Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-22, 13:24   #4351
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Dokładnie popieram .
delicjanko a wieszanie prania np w pokoju nic nie daje? Moim zdaniem też są lepsze te kubełki wieszane na kaloryfer. U mnie jest inny problem ja mam za wilgotno, jak zimą wstawię pranie, zmywarkę otworzę to jest jak w saunie . Specjalnie kupiliśmy pralkę z funkcją suszenia, to trochę lepiej jest od tej pory. Teraz natomiast w łazience non stop chodzi grzejniki elektryczny bo nam ręczniki nie schną - jeszcze nie grzeją kaloryfery i trzeba jakoś się ratować.
Jak masz za wilgotno to można kupić takie osuszacze powietrza w tabletkach np. http://www.stopwilgoci.pl/produkty/. Nie wiem jak się sprawdza w dużych pomieszczeniach, ale jak wynajmowaliśmy kawalerkę 25m2 to świetnie dawało radę.

Byliśmy oglądać dziś wózki i nic nam się nie podoba. I x landery nam się nie podobają, maxi cosi tez jakoś nie. Oj ciężko będzie. Choć to byliśmy w sklepie gdzie mają mały wybór. W ogóle u mnie w mieście tylko 2 sklepy z wózkami jest. Więc znowu czeka nas wypad do pobliskiego miasta.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-09-22 o 13:27
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 13:38   #4352
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jak masz za wilgotno to można kupić takie osuszacze powietrza w tabletkach np. http://www.stopwilgoci.pl/produkty/. Nie wiem jak się sprawdza w dużych pomieszczeniach, ale jak wynajmowaliśmy kawalerkę 25m2 to świetnie dawało radę.

Byliśmy oglądać dziś wózki i nic nam się nie podoba. I x landery nam się nie podobają, maxi cosi tez jakoś nie. Oj ciężko będzie. Choć to byliśmy w sklepie gdzie mają mały wybór. W ogóle u mnie w mieście tylko 2 sklepy z wózkami jest. Więc znowu czeka nas wypad do pobliskiego miasta.
Tak wiem, mamy 3 sztuki w każdym pomieszczeniu pojednym, jest lepiej ale nie genialnie niestety. Nie mogę się doczekać kiedy zmienimy to mieszkanie na większe, prawie zrobiliśmy to pól roku temu ale ktoś nas ubiegł. Mieszkanie było nowe i o tak cudownym rozkładzie, u mnie zboczenie zawodowe powoduje, źe strasznie wymagająca jestem :p. Teraz w centrum buduje się nowy blok i też mają super mieszkania ale tak drogie :/, bo reszta u nas to tragedia. Zresztą wiem jak się projektuje te mieszkania, aby weszło jak najwięcej funkcji na jak najmniejszej powierzchni, a pózniej niech się klienci martwią co z tym fantem dalej zrobią.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dziewczyny macie może jakiś sposób na kurczaka pieczonego w takim sosie jakby pomidorowo miodowym? Szukam czegoś w necie i jakoś nic mi nie pasuje. Moze macie coś sprawdzonego?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:21   #4353
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xp123 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Chciałabym dołączyć do wątku. Poczytałam sobie wasze posty i miło mi było spotkać parę wizażanek z wątku Śluby kwietniowe 2012 Troszkę sobie wtedy podyskutowałyśmy- bardzo mile wspominam ten czas, także widzę że nie tylko mi się zdarzyło to szczęście zajścia w ciążę tuż po ślubie

Mój maluszek powinien pojawić się na świecie 12.02.2013 Tak wychodzi z obliczeń i USG u mojej ginekolog. Przejrzałam jednak pierwszą stronkę i widzę, że podobny termin mają dziewczyny które OM miały już w maju... Jak to możliwe? U mnie OM wystąpiła 24.04 więc wychodzi, że termin porodu to koniec stycznia/ początek lutego. Jak to jest w końcu bo powiem szczerze, że się na tym nie znam, ale też mam takie przeczucie że jednak urodzę trochę wcześniej.

Jeszcze odnośnie przeczucia, to od początku ciąży miałam wrażenie, że rośnie we mnie dziewczynka. Ostatnio na USG wyszło, że raczej będzie panienka a było to w 18 tygodniu ciąży. Pani doktor stwierdziła, że widzi u małej wargi sromowe ale strasznie się kręci i nie do końca jest dobrze ułożona. Nie wiem co o tym myśleć...

