|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
Cytat:
![]() Cytat:
No nie jest to pozycja książkowa dla mnie
|
||
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie coooo, tak sobie myślę i myślę, kombinuję, i wpadłam na pewien pomysł. Skoro wątek Nam tak świetnie idzie i sporo mamy Użytkowników to może by tak stworzyć inny wątek (tu albo w klubie) gdzie byśmy się dzieliły właśnie takimi wydarzeniami jak te targi czy spotkania z autorami? Bp np. ja jakoś nigdy nie mogę znaleźć takich informacji na czas, zawsze jak odkrywam, że ktoś był to minimum tydzień po... Co myślicie? |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Gumiśku, jestem za
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
A ja bym nawet sięgnęła po tego Greya, ale to może za jakiś czas. Skupię się na razie na swojej liście do przeczytania.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Coś źle się czuję Zimno mi, a siedzę w swetrze ciepłym i dresach. Głowa mnie boli i spać mi się chce. Mam nadzieję, że żadne choróbsko mi się nie rozwinie. Poleżę sobie w łóżku z ciepłą herbatą i książką.
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
alez macie tempo! nic tylko odswiezac watek i sprawdzac kto co przed chwila napisal
![]() Kachaaa, pytanie szczegolnie do Ciebie. a kupujesz uzywane ksiazki? mam na mysli British Heart Foundation, bo nie wiem czy gdzies w Polsce sa takie akcje. |
|
|
|
#2527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo z ebay ![]() W Polsce nie ma charity shopow tylko lumpki a to całkiem co i innego |
|
|
|
|
#2528 |
|
Kuźnia inspiracji
|
cichutko proszę o głosik (podpis)
|
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
koło mojego TŻa w lumpeksie są książki z Wielkiej Brytanii :P po 4-5 zł
ja kupiłam jedną jak na razie;D
|
|
#2530 |
|
Konto usunięte
|
Tak ale tu nie ma lumpkow za to są charity shopy ludzie oddają co nie potrzebują znajdziesz tam dosłownie wszystko od zelazka suszarki mebli puzzli zabawek książek zastawy stolowej do ciuchów butow czy cd lub DVD z tym ze dochód z tych sklepów idzie na walkę z rakiem czy dzieci z domów dziecka etc a ludzie pracują tam jako wolontariusz za free zazwyczaj starsze panie
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
w tym lumpku koło TŻa też jest wszystko. Totalnie
no ale jednak to lumpek. A takie charity shopy to by się przydały u nas w PL, na pewno bym zaglądała i tym chętniej coś kupiła
|
|
#2532 | |||
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Na razie nie mam możliwości, ale jak będzie okazja to czemu nie ![]() Cytat:
Jak wrócę, to zobaczę co to za ,,cudo'' ![]() Cytat:
Podobnie było z Clarkiem w Polsce, większość osób które przyszły to panie na emeryturze Bardzo dobrze, że się zainteresowały, ale wydarzenie ogólnie było słabo rozreklamowane - utrafiłam jeden plakat na przystanku, stronaę Biblioteki w sieci i oficjalna strona fb wydawnictwa - gdzie jest mało członków ![]() Zagłosowane
|
|||
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
O rety, ale szalejecie z tym pisaniem
![]() Ja sobie zamówiłam Greya razem z 2 innymi książkami na empik.com, później zauważyłam, że jedna ma premierę dopiero w połowie października i dopiero wtedy wyślą paczkę więc poczekam sobie jeszcze miesiąc ![]() Mój tż czyta tylko książki historyczne, ewentualnie raz na rok Kinga albo coś z fantastyki ciąglu kupuję mu coś nowego wczoraj jak u niego byłam z ciekawości policzyłam, ile ma książek, których jeszcze nie przeczytał, że tak broni rękami i nogami przed kupowaniem nowych i co - tylko 13 w porównaniu do moich zbiorów...
|
|
#2534 |
|
Konto usunięte
|
Chciałabym umieć sie powstrzymać przed kupnem książek ale nie potrafię
![]() Od małego uwielbialam ksiazki i wycieczki do biblioteki od małego rodzice mi dużo czytali Nie mówiąc już o tym ze uwielbiam kupować przybory szkolne zeszyty etc
|
|
|
|
#2535 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Bo film należy do jednych z moich ulubionych |
|
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
Kacha, jak ja Cię rozumiem
licencjat, a ja kupiłam sobie piórniczek w wisienki :P
|
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
życie bez hobby jest puste
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
No tez fakt ale gdzie czas na to wszystko co sobie wymyślam nie wiem
|
|
|
|
