|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
bo na stronie Izby Celnej pisze że oryginalny jest ten z nappisem 40% alk. a zatrutu 40% obj. no i ja mam obj.
ile ja mogłam mieć odzywek za te 25 zł zamiast rumu
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ile odżywek
|
|
|
|
|
#2973 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pewnie farba ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę o linka ![]() edit: już znalazłam
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-09-22 o 10:15 |
|
|
|
|
#2975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i to jest znak żeby nie pić alko tylko kupować kosmetyki
|
|
|
#2977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem, kim jest Piotrek, ale wnioskuję, że to bardzo dobra wiadomość
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Jakby ktoś chciał obejrzeć mój prawdziwy kolor włosia - zapraszam na bloga, skrobnęłam parę słów o masce bananowej
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
Moglybyscie zerknac na ten sklad i mi powiedziec, czy to cos warte? Bo jesli chodzi o analize to idzie mi na rzie kiepsko.
Skladniki: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocomide DEA, Coco glucoside, Sodium Chloride, Cocamidepropyl Betaine, Cetyl Palmitate, Propylene Glycol, Parfum, Beheneth-10, Cocos Nucifera Fruit extract, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, benzoic acid, hydrogenated castor oil, glyceryl stearate, peg-60 hydrogenated castor oil, polyquaternium-47, benzyl alcohol, ethoxydiglycol, palmitoyl hydrolyzed milk protein, polyquaternium-7, lactic acid, cocoyl glutamic acid, coumarin, hydrolyzed milk protein, sodium hydroxide, sodium benzoate, formic acid, potassium benzoate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, magnesium chloride, magnesium nitrate, triethylene glycol Jedyne co mi z tego wyszlo to to, ze chyba ma kilka rzeczy o ktorych mowilyscie, ze nie sa najlepsze jesli chodzi o wlosy i strasznie dluga ta lista skladnikow :/ |
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może podrażniła mi cebulki, albo jakąś odżywke zastosowała na którą jestem uczulona, bo przedtem nie miałam takich problemów, a jak mi tak zaczęła szarpać, to aż fruwały po tym "saloniku".
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam pokazać moje włosy. Trochę się wstydzę, bo nie ma czego oglądać. Jedynie z czego jestem dumna to ich naprawdę duży przyrost od lipca. Jestem ciągle w szoku, że tyle podrosły
Przepraszam za takie brzydkie zamalowanie twarzy, ale musiałam to zrobić, bo na niektórych zdjęciach wyglądam jak... :P Zdjęcie nr 1 - moje włosy na początku tego roku, krótki bob, schodziłam jeszcze z rudego koloru - stąd ten dziwny odcień na mojej głowie. Zdjęcie nr 2 - włosy z czerwca, tutaj już powoli widać, że od początku roku podrosły, włosy trochę potargane przez wiatr (później było ciachnięcie przed wyjazdem) Zdjęcie nr 3 - włosy z lipca, kiedy to pracując miesiąc nad morzem nie było za dużo czasu na pielęgnacje. Tutaj włosy jeszcze wilgotne, tak zazwyczaj się podkręcają jak pozostawie je do samodzielnego wyschnięcia (obecnie kręcą się jeszcze bardziej :O) Zdjęcie nr 4 - Końcówka lipca, tutaj z tego co pamiętam były wysuszone suszarką na szczotce dalej pielęgnacja na zerowym poziomie (znowu był fryzjer i obcięcie jakieś 3-4 cm)Zdjęcie nr 5 - obecne, końcówki włosów potraktowane prostownicą, bo są na takim etapie wzrostu, że wywijają na końcach Może dla Was to nic, ale ja jestem w szoku, że tak urosły. Od jakiś 7 lat zawsze miałam włosy krótkie. Wszystkie próby zapuszczania kończyły się łamaniem włosów, rozdwojonymi końcówkami. A obecnie, po zmianie pielęgnacji i prawie całkowitym odstawieniu prostownicy (ale ciągle suszeniu na szczotce) mogę pochwalić się jak dla mnie długimi włosami O pielęgnacji pisałam już milioon stron temu na tym wątku. Obecnie stosuje olejek alterry oliwa&limonka, olejek rycynowy, oliwa z oliwek, z szamponów to facelle, timotei jericho rose, z odżywek też timotei jericho rose, mrs potters, isana z babassu, ostatnio ulubioną maską jest joanna z apteczki babunii z miodem Proszę o słowa krytyki
Edytowane przez supamolly Czas edycji: 2012-09-22 o 11:22 |
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
Na 3 zdjęciu mi się podobają, ładna fryzurka ogólnie
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
a mi się podobają na piątym - ładna fryzura i kolor
![]() ja ostatnio mam bad hair days -wydaje mi się, że żadna fryzura nie pasuje + zapuszczam włosy i ta długosć co mam kompletnie mi nie pasuje + są jakieś sianowate + nie wiem czy nosić przedziałek bardziej na środku czy na boku + mam ochotę je ściąć, ale z drugiej strony marzą mi się długie włosy + kolor mi się wymywa i chyba wolę siebie w jaśniejszym odcieniu muszę chyba pobawić się ze stylizacją
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
kolor na 5. zdjęciu to syoss jasny blond, który na początku nie był w ogóle jasny ale wypłukał się do mojego naturalnego koloru. powoli pojawiają się odrosty, ale nie są o wiele ciemniejsze niż reszta włosów, więc na razie się wstrzymuje z farbowaniem
|
|
|
|
#2988 |
|
Spaceroholiczka
|
A ja dziś wybywam na poszukiwania tego żelu z Bielendy i sprawdzę czy w Rossie są u mnie jeszcze jakieś Isany Babassu
![]() Dziś mam takie loki, że przeszły same siebie
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2990 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Zadomowienie
|
wycofują go więc ostatni moment żeby go kupić
![]() mam nadzieje że w pon. go jeszcze dostane
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Prezent od przyjaciółki
![]() Zmyłam olej sezamowy i jestem bardzo zadowolona. A jakie u Was plany na włoski?
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro za to nałożę Smierdziuszkę- Sesę
|
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
super
teraz już na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
podziel się ... ;p ;p ;pja właśnie za tydzień wracam do Krk i pewnie podjadę do Tesco po tą maskę ;p ;p ;p |
|
|
|
|
#2996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyjaciółka wzięła dwie ostatnie z półki ![]() Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze będą.
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wybiorę się tam nie wcześniej niż za tydzień więc może już będą i przy okazji pewnie zrobię jakieś większe zakupy, bo trzeba będzie kupić parę rzeczy do nowego mieszkania ;p ehhh... a mam tak do |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
umyłam kłaki i pierwszy raz zrobiłam płukankę aloesową
ciekawa jestem efektów
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam do Biedronki ciekawe co mi o kremach odpiszą jeśli odpiszą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

skad wiesz ze zatruty 

Po ścięciu u niedorobionej pseudofryzjerki, później jeszcze po hennie (już wgl mi zaczęły lecieć na potęge
Stosuje eliksir Gp na wypadanie juz ok miesiac, zuzyłam ponad połowe butelki i nic. Myję włosy BDFM, maskuję Pilomaxem, czasem Lbioticą do suchych i zniszczonych.Czasem płukanka octowa, Isana z B, Garnier Aik, NiveaLOngRepair odżywka, olejki rzadko kokos, BDFM, wykończona Alterra, oliwa z oliwek. Suplementy: kiedyś skrzypokrzywa, teraz CP. Piłam drożdze, skrzypokrzywe(sierpień) Końce zawsze zabezpieczam. Po glucie lnianym zero efektów.