|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Ja bym tu widziała inny związek przyczynowo-skutkowy w sprawie rezygnacji z mięsa/skóry. Nie dlatego, że ktoś głodzi psa, ale dlatego, że ktoś zabija świnię, która miała nędzne życie.
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682056]Ja bym tu widziała inny związek przyczynowo-skutkowy w sprawie rezygnacji z mięsa/skóry. Nie dlatego, że ktoś głodzi psa, ale dlatego, że ktoś zabija świnię, która miała nędzne życie.[/QUOTE]
No cóż....dbam o swoje zdrowie i nie zrezygnuję z jedzenia zwierząt . To tyle w temacie mięsa, jedzenia i ekologii .Mnie dziwi, że tutaj gdzie mieszkam sobie, można wejść z psem czy innym zwierzakiem do sklepu. Nie ważne jakiej wielkości to pies i nie ważne jaki to sklep . Rozumiem, że ktoś ma psa przewodnika, to coś zupełnie innego. No ale jak ktoś wchodzi z jakimś malamutem czy innym olbrzymem na market, to mi trochę dziwnie. Co mnie jeszcze dziwi ... to ludzie jeżdżący takimi elektrycznymi skuterkami, coś a'la wózki dla osób niepełnosprawnych. Używają ich tutaj zazwyczaj mega otyli ludzie, na drugim miejscu są osoby starsze. Dziwi mnie pierwsza grupa użytkowników, którzy wolą nic nie robić ze swoim zdrowiem i pakować się w jeżdżenie czymś takim. Dodam, że tymi wózkami jeżdżą nie tylko po ulicy, ale także w sklepach, czyli w ogóle z nich nie schodzą. |
|
|
|
#2643 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682299]Niejedzenie zwierząt nie jest niezdrowe.
W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie Ciasteczka i fast foody tego pana złapały i siłą wlazły w jego ciało
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682299]W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie
Wiem, że to, co powiem, jest dość okrutne, ale gdyby zdawał sobie sprawę z tego ile i co wpie*rzał dzień w dzień przez całe swoje życie, to może by nie ważył 300kg. Jak już ma pretensje do swojego boga, to powinien pytać czemu nie dał mu więcej rozumu... No chyba, że był na coś bardzo ciężko chory. Też nie rozumiem jednej rzeczy - czemu nie zaczął się zastanawiać jak ważył 100-120kg? Z takiego stanu da się wrócić do normalnej zdrowej sylwetki, z 300kg już nie bardzo.
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3668100 6]Dziwi mnie pogląd najbliższej rodziny odnosnie mojej pracy. Jest to moja pierwsza "poważniejsza" praca (nie licząc poprzednich w celu dorobienia sobie na 2-3 tygodnie). Pracuję niecały rok i zdarza mi się czasem ponarzekać, że nie chce mi się iść, wolałabym zostać w domu i poleniuchować, ot takie gadanie. Zadziwiają mnie moi rodzice, którzy oburzeni twierdzą, że jakim cudem ja mogę nie mieć ochoty pójść do pracy?! Przecież jestem młoda, nie zdążyłam stać się zmęczona życiem, nie mam własnej rodziny na głowie i związanych z nią obowiązków więc powinnam, a wręcz muszę biec do pracy ze śpiewem na ustach całując ziemię po której szef łaskawie stąpa.
Nie dociera do nich, że czasem zdarza się dzień w stylu "dzisiaj nic mi się nie chce", że mogę źle się czuć i zwyczajnie w świecie mogę nie mieć OCHOTY na pracę akurat tego dnia stąd moje narzekanie. [/QUOTE] E tam, ja zaczynam za tydzien, a już mi się nie chce ![]() Cytat:
Ale skoro Ci to nie przeszkadza, to też spoko ![]() Cytat:
2) jak w USA ![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36682299] W temacie otyłych ludzi przypomiało mi się, jak będąc u rodziców włączyłam sobie TV, kanał TLC i tam była zajawka jakiegoś programu o bardzo otyłych. Leżał tam taki koleś, na oko 300kg i zadawał pytanie "dlaczego bóg mi to robi?" Rozwalił mnie doszczętnie Bóg mu ciastka do gardła wpychał, a to!
