|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi wg mnie dobrze zrobilas. I wcsle nie jestes wyrodna matka tylko zmeczoona ciahlym noszeniem. Pewnie gdybys pare razy tak zrobila to mogkLaby sie nauczyc zasupiania w lizeczku.
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
GDA spokojnie, nie poddawaj się, mleko się pojawi jeśli tylko nie zrezygnujesz z przystawiania, spróbuj w międzyczasie wspomóc się laktatorem + ciepłe okłady na piersi.
a nie zauważyłaś przypadkiem że masz twardsze piersi niż zwykle??? chwalimy się prezentem
|
#2433 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No w sumie to nie.. Choć kazała kupić Espumisan. Dzisiaj przejdę się po wszystko do apteki.
Cytat:
Cytat:
![]() 21września - żebym pamiętała jak będę na laptopie Cytat:
Dzisiaj wybieram się do apteki po witamine w kropelkach i ten Espumisan. Zobaczymy ![]() Ponoć tak - dlatego też nasza Maluda będzie miała w sylwestra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2434 | |||||
|
Raczkowanie
|
hej!
po raz pierwszy od kilku dni przespalam pełne 5 godzin. co za loooksus ![]() moze przez tą zdechła pogodę. szkoda ze juz tak zimno, malenstwo mi sie urodzi a pogoda na spacery nie bardzo... no trudno, bedziemy sie cieplo ubierac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mysle ze niejdena z nas nie raz zrobi cos podobnego bo czasem sil zbraknie.Cytat:
Cytat:
![]() moze zadzwon do poradni laktacyjnej, co? na sr pokazywali masaz piersi ktory pobudza laktacje, chociaz wiadomo ze dziecko przy cycu robi to lepiej. moze to taki chwilowy kryzys? |
|||||
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mądra z Ciebie mama. na prawdę niedużo takich "razy" trzeba żeby małą przekonać do łóżeczka i grzecznego zasypiania ![]() Ja mam nadzieję że nie zepsuje Zośki. u nas zasypianie nocne to istna bajka! kąpiel,oddalmy się od tv i reszty hałasów , bierzemy jedzonko (idziemy jeść do sypialni, bo tam bardziej przycmione światło), chwilka przytulania przy odbiciu i odkładam małą do łóżeczka, stoję przy niej chwile, po czym mówię dobranoc i wychodzę z pokoju czy ma zamknięte oczy czy też nie. za 5-10 minut wracam sprawdzić i zawsze mała już słodko sobie śpi
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chwalimy się dzisiaj z Fabiankiem,że na suwaczku mamy 37 tydzień,czyli wkroczyliśmy w 38 ![]() ![]() Jak to szybko leci .Mój mąż dzisiaj wrócił z nocki i mówił do małego,żeby już wychodził ,ciekaw e kiedy go posłucha![]() Gda spokojnie kochana,po cc pokarm pojawia się później ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Myszko to świętujemy dzisiaj razem?? ![]() Sojka piękny prezencik cudny gest poprostu .Ja też mam nadzieje nauczyć Fabianka samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Gracjanka sie nie dało,ale to była inna bajka... ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Na suwaczku pisze,że dziecko jest już donoszone i poród może się zacząć w każdej chwili ![]() to ja nie wiem kiedy jest ciąża donoszona,ale ja chce rodzić i już
|
|
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zreszta Jana jest 42 razy w roku i z tego powodu biore te najslynniejsze czyli 24 czerwca. Co do sasiadow to byliby bardzo bezcżelni gdyby to zglosili dziecko moze plakac nawet 24 godziny i nic ci zrobic nie moga. Oby kropelki pomogly. Jak chcesz moge ci wyslac jedna butelke sab simplex bo Jasiu bezkolkowy..Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka piękny prezent.
![]() Cześc. U mnie pogoda pod psem, zimno, ciemno i pada Ale wyjeżdzamy więc mam nadzieje że mi się humor poprawi.
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wieczorem na męża rzucić
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana!
Gratulacje dla nowych mamuś ![]() Widzę że pisałyście o położnych.Moja to się chyba z powołaniem minęła.Byłam umówiona z lekarzem w przychodni więc to wykorzystała i stwierdziła że przy okazji obejrzy dzieci.Wyglądało to tak że pielęgniarka rozebrała je,oglądnęła,zmierzyła zważyła.A położna siedziała na stołeczku i wypełniała swoje papierki.Miała jeszcze nas odwiedzić ale jakoś się nie zjawiła... Colds na kolkę polecam Bobotic.Ja przy synku przetestowałam chyba wszystko z apteki i tylko ten trochę mu ulżył. |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuje Wam bardzo za uspokojenie!
![]() Przystawiam go cierpliwie, chociaż dziś w nocy zasypiał po 15 minutach na każdym cycu. Jak się naciśnie sutek, to widać że leci z kanalików, ale laktator nie jest w stanie nic z nich wycisnąć. Robię jak mówicie - przystawiam małego często - ssak z niego niesamowity! Teraz się prześpię póki śpi po mm w ramionach tatusia i potem pokatuję cyce trochę laktatorem. Najgorsze jest to, że sutki zaczynają się przemęczać. Prawy jest na granicy swej wytrzymałości. Sojka - właśnie po porodzie biust mi sflaczał i jest miękki
