|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Lazurowe to duza masz rodzinke ![]() ![]()
![]() |
#4802 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Beafrance
![]() ![]() ![]()
#4803 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,zeby szybko ci lecial czas w pracy!A tutaj jest cos takiego,ze karmiaca mama moze wczesniej wychodzic do domu?Orientujesz sie moze? To jeszcze troszeczke i dojdziesz do swojego rozmiaru ![]() Ja juz mam wage przedciazowa i chyba chudne dalej,boje sie wejsc na wage ![]() To sporo za fryzjera,a co bedziesz robic?Ja za sciecie place 20f. Cytat:
Ja nie dam rady rozdzielic sie z synkiem tak szybko,mysle ze w wieku 1,5-2 lat sprobujemy.Ciagle bym latala do niego do sypialni ![]()
![]() |
#4804 | |||||
Zakorzenienie
|
Oglądałam serial na Polsacie i zaraz szykuję się spać,
ale Wam poodpisuję co nieco , bo szybko skrobiecie ![]() Apropo spania to dziecko śpi z nami w pokoju, znaczy ma swoje łóżko, ale obok naszego ![]() Na razie nie widzę młodej w jej pokoiku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Albo ograniczać dla dzieci jedzenie = mniej zużytych pieluch ![]() Oczywiście to żart ![]() Cytat:
![]() Za niedługo mnie to czeka... jak wrócę z PL , muszę szybko znaleźć coś na pół etatu i wtedy childminder będzie jedyną opcją ![]() Gratuluję spadku wagi! ![]() ![]() Ja na razie -5 kg , jeszcze bym chciała z 15 kg zrzucić, ale na razie waga mi stanęła... taki przestój mam chyba.
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
|
rybkie to ciezki okres teraz przechodzisz, trzymaj sie
![]() z tym przeprowadzaniem do pokoiku to bardziej chodzilo mi o to, ze nie wczesniej niz 6 m-cy... kolezanka ma coreczke 4 miesieczna i planuje ja przeniesc...mnie sie wydaje ze odrobinke za wczesnie kinga ![]() ![]() ja w ogole nie zmienilam rozmiaru, nic tylko brzuch mi odstaje ...juz sama nie wiem czy to normalne...przytylam tylko 4 kg czyli tyle ile brzuch
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2012-09-20 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
bea nietylko lisy
![]() ![]() 3 dni temu wkońcu kupiłam ultradźwięki ![]() ![]() Ostatnio nawet pod grillem w ogródku, w nocy widzieliśmy jeża ![]() ![]() Także dzieje się , dzieje... aż za duzo. Co ja nie przeszłam... Na poprzednim mieszkaniu grzyb na wszystkich ścianach i ciągłe choróbska, a teraz zwierzątka na tym mieszkanku ![]()
#4807 |
Rozeznanie
|
ale sie rozpisalyscie
![]() Lazurowewybrzeze witaj ![]() Nitka_88 gratulacje ![]() Rybkie bedzie dobrze ![]() ![]() Blonde zdrowka ![]() Bea my przenieslismy mala krotko przed skonczeniem 6 mies. Nie mielismy zadnych problemow ![]() ![]()
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Jak nie przeniesie siedziecka szybko do swojego pokoju to potem bedzie z wami spalo do 5 r.z.Im póżniej tym gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry! U mnie deszczowo,a musze isc z Erykiem zaprowadzic Wiki do szkoly.
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
moja bedzie miała 2 lata za nie długo ale nadal śpi z nami w pokoju tylko w swoim łóżeczku. Ja nie przenosze jej tylko dlatego że w tym 3 pokoju jest zimno bo nam okna popękały i nie możemy sie doprosić właściciela by coś z tym zrobił. W tym roku znowu go wezwaliśmy był popatrzył mówił że coś z tym zrobi ale narazie nie daje odp ewentualnie kiedy by coś z tym robił. Wkurza mnie to bo raz w domu w zimie teraz mamy chłodnawo i musze grzać a co za tym idzie potem mam rachunki jak z kosmosu a dwa że mała spi z nami bo zawsze to cieplej. A uwaga płacimy za mieszkanie 730 F .
Lazurowe witaj w naszym gronie: ![]() ![]()
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek ![]() Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2012-09-21 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Dorotkę przenieśliśmy do jej pokoju jak miała 14 miesięcy. Dopóki nie urodziła się Marysia, to Dorotka ładnie zasypiała wieczorem w łóżeczku, a w nocy i tak lądowała u nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Hej
Tz ma 2 dni wolnego wiec nie mam za bardzo czasu na internet. Lena miala 8 miesiecy jak przenieslismy ja do swojego pokoju. Ja przenioslabym wczesniej, tak 4-5 miesiac ale tz nie chcial ![]() Mloda zaczyna robic kupala na nocnik ![]() Lazurowe wybrzeze- witaj. rzeczywiscie duza rodzinka. ja nie wyobrazam sobie siedziec tyle w domu. nie pracuje 19-20 miesiecy i juz nie moge sie doczekac jak bede pracowala.
