Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 13:04   #2881
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Mam taką nadzieję A jak tam u was kobietki?Która kiedy testuje?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:07   #2882
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Uff uff ... mam pierwszy raz za sobą ,że tak powiem Tż wrócił wczoraj a nie dzisiaj , wiadomo na dzien dobry przywitałam go przytulaniem oby efektywnym...
wczoraj miałam 13dc , dziś mam 14dc i właśnie dziś według gina miał/powinien pęknąc pęcherzyk..czyli w sumie chyba czas na przytulańce był dobry..no może dziś dla pewności znowu go zbałamucę :P żeby nie było...
swoją drogą..ciekawe jak kobieta sobie potrafi wkręcić coś w głowe..dziś w nocy sniły mi sie bociany bo tak intensywnie wczoraj 'po' myślałam leząc plackiem na brzuchu przez godzine rano sie obudzilam jakaś taka happy ze aż Tż sie zdziwił ze bez budzika sie obudzilam pierwszy raz cały czas mnie coś tam uwiera , do wczoraj bolały jajniki a dziś czuje ucisk niżej. Oby to był dobry znak....błagam o niebiosa!!!
Trzymajcie kciuki , koło 8 października jeśli nie dostane @ to się bede testować..więc magiczna data ustalona...o matko! ależ jestem podjarana!!! to zle prawda?
Linka, zupełnie to normalne. Ja też byłam okropnie podjarana. W 1cs to takie wkrętki miałam i objawy, że dziewczyny na forum były przekonane, że jestem w ciąży.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:12   #2883
Linka1984
Zakorzenienie

teoretycznie do bromergonu wracam w przyszłym cyklu , lekarz powiedział ze jest podniesiona prolaktyna 11 krotnie..ale to nie wyklucza ze nie zajde i w sumie zaczeło mnie nurtować , o co chodzi w końcu - czy duza prolaktyna wpływa na owulacje czy na pecherzyk? pęcherzyk widział i pokazywał mi wiec nie bardzo wiem o co chodzi? prl może wypłynąc na jego pęknięcie ? czy na to ze on w ogole nie rośnie czy jak?bo słyszalam ze jak jest duza prl to do owulacji nie dochodzi ale pytanie na jakim etapie ona zaburza te owu?
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:19   #2884
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
teoretycznie do bromergonu wracam w przyszłym cyklu , lekarz powiedział ze jest podniesiona prolaktyna 11 krotnie..ale to nie wyklucza ze nie zajde i w sumie zaczeło mnie nurtować , o co chodzi w końcu - czy duza prolaktyna wpływa na owulacje czy na pecherzyk? pęcherzyk widział i pokazywał mi wiec nie bardzo wiem o co chodzi? prl może wypłynąc na jego pęknięcie ? czy na to ze on w ogole nie rośnie czy jak?bo słyszalam ze jak jest duza prl to do owulacji nie dochodzi ale pytanie na jakim etapie ona zaburza te owu?
ja czytałam, że to w zależnośći jak bardzo jest podwyższona. Może dochodzić do rośnięcia pęcherzyka ale nie zostaje uwolnione jajo, a przy wiekszym podwyzszeniu moze w ogole nie dojsc do rosniecia pecherzyka.
Ale ile w tym prawdy to nie wiem bo czytalam to na innym forum poswieconym mojej chorobie i tam sie dziewczyny wypowiadaly akurat o tej prolaktynie

A! i jeszcze nie pamietam juz która z Was pisała, że miała śluz na owulacje dlugo albo jakby 2 razy w ciagu cyklu. To też może być objawem za wysokiej prolaktyny

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Edytowane przez ameliar
Czas edycji: 2012-09-21 o 13:23
ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:24   #2885
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
ja czytałam, że to w zależnośći jak bardzo jest podwyższona. Może dochodzić do rośnięcia pęcherzyka ale nie zostaje uwolnione jajo, a przy wiekszym podwyzszeniu moze w ogole nie dojsc do rosniecia pecherzyka.
Ale ile w tym prawdy to nie wiem bo czytalam to na innym forum poswieconym mojej chorobie i tam sie dziewczyny wypowiadaly akurat o tej prolaktynie
no właśnie to jest ciekawe..bo wiem co prawda ze ta moja prl jest duża ale wydawało mi się ze skoro ten pecherzyk tam był taki ładny to może jednak szansa jest spora jak w dobry dzien wcelujemy moja sąsiadka jest w 9 miesiącu ciązy a zaszła z bardzo wysoką prl wiedząc o niej całkiem świadomie i tak mnie to lekko pociesza
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:27   #2886
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie to jest ciekawe..bo wiem co prawda ze ta moja prl jest duża ale wydawało mi się ze skoro ten pecherzyk tam był taki ładny to może jednak szansa jest spora jak w dobry dzien wcelujemy moja sąsiadka jest w 9 miesiącu ciązy a zaszła z bardzo wysoką prl wiedząc o niej całkiem świadomie i tak mnie to lekko pociesza
bo tu nie ma powodu do zmartwień niejedna kobietka zaciąża z podwyższoną prl nie u wszystkich babeczek prl powoduje blokowanie owulacji wez pod uwage np to ze prl jest odpowiedzialna za laktacje. Ponoc jak się karmi piersia prl jest bardzo podwyzszona i niby dziala antykoncepcyjnie.... a ile kobiet przez ten mit ma piekne bobaski...
u mnie w rodzinie 2 kobietki

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:34   #2887
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość

O, no to fajnie Tylko zaciekawiło mnie czy miałaś, bo czytałam, ze do 13tyg. 6 dnia jakoś się to robi, a Ty który masz tydz.? Z tą grupą krwi to zawsze warto wiedzieć jakby coś się stało Ale teraz nie mamy funduszy by to sprawdzać, a skoro moja grupa krwi wyklucza problemy to wolę kupić sobie syropek i się nie pochorować całkiem niż teraz krew mu badać, eh..
No to ja muszę dopytać mojego gin. jak to jest
A z grupą krwi to lepiej mieć bo może się zawsze przydać np. w szpitalu potem, także jak będzie grosz to odłożyć na badanie
A teraz zadbać o siebie

Cytat:
z popiołem to był autentyk
na początku sierpnia było u nas strasznie zimno i prawie wszyscy zaczeli palic w piecu na wieczór no i jednego dnia wieczorem sasiad wyrzucił popiól do kubła a ze ja wieczorem robilam obiad a w kuchni nie mam firanek to tak patrze, wolam meza i mowie "matko boska a wszedzie trabia o ociepleniu klimatu a tu snieg w sierpniu"
Do dzisiaj sie ze mnie brechta gadzina wredna
musiało to śmiesznie wyglądać

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

Hej dziewczynki!
Oj u mnie też zimno. Słonko próbuje się przebijać, ale jakoś średnio mu to wychodzi. 7 stopni tylko jest.
Dziś 11dc, aplikacja w mojej komórce powiadomiła mnie, że "w oparciu o przebieg ostatnich cykli, dzień owulacji prawdopodobnie wypadnie w ciągu 2 dni. Dzisiaj jest idealny dzień na poczęcie dziecka" Trzeba zatem działać, bo w majtach coraz bardziej mokro a i trochę jajniki zaczynam z wieczora czuć. TŻ zbałamuciłam w nocy, ale widać trzeba jeszcze dziś i jutro też.
No to działać działać, a my trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za obdarzenie mnie zaufaniem i przyjęcie do K.