Jak to jest z tymi pomyłkami? Czy często do nich dochodzi? Mam już nieodpartą pokusę kupowania różowych pierdułek ale się boję... A wy w którym tygodniu poznałyście "płećkę" swoich maluszków?
WitajU mnie też kobitka wyszła, ale uważaj, bo tu tyle już pisiorków odpadło, że masakra.

Ależ się wzruszyłam. Piękne filmiki. Cieszę się, że zdecydowałam się na 3d. Po obejrzeniu Twoich filmików jeszcze bardziej nie mogę się doczekać 1 października.
Stary 2012-09-22, 14:35   #4354
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja na mojego małża znalazłam niezawodny sposób- stawiam go przed faktem dokonanym i pokazuję co już kupiłam I nieważne o jaką rzecz chodzi
Bo tak to by mi mówił, że po co mi to Albo nie mówię w ogóle tylko sama się ciesze zakupem bo przecież facet się nie zorientuje, że na stole leży obrus w inny wzór albo w łazience następny flakon perfum
po co stresowac biedaka
Z moim by nie przeszlo - cholernik bardziej spostrzegawczy niz ja. Predzej on bedzie mnie robil w ten sposob w balona, hehhe

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36685918]
Kwiatki ok, ale ja bym kupiła olejek olbas oli (apteka), do tego podgrzewacz do świeczek (no wiesz, takie domki czy co tam są), wstawiła bym tealighta, nalała troszkę wody i kilkanaście kropli olejku świetnie się oddycha, już to pisałam tu, do tego dzieciom się to stosuje przy katarze na przykład
[/QUOTE]
O, to naprawde sie przyda?
Super! Mam cala mase roznych zapachow (w jesienne wieczory lubie sobie tego uzyc, fajny klimat sie wtedy wytwarza ).

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ napalił w kominku. Jejku dziewczyny, to będzie nasza pierwsza jesień i zima w nowym domu i już sobie wyobrażam śnieg za oknem, ogień w kominku, wino w kielichu, córcia w zabawkach i pies w legowisku (to oczywiście w 2013r.).
Allllllllllllllle fajnie będzie.
Super! I od razu kredyt hipoteczny nie jest taki straszny

Cytat:
Napisane przez xp123 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tymi pomyłkami? Czy często do nich dochodzi? Mam już nieodpartą pokusę kupowania różowych pierdułek ale się boję... A wy w którym tygodniu poznałyście "płećkę" swoich maluszków?
Ja dowiedzialam sie w 18 tc

Brrrr, jak dzis zimno.
Dopiero co wrocilam z zakupow. Mam wczorajsza ogorkowa, tylko na drugie musze cos upichcic.
Chyba postawie na nalesniki - nie wiem tylko czy na slodko, czy slono

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:41   #4355
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Naf, nie wszystko się przyda - konkretnie podałam olbas oil to chyba tylko w apetce dostaniesz.

Swoją drogą, ciąglę cię czytam jako NAWIJKA
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 14:56   #4356
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36689322]Naf, nie wszystko się przyda - konkretnie podałam olbas oil to chyba tylko w apetce dostaniesz.

Swoją drogą, ciąglę cię czytam jako NAWIJKA [/QUOTE]
Wiem, wiem - ten tez mam
Fajnie, ze kominek sie do czegos przyda

Hehhe, jak mialam 17 lat i zakladalam tu konto, to wlasnie o to mi chodzilo

Stary 2012-09-22, 15:04   #4357
bokeh
Zakorzenienie

Hej dziewczyny !

Marsi
obejrzałam filmiki i ... ale ma usteczka

Deli my też mamy bardzo sucho w tym mieszkaniu.... jeszcze jak zaczną grzać to masakra.....
Myślałam o nawilżaczu ale skoro to złe rozwiazanie to nie wiem... u nas reczniki na grzejnikach nie sprawdzały się, mam ten olejek bo mi tż kupił może go potestuje.

pije właśnie sok z buraka... wole takie kwaśne a kupiłam taki ze sklepu i troche mdły... ale Szaja posłucham się Ciebie

Hah dziewczyny mam dziś "wieczór panieński" i moja świadkowa coś kombinuje z tż

Ide farbować włosy
Stary 2012-09-22, 15:05   #4358
sarah67
Zadomowienie

Ja dzis na obiad ugotowałam zupę buraczkową i mam jeszcze sałatkę grecką z wczoraj bo całą michę zrobiłam
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:18   #4359
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Wróciłam z miasta - kupiliśmy wózeczek, trzeba go tylko wyczyścić, uprać pokrowce i będzie jak nowy. Jest super - lekki, mobilny, składany... Naprawdę okazja. W zestawie jest spacerówka, głęboka gondola i fotelik.

