|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: makijaż permanentny- ZBIORCZY
Muscat, tak jak zawsze w przypadku bab - w 99% pytamy żeby same się upewnić że dobrze robimy
![]() w ząlaczeniu troche większa fotka, briw sa robione metodą cienia, za każdym razem robione tak samo i efekt ten sam: po zejściu strupków brwi jednolicie ciemne, po jakimś czasie (tydzień, dwa) przód jest zauważalnie jaśniejszy.. skórę mam normalną, bladą, nie chodze na solarium, basen itd. Po zabiegu - antybiotyk, potem już tylko przed kąpielą odrobina wazeliny - powinnam robić coś jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Muscat pisząc rodzaj skóry miałaś chyba na mysli tłustą/suchą czy moze się mylę?
![]() ale ja to w sumie gdybam :P nie znam się :P niech doświadczone osoby powiedzą co może być przyczyną ![]() co do rad to chyba jak najbardziej kobiety chcą poprzeć swój pomysł hehehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2012-09-11 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() Po 2) Czy masz skórę tłustą, lub mieszaną i grubą? Tak by mi to wyglądało... a zważywszy, że u nasady skóra jest grubsza, to też na łukach barwnik przyjmuje się lepiej, natomiast przy nasadzie jest gorzej. Może być tak, że kobieta pigmentuje za głęboko (była krew?) lub za płytko, obstawiałabym to drugie. Jeżeli na każdej korekcie kobieta pigmentuje po całości a nie skupia się na wyrównaniu pigmentu przy nasadzie w stosunku do reszty, no to musi być taki efekt, bo nasada wciąż jest słabsza, natomiast na łukach każda kolejna korekta wzmacnia efekt. Jeżeli masz skórę tłustą, grubą i do tego nie nawilżasz po pigmentacji to już masz odpowiedź ![]() Naskórek się złuszcza i oczywiście razem z barwnikiem i tym sposobem niedopigmentowane nasady rozjaśniają się szybciej. Nie wiem, czy wybierasz się jeszcze na korektę, ale jeśli tak to ja bym się skupiła na tych osłabionych partiach brwi i zostawiłabym łuki w spokoju, bo w końcu w tych partiach będziesz miała tatuaż a nie makijaż ![]() A jaką masz grupę krwi? ![]() Czy duże masz strupki po pigmentacji i czy przypadkiem u nasady nie są największe? Teraz odrób zadanie domowe i będziemy myśleć co dalej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Muscat
Tak jak pisałam mam skórę normalną (chociaż widzę że dla niektórych można mieć tylko tłustą albo suchą), z tendencjami do lekkiego błyszczenia latem w strefie T a zimą do bolesnego przesuszania na policzkach i czole. Generalnie cera normalna, bezproblemowa - na pewno nie tłusta. Tak mi kazała lingerystka u której robiłam zabieg (a wręcz że później mam niczego nie używac i dac skórze odpocząć)- skoro mówisz że musi być inaczej zastosuję się. Zwykła wazelina czy jakiś specjalny krem? Podczas zabiegu nie było krwi, aczkolwiek długo "jeździła" u nasady żeby wkolor wszedł - bo po pierwszej pigmentacji u nasady było prawie zero koloru. Nie wiem sama czy iśc na kolejną korektę (5!), zastanawiam się czy to cokolwiek da.. Póki co więcej łażę ze strupkami jak demon niż bez nich.. Tak, strupki sa największe (takie grube) u nasady, bolesne przy ruszaniu brwiami czy dotknięciu strupka. Grupa krwi: RH+. Dzięki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=muscat;36349947]Ja łączę 2 barwniki + neutralizator.
To zależy co robię na korekcie, jeśli są jakieś ubytki, które trzeba uzupełnić to tym samym kolorem a jeśli tylko wzmacniam efekt to wtedy różnie, bywa że używam tylko jednego koloru. neutralizator czyli barwnik beżowy czy to zupełnie co innego? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Zgadza się, można orange wykorzystać w takiej sytuacji, ale można i ciepłą truskawkę a po truskawce dopiero chłodny odcień ![]() Natomiast orange możesz też nałożyć jak zobaczysz, że kolor brwi przeszedł w zbyt szary odcień, albo od razu do szarego można dodać odrobinę orange i wtedy łamie się zbyt zimny odcień. truskawka (strawberry)? a na jakich pigmentach pracujecie? bo ja na NPM i tam raczej nie ma takiej nazwy barwnika chyba, że miałaś na myśli jedynie kolor zbliżony do naturalnej truskawki... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Grupa krwi: RH+. grupa krwi to A,B,AB, O, RH+ nic raczej muscat nie powie ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- [QUOTE=sylwina78;36474387] Cytat:
jeśli masz "0" to nic dziwnego, że nie chce Ci się pigment przyjąć, bo ta grupa ma właśnie to do siebie, że odrzuca pigment |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
Bylam wczoraj na korekcie brwi. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Brwi rowniotkie, idealne. Poczekam kilka dni i jak juz bedzie efekt koncowy wstawie zdjecia przed i po a efekt jest bardzo duzy oczywiscie na plus. Smaruje teraz kremem ktory dostalam z gabinetu. Po pierwszej pigmentacji bardzo ladnie i szybko sie goily.
Agunia - ja mialam robione i kreski rok temu i teraz robie brwi i obydwie kosmetyczki zakazaly uzywania wazeliny bo wtedy zle sie goi, wytwarza sie okluzja, skora nieoddycha. Z tego co kojarze jest to najczestszy blad opelniany po zabiegu. Powinno sie nawilzac skore a nie natluszczac.
#3488 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Natomiast nie wiem, czy to tylko efekt na zdjęciu, ale mam wrażenie, że Twoje brwi są podbarwione czerwienią...? Czy widzisz coś takiego u siebie? Sprawdź to w świetle dziennym. Ja bym obstawiała żebyś sobie jednak na kilka miesięcy odpuściła dalszą pigmentację, albo korekta, ale tylko w nasadzie, natomiast ważne, czy Twój makijaż zmienia barwę, bo jeśli tak to pasowałoby tu włączyć oliwkę. Z tymi strupkami w takim razie jest tak, jak myślałam... gdyby brwi były natłuszczane często to strupki byłyby mniejsze a i barwnik wchłaniałby się lepiej. No cóż... nie wiem skąd szkoła braku pielęgnacji, natomiast ja zawsze klientki upominam, że nie wolno moczyć, miziać, drapać, natomiast należy minimum! 3 razy dziennie smarować a tak wogóle zasada jest taka, że smarujemy zawsze, kiedy czujemy ściągnięcie brwi, choćby to był 7 raz w ciągu dnia. I tak ma być dopóki są strupki, potem można już moczyć a maść nakładać jeszcze przez jakiś czas na noc. W Twoim przypadku, z środków dostępnych w aptece, zastosowałabym solcoseryl. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Nie, to np. właśnie orange, lub oliwka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny na mydeal jest makijaż permanentny brwi metodą włosa za 199 zł. Poznań w salonie Tanrei. http://www.mydeal.pl/poznan-makijaz_...aniu-9896.html
Chciałam się spytać o wasze opinie o salonie i metodzie? Myślę że cena jest drugorzędna bo kiepska kosmetyczka spieprzy niezależnie od kwoty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a może znalazłaby się tu chętna LODZIANKA na makijaż permanentny brwi u Boroń w ramach promiocji 2 w cenie 1
![]() jeśli tak piszcie na priva ![]()
#3491 |
Raczkowanie
|
Jestem po poprawce kreseczek górnych i wydaja mi się jeszcze ładniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
Cześć.
W tamtym tygodniu zrobiłam sobie u Muscat brwi. Są super, fajnie się obudzić rano i nie wyglądać dziwnie bez brwi. Są już zagojone i zjaśniały. Wyglądają super, wyglądają bardzo naturalnie. Nikt nie widzi, że to makijaż . Już się nie mogę doczekać korekty, chciałabym je wtedy pogrubić troszkę, jeśli da radę . Na fb są zdjęcia zaraz po (136). Załączam obecne, po wygojeniu. Warto było sobie zrobić wycieczkę do Krakowa, moja koleżanka też niedługo do pani przyjedzie. Edytowane przez kasiulka12 Czas edycji: 2012-09-14 o 12:26 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że się da pogrubić ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Agunia001;36471399]Muscat
. Zwykła wazelina czy jakiś specjalny krem? czytałam, że wazeliną nie powinno się smarować z racji tego że zawiera wodę i zamiast goić zwyczajnie "zmywa" pigment ... sama widziałam makijaż "pielęgnowany" wazeliną i efekt był nieciekawy, makijaż po miesiącu wyglądał jakby miał już ze 3 lata. Ja swoim klientkom zalecam maść alantan i jak na razie dobrze się sprawdza ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- do Muscat, przepraszam, że tak Cię dręczę pytaniami ale ciekawi mnie jeszcze kwestia proporcji mieszania barwników. Mieszasz normalnie wykałaczką w tym malutkim pojemniczku do pigmentów w proporcji 1/2 do 1/2 i np. 2 -5 kropli neutralizatora czy masz specjalną maszynkę do mieszania a barwniki łączysz według własnego uznania? ile mam dodać neutralizatora ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
po 8 latach dojrzałam do zrobienia makijażu permanentnego. Szybko, prawda.... ![]() - Klinika Anti-Aging INVICTA w Gdańsku, - Instytut Makijażu Permanentnego Agnieszka Ucińska, - Akademia Magdaleny Wielgus, - spameed Gdańsk Bardzo proszę o pomoc, może ktoś korzystał z usług tych gabinetów i ma jakieś doświadczenia. Gorąco liczę na pomoc i serdecznie pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam załączyć zdjęcia, ale wyskakuje mi błąd ![]() edit: udało się wgrać zdjęcia. Jak widać kreski nieco się różnią grubością, jedna z nich nie jest zrobiona tuż przy rzęsach. Jak myślicie, warto robić korektę?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post38602495 Edytowane przez eevvaa Czas edycji: 2012-09-22 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Zastanawiam się intensywnie nad makijażem permanentnym brwi i górnych kresek, problemem jest to, że nie mogę znaleźć w mojej okolicy żadnego polecanego gabinetu : Pala: Może któraś z Was potrafiłaby coś podpowiedzieć, chciałabym, żeby było to zrobione profesjonalnie i dobrze. Szukam czegoś w okolicach Bydgoszczy, ewentualnie Torunia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
edit: udało się wgrać zdjęcia.
Jak widać kreski nieco się różnią grubością, jedna z nich nie jest zrobiona tuż przy rzęsach. Jak myślicie, warto robić korektę?[/QUOTE] korekta jest po to żeby między innymi poprawić kształt, uzupełnić braki pigmentu i pogłębić kolor. Sama musisz podjąć decyzję czy chcesz wrócić do tego gabinetu... zawsze należy wykonać rysunek wstępny konturówką i albo się jego zaakceptuje albo nie, także poproś na korekcie o taki rysunek i zobaczysz czy będzie wyglądało to lepiej niż w chwili obecnej, jeśli Ci się nie spodoba to zrezygnuj i szukaj innego gabinetu. Na tym pierwszym zdjęciu nie widać zbyt dobrze jak faktycznie wyglądają kreski, musisz zrobić podobne zdjęcie na otwartych oczach. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym sobie zrobić bardzo delikatne, górne kreski, mogłybyście polecić kogoś z Poznania?
#3502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3503 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
podajcie mi prosze adres jakiej dobrej kosmetyczki w Koszalinie. Robilam rok temu w Niemczech makijaz permanentny brwi.Niestety kobieta nie byla specjalistka-brwi wyszly kiepsko a do tego barwnik calkowicie sie wymyl. Chcialabym zrobic w kraju,bo mam wieksze zaufanie do naszych kosmetyczek,mimo wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a czy możecie polecić doświadczoną lingernistkę z Warszawy? Chodzi o poprawienie źle zrobionych brwi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
stylu...... , napisz prosze cos o swoich brwiach, co jest do poprawy. Okresl ich kolor i ksztalt. Jesli zmienily swoja podstawowa barwe, to na jaki. Opisz. Dziekuje.
akolor. ![]()
#3506 |
Raczkowanie
|
możesz dowiedzieć się w instytucie new look Pani Wioletta Filarska przyjmuje w centrum szkoleniowym w ursusie (i tam jest taniej niż w centrum wa-wy) lub po umówieniu na ul. gałczyńskiego 5
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
Oj,trzeba uważać z wyborem gabinetów ,bo można się przejechać.....Ja chciałabym zrobić usta i kreski na ochach,ale boję się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuję za adresy i rady
![]() http://www.beautyspaexpert.com/rozjasniacz-kolorow.html może któraś z Was używała tego lub podobnego produktu? Czy to działa? |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
witam, jesli chodzi o Torun, Bydgoszcz, to koniecznie udaj sie do Edyty LTL, na formu kafeterii mozesz ja spotkac. Bez watpienia naprawi. Pozdrawim.
akolor- Warszawa ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- produkty do rozjasnienia,poprawek makijazu permanentnego, to korektory, ktorymi pracujemy jesli umiemy. Dobranie odpowiedniego korektora, to podstawa. Kolor ciemny, zle utleniony , krzywizny itp, to praca dla korektora. Nie tylko jedna firma je ma, ale linergistka musi nimi prawidlowo pracowac. akolor-Warszawa
#3510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.