|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
Ostatnio byłam na "Odwróconych zakochanych" w kinie dla rozluźnienia, historia miłosna, ale podana niezwykle oryginalnie. Piękne ujęcia, niebanalne podejście do kadrowania - polecam na wielkim ekranie. |
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale u niej te włosy i makijaż (albo brak) faktycznie robią kolosalną różnicęCytat:
LOL (2008) - niby komedia i faktycznie ma w sobie coś z niej (chyba najbardziej ta stereotypowa scena z wycieczki). Z drugiej strony obawiałam się, że wyjdzie z tego typowe familijne (i moralizatorskie do bólu) kino, ale na szczęście lukier w tym filmie nie leje się, przynajmniej przez cały czas. Na plus dobre zdjęcia i ciekawa muzyka. Jeśli ktoś lubi filmy poruszające temat relacji rozwiedziona i samodzielna matka<-> dojrzewająca córka i klimaty pierwszych miłości, imprez i tym podobnych to się nie zawiedzie.
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to też kwestia pokazania innym tego, czego po prostu nie znają. Sama znam takie przypadki, że jak już obejrzą, to stwierdzają... hm, niezłe. Ma klimat. Ciekawe. Etc, etc. |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Blue Valentine jak dla mnie rewelacyjny.. 9/10
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A oglądałam ostatnio: Pół żartem pół serio z MM i chyba zakochała sie w komedii lat 50-tych A potem Jestem Bogiem - mega film! |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja oglądałam wczoraj Skórę, w której żyję, i jestem pod wrażeniem. Zaskakująca fabuła i dużo emocji...
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wobec tego czekam z niecierpliwością.
![]() Cytat:
Generalnie wśród moich znajomych panuje przekonanie, że fajne jest tylko to, co wyszło z kin po 2000 roku. Reszta, to nudne starocie.
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka ignorancja i wyrażanie podobnych opinii (często baaaaaardzo głośno) jest tak przerażająco popularne. To straszne. Nie każę nikomu oglądać starego kina i mieć akurat takiego gustu jak ja, ale to jest kwestią pewnego szacunku i pewnej, nie wiem, świadomości i jakiegokolwiek zainteresowania. Nie wiem jak można głosić śmiałe opinie o muzyce, filmie czy literaturze (bardzo ogólne, śmiałe i konkretne opinie), nie mając pojęcia i nie znając tego, o czym się mówi. |
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Zakochani w Rzymie - wcale jakoś nie przypadł mi do gustu. Film - pocztówka, ładnie zrobiony, dobra obsada, dobrzy aktorzy, ale nic poza tym. Kończy się tak samo jak się zaczął, specjalnie wiele nie wnosi. Jak dla mnie, gorsza wersja Vicky Cristiny. Może nadmierna purytańskość ze mnie wychodzi, ale w tym filmie ludzie nie robią praktycznie nic poza wzajemnym zdradzaniem się, co jest pokazane jako bardzo humorystyczne
Jakoś się to nie łapie w granicach mojego poczucia humoru...
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Magic Mike - jak dla mnie tragedia, jeden z najgorszych filmów jakie ostatnio widziałam, ciągnął mi się niemiłosiernie ale wytrwałam do końca. Wiem, że pewnie innym kobietom się może bardzo podobać ale jak dla mnie to strata czasu. A do tego wg mnie w paru momentach aż niesmaczny, ale cóż - każdemu podoba się coś innego. Ode mnie 3/10 .
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj zrobiłam retrospekcję Bonda - obejrzałam pierwszego! Czyli Dr No z Seanem Connery - trochę długawy chwilami, ale coś jest w "starym kinie"
|
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Honey Rider była faktycznie miodzio ;-) Z filmu najbardziej pamiętam twierdzę Dr No, robiła wrażenie, fajny design. Świetna klasyka, da radę bez bólu obejrzeć, choć wolę najnowsze części Bonda z Craigiem.
|
|
|
|
#2714 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni fajny film to "odwroceni zakochani". Prawdziwy film dla par bo facet będzie zadowolony z efektów specjalnych i kobieta z ciekawej historii z Dunst
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Blade - Wieczny Łowca (6/10) - fajnie się ogląda, choć momentami mi się dłużyło. Film nakręcony 14 lat temu i mimo to nadal daje rade na tle wszystkich nowoczesnych produkcji naszpikowanych efektami specjalnymi
W stronę słońca (4/10) - oj miało być sci - fi, miało być katastroficznie i z dreszczykiem, a poziom taki sam jak w Prometeuszu. Znów historia z cyklu: ale o co chodzi? i banda nudnych kreacji aktorskich. Za to muzyka, za którą daje dodatkowe pkt, cudo
|
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakochani w Rzymie - naczytałam się tyle niepochlebnych opinii o tym filmie, ale Woody'ego lubię, więc i na film musiałam się wybrać. Katastrofy nie było, ja się dobrze bawiłam. Owszem, Allen kręcił już lepsze filmy... Ale i ten zdołał mnie zauroczyć. Fajny włoski klimat, świetne historie, trochę jego typowego humoru. Trzymał poziom.
|
#2717 |
|
damn good coffee
|
"Rusałka" - nowe rosyjskie kino. Świetny film
![]() Trochę przygnębiający, ale na jesień w sam raz
|
|
|
|
#2718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obejrzałem "Hit list" -pol. Spis drani - kino akcji, ale jak dla mnie niewykorzystany potencjał. Gdyby trochę pogłębili wątek Jonesa mogłoby być dobrze. Na weekend planuję "Przdrowienia z Rosji" i Goldfingera -natchnęło mnie na klasykę -m.in. dzięki forum
|
|
|
|
|
#2719 |
|
damn good coffee
|
Film jest dosyć... nie wiem, specyficzny
naprawdę ciężko określić gatunek, najbliżej mu chyba do komediodramatu, trochę obyczajowy... Miałam mieszane uczucia gdy go pierwszy raz obejrzałam ( fakt, trochę nieuważnie ), ale dziś znów leciał na TVP kultura, i się ostatecznie do niego przekonałam rosyjskie kino zaczyna mnie coraz bardziej fascynować
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś bogiem
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Wyścig z czasem (7/10) - fajny pomysł na film, dość oryginalny
![]() A.I. Sztuczna inteligencja (9/10) - w końcu obejrzałam porządnie od deski do deski, pierwsza część filmu wzruszyła mnie niesamowicie, druga część - i wątek z Judem Law - już mi się tak nie podobała wszystkie niedociągnięcia i minusy zrekompensował fenomenalny H. J. Osment ( jak dla mnie jedyny dzieciak, którego od początku jego kariery można było z czystym sumieniem nazwać mianem aktora Sierota (7/10) - jak na thriller, w porównaniu do innych produkcji w tej kategorii, całkiem dobry. Nie robi wody z mózgu, jest historia, która trzyma się kupy i ma sens, aktorstwo też nie najgorsze. Nic nie razi podczas oglądania, co tak często zdarza się w takich produkcjach, no może oprócz marnego zakończenia Warto obejrzeć!
|
|
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Może nie było to jego szczytowe osiągnięcie, ale kilka fajnych wątków się znalazło (jak choćby wątek Leopoldo i narodzin "celebryty" czy śpiewania pod prysznicem w operze). Taki komediodramat z tego wyszedł, bo czystą komedią bym nie nazwała tego filmu.Byłam też w kinie na Odwróconych zakochanych (swoją drogą idiotyczne tłumaczenie ). Film miał duży potencjał, ale fabularnie trochę kiepski, zwłaszcza końcówka. Natomiast muszę przyznać, że idealny do obejrzenia na dużym ekranie - cudne efekty wizualne. No i Jim Sturgess był ujmujący w swojej roli, do schrupania
Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2012-09-22 o 00:06 |
|
|
|
|
#2724 |
|
Konto usunięte
|
Ted (2012) - jedna z lepszych komedii, jakie w życiu widziałam. Tylko tłumaczenie (napisy) nie oddawało pełnego sensu wszystkich żartów. Polecam.
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Cena prawdy (10/10) - dawno nie widziałam tak dobrego i mądrego filmu
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Zostaje w pamięci, świetny film, obsada aktorska również, wzruszający.. trzeba obejrzeć. Polecam |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
"blue velvet"- trzyma w napięciu, podobał mi się zabieg z powielonymi scenami początkowymi na końcu i motyw z uchem. 8/10
Tom Beaumont dostaje zawału podczas podlewania trawnika. Jego syn Jeffrey, wracając ze szpitala znajduje odcięte ucho ludzkie, które przekazuje detektywowi Williamsowi. Jego córka, Sandy, opowiada chłopcu o pewnej piosenkarce klubu nocnego, której osoba wiąże się z dochodzeniem prowadzonym przez ojca. Zaintrygowany Jeffrey dostaje się podstępem do mieszkania Dorothy, ta odkrywa jego obecność i grożąc nożem zmusza go do erotycznych zabaw. To dopiero początek dziwnych zdarzeń... |
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Bad. Boys. Cela 425.
Film dokumentalny o więziennej rzeczywistości. Nie mam zdania, z jednej strony szkoda mi tych facetów, ale z drugiej strony to są mordercy. Można obejrzeć.
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Grave Encounters (6/10) - horror w stylu Blair Witch Project czy Rec. Nie tak dobry, ale trzyma poziom co się rzadko zdarza w tego typu produkcjach
![]() Serce nie sługa (3/10) - podobał mi się pomysł na ten film, dlatego po niego sięgnęłam. Dodatkowo Meryl Streep w jednej z głównych ról. Niestety szału nie było, nuda - ani śmiesznie ani ciekawie. Zakończenie poniżej krytyki Szkoda czasu.Daybreakers - Świt (5/10) - początek rokował bardzo dobrze, ale z czasem wszystko się jakoś rozlazło i nic ciekawego się nie działo.. Można obejrzeć z braku czego innego np. dla dość fajnego klimatu tego filmu Dług (8/10) - przerażający i smutny film, daje do myślenia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

. Ale u niej te włosy i makijaż (albo brak) faktycznie robią kolosalną różnicę

Generalnie wśród moich znajomych panuje przekonanie, że fajne jest tylko to, co wyszło z kin po 2000 roku. Reszta, to nudne starocie.
Jakoś się to nie łapie w granicach mojego poczucia humoru...