|
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Gratuluje mamusiom ich dzieciaczkow ![]() Ale juz duzo dzieciaczkow mamy Mam pytanko - wczoraj Kubus troszke sie prezyl. Mam Espumisan w domu, ale tam jest napisane ze po 4 tygodniu. Mlody skonczy w srode. Myslicie ze moge juz mu to podawac, ale zmniejszyc ilosc kropelek? Gda nie poddawaj sie. Ile jestes dni po porodzie? W szpitalu tez mialam bardzo miekkie piersi. Nawal pojawil sie w niedziele - czyli po 5 dniach. |
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Elena,Kasiam,Enigmama wielkie gratulacje dla Was ![]() Filusia wzruszyłam się opisem porodu,wspaniale to napisałaś Sojka super ta huśtawka,też chcemy Zuzce taką sprawić. Moja kochana coś dzisiaj od rana marudziła,teraz zasnęła więc biorę się za przygotowywanie obiadu,tak sobie organizuję czas że jak mała śpi to zawsze coś w domu zrobię. Dzisiaj na spacer nie pójdziemy bo pogoda pod psem Tamlin niezła baba z tej położnej.
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asiulka super rodzinka Sojka sliczna hustawka |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
ide sprzatac, ale bede Was podczytywac.
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dzieki Asiulka ![]() Zrobil, ale znacznie pozniej. Dlugo to na szczescie nie trwalo, ale niby najczesciej w 3/4 tygodniu ujawniaja sie kolki dlatego wole juz byc przygotowana. |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Ide coś porobić
więc będę później![]() tylko nie wiem co może kurze pościeram
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może kiedy składa się wniosek o ten dodatkowy urlop macierzyński?
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
kasiam,enigmama gratuluje
![]() klask i:sojka super hustawka gda tak jak piszą dziewczyny,nie martw sie,pokarm sie pojawi.cierpliwosci.ja tez mialam doła w szpitalu,jak mimo przystawiania do piersi mala caly czas plakala.tez musialam ją dokarmiac,ale tez czesto przystawialam do piersi.masaż cieplym prysznicem,picie herbatki na laktacje i duzo wody mineralnej pobudza produkcje pokarmu.....nie pij szałwii i mietowej herbaty bo to wstrzymuje. ja mam teraz pokarmu wystarczająco dużo
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gda to spokojnie kochana. Jeszcze bedziesz miala dosyc przepelnionych piersi Asiulka czyli wszystko przede mnie ![]() Marta nie wiem. Ja to zalatwilam jak tylko dostalam akt urodzenia. Ja jesli chodzi o Zus jestem bardo przeczulona wiec wszystko chce miec zalatwione na juz. |
|
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
a nam jeszcze pępek nie odpadł
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z macierzynskum nic jeszcze zrobilam choc minely prawie 6 tygodni
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale, że miałabym za dużo okazji za jednym razem, bo przecież rozpoczęłabym Mikołajkami, a skończyłabym na imieninach, gdzie po drodze urodziny i gwiazdka to rodzice 'przenieśli' mi imieniny na 17maja . W sumie ja nie wiem, czy to kolka czy co Ale z chęcią bym przyjęła. Jakbyś mogła to napisz mi na PW cenę ![]() Cytat:
Nam położna kazała podawać 2razy dziennie po 10kropelek.---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- W ogóle, dziewczyny.. Jakby któraś chciała to mam na zbyciu: - witaminę D - 27kapsułek - witaminę D+K - 38 kapsułek |
||
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
No własnie ja tez nie...i sie bojam czy nie przepadnie;/ kurde nie mam czasu nic załatwiać jakby nie to ze mam swoją działalność to by nie było problemu bo pracodawca zgłasza i już a tak to nawet nie wiem ile mam czasu na zgłoszenie do ZUS;/
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana to już wiesz czemu ostatnio przeklinałam na cały świat ? u nas sąsiedzi zadzwonili do położnej że mała płacze i jej krzywdę robimy! .. no kuźwa niech im na języku syfy wyskoczą !
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

no pewnie dlatego że Filusia napisala zdjecia rodzinne a ja zdałam sobie sprawe ze ani ja ani TZet nie mam zdjec z Jaśkiem także nadrobiliśmy i się wam pochwalę bo komuś muszę
[/COLOR]

Dzis 4 doba... Plakac mi sie chce! 

dziecko moze plakac nawet 24 godziny i nic ci zrobic nie moga. Oby kropelki pomogly. Jak chcesz moge ci wyslac jedna butelke sab simplex bo Jasiu bezkolkowy..

klask i:
Nam położna kazała podawać 2razy dziennie po 10kropelek.