Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 14:03   #2191
Cecilia89
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Dziewczyny, gratuluję Wam kolejnych rozpoczętych tygodni

A facetami nie warto się czasem tak przejmować. Mój też mnie nieraz tak denerwuje, że mam ochotę go rozszarpać...
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:06   #2192
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Ech ale dziś nudy, sama w domku, nie chce mi się was nadrabiać tyle tego...
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:11   #2193
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a ja mam 4te pietro bez windy..wiec sobie wyobrazcie ile ja ide na góre psa juz spuszczam na klatce ze smyczy bo on jest 5 minut wczesniej niz ja na gorze
Ja mieszkam na 3 i tez bez windy .. jak wchodze to TŻet musi mnie pchac od tylu .. inaczej nie dalalbym rady . Dzisiaj jak wchodzilam sama to 2 razy musialbym przystanąć .
A kapac bede w lazience .. male powmieszczenie i zimą tam najcieplej
_________________________ _________________________ ___
Zabralam sie za pranie ciuszkow ( a jutro jak poschnie -prasowanie) .. wyszly mi 3 pralki .. ale piore juz wszystko .. od ciuszkow po kombinezon , kocyki, tetry i reczniczki .. Potem zostanie mi jeszcze posciel ale to najpierw musze ja zamowic ..

Tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie .. bo w sumie zostal jeszcze min miesiac .. to moze tak lezec w szafce ? nie bede musiala tego znowu potem prac ???

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:20   #2194
Pokrzywka19
Zakorzenienie

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...618631224.html

ale podobają mi się
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-22, 14:20   #2195
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Ja też zbieram wszystkie piątki Polecam, przez niecałe 2 lata zebrałam koło 5 tyś Sama Miało być na wczasy a pójdzie pewno na remont

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

To jak jesteś w 33 tygodniu to czemu nie ma Cię u nas? :chytry: Zapraszamy

Dzisiaj z Wami nie posiedzę bo mi Stary kompa do pracy zabiera
no wlasnie :chytry:
szkoda ze Cie ni bydzie
ladna sukne uzbieraliscie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Boszzzz wdrapałam się z zakupów na moje pierwsze piętro niczym sapiący parowóz ..... halo gdzie moja kondycja sie pytam ?????

Zdechnę chyba przez ten refluks blehhhhh

I dobrze zrobisz że sobie wyjdziesz ..... jest takie powiedzenie, że gdyby faceci chodzili w ciąży i rodzili dzieci to ludzkość by wyginęła
Mój też lajtowo podchodził do ciąży a teraz widząc mój brak formy i to że czasem chodzę połamana jak babulinka i wiecznie coś mi dolega zrozumiał że to nie jest zabawa, ale na szczęście rozumie i bardzo pomaga.

Ja mam tę poduszkę od 4 miesiąca ale uwierz mi że niewiele ona pomaga przy bólach miednicy, stawow biodrowych i spojenia łonowego

Ja walę prosto z mostu w takich sytuacjach że zostałam świadomie wprowadzona w bląd i nie mam zamiaru płacić za czyjeś "pomyłki"

Gratki nowego tygodnia .... matko kiedy to było

dzięki kochana jeszcze się toczę ..... coprawda coraz bardziej stękam ale się toczę

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja zamierzam kąpać w sypialni, tam ubiorę maluszka a wyjdę karmić do salonu i wówczas wywietrzę sypialnię. Będzie mi wygodniej kąpać w sypialni bo tam wszystko jest pod ręką, przewijak, kosmetyki, szafa z ubrankami itd.
i tak tez jej napisalam
jak masz refluks to staraj sie nie jesc smazonego-ja od 1,5 tyg nie jem i zero zgagichociaz tyle

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się na oddział bo tam powinnam i powiedziała że nic mi nie doradzi Mam kontaktować się ze swoim prowadzącym (a moja gin do cukrów nie chce się mieszać), albo czekać na tę wizytę za 2 tyg. I albo brać nadal 4 jednostki insuliny i mieć za duży cukier na czczo albo na własną rękę zwiększyć dawkę

Co do norm: ja jeszcze niecałe 2 lata temu miałam 140, skoro wtedy było ok to teraz chyba też.

