Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 23:34   #2431
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

HEJ!

Nadrobiłam mniej więcej
Mamy jakiś trudny czas...to znaczy ja mam
Jakiś niż emocjonalny, rozłąka mi nie służy.
W dodatku mam ciągły lęk o Kasię...przeraźliwy
Jestem mega zmęczona...i czuję, że moja kondycja psychiczna nie jest najlepsza
wszystko gubię, mam problemy z pamięcią
zgubiłam prawo jazdy- i znaleźć nie mogę
przetrzepałam cały dom w poszukiwaniu dowodu osobistego zapominając, że zabrał go Tz-et aby załatwić do końca becikowe
nie wiem czy podyplomówka to dobry pomysł...
zamiast dietować zajadam stres słodyczami...

eh- nie będę się już żalić bo strony braknie

Natalia- studia w BB, złożyłam wczoraj dokumenty
zajęcia w soboty od 9-15 więc dla mnie do przyjęcia
dużo dylematów mam w związku z tym ale decyzja zapadła
Miki ma zarąbistą czapkę

amilcia-- 4440- przyrost 200gram więc pediatra uznała, że efekty są, karmimy się i cycem i mm- ale wczoraj Kasia nie miała w ogóle apetytu - zjadła niewiele, wieczór mocno ulała(wręcz zwymiotowała), dzisiaj rano tez mocno ulała
byłyśmy u pediatry (jechałam bez prawa jazdy)bo wydwało mi się, że ma jakieś zmienione oczy i nieczysty oddech ale osłuchowo ok
mam karmić częściej mniejszymi porcjami

Kathe-
moja Mama jest jedynaczką, dziadkowie nie żyją i ona często płacze- mówi, że bardzo brakuje jej rodzeństwa, że ogromnie chciałaby mieć siostrę, do której mogłaby pójść na kawę lub brata i że jest nas troje bo nie wyobrażała sobie, że mogłaby skrzywdzić dziecko i pozostawić jedynakiem (Mama raz# - byłaby nas czwórka)
ja mam cudowne relacje z rodzeństwem, Tz-et ma trójkę rodzeństwa i też są ciągle w bliskich relacjach
ja chciałbym doczekać trójki ziemskich dzieci, Tz-et czwórki ale my też wiekowi jesteśmy i zgadzam się z dziewczynami- każda ciąża będzie pasmem stresu ale nie wyobrażam sobie aby Kasia była sama- jeżeli nie miałaby więcej swoich dzieci to chyba zdecydowałabym się na adopcję
na chwilę obecną nastawiam się na kolejne starania po ukończeniu podyplomówki(1,5 roku)

amilcia - może to trzydniówka + infekcja gardła...i temu temperatura dłużej się utrzymywała
mam nadzieję, że już lepiej
a Melcia tęskni za przedszkolem?

Dasti- a jak wrócisz do pracy w grudniu to też w takich godzinach czy krócej?
a Olo jak znosi rozłąkę? widać, ze fajnie mu w nowej bryce

pani- ciesz się tymi chwilami i daj się rozpieszczać, niech chłop sprząta, gotuje i prasuje- mój też się tak udzielał- teraz go prawie nie widuję
może Twojemu tak zostanie i będzie zawsze taki aktywny?

monika- ja się z maksi zgadzam- jeżeli jutro nic niepokojącego nie działoby się to poszłabym na wesele chociaż na chwilkę, wszak to wesele siostry- nie wiem jakie macie relacje ale gdybym nie przyszła do swojej to moja siostra wiedząc jaka jest sytuacja zamiast przeżywać swój ślub martwiłaby się mną i dzieckiem wszystko ok...
poza tym dla mnie większym stresem niż obecność na tym weselu byłaby moja nieobecność i pytania całej rodziny dlaczego mnie nie ma....?

black- może pieluszki z rossmana beabydream?
nie rób zbyt wielu zapasów- goście często z pieluszkami przychodzą poza tym zobaczysz, które najlepiej się sprawdzają i dokupisz
mnie jedynki zostały - nie zdążyliśmy zużyć, ostatnio Teściowa przywiozła zapas dwójek i nie wiem czy wykorzystamy wszystkie a trójek mam trzy wielki paki od gości, którzy odwiedzali Kasię

bacha- Tobiasz słodki, kurcze - dopiero w grudniu?