Zahaczyłam też o ciucholand i kupiłam kilka pięknych ciuszków dla mojej landrynki. Przesyłam w załączniku. Zapłaciłam za to wszystko 10zł, są w stanie idealnym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1321.jpg (70,1 KB, 60 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:29   #4360
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam
niby słońce świeci ale jakoś tak średnio ciepło jest. podobno od poniedziałku ma być lepiej...
niestety nie dodzwoniłam się do mojej ginki, tak coś przeczuwałam ze dziś będzie miała wolne.
Zadzwonię w pon i się dowiem co mam robić - powtórzyć badania, czekać czy może lecieć do niej w trymiga...
Mam nadziej ze skończy się na wizytach w poradni, diecie i co najwyżej dziennym pomiarze glukozy. A co do toksoplazmozy to jedna wielka zagwozdka. Pewnie ginka zleci mi za jakiś czas jeszcze raz badanie
Na poprawę humoru snajperuję dziś kombinezony zimowe

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:38   #4361
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Wróciłam z miasta - kupiliśmy wózeczek, trzeba go tylko wyczyścić, uprać pokrowce i będzie jak nowy. Jest super - lekki, mobilny, składany... Naprawdę okazja. W zestawie jest spacerówka, głęboka gondola i fotelik.

Zahaczyłam też o ciucholand i kupiłam kilka pięknych ciuszków dla mojej landrynki. Przesyłam w załączniku. Zapłaciłam za to wszystko 10zł, są w stanie idealnym.
a co za wózek???
Stary 2012-09-22, 15:39   #4362
Hosenka*
Zakorzenienie

Bokeh: kupcie takie nawilżacze co się wiesza na grzejnikach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 15:58   #4363
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a co za wózek???
Firmy Chicco, granatowo-zielony. Jak go ogarnę, to zrobię fotkę i wstawię tutaj, bo TŻ go złożył i schował do drugiego pokoju. Muszę go odkurzyć i przeprać pokrowce. Zapłaciłam 100zł. Jest naprawdę baaaaardzo lekki, świetnie skręca i ogólnie super się go prowadzi... Do tego pełen zestaw, więc wydaje mi się, że dobra cena.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-22 o 16:01
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:01   #4364
Hosenka*
Zakorzenienie

Przywieźli dzisiaj łóżko

Wersalkę przenieśliśmy do dziecięcego pokoju, teraz TŻ składa w sypialni łóżko

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:07   #4365
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Chciałam się i ja przywitać, bo już od jakiegoś czasu Was podczytuję.
Mam na imię Sandra i 23 lata, to moja pierwsza ciąża, a to forum jest dla mnie skarbnicą wiedzy, bo na razie czuje się jak dziecko we mgle w tych wszystkich wyprawkach, wózkach itp.
Ja swojego dzidziusia spodziewam się 25 stycznia. Płci jeszcze nie znam, bo do tej pory nie chciałam znać, ale coś zaczynam się łamać, a w przyszłą środę mam połówkowe .
Witam serdecznie Nie martw się, też jestem bardzo młoda i nie wiem co i jak
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja jak pisalam wczoraj ze mam dola, to jak wrocił mój tzt to z doła zrobił się wielki ogromny dół. Wszystko ok, stoje sobie w kuchni robie mu jedzenie i on mi mowi ze u niego w pracy jest dziewczyna w ciazy tez no to mowie ze super itd a on do mnie a wiesz co fajnego powiedziala? a ja mowie ze no co? ze ona to nie ma zamiaru kupować zbędnych rzeczy tj nawilżacz powietrza np. woli coś kupić dziecku innego. Kur#@$@#wa chciałam coś powiedziec juz ale momentalnie świeczki w oczach to juz wielka obraza na mnie stanu oczywiscie za to ze mi sie plakac zachcialo. No i przychodze i mowie ze ja jeszcze dla dziecka nic nie mam i mi tu rzuca jakies aluzje a on ze nie nie.. mowie dobra weź skończ...... kur@#$wa gdybym jeszcze była jakaś rozrzutna czy cos.... sie przyczepil tego nawilzacza jak kurna nie wiem co ... no i w ogóle pitole to, niech on robi zakupy wszystkie NIEZBĘDNE rzeczy bo mi sie juz odechciało ...

ale jak on sobie kupil samochód to musial sobie wymienic kierownice bo co? bo brzydka byla, albo felgi za tysiaka bo wczesniejsze tez slabe. Wkurza mnie takie cos masakrycznie.
no i tak przeryczałam pół nocy. Teraz mnie boli głowa tylko ...
to żem się rozpisała.
No szczerze mówiąc to ich po prostu takie rzeczy nie interesują nie mogę znaleźć innego uzasadnienia... U mnie tak samo
Cudo ten Leonard
Cytat:

Hah dziewczyny mam dziś "wieczór panieński" i moja świadkowa coś kombinuje z tż

Ide farbować włosy
Suuuper! Życzę udanej zabawy Ciekawe co tam wykombinowali
Cytat:
Hej dziewczyny!