Napisałam tam coś więcej o sobie, fotki przeglądnęłam i kurka ale z Was fajne dziewczyny. Zupełnie inaczej człowiek sobie wyobraża pisząc tutaj na forum

Ja też ogarnę się troszkę w domku,obczaje jak się dodaje fotki i dodam coś od siebie
No fajnie , zazdroszczę wam

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Wpadam dzisiaj do was,piję kawkę i coś mnie tknęło żeby się zważyć.I wiecie co?? załamałam się mam już jakieś 3-4 kg na plusie.A to początek 3 miesiąca! jak tak dalej pójdzie na koniec ciąży będę wyglądać jak słonica.Dodam że przed ciążą miałam stałą wagę i za cholerę nie mogłam przytyć,choćbym nie wiem ile jadła.A jak poszłam do pracy to jeszcze schudłam sobie ze 3 kilo i miałam ok 53. A teraz 60 na wadze.No ale może to być też przez to że mam mdłości ale nie mam wymiotów jak większość kobiet.I duży apetyt!
Lunao,Mokka i inne ciężarne mamusie: a ile wy przytyłyście?albo schudłyście
U mnie podobnie najpierw 3 w górę, potem jeden w dół a teraz zobaczymy bo nie mam w domu dobrej wagi muszę nabyć żeby mieć kontrolę. Ale ja ogólnie do szczupłych nie należę i martwi mnie fakt że będę potężna a potem trudno zrzucić
Stary 2012-09-21, 13:48   #2888
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
kochana jak sie czujesz?Wizyta u gin w poniedzalek,dobrze pamietam?
czuję się w miarę, dziękuję W sumie w środę już tego brązowego śluzu było bardzo malutko - 2 razy w ciągu dnia po troszkę, więc pomyślałam, ze chyba nadżerka się zaleczyła i w związku z tym, że mam jeszcze 3 globulki - to będę je brała co 2 dni, żeby do wizyty mi wystraczyło, bo mam w środe dopiero No i w środę na noc tej globulki nie wzięlam i powiem Wam, że wczoraj w ciągu dnia już ciut gorzej się czułam, tj. zaczęlo trochę pobolewać podbrzusze no i tego brązowego śluzu ciut więcej... No cóż...Wczoraj na noc znowu wzięłam i dziś lepiej znowu. Wezmę jeszcze tabl. jutro i w poniedziałek i do wizyty jakos dam radę bez problemów, mam nadzieję Powiem Wam, że jestem bardzo ciekawa co moja gin powie na wizycie... Bo trochę jestem na nia zła, ze choć przed tym nieszczęśliwym szpitalem skarżyłam jej się na bóle podbrzusza i te plamienia i w sumie wydaje mi się teraz, ze trochę to olała Wymyśliła sobie te pękające naczynka... A gdyby w ten piątek 2 tyg temu, gdy z rana do neij zadzwoniłam wystraszona - bardziej sie skupiła na badaniu mnie i wyczaiła nadżerkę, to nie byłoby tej całej historii ze szpitalem Mam nadzieję, że choć trochę skruchy wyrazi I co najważniejsze -nie wygoni mnie w czwartek do pracy (o czym wspominala gdy byłam na wizycie 3 tyg temu). Bo jesli tak, to chyba szukam innego gina... W sumie to zastanawiałam sie nad tym już gdy byłam w szpitalu ale trzyma mnie przy neij przede wszystkim to, że pracuje w klinice w której mielismy IUI... a my planujemy jeszcze jedno dziecko - pewnie tą sama metodą, więc pewnie byśmy szli znowu do niej... Dlatego nei chce za soba palić mostów. Co sadzicie o tym wszystkim? W sumie nigdy wczesniej mnie nie zawiodła
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Ale że na pomidorową? Ja gotuję rosołek najpierw na elementach z kurczaka, włoszczyźnie z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Jak już się ugotuje to wlewam przecier pomidorowy (ja kupuję w Lidlu w takim granatowym kartoniku), doprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano i czosnkiem. Można zaprawić śmietaną jak ktoś koniecznie musi No i podaję z makaronem lub ryżem.
no wiem, wiem... pewnei jedna z najprostszych zup świata... Ale ja nigdy sie nią nei interesowałam, bo nigdy jej nie lubiłam. Teraz w ciąży coś mnie smaki na pomidory naszły -a więc i o pomidorówce pomyślałam No to wszystko skladniki o których napisałaś mam w domku, więc idę zupkę nastawiać
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Mokka! Jesteś!
Napisz mi pliis, miałaś też balon w brzuchu? od samego początku?
balon? Tzn? No miałam taki wzdęty brzuch i jakieś dziwne problemy z jelitami, jakby zaparcia No i do tego caly czas czulam taki ćmiący lekki ból w macicy i jajnikach. Maru...
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka napisz tej dziopinie od kiedy miałas uczucie czegoś w brzuchu
no napisałam temu Marudkowi
Cytat:
Cześć laseczki

Wpadam dzisiaj do was,piję kawkę i coś mnie tknęło żeby się zważyć.I wiecie co?? załamałam się mam już jakieś 3-4 kg na plusie.A to początek 3 miesiąca! jak tak dalej pójdzie na koniec ciąży będę wyglądać jak słonica.Dodam że przed ciążą miałam stałą wagę i za cholerę nie mogłam przytyć,choćbym nie wiem ile jadła.A jak poszłam do pracy to jeszcze schudłam sobie ze 3 kilo i miałam ok 53. A teraz 60 na wadze.No ale może to być też przez to że mam mdłości ale nie mam wymiotów jak większość kobiet.I duży apetyt!
Monis, nie martw sie. Moim zdaniem przybierasz ok Poza tym - jeśli o mnie chodzi (jestem na początku 4 m-ca), to właśnie trochę mi się przytyło wtedy gdy jeszcze nie powinno - w 2 m-cu. Ale naprawdę jakoś więcej zaczęłam jeść jak się dowiedziaąm o ciąży... przede wszystkim podjadanie wieczorami. W 3 m-cu zaczęły mi trochę mdłości ustępować, więc przestalam tak mocno podjadać wieczorami. No i waga mi stanęla, a moze nawet ciut sie cofnęła W tej chwili mam jakies 2,5 kg do przodu. Nie wiem dokładnie, bo wagi w domu nie mam, a u lakarza ważyłam się 3 tyg temu
Cytat:
Uff uff ... mam pierwszy raz za sobą ,że tak powiem Tż wrócił wczoraj a nie dzisiaj , wiadomo na dzien dobry przywitałam go przytulaniem oby efektywnym...
wczoraj miałam 13dc , dziś mam 14dc i właśnie dziś według gina miał/powinien pęknąc pęcherzyk..czyli w sumie chyba czas na przytulańce był dobry..no może dziś dla pewności znowu go zbałamucę :P żeby nie było...
swoją drogą..ciekawe jak kobieta sobie potrafi wkręcić coś w głowe..dziś w nocy sniły mi sie bociany bo tak intensywnie wczoraj 'po' myślałam leząc plackiem na brzuchu przez godzine rano sie obudzilam jakaś taka happy ze aż Tż sie zdziwił ze bez budzika sie obudzilam pierwszy raz cały czas mnie coś tam uwiera , do wczoraj bolały jajniki a dziś czuje ucisk niżej. Oby to był dobry znak....błagam o niebiosa!!!
Trzymajcie kciuki , koło 8 października jeśli nie dostane @ to się bede testować..więc magiczna data ustalona...o matko! ależ jestem podjarana!!! to zle prawda?
A tam... Dlaczego ma być źle? To jest nieuniknione chyba... Podjarana nie byłaby chyba tylko ta, która nie czeka na dzidziolka