Lucy- nie dziwię się, że każdą chwilę spędzoną poza pracą Emilce poświęcasz bo ja jestem z Kasią 24h i nie mogę się od niej oderwać staram się je nie rozpuszczać- nie noszę(za wiele) nie zabieram do łóżka(za często) ale gadam do niej non stop kiedy tylko nie śpi
tak mi to weszło w krew, że na wizycie u pediatry zamiast gadać z lekarką gadałam z Kasią
pediatra się śmiała ale mnie pochwaliła, że to bardzo dobrze
co do krwawień - jakiś czas temu (dwa tygodnie) było większe i po kilku dniach ustało całkiem - uznałam to za kolejną @ bo wcześniej w ciągu tych 11 tygodni po 27 dniach też miałam mocniejsze krwawienie
teraz ustało całkowicie więc nie poszłam do gin...
obserwuje się ale chyba nie mam owulacji...albo mi siec cykle wydłużają...

Alfa- znam to uczucie, moje oczy jak u Chinki a u Kasi jak 1zł, na zegarze3.00 w nocy i bezzębny uśmiech, którego nie da się nie odwzajemnić, do tego machanie kończynami na wszystkie strony i wpatrywanie w wiszącą nad łóżeczkiem Mamę

esesia- super zakupy piękne ciuszki wylicytowałaś

Fioluś- Twój strach jest naturalny ale uwierz proszę- jeszcze trochę i będziesz tulić Stasia

Perse- jakie plany w związku z urlopem?

Magusia- Lucy pięknie napisała- zdaj się na intuicję i kieruj sercem, sama poczujesz kiedy przyjdzie czas na zakupy

w środę byliśmy na spotkaniu ze SR oczywiście z dzieciakami
super było się spotkać i podzielić wrażeniami a przede wszystkim zobaczyć Pociechy pozostałych Rodziców

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-09-21 o 23:49
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 06:53   #2432
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Hej. Wstałam, czuję się fatalnie, mam gorączkę i leje mi się z nosa. Ale muszę iść do pracy, obiecałam, że przyjdę, więc przemęczę się te 4 godziny, a potem pod kołdrę...
Jutro przyjdą do mnie rodzice, pomagać mi przy przenoszeniu szaf, ale tak ogólnie będę siedzieć w domu, więc mam nadzieję, że przejdzie. Nie chcę się zbytnio faszerować, bo wiadomo...

Zeberko, nie bój się tak o Kasię, ona już jest duża, im dziecko starsze, tym mniejsze niebezpieczeństwo, że coś się stanie
A podyplomówka to super pomysł, znam wiele mam, które się rozwijają w ten sposób, nawet zaraz po urodzeniu dzidziusia.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:15   #2433
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
leżymy... koszula męża nie uprasowana, mój żakiet też, prezent nie gotowy, nic. wszystko miałam dzisiaj robić, a leżę praktycznie od rana.

mąż mówi, że piątek to jakieś fatum, bo wtedy też był piątek.... a ja nie wiem czy szykować rzeczy do szpitala żeby w razie czego chłop szukać nie musiał w biegu jak wtedy...
Nawet tak nie myślLeż i odpoczywaj daj znać koniecznie jak wizyta u lekarza

Cały czas was czytam ale tak jakoś nie mam co pisać nic u mnie sie nie dzieje.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:39   #2434
fiolusiek
Zakorzenienie

zeberko to pewnie przemęczeniea studia podyplomowe to świetny pomysł odpoczniesz trochę od domowych obowiązków, a babcia będzie zadowolona, że zajmie się wnuczką

perse weź do łóżka herbate z cytryną i miodem

hello
zaraz jedziemy z Tżtem na zakupy
dziś przefiltrowaliśmy naszą malinówkę, ale pachniała, Tż mówi, że świetnie smakuje
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:45   #2435
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
HEJ!

Nadrobiłam mniej więcej
- właśnie miałam pytać co z Tobą? Tak przeczuwałam, że coś nie tak
Nie martw się, strach o dziecko jest normalny, jesteś przemęczona, nie nakładaj sobie zbyt wielu obowiązków... z czasem jak Kasia będzie starsza będzie łatwiej...

