Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 20:54   #4801
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość

czy dobrze kojarze ze najlepszy czas na przeniesienie malucha z sypialni rodzicow do swojego pokoiku to okolo 6-ty miesiac zycia ?
U Nas tak bylo

Lazurowe to duza masz rodzinke. Najwazniejsze ze ejst Wam dobrze gdzie jestescie
Stary 2012-09-20, 21:01   #4802
rybkie
Rozeznanie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Beafrance6 miesiecy, przepisowo ale u nas to nierealne, probowalam i tylko sie nachodzilam w nocy wiec lozeczko wciaz w naszej sypialni a najczesciej mloda laduje w naszym lozkui sie rozpycha
Stary 2012-09-20, 21:21   #4803
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
niestety nie mamy tu z TZ zadnej rodziny do pomocy i musze wrocic do pracy czy tego chce czy nie bo z jedenej pensji nie wyzyjemy

W pracy poplakiwalam po katach a to tylko 3 godz byly!!od pierwszego na caly etat i nie wiem jak ja sie ogarnie...ehhhh

Z plusow to zaczelam z tego wszystkiego chudnac i po przymierzeniu uniformu okazalo sie ze tylko jestem plus jeden rozmiar w gore z 10 na 12 gora a dol z 12 na 14i wszysyc komplementowali ze dobrze wygladam, zapisalam sie do fryzjera na sobote, 32 funty i to najtaniej w miescie!
My tak chyba bedziemy musieli wyzyc z jednej pensji,tzn pojde na bezrobocie to chyba jakis zasilek bedzie.Bede myslec o pracy na pol etetu w dni wolne meza,ale nie wiem jak szybko uda mi sie taka znalezc,ale chyba i tak chcialabym byc z Erykiem do roku w domu.Trzeba bedzie bardzo zacisnac pasa

Trzymam kciuki,zeby szybko ci lecial czas w pracy!A tutaj jest cos takiego,ze karmiaca mama moze wczesniej wychodzic do domu?Orientujesz sie moze?

To jeszcze troszeczke i dojdziesz do swojego rozmiaru
Ja juz mam wage przedciazowa i chyba chudne dalej,boje sie wejsc na wage Ja chce przytyc!

To sporo za fryzjera,a co bedziesz robic?Ja za sciecie place 20f.

Cytat:
zle napisalam sorki. Nie mam alergii na mleko krowie, ale tak slysze chocby tu na forum, ze czesto sie okazuje ze karmiaca mama musi ograniczyc bialko krowie bo to wysypka, bo luzna kupka itd... i tak na wszelki wypadek pomyslalam o zastepczym produkcie.
Zreszta uwazam ze krowie mleko zbyt dobre dla doroslego nie jest, mi w kazdym razie chyba nie sluzy....ta ilosc w jednej kawce dziennie mi nie szkodzi ale gdybym znalazla cos co swietnie je zastepuje chetnie odeszlabym w ogole od krowiego.

hania tak myslalam ze to pampki

czy dobrze kojarze ze najlepszy czas na przeniesienie malucha z sypialni rodzicow do swojego pokoiku to okolo 6-ty miesiac zycia ?
Tak to prawda,ze sie zdarza,ale nie koniecznie tak musi byc u ciebie,no ale skoro ci nie sluzy,to moze faktycznie lepiej pomyslec o czyms innym.

Ja nie dam rady rozdzielic sie z synkiem tak szybko,mysle ze w wieku 1,5-2 lat sprobujemy.Ciagle bym latala do niego do sypialni
Stary 2012-09-20, 22:31   #4804
Kinqaa
Zakorzenienie

Oglądałam serial na Polsacie i zaraz szykuję się spać,
ale Wam poodpisuję co nieco , bo szybko skrobiecie

Apropo spania to dziecko śpi z nami w pokoju, znaczy ma swoje łóżko, ale obok naszego
Na razie nie widzę młodej w jej pokoiku

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tż zadzwonił do councilu w sprawie tych śmieci-ponoć mają przyjechać i je zabrać najszybciej jak się da
U nas czy jest 10 worków czy 5 to i tak zabierają. No i jest różnica - nie mamy śmietnika na te czarne worki, co kiedyś już wspominałam. Mój koszmar senny bo lisy czy inne gady rozrywają te worki i z rana mam robotę

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zatrudnialam assistante maternelle, jakos nie mam zaufania do obcych jezeli chodzi o tak male dzieci, ktore jeszcze nie mowia. Wiem, wiem, mam schize. Po urodzeniu pierwszego dziecka pracowalam, mama tu byla i mi pilnowala malej, ale to juz dawno bylo, bo od urodzenia drugiego dziecka caly czas jestem na urlopie wychowawczym, ktory jest platny i trwa do trzecich urodzin dziecka, jezeli w tym czasie urodzi sie kolejne dziecko to urlop ten trwa do trzecich urodzin tego dziecka, czyli mam jeszcze prawie dwa lata takiego urlopu, bo moje czwarte i jak narazie ostatnie dziecko ma aktualnie rok i 4 miesiace. A, ze od 2 i pol roku jak sa wolne miejsca mozna juz tu zapisac dziecko do przedszkola "szkoly" école maternelle, a od 3 lat musi byc przyjete i zawsze jest przyjete, to wroce do pracy jak moje czwarte dziecko pojdzie do przedszkola "szkoly" i w taki sposob obejde sie bez nounou. A teraz korzystam z tego, ze moge sie nacieszyc moimi bébé, bo dlugo bébé nie beda, a wiec staram sie w pelni wykorzystac ten czas.
witaj to bardzo dużą masz rodzinkę

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Jestem choraDostalam zwolnienie na tydz. Mam infekcje oczu i gardla
Weekend przeleze w domu...
jeny, ciągle jakieś choróbska się Was trzymają, przytulam!

Cytat:
No to ciekawie skoro nie wywożą śmieci jak kosz jest przepełniony Tylko ciekawe co robić ze śmieciami przez kolejne 2 tygodnie??? Błędne koło jak dla mnie
Trzeba jakoś upychać ja tam kijem chyba upychałam czy czym innym na poprzednim mieszkaniu
Albo ograniczać dla dzieci jedzenie = mniej zużytych pieluch
Oczywiście to żart

Cytat:
Jak na razie opiekunka jest ok tylko jedno mi sie nie podobalo ze jak przyszlam Misza spala w foteliku samochodowymz jednej strony rozumiem ze jak ma jeszcze jedno dziecko do opieki nie moze np siedziec przy niej na kanapie czy cos ale mogla polozyc ja do lozeczka na gorze i miec wlaczony baby monitor

W pracy poplakiwalam po katach a to tylko 3 godz byly!!od pierwszego na caly etat i nie wiem jak ja sie ogarnie...ehhhh
jejć, współczuję
Za niedługo mnie to czeka... jak wrócę z PL , muszę szybko znaleźć coś na pół etatu i wtedy childminder będzie jedyną opcją

Gratuluję spadku wagi!
Ja na razie -5 kg , jeszcze bym chciała z 15 kg zrzucić, ale na razie waga mi stanęła... taki przestój mam chyba.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:44   #4805
beafrance
Zadomowienie

rybkie to ciezki okres teraz przechodzisz, trzymaj sie
z tym przeprowadzaniem do pokoiku to bardziej chodzilo mi o to, ze nie wczesniej niz 6 m-cy... kolezanka ma coreczke 4 miesieczna i planuje ja przeniesc...mnie sie wydaje ze odrobinke za wczesnie

kinga ach te londynskie lisy... Cie przesladuja

ja w ogole nie zmienilam rozmiaru, nic tylko brzuch mi odstaje ...juz sama nie wiem czy to normalne...przytylam tylko 4 kg czyli tyle ile brzuch

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-09-20 o 22:46
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:51   #4806
Kinqaa
Zakorzenienie

bea nietylko lisy bo jeszcze myszy w kuchni
3 dni temu wkońcu kupiłam ultradźwięki 24 funty poszły... no, ale nie widać myszorów. MAM NADZIEJĘ

Ostatnio nawet pod grillem w ogródku, w nocy widzieliśmy jeża świeciliśmy mu latareczką po oczkach

Także dzieje się , dzieje... aż za duzo.
Co ja nie przeszłam... Na poprzednim mieszkaniu grzyb na wszystkich ścianach i ciągłe choróbska, a teraz zwierzątka na tym mieszkanku

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 23:06   #4807
nikita262
Rozeznanie

ale sie rozpisalyscie

Lazurowewybrzeze witaj

Nitka_88 gratulacje

Rybkie bedzie dobrze tez mi bylo bardzo ciezko , a teraz kiedy widze jak mloda sie cieszy, gdy tam idziemy, to jestem spokojna i szczesliwa, ze wybralismy minder