#2540 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Ale dwa lata temu spadł mi ogromny kamień z serca (i z portfela) że nie muszę już tego robić I odczuwam małą satysfakcję, gdy widzę ten szał w supermarketach, gdzie ja muszę mieć jeden zeszyt i długopis ![]() A ja zaczynam się niepokoić na lubimyczytać umówiłam się z dziewczyną na wysyłkę. Ja jej wysłałam wcześniej ,,Merde! Rok w Paryżu'', ona miała dosłać później bo nie miała kasy. W niedzielę napisała mi, że wyśle w poniedziałek, a jest piątek i nie ma.Podkreślam, że umawiałyśmy się na priorytet, ja takim wysłałam
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
czas się jakoś znajdzie, a ile z tego wszystkiego radości
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, sama zastanawiałam się nad robieniem kartek, ale stwierdziłam, że wyam kupę kasy na różne ważne rzeczy, a później pewnie szybko mi się znudzi
więc na razie moim jedynym hobby są książki! ![]() co do pożyczania - siostra BEZ PYTANIA pożyczyła ostatnio moją książkę swojemu chłopakowi, mam nadzieję, że wróci cała znowu mama pożyczyła mojego Larssona koleżance z pracy - jak wróci z połamanym grzbietem, to zażyczę sobie jakąś inną w ramach zadośćuczynienia
|
|
#2543 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Jak tak będzie, to słusznie zrobisz
jak mnie takie rzeczy wkurzają |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś mama pożyczała którejś swojej koleżance - nie wiem czy tej samej, biografię Wałęsowej i oczywiście grzbiet pozagniatany
ja pożyczyłam przyjaciółce "Jeden dzień" i wrócił w fatalnym stanie, wstydziłabym się oddać komuś taką książkę. wtedy jakoś nic nie powiedziałam, oddała mi tę książkę w torebce, zobaczyłam te wszystkie defekty dopiero następnego dnia i jakoś tak głupio było mi się upominać i zgłaszać fochy.. po prostu przestałam pożyczać a jak ktoś pożycza moje książki innym to musi liczyć się z tym, że albo będzie się upominać o zwrot w stanie idealnym, albo sam odkupi
|
|
#2545 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale kasy ciągnie ale za to mam satysfakcję jak wyśle komuś kartkę zrobiona a nie kupiona
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Klik
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
Miło ze nie jestem sama
![]() Fajnie mi tu z wami ze z wami tu nie jestem ksiazkowym dziwolagiem ![]() Znów kusi mnie by wjechać do sklepu
|
|
|
|
#2548 |
|
Blond forever!
|
Dziewczyny, tak czytam waszych wywodów na temat oddawania książek i zastanawiam się, czy tylko ja tak mam - książka to przedmiot, niszczy się jak każdy inny. Gdybym wiedziała, że ktoś pożycza mi książkę, a mi przez przypadek zagnie się róg i ta osoba życzyłaby sobie odkupienia nowej książki to pomyślałabym, że chyba zwariowała
Takich drobnostek nie robi się przecież celowo. Oczywiście, ja nie mówię o tym, że oddaje się książkę w stanie, który nie nadaje się do użytku, bo kartki są posklejane, książka śmierdzi, ma ogromne plamy - to oczywiste, że jest powód, aby wstydzić się oddawać rzecz w takim stanie. Też nie rozumiem jak można nie rozkładać książki do końca, psuć sobie przyjemności czytania, tylko dlatego, żeby to się potem ładnie prezentowało na półce...
|
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Nie chodzi mi sie wydaje o zagiety róg dziewczynom mi sie zdaje tylko o to jak ktoś pisal ze pies pogryzl czy kawę ktoś wylal
A jeśli czepialabym sie zagietych rogow to bym nie pożyczala nikomu w ogóle ![]() Kupuje nowe książki większość ale czytam w pracy w domu w torbie leży w łóżku wiadomo czasem sie róg zagnie ale każda książka ma historie swoją co nie
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, książka dla mnie jest jak fetysz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Raz pożyczyłam książkę mojej Ciotce - jak zobaczyłam jak ona czyta to czułam ból fizyczny w całym ciele - książka w miękkiej okładce, a ona okładkę i kolejne strony zawijała do tyłu i tak sobie ją trzymała jedną ręką. Normalnie
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

Zazdroszczę

Zimno mi, a siedzę w swetrze ciepłym i dresach. Głowa mnie boli i spać mi się chce. Mam nadzieję, że żadne choróbsko mi się nie rozwinie. Poleżę sobie w łóżku z ciepłą herbatą i książką.

Jak wrócę, to zobaczę co to za ,,cudo''
razem z 2 innymi książkami na empik.com, później zauważyłam, że jedna ma premierę dopiero w połowie października i dopiero wtedy wyślą paczkę 
na lubimyczytać umówiłam się z dziewczyną na wysyłkę. Ja jej wysłałam wcześniej ,,Merde! Rok w Paryżu'', ona miała dosłać później bo nie miała kasy. W niedzielę napisała mi, że wyśle w poniedziałek, a jest piątek i nie ma.
a jak ktoś pożycza moje książki innym to musi liczyć się z tym, że albo będzie się upominać o zwrot w stanie idealnym, albo sam odkupi