Cytat:
HEJ!
amilcia - może to trzydniówka + infekcja gardła...i temu temperatura dłużej się utrzymywała
mam nadzieję, że już lepiej
a Melcia tęskni za przedszkolem?
- właśnie tak myślę, że się to wszystko nałożyło + jeszcze to szczepienie podwójne
Mela lubi przedszkole ale w domu też lubi poleniuchować, narazie nie narzeka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36683816]Hej. Wstałam, czuję się fatalnie, mam gorączkę i leje mi się z nosa. Ale muszę iść do pracy, obiecałam, że przyjdę, więc przemęczę się te 4 godziny, a potem pod kołdrę...
Jutro przyjdą do mnie rodzice, pomagać mi przy przenoszeniu szaf, ale tak ogólnie będę siedzieć w domu, więc mam nadzieję, że przejdzie. Nie chcę się zbytnio faszerować, bo wiadomo...
[/QUOTE] - zdrowiej kochana, u nas też wszystkie smarkamy ... tylko TŻ się trzyma jeszcze ...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Hej

Cały czas was czytam ale tak jakoś nie mam co pisać nic u mnie sie nie dzieje.
- zawsze jest co pisać, co dziś gotujesz?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-09-22 o 07:50
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 07:50   #2436
natalia_23
Zakorzenienie

witam

nadrobiłam bardzo pobieżnie ..
zeberka szacun za nadrabianie Myślę, że jesteś przemęczona, ja też tak miałam ( pamiętasz jak się to skończyło ) od tego czasu nabrałam dystansu do niektórych spraw...
Fajne te spotkania z maluszkami nam już się raczej nie uda spotkać ponownie ;/ tylko z kilkoma osobami utrzymujemy kontakt.

maksi 100 lat dla Kacperka udanej zabawy

monika dla was też udanej zabawy, uważaj na siebie

basiarybnik gdzie kupiłaś te bramki ??

amilcia cieszę się, że u Was lepiej u nas też tak było, że wszystko na raz się nałożyło

agusia Twój Mikołaj bardzo duży, Mój szczypior 2 tygodnie temu miał 71 cm i 8300 g czyli prawie tyle samo ;p a różnica między nimi jest pół roku bez 4 dni ;p

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2012-09-22 o 08:08
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:17   #2437
amilcia
Wtajemniczenie

Natalia - jak z Twoim biznesem... ? coś rusza?

Zeberko - a jakie studia? tzn jaki kierunek, jeśli mogę zapytać?
Ja mam już podyplomowe studia ale na jakieś szkolenie chętnie bym się wybrała, muszę pomyśleć i poszukać, może coś we Wrocławiu

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 08:27   #2438
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Natalia - jak z Twoim biznesem... ? coś rusza?

Ja mam już podyplomowe studia ale na jakieś szkolenie chętnie bym się wybrała, muszę pomyśleć i poszukać, może coś we Wrocławiu
hm... myślę, kombinuję... obliczam itp
Jak się zdecyduję to otwierać będę luty-marzec.

Z tego co pamiętam to zeberka pisała o socjologii

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:31   #2439
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

- właśnie miałam pytać co z Tobą? Tak przeczuwałam, że coś nie tak
Nie martw się, strach o dziecko jest normalny, jesteś przemęczona, nie nakładaj sobie zbyt wielu obowiązków... z czasem jak Kasia będzie starsza będzie łatwiej...

- właśnie tak myślę, że się to wszystko nałożyło + jeszcze to szczepienie podwójne
Mela lubi przedszkole ale w domu też lubi poleniuchować, narazie nie narzeka

- zdrowiej kochana, u nas też wszystkie smarkamy ... tylko TŻ się trzyma jeszcze ...

- zawsze jest co pisać, co dziś gotujesz?
Dzis na obiad rybka z ziemniaczkami i surówkąA ty co gotujesz?

Po południu wybywamy na piwko ze znajomymi

Stary 2012-09-22, 08:38   #2440
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
hm... myślę, kombinuję... obliczam itp
Jak się zdecyduję to otwierać będę luty-marzec.

Z tego co pamiętam to zeberka pisała o socjologii
- trzymam aby się udało.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dzis na obiad rybka z ziemniaczkami i surówkąA ty co gotujesz?