A u mnie dzis 14t1d, a więc 15sty tydzień się zacząłAle ten czas leci
Stary 2012-09-21, 13:53   #2889
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dlatego nei chce za soba palić mostów. Co sadzicie o tym wszystkim? W sumie nigdy wczesniej mnie nie zawiodła
A nie można w ciąży chodzić do 2 ginów?
Tak na wszelki wypadek ...

Cytat:
balon? Tzn? No miałam taki wzdęty brzuch i jakieś dziwne problemy z jelitami, jakby zaparcia No i do tego caly czas czulam taki ćmiący lekki ból w macicy i jajnikach. Maru...

Dziękować
No wzdęty brzuchol mam, ale miałam już przed owu, to chyba od Clo
Zaparć nie mam, ale uczucie takie, jakbym je właśnie miała.
No i taki lekki, leciutki ból. Czasem zapika gdzieś koło jajników, ale raczej brzuch(macica) boli niż one. Taki lekki @-owy ból, ale do końca @-owy
Stary 2012-09-21, 14:04   #2890
pszczoua
Zakorzenienie

Laski, was na chwilę samych nie można zostawić. Wracam z pracy a tu 4 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiam z mamą i mówi że ma już okres trzeci tydzień I dopiero w czwartek do lekarza idzie Ma już 50 lat i ciągle problemy z @. Martwię się o nią
Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
moja mamka tez tak ma czasem i tez ma tyle lat. albo nie ma po kilka miesiecy, a jak ma to z miesiac. Niestety to juz zaczal sie ten czas przekwitania..
Moja teściowa też tak miała. Okazało się że musieli jej wyczyścić macicę, przyjęli ją na jeden dzień do szpitala, zrobili swoje i wszystko się uspokoiło

Cytat:
Mam taką nadzieję A jak tam u was kobietki?Która kiedy testuje?
Ja jutro, ale spodziewam się nadal I kreski o ile @ mnie dziś nie nawiedzi. A testuję tylko dlatego że idę na wesele i chcę wiedzieć, czy mogę podrinkować Wyjeżdżam na weekend, także nie piszcie za dużo Buziaki
Stary 2012-09-21, 14:07   #2891
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
czuję się w miarę, dziękuję W sumie w środę już tego brązowego śluzu było bardzo malutko - 2 razy w ciągu dnia po troszkę, więc pomyślałam, ze chyba nadżerka się zaleczyła i w związku z tym, że mam jeszcze 3 globulki - to będę je brała co 2 dni, żeby do wizyty mi wystraczyło, bo mam w środe dopiero No i w środę na noc tej globulki nie wzięlam i powiem Wam, że wczoraj w ciągu dnia już ciut gorzej się czułam, tj. zaczęlo trochę pobolewać podbrzusze no i tego brązowego śluzu ciut więcej... No cóż...Wczoraj na noc znowu wzięłam i dziś lepiej znowu. Wezmę jeszcze tabl. jutro i w poniedziałek i do wizyty jakos dam radę bez problemów, mam nadzieję Powiem Wam, że jestem bardzo ciekawa co moja gin powie na wizycie... Bo trochę jestem na nia zła, ze choć przed tym nieszczęśliwym szpitalem skarżyłam jej się na bóle podbrzusza i te plamienia i w sumie wydaje mi się teraz, ze trochę to olała Wymyśliła sobie te pękające naczynka... A gdyby w ten piątek 2 tyg temu, gdy z rana do neij zadzwoniłam wystraszona - bardziej sie skupiła na badaniu mnie i wyczaiła nadżerkę, to nie byłoby tej całej historii ze szpitalem Mam nadzieję, że choć trochę skruchy wyrazi I co najważniejsze -nie wygoni mnie w czwartek do pracy (o czym wspominala gdy byłam na wizycie 3 tyg temu). Bo jesli tak, to chyba szukam innego gina... W sumie to zastanawiałam sie nad tym już gdy byłam w szpitalu ale trzyma mnie przy neij przede wszystkim to, że pracuje w klinice w której mielismy IUI... a my planujemy jeszcze jedno dziecko - pewnie tą sama metodą, więc pewnie byśmy szli znowu do niej... Dlatego nei chce za soba palić mostów. Co sadzicie o tym wszystkim? W sumie nigdy wczesniej mnie nie zawiodła

no wiem, wiem... pewnei jedna z najprostszych zup świata... Ale ja nigdy sie nią nei interesowałam, bo nigdy jej nie lubiłam. Teraz w ciąży coś mnie smaki na pomidory naszły -a więc i o pomidorówce pomyślałam No to wszystko skladniki o których napisałaś mam w domku, więc idę zupkę nastawiać

Monis, nie martw sie. Moim zdaniem przybierasz ok Poza tym - jeśli o mnie chodzi (jestem na początku 4 m-ca), to właśnie trochę mi się przytyło wtedy gdy jeszcze nie powinno - w 2 m-cu. Ale naprawdę jakoś więcej zaczęłam jeść jak się dowiedziaąm o ciąży... przede wszystkim podjadanie wieczorami. W 3 m-cu zaczęły mi trochę mdłości ustępować, więc przestalam tak mocno podjadać wieczorami. No i waga mi stanęla, a moze nawet ciut sie cofnęła W tej chwili mam jakies 2,5 kg do przodu. Nie wiem dokładnie, bo wagi w domu nie mam, a u lakarza ważyłam się 3 tyg temu

A tam... Dlaczego ma być źle? To jest nieuniknione chyba... Podjarana nie byłaby chyba tylko ta, która nie czeka na dzidziolka

Ciesze sie ze u ciebie lepiejJakby nie dala l4 to szukalabym innego lekarza.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-21 o 14:13
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:27   #2892
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No, no takie uczucie jakby kamień siedział w brzuchu, albo ktos pięść przykładał, ale nie boli. Wiem, wiem miałam tak dwa razy, bo dwa razy byłam w ciaży

Cie oświece, że skoro wysłałaś kiedyś zaproszenie to ja je poprostu zaakceptowałam więc nie było czego wysyłać

Ja tak miałam jak bylam młodsza.. i było wszystko ok, ale tak mnie to plamienie wkurzało że gin mi dała tabletki anty no i brałam je 2 lata a potem ciąża więc nie wiem czy pomogło

Po co klub, spokojnie możecie przeciez założyć sobie dyskusję u nas w klubie
a tak wogole to zastanawiam się.. bo do szczecina mam 850km wiec nie dam rady ale hm.. ciężarnej się nie odmawia więc jakby was tak poprosić o przyjazd do mnie...