Ja bym na Twoim miejscu nie rezygnowała z pomiarów cukru. Tak jak marti pisze z biegiem ciąży cukier skacze, lepiej dla dziecka żeby mieć pod kontrolą.

Ja też się kłuję na środku, i zawsze w jeden środkowy palec bo z niego najbardziej miarodajne wyniki mam

Też czasem "oszukuję' tzn jak mi pokaże po jedzeniu 123 to wpisuję 118 żeby się nie czepiali

Marti nie musisz specjalnie ketonów i cukru badać. W ogólnym badaniu moczu wychodzą, ja mam nawet rubryczki na nie. Jak robisz ogólne i nie ma to jest ok.

My dziś idziemy na urodziny. Nikt tam dla mnie specjalnie nie gotował a ja nie będę siedziała i patrzyła jak inni jedzą także glukometr na jeden wieczór idzie w odstawkę.
kuurde to zagwostkasama nie weim co bym zrobila w sumie jak nie jesz tego ostatniego posilku to ketony wlasnie wychodza no ale jak masz za wysoki cukier??ciekawe co "mniej" szkodliwe....a do poradni kiedy mozesz sie zglosc??
co do moczu to ni epamietam kiedy mialam badany....mnie moj gin wkurza bo on to tylko ze 3-4 w ciazy badania robi...chyba sobie sama zrobie...
a mowili Ci cos nt tych cial ketonowych??jaki maja wplyw na dzidziola??ja pewnie mam skoro chudne cos mi swita ze mi na pierwszej wizycie mowila ze maja wply na "bystrosc" malucha. nigdzie nic nie ma w necie na ten temat

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Fasolka - widzisz a ja naczytałam się więcej o spaniu na plecach - zresztą nawet jakbym chciała to bym się udusiła od spania na plecach - bo mi zaraz tchu brakuje i ja śpię raz lewy raz prawy

A ja nie mam cukrzycy a i tak ostatnio w zwykłym badaniu moczu wyszły mi te ciałka. Tylko że mi lekarz kazał koniecznie coś zjeść przed snem - powiedział że to przez to.... że ostatni posiłek mam zbyt wcześnie.

He, he... spokojnie ja dziś jak wracałam z Promenady i miałam przejść na drugą stronę na przystanek autobusowy to myślałam że schody mnie zabiją - tam jest ich z milion - zero kondycji. A wchodzenie po schodach (też na 1 piętro) to już masakra - najgorsze są u mnie ostatnie 3 schodki muszę przystanąć, odpocząć i dalej. Panie 70-letnie pokonują te schody szybciej niż ja
i jeszcze podobno trzeba duzo pic zeby ich nie bylo

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:37   #2196
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

kuurde to zagwostkasama nie weim co bym zrobila w sumie jak nie jesz tego ostatniego posilku to ketony wlasnie wychodza no ale jak masz za wysoki cukier??ciekawe co "mniej" szkodliwe....a do poradni kiedy mozesz sie zglosc??
co do moczu to ni epamietam kiedy mialam badany....mnie moj gin wkurza bo on to tylko ze 3-4 w ciazy badania robi...chyba sobie sama zrobie...
a mowili Ci cos nt tych cial ketonowych??jaki maja wplyw na dzidziola??ja pewnie mam skoro chudne cos mi swita ze mi na pierwszej wizycie mowila ze maja wply na "bystrosc" malucha. nigdzie nic nie ma w necie na ten temat
Chyba spróbuję te 5 jednostek i zobaczę.
Na Karowej to mi nic nie mówią, do tej pory przyjmowali na patologii ciąży i mam wrażenie że mało ich obchodziło wszystko oprócz pomiarów. Wizytę u nich w poradni i diabetologa(?) mam 3 października, nastawiam się na przeprawę ale też że dowiem się konkretów wtedy.

Moja gin na ketony w moczu machnęła ręką, twierdzi że nie muszą być ale często przy cukrzycy są i że to normalne.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:37   #2197
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:

mnie strasznie plecy bola..bylam z psem teraz na dworze i skurcze mnie zlkapaly brzucha wiec spowrotem do chaty i juz ok bo leze ale plecy bola i tylek az na noge promieniuje z jefnej str wiec pewnie uciska..ehhh czuje sie jak babcia ten trzeci trymestr to masakra
ehhhh, łączę się z Tobą w bólu. Ja do tej pory śmigałam, praktycznie bez żadnych dolegliwości, a teraz te plecy to koszmar

Cytat:
Cześć Mamusie

Cytat:

Wpadłam przywitac się w rozpoczętym 33 t.c.
gratulacje

Ja też zbieram wszystkie piątki Polecam, przez niecałe 2 lata zebrałam koło 5 tyś Sama Miało być na wczasy a pójdzie pewno na remont
([/QUOTE]
wow, nieźle

Ja zamierzam kąpać w sypialni, tam ubiorę maluszka a wyjdę karmić do salonu i wówczas wywietrzę sypialnię. Będzie mi wygodniej kąpać w sypialni bo tam wszystko jest pod ręką, przewijak, kosmetyki, szafa z ubrankami itd.
[/QUOTE]
o to też dobry pomysł. Ja myślałam kąpać w sypialni, bo niby łazienka byłaby wygodniejsza, bo kupiłabym wanienkę ze stelażem, ale nie wiem jakbym Mikołaja wyjmowała z tej wanienki, bo w łazience nie miałabym na czym go położyć i ubrać. A golutkiego i mokrego bałabym się nosić do pokoju obok. Jeszcze jakby tż był to co innego, ale co 2 tydzień on ma 2 zmianę i wraca o 22 więc za późno na kąpanie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Zabralam sie za pranie ciuszkow ( a jutro jak poschnie -prasowanie) .. wyszly mi 3 pralki .. ale piore juz wszystko .. od ciuszkow po kombinezon , kocyki, tetry i reczniczki .. Potem zostanie mi jeszcze posciel ale to najpierw musze ja zamowic ..

Tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie .. bo w sumie zostal jeszcze min miesiac .. to moze tak lezec w szafce ? nie bede musiala tego znowu potem prac ???
Dlatego ja mam zamiar poczekać do połowy października. Tyle, że nie wiem czy też to taki świetny pomysł, bo te plecy coraz bardziej mi się dają we znaki. Najwyżej tż poprasuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 14:43   #2198
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam 4te pietro bez windy..wiec sobie wyobrazcie ile ja ide na góre psa juz spuszczam na klatce ze smyczy bo on jest 5 minut wczesniej niz ja na gorze
ja też na 4 ale w połowie robię krótki przystanek i jakoś idzie

mam leżaczek dla synka
na tablicy znalazłam ogłoszenie z naszego miasta i odkupiłam taki za całe 60 zł http://img1.cokupicstatic.pl/c_big719994.jpg

a na 18 do koleżanki na urodziny idę
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:46   #2199
halwaya
Zakorzenienie

Przyszły do mnie właśnie dwie przesyłki - jedna z konikiem z FP a druga z zabawkami z Mothercare Właśnie wszystko ładnie piorę. Cieszą mnie takie zakupy.. obym nie przesadziła.

Właśnie zastanawiam się nad matami i leżaczkami.. ale może to już po porodzie?