Po południu wybywamy na piwko ze znajomymi
- u mnie będzie pomidorowa i mam jeszcze wczorajszy gulasz z kaszą dla rodziny a dla mnie łosoś

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-09-22, 08:39   #2441
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
uroczystą imprezę urodzinową zrobimy w przyszłym tyg w sobotę
idealne rozwiazanie

Cytat:
nie przeszło, wstałam uprasować, oczywiście na siedząco..
Kozak jestes, a Ptaszyna boi sie zelazka??

Cytat:
heh duzo emocji, duzo sie dzieje, wielka odpowiedzialnosc, troska... bedzie coraz lepiej

Cytat:
pani- ciesz się tymi chwilami i daj się rozpieszczać, niech chłop sprząta, gotuje i prasuje- mój też się tak udzielał- teraz go prawie nie widuję
może Twojemu tak zostanie i będzie zawsze taki aktywny?
moj zawsze byl aktywny. dzielilismy sie obowiazkami, choc to ja (najmadrzejsza w calej wsi ) wszystko robilam najlepiej. wszystko jest teraz zrobione, czasem nie po mojemu - ale wszysciutko. pralki sie troche boi i najczesciej to ja programuje a nie moj informatyk
jak z szansami na widywanie pana meza???

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
dziś przefiltrowaliśmy naszą malinówkę, ale pachniała, Tż mówi, że świetnie smakuje
hehe myslalam, ze sok jablkowy zrobiliscie (z malinowki). troche sie zdziwilam, ze z tego gatunku i dlaczego Wam maz nie daje szklaneczki...
ale juz skumalam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:51   #2442
amilcia
Wtajemniczenie

iza - zapomniałam dodać, że do łososia jem dziś kalafor (z wody oczywiście)

Mela poszła na balkon zrywać pomidory.
Paniczko - a TY byłaś już dziś na zbiorach?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-09-22, 08:51   #2443
kooocur
Zakorzenienie

Dzień Dobry....

Cytat:
- dumna jest, że będzie mieć siostrzyczkę - kochana... Ciesze się, że dobrze się czujesz.
Kiedy masz tp?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

- ale będą emocje i radość z II kreseczek, już nie mogę się doczekać

Najpiekniejsze słowa jakie ostatnio czytałam...cudownie jak ktos Ci kibicuje....

Prese przykro mi, ze sie źle czujesz. Jedz czosnek, herbata z miodem i bedzie lepiej...

Zebreko- tylko spokój Cie uratuje. Domyslam sie jak Ci ciezko. Możesz śmiało sie tutaj wygadać. Ja jestem po socjoligii

Ja dzis powoli pakuje walizki. Pranie, sprzatanie itp.

Eh...czuje sie taka podjarana, ze szok! Troche sie boje, troche ciesze...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:59   #2444
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Najpiekniejsze słowa jakie ostatnio czytałam...cudownie jak ktos Ci kibicuje....

Cytat:

- zazdroszczę tego podjarania. U mnie ostatnio wieje nudą, praca, dom, praca, dom...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Idę zrobić coś produktywnego ... od rana siedze przy kompie...

Dareczka śpi... Mela się bawi... TŻ w robocie...

Idę myć łazienkę.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-09-22, 09:03   #2445
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry....

Prese przykro mi, ze sie źle czujesz. Jedz czosnek, herbata z miodem i bedzie lepiej...

Zebreko- tylko spokój Cie uratuje. Domyslam sie jak Ci ciezko. Możesz śmiało sie tutaj wygadać. Ja jestem po socjoligii

Baw sie dobrzeI wróccie z fasolką

Stary 2012-09-22, 09:47   #2446
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
może dokładne prowadzenie obserwacji płodności pomoże zaplanować płeć. moi znajomi, gorliwi katolicy stosujący jedynie kalendarzyk zaplanowali sobie 2 dzieci. trafili nawet z płcią bez pudla
U nas znajomy prowadzi kurs przedmałżeński, a koledze tak wyliczył, że ma drugą dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Czuje się dobrze ,Amelka kopie i się wierci
Dobrze, że mała taka aktywna. I jaką siostrę opiekuńczą pewnie będzie miała

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
fotę kiecki wstawię w niedziele w pakiecie ze mną
To czekamy na fotki. Ty zawsze tak pięknie wyglądasz
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36683816]Hej. Wstałam, czuję się fatalnie, mam gorączkę i leje mi się z nosa[/QUOTE]

Zaraz mi się skojarzyły nasze starania, też byłam przeziębiona jak nam się udało

Zeberko wszystko się pewnie nałożyło, zmęczenie, brak TŻ.... Trzymaj się kochana

Koocurku cieszę się, że jedziecie odpocząć

Esia jak tam na szkole rodzenia?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:09   #2447
bacharybnik
Zadomowienie

Witam.
Ale brzydka pogoda dzisiaj

Cytat:
- jutro same imprezy, bawcie się dobrze
Wszyscy będą imprezować tylko ja będę siedziała w domu

Cytat:
HEJ!