Ide sprzatac bo dziś do mnie koleżanka przychodzi, a zaraz mam iść z mamą do rynku i przy okazji na lody

I takie smsy mam od rana
mama "moze pojdziesz ze mna do rynku wymienić pieniadze i dotlenic małego"
siostra "o 3 ide do rynku to moze chcesz dotlenic mojego chrzesniaka"
haha chyba sobie kupie maskę tlenową
Heheh maska tlenowa
A tak na poważnie to spacerki na świerzym powietrzu jak najbardziej wskazane

Cytat:
Ok dziewczynki powoli uciekam.Będę tak wieczorkiem. Powiem tylko tyle że nie wiem co się z niektórymi ludźmi dzieje. jak można być tak podłym. Mój pożal się Boże szwagier powiedział do mojej siostry że jakby wiedział jaka zołza z niej będzie to by na początku ich małżeństwa związał się z taką jedną panią s którą miał wówczas romans a przynajmniej się z nią spotykał i pisali czułe smsy.Jakbym go dorwała to bym mu chyba jaja ucięła,szkoda w sumie że tak nie zrobił może moja siostra miała by teraz spokój a nie wychowywała czwórki jego dzieci tylko dwójkę bo wówczas mieli dwoje dzieci Normalnie ryczeć mi się chciało jak mi to mama mówiła, ona nie dość że ma problemy ze zdrowiem to jeszcze się siostrą przejmuje moją

Ok lecę trzymajcie się dziewczyny.
Ja pierdykam co za facet Współczuje siostrze naprawdę

Cytat:
Motylku, gratulacje

color... to normalne, więc przynajmniej Cię pociesze, że normalna z Ciebie dziewucha.Każda tak świrowała/świruje przed terminem @... A nawet już pare dni po owu

ja nie byłam rozdrażniona. Wydaje mi się, że po moim zachowaniu nikt by się nie skapnął, że jestem w ciąży. Hormony mi nie buzowały i nie buzują

kocur... kurcze, ale żarty wracaj do nas calo i zdrowo

wiem co musiałaś przeżywać.Takie zachciewajki chyba może zrozumiec kobitka która już cos takiego miała.Ja na szczęście ich nie miewam aż takich... Choć przedwczoraj po północy, gdy oglądaliśmy z Tżtem jeszcze jakiś film to nagle pomyślalam o ogórkach konserwowych... i Tż nie miał wyjścia - musiał lecieć do piwnicy.Dobrze, że tam były

kocur, ja też 2 dni po owu już miałam wyraźne objawy.I okazało sie, że słusznie

iza, bardzo dobrze, że zadzwoniłaś. Przynajmniej trochę Cie uspokił

Kurcze, Lasencje, w końcu Was nadrobiłam... wczoraj mnie nie było więc te 9 stron, które naprodukowałyście czytam od ponad 2 godzin.Ale dalam radę
Witam się z rana... a raczej z południa.Dzis robię podejście do pomidorówki, której nigdy nie lubiłam,ale jakos za mną chodzi od paru dni, wiec będę robić pierwsze w życiu podejście.Może Wy macie jakies proste sprawdzone przepisy?
Hej Mokka Przepis na pomidorową już dostałaś więc nie będe się produkować Mam nadzieję,że pyszna Ci wyjdzie

Cytat:
Luna no normalnie robisz mi mega nadzieję ,.
A od kiedy tak miałaś? Od samej owu?

Anteria - przykro mi, z drugiej strony nic nie możesz zrobić, to siostra musi zdecydować, czy z nim chce być czy nie ..

Mokka! Jesteś!
Napisz mi pliis, miałaś też balon w brzuchu? od samego początku?
Maru a który masz obecnie dzień cyklu? Kiedy testowanie? Ale ściskam kciuki. No i skoro ja już wróżka forumowa to wróżę ci twixy a co

Cytat:
Cześć laseczki

Wpadam dzisiaj do was,piję kawkę i coś mnie tknęło żeby się zważyć.I wiecie co??załamałam się mam już jakieś 3-4 kg na plusie.A to początek 3 miesiąca! jak tak dalej pójdzie na koniec ciąży będę wyglądać jak słonica.Dodam że przed ciążą miałam stałą wagę i za cholerę nie mogłam przytyć,choćbym nie wiem ile jadła.A jak poszłam do pracy to jeszcze schudłam sobie ze 3 kilo i miałam ok 53. A teraz 60 na wadze.No ale może to być też przez to że mam mdłości ale nie mam wymiotów jak większość kobiet.I duży apetyt!
Hej kochana Nie przejmuj się wagą, po porodzie wszystko zrzucisz. Oczywiście za dużo też przytyć nie wolno, ale myślę,że Ci to nie grozi
Ja z pierwszym synem przytyłam 15kg,a z młodszym 16kg

Cytat:
Uff uff ... mam pierwszy raz za sobą ,że tak powiem . Tż wrócił wczoraj a nie dzisiaj , wiadomo na dzien dobry przywitałam go przytulaniem oby efektywnym...
To nie źle, to znaczy,że się cieszysz i doczekać nie możesz. Ściskam kciuki!!!

Cytat:
czuję się w miarę, dziękuję W sumie w środę już tego brązowego śluzu było bardzo malutko - 2 razy w ciągu dnia po troszkę, więc pomyślałam, ze chyba nadżerka się zaleczyła i w związku z tym, że mam jeszcze 3 globulki - to będę je brała co 2 dni, żeby do wizyty mi wystraczyło, bo mam w środe dopieroNo i w środę na noc tej globulki nie wzięlam i powiem Wam, że wczoraj w ciągu dnia już ciut gorzej się czułam, tj. zaczęlo trochę pobolewać podbrzusze no i tego brązowego śluzu ciut więcej... No cóż...Wczoraj na noc znowu wzięłam i dziś lepiej znowu. Wezmę jeszcze tabl. jutro i w poniedziałek i do wizyty jakos dam radę bez problemów, mam nadzieję.Powiem Wam, że jestem bardzo ciekawa co moja gin powie na wizycie... Bo trochę jestem na nia zła, ze choć przed tym nieszczęśliwym szpitalem skarżyłam jej się na bóle podbrzusza i te plamienia i w sumie wydaje mi się teraz, ze trochę to olała.Wymyśliła sobie te pękające naczynka... A gdyby w ten piątek 2 tyg temu, gdy z rana do neij zadzwoniłam wystraszona - bardziej sie skupiła na badaniu mnie i wyczaiła nadżerkę, to nie byłoby tej całej historii ze szpitalem Mam nadzieję, że choć trochę skruchy wyrazi.I co najważniejsze -nie wygoni mnie w czwartek do pracy (o czym wspominala gdy byłam na wizycie 3 tyg temu). Bo jesli tak, to chyba szukam innego gina... W sumie to zastanawiałam sie nad tym już gdy byłam w szpitalu ale trzyma mnie przy neij przede wszystkim to, że pracuje w klinice w której mielismy IUI... a my planujemy jeszcze jedno dziecko - pewnie tą sama metodą, więc pewnie byśmy szli znowu do niej... Dlatego nei chce za soba palić mostów. Co sadzicie o tym wszystkim? W sumie nigdy wczesniej mnie nie zawiodła

no wiem, wiem... pewnei jedna z najprostszych zup świata... Ale ja nigdy sie nią nei interesowałam, bo nigdy jej nie lubiłam. Teraz w ciąży coś mnie smaki na pomidory naszły -a więc i o pomidorówce pomyślałam.No to wszystko skladniki o których napisałaś mam w domku, więc idę zupkę nastawiać

Monis, nie martw sie. Moim zdaniem przybierasz ok Poza tym - jeśli o mnie chodzi (jestem na początku 4 m-ca), to właśnie trochę mi się przytyło wtedy gdy jeszcze nie powinno - w 2 m-cu. Ale naprawdę jakoś więcej zaczęłam jeść jak się dowiedziaąm o ciąży... przede wszystkim podjadanie wieczorami. W 3 m-cu zaczęły mi trochę mdłości ustępować, więc przestalam tak mocno podjadać wieczorami. No i waga mi stanęla, a moze nawet ciut sie cofnęła. W tej chwili mam jakies 2,5 kg do przodu. Nie wiem dokładnie, bo wagi w domu nie mam, a u lakarza ważyłam się 3 tyg temu

Gratulacje za 15sty tydzień!!! I oszczędzaj się kochana ile się da

Ja to skolei na nic się już nie nakręcam, a raczej chyba na to ,że do sklepu po zapas podpasek muszę lecieć:/
Niby jeszcze kilka dni zostało, ale po moim zachowaniu,śluzie wnioskuję,że to będzie normalny zwykły cykl i @ zawita do mnie.
Mokro w majtkach totalnie, ale znowu jak w zeszłym miesiącu śluz rzadki i mleczny, do tego kłucie w jajniku prawym...W zeszłym cyklu było identycznie.

Jakoś nie mogę tego przetrawić i zrozumieć, wszystkie poprzednie 3 ciąże za pierwszym razem, a tu 2 miesiące przytulania i dooopaaaa

Fotki w K

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:44   #2893
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Tylko że mama ma odkąd pamiętam zawsze bardzo obfite miesiączki i praktycznie przy nich się kończy, niskie ciśnienie, anemia miała raz już raz zabieg na nadżerkę. Heh...
Moja mama ma 47lat i tez od jakiegoś czasu ma problemy ze strasznymi miesiaczkami.... Trwają strasznie długo i są strasznie obfite (największy tampon i najgrubsze podpaski naraz i mimo wszystko jej przecieka) jest pod opieka lekarza ale podobno taka uroda:| przepisali jej tabletki anty i tyle :/

Tak w ogóle to witam w piątek miałam strasznie dużo do nadrobienia ale się udało

Gratuluje MoTyleK!!! Dużo zdrowia życzę

Zaraz_a nie zazdroszczę ci tej sytuacji z była szefowa i dobrze ze tak szybko znalazlas sobie coś nowego ja jestem w podobnej sytuacji, tzn zmieniam prace, dzisiaj złożyłam wypowiedzenie więc robię sobie przerwę w staraniach, tez na jakieś pól roku...

Mokka_83 ja znam najszybszy przepis na pomidorowke jak muszę tak na szybko zrobić coś na obiad i jest chęć na zupę to robię ta bazę na kostkach rosolowych i dolewam do tego sok pomidorowy, wiesz taki 100% no i ewentualnie zabielam to śmietaną i podaje z makaronem

Dzisiaj mój 26dc i zrobiłam rano test wyszła jedna kreska, ale w 22dc robiłam badanie na progesteron, zreszta pisałam o tym wcześniej, pani doktor jak go zobaczyła i mnie zbadała to powiedziała ze teraz czekamy na okres...dlatego ten test tylko tak dla pewności zrobiłam, bodzisiaj chciałam złożyć wypowiedzenie w firmie a podobnie jak zaraz_a nie chce nowego pracodawcy zaskoczyć ciąża
Tylko tak sobie teraz was czytam i wiecie co, niby zaczyna mnie wszystko na @ boleć ale tez te uczucie balona w brzuchu od owulacji mam więc już sama nie wiem co myśleć
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 15:04   #2894
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Maru a który masz obecnie dzień cyklu? Kiedy testowanie? Ale ściskam kciuki. No i skoro ja już wróżka forumowa to wróżę ci twixy a co
No, postawiłaś mnie trochę na nogi jak napiszę który to dc to się będziecie śmiać bo dopiero 1-2 od ew. owu a ja już kombinuję.
No ale fakt,że ten brzuch nietypowo boli ...
A testowanie penwie ok 3.10 albo wcześniej jeśli te bóle się nie zmniejszą.
Zresztą, zobaczymy we wtorek co tam w ogóle się dzieje. Jak będzie stado torbieli to testowania nie będzię
Stary 2012-09-21, 15:07   #2895
partytura
Zadomowienie

Cytat:
(...)Witam się z Wami kochane w ten chłodny piątek.
Kawka z mleczkiem już za mną, a teraz leżę i oglądam Porodówkę.
Czyli standardowy poranek u mnie
Dzisiaj u mnie 21dc i jeszcze tylko kilka dni niepewności.
Będę szczera.. nie wiem co to za program ta Porodówka?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam ja wczoraj wrocilam o 21 od lekarza wiec nie pisalam juz, mam 4 zdjątka mojej dzidzi po pracy moze puszcze , gin. powiedzial ze jajnik za malo wytwarza ciałka zoltego i dlatego musze brac dupka, serduszko ładnie bije, dzidziol jest mniejszy o dwa-4 dni , wiec teraz zdrowe odzywianie warzywka owoce itp. kolejna wizyta za 2 tygodnie ..
No tooby do wieczorka, ciekawa zdjęć jestem Ciekawe czy ja kiedykolwiek dostane taką ich ilość

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
(...)

a w ogole to dzieeen doobry!ale mam humorek dzisiaj dzis po tzta jade i beedzie tu caaly nastepny weekend
a ciesze sie bardziej z tego powodu bo powiedzial ze teraz jego kolej zeby przygotowac cos specjalnegopowiedzi al, ze przygotowal cos, co bedzie spelnieniem jednego z mojego marzen o ktorych kiedys mowilam hm, moim marzeniem jest skok ze spadochronem, ale powiedzial ze to nie to powiedzial tylko, ze to nie bedzie za bardzo romantyczne, ze mam sie ubrac normalnie i ze to nie jest tu na miejscu nie wiem! a! wlasnie zamowilam sobie nowe wdziankotakie sobie, nie bylam przekonana do tego ale zobaczymy, sprobujemy.
(...)
Wow! Ale kochany TŻ! Zazdroszczę

Cytat:
oj się będzie działo
zazdroszę pomysłowości męża... moj to jedyne co to wysle mi kwiaty poczata kwiatowa...
Jedynie? Ja mogę pomarzyć.. Też bym tak chciała choć jeden raz! CHoć w moim miasteczku to i tak pewno niemożliwe hehe..
Cytat:
Mój ma inne pomysły, potrafi przynieść mi mini bałwanka w zimie, kasztany, żołędzie i jesienne liście, kota z czekolady itp.
no i kwiatki od czasu do czasu
(...) No czuję się, jakby mi ktoś nadmuchał balon
Kolejna z TŻ, który wykazuje inicjatywę, słodko A pełny bebeszek to też miałam i czekałam na okres.. hehe.. kupiłam podpaski i.. nie przyszedł.. więc kto wie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
(...)
Hmmm mój preferuje praktyczne prezenty, kwiatka dostaje hmm ze 2 razy w msc zawsze z niespodziewajki, bo on nie uznaje niespodzianek o których wiem i tak też jest z prezentami . Zabiera na randki, ale do romantyczności mu trochę brakuje
Ale same powiedzcie, jacy by nie byli kochamy ich najmocniej
No nie! ODDAWAĆ FACETÓW KOBITY!
A niespodziewajki niespodziewane tylko się liczą

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
(...)
Ale wiesz, może musi, bo ma tak jak ja ponad 35 lat? Ja też musiałam i mam to za sobą. Najpierw było USG, przezierność i pobieranie krwi a potem spotkanie z doktor od genetyki i omówienie wyników. U mnie nie jest źle i dobrze, że takie badania zrobiłam, bo teraz jestem spokojna. Wiem, że urodzę zdrową dzidzię. Wyniki nie chwaląc się miałam super.

(...)
Nie no, nic mi nei wiadomo by ona była w takim wieku I wszystko wszystkim, ale stresu co się naje jeśli nawet na koniec będzie ok, to już nigdy nie zapomni.. i wydatki na badani i stres, bo nie każde być może konieczne będzie bezinwazyjne..?

Cytat:
Ok dziewczynki powoli uciekam Będę tak wieczorkiem. Powiem tylko tyle że nie wiem co się z niektórymi ludźmi dzieje. jak można być tak podłym. Mój pożal się Boże szwagier powiedział do mojej siostry że jakby wiedział jaka zołza z niej będzie to by na początku ich małżeństwa związał się z taką jedną panią s którą miał wówczas romans a przynajmniej się z nią spotykał i pisali czułe smsy.. Jakbym go dorwała to bym mu chyba jaja ucięła szkoda w sumie że tak nie zrobił może moja siostra miała by teraz spokój a nie wychowywała czwórki jego dzieci tylko dwójkę bo wówczas mieli dwoje dzieci Normalnie ryczeć mi się chciało jak mi to mama mówiła, ona nie dość że ma problemy ze zdrowiem to jeszcze się siostrą przejmuje moją

Nieczuły cham i paskudny trol z niego... Szok po prostu jak można być tak podłym ;|
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
No to ja muszę dopytać mojego gin. jak to jest
A z grupą krwi to lepiej mieć bo może się zawsze przydać np. w szpitalu potem, także jak będzie grosz to odłożyć na badanie
A teraz zadbać o siebie
(...)

U mnie podobnie najpierw 3 w górę, potem jeden w dół a teraz zobaczymy bo nie mam w domu dobrej wagi muszę nabyć żeby mieć kontrolę. Ale ja ogólnie do szczupłych nie należę i martwi mnie fakt że będę potężna a potem trudno zrzucić
No wiadomo, jak kaska będzie to warto znać swoją gr krwi na wypadek..wypadku czy coś. Tak samo prędzej pisałam.
A z wagą to zależy jak pojem i jak z kibelkiem latam hehe, są jakieś wachania może do 2kg u mnie.
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Laski, was na chwilę samych nie można zostawić. Wracam z pracy a tu 4 strony do nadrobienia
(...)
To samo poczułam. Wlazłam chwile po 13 i do teraz czytałam by nadrobić, bo z 4-5 str było od wczoraj późnego wieczorka Masakra

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 15:30   #2896
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No, postawiłaś mnie trochę na nogi jak napiszę który to dc to się będziecie śmiać bo dopiero 1-2 od ew. owu a ja już kombinuję.
No ale fakt,że ten brzuch nietypowo boli ...
A testowanie penwie ok 3.10 albo wcześniej jeśli te bóle się nie zmniejszą.
Zresztą, zobaczymy we wtorek co tam w ogóle się dzieje. Jak będzie stado torbieli to testowania nie będzię
Na mnie zawsze możesz liczyć
Czekaj cierpliwie... hłe hłe hłe i kto to mówi: osoba która już w 21dc wie napewno,że @ przyjdzie, dzidzi nie będzie i wogóle wszystko do dupy ehehheeheh

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Będę szczera.. nie wiem co to za program ta Porodówka?

No tooby do wieczorka, ciekawa zdjęć jestem Ciekawe czy ja kiedykolwiek dostane taką ich ilość

Wow! Ale kochany TŻ! Zazdroszczę

Jedynie? Ja mogę pomarzyć.. Też bym tak chciała choć jeden raz! CHoć w moim miasteczku to i tak pewno niemożliwe hehe..

Kolejna z TŻ, który wykazuje inicjatywę, słodko A pełny bebeszek to też miałam i czekałam na okres.. hehe.. kupiłam podpaski i.. nie przyszedł.. więc kto wie

No nie! ODDAWAĆ FACETÓW KOBITY!
A niespodziewajki niespodziewane tylko się liczą

Nie no, nic mi nei wiadomo by ona była w takim wieku I wszystko wszystkim, ale stresu co się naje jeśli nawet na koniec będzie ok, to już nigdy nie zapomni.. i wydatki na badani i stres, bo nie każde być może konieczne będzie bezinwazyjne..?

Nieczuły cham i paskudny trol z niego... Szok po prostu jak można być tak podłym ;|

No wiadomo, jak kaska będzie to warto znać swoją gr krwi na wypadek..wypadku czy coś. Tak samo prędzej pisałam.
A z wagą to zależy jak pojem i jak z kibelkiem latam hehe, są jakieś wachania może do 2kg u mnie.
To samo poczułam. Wlazłam chwile po 13 i do teraz czytałam by nadrobić, bo z 4-5 str było od wczoraj późnego wieczorka Masakra

Wiesz ja mam dekoder cyfrowego polsatu i mam tam program TLC ( u mnie na programie 96) i na tym programie codziennie o 8 rano leci "Porodówka". W każdym z odcinków pokazane są po 3 porody, rodzinne w wypasionym szpitalu. Można mieć niezły ubaw bo czasami to agentki takie się trafiają,że makabra eheh. Ale też wzruszające chwile.
Nie wiem ale ja uwielbiam to oglądać

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-21, 15:39   #2897
partytura
Zadomowienie

Cytat:
(...)Wiesz ja mam dekoder cyfrowego polsatu i mam tam program TLC ( u mnie na programie 96) i na tym programie codziennie o 8 rano leci "Porodówka". W każdym z odcinków pokazane są po 3 porody, rodzinne w wypasionym szpitalu. Można mieć niezły ubaw bo czasami to agentki takie się trafiają,że makabra eheh. Ale też wzruszające chwile.
Nie wiem ale ja uwielbiam to oglądać
No proszę, też bym chętnie sobie takie coś czasami choć oglądnęła by się uświadomić Choć i tak najwięcej zależy od jakości lekarzy i szpitala właśnie...

Stary 2012-09-21, 16:44   #2898
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki
Normalne, ja przytyłam też na początku bardziej niż teraz nasza przemiana materii się całkowicie zmienia przez hormony min zaparcia wiec normalne ze jedna wiecej tyje niz druga

Cytat:
Mokka jeśli każe Ci iśc do pracy to zmień lekarza, nie masz wyjscia, bo po szpitalu z ciągłymi plamieniami itp. to chore żebyś do pracy chodziła ani mi się waż!

Cytat:
Heheh maska tlenowa
A tak na poważnie to spacerki na świerzym powietrzu jak najbardziej wskazane
To był mój ostatni spacer do rynku, następnym razem już będę z wózkiem kręgosłup mi wysiada.. no niestety mam chory i jeszcze ta rwa, dla mnie to męczarnia zamiast przyjemności i teraz nie moge chodzić

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:56   #2899
123spinka
Zadomowienie

MoTyleKsw gratulacje
Stary 2012-09-21, 17:03   #2900
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Wróciłam ale jakbym miała mało problemów jeszcze mnie z nerwicowała współlokatorka i mam dość Kurna jak coś nie tak z kluczami to moja wina no jasne...
Stary 2012-09-21, 17:47   #2901
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Moja mama ma 47lat i tez od jakiegoś czasu ma problemy ze strasznymi miesiaczkami.... Trwają strasznie długo i są strasznie obfite (największy tampon i najgrubsze podpaski naraz i mimo wszystko jej przecieka) jest pod opieka lekarza ale podobno taka uroda:| przepisali jej tabletki anty i tyle :/

Tak w ogóle to witam w piątek miałam strasznie dużo do nadrobienia ale się udało

Gratuluje MoTyleK!!! Dużo zdrowia życzę

Zaraz_a nie zazdroszczę ci tej sytuacji z była szefowa i dobrze ze tak szybko znalazlas sobie coś nowego ja jestem w podobnej sytuacji, tzn zmieniam prace, dzisiaj złożyłam wypowiedzenie więc robię sobie przerwę w staraniach, tez na jakieś pól roku...

Mokka_83 ja znam najszybszy przepis na pomidorowke jak muszę tak na szybko zrobić coś na obiad i jest chęć na zupę to robię ta bazę na kostkach rosolowych i dolewam do tego sok pomidorowy, wiesz taki 100% no i ewentualnie zabielam to śmietaną i podaje z makaronem

Dzisiaj mój 26dc i zrobiłam rano test wyszła jedna kreska, ale w 22dc robiłam badanie na progesteron, zreszta pisałam o tym wcześniej, pani doktor jak go zobaczyła i mnie zbadała to powiedziała ze teraz czekamy na okres...dlatego ten test tylko tak dla pewności zrobiłam, bodzisiaj chciałam złożyć wypowiedzenie w firmie a podobnie jak zaraz_a nie chce nowego pracodawcy zaskoczyć ciąża
Tylko tak sobie teraz was czytam i wiecie co, niby zaczyna mnie wszystko na @ boleć ale tez te uczucie balona w brzuchu od owulacji mam więc już sama nie wiem co myśleć
Dopóki nie ma @ jest nadzieja

Stary 2012-09-21, 17:49   #2902
MoTyleKsw
Zakorzenienie

spinka, Pati, Mokka_83
Dziękuję Wam Kochane

Dziękuję
Cytat:
Ok dziewczynki powoli uciekam Będę tak wieczorkiem. Powiem tylko tyle że nie wiem co się z niektórymi ludźmi dzieje. jak można być tak podłym. Mój pożal się Boże szwagier powiedział do mojej siostry że jakby wiedział jaka zołza z niej będzie to by na początku ich małżeństwa związał się z taką jedną panią s którą miał wówczas romans a przynajmniej się z nią spotykał i pisali czułe smsy Jakbym go dorwała to bym mu chyba jaja ucięła szkoda w sumie że tak nie zrobił może moja siostra miała by teraz spokój a nie wychowywała czwórki jego dzieci tylko dwójkę bo wówczas mieli dwoje dzieci Normalnie ryczeć mi się chciało jak mi to mama mówiła, ona nie dość że ma problemy ze zdrowiem to jeszcze się siostrą przejmuje moją

I skąd się takie skurczybki biorą? Zaden facet z którym się spotykałam nie był taki...Albo Twoja siostra miała cholernego pecha...

Cytat:
Powiem wam ze jestem uzalezniona od wizazuWczoraj jak przyszlam z pracy to od razu na watek czytac co tam u wasNawet tz wczoraj mowi ze ja tylko wizaz i wizaz hehe
Ha ha ha skad ja to znam

A co do moich objawów to wogóle nie chce mi się jeść. Po prostu nie jestem głodna Tkliwość sutków, ale bez szału. Brzuch rano jak wstaję "płastszy" niż był, ale w ciągu dnia jak tak zdrowo odetchnę to coś tam JA widzę Aleee dziś mi chyba hormony zabuzowały, bo byłam u chrześniaka, potem u babci, wchodzę do babci i z tego ni z owego w płacz aż się zanosiłam, a jesczez jak wyszłam z auta było wszystko w porządku. Wogóle nie mogłam się opanować i biedna Babcia się wystraszyła...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:53   #2903
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Matko co za paskudny dziś dzień mam Niech się jeszcze małpa pojawi to już w ogóle

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I skąd się takie skurczybki biorą? Zaden facet z którym się spotykałam nie był taki...Albo Twoja siostra miała cholernego pecha...

Moja siostra była bardzo młoda a on był pantoflem Zanim się nie ożenił.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

dodam że pantoflem był plus synkiem mamusi w sumie zawsze, Siostrze wiersze, piosenki pisał ale jak mamusia zadzwoniła to wio pana już nie ma
Stary 2012-09-21, 18:09   #2904
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Matko co za paskudny dziś dzień mam Niech się jeszcze małpa pojawi to już w ogóle

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Moja siostra była bardzo młoda a on był pantoflem Zanim się nie ożenił.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

dodam że pantoflem był plus synkiem mamusi w sumie zawsze, Siostrze wiersze, piosenki pisał ale jak mamusia zadzwoniła to wio pana już nie ma
Jutro będzie nowy,lepszy dzień

Stary 2012-09-21, 18:15   #2905
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Jutro będzie nowy,lepszy dzień

No mam nadzieje. Jestem już umówiona z Teściową i znajomą na kawkę i farbowanie, pytanie czy @ przejdzie jutro czy się spóźni
Stary 2012-09-21, 18:29   #2906
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie można w ciąży chodzić do 2 ginów?
Tak na wszelki wypadek ...
no można... Tyle, że do tej chodzę prywatnie... Do drugiego więc prywatnie nie pójde, bo na kasie nie śpię A znaleźc jakiegoś dobrego na nfz... ciężka sprawa...
Cytat:
Ciesze sie ze u ciebie lepiejJakby nie dala l4 to szukalabym innego lekarza.
Cytat:
Mokka jeśli każe Ci iśc do pracy to zmień lekarza, nie masz wyjscia, bo po szpitalu z ciągłymi plamieniami itp. to chore żebyś do pracy chodziła ani mi się waż!
no własnie - tak jak jeszcze miesiąc temu, gdy wydawało się, że wszystkow wychodzi na prostą, bo krwiak zniknął i plamienia prawie też - pomyślałam nawet, że ok - wrócę do pracy i popracuję sobie spokojnie jeszcze ze 2-3 miesiące. Ale jak bylam w szpitalu to jednak podejście mi się zmieniło... Tak sobie pomyślalam, że pomijając pierwsze 3 tyg ciąży, gdy wszystko było ok - to potem już w sumie prawie bez przerwy mam jakieś plamienia albo krwawienia I tak sobie jeszcze myślę, że większość z Was niepokoi się gdy jakiekolwiek plamienie czy brudzenie pojawi się tylko nawet na papierze toaletowym... a moja gin by chyba chciała żebym przeszła do porządku dziennego nad czasami naprawde mocnymi plamieniami i wróciła jakby nigdy nic do pracy

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Aha... pomidorówkę zrobiłam i wyszla git Pomieszałam trochę przepisy od Was i znalezione w necie i jak na moją pierwszą pomidorową, to jestem zadowolona Tż zresztą też Zrobiłam ją z dodatkiem sporej ilości zmiksowanych świeżych pomidorków
Stary 2012-09-21, 18:44   #2907
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
no można... Tyle, że do tej chodzę prywatnie... Do drugiego więc prywatnie nie pójde, bo na kasie nie śpię A znaleźc jakiegoś dobrego na nfz... ciężka sprawa...
Hmmm ciężka sprawa, ale nie niemożliwa. Spróbuj poszukać na portalach typu "znany lekarz" czy na forach lokalnych.
Są dobrzy lekarze na nfz.
Ja np chodzę tylko na nfz i robią mi monitoring nawet (chociaż fakt, nie co 2 dzień, ale zawsze coś).
Tylko do jednego się trudno dostać, a drugiego jeszcze dobrze nie znam, tyle, że ten drugi pracuje w nowej przychodni, gdzie jeszcze pacjentek dużo nie ma i u niego mogę się zapisać na USG nawet na co tydzień.
Zresztą, niektóre przychodnie inaczej traktują pacjentki w ciąży i przyjmują je na normalne terminy a nie "na za 3 miesiące".
Także spróbuj, nic nie tracisz
Stary 2012-09-21, 18:57   #2908
partytura
Zadomowienie

Mokka, ale mi smaka zrobiłaś.. na szczęście moja mamita popatrzyła na garnek z resztą rosołku z wyjedzonym wszystkim i wyjęła z lodówki barszczyk..wsypała i.. dobre toto nawet choć nie przepadam za tą formą zupkowania

No i popieram słowa Maru - warto spróbować może.. szczególnie, że Wrocław to duże miasto i w sieci na bank znajdziesz oceny lekarzy, którzy u Was przyjmują, np. na dobrylekarz.pl czy jakoś tak Zazdroszczę tego wyboru jaki macie w większych mieścinach

Stary 2012-09-21, 19:47   #2909
bazile
Zadomowienie

Dziewczyny,ale sie rozbawilam,az musze sie z Wami tym podzielic,bo chyba poznalam odpowiedz na nasze wielomiesieczne klopoty z zajsciem...

czytam wlasnie gazetke dziecko,a w nim artykul "dziecko w planach"
dla przypomnienia jestem w 27 tyg,ale chcialam sobie poczytac co ciekawego pisza.
Zatem: jedno z pytan- czy sa pozycje,ktore ulatwiaja zajscie w ciaze?
odp: uprawiajcie seks co 2-3 dni,a gdy zauwazysz sluz plodny-codziennie.Zajsciu w ciaze sprzyjaja pozycje,w ktorych dochodzi do wytrysku nasienia w pochwie. Po stosunku polez 15 min- to zwiekszy szanse na to,by nasienie dostalo sie do szyjki macicy.

poprostu nie moglam sie opanowac ze smiechu,czerwona odpowiedz jak do nastolatki

ale co ciekwasze pisza tez o tym,ze dla mezczyzn nie wskazane sa forsowne treningi-moga prowadzic do przegrzania organizmu i uposledzac funkcjonowanie jader.
Moze i cos w tym jest,moj maz biega codziennie i co pare dni chodzi na silownie,a starania u nas trwaly 8 miesiecy,wiec moze jakis maly procent wplynal na calosc...

i jeszcze o sluzie
Poczatkowo jest on gesty i bialy; potem stopniowo staje sie bardziej obfity,przezroczysty i rozciagliwy(daje sie rozciagnac miedzy palcami). Wtedy masz najwieksza szanse na zajscie w ciaze.
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 20:02   #2910
colorblue
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą
My spędziliśmy z mężem troszke czasu razem, obejrzeliśmy fajny film "tysiąc słów", później chrzesna mnie nawiedziła

Słuchajcie teraz lece ogarnąć młodzież do spania i siebie i wogóle i wracam do Was, ale prędzej pytanko z serii świruję:p

od 15dc miałam śluz biały,gęsty,lepki i tak było do przedwczoraj... Wczoraj był 20dc i śluz zmienił się w mleczny i rzadki. Dzisiaj jest 21dc i leci mleczny,rzadki naprzemian z samą wodą
Czy to znaczy,że faktycznie mam rację spisując ten cykl na straty?
Czy już nie ma szans,że ten śluz zgęstnieje? A może różnie każda z nas ma i może być nawet taki?
Bo z tego co wiem to znaczy,że progesteron poszedł się kochać jak taki śluz jest i tylko czekać na @...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości