|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Dziewczyny, gratuluję Wam kolejnych rozpoczętych tygodni
![]() A facetami nie warto się czasem tak przejmować. Mój też mnie nieraz tak denerwuje, że mam ochotę go rozszarpać...
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Ech ale dziś nudy, sama w domku, nie chce mi się was nadrabiać tyle tego...
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. inaczej nie dalalbym rady . Dzisiaj jak wchodzilam sama to 2 razy musialbym przystanąć .A kapac bede w lazience .. male powmieszczenie i zimą tam najcieplej _________________________ _________________________ ___ Zabralam sie za pranie ciuszkow ( a jutro jak poschnie -prasowanie) .. wyszly mi 3 pralki .. ale piore juz wszystko .. od ciuszkow po kombinezon , kocyki, tetry i reczniczki .. Potem zostanie mi jeszcze posciel ale to najpierw musze ja zamowic .. ![]() Tylko zastanawiam sie czy to nie za wczesnie .. bo w sumie zostal jeszcze min miesiac .. to moze tak lezec w szafce ? nie bede musiala tego znowu potem prac ???
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...618631224.html
ale podobają mi się
|
#2195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze Cie ni bydzie ladna sukne uzbieraliscie ![]() Cytat:
jak masz refluks to staraj sie nie jesc smazonego-ja od 1,5 tyg nie jem i zero zgagi ![]() Cytat:
no ale jak masz za wysoki cukier??ciekawe co "mniej" szkodliwe....a do poradni kiedy mozesz sie zglosc??co do moczu to ni epamietam kiedy mialam badany....mnie moj gin wkurza bo on to tylko ze 3-4 w ciazy badania robi...chyba sobie sama zrobie... a mowili Ci cos nt tych cial ketonowych??jaki maja wplyw na dzidziola??ja pewnie mam skoro chudne Cytat:
|
||||
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Karowej to mi nic nie mówią, do tej pory przyjmowali na patologii ciąży i mam wrażenie że mało ich obchodziło wszystko oprócz pomiarów. Wizytę u nich w poradni i diabetologa(?) mam 3 października, nastawiam się na przeprawę ale też że dowiem się konkretów wtedy. Moja gin na ketony w moczu machnęła ręką, twierdzi że nie muszą być ale często przy cukrzycy są i że to normalne.
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zbieram wszystkie piątki Sama Miało być na wczasy a pójdzie pewno na remont ![]() ([/QUOTE] wow, nieźle Ja zamierzam kąpać w sypialni, tam ubiorę maluszka a wyjdę karmić do salonu i wówczas wywietrzę sypialnię. Będzie mi wygodniej kąpać w sypialni bo tam wszystko jest pod ręką, przewijak, kosmetyki, szafa z ubrankami itd.[/QUOTE] o to też dobry pomysł. Ja myślałam kąpać w sypialni, bo niby łazienka byłaby wygodniejsza, bo kupiłabym wanienkę ze stelażem, ale nie wiem jakbym Mikołaja wyjmowała z tej wanienki, bo w łazience nie miałabym na czym go położyć i ubrać. A golutkiego i mokrego bałabym się nosić do pokoju obok. Jeszcze jakby tż był to co innego, ale co 2 tydzień on ma 2 zmianę i wraca o 22 więc za późno na kąpanie Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam leżaczek dla synka na tablicy znalazłam ogłoszenie z naszego miasta i odkupiłam taki za całe 60 zł http://img1.cokupicstatic.pl/c_big719994.jpga na 18 do koleżanki na urodziny idę
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły do mnie właśnie dwie przesyłki - jedna z konikiem z FP a druga z zabawkami z Mothercare
Właśnie wszystko ładnie piorę. Cieszą mnie takie zakupy.. obym nie przesadziła.Właśnie zastanawiam się nad matami i leżaczkami.. ale może to już po porodzie?
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-22 o 14:47 |
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w sumie na początku takiemu dziecku wystarczy chyba tylko cyc Może goście coś przyniosą
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam ciach francuskie z jabłuszkami a Adaśko biedny ma czkawkę
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony - nie będę czekać na ostatnią chwilę, więc pewnie za jakieś 2 tygodnie wezmę się i za ubranka
|
|
#2203 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze mnie wczesniej nie zlapie...nawet nie mam naszykowanych rzeczy dla malego:/Cytat:
Cytat:
wow, nieźle Ja zamierzam kąpać w sypialni, tam ubiorę maluszka a wyjdę karmić do salonu i wówczas wywietrzę sypialnię. Będzie mi wygodniej kąpać w sypialni bo tam wszystko jest pod ręką, przewijak, kosmetyki, szafa z ubrankami itd.[/QUOTE] o to też dobry pomysł. Ja myślałam kąpać w sypialni, bo niby łazienka byłaby wygodniejsza, bo kupiłabym wanienkę ze stelażem, ale nie wiem jakbym Mikołaja wyjmowała z tej wanienki, bo w łazience nie miałabym na czym go położyć i ubrać. A golutkiego i mokrego bałabym się nosić do pokoju obok. Jeszcze jakby tż był to co innego, ale co 2 tydzień on ma 2 zmianę i wraca o 22 więc za późno na kąpanie Dlatego ja mam zamiar poczekać do połowy października. Tyle, że nie wiem czy też to taki świetny pomysł, bo te plecy coraz bardziej mi się dają we znaki. Najwyżej tż poprasuje [/QUOTE]ja z tego powodu bede kapac tam gdzie lozeczko wlasnie.mam waninke ze stelazem i z wanienki prosto na przewijak-wygodniej dla mnie tymbardziej ze w 80% kapieli bede z malym sama/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę w dobrym stanie używane nawet do ponad 100zł cena dochodzi jak śledziłam.... a tu za przesyłkę nic nie dawałam
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam zasugerowałam się tym co na necie pisali.. bo cyc to rozumiem, że jako źródło jedzenia może być atrakcją, ale niech dziecko już się przyzwyczaja do innych rzeczy https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,6035.html
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam poprałam wczoraj wszystkie ubranka i poprasowąłam dzisiaj
poukładłam w szufladach i przeciez mi sie nie zkaurzy:P bo niby jak? to nie ksiazki trzymane na połkach;p tylko w szufladach czy szafkach wasze ciuchy tez sie kurza w szafkach i przed uzyciem sobie pierzecie bo sie zkaurzyły w szafce? no bez przesady mi sie tam nigdy nic w szafce zadnej nie zakurzyło, bo przeciez kurz tam nie wlzie![]() ja tam uz mam pranko i prsowanko z głowy jeszcze zostało mi kilka ubranek takich ciemnych co nie wiem z czym włozyc i upioreje recznie no i jeszcze musze reczniki , kocyki i pieluchy poprac, ale to pozniej bo pieluch jeszcze nie mam, poasieli jeszcze nie mam. Pierz to dekajka na co bedziesz czekac na brzydka pogode, u mnie wczoraj było ładniutkie sloneczko wiec wszystko poprałam i wyschło szybko
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytalam o czkawce i mysle sobi-dawno nie bylo- no to wlasnie juz jest
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas sprawdziła się karuzela nad łóżeczko, i leżaczek przy kolkach,z wibracjami. Matą zainteresowanie średnie było. Chyba też muszę się wziąć zapranie, poprzednio jakośpo30 tc to zrobiłam i miałam spokój,ubrankom nic się w szufladzie nie stanie
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-09-22 o 15:12 |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym juz z checia zrobil ale nie moge
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- mam wiesci od MAdzi i Weroniki Madzia napisala 2 smsy I "fizycznie czuje sie dobrze-psychicznie-gorzej.zyje nadzieja ze w poniedzialek nas wypuszcza w koncu bo zwariuje tutaj." II "mam nadzieje ze Bartus mnie poslucha i nie bedzie juz napieral na szyjke.najgorsza jest tesknota za domem, mezem no i za Wami tez tesknie"Weronika "wg usg szyjka ma 3cm dostalam 2 dawki fenoterolu za godz konczy leciec i chwala za to bo wszystko boli od lezenia. nie mam wogole skurczow, baba mowi ze mam duzo odpoczywac to urodze w terminie.Olus ma 2400 i dostalam na plucka. w pon do domu, pozdrow dziewczyny" ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Weronika napisala tez ze z mala sobie nie moga poradzic i w wozku usypiaja-tak to jest jak mamy zabraknie-jednak jestesmy nieocenione ![]() ze jest wstretne jedzenie i czeka na dostawe od mamy niewygodne lozka i ze zmeczona bo nie spala cala noc:/
|
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Hmm w sumie dobre pytanie;d Może dlatego że raczej jakaś rozmowna na forach nie jestem, zawsze lepiej mi to wychodziło na żywo
a tak po za tym to albo budowa, szpital lub leżenie i oszczędzanie się.
Edytowane przez Kocurkaa Czas edycji: 2012-09-22 o 16:05 |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby dziewczyny jak najszybciej do nas wróciły |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za Madzię i za Weronikę
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za dziewczyny.U nas ciemno się zrobiło i grzmi oj burza będzie.
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz sie 3 pralka pierze .. cale mieszkanie zawalone malymi ciuszkami .. Do tego popralam tetry , kocyki , reczniki , kombinezon, przescieradla i ochraniacz na szczebelki ( siostra dzisiaj przywiozla ) i zastanawiam sie jeszcze co z bujaczkiem i fotelikiem samochodowym .. jak to wyprac ??? i czy koniecznie trzeba ( dodam ze mam je od siostry po jej synku ) ![]() Wlasnie sie dowiedzialam ze moja druga siostra ( ta co ma juz synka ) wprowadza sie od piatku do kawalerki na tym samym osiedlu pare blokow dalej .. A ta mlodsza co jest w ciazy mieszka teraz ze mna .. wiec wszystkie 3 bedziemy razem .. i za pol roku wszystkie 3 bedziemy chodzic z dzieciakmi na spacerki .. ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Trzymam za Madzie zeby maly nie napieral i mogla wyjsc do domku .. A Weroniczka ma przeciez dosyc dluga ta szyjke .. Ja mam 37 mm i gin mowil ze bardzo ladna .. ze jak jest 2 cm i mniej to trzeba sie martwic .. ehh .. wyobrazam sobie jak musi za Gabi tesknic .. Buziaki dla dziewczyn
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale leje szok.
|
|
#2216 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kąpieli to kolezanka własnie o takiej strategii mi powiedziała - że czekała zanim sypialnia się wywietrzy, a potem zanim sie nagrzeje do pokojowej temp. - a lepiej jak swiezo wykąpane dziecko dostanie cyca i od razu pójdzie spac - ja w swojej naiwnosci będę chciala wprowadzic taki zwyczaj, żeby wygospodarowac czas dla nas, jak mały zaśnie. Musze tak to zorganizować, zebysmy dali rade sami z dzieckiem przez cały dzien, no i wieczorami - jak wroce do pracy - wieczory na kartkowki są bezcenne - co potwierdzi każda nauczycielka. Cytat:
Cytat:
Jaki jest jakościowo? Tzn ten materiał jest taki grubszy, podszyty czymś puszystym czy po prostu warstwa tkaniny? Na szkole rodz. połozna powiedziała, ze najbardziej uczulającym proszkiem do prania jest Lovela. Polecała Dzidziusia - i skoro mówicie, ze pięknie pachnie - to ja tez kupię. A mamz świąteczne kiedy planują prać ciuszki i resztę? |
|||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Przy pomocy siostry zrobilam liste tego co mi jeszcze brakuje
![]() I wyszlo mi że musze kupic dla Adasia : - posciel - rozek ( mam jeden ale podobno lepiej miec dwa ) - sol fizjologiczna - octenisept - herbatka z kopru wloskiego / espumisan - maść majerankowa ( na katar) - cos w razie gorączki w czopkach - Witaminę K i D - pampersy 2 - krem ochronny do buzi - mleko w proszku - termoopakowanie na butelke - oliwkę - rękawiczki A dla mnie : - koszula nocna - podpaski - kapcie - tamtum rosa / szare mydło A mnie sie wydawalo ze mam juz wszystko
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam
za dziewczyny...Ja też nie mam jeszcze kilku rzeczy. Tak więc DeKajka, nie łam się.
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal mam tylko ubranka i parę rzeczy dla siebie do szpitala
za Madzię i Weronikę, niech szybciutko wracają do domu w dwupakach, a dzieciaki czekają na swoją kolej![]() u mnie dalej sprzątanie
|
#2220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę nad praniem w okolicach 32 tygodnia Żeby potem z coraz większym bębenkiem nie stać nad dechą do prasowania
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

(30/30)

psa juz spuszczam na klatce ze smyczy bo on jest 5 minut wczesniej niz ja na gorze
.. inaczej nie dalalbym rady . Dzisiaj jak wchodzilam sama to 2 razy musialbym przystanąć .
( a jutro jak poschnie -prasowanie) .. wyszly mi 3 pralki .. ale piore juz wszystko .. od ciuszkow po kombinezon , kocyki, tetry i reczniczki .. Potem zostanie mi jeszcze posciel ale to najpierw musze ja zamowic ..
.. bo w sumie zostal jeszcze min miesiac .. to moze tak lezec w szafce ? nie bede musiala tego znowu potem prac ???
Mam kontaktować się ze swoim prowadzącym (a moja gin do cukrów nie chce się mieszać), albo czekać na tę wizytę za 2 tyg. I albo brać nadal 4 jednostki insuliny i mieć za duży cukier na czczo albo na własną rękę zwiększyć dawkę