Nadrobiłam mniej więcej
przetrzepałam cały dom w poszukiwaniu dowodu osobistego zapominając, że zabrał go Tz-et aby załatwić do końca becikowe

bacha- Tobiasz słodki, kurcze - dopiero w grudniu?
Nie wiem czy Cię pocieszę.
Czytając Twojego posta czułam się jakbym czytała o sobie.
Mam tak samo, jestem mega zmęczona fizycznie i psychicznie.
Nie umie się ruszać bo wszystko strasznie mnie boli. Nawet czuję straszny ból pisząc na klawiaturze. Nie umie wziąć Tobiasza na ręce bo tak mnie bolą.
Każdej nocy odciągam mleko laktatorem ręcznym, dzisiaj w nocy musiałam wyciągnąć elektryczny bo ręcznego nawet trochę nie umiałam ścisnąć.
Swoje smutki także topię w słodyczach

Tak, Tż będzie dopiero w grudniu.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
basiarybnik gdzie kupiłaś te bramki ??
Bramkę kupiłam na allegro i jestem z niej zadowolona bo nie muszę tak latać za Tobiaszem. Bez bramki uciekał do kuchni chyba ze trzy razy na minutę teraz mam spokój.

Cytat:
- u mnie będzie pomidorowa i mam jeszcze wczorajszy gulasz z kaszą dla rodziny a dla mnie łosoś
U mnie też dzisiaj będzie pomidorowa
Drugiego dania nie robię bo Kamil jak zje zupę to już nie je drugiego dania. Straszny niejadek z niego.

Cytat:
Co do swoich pomidorów to mam pytanie - Kiedy powinno się zacząć sadzić bo w przyszłym roku też bym chciała swoje mieć?

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 10:31   #2448
Dasti80
Zakorzenienie

HEJ

Maksi
wszystkiego najlepszego dla Kacperka

Ja dzisiaj może o 16 dotrę do domu powiem Wam że po tym tygodniu jestem strasznie stęskniona za małym tż chory i ma zakaz zbliżania się do Olka

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość

Ja też za 1-1,5 roku chciałabym postarać się o siostrzyczkę dla Kamila i Tobiasza. Zawsze chciałam mieć troje dzieci

Tobiasz pozdrawia E-ciocie
O fajnie to może zaciążymy w podobnym czasie ja też marzę o dziewczynce
Buziaki dla Tobiaszka jak fajnie już stoi
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
może dokładne prowadzenie obserwacji płodności pomoże zaplanować płeć. moi znajomi, gorliwi katolicy stosujący jedynie kalendarzyk zaplanowali sobie 2 dzieci. trafili nawet z płcią bez pudla
też planuję celować w płeć w dziewczynkę jest trochę trudniej, ale może się uda

Cytat:
HEJ!
Dasti- a jak wrócisz do pracy w grudniu to też w takich godzinach czy krócej?
a Olo jak znosi rozłąkę? widać, ze fajnie mu w nowej bryce
Zeberka może jesteś przemęczona+ to że Tż mało widujesz i jak się to wszystko skumuluje to jesteś przygnębiona

W grudniu zamierzam wrócić na niecałe 6h dziennie od 12 do 17.30 planowałam co drugi dzień na 8h ale panie ze żłobka powiedziały że lepiej dla dziecka jak codziennie chodzi a nie co drugi dzień bo rytmu nie złapie. Olo dobrze znosi rozłąkę, on jest bardzo otwarty do ludzi i nie wiem czy w ogłule zauważył że mnie nie ma, ja to gorzej przeżywam

Amilcia, Czarnulka moja sister z 7 grudnia jest

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Monika najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok

Basia współczuję, musi być Ci ciężko kurcze dzisiejsze czasy są takie ciężkie rodzina musi byc w rozłące żeby mieć na życie mój tż być może wróci do pływania (marynarzem jest) więc też go nie będzie zresztą przy tej pracy też go nigdy nie ma

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:11   #2449
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej Babeczki sto lat mnie nie było ale czytam Was na bieżąco

Oczywiście najpierw sto latek dla Kacperka Maksi buziaki od cioci i Krystiana

i dla Wszystkich zafasolkowanych

i dla Wszystkich staraczek

Wszystkie dzieciaki prześliczne postaram sie wstawić fotke Krystka

Black Ty pytałaś o pieluszki więc ja polecam jeszcze te Lidlowskie Tourjours wg mnie lepsze od Dad i Babydreamów

Perse Tobie zdrówka

Zeberko milo że nas wspominałaś ostatnio Krystianek ma urodziny 13 lipca jak Wiktorek Alfy więc łatwo zapamiętać

Drugie dziecko ja bym chciała bardzo ale mój Tż nie
No i ja też z tych wiekowych

Natalia nasze dzieciaki rosną teraz w różnym tempie od mojej koleżanki synek też pół roku młodszy a tylko ciut mniejszy od mojego jak wagowo nie wiem

Piec c.o mi sie zepsuł
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 11:17   #2450
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam,

Miłego weekendu życzę....

Basia nie jestes sama bo ja tez dziś nie imprezuję nigdzie....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:21   #2451
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
ja też dzisiaj w domku i to z chorą córcią
a TŻ jutro na tydzień wyjeżdża
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 11:51   #2452
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

monika- ja się z maksi zgadzam- jeżeli jutro nic niepokojącego nie działoby się to poszłabym na wesele chociaż na chwilkę, wszak to wesele siostry- nie wiem jakie macie relacje ale gdybym nie przyszła do swojej to moja siostra wiedząc jaka jest sytuacja zamiast przeżywać swój ślub martwiłaby się mną i dzieckiem wszystko ok...
poza tym dla mnie większym stresem niż obecność na tym weselu byłaby moja nieobecność i pytania całej rodziny dlaczego mnie nie ma....?
trzymaj się. mogę się tylko domyślać jak może być ciężko samej z małym dzieckiem..

relacje z siostrą w sumie dobre, ale jakie by nie były to moja siostra. ja nie wiem czy ona coś wie, kontaktowałam się tylko z mamą, ale mama się martwi, więc pewnie wszyscy w domu wiedzą, że coś się dzieje..

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Kozak jestes, a Ptaszyna boi sie zelazka??
w połączeniu z koszulka zwykła/polo to nie, ale z koszula to boi sie panicznie.

Cytat:

udanych wakacji! i staranek!!!

rano tak mnie zoladek bolal z nerwow i niedobrze mi bylo, ze masakra. wrócilismy ze szpitala, mam bardzo na siebie uwazac, przez najblizsze 2 tyg głównie lezec, wszystkie domowe obowiazki przekazac mezowi i czekac az sie wchłonie. luteina 2x2, nospa fofre 3x1, reszta bez zmian, wizyta w srode, bo wolnienie sie konczy. najwazniejsze, ze dziecko rosnie, ale uwazac, uwazac i jeszcze raz uwazac, a jak cos to dzwonic. na wesele mozemy, ale ostroznie, siedziec, w miare mozliwosci polozyc sie w apartamencie mlodych. w kosciele nie zamierzam wstac nawet na chwile, trudno. mama sie uciesyla, ze jednak bediemy mogli byc. teraz leze z kompem, ale zaraz trzeba sie zbierac.

jeszcze jedno, lekarz patrzy na te wczorajsze zdjecia z usg i mowi, o dr probował płec podgladac, ewidentnie na chłopaka wygląda mowie, ze czulam dziewczynke od początku, a lekatrz: no, nie wygląda na dziewczynkę

(pisze bez pl znaków bo mi niewygodnie jedna reka, wybaczcie).

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-09-22 o 11:54
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 12:39   #2453
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Paniczko - a TY byłaś już dziś na zbiorach?
chlop zbierze do obiadowej salatki z roszponka

Cytat:
wcale sie nie dziwie tez sie jaram jak czytam o tym wyjezdzie

Cytat:
Co do swoich pomidorów to mam pytanie - Kiedy powinno się zacząć sadzić bo w przyszłym roku też bym chciała swoje mieć?
podbijam my za pozno. Poczekam na znak od Amilci na slowo: pomidorowy start

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
mój tż być może wróci do pływania (marynarzem jest) więc też go nie będzie
a plywal juz dluzej???