Rozwaliły mnie buciki Rzeczywiście mało zapłaciłaś

Jakiś taki dzień łóżkowy... Burza, ciemno...tylko by się jakiś deser zjadło
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:22   #4366
Debrah
Zakorzenienie

Piękne filmiki Marsi.

Przedstawiam Amelkę (sory za jakość, komórką zrobione zdjęcie z usg)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0069.jpg (18,4 KB, 52 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:28   #4367
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Piękne filmiki Marsi.

piekna

Marsi Twoj synus tez cudny

Witam nowe mamusie

Black ale sliczne zakupy ciuszkowe zrobilas i to za taka cene ... Pogratulowac
Stary 2012-09-22, 16:45   #4368
laurka23
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Lady a czy to dla Ciebie czasmi nie bywa nieprzyjemne ... nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia ....
Dla mnie to też nie zawsze przyjemnie, zwłaszcza jak te ruchy odczuwam w okolicach pęcherza

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witajcie
przedstawiam wam Marie Irene
Piękna

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wlasnie nie wiem co z tym fantem zrobić, u mnie jest naprawdę suche powietrze, zawsze jak wstaje boli mnie nos... oddycham przez buzie, nie wiem co z tym zrobić, a ręczniki nie pomagają :/ a teraz jak przyjdzie okres grzania to już w ogóle...

może jakieś kwiatki? bo nie mam żadnych w pokoju, a w domu z 4 na krzyż ..
Ja miałam nawilżacz i sobie chwaliłam, ale rzeczywiście trzeba o niego dbać, czyścić często. Mój się zepsuł ale chyba kupię nowy.

Jej cudny widok

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Przesyłam zdjęcie wózka i w łóżeczku po lewej stronie miś, którego ja kupiłam i lala, którą kupił mąż, jak się dowiedział, że będzie córeczka.
Przyjemnie patrzeć na dziecięce rzeczy, które czekają na maluszka

Debrah Amelka śliczna

Przedstawiam Wam Michałka
Kupiłam dziś też kocyk dla niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9122.jpg (36,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9121.jpg (45,6 KB, 25 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 16:48   #4369
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja miałam nawilżacz i sobie chwaliłam, ale rzeczywiście trzeba o niego dbać, czyścić często. Mój się zepsuł ale chyba kupię nowy.

Debrah Amelka śliczna

A jaki mialas nawilzacz??

Dziewczyny piekne zdjecia dzidziolów!
Bokeh- udanego panienskiego
ułee ale zamulenie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:08   #4370
laurka23
Zakorzenienie

Miałam nawilżacz Climatic o taki https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...TRCs369H5R8LDQ

Tym razem kupiła bym zdecydowanie mniejszy.
Stary 2012-09-22, 17:13   #4371
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe mamusie

Dla mnie to też nie zawsze przyjemnie, zwłaszcza jak te ruchy odczuwam w okolicach pęcherza

Piękna

Jej cudny widok

Przyjemnie patrzeć na dziecięce rzeczy, które czekają na maluszka

Debrah Amelka śliczna

Piękny Michałek - zawsze najbardziej rozczulają mnie foty gdzie widać rączki maluszka, cudnie to wygląda. Moja mała ciągle trzymała rączki przy buzi, pakowała palucha do ust chyba i dotykała swojej buzi. Mega rozczulające!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:38   #4372
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Super! I od razu kredyt hipoteczny nie jest taki straszny
Faktycznie!!!

Cytat:
Hej dziewczyny!

Ciuszki jak z bajki...

Cytat:
Piękne filmiki Marsi.

jaka piękna Twoja Amelka...
Stary 2012-09-22, 17:43   #4373
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne filmiki Marsi.

Cytat:
fajne te nasze dzieciaczki, to już takie prawdziwe ludziki a nie jak jeszcze całkiem niedawno krewetki
jeszcze troszkę i będziemy się chwalić fotkami z zewnątrz już się nie mogę doczekać

dziś robiłam porządki na budowie i odkurzałam pokoik małego, tak sobie wyobrażałam że po tej podłodze zaraz będą tuptać małe nóżki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:47   #4374
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
fajne te nasze dzieciaczki, to już takie prawdziwe ludziki a nie jak jeszcze całkiem niedawno krewetki
jeszcze troszkę i będziemy się chwalić fotkami z zewnątrz już się nie mogę doczekać

dziś robiłam porządki na budowie i odkurzałam pokoik małego, tak sobie wyobrażałam że po tej podłodze zaraz będą tuptać małe nóżki
Coś mi się wizaz psuje nie moge cytować dopiero teraz się udało i zapomniałam co wam miałam odpisać
Włąsnie ja sobie oststnio zdałam sprawę jak usłyszałam 850g wagi że to juz niedługo i będziemy bawić nasze szkraby szkoda tylko że nie znam płci nadal i sama nie wiem co myslec zastanawiałm się czy nie iśc na 3D żeby własnie podejżeć może wtedy pepowna by nie zasłaniała
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 17:57   #4375
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Coś mi się wizaz psuje nie moge cytować dopiero teraz się udało i zapomniałam co wam miałam odpisać
Włąsnie ja sobie oststnio zdałam sprawę jak usłyszałam 850g wagi że to juz niedługo i będziemy bawić nasze szkraby szkoda tylko że nie znam płci nadal i sama nie wiem co myslec zastanawiałm się czy nie iśc na 3D żeby własnie podejżeć może wtedy pepowna by nie zasłaniała
a to nie ma znaczenia- powiem Ci tak, wczoraj lekarz nie mógł zobaczyć płci, mały wypiął się do nas dupką do tego wszystkiego lepiej było widać płec na 2d bo jak przełączył to jakoś z profilu pokazał nam jąderka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:17   #4376
bokeh
Zakorzenienie

Ale te Wasze dzieciaczki duże moja ma 370 g, z tym że jak ja się urodziłam to miałam 2500g, więc może to jakoś dziedziczne ??

Ja dziś rano z tż jak leżeliśmy w łózku to stwierdzilismy że chyba na razie zostaniemy w tym mieszkaniu, tylko je troche odświeżymy szczególnie kuchnie .... może i nie nasze więc bez sensu remontować ale dośc tanie. Zobaczymy co to z tego wyniknie.

Marsi, tez już nie moge się doczekać jak będziemy się chwalić zdjęciami z zewnatrz i strasznie rozczulił mnie tekst że już nie są krewetkami
Stary 2012-09-22, 18:49   #4377
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a to nie ma znaczenia- powiem Ci tak, wczoraj lekarz nie mógł zobaczyć płci, mały wypiął się do nas dupką do tego wszystkiego lepiej było widać płec na 2d bo jak przełączył to jakoś z profilu pokazał nam jąderka
To znaczy że moge sie nie dowiedzieć do samego porodu mam nadzieje ze za miesiąc juz bedzie widac że maluch sie przekreci bo strasznie nie chce cesarki

Cytat:
Ale te Wasze dzieciaczki duże moja ma 370 g, z tym że jak ja się urodziłam to miałam 2500g, więc może to jakoś dziedziczne ??

Ja dziś rano z tż jak leżeliśmy w łózku to stwierdzilismy że chyba na razie zostaniemy w tym mieszkaniu, tylko je troche odświeżymy szczególnie kuchnie .... może i nie nasze więc bez sensu remontować ale dośc tanie. Zobaczymy co to z tego wyniknie.

Marsi, tez już nie moge się doczekać jak będziemy się chwalić zdjęciami z zewnatrz i strasznie rozczulił mnie tekst że już nie są krewetkami
Ja wazyłam 1700g byłam wczesniakiem a widzisz maleństwo taki bysior
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 18:50   #4378
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też taka malunia się urodziłam, 2500g z tym że 3 tygodnie się pospieszyłam
Stary 2012-09-22, 18:51   #4379
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczęta
ja dziś od rana zaganiana jestem, więc na chwilkę tylko wpadłam się z wami przywitać i zmykam dalej pichcić i sprzątać w końcu jutro kontrola miłego wieczorku!

ps. dziś moja Ania tak wariuje, że aż się martwię, że coś jej jest i chce mi jakoś o tym dać znać, bo aż tak to jej nigdy nie czułam...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 19:55   #4380
nafiyqa
Zakorzenienie

Mam pytanie Od razu wybaczcie banalnosc.
Dziecko tuz po narodzinach spi w rozku, tak? Jak dlugo mniej wiecej?
I jeszcze jedno: kupujecie nowy czy uzywany?
Rozumiem, ze potem wchodzi do akcji kolderka?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości