|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Pól roku temu... leżałam i cierpiałam na porodówce
Za godzinę Ewelinka kończy pół roku
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor dziewczyny
ululalam dzis Mateuszka o 18-30 po spacerze, polozylam sie znim do łóżka i on juz chyba spi na noc, bez kapieli, nie przebrany, ciekawe o której wstanie, choc ja sobie 4 godzinki ukradłam i pospalam. Nowaken, bardzo ladna ta twoja córcia Jak ja nie dostane @ to chyba TZ...Co do kompotu to nie dalam choc kompot bez cukru , z czarnych winogron z działeczki , winogrona gotowane na wodzie, troche kwasny, wiec pewnie Mateuszek by nie wypil.Ogólnie to pije wode lub wode z herbatka, jak byl mlodszy pil wiecej, a tearz tak 120-150 ml na dzien.U nas gluty najlepiej wychodza jak mały uwścieka sie na brzuchu, zawsze ma kozy na czole lub policzkach , ja tylko zbieram ![]() Mnie tez sie podobaja piegi ja tam mam nadal mnostwo blizn i sladów po ospie, no ale pod ubranie mi nikt nie zagląda Mateuszek tez ma różne tiki, od jakiegos czasu ,gdy go karmie kopie i wierzga jak kurka prawa noga (lewa nie) i tez nie wiem czy sie martwic, czy to takie jego widzimisie, szarpie sie za ucho, pogryzł sobie ręce no i jak tylko mu uwolnie siusiaka to szarpie tez swoje klejnoty. Jak go uspiam to lubi jak go cmokam po szyjce, odchyla główke i czeka ![]() Gosia nie dziwie Ci sie ,ze poszlas z mama na te zakupy miłosc do zakupow nprzezwycięzyla zlosc do mamy, jakie to piekneKonia fajne masz te dziewczyny i niech Cie duma rozpiera na prawo i lewo !ide obejrzec serial , myc sie i spac, bo nie wiadomo kiedy Mateuszek wstanie dobranoc
|
#1023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahhh co za ulga ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lenkę bardzo to śmieszy. Ostatnio zastałam ich przed tv (zostawiłam Lenkę w bujaczku przed Pinkym i Mózgiem) Lenka z otwartą buzią kontemplowała baję trzymając zachwycone, leżące obok kocisko za ogon, którym dziarsko wymachiwała. w drugiej ręce oczywiście Reksio.Zdarzyło się też, że kot wchodził pod bujaczek i próbował szczypać ząbkami pupkę, co mu nic a nic nie wychodziło, ząbki się ślizgały a Lenka rechotała jak przy łaskotkach. Rozsądne to kocisko, ale nie zostawiłabym ich razem samych na dłużej niż "pędem na siku i powrót". |
|
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że pewnie tego nie rozumie, ale co szkodzi mówic. Szkoda, że pies się boi Ostatnio Ewelinka lubi macać włochate rzeczy. Dywan typu shaggy ma wzięcie, włochate maskotki, PIES, trawa... wszystko co przechodzi miedzy palcami. Dziś w kąpieli zrobiłam Młodej duuuużo piany (wczoraj się nią zainteresowała, ale bylo tak tyci tyci). Nie wiem kto miał większy ubaw, ja czy Ewelina. Próbowała ją złapać ale dlon niby pusta, stukała w nią rączką, to piana 'uciekała'. Dopiero jak przyłozyła do niej buzię, to wiedziała z czym ma do czynienia. Poczekam aż skonczy mi się okres, to razem się wykąpiemy w wannie pełnej piany ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
U mnie pies tylko wzrokiem błaga abym powiedziała "idź". Oczy jej wychodzą poza orbity, woda z nosa kapie i telepie się jak osika na wietrze. Tłumaczę, że krzywda się jej nie stanie, jesli przeżyla tortury Kubusia (siostrzeńca) to i Ewelinkę przeżyje.Szanowny mlodzieniec gdy był maly, gonił Miśkę z kijami od miotły, mieczami, sztućcami i innymi przedmiotami wołając "AJA! Zabiję cię!" Od maleńkiego uwielbiał karateków i inne sztuki walki, rycerzami do dziś jest zafascynowany. No. Micha dała radę, to teraz chyba też nie zejdzie mi na zawał.
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
Konia Masz naprawdę kochaną córcię, oby tak dalej
![]() Mojego synka to już ciężko poprosić o pomoc. To znaczy poproszę ale nie zawsze pomoże, czasem jak chcem by mi coś dał to owszem weźmie ale przy okazji będzie biegał z tym po całym mieszkaniu. Czasami jest mi ciężko, ale dzisiaj był wyjątkowo grzeczny i posłuszny, wczoraj za to był jak diabełek, miałam go dość i czasem żałuję, że nie mam blisko przedszkola, bo by tam trochę się wyżył między dzieciakami. Basia widzę jest Maćkowym absolutnym przeciwieństwem. Maćko nie umiał od małego usiedzieć na pupce, nawet nie miał czasu popatrzeć na grzechotkę a karuzę ciągał jak opętany. Musiałam ją zdjąć w 6 miesiącu. Jak dostał chodak to dla niego było jak zbawienie, kręcił się i jeździł po całym domu. Jeździć to mało powiedziane on szalał w nim, ale mając 8 miesięcy miał taki rozpęd, że wypadł, nabił sobie guza i koniec było, po tygodniu nauczył się raczkować i też na kolanach prawie biegał. A jak zaczął chodzić to też nie chodził tylko biegał, zresztą tak jest do dziś. Nogi jak patyczki, 3kg niedowagi, skąd ta siła to pojęcia nie mam, ale łydki ma umięśnione jak biegacz zawodowy On nie potrafi stać ale nic na to nie poradzę, nie interesują go kredki, żadne malowanki. Samochód z kolei może być, ciągniki są super. Czasem myślałam, że ma ADHD ale poczytałam na ten temat w sieci i tam piszą, że można to stwierdzić jak dziecko ma 5 lat, wcześniej może być to poprostu urokiem takiego dziecka i najwyraźniej popadło na mojego syncia.Basia to moja mała kluseczka. Nie jest jakoś mocno gruba czy coś, ale w porównaniu z Maćkiem kiedy był w tym samym czasie to miał chude nogi i zero sadełka. Maleńka ma grube kochane nóżki i słodkie sadełko na brzusiu, pupinkę przynajmniej ma hehe Ładnie mi je, kaszki, cycuś, obiadki, wszystko smakuje, żadko kręci noskiem. Tamten był niejadek od początku. Mała i grzechotką się pobawi, uśmiecha się co i rusz bo brat lubi się mazać, łatwo ją rozśmieszyć. W spacerówce chętnie jeździ, przygląda się na roślinki, zwierzaki. Maciek to z pasków się wyplątał a i tak jak jechał to 5 min, później na stojaka albo wcale bo tak się kręcił. Mam nadzieję, że z Basią mi tak zostanie, bo miała bym o wiele łatwiej jak z synem, jego ciężko się wychowuje, mam nadzieję, że z nią tak nie będzie. Chciałam mieć drugie dziecko pomimo syna tak ciężkiego w ułożeniu, bo wierzyłam, że nie wszystkie dzieci są takie,że są ''łatwiesze'' w ułożeniu i daj Boże by moja córcia taka była. Rozpisałam się troszeczkę.... Miałam napisać, że u Basi Frida to wróg nr 1 jak tylko włożę końcówkę do nosa i zacznę wciągać powietrze to wrzask na cały dom. A uwierzcie, że jak wrzeszczy to z takim piskiem, że uszy bolą. Tak samo nie lubi ubierania, najgorsze to bluzeczki przez głowę i nie cierpi wkładania rąk.Bębenki pękają w uszach Dziadek nie może faktów w spokoju obiejrzeć bo o 7 kąpie ![]() Zapomniałam wam napisać ( bo przypomniało mi się jak wy właśnie o tym dzisiaj rozmawiacie) jaka ze mnie wyrodna matka jest
|
|
#1027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie tylko mój Filipek będzie wagarowiczemDrogie Panie, przedstawiam mojego synka, jakaś chętna wziąć go na zięcia?