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-22 o 14:47
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:58   #2200
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie właśnie dwie przesyłki - jedna z konikiem z FP a druga z zabawkami z Mothercare Właśnie wszystko ładnie piorę. Cieszą mnie takie zakupy.. obym nie przesadziła.
A ja z kolei zupełnie pomijam jak na razie zabawki w wyprawce Ale w sumie na początku takiemu dziecku wystarczy chyba tylko cyc Może goście coś przyniosą
Stary 2012-09-22, 14:59   #2201
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

A ja właśnie oglądam sobie leżaczki na tablica.pl

Zjadłam ciach francuskie z jabłuszkami a Adaśko biedny ma czkawkę
Adam
56 cm
3600 g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 15:01   #2202
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z ubrankami się na razie wstrzymuję, właśnie dlatego, że wydaje mi się, że i tak się jeszcze zakurzą czy coś. A jednak ubranka mają bezpośredni kontakt ze skórą. Poprałam na razie kocyki, rożki, itp.
Ale z drugiej strony - nie będę czekać na ostatnią chwilę, więc pewnie za jakieś 2 tygodnie wezmę się i za ubranka Może nawet trochę wcześniej, bo kiedy ja to poprasuję wszystko
Stary 2012-09-22, 15:01   #2203
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mieszkam na 3 i tez bez windy .. jak wchodze to TŻet musi mnie pchac od tylu .. inaczej nie dalalbym rady . Dzisiaj jak wchodzilam sama to 2 razy musialbym przystanąć .
A kapac bede w lazience .. male powmieszczenie i zimą tam najcieplej
_________________________ _________________________ ___

ja mam poprane tylko ciuszki....czekam na magiczne 36zamknietych tygodni i biore sie za pranie poscieli pieluch etc oraz za prasowanie zeby wszytsko bylo gotowemam nadzieje ze mnie wczesniej nie zlapie...nawet nie mam naszykowanych rzeczy dla malego:/

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Chyba spróbuję te 5 jednostek i zobaczę.
Na Karowej to mi nic nie mówią, do tej pory przyjmowali na patologii ciąży i mam wrażenie że mało ich obchodziło wszystko oprócz pomiarów. Wizytę u nich w poradni i diabetologa(?) mam 3 października, nastawiam się na przeprawę ale też że dowiem się konkretów wtedy.

Moja gin na ketony w moczu machnęła ręką, twierdzi że nie muszą być ale często przy cukrzycy są i że to normalne.
to gdzie Ty chodzisz z ta cukrzyca??na oddzial patologii ciazy??ja jezdze do poradni...teraz co tydzien...wykoncza mnie te wizyty....

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ehhhh, łączę się z Tobą w bólu. Ja do tej pory śmigałam, praktycznie bez żadnych dolegliwości, a teraz te plecy to koszmar

gratulacje

(

wow, nieźle

[/QUOTE]
o to też dobry pomysł. Ja myślałam kąpać w sypialni, bo niby łazienka byłaby wygodniejsza, bo kupiłabym wanienkę ze stelażem, ale nie wiem jakbym Mikołaja wyjmowała z tej wanienki, bo w łazience nie miałabym na czym go położyć i ubrać. A golutkiego i mokrego bałabym się nosić do pokoju obok. Jeszcze jakby tż był to co innego, ale co 2 tydzień on ma 2 zmianę i wraca o 22 więc za późno na kąpanie

Dlatego ja mam zamiar poczekać do połowy października. Tyle, że nie wiem czy też to taki świetny pomysł, bo te plecy coraz bardziej mi się dają we znaki. Najwyżej tż poprasuje[/QUOTE]

ja z tego powodu bede kapac tam gdzie lozeczko wlasnie.mam waninke ze stelazem i z wanienki prosto na przewijak-wygodniej dla mnie tymbardziej ze w 80% kapieli bede z malym sama/

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

mam leżaczek dla synka
na tablicy znalazłam ogłoszenie z naszego miasta i odkupiłam taki za całe 60 zł http://img1.cokupicstatic.pl/c_big719994.jpg

baw sie dobrze

Cytat:

ja mam lezaczek taki zwykly z chico dostalam-bez palaka niestety:/ ale ustawia sie go do pozycji siedzacej-jednak to ustrojstwo nie ma pasowi musze kupic.mam tez dostac od kolezanki bujaczek i mate wiec mi na szczescie odpadaja te zakupy ale kupic kupcie-napewno sie przydadza

