|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Fatalna jakość, ale oświetlenie nie pomaga
|
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś przystojniak pomógł chociaż? ![]() Cytat:
W obu wersjach najlepiejedit: O pokazałaś! Rzeczywiście kręcą się jak szalone!U mnie wczoraj tylko mycie, d/s, b/s/ i stylizacja (wyszły mi jakieś miękkie sucharki i sporo się odgniotło w nocy, co nieczęsto mi się zdarza...). I, cholera jasna, włosy zaczynają mi dłużej schnąć, akurat teraz kiedy nie mogę sobie na to pozwolić, no niech je!
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam w jednym z Rossmanów w mojej okolicy i na półce stały jeszcze 3-4 odżywki Isana z babassu, ale kosztowały 5,69 albo 5,79. Nie przepadam za tą odżywką, więc nie pamiętam, czy to cena regularna, czy może podnieśli?
![]() Olejków Alterra niestety nie było. Wyjątkowo wybrałam się do Lidla i kupiłam olej arachidowy, bo takiego jeszcze nie miałam. Może akurat się sprawdzi Chciałam kupić też jakiś żel do mycia w formie olejku(w typie olejku pod prysznic Isany) i rzucił mi się w oczy taki z firmy Cien, za zawrotną cenę 4 zł, oglądałam go i oglądałam, aż w końcu kupiłam. Chyba wzrok mi się pogorszył, bo w domu dopiero zwróciłam uwagę na to, że to nie żel tylko oliwka do masażu
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomożemy Ci z namiarami na dobrze wyposażone sklepy, nie martw się. Tu jest sporo dziewczyn z Krakowa Mam pracę, zaczynam od poniedziałku
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Kraków potrafię ogarnąć to każdy potrafi, więc spoko luz, Alex da radę. ![]() swoją drogą, mam koleżankę z Krakowa, która przeniosła się do Katowic na magisterkę. Mieszka na Śląsku rok i dalej jest pod wrażeniem, że można przejechać półtorej godziny na jedym bilecie, jednym sieciowym autobusem przez 5 miast. Nie ogarnia, no! Chyba jednak się przełamię i pójdę do Netto po balsam Romantic. Bo, cholera, szkoda mi na noc pod olej kłaść Bingacza, żal mi.
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj nie robię nic
poza zabezpieczeniem końcówek znaczy się.
|
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje, super!!
Ja ze Śląska co prawda, ale Kraków kocham
|
|
|
|
#2891 | |||||
|
Zadomowienie
|
dziś jest jeszcze gorzej
piekne masz te lokasy ![]() Cytat:
I to ile ![]() Cytat:
Spoko jak tylko się osiąde w Kraku to będzie Was zalewać fala pytań ![]() gratuluje pracy Cytat:
![]() No i będę musiała znaleźć pracę! Mam nadzieję ze nie będzie ciężko
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no współczuję, wiem, że takie zdarcia cholernie bolą i szczypią, zwłaszcza przy myciu Do wesela się zagoi! Dobre maści i będzie git ![]() Nawet przy takim oświetleniu porażają blaskiem i skrętem Nie wiem czemu ale u Was kręconowłosych bardzo szybko widać postępy i to takie, że szczęna opada "Pochwalę"się, że rezygnuję z drożdży. Wczoraj niemal puściłam pawia, wyplułam resztę do szklanki. Dodatkowo problemy z żołądkiem (tak, zabiłam je wrzątkiem). Wiem, mięczak ze mnie Pozostają tabletki z witaminami B, choć wiem, że mają gorszą przyswajalność, ale innego wyjścia nie widzę. Piłam kiedyś pokrzywę i też źle ją tolerowałam: działała tak moczopędnie na mnie, że dosłownie czasem co 5 min latałam do wc Może zastanowię się jeszcze nad skrzypem. A teraz rzeczywiście pochwalę się: miód nawilża jak szatan Czas na miodka się przyczaić i kombinować z nim ![]() Dalej się napalam na Scandica bananowego. Ze mną jak z małym dzieckiem
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#2894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miodek dzisiaj zawitał na mojej głowie mam tylko z nim problem taki, że jest skrystalizowany, jak go podgrzewam to wydaje mi się że już jest fajny roztopiony, po czym okazuje się że mam kulki miodu na włosach ale na szczęście się dobrze to spłukuje
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc może w ten sposób drożdże Ci podejdą
|
|
#2896 | ||
|
Spaceroholiczka
|
To przez lampę pewnie
![]() Cytat:
![]() Dziękuję O rany, dziękuję Ci! Wiesz, nigdy nie miałam dłuższych włosów niż teraz, więc nie wiem Cytat:
Dziękuję! Choć tak się zastanawiam czy one jeszcze bardziej będą się kręcić czy już zostaną w miejscu ![]() W szkole tylko się denerwuję, bo macają mi te włosy... Tak jakby nie można było popodziwiać wzrokiem
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-09-21 o 12:54 |
||
|
|
|
#2897 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurde ja bym wróciła do drożdży ale one śmierdzą i jak się wprowdadze do tej koleżanki to jej chałpe zaśmierdne nie chcesz banana na pół zamówić? ![]() Cytat:
wszystko idzie w skręt a nie w długość
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Alex nie chcę Cię straszyć, ale ja uciekałam z Krakowa ze względu na brak konkretnej pracy, gdzie płaciliby więcej niż 5zł za godzinę...