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mogę go zamówić na zięcia słodziaczek ![]() Łózko w sypialni z VOX?
|
|
#1029 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co do trojaczkow to nie musi byc AZ TAK hojny Jeszcze jedno wystarczy,aczkolwiek ile bedzie-bede kochac Nic dziwnego,ze chwalisz,fajne te twoje laseczki sa.Ja na swoje dziciaczki tez narzekac nie moge,chociaz Wiki pyskata coraz bardziej,ale jeszcze jakos idzie ja ogarnac.Ale co to bedzie gdy stanie sie mlodzieza?A to juz niedlugo!Ja chce moja mala Wikunie z powrotem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i zle nie wyszlo,bo Eryczek zyskal bluzeczki i rekawiczki,a Wiki gumki i spinki do wlosow ![]() Cytat:
![]() Ja mam zamiar przynajmniej raz w tygodniu pluskac sie z Erykiem w duzej wannie,bardzo byl zadowolony,ze kapalismy sie razem
|
|
#1030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Lenka już obiecana
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Sliczny maluszek
|
|
#1032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodki jest to fakt, ale jak dla mnie to adhd niemowlęce ma bez dwóch zdań, może właśnie potrzebna mu będzie taka silna babka jak EwelinkaŁóżko z VOX+ dobry materac = wygodna sypialnia lubię mu robić zdjęcia na tym łóżku jak jest światło w sypialni, jak ma humor to ładnie pozuje ![]() Dzięki Karolca za dopisanie do listy |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo... brzmi "poważnie" Taki "dorosły" wiek ![]() Ewelinkę kąpię od dawna w dużej wannie bo wanienka jest za mała, ale razem jeszcze się nie pluskałyśmy. Nalewam jej czasem duuuużo wody, jest zachwycona. Mój kręgosłup mniej
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolca powinna zrobić jeszcze jedną listę: naszye maluszki połączone w pary Kto wie, może za 20 lat akurat się coś sprawdzi? świat jest taki mały
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...n--/sypialnia/ Ewelinka też jest żywiołowa ale uparta. Mam nadzieję, że z Filipka jest śmieszek, bo żeby rozbawić moją córeczkę to trzeba się sporo namęczyć
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-09-21 o 23:54 |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zmykam bo właśnie zajrzałam do sypialni i Filipek leży i patrzy w sufit zamiast spać, ale cichutko jest, może uśnie bez cyca. Dobranoc dziewczyny Karolca, to już jest święto Ewelinki, uściskaj ja rano od przyszłego absztyfikanta Ja mam sypialnię Romeo i Julia tylko szafa to komandor na całą ścianę, ale w kolorze idealnie dobranym. Modern fajny, ale jak wybieraliśmy meble dla mojego tż był zbyt "modern";-) http://www.meble.vox.pl/kolekcje-meb...lia--/sypialni Edytowane przez sweet_papaya Czas edycji: 2012-09-22 o 00:10 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uściskałam Ewelinkę przed chwilką, bo miała zły sen i się rozpłakała bidulka. Ale już smacznie śpi dalej. Dobrze, że Filipek jest śmieszek, będzie rozbawiał Ewelinkę
|
|
#1038 |
|
Gang Iren
|
Ale dalam plame!Tak sie zgapilam,ze nie zaklepalam Eryczkowi zadnej panny na naszym watku.
Jest jakas nie zajeta i chcialaby moze Kluska ?
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłaś wcześniej pytaćMyślę, że by pasowali, bo TŻ na Ewelinkę woła Kluska
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
pierwsza dzisiaj![]() Mateuszek zasnał o 18-30 ,wiec pobudka byla po 1 , jedzonko, zabawa( super zabawa o tej porze ) i po 1,5 godziny padl do 6, teraz szaleje i piszczy![]() mój Mateuszek ma juz kilka panien na oku w swojej okolicy, ale jeszcze nie wiem na która sie zdecydujemy ![]() ![]() milej soboty
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-22 o 07:38 |
|
|
|
#1041 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
WIdzę, że swatanie się u nas zaczęło pełną parą![]() U nas nocka w miarę, tylko jak ja się budziłam przez katar, to i Hania się budziła.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Ewelinki i Mamusi za pół roczkuCytat:
Cytat:
Moje dziecko właśnie obróciło się na brzuszek na macie i... położyło główkę na rączce i tak leży i się przygląda jak piszę fajnie to wygląda... no i pierwszy raz Jej się zdarza odpoczywać na brzuszku
|
|||||
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
hej z rana
nocka lepsza, ale nadal mala czesto sie budzila... o 5 maz ja wzial do salonu i sie bawili a ja pospalam do 6.15. Kapiecie sie ze swoimi dziecmi? Bo Jula czasami kapie sie z mezem, ja sie nie odwazylam bo trzeba potem mala ogarniac, a tak najpierw siebie bym musiala itp ale przyznam ze wygodniej mi jak sama jest w wannie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1043 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
urodził się wcześniej, podobnie jak Lenka w swoje własne imieniny.Cytat:
|
||
|
|
|
#1044 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zapobiegliwość mamusia jesteś, znajdziesz mu parę na pewno Cytat:
przystojniak to z niego dopiero będzie bo do taty podobny się robi a mój tż nieskromnie mówiąc to niezłe ciachoCo do wyłączania wszystkiego z gniazdek u nas jest to samo ![]() Filipek też czasem tak odpoczywa na brzuszku kładąc główkę na boku, jednak trwa to jakieś 30 sekund, nawet po aparat nie zdążę pójść żeby zrobić zdjęcie a tak słodko to wygląda. Dzień dobry! My jeszcze w łóżku leniwie zaczynamy sobotę. Filip bawi się nowa zabawką (z okazji wczorajszego święta rozpakowaliśmy mu jedna z zabawek od 6 m-cy), to grająca kostka edukacyjna. Fajna jest ale dopiero jak będzie siedział będzie odpowiednia dla niego, trudno na brzuszku odkrywać wszystkie jej funkcje. Na razie cieszy się, ze melodyjki grają i światełka błyszczą. Najważniejsze, że jest zainteresowany a ja mam czas się do Was odezwać ![]() Miłego weekendu! |
||
|
|
|
#1045 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas nocka wporzo.Jedno karmienie o 3:30.I pospalismy do 7:30.Sloneczko ladne swieci,to zaliczymy dzis dluzszy spacer. Cytat:
![]() Jak kapalam sie z Erykiem to maz go zabieral ode mnie z wanny,bo inaczej to nie bardzo.
|
|
#1046 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Dziś się wybieramy rodzinnie do smyka wybrać Piotrusiowi jakiegoś misia dużego, bo nie ma nic za bardzo do przytulania. Tzn ma jedną taką maskotkę, która była dołączona do kocyka, jaki dostaliśmy w prezencie, ale to nie wiadomo co to jest...ani miś ani pies takie to jakieś dziwne. I w dodatku tż nazwał to coś "bobek" i tak już zostało ![]() Cytat:
![]() któraś chętna na mojego Blondaska? ![]() Cytat:
|
|
#1047 |
|
Gang Iren
|
Ale fajne maluchy :
http://www.youtube.com/watch?v=ITJ1J...eature=related
|
#1048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze lubiłam ciemnookich (mąż ma niebieskie ) może Madzia też będzie lubiła Mały przystojniaczek Ci rośnie
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=R2OAp...eature=related
A Hanka dziś zaczęła się podnosić na prostych rękach podczas leżenia na brzuszku Ja też chcę dla Hani jakiegoś kawalera... |
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet i Karolca gratulacje za pół roczku
![]() Sweet i Gośka chętnie bym wzięła Waszych synów za zięcia ale najpierw trzeba by było córę zmajstrować albo i dwie :P gkatarzynka Oskar jest wolny na zięcia mieliby urodziny w tym samym dniu nawet ![]() Witam Was U Nas nocka kiepska pobudki prawie co godzinę. Oskarowi z nosa ciągle woda leci do tego lekki kaszelek i gorączka wahająca się miedzy 37,5 a 38. Tak więc całą noc spał z Nami bo inaczej to bym musiała co 10min wstawać i go głaskać. Biedactwo się męczy ja razem z nim. W końcu udało mi się go ululać więc zaraz biorę sie za porządki i obiad. 25.09 mamy szczepienie jak się rozchoruje to po szczepieniu bedzie ;/ Lecę póki mogę coś porobić. pewnie na wieczór wpadnę jak zaś net nie bedzie szwankował ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- No i po porządkach bo się obudził ;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Za godzinę Ewelinka kończy pół roku

TZ...
choc kompot bez cukru , z czarnych winogron z działeczki , winogrona gotowane na wodzie, troche kwasny, wiec pewnie Mateuszek by nie wypil.Ogólnie to pije wode lub wode z herbatka, jak byl mlodszy pil wiecej, a tearz tak 120-150 ml na dzien.
miłosc do zakupow nprzezwycięzyla zlosc do mamy, jakie to piekne

Ale to prawda, masz cudowne dziewczynki a diabła za uszami to każdy aniołek czasem ma
To przypomina mi córę koleżanki, która śmiała się za kazdym razem jak pies wskakiwał na fotel.