![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3596848]To jest drucik, a nie linka. Linki w ten sposób nie zakończysz.
[/QUOTE] Dzięki. Kurczę, no właśnie wydawało mi się, że wyraźnie widać tam strukturę linki i dlatego myślałam, że jest jednak na to sposób. Długi drucik wygląda do bani ![]() Kaśka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3597333]Jakieś specjalne, ale co? [/QUOTE]
Druciki - ten na zdjęciu ma fakturę, nie jest gładki. Dla mnie jest istotne, żeby to coś było idealnie proste i nie było podatne na odkształcanie w takim stopniu jak drut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest gładki, tylko zdjęcie jest źle zmniejszone i widać piksele, dlatego może Ci się wydawać, że drut jest jakby "skręcony"... Druciki do biżuterii nie deformują się pod byle dotknięciem, nie musisz się tego obawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3597522]
Druciki do biżuterii nie deformują się pod byle dotknięciem, nie musisz się tego obawiać ![]() No właśnie mi się wiecznie odkształcają, nawet jak je wyprostuję takimi specjalnymi szczypcami do prostowania to brak im takiej idealnej linii, strzelistości, a na tym właśnie mi zależy. Pewnie przesadzam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3599510]Zatem stosuj druty wyłącznie srebrne, są mniej podatne na odkształcenia niż posrebrzane i bardziej sprężyste
![]() O, to cenna wskazówka. Dzięki i pozdrawiam. Kaśka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Tylko ze srebrny drut to drogi szpas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Ciekawe jakiej jest grubości ten drut...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie: jesli chce wykrecac drut, nadawac kolczykom inny ksztalt niz prosty "łancuszek" to kupuje miekki drut ??
Czy rzezcy do bizuterii sa tez w pasmanteriach?? Czy korzystanie z drutu lub szpilki jest obojetne??
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
1. Wręcz pzreciwnie, musi być mocny, żeby mógł wytrzymać wszelkie ciągnięcia itp.
2. Zależne od pasmanterii. 3. Jeśli chodzi o szpilkę z uszkiem - obojętne. A jeśli o szpilkę typu "gwóźdź" - nie, bo wtedy nic nie wystaje poza koralik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Jak dawno mnie tu nie było
![]() I sypnę pytankiem: Gdzie kupujecie perełki i szkło weneckie,lampworki,milefo ri,cloisonne?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
Jako że jestem kompletnie zielona jeżeli chodzi o wyrób biżuterii, mam jedno pytanko: czy można wygiąć drucik w loopika w inny sposób niż tymi specjalnymi narzędziami (tzn. tymi okrągłymi szczypcami czy jak to się tam zwie)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Zeby miało taki kształt jak powinno??
![]() Chyba ze wolisz sie pomęczyc i pokombinowac jakos, bo pewnie czyms tam dałabys rade.. ale ja bym wolała juz wydac te 8 zł niz główkowac a potem się mordowac..:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Teraz się juz nie będzię zastanawiać nad kupnem tego. Mam jeszcze jedno pytanie: czym się różni drut posrebrzany od drutu o barwie srebrnej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Konto usunięte
|
Drut posrebrzany jest to drut miedziany pokryty warstwą srebra, a drut o barwe srebrnej to po prostu metal o tym kolorze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Przyczajenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3672999]Drut posrebrzany jest to drut miedziany pokryty warstwą srebra, a drut o barwe srebrnej to po prostu metal o tym kolorze.[/quote]
Który lepszy posrebrzany czy metal?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
Ciężko jest dostać drut matelowy o naprawdę ładnym kolorze i z połyskiem, dlatego używam posrebrzanego, który ma tę wadę, że w po jakimś czasie traci tę posrebrzaną powłoczkę i robi się miedziano-rudy. Gdyby udało mi się gdzieś kupić ładny drut np. stalowy, to na pewno przerzuciłabym się z posrebrzanego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
Ech... A moje pytanie to jest chyba naprawde banalne, a bizu robię już długo.
Dziewczyny, jak zaciskacie łapaczki? Chodzi mi o to, że robiłam już to na różnorakie sposoby- wsadzając tylko linkę, potem lekko, średnio, mocno, na maksa zaciskając, na końcu umieszczałąm też kuleczki zaciskowe, dawałam kropełkę kleju i potem zaciskałam- nic. Jest to tak nietrwałe, że żadna bransoletka nie wytrzymała nawet jednego dnia. Może możecie polecić jakieś solidniejsze łapaczki, srebrne i posrebrzane, które byłyby naprawdę wytrzymałe? Albo coś źle robię? Chciałąbym spróbować z takimi delikatnymi naszyjnikami, ale tu potrzebne jest wykorzystanie łapaczek... ;/ Niestety... Nie chcę, żeby znowu mi się mój twór nie rozerwał i rozleciał na dywanie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i juz,nie rozlatuje sie ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Supełek na lince jubilerskiej? Nie wiedziałam, że się da
![]() Spróbuję z tym, dzięki Solaola. A zaciskać to tak na maksa czy z umiarem? Ja już naprawde nie wiem, zawsze po czasie mi się rozlatywało :P
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Dot.: KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Jakiej grubości drucik jest najlepszy do kolczyków z drewnianymi koralikami? Pytam sie ponieważ nie chce aby zdażyła się taka sytuacja ze kupie jakiś a okaże sie ze jest zły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że robisz naszyjnik/branse potrójne to też robie supła albo kulke zaciskową zaciskam,ale kulke trzeba tak zacisnąć,żeby była spłaszczona(kompletnie!)[jak naleśnik :P]. I powiedz,jak Ci wyszło. Drucik do drewnianych koralików? 0,8 , 0,7 mm posrebrzany 0,6 , mm srebrny Dlatego,że 0,8 , 0,7(posrebrzany)mm lub 0,6(srebrny), są najlepsze do kolczyków. Nie odkształcają się. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo, a lepiej robić koczyki używając szpilki, czy drucika?? Chyba drucik daje więcej możliwości??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest kilka rodzajów szpilek np(z kuleczką,gwoździe,lub niktóre "wiosła"). Jeśli masz je z rodzaju np. wiosła to nie dasz nic więcej na dół. Rozumiesz? są też takie zakończone loopikami,które mogłabyś sobie zrobić sama. Zależy jak kto lubi robić.Ja np.robie biżuterię pół roku i do tej pory nie zrobiłam nic ze szpilek,choć żałuję i muszę je zamówić przy następnym razie. Jak czegoś jeszcze nie rozumiesz chętnie ci wytłumacze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3680180]Gdyby udało mi się gdzieś kupić ładny drut np. stalowy, to na pewno przerzuciłabym się z posrebrzanego.
[/quote] Paranoja, z tym stalowym drucikiem to też różnie bywa. Całkiem niezły drut stalowy 0,6mm i 0,8mm w małych szpulkach można kupić w OBI. Uczyłam się na takim robić loopiki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Są bigle z oksydowanego srebra, dużo ciemniejsze niż srebrne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Ale jest problem, jak ktoś lubi jasne srebro. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam prozbe chce kupic szczypce do wyrobu bizuteri ale nie wiem czym sie kierowac moze macie wyprobowane jakies najlepsze??? prosze o w miare mozliwosci szybko odpowiedz bo chce jutro zamowic oto modele do wyboru
http://www.allegro.pl/search.php?str...9734&country=1 najbardziej potrzebne mi szcypce okragle i bociany --do wyginania drutu, robienia oczek. Czekam na wasze opinie
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
zobacz tutaj:
http://beadshop.pl/narzedzia-c-13.html małe, wyglądają porządnie, mają małe noski i są tanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.