#4814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie w pracy w szpitalu NHS maja obowiazek udostepnic mi sterylne pomieszenie ,gdzie moge odciagnac pokarm(takie ulotki dostalam jak na macierzynski szlam). Czasami wypuszczali mnie 15 minut wczesniej,albo dawali dluzsza przerwe,zebym dziecko w godzinach pracy nakarmila. Mysle,ze byla to ich dobra wola. Ja nadal karmie,ale juz nikomu o tym nie mowie ![]()
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
Na poczatku, dziekuje Wszystkim za mile powitanie.
![]() Beafrance, widac po Twoim pseudonimie na forum, ze lubisz Francje. Ja w Anglii nigdy nie bylam, ale corka byla na wycieczce z gimnazjum w Londynie i Oxfordzie, mieszkali u angielskich rodzin w Oxfordzie i zwiedzali Londyn i Oxford i corka byla zachwycona Londynem, Oxfordem zreszta tez, przywiozla fajne zdjecia, min. z gabinetu figur woskowych, z roznymi stars i mowila nawet, ze Londyn sie jej tak podoba, ze chcialaby mieszkac kiedys w Londynie, mimo tego, ze trzeba bylo tylko skladac i rozkladac parasol (byla tam w kwietniu 2012). Przywiozla tez bransoletke z napisem I love London, ktora nosi do dzis. W tym roku, tzn. juz w przyszlym roku bo w kwietniu corka pojedzie z gimnazjum do Wloch, beda zwiedzac Rzym, Neapol i Mediolan. A jeszcze rok pozniej, tez w kwietniu, maja zwiedzac z gimnazjum Korsyke. Co roku gimnazjum organizuje jedna wycieczke zagraniczna, postanowilam corke wysylac na wszystkie niech zwiedzi troche swiata. Pytalas o imiona moich corek, kazda ma niejedno, ale na codzien uzywamy pierwszych imion. ![]() Rybkie, matce zawsze jest ciezko zostawic dziecko z obca osoba, z kims z rodziny babcia, czy siostra, to jeszcze nie jest tak smutno. Ja jak corki prowadzalam pierwszy raz do tej szkoly przedszkola tutaj, ktore jest od 3 lat, to na poczatku rostania byly bardzo przykre dla obu stron w przypadku pierwszej corki i bardziej dla mnie, niz dla corki w przypadku drugiej corki. Wiem, ze mamie jest smutno rozstac sie z tak malym dzieckiem, ale jak trzeba to trzeba, trudno. Z czasem przyzwyczaisz sie i ty i mala i bedzie ci latwiej, wiem z doswiadczenia, ze najtrudniejszy jest pierwszy miesiac, a potem jest juz o.k. Gdybym po macierzynskim wrocila do pracy, a nie siedziala na wychowawczym, to pracujac tez mialabym wiecej niz na wychowawczym, ale jak bym zaplacila dla nounou, to ciekawe, czy nie zostawaloby to samo, co mam na wychowawczym, mimo tego, ze tu jest tez pomoc od panstwa, ktore pomaga te pobory nianiom rodzicom placic w pewnym stopniu je dofinansowujac. Jezeli chodzi o zlobki, gdzie jest oplata 10% poborow rodzicow, to w Marsylii, znalezienie miejsca w zlobku graniczy z cudem i trzeba sie oczywiscie juz w ciazy zapisywac. Z pieniedzmi jest tak, ze jak wiadomo nigdy nie jest ich za duzo. ![]() ![]() Sysunia_d i Tajka88 ja mam odwrotnie, ja lubie zajmowac sie domem i dziecmi, wole to niz chodzenie do pracy, moze temu, ze nigdy nie mialam tu jakiejs pasjonujacej pracy, pracowalam na poczatku troche jako sekretarka, potem jako kelnerka, a ostatnia moja praca przed moim wychowawczym to byla auxiliaire de vie. Prawda, ze pracujac mialam wiecej kontaktu z doroslymi ludzmi, co tez jest fajne, ale jest mi mniej drogie niz towarzystwo moich maluszkow. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w maladzw i tez moge plazowac pol roku ale jakos tego nie lubie i rzadko chodimy
#4817 |
Zakorzenienie
|
Lazurowe no to plażowanie kuszące i zazdroszczę że mieszkasz w takim klimacie gdzie jest gorąco mi tego w UK bardzo brakuje bo ja uwielbiam upały !!!
Powiedz mi kochana jaka jest pogoda w okresie świat Bożego narodzenia w twoim rejonie ??? Pewnie o opalaniu to można pomarzyć ? Pytam bo kurde chcielibyśmy gdzieś wybyć na świeta na jakiś urlop i w sumie wszedzie jest hmm zimnawo ( jedynie Egipt ale tam z mała to się boje jechać ) A Karaiby itp są w tym czasie cholernie drogie ![]()
#4818 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobitki
![]() Próbowałam odpisać 3 razy...Dominik nie pozwolił wcześniej łobuziak mały ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki Hania ![]() Cytat:
![]() Kot??? nie pisałaś, ze masz kota ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyczes Dominika robi furrore zwłaszcza jak czasami tak mu się po kąpaniu włoski ułożą ze grzywka stoi jak irokez ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lazurowe Witam Cię i ja ![]() Kinqqa zwierzaczki Cię lubią ![]() Hania czy to taki krem? Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2012-09-21 o 16:59 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za wyjasnienie ![]() ![]() ![]() Wczoraj mialam dwa silne skurcze. Czulam jak cale spojenie lonowe mi sie rozchodzi a pachwiny bolaly az do kolan. Jak to jest zaprawa przed to ja dziekuje jak beda wygladac skurcze porodowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Hania poczekam na HV nie będę sama nic kupować
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Gang Iren
|
Dzis moj Eryk ma dzien smieszka,tzn on w ogole smieje sie bardzo czesto,jest pogodnym niemowlaczkiem,ale dzis to przeszedl samego siebie.Chichral sie non stop od rana do wieczora.Bylam na zakupach i w sklepach ciagle nas zaczepiali,zagadywali do niego,tak glosno sie smial,piszczal ze kazdy zwracal na nas uwage.Moj kochany synus
![]() Ja tez tyle przytylam,wydawalo mi sie duzo i niesmialo liczylam,ze cos z tych kg zostanie,ale waze juz tyle co przed ciaza (50 kg ![]() ![]()
#4823 |
Rozeznanie
|
Gosia ja zawsze lubie czytac jak ty z miloscia piszesz o swoim synku
![]() A ja tylko na scinanie i ukladanie jestem umowiona, takie u nas ceny ![]() Lazurowe zazdraszczam i podzielam twoje zdanie u mnie tez edukacja bedzie priorytetem i zawsze bede moje dziecko motywowac, "popychac" do nauki i do rozwoju na pierwsze urodziny otworze jej konto i bedziemy oszczedzac na studia czy to w UK czy to w Polsce czy gdziekolwiek I mi tam tez nie spieszno "do ludzi" ![]() uciekam bo mloda spi i tz juz czeka z filmem ![]()
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4826 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Witam,
dzis sobota, a i tak dzien zajety mam, bo dzis corki maja jedna tenis, a druga basen, dobrze ze wszystko w jednym miejscu, niestety troche daleko bo w 8 okregu, my mieszkamy w 1. Baseny to i obok sa moglabym zapisac blizej, niestety tenisu obok nie ma i trzeba jezdzic daleko na stadion Magnac, to jest taki kompleks sportowy, gdzie jest i tenis i basen, a wiec wygodniej bylo mi zapisac i na basen tam. W tych samych godzinach jedna ma basen, a druga tenis. To mamy wszystko za jednym zamachem. Mlodsza chodzi na tenis, zaczela w wieku 4 lat, to teraz juz chodzi drugi rok. Niby od 5 lat zapisywali, ale wzieli ja od 4. A starsza chodzi na basen. Teraz mam malo czasu na pisanie z powodu tych zajec dzieci, odpisze po tenisie i basenie, na temat pogody w grudniu i oszczedzania, bo to dluzsze pisanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
Sysunia Kanary!
Lot kilka godzin, kuchnia (czystosc) europejska, klimat goracy, suchy afrykanski ![]() Nie wiem ktora wyspa jest w grudniu najcieplejsza chyba Gran Canaria, sprawdz sobie na stronce weather2travel. lazurowe piekne imiona, ja mam na drugie Lilia i takie... "niewykorzystane" to imie przez cale zycie... myslalam zeby coreczke tak nazwac albo Liliana , Lilianne...ale TZ sie upiera przy Matyldzie ![]() Sporo zajec maja dziewczynki, grunt to dobra organizacja. Ja tez lubie byc w domu, ogrodzie, pojsc na spcer do parku poprzebywac w poblizu przyrody, nie sadze ze bede tesknic za praca na macierzynskim. a z tymi kilogramami... w sumie dziecko wazy teraz ok 2 kg, powiekszona macica, lozysko, wody ...to kolejne dwa ? Wazylam przed ciaza 60 ,teraz 64 (tzn na skanie dwa tygodnie temu , mozliwe ze teraz juz wiecej ) mam 162cm, wygladam normalnie rozmiar 10. Mysle ze wszystko jest ok
#4829 | |
Gang Iren
|
Hej!U mnie nocka spokojna,z jednym karmieniem.Teraz jest piekne slonce,wiec zaliczymy dzis dlugi spacer.
Cytat:
![]()
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ktorym miesiacu jestes??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.