|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Djerba, fajne łóżeczko, słodkie strasznie.
|
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wróciłam od gina
Leonard waży już grubo ponad 700 g a przecież to dopiero początek 6 miesiąca![]() lekarz jak sprawdzał wymiary to powiedział,że jest powyżej normy, tym samym termin porodu wg usg przesunął się na 2.01 ![]() yyyy to znaczy,że przed świętami urodzę skoro ma być cc??? no i wogóle miałam usg 4 D ![]() chciałam Wam wkleić zdjęcia ale mam tylko 2 no i na tym wykręcił buźkę i nie wygląda ładnie, za to mam kilka filmików, szkoda,że tu nie można wrzucić mały ma ciemne włoski i charakterystyczny kształt bródki jaki jest u mojego TZ w rodzinie jestem przeszczęśliwa bóle ustąpiły, ale lekarz mnie nie uspokoił, powiedział,że teraz będzie tylko gorzej, bóle mogły być spowodowane skurczami Braxtona- Hicksa to się zacznie
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde widac dokladnie takie szczegoly jak ksztalt brody? ![]()
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsi, to chlop jak dab gratulacje kochana, i mam nadzieje, ze te bole nie beda Ci dolegaly za bardzo.Odebralismy z mezem regalik i wyglada pieknie ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Co to sa te skurcze braxtona? Jak to sie objawia?
|
|
#4296 | |
|
Konto usunięte
|
Lekka anemia mam wrażenie? Bo i hematokryt nisko. Soczek z buraka chlejesz
i dużo zieleniny: pietrucha, brokuły, kalafior, fasolka itd.Zawsze patrzysz na erytrocyty, czyli rbc i hematokryt czyli hct. Zró sobie dodatkowo oznaczenie poziomu żelaza, grosze kosztuje. Cytat:
Na mojego oko cukrzyca, i teraz tak: albo dzwonisz do lekarza i przyspieszasz wizytę, albo po prostu ograniczasz cukier maksymalnie (łącznie z owocami - za to na pewno można grejpfruty, bo obniżają cukier), albo przez najbliższe 3 dni nie jesz nic słodkiego, nie słodzisz, ograniczasz owoce i idziesz raz jeszcze na badania. A toxo jak wcześniej miałaś przeciwciała to spokojniee, raczej błąd labu
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-09-21 o 22:38 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Lady- zdecydowałaś się w końcu na ikee czy klupsia?
o skurczach masz tutaj http://www.ciazowy.pl/artykul,skurcz...sa,1004,1.html mogę powodować ból,że się nie można wyprostować |
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Marsi fajnie że z dzidzią wszystko dobrze i z tobą również ![]() Measia gratuluje ślicznej Marysi ![]() Monamur gratuluje synusia pewnie mąż twój w niebo wzięty jak się dowiedział, że jednak synek będzie ![]() E_vel miłej zabawy na weselu i poprawinach BlackSanctum śliczny ten twój brzusio i wyglądasz na dużo młodszą bez makijażu Jeszcze tydzień i będziemy wiedzieć kto siedzi w brzuszku Wojtuś czy Antoninka fajny prezent na miesięcznicę
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci Djerba , że całkiem fajne
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
co do serów pleśniowych,pytałam dziś gina generalnie pleśniuchy w ciąży nie są wskazane to wszystkie wiemy ale jak się okazuje,to,że są robione z mleka pasteryzowanego nie zmienia faktu,że się ich nie powinno jeść, wogóle serów z mleka niepasteryzowanego jest u nas niewiele a tu nie chodzi o mleko ale o bakterie jakie są wpuszczane w mleko lekarz podsumował,że jeśli mam ochotę to w rozsądnej ilości mogę zjeść ale nie robić tego często - hm no właśnie ja dziś pożarła z rana całego camemberta
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi : super, że wszystko w porządku! Ale Mały już duży chłopiec! Niesamowicie szybko teraz te maluszki rosną
![]() Oby bóle Cię za bardzo nie męczyły. |
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki marsi, poczytam.
Chyba jednak ikea, ale hemnes, jak wrocimy z urlopu to sie przejade, hensvik super ale gdyby mieli waski regal i komode, a tak dobierac i kombinowac, wszystko z innej parafi by bylo. Tylko z hemnesem u nas ten problem, ze jak jest dostawa 10 komod to w jeden dzien sie rozchodza wiec trzeba trafic ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- A z klupsia te mebelki chyba beda dopiero w listopadzie. Kuuuuurde, kiedy mamy kupic mebelki??? Grudzien? Czy za pozno?
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się i ja przywitać, bo już od jakiegoś czasu Was podczytuję.
Mam na imię Sandra i 23 lata, to moja pierwsza ciąża, a to forum jest dla mnie skarbnicą wiedzy, bo na razie czuje się jak dziecko we mgle w tych wszystkich wyprawkach, wózkach itp. Ja swojego dzidziusia spodziewam się 25 stycznia. Płci jeszcze nie znam, bo do tej pory nie chciałam znać, ale coś zaczynam się łamać, a w przyszłą środę mam połówkowe .
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego jest tak, że się orobię (do 23 robiłam porządek w szafie - letnie rzeczy przenosiłam, oddzielałam też ubrania, w których się mieszczę) i idę później spać, na dodatek jest weekend muszę obudzić się wcześnie?
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki
![]() Marsi- ale chłop z niego no i super, że Ci bóle minęły. Witamy nową mamusię można się wyzalic, pochwalic, zapytac o rzeczy nawet wstydliwe ![]() Ja się nie wyspałam dzisiaj, z 6 razy do kibelka w nocy leciałam... i po czym? przecież nie piłam wczoraj dużo.... A teraz mam ochotę na kakao, tylko męża nie mogę z łóżka zgonic, żeby do sklepu poleciał po mleczko ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- aaaaaaa i najgorsze, nie mam obecnie wody..... bo sie lało i musieliśmy zakrecic.... także nawet jeszcze zębów nie umyłam ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- I czy mi się wydaje, czy Szaja jest z Bedzina? Bo coś takiego rzuciło mi się w oczy http://tablica.pl/oferta/genialny-wo...a5f121;r:6;s:5 |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam dziś wyjątkowo z rana - zaraz lecę na bazarek. Zobaczę czy są jakieś kurtki, bo już w nic się nie mieszczę
![]() monamur gratuluję synka! marsi duży chłopak Ci rośnie ![]() krowa witaj i odzywaj się jak najczęściej
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hello baby!!! Wstałam rano, żeby nasikać do kubka i jechać na wyniki i wiecie co??? Jak na złość nasikałam tyle, co kot napłakał i z wyników nici. W poniedziałek muszę znowu siurać do kubka. Poza tym wczoraj wrócił TŻ, więc pewnie będę tu rzadziej zaglądała, ale na pewno Was nie opuszczę. Djerba bardzo fajne to łóżko. Też właśnie się nad takim zastanawiam.
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny.
Ja niedługo się zbieram na miasto po wózeczek, a potem zrobimy rundkę po ciucholandach, bo mama z nami jedzie, może coś fundnie dla Oliwki. Cytat:
A co do tej wody, to jak przeczytałam ten wyraz, tzn "woda", to pomyślałam o wodach płodowych i sobie myślę, o co Ci chodzi... Potem czytam dalej, a tu o wodę w kranie... Zboczenie. Cytat:
Aczkolwiek, najgorsze jest to, że u nas zimno dzisiaj, a ja nie mam niczego, co mogłabym na siebie nałożyć.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-22 o 09:23 |
||
|
|
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja się wczoraj tak wkurzyłam na TŻta mamy 3 sklepy pod blokiem, nie było wieczorem picia. No to mówię, że zapomnieliśmy kupić. To pyta mnie czy abc jeszcze otwarte, że pójdzie. Yh tak poszedł, że jak zaczęłam jęczeć że pić mi się chce, to mi mówi: "Ty, ale to jak chcesz iść to zbieraj się bo nie wiem do której jest". Godzina 21 - zapieprzam. A wkurza mnie to dlatego, bo jak trzeba coś kupić to jojczy, że mu się nie chce, ja zapierdalam do sklepu, po schodach góra - dół. On pójdzie tylko wtedy jak jemu coś pilnie potrzeba. Tak samo ze śmieciami. Non stop ja latam w tą i tamtą żeby wywalić, on dosłownie zrobił to dwa razy i to nie wyszedł i wszedł do mieszkania, tylko przy okazji, jak schodził do samochodu |
||
|
|
|
#4312 | |||
|
Konto usunięte
|
Wg mnie za późno, bo raz - że można czekać, dwa że trzeba by wcześniej złożyć i niech się wietrzą, nowe zreguły mają upierdliwy zapach.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale to nie ja sprzedaję
|
|||
|
|
|
#4313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba wczoraj kładłaś się spać z nastawieniem że już dzisiaj się ujawnisz, bo pierwsza dziś jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- maluchna ja też któregoś razu miałam tylko na dnie (sikałam w przychodni bo nie kupiłam pojemniczka) ale pani w laboratorium powiedziała że w zupełności wystarczy.
|
|
#4314 | |
|
Raczkowanie
|
Jakie miłe przyjęcie
. Dzięki!Wszystkie już robicie dzieciaczkowe zakupy i mnie zaraziłyście - dzisiaj zamówiłam kombinezonik. Co prawda płeć może poznam dopiero w środę, ale myślę, że niebieski jest dość uniwersalny. http://allegro.pl/show_item.php?item=2633929495 Już nie mówiąc, że wczoraj z pracy wróciłam z torbą ubranek dla dziecięcia. Hihi, to jeszcze z czasów liceum, kiedy zadano nam napisanie bodajże hymnu, a mi do słowa dziewczęta pasował wyłącznie rym krowięta (rymy wymaganie nie były, ale koleżanka się uparła, więc jej wymyśliłam). Potem skróciło się do Krowy i tak zostało (nawet mam kilka ubrań z krową na tę okoliczność ).Cytat:
) i chyba stąd ten szybki meldunek.
Edytowane przez Krowa1989 Czas edycji: 2012-09-22 o 10:16 |
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest zupełnie na odwrót (było tak już przed ciążą) - TŻ chodzi na zakupy, wysyłam go też jak w trakcie gotowania/pieczenia okazuje się, że czegoś nie ma i nie marudzi. Śmieci też on wyrzuca.
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hope musicie pogadać i rozdzielic jakos obowiązki... ;/ a ja jak pisalam wczoraj ze mam dola, to jak wrocił mój tzt to z doła zrobił się wielki ogromny dół. Wszystko ok, stoje sobie w kuchni robie mu jedzenie i on mi mowi ze u niego w pracy jest dziewczyna w ciazy tez no to mowie ze super itd a on do mnie a wiesz co fajnego powiedziala? a ja mowie ze no co? ze ona to nie ma zamiaru kupować zbędnych rzeczy tj nawilżacz powietrza np. woli coś kupić dziecku innego. Kur#@$@#wa chciałam coś powiedziec juz ale momentalnie świeczki w oczach to juz wielka obraza na mnie stanu oczywiscie za to ze mi sie plakac zachcialo. No i przychodze i mowie ze ja jeszcze dla dziecka nic nie mam i mi tu rzuca jakies aluzje a on ze nie nie.. mowie dobra weź skończ...... kur@#$wa gdybym jeszcze była jakaś rozrzutna czy cos.... sie przyczepil tego nawilzacza jak kurna nie wiem co ... ale jak on sobie kupil samochód to musial sobie wymienic kierownice bo co? bo brzydka byla, albo felgi za tysiaka bo wczesniejsze tez slabe. Wkurza mnie takie cos masakrycznie. no i tak przeryczałam pół nocy. Teraz mnie boli głowa tylko ... to żem się rozpisała.
|
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie denerwujcie się, dziewczyny.
|
||
|
|
|
#4318 |
|
Konto usunięte
|
Delicjanko, opierdziel dla tżta się należy
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko
Ja nawilżacze nei będę kupować, bo nie jest tak zdrowy jak się wydaje, tzn taki buchający parą. Lepiej kupić takie pojemniczki na grzejniki.
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36684606]
Tak ale to nie ja sprzedaję [/QUOTE]a już myślałam, że ze sprawdzonego źródła ogłoszenie ![]() Deli, Kochana- olej takie gadanie ![]() Ja na mojego małża znalazłam niezawodny sposób- stawiam go przed faktem dokonanym i pokazuję co już kupiłam I nieważne o jaką rzecz chodzi Bo tak to by mi mówił, że po co mi to Albo nie mówię w ogóle tylko sama się ciesze zakupem po co stresowac biedaka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

a przecież to dopiero początek 6 miesiąca

ślub 28.04.2012

U mnie jest zupełnie na odwrót (było tak już przed ciążą) - TŻ chodzi na zakupy, wysyłam go też jak w trakcie gotowania/pieczenia okazuje się, że czegoś nie ma i nie marudzi. Śmieci też on wyrzuca.