![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pryzmy Givenchy
Ja własnie złożyłam zamówienie na pryzmy 03 u kuzynki, która jedzie na nartki do Włoch - a nuż gdzieś tam je znajdzie w odpowiedniej cenie
![]() Trzymajcie kciuki ![]() Contax, z Twojego opisu wynika, że dobrze zrobiłam decydując się jednak na trójkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
Chyba będę odosobniona w tej opinii, ale jeśli chodzi o kolorek 03 to uważam, że pasuje on do ciemniejszej karnacji, a przynajmniej takiej o brzoskwiniowym odcieniu (jak po wypiciu codziennej porcji soczku marchwiowego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
No 03 nie jest dla trupio bladych osob
![]() No ale jak pisałam, ja używam podkładów tylko ivory (200, 100), czyli te jasniutkie i u mnie nie ma problemu z pryzmami 3 To też kwestia tego, jak dużo "wypadnie" danego kolorku, raz mi wypadło za dużo tego ciemniejszego (własciwie tak przechyliłam ze prawie tylko ciemniejszy wypadł ![]() ![]() Napewno nie należe do ciemnych karnacji ![]() ![]() ![]() Naprawde, to wszystko zalezy od cery, jedni maja bardziej żółtą, inni czerwonawa, różowawą, szarawą, beżową, porcelanową. ![]() Załączam fotki kolorku mojej cery (jedno w ciemniejszym świetle- robione w pokoju, drugie w jaśniejszym- robione w łazience przy toaletce, trzecie- przy świetle dziennym) ![]() ![]() jutro może zrobie fotki sweet carmelka ![]()
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2007-03-11 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Olik czekamy na fotki puderku na Twojej twarzy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ze zdjęć i podkładów, które używasz widać, że mamy podobne odcienie karnacji ![]() Pójdę i jeszcze raz obejrzę 03 w świetle dziennym i nie wiem czy przypadkiem nie skorzystam z promocji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Ja przez ostatnie dwa miesiące używałam tylko sypkich pryzm,albo pastelowych albo beżowych,pięknie i delikatnie rozświetlały mi buzię,meteoryty moje poszły w odstawkę.Wczoraj jednak postanowiłam je położyć na twarz i pomyślałam:"Boże,jakie wielkie drobinki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, byłam dziś w Sephorze w Złotych Tarasach i widziałam tester pryzm 05 Soft White. Szybko pobiegłam do asystentki zapytać się czy są te pryzmy w sprzedaży, a ona mi na to że były na początku ale juz sprzedane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
dzis TŻ zrobił mi fotki jak miałam pryzmy na sobie
![]() ![]() Aha, byłam dzis w Sephorze w ZŁotych Tarasach, i przy pryzmach, tam są obok takie małe cztery kwadraciki kolorkow jakie ma puder, i były te kwadraciki do 2, 3, i.. 4 i 5 ![]() ![]() Widac, ze kolejna jakas niedoinformowana, i nie wie ze u nas tych pryzm nie ma. Eh, no i po co wklejają tam kolorki do wyboru, skoro ich wybrac nie mozna? ps. ktos mnie uprzedził z informacja :P
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2007-02-09 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo one sa delikatnie mowiac jakies niekompetentne, albo juz sama nie wiem. Wczoraj bylam w Zlotych Tarasach i rowniez rozmawialam z konsultantka Givenchy o kolorach i dostepnosci sypkich pryzm. I tak jak wczesniej pisalysmy beda tylko w sprzedazy 02 i 03. Sterczalam z nia i gadalam chyba z pol godziny, ogladalam cala kolorwke G i nie widzialam nawet testera 05. A wydaje sie, ze praca konsultantki jest taka nieskomplikowana, a widac ze niektorzy nie sa w stanie przyswoic nawet tak prostych informacji. Normalnie zaraz tam zadzwonie i ciekawe co tym razem mi powiedza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Chwila! Własnie sobie przypomniałam, że nie otwierałam testerów, ale oglądałam cyferki.
Były tylko 2 i 3. 5 nie było, lizzie, gdzie ty tą 5 widziałas? ![]()
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Widziałam tez te małe kwadraciki, tam rzeczywiście było 2,3,4 i 5, ale były tez dwa pudry w testerach, jeden z nich to na pewno był 3 a drugi na moje oko to właśnie 5, miałam już go kiedyś w swoich rękach i wyglądał dokładnie identycznie. Nie otwierałam niestety pudełka, teraz żałuję, ale możliwe że światło w perfumerii przekłamało kolory i to mogła być 2 choć na nią nie wyglądała:/ Ale pani z którą rozmawiałam powiedziała że 5 była ale wyszła
![]()
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm ![]()
![]() |
![]() |
#1125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stare "dobre" czasy mi się przypomniały ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
oj nie, to nie była piąteczka bo ja tylko numerki oglądałam i była 2 i 3. Albo cos sie tej pani pomerdało, albo rzeczywiscie była i wyszła w ciagu dwoch dni :P
w czwartek moge pojsc jeszcze raz i poogladac i dopytac sie jeszcze o piąteczke, akurat bede po egzaminie szla.
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Wklejamfotki jak miałam na sobie prisme libre 3 (w świetle dziennym)
dodaje fotke moich pryzm again 1 i pryzm libre 03 (niestety w sztucznym swietle te drugie wiec kolorki troszke przekłamane) Mogą być ciut nieostre ![]()
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2007-03-11 o 15:57 Powód: ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Olik naprawde 03 nie jest za ciemna, efekt jest przynajmniej na zdjeciach bardzo naturalny, czyli sa dobrze dobrane kolorystycznie do Twojej karnacji
![]() Powiedz jak wyglada skora po prasowanych pryzmach, tez tak ladnie jak po sypkich, czy roznia sie, a jak tak to czym? Swego czasu naczajalam sie na 01 i sama nie wiem czy jej sobie nie kupic jak nie trafie na sypkie softy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak w ogole sie nie umywają do sypkich pryzm. Sypkie pryzmy w magiczny sposob ujednolicaja kolor cery, rózne mankamenty sa jakby po nim mniej widoczne, a przy tym nie widac, zebym miala jakikolwiek puder na twarzy. I skora jest po nim jedwabista. Dodatkowo jakos rozświetlają moją skórę, wygląda na "zdrowsza" i bardziej promienną, bez żadnych drobinek itp.
![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Olik dzieki za porownanie
![]() a tu najnowsze Prismissime => http://www.allegro.pl/item165601035_...e_nowosc_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Z listy pryzmowych wojaży możecie wykreślić bezcłówkę na granicy austriacko-czeskiej, obok miejscowości Kaplice bodajże (Czechy) - zrobili tam przemeblowanie, zlikwidowali całą kolorówkę, zostawili tylko perfumy i trochę pielęgnacji (Lancome, Nivea i jakieś nieznane mi zestawy balsamowe). Kiedyś mieli Swatcha, kosmetyki kolorowe, a teraz? Eh. Z plusów: przewąchałam trochę testerów i wyleczyłam się z kilku zakupów w ciemno, ceny wyższe niż na Allegro (procz super przecen typu Casmir 19euro/30ml - też się z niego wyleczyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ładne! Teraz już naprawdę nie wiem, które kupić, 2 czy 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
a powiedz, czy twoja cera ma tendencje do bycia "lekko różowawą"?
![]() I jakich numerków, nazwy kolorkow podkładow/pudrow najczesciej uzywasz? I ogolnie jaki kolorek ma twoja cera? Nie wiem czy pisałas juz o tym, ale jak odpowiesz to moze bede mogla ci doradzic ![]()
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Ładne,ale mimo,że puder nie jest ciemny,do jasnej (mojej) cery się by nie nadał
![]() ![]()
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Czy wiecie, czy [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/DOROTA%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG] ten pędzel można kupić w Czechach ? http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1160140187
To ten kolorowy do sypkich pryzm (gdyby link się nie otwierał). Któraś z Wizażanek niedawno wspominała w tym wątku, że w Czechach jest pełna oferta pryzm Givenchy, więc może też są te pędzle.
![]() |
#1136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mogę używać pudrów, kiedy sa choćby odrobinę różowe, bo wyglądam jak świnka. Z drugiej strony, mogę położyć na twarz różowy róż, różowawe kulki i wyglądam naturalnie. Przykładowo używam: Teint Idole Ultra 01 Beige Albatre Chanel DP 50 Poudre Sephora puder w kamieniu D 20 Lucidity 01 Light Meteoryty Mythic - po wyjęciu wiekszości różowych i fioletowch kulek - dlatego się martwię tą 02: ma różowy i fioletowy kwadrat. Guerlain syplki nr 02 Perlee nie robi ze mnie świnki, chociaz niektóre dziewczyny mówiły, że miały po nim różowawy odcień na twarzy. Wszystkie te kolory są jasne, wpadają w jasny żółty lub jasny beż. Boję się, że sypki 03 będzie za ciemny, a jak będzie za ciemny, to już nic nie pomoże. Widziałam i 02 i 03 i ja nadal nie wiem, który byłby lepszy ![]() Pomocy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
margaretka02
To raczej 02 nie bedzie dobry dla ciebie, będzie wydobywał twoje różowatości. Podkłady i pudry tez uzywam te najjasniejsze, i mimo to 03 pryzm jest dla mnie dobra. Z dwojga "złego" ![]() ![]() Tylko trzeba uważac przy używaniu trójeczki, żeby wszystkie kolorki wypadały w podobnej ilości. No i trzeba je równomiernie wymięszać. Chyba że zaczekasz na jakas dobra dusze z zagranicy która przywiezie ci soft white ![]()
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam,że dla Ciebie 03 mogą być za ciemne.Kosmetyki,które wymieniłaś są do jasnej karnacji.A testowałaś puder na twarzy? EDIT:Teraz już wszystko jasne (patrz post wyżej) ![]() 02 raczej nie będzie barwił na różowo ![]()
![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
kurcze,ale sie wkurzyłam
![]() ![]() ![]() ![]() ps 02 nie podkreslają rózowatosci (mówi to jasno-różowa ![]() ![]()
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jednak lepiej jakoś skombinuj sobie próbki, bo ja też używam wszystkich najjaśniejszych odcieni a 03 jest dla mnie ok. Widac nie ma reguły ![]() Mirianka -> własnie widziałam ze zostałas "zamknięta" A zmieniałas może jakies dane na allegro u siebie w profilu? Nie napisali ci na maila żadnej informacji?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.