Blonde zdrowka

Bea my przenieslismy mala krotko przed skonczeniem 6 mies.
Nie mielismy zadnych problemow . Zainwestowalam kilka funto w baby monitor, mialam ja na oku i bylam spokojna
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 05:10   #4808
Darianna25
Zakorzenienie

Hej,
Jak nie przeniesie siedziecka szybko do swojego pokoju to potem bedzie z wami spalo do 5 r.z.Im póżniej tym gorzej.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 06:17   #4809
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
rybkie to ciezki okres teraz przechodzisz, trzymaj sie
z tym przeprowadzaniem do pokoiku to bardziej chodzilo mi o to, ze nie wczesniej niz 6 m-cy... kolezanka ma coreczke 4 miesieczna i planuje ja przeniesc...mnie sie wydaje ze odrobinke za wczesnie

kinga ach te londynskie lisy... Cie przesladuja

ja w ogole nie zmienilam rozmiaru, nic tylko brzuch mi odstaje ...juz sama nie wiem czy to normalne...przytylam tylko 4 kg czyli tyle ile brzuch
To ja mam 14,5 kg na plusie i tez po mnie w ogole ich nie widac Zawsze bylam szczupla wiec moze dlatego
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 07:18   #4810
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej,
Jak nie przeniesie siedziecka szybko do swojego pokoju to potem bedzie z wami spalo do 5 r.z.Im póżniej tym gorzej.
Znam kilka rodzin u ktorych dziecko bylo przeniesione w pozniejszym wieku-kolo dwoch latek i spalo w swoim pokoiku.A gdyby synus nie byl na to gotowy to jakos nie przeszkadzaloby mi dzielic z nim sypialnie do lat 5 5 latek to jeszcze malutki syneczek,gorzej jakby chcial sypialnie ze mna dzielic majac 25

Dzien dobry!
U mnie deszczowo,a musze isc z Erykiem zaprowadzic Wiki do szkoly.
Stary 2012-09-21, 09:51   #4811
Sysunia_d
Zakorzenienie

moja bedzie miała 2 lata za nie długo ale nadal śpi z nami w pokoju tylko w swoim łóżeczku. Ja nie przenosze jej tylko dlatego że w tym 3 pokoju jest zimno bo nam okna popękały i nie możemy sie doprosić właściciela by coś z tym zrobił. W tym roku znowu go wezwaliśmy był popatrzył mówił że coś z tym zrobi ale narazie nie daje odp ewentualnie kiedy by coś z tym robił. Wkurza mnie to bo raz w domu w zimie teraz mamy chłodnawo i musze grzać a co za tym idzie potem mam rachunki jak z kosmosu a dwa że mała spi z nami bo zawsze to cieplej. A uwaga płacimy za mieszkanie 730 F .

Lazurowe witaj w naszym gronie: Rodzinka pokaźna Ja bym chyba nie dała radę tak siedzieć tylko z dziećmi , ja po roku wróciłam do pracy bo już miałam dość tego domu. W Pracy to człowiek zawsze sie trochę zrelaksuje no i zawsze to coś innego niż tylko gotowanie , sprzątanie , itp

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2012-09-21 o 09:53
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 10:03   #4812
hanjah
Zakorzenienie

Dorotkę przenieśliśmy do jej pokoju jak miała 14 miesięcy. Dopóki nie urodziła się Marysia, to Dorotka ładnie zasypiała wieczorem w łóżeczku, a w nocy i tak lądowała u nas Jak została starszą siostrą to cudownie zaczęła przesypiać całe noce bez pobudki
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:42   #4813
tajka88
Zakorzenienie

Hej

Tz ma 2 dni wolnego wiec nie mam za bardzo czasu na internet.

Lena miala 8 miesiecy jak przenieslismy ja do swojego pokoju. Ja przenioslabym wczesniej, tak 4-5 miesiac ale tz nie chcial.

Mloda zaczyna robic kupala na nocnik Jak wroce w weekendu w uK to zobacyzmy czy zalapie siku.

Lazurowe wybrzeze- witaj. rzeczywiscie duza rodzinka. ja nie wyobrazam sobie siedziec tyle w domu. nie pracuje 19-20 miesiecy i juz nie moge sie doczekac jak bede pracowala.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:45   #4814
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki,zeby szybko ci lecial czas w pracy!A tutaj jest cos takiego,ze karmiaca mama moze wczesniej wychodzic do domu?Orientujesz sie moze?
Chyba nie ma
U mnie w pracy w szpitalu NHS maja obowiazek udostepnic mi sterylne pomieszenie ,gdzie moge odciagnac pokarm(takie ulotki dostalam jak na macierzynski szlam).
Czasami wypuszczali mnie 15 minut wczesniej,albo dawali dluzsza przerwe,zebym dziecko w godzinach pracy nakarmila. Mysle,ze byla to ich dobra wola.

Ja nadal karmie,ale juz nikomu o tym nie mowie
Stary 2012-09-21, 12:43   #4815
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Na poczatku, dziekuje Wszystkim za mile powitanie.

Beafrance, widac po Twoim pseudonimie na forum, ze lubisz Francje. Ja w Anglii nigdy nie bylam, ale corka byla na wycieczce z gimnazjum w Londynie i Oxfordzie, mieszkali u angielskich rodzin w Oxfordzie i zwiedzali Londyn i Oxford i corka byla zachwycona Londynem, Oxfordem zreszta tez, przywiozla fajne zdjecia, min. z gabinetu figur woskowych, z roznymi stars i mowila nawet, ze Londyn sie jej tak podoba, ze chcialaby mieszkac kiedys w Londynie, mimo tego, ze trzeba bylo tylko skladac i rozkladac parasol (byla tam w kwietniu 2012). Przywiozla tez bransoletke z napisem I love London, ktora nosi do dzis. W tym roku, tzn. juz w przyszlym roku bo w kwietniu corka pojedzie z gimnazjum do Wloch, beda zwiedzac Rzym, Neapol i Mediolan. A jeszcze rok pozniej, tez w kwietniu, maja zwiedzac z gimnazjum Korsyke. Co roku gimnazjum organizuje jedna wycieczke zagraniczna, postanowilam corke wysylac na wszystkie niech zwiedzi troche swiata. Pytalas o imiona moich corek, kazda ma niejedno, ale na codzien uzywamy pierwszych imion. Pierwsza ma na imie Elodie, Agnieszka, drugie imie po mamie, druga ma na imie Laila, Léana, Héléna, trzecie imie po babci, trzecia ma na imie Céline, Caroline, Liliana, czwarta ma na imie Evelyne, Louise, Livia.

Rybkie, matce zawsze jest ciezko zostawic dziecko z obca osoba, z kims z rodziny babcia, czy siostra, to jeszcze nie jest tak smutno. Ja jak corki prowadzalam pierwszy raz do tej szkoly przedszkola tutaj, ktore jest od 3 lat, to na poczatku rostania byly bardzo przykre dla obu stron w przypadku pierwszej corki i bardziej dla mnie, niz dla corki w przypadku drugiej corki. Wiem, ze mamie jest smutno rozstac sie z tak malym dzieckiem, ale jak trzeba to trzeba, trudno. Z czasem przyzwyczaisz sie i ty i mala i bedzie ci latwiej, wiem z doswiadczenia, ze najtrudniejszy jest pierwszy miesiac, a potem jest juz o.k. Gdybym po macierzynskim wrocila do pracy, a nie siedziala na wychowawczym, to pracujac tez mialabym wiecej niz na wychowawczym, ale jak bym zaplacila dla nounou, to ciekawe, czy nie zostawaloby to samo, co mam na wychowawczym, mimo tego, ze tu jest tez pomoc od panstwa, ktore pomaga te pobory nianiom rodzicom placic w pewnym stopniu je dofinansowujac. Jezeli chodzi o zlobki, gdzie jest oplata 10% poborow rodzicow, to w Marsylii, znalezienie miejsca w zlobku graniczy z cudem i trzeba sie oczywiscie juz w ciazy zapisywac. Z pieniedzmi jest tak, ze jak wiadomo nigdy nie jest ich za duzo. Wiekszosci przydaloby sie wiecej, nam tez, ale jak nas narazie dzieki poborom meza, mojemu wychowawczemu plus dobrej polityki prorodzinnej panstwa, stac na normalne zycie i na jako takie wychowanie dzieci, prywatne gimnazjum, tenis, basen i co miesiac odlozyc dzieciom na ich konta w banku, to jest o.k., bo to jest uwazam, ze najwazniejsze, wyksztalcic dobrze dzieci. I jak mi sie to uda, to umre w spokoju.

Sysunia_d i Tajka88 ja mam odwrotnie, ja lubie zajmowac sie domem i dziecmi, wole to niz chodzenie do pracy, moze temu, ze nigdy nie mialam tu jakiejs pasjonujacej pracy, pracowalam na poczatku troche jako sekretarka, potem jako kelnerka, a ostatnia moja praca przed moim wychowawczym to byla auxiliaire de vie. Prawda, ze pracujac mialam wiecej kontaktu z doroslymi ludzmi, co tez jest fajne, ale jest mi mniej drogie niz towarzystwo moich maluszkow. Jak ostatnia pojdzie do przedszkola "szkoly", to wracam do pracy, bo nie bedzie juz wychowawczego i bedzie mus pracowac, nie ma innego wyjscia. Ja nie tylko sprzatam i gotuje, sprzatam z reguly rano i do 12 to juz i sprzatne i obiad ugotuje, a po poludniu idziemy na spacerek, jest tu gdzie spacerowac bo i parkow w centrum duzo i Stary Port, plus duzo ciekawych sklepow z ciuchami tez mam pod domem H§M, CIA, TATI i wiele innych, a prosto ze spacerku idziemy po Laila do przedszkola, najstarsza z gimnazjum wraca sama. No i dopuki jest okres plazowy, a taki trwa tu spokojnie 6 miesiecy, to chodzimy duzo na plaze, glownie na plaze, ktora jest w centrum zaraz za Starym Portem, dosc blisko naszego miejsca zamieszkania, plaze Les Catalans. Ta atmosfera tutaj wiecznego lata i wiecznych wakacji, plus sprzyjajaca rodzinom z dziecmi polityka panstwa (szczegolnie od trzeciego dziecka), chyba mnie za bardzo rozleniwila, bo jakos wcale nie ciagnie mnie do pracy.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:37   #4816
tajka88
Zakorzenienie

ja mieszkam w maladzw i tez moge plazowac pol roku ale jakos tego nie lubie i rzadko chodimy

Stary 2012-09-21, 14:41   #4817
Sysunia_d
Zakorzenienie

Lazurowe no to plażowanie kuszące i zazdroszczę że mieszkasz w takim klimacie gdzie jest gorąco mi tego w UK bardzo brakuje bo ja uwielbiam upały !!!

Powiedz mi kochana jaka jest pogoda w okresie świat Bożego narodzenia w twoim rejonie ??? Pewnie o opalaniu to można pomarzyć ? Pytam bo kurde chcielibyśmy gdzieś wybyć na świeta na jakiś urlop i w sumie wszedzie jest hmm zimnawo ( jedynie Egipt ale tam z mała to się boje jechać ) A Karaiby itp są w tym czasie cholernie drogie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:54   #4818
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć Kobitki
Próbowałam odpisać 3 razy...Dominik nie pozwolił wcześniej łobuziak mały
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Dziękuję i wzajemnie Współczuję przeżyć, bo sama dość dobrze wspominam swój poród i to jak się po nim czułam. Najważniejsze jednak, że teraz jest już dobrze i że synek już bezpieczny po tej stronie brzuszka
Mój Alex kończy dziś miesiąc...
I jak tatuś weźmie go na spacer, a mi zostanie chwilka czasu po domowym spa, to opiszę Wam w skrócie mój poród
Już miesiąc w sumie Dominik skończy w przyszłą środe miesiąc a jakieś zdjęcia Alexa???

Cytat:
Krem kupiłam w aptece w Boots, kosztował 2,45 f
Dzięki Hania

Cytat:
to swietna wiadomosc....gorzej z krowim mlekiem do niej...W polsce jest ponoc mleko pszeniczne chyba nawet o waniliowym smaku, tutaj nie widzialam..

mam troche podobnie...
Bardzo sie ciesze na swieta we trojke w naszym nowym domku.
My, dzidzius, kot, choinka ...i "Kevin sam w domu" w tv
Ja nie pije mleka krowiego wysypało mi całą brode już pod koniec ciąży i próbowałam sojowego ale to paskudne jest jak nie wiem i teraz pije mleko ryżowe z wapniem i jest smaczne dość..
Kot??? nie pisałaś, ze masz kota uwielbiam koty!!! Ursull ma pięknego kota!!!

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Mialam dzisiaj wizyte w szpitalu i na szczescie trafila mi sie fajna lekarka
Zrobila mi usg i jestem przeszczesliwa, ze moglam zobaczyc swoje dziecie Malutka super sie rozwija, wszystko ma na swoim miejscu, wody plodowe w normie a i hemoglobina mi podskoczyla wiec wrocilam happy
Jest taka duza, ze na screenie moglam zobaczyc jedynie albo glowke albo nozki albo brzuszek a i raczki miala zlozone jak do pacierza Moj maz sie smieje, ze sie modli, bo chce juz wyjsc
Ulozenie lekarka ocenila jako 4/5. Za bardzo tego nie kumam to czyli jak jest 5/5 to znaczy, ze jest juz obrocona calkiem do porodu Z tego wszystkiego zapomnialam sie jej zapytac.
Emilka skala jest do 5 a 4/5 to już niedługo znaczy że główka jest już baaardzo nisko, ja miałam 4/5 we wtorek a w sobote pojechałam na porodówke cieszę się, że córunia pieknie rośnie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Jestem choraDostalam zwolnienie na tydz. Mam infekcje oczu i gardla
Weekend przeleze w domu...
Ojjj chorowitki kuruj się bidulko!!! dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Z plusow to zaczelam z tego wszystkiego chudnac i po przymierzeniu uniformu okazalo sie ze tylko jestem plus jeden rozmiar w gore z 10 na 12 gora a dol z 12 na 14i wszysyc komplementowali ze dobrze wygladam, zapisalam sie do fryzjera na sobote, 32 funty i to najtaniej w miescie!

Ewurka zapomnialam ci napisac wczesniej ze Dominik ma super fajny wyczes!!!!slodziak z niego

Mloda spi a ja maluje paznokcie na zolto
Ja wczoraj podcięłam włoski i zafarbowałam od maja w końcu wyglądam jak człowiek a nie jak mop i zapłaciłam 30 funtów myśle ze nie najgorzej...żółte pazurki??? takie jesienne
Wyczes Dominika robi furrore zwłaszcza jak czasami tak mu się po kąpaniu włoski ułożą ze grzywka stoi jak irokez

Cytat:
zle napisalam sorki. Nie mam alergii na mleko krowie, ale tak slysze chocby tu na forum, ze czesto sie okazuje ze karmiaca mama musi ograniczyc bialko krowie bo to wysypka, bo luzna kupka itd... i tak na wszelki wypadek pomyslalam o zastepczym produkcie.
Zreszta uwazam ze krowie mleko zbyt dobre dla doroslego nie jest, mi w kazdym razie chyba nie sluzy....ta ilosc w jednej kawce dziennie mi nie szkodzi ale gdybym znalazla cos co swietnie je zastepuje chetnie odeszlabym w ogole od krowiego
myślę, że znajdziesz coś dla siebie ja znalazłam ryzowe jeszcze kupiłam kozie...ale na razie stoi na półce i czeka

Cytat:
Przez całą ciąże przytyłaś 4 kg???? ja myślę, że to bardzo malutko i nie wiem czy tak do końca dobrze, ale ja się nie znam bo ja przytyłam 16 kg zostało mi 5 do zrzucenia

Lazurowe Witam Cię i ja

Kinqqa zwierzaczki Cię lubią

Hania czy to taki krem?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-09-21 o 16:59
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 17:19   #4819
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Hania czy to taki krem?
Nie My dostaliśmy taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aqueous-cream.jpg (8,9 KB, 8 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 17:42   #4820
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Emilka skala jest do 5 a 4/5 to już niedługo znaczy że główka jest już baaardzo nisko, ja miałam 4/5 we wtorek a w sobote pojechałam na porodówke cieszę się, że córunia pieknie rośnie

Dziekuje za wyjasnienie To co niby po malu mala sie szykuje do wyjscia Ostatnio lezala jeszcze poprzecznie
Wczoraj mialam dwa silne skurcze. Czulam jak cale spojenie lonowe mi sie rozchodzi a pachwiny bolaly az do kolan. Jak to jest zaprawa przed to ja dziekuje jak beda wygladac skurcze porodowe Zostaly mi jeszcze 3 tygodnie mam nadzieje, ze posiedzi tam ladnie i poczeka na przyjazd swojej babci
Stary 2012-09-21, 17:47   #4821
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie My dostaliśmy taki:
Dzięki Hania poczekam na HV nie będę sama nic kupować

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Dziekuje za wyjasnienie To co niby po malu mala sie szykuje do wyjscia Ostatnio lezala jeszcze poprzecznie
Wczoraj mialam dwa silne skurcze. Czulam jak cale spojenie lonowe mi sie rozchodzi a pachwiny bolaly az do kolan. Jak to jest zaprawa przed to ja dziekuje jak beda wygladac skurcze porodowe Zostaly mi jeszcze 3 tygodnie mam nadzieje, ze posiedzi tam ladnie i poczeka na przyjazd swojej babci
Pewnie nie ma reguły emilko, każda z nas jest inna więc może mała poczeka jeszcze troszke hmmm skurcze porodowe są do przeżycia tylko jak już się zacznie to jak TŻ będzie Cię odwoził do szpitala usiądz/połż się z tyłu będzie Ci wygodniej ja poszłam do przodu jak głupia i darłam się w niebo głosy a ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 20:56   #4822
gosia261282
Gang Iren

Dzis moj Eryk ma dzien smieszka,tzn on w ogole smieje sie bardzo czesto,jest pogodnym niemowlaczkiem,ale dzis to przeszedl samego siebie.Chichral sie non stop od rana do wieczora.Bylam na zakupach i w sklepach ciagle nas zaczepiali,zagadywali do niego,tak glosno sie smial,piszczal ze kazdy zwracal na nas uwage.Moj kochany synus

Cytat:

ja przytyłam 16 kg zostało mi 5 do zrzucenia
Ja tez tyle przytylam,wydawalo mi sie duzo i niesmialo liczylam,ze cos z tych kg zostanie,ale waze juz tyle co przed ciaza (50 kg ),ale mimo to brzuszek minimalny jest i boczki
Stary 2012-09-21, 21:40   #4823
rybkie
Rozeznanie

Gosia ja zawsze lubie czytac jak ty z miloscia piszesz o swoim synku
A ja tylko na scinanie i ukladanie jestem umowiona, takie u nas ceny

Lazurowe zazdraszczam i podzielam twoje zdanie u mnie tez edukacja bedzie priorytetem i zawsze bede moje dziecko motywowac, "popychac" do nauki i do rozwoju na pierwsze urodziny otworze jej konto i bedziemy oszczedzac na studia czy to w UK czy to w Polsce czy gdziekolwiek
I mi tam tez nie spieszno "do ludzi" lubie byc w domu i wcale mi sie nie nudzi
uciekam bo mloda spi i tz juz czeka z filmem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 22:14   #4824
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Hania poczekam na HV nie będę sama nic kupować

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Pewnie nie ma reguły emilko, każda z nas jest inna więc może mała poczeka jeszcze troszke hmmm skurcze porodowe są do przeżycia tylko jak już się zacznie to jak TŻ będzie Cię odwoził do szpitala usiądz/połż się z tyłu będzie Ci wygodniej ja poszłam do przodu jak głupia i darłam się w niebo głosy a ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke
Kurde dobrze, ze mi o tym napisalas, bo pewnie tez bym sie pchala do przodu Usiade z tylu tak na wszelki wypadek Do szpitala mamy ok 10-15 minut drogi jak nie ma korkow. Najlepsze jest to, ze polozna kazala nam dzwonic do szpitala jak skurcze beda co 3 min Czy to nie za pozno A tak na marginesie to do tego czasu to jajko z bolu zniose. Powiedziala, ze bede mogla wziac 2x paracetamol co 4 godziny. Dla mnie to jakis masochizm
Stary 2012-09-21, 22:25   #4825
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Lazurowe zazdraszczam i podzielam twoje zdanie u mnie tez edukacja bedzie priorytetem i zawsze bede moje dziecko motywowac, "popychac" do nauki i do rozwoju na pierwsze urodziny otworze jej konto i bedziemy oszczedzac na studia czy to w UK czy to w Polsce czy gdziekolwiek
I mi tam tez nie spieszno "do ludzi" lubie byc w domu i wcale mi sie nie nudzi
uciekam bo mloda spi i tz juz czeka z filmem
Ja od stycznia bede odkladac lenki child benefit i na 18 urodizny bedzie miala ok 16tys funtow

Cytat:
Kurde dobrze, ze mi o tym napisalas, bo pewnie tez bym sie pchala do przodu Usiade z tylu tak na wszelki wypadek Do szpitala mamy ok 10-15 minut drogi jak nie ma korkow. Najlepsze jest to, ze polozna kazala nam dzwonic do szpitala jak skurcze beda co 3 min Czy to nie za pozno A tak na marginesie to do tego czasu to jajko z bolu zniose. Powiedziala, ze bede mogla wziac 2x paracetamol co 4 godziny. Dla mnie to jakis masochizm
tylko zapnij pasy... lepiej siedz a nie lez... bo jakby jakis wypadek czy cos to masakra...

Stary 2012-09-22, 06:47   #4826
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja od stycznia bede odkladac lenki child benefit i na 18 urodizny bedzie miala ok 16tys funtow

tylko zapnij pasy... lepiej siedz a nie lez... bo jakby jakis wypadek czy cos to masakra...
Ja tez chce odkladac Olivii child benefit chociaz w polowie od samego poczatku
Stary 2012-09-22, 08:52   #4827
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Witam,
dzis sobota, a i tak dzien zajety mam, bo dzis corki maja jedna tenis, a druga basen, dobrze ze wszystko w jednym miejscu, niestety troche daleko bo w 8 okregu, my mieszkamy w 1. Baseny to i obok sa moglabym zapisac blizej, niestety tenisu obok nie ma i trzeba jezdzic daleko na stadion Magnac, to jest taki kompleks sportowy, gdzie jest i tenis i basen, a wiec wygodniej bylo mi zapisac i na basen tam. W tych samych godzinach jedna ma basen, a druga tenis. To mamy wszystko za jednym zamachem. Mlodsza chodzi na tenis, zaczela w wieku 4 lat, to teraz juz chodzi drugi rok. Niby od 5 lat zapisywali, ale wzieli ja od 4. A starsza chodzi na basen. Teraz mam malo czasu na pisanie z powodu tych zajec dzieci, odpisze po tenisie i basenie, na temat pogody w grudniu i oszczedzania, bo to dluzsze pisanie.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:12   #4828
beafrance
Zadomowienie

Sysunia Kanary!
Lot kilka godzin, kuchnia (czystosc) europejska, klimat goracy, suchy afrykanski
Nie wiem ktora wyspa jest w grudniu najcieplejsza chyba Gran Canaria, sprawdz sobie na stronce weather2travel.

lazurowe
piekne imiona, ja mam na drugie Lilia i takie... "niewykorzystane" to imie przez cale zycie...
myslalam zeby coreczke tak nazwac albo Liliana , Lilianne...ale TZ sie upiera przy Matyldzie nie wiem jeszcze na czym stanie.
Sporo zajec maja dziewczynki, grunt to dobra organizacja.
Ja tez lubie byc w domu, ogrodzie, pojsc na spcer do parku poprzebywac w poblizu przyrody, nie sadze ze bede tesknic za praca na macierzynskim.

a z tymi kilogramami...
w sumie dziecko wazy teraz ok 2 kg, powiekszona macica, lozysko, wody ...to kolejne dwa ?
Wazylam przed ciaza 60 ,teraz 64 (tzn na skanie dwa tygodnie temu , mozliwe ze teraz juz wiecej ) mam 162cm, wygladam normalnie rozmiar 10. Mysle ze wszystko jest ok

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 09:15   #4829
gosia261282
Gang Iren

Hej!U mnie nocka spokojna,z jednym karmieniem.Teraz jest piekne slonce,wiec zaliczymy dzis dlugi spacer.

Cytat:
Ja przed porodem od kilku tygodni mialam bole i skurcze nieregularne,tydzien przed porodem masakra byla.Jak dzwonilam to mialam nieregularne skurcze co 8-15 minut,ale zwijalam sie z bolu,wiec kazali mi przyjechac.I okazalo sie,ze mam juz 5 cm rozwarcia.Po czterech godz urodzilam.A pierwszy porod mialam "ksiazkowy",skurcze robily sie coraz regularniejsze,mocniejsze .A tu tak dziwnie to wygladalo
Stary 2012-09-22, 09:21   #4830
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

a z tymi kilogramami...
w sumie dziecko wazy teraz ok 2 kg, powiekszona macica, lozysko, wody ...to kolejne dwa ?
Wazylam przed ciaza 60 ,teraz 64 (tzn na skanie dwa tygodnie temu , mozliwe ze teraz juz wiecej ) mam 162cm, wygladam normalnie rozmiar 10. Mysle ze wszystko jest ok
Ja w pierwsze 3 miesiace schudlam 4 czy 5kg pozniej przytylam spowrotem plus 12kg:P(ale to tak w ostatnich 3 meisiacach)

w ktorym miesiacu jestes??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości