 12:57 |
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze podokupywać pajace i to takie welurkowe, bo mam duzo body z długim pare z krótkim, i takie spodeneczki materiałowe pare bluzek z dł rekawem, ale tylko 3 pajace takie ciepłe i ani jednego pajaca takiego nieciepłego
|
#4156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To daj znać co Ci powie lekarz na temat tego wzgórka Tak serio mówię |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam ![]() Djerba - możesz mi jeszcze raz napisać model swojego leżaczka? Ja na pewno jakiś kupię, ale jeszcze nie sprecyzowałam wymagań ![]() Niestety - jeśli się ma dziecko, trzeba się także liczyć w wydatkami. Jeśli są rzeczy, które są potrzebne bo mi istotnie ułatwią życie to z nich skorzystam. A leżaczek chyba długo służy - zakładając, że dziecko lubi w nim leżeć )Co do ruchów : próbujcie dziewczyny z przykładaniem dłoni do brzucha, u mnie to działa, niektóre ruchy bardziej czuję dłonią. Chociaż od wczoraj Mała rusza się trochę rzadziej, ale jeszcze w panikę nie popadam. |
|
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy jest między nami jakaś prawniczka???
Potrzebuje porady prawnej dotyczącej wynajmu mieszkania . |
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze sie opłaca, tzn kurcze w tych tanich "emu" to zalezy serio jak sie trafi, bo czasem super za 40 zł mozna kupić na cała zime a czasem zaraz sie rozklejają, ja planuje kupic w tym roku emu bo ja tylko w takich butach chodze. Rok temu kupilam za 199 coś ala emu ale ze skóry (zamszowej) zaimpregnowałam od wilgoci i mokra, i super cała zime w nich przechodziłam dalej są dobre nawet dziś w nich byłam już
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
Laurka jesli chcesz kupic Emu, naprawde polecam zainwestowac w najtanszy krotki model .... te buty dobrze zaimpregnowane i jak sie o nie dba, sluza latami ... ja mam swoje 1 ktore kupilam juz 5 sezon i oprocz tego, ze sie troche porysowal zamsz ( wina moja bo lazilam po krzakach
Dziewczyny nie pojechalam do tesco, samochod mi nie odpalil ... jestem wsciekla, nie wiem co sie stalo uswiadomilam sobie jak bardzo czlowiek uzalezniony jest od auta ![]() oj chyba zakupie bilet calodzienny i wybiore na sie na wycieczke nasza komunikacja miejska ... w koncu to moze byc niezla przygoda, bo odkad mam auto, czyli jakies 11 lat, nie jechalam tramwajem, ani autobusem
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ruchów to u mnie pierwsze pojawiły się około 19 tyg. Początkowo delikatne, nieregularne. Teraz mi leci 26 tydzień i ruchy odczuwam takie konkretne, ale nie non stop. Najczęściej późnym wieczorem i rano. Czasem w ciągu dnia, ale to bardzo bardzo rzadko. W końcu dzidzia też odpoczywa więc nie broi cały czas, to też cały czas ruchów czuć nie będziemy. Myślę, że nie ma się co denerwować. Czasem dzidzia może się ruszać, ale możesz tego nie poczuć jeśli ułoży się jakoś inaczej.
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Basia_Bogusia .... skad ja to znam w tym listonoszem ... moj jest na tyle bezczelny ze potrafi wrzucic awizo do skrzynki, nawet jak nigdzie nie wychodze ... po godzinie doreczenia, wiem, ze bylam w domu ... Juz kilka razy zwracalam uwage na poczcie na to, ale mnie olewa widocznie ... Jesli jest to list to luzik, bo na poczte mam jakies 4 min spacerkiem ... niestety w przypadku paczki, musze juz przejechac sie troszke dalej na inna poczte ....
http://www.emuaustralia.com/store/wo...dunoon-hi.html co do Emu w tym roku marza mi sie te, ale chyba niestety bede musiala odpuscic ... za rok kupimy Blance ![]()
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
CO za badziewna pogoda;/ kur...na raz zimno raz gorąco!! jeszcze kolano mnie przez to boli;/
kurna, dziewczyny, czy którąś z Was boli brzuch od chodzenia? tzn poszlam do szkoly na praktyki nie wiem z 500m gdzieś moze wiecej troszke no i boli mnie brzuch tak jakby kolka ale nie wiem kurna co to moze byc, juz drugi raz przy chodzeniu ;/;/;/
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://eastend.na.allegro.pl/kozaki-...642321705.html ja myślęo tych bo cena jak za wysokie chyba niska nie?>
|
|
#4166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w niedzielę mam pierwszy dzień na uczelni od 10 do 18 same ćwiczenia - ja nie wiem jak ja tam wytrzymam |
|
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie buty są teraz w promocji w realu. Zobacz sobie na stronie reala ostatnią stronę aktualnej gazetki.
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zakonczylam praktyki, az milo.
|
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

W rożek też się zaopatrzę albo w tym sklepie albo w Pepco 

fakt, jest mały, ale......kurde, jak Szaja pisała, na pewno znajdę jakieś miejsce dla niego
póki co będą tam ciuszki dla Maluszka bo teraz przerzucamy z mężem raz na moją półkę raz na jego, a teraz będzie miał swoje miejsce
Buziaki
pewnie z drugą córką też tak będzie
powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??