![]() Z tych tescowych odżywek Alberto Balsam mogę polecić wersję z miętą - już kilka razy ją używałam i jest super dla włosów
|
|
|
|
#2899 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaveri, kurde, ładne masz te włosy, no.
![]() Cytat:
![]() I będę trzymać kciuki za szybkie znalezienie roboty.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-09-21 o 13:23 |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Połączenie suplementacji drożdże + siemię lniane + kozieradka w skalp i w końcu widać przyrost ![]() Mój przyjaciel walczy o życie w szpitalu, miał wypadek, nie mogę sobie znaleźć miejsca, więc posiedzę u Was.
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz w Warszawie drażni mnie jak jadę autobusem albo tramwajem to, że nie widać nazwy przystanku... bo nazwa jest na znaku stojącym obok przystanku i to na takiej wysokości, że nie jest się w stanie tego napisu zobaczyć jeśli w autobusie czy tramwaju się stoi bo jak się siedzi to owszem widać... dyskryminacja osób stojących! ![]() Kascysko... Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-09-21 o 13:32 |
|
|
|
|
#2905 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze się okaże że się do Ciebei do Wawy przeprowadze Cytat:
trzymaj,trzymaj bo jak nie znajde racy to pójde pod most mieszkać ![]() Cytat:
to testuj i dawaj znać ![]() Cytat:
![]() będzie dobrze! Cytat:
![]() W takim razie ja z moimi 183 centymetrami to napewno w Wawce bym nic nie widziała stojąc
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-09-21 o 13:59 |
|||||||
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Maska bananowa pachnie jak bananowe żelki. Fajny zapach. Kallos...mmm..jak budyń
Teraz mam dylemat której użyć jako pierwszej Już się nie mogę doczekać.A na dziś w planach : Sesa na skórę i sezam na długość
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i sama widzisz ze sa pozytywne stron skoro kilku przstojniaków na fejsie napisało do cb ![]() nie bój sie w Krakowie nie zginiesz pomozemyale masz ładne te włosy , naprawde ze zdjecia na zdjecie coraz ładniejsze
|
|
#2908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byłam w rossie na dworcu w poznaniu, po babassu ani śladu. olejki alterry też wymiotło, ale ponoć wieczorem mieli mieć dostawę. byłam też w zielarni koło teatralki-muszę poczytać, ajkei ruskie kosmetyki bym chciała, widziałam, że mają waxy też. dzięki za info i mają promocję na megakrzem- 30 tabletek za 4,70- data ważności do końca października
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2910 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wczoraj nałożyłam olejek Sesa i muszę powiedzieć, że jak narazie pozostanie moim ulubionym. Aby zobaczyć jak działa tylko zmyłam go szamponem i dałam włosom wyschnąć, na noc zawinęłam w slimaka na czubku głowy i muszę powiedzieć, że rano miałam cudne włosy, bardziej puszyste, pofalowane i bardzo ładnie się układały. Ostatnio próbowałam już olejków łopianowego i sezamowego, każdy z nich nałożyłam po jednym razie, bo nie przypadły mi do gustu, ale ten będę wcierać we włosy i skalp przez długi czas. Ostatnio zauważyłam, ze przy myciu wypada mi więcej włosów; nie ukrywam, że licze na złagodzenie tego przykrego procesu przez to cudo. Niestety nagłe ochłodzenie robi swoje. Nadal szukam odpowiedniego produktu z filtrem UV do włosów. Żel Artiste nie sprawdza się, włosy się po nim pasemkują i muszę wszystko poprawiać żelem z Bielendy. Może spróbować psikać włosy jantarem (włosy są po nim sianowate)? Nie chce stracić tego ciemnego koloru, jaki uzyskują moje włosy. Połowa długości włosów jest zupełnie innego koloru i tworzy się dość wyraźna granica, jakbym je farbowała dawno temu i zostawiła same sobie. Nie wiem, czy różnica koloru jest spowodowana tylko blaknięciem, czy włosy mi ciemnieją (tak jak kiedyś). Co powiecie na płukankę z kawy? Da radę ujednolicić włosy? Kiedyś próbowałam, ale po dwóch razach dałam sobie spokój nie zobaczywszy efektów. Jak ja znajdę zastępstwo dla Isany wygładzjącej, ech.... Dużo dobrych opinii ma wersja "połysk jedwabiu", trzeba spróbować.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-09-21 o 14:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

W obu wersjach najlepiej

Chciałam kupić też jakiś żel do mycia w formie olejku(w typie olejku pod prysznic Isany) i rzucił mi się w oczy taki z firmy Cien, za zawrotną cenę 4 zł, oglądałam go i oglądałam, aż w końcu kupiłam. Chyba wzrok mi się pogorszył, bo w domu dopiero zwróciłam uwagę na to, że to nie żel tylko oliwka do masażu