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Piec c.o mi sie zepsuł

ja Ci dam 'wiekowych'
czekam na fotki!!!

Cytat:
heh.
w sumie tez kiedys spalilam bratu koszule nie wspominam dobrze...

Cytat:
dziecko rosnie, ale uwazac, uwazac i jeszcze raz uwazac
najwazniejsze.

Stary 2012-09-22, 12:48   #2454
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
zeberka wybiera się chyba na socjoterapię

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
U nas znajomy prowadzi kurs przedmałżeński, a koledze tak wyliczył, że ma drugą dziewczynkę
wiesz oni nie tylko liczyli, koleżanka codziennie mierzyła temperaturę, prowadziła obserwacje wydzieliny. w zdrowiu i chorobie wiedziała jak zachowuje się jej organizm. po roku takiej obserwacji zaczeli starać się o dziecko. chcieli pierwszego chłopca - bingo, później strzelali w dziewczynkę - bingo.
Cytat:
Nie umie się ruszać bo wszystko strasznie mnie boli. Nawet czuję straszny ból pisząc na klawiaturze. Nie umie wziąć Tobiasza na ręce bo tak mnie bolą.
Każdej nocy odciągam mleko laktatorem ręcznym, dzisiaj w nocy musiałam wyciągnąć elektryczny bo ręcznego nawet trochę nie umiałam ścisnąć.
Swoje smutki także topię w słodyczach
kochana masz trochę wsparcia w rodzinie? ostatnio wszyscy są jacyś przybici(przesilenie jesienne).
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Piec c.o mi sie zepsuł
witaj. czekamy na zdjęcia Krystianka. z c.o. kiepska sprawa, duży wydatek, ile was to zakosztuje?. nasze też ostatkiem sił ciągnie, ale co roku powtarzamy z nadzieją "może jeszcze tan rok przetrzyma"
Stary 2012-09-22, 12:59   #2455
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

a plywal juz dluzej???
Tak w trakcie naszego związku 2 rejsy 2-miesięczne i 1 rejs 6-miesięczny, teraz 4.5 roku już nie pływał, a jakby wrócił to do systemu miesiąc na miesiąc na więcej go nie puszczę

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36683816]Hej. Wstałam, czuję się fatalnie, mam gorączkę i leje mi się z nosa. Ale muszę iść do pracy, obiecałam, że przyjdę, więc przemęczę się te 4 godziny, a potem pod kołdrę...

[/QUOTE]
Kuruj sie kochana, czosnek, cytrynka, syrop prenalen faszerować się nie możesz z wiadomych względów

ps. w zeszłym roku podczas urlopu na Słowacji zaciążyłam, urlop jest dobrym czasem na staranka

Stary 2012-09-22, 13:07   #2456
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Tak w trakcie naszego związku 2 rejsy 2-miesięczne i 1 rejs 6-miesięczny, teraz 4.5 roku już nie pływał, a jakby wrócił to do systemu miesiąc na miesiąc na więcej go nie puszczę
a pod jaka bandera by plywal?
moj ojciec ma teraz system 6-8 tyg/6-8tyg. mega zadowolony. on teraz pracuje dla szkota.

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze mam dzis 10 rocznice... za 3 tyg. 11 lat znajomosci i wspolnego mieszkania. szoookkkk....
konkubent pobiegl po szampana dla siebie

Stary 2012-09-22, 14:15   #2457
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
a pod jaka bandera by plywal?
moj ojciec ma teraz system 6-8 tyg/6-8tyg. mega zadowolony. on teraz pracuje dla szkota.

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze mam dzis 10 rocznice... za 3 tyg. 11 lat znajomosci i wspolnego mieszkania. szoookkkk....
gratula cje!!!

jeszcze nie wie,po nowym roku będzie składał papiery, chce się dostać na owshory (nie wiem czy dobrze napisałam )

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-09-22 o 14:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 14:34   #2458
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jednak nie dałam rady z herbatką, musiałam się ratować lekami ;( Ale tylko takie na bazie paracetamolu, Apap i bodajże Febrisan... Czuję się fatalnie wciąż. Dziękuję Wam za życzenie zdrowia, niestety to niby tylko przeziębienie, ale wszystko mnie boli, głowa muli, z nosa się leje....

Monika dobrze, że wszystko OK. Oszczędzaj się!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:42   #2459
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj się. mogę się tylko domyślać jak może być ciężko samej z małym dzieckiem..

relacje z siostrą w sumie dobre, ale jakie by nie były to moja siostra. ja nie wiem czy ona coś wie, kontaktowałam się tylko z mamą, ale mama się martwi, więc pewnie wszyscy w domu wiedzą, że coś się dzieje..

udanych wakacji! i staranek!!!

rano tak mnie zoladek bolal z nerwow i niedobrze mi bylo, ze masakra. wrócilismy ze szpitala, mam bardzo na siebie uwazac, przez najblizsze 2 tyg głównie lezec, wszystkie domowe obowiazki przekazac mezowi i czekac az sie wchłonie. luteina 2x2, nospa fofre 3x1, reszta bez zmian, wizyta w srode, bo wolnienie sie konczy. najwazniejsze, ze dziecko rosnie, ale uwazac, uwazac i jeszcze raz uwazac, a jak cos to dzwonic. na wesele mozemy, ale ostroznie, siedziec, w miare mozliwosci polozyc sie w apartamencie mlodych. w kosciele nie zamierzam wstac nawet na chwile, trudno. mama sie uciesyla, ze jednak bediemy mogli byc. teraz leze z kompem, ale zaraz trzeba sie zbierac.

jeszcze jedno, lekarz patrzy na te wczorajsze zdjecia z usg i mowi, o dr probował płec podgladac, ewidentnie na chłopaka wygląda mowie, ze czulam dziewczynke od początku, a lekatrz: no, nie wygląda na dziewczynkę

(pisze bez pl znaków bo mi niewygodnie jedna reka, wybaczcie).
Dobrze że wszystko okUważaj na was na weselu.

Stary 2012-09-22, 14:48   #2460
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ!

Nadrobiłam mniej więcej
Jestem mega zmęczona...i czuję, że moja kondycja psychiczna nie jest najlepsza.
ZEBERKO!Masz teraz bardzo duzo obowiązków dodatkowych i stresów. Do tego brak tz. wszystko Ci sie kochana nałozyło. Spróbuj z czego sie da odpuścic - wiem łatwo sie mówi. Mocno Cie przytulam!!! Musisz nabrac sił bo jak chcesz wrócic do pracy to musisz byc w dobrej formie!! Kochana bądz tez dobra dla SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36683816]Hej. Wstałam, czuję się fatalnie, mam gorączkę i leje mi się z nosa..[/QUOTE]
PERSE! zdrówka. do łozeczka , pod kołderke i sie kuruj!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Esia jak tam na szkole rodzenia?
MAGUS! Fajnie choc ostatnio byłysmy we dwie. dalej o porodzie ale my sobie tak luzno gadamy o nastwiemniu do niego i o wskazaniach do cesarki. No i oddychac sie uczymy

Cytat:

BACHA! ja tez nie imprezuje! Mocno Cie przytulam! Nie masz w poblizu kogos kto mógłby Cie troche odciązyc- rrodzina, przyjaciółka? Kochana jestes potrzebna chłopaka ale musisz miec na to siły!!
Cytat:
wrócilismy ze szpitala, mam bardzo na siebie uwazac, przez najblizsze 2 tyg głównie lezec, wszystkie domowe obowiazki przekazac mezowi i czekac az sie wchłonie. najwazniejsze, ze dziecko rosnie, ale uwazac, uwazac i jeszcze raz uwazac, a jak cos to dzwonic.
jeszcze jedno, lekarz patrzy na te wczorajsze zdjecia z usg i mowi, o dr probował płec podgladac, ewidentnie na chłopaka wygląda
MONIKA! to teraz stosuj sie do wskazan lekarza i lez, lez, lez i jeszcze raz lez!!!!!! i grtulacje synusia!!!

Cytat:
PANI! to impreze rób!!!!!!!!!!! Tz szampanem, Ty soczkiem jakimś ale i nam cos z tej okazj postaw!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości