![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: staraczki tarczycowe
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź !
Wiem, że już teraz nic innego mi nie pozostało, dlatego próbuję nie stresować się. Naczytałam się już chyba wszystkiego, co możliwe na ten temat w internecie i to chyba nie było dobrym pomysłem. Jod był w witaminach które brałam. Dziecko oczywiście przebadam. Edytowane przez ariadna_m Czas edycji: 2012-08-29 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
witam, jestem pierwszy raz na forum ever
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i wogóle podpowiedzcie jak wspierać tarczyce bez brania poważnych leków od razu (czyli hormonów itd) (sorki, że tak bez przywitania tu wlazłam, to tak na szybko nakreśle swoją sytuacje- mam 30 lat, sporą nadwagę, a raczej otyłosć, z tarczycą już jak się okazało nie mam problemów, tak wyniki wskazują, ale jeszcze nie dawno tsh miałam 3,98, a norma 4, i od jakiegoś czasu staramy się o dziecko, to tak w skrócie ![]() z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
To znowu ja. Prosto od endokrynolog. Oczywiście maszerowałam z nowym wynikiem tsh, robionym po 23 dniach od podniesienia dawki. Wynik jak poprzednio - 2,3. Wiem, że organizm potrzebuje więcej czasu, np. pełnego m-ca do badań, ale termin wizyty był taki, a nie inny i badanie musiało być prędzej. Kolejną wizytę mam 8.10. Od jutra mam brać dawkę znowu podniesioną o połowę Euthyroxu N25, więc teraz już półtora tableteczki.
Pani dr troszkę mnie irytuje, bo odczuwam, iż ją irytuje to, że chcę być świadoma leczenia.. Uważa, że za dużo czytam! To jej stwierdzenie po tym jak powiedziałam, że dowiedziałam się, o wpływie moich leków na epilepsję na podnoszenie się tsh i spadki ft4, t3 i t4. No ludzie.. co ją w tym boli? Woli mieć półgłówków po 2giej stronie stołu chyba.. ja mam podstawy się martwić i powody by szukać spokojności.. Wg mnie lekarze się dzielą na tych co lubią rozmawiać z świadomymi pacjentami oraz na tych którzy wolą jak pacjent o nic nie pyta, nic nie rozumie i łyka co mu każą. Ogólnie dała mi tym razem i tsh i to ft4, ale powiedziała również, że to badanie często wnosi niepotrzebną panikę gdy ft4 jest za niskie. SzmaragdowaKicio więc widzisz, nie mam lekko, a nie mam też w kim przebierać jeśli o lekarzy chodzi.. Na moje zaskoczenie identycznym jak poprzedni wynikiem tsh powiedziała, że czym ja się martwię, widocznie zapotrzebowanie mojego organizmu wzrosło, a wynik poniżej 2,5 dla kobiety w ciąży jest ok.. No to teraz niby wiem, że nie muszę się martwić, że to nie 1,5, ale heh.. Ona twierdzi też, że tyroksyna wolna jest mniej ważna, bo powiedziała, że to nie jej poziom musimy sprawdzać w ciąży, że tsh jest istotniejsze. To mi się kłóci z tym co czytałam w wiadomościach od Ciebie i mam mętlik we łbie, bo z Twoich wiadomości wynikało, że ft4 istotniejsze, i ths można nawet lekko podniesione zostawiać by ft4 było prawidłowsze. No więc burza mózgu.. a od jutra 1,5 tabletki euthyroxu N25.. Może okazać się po, że będę mieć za niskie ft4 i odstawianie połówki leku jeśli zapotrzebowanie mojego organizmu nie wzrosło.. ![]() ps. Witam nowe staraczki, nie podpowiem nic za bardzo, bo ja w te klocki zielona jestem.. Sama jestem już w ciąży i jedyne z czym mam od niedawna w sumie do czynienia to to co biorę - Euthyrox N 25..więc nie podejmę się żadnych rad ![]()
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-10 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Partytura - te wiadomości, które Ci podałam są z najnowszych wytycznych PTE i konferencji, na które jeździ moja endo ale też i moja gin - te informacje mam od nich niezależnie. No współczuję, że ta Twoja pani doktor nigdzie nie jeździ i nic nie czyta... straszne, jak jest tylko dostępny jeden tępy lekarz, który się nie dokształca
![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-09-11 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na dobrą sprawę mam TSH 2,3... czytam o najwłaściwszym 1,5 ale i o lepszym podniesionym tsh niż za niskim ft4, ale nie znam norm, a mam lekarza jakiego mam.. to ona mnie prowadzi w czasie ciąży i nie mam zbyt wyboru.. to smutne, zazdroszczę Ci lekarki, boję się co to będzie ze mną i moim maluszkiem... a teleportować się nie umiem no i nie mam środków by jeździć po lekarzach.. ![]() ![]()
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-11 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No strasznie Ci współczuję... ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-09-15 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TSH masz już ładne, dobrze że lekarz dobrał ci odpowiednią dawkę hormonu. To może już nie tarczyca stanowi problem w zajściu w ciążę... Twój TZ badał nasienie? Badałaś sobie poziom prolaktyny? ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- mój endo też kazał nie brać tabletki przed badaniem hormonów bo zafałszuje wynik
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
![]() TSH masz już ładne, dobrze że lekarz dobrał ci odpowiednią dawkę hormonu. To może już nie tarczyca stanowi problem w zajściu w ciążę... Twój TZ badał nasienie? Badałaś sobie poziom prolaktyny? Tak TZ badał nasienie jest ok. A prolaktyne badała w 4 dc i była ok. Mówiłam endo ze może po owulacji bym zbadała a ona ze jak TSH jest ok to i prolaktynie bedzie w normie. Wiec nie wiem... Moj oststni gin powiedzial ze kazda nowa pacjente wysyła obowiazowo na TSH! Dlaczego inni tak nie robia... Swoja droga... mam czekac z założonymi rękami bo może to jakaś blokada czy mam prawo domagac sie porządnej diagnozy? O tym ze moze to być tarczyca dowiedziałam sie z forum a nie od lekarza. Lekarze ostatnio wkurzaja sie na to ze pacjenci przychodzą z wykrytą chorobą z internetu i lekami jakie powinniem brać. powoli sie nie dziwie! I tylko zazdroszcze dziewczyna które moją liczyć na swoich lekarzy! Niech mi powie: proszę pani ma pani blokade, prosze kupić sobie psa i ok. A na razie myśle sobie o tych wszyskich lekarzach, o tym co od nich usłyszałam i całkowicie róznych diagnozach. I nadal nie wiem co mam myśleć... ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- I w dodaku nie umieć "cytować" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Także albo mój organizm jest dziwny albo nie można założyć że Jak TSH w normie to prolaktyna też.... Ja w blokady psychiczne nie wierze. Przez kilka miesięcy nie miałam czasu myśleć o staraniach, zawsze mnie @ zaskoczyła tak mi czas mijał szybko i niestety ciąży brak...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście zrobie sobie tą prolaktyne... Co mi szkodzi? tym razem pare dni po owu. Ja osobiscie wierze w blokady psychiczne ale również mam tyle na głowie że czasami nie wiem jak sie nazywam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
to dlaczego go nie zmienisz jak mu nie ufasz? ja mam hiperprolaktynemie utajona, lykam na to bromergon. TSH miesiac temu mialam na poziomie 2,59 i endo stwierdzil ze do zajscia za wysokie ma byc 1,5 wiec dostalamm euthyrox i tak sobie lykam. za miesiac kontrola i zobaczymy co tam leki zdzialaly, jak bedzie ok to zaczynamy starania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja miałam wysokie tsh, powyżej 3, ledwo zaczęłam brać euthyrox słabiusi i zaszłam w ciążę.. jak już w niej byłam to wynik tsh wyszedł 2,3..więc nie ma reguły z tym tsh, kobiety z dużo za wysokim tsh zachodzą, także nie myślcie tylko i wyłącznie o tsh, że ono rozwiązuje kłopot, bo tak nie jest.. to składowa wielu czynników wg mnie i nie traćcie nadziei przy tsh 2,4 chociażby..
![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
bardziej przeszkoda do zajscia w ciaze jest prolaktyna bo ona chamuje owulacje. ja w pierwszej ciazy nie mialam sprawdzanego tsh, a w styczniu tego roku mialam powyzej 3. samo z siebie spadlo mi do 2,5 wiec fakt tutaj w sumie problem nie tyczy sie zajscia. ale tsh jest wazne dla dziecka tak jak szmaragdowy kotek pisala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Tylko ze mi sie wydaje ze mam super owulcje. Co prawda żaden lekarz jeszcze mnie nie wysłał na monitoring bo po co... dobra nie zaczynam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
bo zmieniłam w ostatnim czasie już kilku. Każdy ma inną teorię na mój temat. Mam jakiegoś pecha do znajdowania pseudo lekarzy
![]() ja nie mam ani nadczynności ani niedoczynności. Mam po prostu wole tarczycy.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wole.. tez mi się zdaje, że to mam.. A jaki masz poziom tsh? Bo ja nie wiem czy mogę mówić o niedoczynności czy nie skoro niby w normach się człek z tsh mieści... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie mam żadnych fizycznych odczuć jeśli chodzi o tarczycę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast moje przeciwciała były chyba tylko raz badane pod koniec 2010r. na endokrynologii i było ok, usg miałam jeszcze parę razy od tamtego czasu i nigdy nic mi o guzkach nie mówili więc u mnie wychodzi na to jakby niedoczynnościowe zachowania bo tsh wzrosło i tyle.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ta twoja rodzinna to jakaś d..ebilka. Co ona ma rendgen w oczach że wie że nie ma czym się przejmować? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dr-ka zaiste wredna ![]()
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-22 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.