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi po co ludzie robią sobie takie zdjęcia. Żeby idiotycznie wyglądać wystarczy zrobić dzióbek
|
|
|
|
#2650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem hipokrytką i mi z tym dobrze
![]() A ludzie meeeega otyli mnie dziwią, o ile to nie jest jakaś choroba związana z metabolizmem. Jednakże, po programach z TLC wnioskuję, że większość po prostu zajadała swoje problemy. Jak doszli do wagi 150kg, to zamiast to zwalczyć, jeszcze bardziej się załamywali i dalej zajadali problemy. Efekt 300kg gotowy. Tak samo dziwi mnie zjawisko zbieractwa. No wiecie... ludzie śpiący na kawałku pustej podłogi, bo dookoła mają góry pudeł i innego badziewia, do którego są emocjonalnie przywiązani. |
|
|
|
#2652 | |||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale cóż, myślę że zaburzeń psychicznych nie ma co rozumieć
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Mnie to dziwi. Cytat:
Zresztą, tu nie chodziło o to, kto je mięso, a kto nie, lecz o wybiórcze traktowanie zwierząt: nad tymi się rozczulam, a nad tamtymi nie. Cytat:
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul: no to się dziw, od tego jest ten temat
![]() Mnie kiedyś mocno zdziwił wojujący greenpeace'owiec wskakujący pod mój rozpędzony rower. Chłopak tak mocno chciał przekazać swoją dobrą nowinę i uzyskać kolejnego sponsora swojej organizacji, że prawie spowodował wypadek. |
|
|
|
#2656 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja niedawno skończyłam, czekam na nowe odcinki!
![]() Cytat:
![]() 2) Dokładnie tak 3) No, może 150 nie tak trudno, ale 300? I co to nagle człowiek się budzi z okrzykiem: "Boże, jestem gruby! Jak mogłeś mi to zrobić??!" ?
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również zdarza się oglądać te arcyciekawe (
) programy na TLC i według mnie nie ma co wnikać w kilogramy tych ludzi, bo każdy z nich ma poważny problem z psychiką. Co nie zmienia faktu, że to DZIWNE. W ogóle TLC to skarbnica przeróżnych dziwadeł (weźmy matki, które posyłają czasami i 2 czy 3 roczne córeczki na te różne konkursy piękności, zakładają peruki, sztuczne szczęki i tego typu rzeczy - patrzę i oczom nie wierzę, ale może jestem zacofana?). Edytowane przez razdwapiec Czas edycji: 2012-09-22 o 00:10 |
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Też kocham 2 broke girls! : D
Co do tematu otyłości - myślę, że ciężko jest wyhodować sobie kilkadziesiąt czy nawet ponad sto kilogramów nadwagi i o ile do 150kg można się doprowadzić w dość krótkim czasie, to wydaje mi się, że żeby ważyć 300kg trzeba było mieć już nadwagę i wpojone tragiczne nawyki żywieniowe w dzieciństwie. Tak jak któraś dziewczyna opisywała tu na wątku - kino, matka z córką i dla każdej ogromny popcorn, nachosy i napój. Tak w ogóle jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś od 80kg w załóżmy 2 lata mógłby utyć do 300kg. A jeśli trwało to całe życie to skąd zaskoczenie? Przyznam szczerze, że w głowie mi się nie mieści, że to jest w ogóle fizycznie możliwe, żeby tyle ważyć.
|
#2659 |
|
Konto usunięte
|
ja 150 kg JESZCZE rozumiem bo np mierząc 190 cm wzrostu i będąc facetem to nawet przy 100 kg można wyglądać normalnie i tego nie czuć więc to zależy ale 300 kg to nie są złe nawyki żywieniowe tylko podejrzewam choroba psychiczna. ktoś kto waży 100-150 kg po prostu źle je, je za dużo i źle, natomiast wydaje mi się że takie 300 kg to nie można jeść - to się wtedy żre...
tak tlc to skarbnica wiedzy, kobieta pijąca lakiery do paznokci, zjadająca dom itp ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- ja 150 kg JESZCZE rozumiem bo np mierząc 190 cm wzrostu i będąc facetem to nawet przy 100 kg można wyglądać normalnie i tego nie czuć więc to zależy ale 300 kg to nie są złe nawyki żywieniowe tylko podejrzewam choroba psychiczna. ktoś kto waży 100-150 kg po prostu źle je, je za dużo i źle, natomiast wydaje mi się że takie 300 kg to nie można jeść - to się wtedy żre... tak tlc to skarbnica wiedzy, kobieta pijąca lakiery do paznokci, zjadająca dom itp |
|
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym matka nie zawsze = młoda kobieta. ![]() Cytat:
|
|
|
#2661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z nikim sie nie awanturowalam, po prostu wyjasnilam malolacie, ze skoro sama nie mowi po japonsku, to raczej nie powinna dawac ludziom porad na temat tego jezyka (przy okazji zachowan, ktore dziwia). A dziewczyna sie obrazila. Pozdrowienia z bardzo dzis tajfunowej Japonii!
Na wsi w Japonii czyli moj blog Edytowane przez DwaKoty Czas edycji: 2012-09-22 o 02:14 |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę... mi zdjęli z mojej platformy internetowej ten kanał i nie zdążyłam zobaczyć tej serii . Jak można pić lakier do paznokci?DwaKoty - oj normalnie podziwiam Cię, że zdecydowałaś się tak daleko zamieszkać
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-22 o 09:00 |
|
|
|
|
#2663 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja też, dopóki taka matka nie wylewa swoich frustracji za niespełnione marzenia na dziecku.
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po drugie, po taka ilość kalorii starczyłaby mi spokojnie na 1,5 dnia .
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak mnie wkurza facet to mu to mówię, czasem zrobię awanturę, obrażę się albo spróbuję pogadać - ale nigdy nie milczę, udając, że wszystko jest w porządku. Jak jest mi źle z innego powodu to też nie chodzę przy nim z uśmiechem przyklejonym do twarzy, bo może mu się marudna dziewczyna przestanie podobać W temacie wegetarianizmu: a mnie dziwi, że kogoś dziwi, że wybiórczo traktuję ssaki
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-09-22 o 09:40 |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że jem kurczaka ale nie toleruję bicia psa jak ma się do siebie? A co do otyłości-mnie to w sumie nie obchodzi tak szczerze. Jak komuś nie przeszkadza, że nie może wstać z łóżka i waży 300 kg to jego sprawa. Ja jeszcze takiej osoby nigdy nie widziałam która by tyle ważyła. Max. to było 150 kg i ta osoba normalnie funkcjonowała. |
|
|
|
|
#2667 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#2669 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie o japoński się rozchodziło. Nie wiem, ale byłam pewna, że miałaś bana za tę całą kłótnię, może tymczasowego. Ona twierdziła, że umie japoński (czy że jej wchodzi bardzo szybko) a Ty się oburzasz, że dla kogoś może być to łatwy język - pamiętam to. ![]() Mnie nie obchodzi kto miał rację bo się nie znam ale widać wasza dyskusja była bardzo emocjonująca ![]() Nadal się spieracie? ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2670 |
|
biegam dla Zabawy
|
Wegetarianie też wybiórczo traktują ssaki. No chyba, że ich kotki i pieski na warzywkach żyją.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

.
.
. Rozumiem, że ktoś ma psa przewodnika, to coś zupełnie innego. No ale jak ktoś wchodzi z jakimś malamutem czy innym olbrzymem na market, to mi trochę dziwnie.

. Jak można pić lakier do paznokci?
a po drugie, po taka ilość kalorii starczyłaby mi spokojnie na 1,5 dnia
To, że jem kurczaka ale nie toleruję bicia psa jak ma się do siebie?