Stary 2012-09-22, 15:02   #2204
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam tylko dlatego że moim zdaniem to okazja
naprawdę w dobrym stanie nowe na all po ok 200zł są
używane nawet do ponad 100zł cena dochodzi jak śledziłam....
a tu za przesyłkę nic nie dawałam
Stary 2012-09-22, 15:03   #2205
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A ja z kolei zupełnie pomijam jak na razie zabawki w wyprawce Ale w sumie na początku takiemu dziecku wystarczy chyba tylko cyc Może goście coś przyniosą
Ja na gości nie mam co liczyć.. a z tym konikiem to naczytałam się komentarzy, że już praktycznie od wyjścia ze szpitala furorę wśród niektórych dzieci robi.. zobaczymy!
Ja tam zasugerowałam się tym co na necie pisali.. bo cyc to rozumiem, że jako źródło jedzenia może być atrakcją, ale niech dziecko już się przyzwyczaja do innych rzeczy
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,6035.html

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:06   #2206
Lonia89
Raczkowanie

Ja tam poprałam wczoraj wszystkie ubranka i poprasowąłam dzisiaj poukładłam w szufladach i przeciez mi sie nie zkaurzy:P bo niby jak? to nie ksiazki trzymane na połkach;p tylko w szufladach czy szafkach wasze ciuchy tez sie kurza w szafkach i przed uzyciem sobie pierzecie bo sie zkaurzyły w szafce? no bez przesady mi sie tam nigdy nic w szafce zadnej nie zakurzyło, bo przeciez kurz tam nie wlzie
ja tam uz mam pranko i prsowanko z głowy jeszcze zostało mi kilka ubranek takich ciemnych co nie wiem z czym włozyc i upioreje recznie no i jeszcze musze reczniki , kocyki i pieluchy poprac, ale to pozniej bo pieluch jeszcze nie mam, poasieli jeszcze nie mam. Pierz to dekajka na co bedziesz czekac na brzydka pogode, u mnie wczoraj było ładniutkie sloneczko wiec wszystko poprałam i wyschło szybko

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:07   #2207
marti86
Zakorzenienie

przeczytalam o czkawce i mysle sobi-dawno nie bylo- no to wlasnie juz jest

Stary 2012-09-22, 15:10   #2208
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

to gdzie Ty chodzisz z ta cukrzyca??na oddzial patologii ciazy??ja jezdze do poradni...teraz co tydzien...wykoncza mnie te wizyty....

ja mam lezaczek taki zwykly z chico dostalam-bez palaka niestety:/ ale ustawia sie go do pozycji siedzacej-jednak to ustrojstwo nie ma pasowi musze kupic.mam tez dostac od kolezanki bujaczek i mate wiec mi na szczescie odpadaja te zakupy ale kupic kupcie-napewno sie przydadza
Na Karowej w Wawie jak idziesz na szkolenie czy ustalenie insuliny to idziesz na oddział patologii ciąży, tzn przyjmują tak jakby na 1-dniowy pobyt, przez izbę przyjęc, dostaję potem wypis ze szpitala. A jak już jestem na insulinie to zapisują do lekarza do poradni przyszpitalnej na kontrole

U nas sprawdziła się karuzela nad łóżeczko, i leżaczek przy kolkach,z wibracjami. Matą zainteresowanie średnie było.

Chyba też muszę się wziąć zapranie, poprzednio jakośpo30 tc to zrobiłam i miałam spokój,ubrankom nic się w szufladzie nie stanie

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-09-22 o 15:12
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:02   #2209
marti86
Zakorzenienie

tez bym juz z checia zrobil ale nie moge

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

mam wiesci od MAdzi i Weroniki

Madzia napisala 2 smsy
I "fizycznie czuje sie dobrze-psychicznie-gorzej.zyje nadzieja ze w poniedzialek nas wypuszcza w koncu bo zwariuje tutaj."
II "mam nadzieje ze Bartus mnie poslucha i nie bedzie juz napieral na szyjke.najgorsza jest tesknota za domem, mezem no i za Wami tez tesknie"

Weronika
"wg usg szyjka ma 3cm dostalam 2 dawki fenoterolu za godz konczy leciec i chwala za to bo wszystko boli od lezenia. nie mam wogole skurczow, baba mowi ze mam duzo odpoczywac to urodze w terminie.Olus ma 2400 i dostalam na plucka. w pon do domu, pozdrow dziewczyny"

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Weronika napisala tez ze z mala sobie nie moga poradzic i w wozku usypiaja-tak to jest jak mamy zabraknie-jednak jestesmy nieocenione
ze jest wstretne jedzenie i czeka na dostawe od mamyniewygodne lozka i ze zmeczona bo nie spala cala noc:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 16:03   #2210
Kocurkaa
Raczkowanie

Hmm w sumie dobre pytanie;d Może dlatego że raczej jakaś rozmowna na forach nie jestem, zawsze lepiej mi to wychodziło na żywo a tak po za tym to albo budowa, szpital lub leżenie i oszczędzanie się.

Edytowane przez Kocurkaa
Czas edycji: 2012-09-22 o 16:05
Kocurkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:14   #2211
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia napisala 2 smsy
I "fizycznie czuje sie dobrze-psychicznie-gorzej.zyje nadzieja ze w poniedzialek nas wypuszcza w koncu bo zwariuje tutaj."
II "mam nadzieje ze Bartus mnie poslucha i nie bedzie juz napieral na szyjke.najgorsza jest tesknota za domem, mezem no i za Wami tez tesknie"

Weronika
"wg usg szyjka ma 3cm dostalam 2 dawki fenoterolu za godz konczy leciec i chwala za to bo wszystko boli od lezenia. nie mam wogole skurczow, baba mowi ze mam duzo odpoczywac to urodze w terminie.Olus ma 2400 i dostalam na plucka. w pon do domu, pozdrow dziewczyny"

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Weronika napisala tez ze z mala sobie nie moga poradzic i w wozku usypiaja-tak to jest jak mamy zabraknie-jednak jestesmy nieocenione
ze jest wstretne jedzenie i czeka na dostawe od mamyniewygodne lozka i ze zmeczona bo nie spala cala noc:/
o to w sumie dobre wiadomości
oby dziewczyny jak najszybciej do nas wróciły
Stary 2012-09-22, 16:16   #2212
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Madzia napisala 2 smsy

Weronika

i za Madzię i za Weronikę
Stary 2012-09-22, 16:22   #2213
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia napisala 2 smsy

Weronika

Za dziewczyny.

U nas ciemno się zrobiło i grzmi oj burza będzie.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-22, 16:41   #2214
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja tam poprałam wczoraj wszystkie ubranka i poprasowąłam dzisiaj poukładłam w szufladach i przeciez mi sie nie zkaurzy:P bo niby jak? to nie ksiazki trzymane na połkach;p tylko w szufladach czy szafkach wasze ciuchy tez sie kurza w szafkach i przed uzyciem sobie pierzecie bo sie zkaurzyły w szafce? no bez przesady mi sie tam nigdy nic w szafce zadnej nie zakurzyło, bo przeciez kurz tam nie wlzie
ja tam uz mam pranko i prsowanko z głowy jeszcze zostało mi kilka ubranek takich ciemnych co nie wiem z czym włozyc i upioreje recznie no i jeszcze musze reczniki , kocyki i pieluchy poprac, ale to pozniej bo pieluch jeszcze nie mam, poasieli jeszcze nie mam. Pierz to dekajka na co bedziesz czekac na brzydka pogode, u mnie wczoraj było ładniutkie sloneczko wiec wszystko poprałam i wyschło szybko
Piore piore
Juz sie 3 pralka pierze .. cale mieszkanie zawalone malymi ciuszkami .. Do tego popralam tetry , kocyki , reczniki , kombinezon, przescieradla i ochraniacz na szczebelki ( siostra dzisiaj przywiozla ) i zastanawiam sie jeszcze co z bujaczkiem i fotelikiem samochodowym .. jak to wyprac ??? i czy koniecznie trzeba ( dodam ze mam je od siostry po jej synku )

Wlasnie sie dowiedzialam ze moja druga siostra ( ta co ma juz synka ) wprowadza sie od piatku do kawalerki na tym samym osiedlu pare blokow dalej .. A ta mlodsza co jest w ciazy mieszka teraz ze mna .. wiec wszystkie 3 bedziemy razem .. i za pol roku wszystkie 3 bedziemy chodzic z dzieciakmi na spacerki ..

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Trzymam za Madzie zeby maly nie napieral i mogla wyjsc do domku ..

A Weroniczka ma przeciez dosyc dluga ta szyjke .. Ja mam 37 mm i gin mowil ze bardzo ladna .. ze jak jest 2 cm i mniej to trzeba sie martwic ..
ehh .. wyobrazam sobie jak musi za Gabi tesknic ..

Buziaki dla dziewczyn

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-22, 16:42   #2215
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie sie dowiedzialam ze moja druga siostra ( ta co ma juz synka ) wprowadza sie od piatku do kawalerki na tym samym osiedlu pare blokow dalej .. A ta mlodsza co jest w ciazy mieszka teraz ze mna .. wiec wszystkie 3 bedziemy razem .. i za pol roku wszystkie 3 bedziemy chodzic z dzieciakmi na spacerki ..
Wow no to będziesz mieć wesoło, ja niestety będę sama

Ale leje szok.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-22, 17:04   #2216
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Ja mam tę poduszkę od 4 miesiąca ale uwierz mi że niewiele ona pomaga przy bólach miednicy, stawow biodrowych i spojenia łonowego

No tak - przyznaję - ja jeszcze nie mam bóli związanych z koścmi miednicy, tylko pleców, więc nie wiem, jak mi pomoże później, ale mysle, ze do karmienia piersią będzie fajna i do otaczania dziecka, zeby np nie spadło czy siedziało też - wszystkie mamy, które ją widzą, zaraz widzą takie zastosowanie po porodzie.
Co do kąpieli to kolezanka własnie o takiej strategii mi powiedziała - że czekała zanim sypialnia się wywietrzy, a potem zanim sie nagrzeje do pokojowej temp. - a lepiej jak swiezo wykąpane dziecko dostanie cyca i od razu pójdzie spac - ja w swojej naiwnosci będę chciala wprowadzic taki zwyczaj, żeby wygospodarowac czas dla nas, jak mały zaśnie.
Musze tak to zorganizować, zebysmy dali rade sami z dzieckiem przez cały dzien, no i wieczorami - jak wroce do pracy - wieczory na kartkowki są bezcenne - co potwierdzi każda nauczycielka.

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
A ja nie mam cukrzycy a i tak ostatnio w zwykłym badaniu moczu wyszły mi te ciałka. Tylko że mi lekarz kazał koniecznie coś zjeść przed snem - powiedział że to przez to.... że ostatni posiłek mam zbyt wcześnie.
Lekarka mi powiedziała, ze jeśli nie ma cukru jest ok. Ciała ketonowe wychodzą jeśli się za mało zje lub wypije dzień wczesniej. Więc pomagają ustalić prawidłowe odzywianie. Ja mało pije, ale wyszły mi dopiero jak się osprzątałam cały dzien do nocy.

Cytat:
mam leżaczek dla synka
Ja tez chcę ten leżaczek!
Jaki jest jakościowo? Tzn ten materiał jest taki grubszy, podszyty czymś puszystym czy po prostu warstwa tkaniny?

Na szkole rodz. połozna powiedziała, ze najbardziej uczulającym proszkiem do prania jest Lovela. Polecała Dzidziusia - i skoro mówicie, ze pięknie pachnie - to ja tez kupię.
A mamz świąteczne kiedy planują prać ciuszki i resztę?
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:12   #2217
DeKajka
Zakorzenienie

Przy pomocy siostry zrobilam liste tego co mi jeszcze brakuje
I wyszlo mi że musze kupic dla Adasia :
- posciel
- rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa )
- sol fizjologiczna
- octenisept
- herbatka z kopru wloskiego / espumisan
- maść majerankowa ( na katar)
- cos w razie gorączki w czopkach
- Witaminę K i D
- pampersy 2
- krem ochronny do buzi
- mleko w proszku
- termoopakowanie na butelke
- oliwkę
- rękawiczki

A dla mnie :
- koszula nocna
- podpaski
- kapcie
- tamtum rosa / szare mydło

A mnie sie wydawalo ze mam juz wszystko

Na pamiątkę ...

Stary 2012-09-22, 17:22   #2218
Cecilia89
Zadomowienie

Trzymam za dziewczyny...

Ja też nie mam jeszcze kilku rzeczy. Tak więc DeKajka, nie łam się.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:44   #2219
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Ja nadal mam tylko ubranka i parę rzeczy dla siebie do szpitala

za Madzię i Weronikę, niech szybciutko wracają do domu w dwupakach, a dzieciaki czekają na swoją kolej

u mnie dalej sprzątanie
Stary 2012-09-22, 17:47   #2220
advena85
Zadomowienie

Cytat:

mam leżaczek dla synka

Fajniutki
Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
No tak - przyznaję - ja jeszcze nie mam bóli związanych z koścmi miednicy, tylko pleców, więc nie wiem, jak mi pomoże później, ale mysle, ze do karmienia piersią będzie fajna i do otaczania dziecka, zeby np nie spadło czy siedziało też - wszystkie mamy, które ją widzą, zaraz widzą takie zastosowanie po porodzie.
Co do kąpieli to kolezanka własnie o takiej strategii mi powiedziała - że czekała zanim sypialnia się wywietrzy, a potem zanim sie nagrzeje do pokojowej temp. - a lepiej jak swiezo wykąpane dziecko dostanie cyca i od razu pójdzie spac - ja w swojej naiwnosci będę chciala wprowadzic taki zwyczaj, żeby wygospodarowac czas dla nas, jak mały zaśnie.
Musze tak to zorganizować, zebysmy dali rade sami z dzieckiem przez cały dzien, no i wieczorami - jak wroce do pracy - wieczory na kartkowki są bezcenne - co potwierdzi każda nauczycielka.

Lekarka mi powiedziała, ze jeśli nie ma cukru jest ok. Ciała ketonowe wychodzą jeśli się za mało zje lub wypije dzień wczesniej. Więc pomagają ustalić prawidłowe odzywianie. Ja mało pije, ale wyszły mi dopiero jak się osprzątałam cały dzien do nocy.

Ja tez chcę ten leżaczek!
Jaki jest jakościowo? Tzn ten materiał jest taki grubszy, podszyty czymś puszystym czy po prostu warstwa tkaniny?

Na szkole rodz. połozna powiedziała, ze najbardziej uczulającym proszkiem do prania jest Lovela. Polecała Dzidziusia - i skoro mówicie, ze pięknie pachnie - to ja tez kupię.
A mamz świąteczne kiedy planują prać ciuszki i resztę?
Ja nie świąteczna, ale prawie Myślę nad praniem w okolicach 32 tygodnia Żeby potem z coraz większym bębenkiem nie stać nad dechą do prasowania
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości